erikute333
2011 03 05, 12:40
Naomyte, o ar nebandei kokio obuoliuko ar bananiuko pagremšt? Gal paragavus ko nors skaniau ji pradės valgyt ir toliau košytes? Nors kaip mano didžioji ir buvo laikotarpis kai nevalgė, tai apkraudavau žaislais, kuo nors sudomindavau ir tada sumaitindavau košytę, žinau, kad tai nėra labai geras būdas, bet jau nežinojau ką ir bedaryt, paskui pradėjo pati valgyt ir susitvarkė viskas.
Naomyte
2011 03 05, 14:04
QUOTE(erikute333 @ 2011 03 05, 12:40) Naomyte, o ar nebandei kokio obuoliuko ar bananiuko pagremšt? Gal paragavus ko nors skaniau ji pradės valgyt ir toliau košytes? Nors kaip mano didžioji ir buvo laikotarpis kai nevalgė, tai apkraudavau žaislais, kuo nors sudomindavau ir tada sumaitindavau košytę, žinau, kad tai nėra labai geras būdas, bet jau nežinojau ką ir bedaryt, paskui pradėjo pati valgyt ir susitvarkė viskas.  Bandžiau viską, ji tik pamato kad šaukštas artėja link burnytės iškart nusisuka ir verkia, nebežinau nei ką jau daryt...  o juk norisi kad vaikas būtų pavalgęs. O geria tik MP
QUOTE(Nerincuu @ 2011 03 02, 19:19) Sveikos mamytes. mano dukryte galima sakyti irgi valgiuke ir nevalgiuke.  labai megsta mamos piena, bet nieko daugiau neisiliusi.  kartais, i savaite karta gal, kose noriai suvalgo ir kartais darzovienes pora sausktuku isiulau. per prievarta duoti nenoriu. svoris nei krenta nei auga, bet kadangi ji turi dar svorio rezerva,tai per daug ir nepergyvenu. galvoju gal ateis tas metas, kai labai nores valgyti. bijau,tik kad mano pienelis nesibaigtu anksciau negu mano mergaite pripras prie kieto maisto. o dabar pasitenkinsim pora sauskteliu koses ir pora saukteliu mesytes.  Pas mus lygiai tokia pat situacija  Nuotaikos visai nera.Pradejau pratinti prie darzoviu nuo 5menesiu,o jau du menesiai jokios pazangos.Saukstuko bijo,tai jei biski bulvytes ima,tai ir tiek,net banano nenori.Jau nezinau ka daryti.Galvoju reiks gal pamazu prie misinelio pratinti...
Naomyte
2011 03 10, 13:33
QUOTE(Sola @ 2011 03 09, 08:57) Pas mus lygiai tokia pat situacija  Nuotaikos visai nera.Pradejau pratinti prie darzoviu nuo 5menesiu,o jau du menesiai jokios pazangos.Saukstuko bijo,tai jei biski bulvytes ima,tai ir tiek,net banano nenori.Jau nezinau ka daryti.Galvoju reiks gal pamazu prie misinelio pratinti... Mano mergyte MP geria, bet va paziurejau turetu greit 4 dantukai virsuje isdygti, gal del to nevalgo savaite laiko, paima nebent koki sausaini pamirkyta arbatoje ar duonos gabaleli ir viskas. Tai gal jusu irgi dantukai nori pasirodyti? Uztai tokia nevalgi ir bijo saukstelio. nes maniske irgi atrodo kad bijo...
QUOTE(Naomyte @ 2011 03 10, 12:33) Mano mergyte MP geria, bet va paziurejau turetu greit 4 dantukai virsuje isdygti, gal del to nevalgo savaite laiko, paima nebent koki sausaini pamirkyta arbatoje ar duonos gabaleli ir viskas. Tai gal jusu irgi dantukai nori pasirodyti? Uztai tokia nevalgi ir bijo saukstelio. nes maniske irgi atrodo kad bijo... Tai,kad ji is viso nebuvo pradejus valgyti,tik paragaudavo po biski.Dantukai islindo ir vistiek tas pats.Toks jausmas,kad ji protestuoja pries maista.
Zuikis-Puikiss
2011 03 11, 10:55
QUOTE(Nerincuu @ 2011 03 02, 21:19) Sveikos mamytes. mano dukryte galima sakyti irgi valgiuke ir nevalgiuke.  labai megsta mamos piena, bet nieko daugiau neisiliusi.  kartais, i savaite karta gal, kose noriai suvalgo ir kartais darzovienes pora sausktuku isiulau. per prievarta duoti nenoriu. svoris nei krenta nei auga, bet kadangi ji turi dar svorio rezerva,tai per daug ir nepergyvenu. galvoju gal ateis tas metas, kai labai nores valgyti. bijau,tik kad mano pienelis nesibaigtu anksciau negu mano mergaite pripras prie kieto maisto. o dabar pasitenkinsim pora sauskteliu koses ir pora saukteliu mesytes.  Sveika  Nepergyvenk cia. Mano sunelis gere mamytes piena iki 1.5 metu ir nieko daugiau nevalge  Tik mamytes piena.. Kreipemes aisku i daktare ir ji pasake, kad vaikui reiskias uztenka tiek kiek jis pavallgo. As manau taipat.. Nereikia cia isterikuoti ir per prievarta vaikui nieko nereikia kisti. Nores ir valgys. Tik nereikia daryti, kaip mociutes megsta jei vaikas nevalgo mesytes ar kazko na tada koki sokolada duoti.. mazdaug bent kazka.  Apsurdas.. Sekmes
erikute333
2011 03 11, 11:19
Iš dalies pritariu, manau vaikas pats reguliuojasi kiek jam ir kada valgyt, tik mes mamos per savo perdėtą rūpestingumą sugadinam visą vaiko mitybos rėžimą. Mano sūnelis irgi valgė tik MP iki beveik 1 metų, gydytoja liepė nutraukt ir maitinimą krūtimi, bet nenutraukiau, dabar mes su kiekviena diena suvalgom vis daugiau ir įvairesnio maisto, labai dėl to džiaugiuos Svarbiausia vaikui nekišt per prievartą, nes gali išsigąsti ir tada tai jau tikrai nevalgyt... Pas mane du mažiukai ir abu tam tikru periodu buvo nevalgiukai, labai dėl to pergyvenau, bet atėjo metas ir dabar didžioji valgo kuo puikiausiai,o ir mažiukas baiga įsivalgyt  Manau svarbiausia turėt kantrybės ir išlaukt tą nevalgymo periodą.
Luttuke
2011 03 12, 23:14
MAnasis oriau valgyti pradejo kai buvo 1 m ir 7 men. Pries tai 4 men beveik bado dieta (na isskyrus mp). Sus voriu prastai iki siol bet vaikas bent jau algo kazka ir netgi noriai, ragauja nauju dalyku. Jau dziugina. Tiesa, valgyt pradejo blenderiuota maista, ko nera buve...
Naomyte
2011 03 17, 20:30
Mano mergaite tai pat nevalgiuke pasidare, visa menesi valge labai sauniai, pradejo dygti dantys virsutiniai ir baigesi jos valgymas... Tai dvi savaites nieko nevalge, o jau treciaja daviau paragauti jogurto ir jai patiko, tada idejau i darzoviu kose jogurto ir valge, tai dabar visur idedu truputi jogurto ir ji vel pratinsai valgyti
QUOTE(Laisvė @ 2011 03 18, 06:29) Labai geras straipsnis. As per 4 savo merginos nevalgymo metus esu praejus visus etapus, paminetus siame straipsnyje - ir per prievarta kisau, ir kai tv uzsiziuredavo, ir dienos metu vis kazka ikisdavau...., kol tiesiog nusiraminau ir pavargau kovot. Dabar valgo tvarkingai kai yra pusrycui, pietu, vakarienes laikas. Tiesa tas valgymas ir valgymo kiekiai juokingi - viena bulve arba pora saukstu makaronu... Arba sriubos siek tiek. Mesos ir zuvies vis dar nenori. Ir neverciu - ji tiesiog sveika ir guvi nevalgiuke ir jei tiek jai uztenka, reiskias per prievarta kovot neverta su vaiku. Sekmes visoms
giedrumelis79
2011 07 11, 11:37
QUOTE(nicox @ 2011 03 21, 12:01) Labai geras straipsnis. As per 4 savo merginos nevalgymo metus esu praejus visus etapus, paminetus siame straipsnyje - ir per prievarta kisau, ir kai tv uzsiziuredavo, ir dienos metu vis kazka ikisdavau...., kol tiesiog nusiraminau ir pavargau kovot. Dabar valgo tvarkingai kai yra pusrycui, pietu, vakarienes laikas. Tiesa tas valgymas ir valgymo kiekiai juokingi - viena bulve arba pora saukstu makaronu... Arba sriubos siek tiek. Mesos ir zuvies vis dar nenori. Ir neverciu - ji tiesiog sveika ir guvi nevalgiuke ir jei tiek jai uztenka, reiskias per prievarta kovot neverta su vaiku. Sekmes visoms   mes dabar irgi esame siame periode  as zinau savo panos galimybes,kiek ji gali valgyti,kiek valgo,bet vat dabar atostogaujam,neinam nei idarzeli,tai kazkaip vis dazniau pasireiskia bado akcijos,ir didziulis noras saldumynams  ieskom kompromiso,bet tikrai nerandam,visko reiklauja rekimu,asarom as irgi esu perejus visus etapus,visokiais apgaules budais valgydinus,bet tai visada testis negali,maniske gali buti ir per diena alkana  jos visada reikia klausti,ar nori valgyt,ko nori,aisku atsakymas buna vienas,arba sureliu,arba dribsniu su pienu  dar mes nuo gimimo turim mazakraujyste,kurios niekaip neissigydom,(tai greiciausia paveldeta)nes nei istolo nepanasi ienemike,raudonskruoste rundina panele  todel daznai stresuoju del jos mitybos,bijau kad visai kraujas nenusilbtu per nuos nevalgymus,nes nemazai dar ligos atveju pasilpsta kraujukas  nei viatminai nepadeda,nei istisas lauke buvimas,ir dazeli pastoviai girdedavau,kad nevalgo
Assssssia
2011 09 04, 15:18
Sveikos mamos  senokai cia kas berase  As irgi auginu nevalgiuka, vyrukui beveik 9men. Labai prastai valge, o po to kai persirgo tridiene kudikiu karstine, praktiskai per diena suvalgo gal keturis saukstelius koses. Negana to, pradejo valgydamas ziaukcioti, kartais atrodo kad jam kas gerkle kutena, koscioja, galiausia apsivemia. Jau nera dienos kad pati neapsibliauciau. Maitinimo laukiu su siaubu, vyrukas suvalgo suksteliu pora ir dudas paleidzia. Po savaites eisim pas gydytoja, gal ka patars, labai jau as nerimauju
Sveikos nevalgiuku mamytes, Mes irgi is tokio pat rato kaip ir jus su savo vaikuciais,tik va ar maniske jusu tarpe nebus per didele?Maniskei spali bus 7 m.,bet ragauti suaugusiu maisto nenori,perejom visus gudravimus,niekas nepadejo,lygiai taip pat nervinuosi del nevalgymo,nusibodo gaminti atskirai.Su vyru esam megejai ragauti bet koki maista,o musiske turi tik savo menu,tai kartais ruosiu maista seimai ta ka valgo maniske. Uzuojauta visoms mamoms ,bet tikiuosi ,kad su amziumi isaugsim Visoms mamytems uz kantrybe
Ertigriuke
2011 09 08, 17:23
sveikos mamytes! O as ir labai vargstu su savo 6 men. dukryte,ji nei pieo nri gerti nei kosiu nori valgyti.Pienuka duodu tai galva sukineja kol keli lasiukai pieno patenka ant lupyciu,tada jau po biskiuka ir gerti pradeda,nevalgius galetu isbuti 5 val net. Net nebezinau ka ir daryti,kekviena diena man baisi,tiek pergyvenu kad ji nevalgo....svoris neauga,net gal po biskiua ir krenta. O ji pati stipri,judri zaidzia su zaisliukais,neverkia be reikalo...
Gal kas bandet Ketotifen? Tai priesalerginis vaistas kurio kitas poveikis yra skatinti apetita. Beto blogas apetitas, prasti svorio prieaugiai, jei yra ir kitu pozymiu: blogas burnos kvapas, neramus miegas (gali buti grezimas dantim, knarkimas), vemimai yra refliukso pozymiai, tuomet padeda priesrefliuksinis gydymas.
Neznakomka
2011 09 13, 16:19
Sveikos mamytes. Noriu ir as prie Jusu prisijungti.  As auginu 2 metuku mergaite, kuri valgo visai mazai, net buna kad i deina suvalgo tik 1 sureli. Bey jau vandens geria tai Jus net neisivaizduojate.
Sveiki, jungiames ir mes i nevalgiuku buri. Musu bedos prasidejo kazkur nuo metuku, iki tol apetitu vaikas nesiskunde, noriai ragavo naujus patiekalus. Veliau pradejo rinktis ka valgau, ko ne, cia gal normalu, kiekvienas musu kazka megsta, kazko ne, bet ilgainiui musu racionas susiaurejo iki dribsniu, makaronu, blynu, omleto. Darem ivairius tyrimus, nustate alergija pienui ir kiausiniui, tad beveik neliko ko valgyti  Pradejo kristi svoris, hemoglobinas, tada maitinau vaika per prievarta, uzkalbejus jam dantis, kuri laika visai neblogai sekesi, net pradejo noriai valgyti, veliau vel uzejo nevalgadieniai. Jau ir nezinau ko griebtis, padarem n tyrimu, geriam fermentus, gerasias bakterijas, taciau rezultatas nulinis. Perskaiciau daugumos mamu patirti ir kaip supratau nelabai ka sioje vietoje padarysi, lieka tik susitaikyti ir laukti geresniu laiku. Beje, dar maitinu MP, ir sito gerio niekad neatsisako  Tad noriu isbandyti paskutine priemone ir nujunkyti, gal tada apetitas pasitaisytu, bet labai gasdina, kad nepades, o tada dar ir MP negaus, tai visai bus liudna. Dabar mums 1.6m svoris 9.4 kg, ugis tiksliai nezinau, apie 81 cm.
Jauna_mamaite
2011 10 25, 20:52
Turime panašių problemų dėl valgymo, tad aš savo vaiką stengiuosi privilioti įdomiai lėkštėje išdėliotu maistu arba iš vakaro paklausiu ko pageidauja. Nors dažnai ryte pasitaiko, kad ko vakare norėjo, ryte jau nebesinori. Turime nusipirkę ir specialius vaikiškus indus, šakutes, šaukštus.
QUOTE(Jauna_mamaite @ 2011 10 25, 20:52) Turime nusipirkę ir specialius vaikiškus indus, šakutes, šaukštus. Netikiu tuom , kad geriau valgytu. Nebent apetitas didesnis pradzioj, kol nusibosta ir indai, sakutes pasidaro kasdieniniai.
Jauna_mamaite
2011 10 26, 08:02
QUOTE(Antira @ 2011 10 25, 21:14) Netikiu tuom , kad geriau valgytu. Nebent apetitas didesnis pradzioj, kol nusibosta ir indai, sakutes pasidaro kasdieniniai. Tikrai taip, bet nors minimalus rezultatas visada dziugina. Vakar nusipirkus du margarinus vilnius gavau pusryciu padekliuka. Siandien ryte isbandem, pusryciaujant skaiciavom daugybos lentele, tai taip zaisdamos suvalgem visa lekste koses  o su pusryciais visada buna didziausios problemos...
Skaiste Sabaliauskiene
2011 10 26, 12:54
QUOTE(Jauna_mamaite @ 2011 10 26, 08:02) Tikrai taip, bet nors minimalus rezultatas visada dziugina. Vakar nusipirkus du margarinus vilnius gavau pusryciu padekliuka. Siandien ryte isbandem, pusryciaujant skaiciavom daugybos lentele, tai taip zaisdamos suvalgem visa lekste koses  o su pusryciais visada buna didziausios problemos... Aš irgi mačiau šitą akciją. Mane sudomino tie padėkliukai, labiausiai tas su daugybos lentele. Mokykloje maniškė kaip tik mokosi daugybą, o kai skaičiai dažniau bus prieš akis, tai gal lengviau bus
raminciukas777
2011 10 26, 14:14
QUOTE(Skaiste Sabaliauskiene @ 2011 10 26, 13:54) Aš irgi mačiau šitą akciją. Mane sudomino tie padėkliukai, labiausiai tas su daugybos lentele. Mokykloje maniškė kaip tik mokosi daugybą, o kai skaičiai dažniau bus prieš akis, tai gal lengviau bus  eiiiiii merginos, savo sunenui pirmokui ieskau edukacines dovanos  (na sialia visu tu bakuganu). Kur cia kokia akcija ir kiek tas padekliukas kainuoja? Beje, ant ko ji det
Skaiste Sabaliauskiene
2011 10 26, 16:44
QUOTE(raminciukas777 @ 2011 10 26, 14:14) eiiiiii merginos, savo sunenui pirmokui ieskau edukacines dovanos  (na sialia visu tu bakuganu). Kur cia kokia akcija ir kiek tas padekliukas kainuoja? Beje, ant ko ji det  Mano tai draugė norfoje apsipirkinėjo ir pasiemė porą pakelių margarino vilnius ir vaikas pastebėjo reklamą, kad perkant 2 pakelius, galima gauti dovanų padėkliuką. Atsiemė jį spaudos kioskelyje. Vaikas išsirinko su daugybos tentele, tai daiktas ir praktiškas visai.
QUOTE(Skaiste Sabaliauskiene @ 2011 10 26, 17:44) Mano tai draugė norfoje apsipirkinėjo ir pasiemė porą pakelių margarino vilnius ir vaikas pastebėjo reklamą, kad perkant 2 pakelius, galima gauti dovanų padėkliuką. Atsiemė jį spaudos kioskelyje. Vaikas išsirinko su daugybos tentele, tai daiktas ir praktiškas visai. O tai ju kitaip neina isigyt kazi?  Visai gal butu idomu ir naudinga...
ingusemac
2011 10 27, 10:43
QUOTE(S_Siti @ 2011 10 27, 11:15) O tai ju kitaip neina isigyt kazi?  Visai gal butu idomu ir naudinga... gali bandyt islost www.seimospusryciams.lt
ausryte_v
2011 11 11, 10:30
Sveiki, mes turime bėdą. Mano mažylei aštuoni su puse mėnesio ir ji visiškai atsisako valgyti papildomą maistą. Valgo tik MP. Pakeičiau ir šaukštuką, gaminu skirtingas košes ir skaninu, ir pirktines bandom, niekas negelbėja. Neprisileidžia šaukštuko prie burnos. Ar gali būti kalti dantys. Nes dabar tik pirmas dantukas mums kalasi. Galvoju, gal kiek laiko išvis jai neduot košės, o maitint tik MP, kad pamirštų. Nebeturiu idėjų, ką jau ir bedaryt
astarte12
2011 12 07, 12:53
QUOTE(ausryte_v @ 2011 11 11, 10:30) Sveiki, mes turime bėdą. Mano mažylei aštuoni su puse mėnesio ir ji visiškai atsisako valgyti papildomą maistą. Valgo tik MP. Pakeičiau ir šaukštuką, gaminu skirtingas košes ir skaninu, ir pirktines bandom, niekas negelbėja. Neprisileidžia šaukštuko prie burnos. Ar gali būti kalti dantys. Nes dabar tik pirmas dantukas mums kalasi. Galvoju, gal kiek laiko išvis jai neduot košės, o maitint tik MP, kad pamirštų. Nebeturiu idėjų, ką jau ir bedaryt  pas mus ta pati situacija...ir problema: tesveria 9 mėn vos 7 kg  o nustojo valgyti 7 mėn. prieš tai didelių problemį neturėjom...
ada21lt
2011 12 07, 18:54
QUOTE(ausryte_v @ 2011 11 11, 11:30) Sveiki, mes turime bėdą. Mano mažylei aštuoni su puse mėnesio ir ji visiškai atsisako valgyti papildomą maistą. Valgo tik MP. Pakeičiau ir šaukštuką, gaminu skirtingas košes ir skaninu, ir pirktines bandom, niekas negelbėja. Neprisileidžia šaukštuko prie burnos. Ar gali būti kalti dantys. Nes dabar tik pirmas dantukas mums kalasi. Galvoju, gal kiek laiko išvis jai neduot košės, o maitint tik MP, kad pamirštų. Nebeturiu idėjų, ką jau ir bedaryt  Tikrai cia jokia beda, manau iki metu vaikams MP yra pagrindinis maistas. Mano abu vaikai taip augo, kitas maistas buvo tik ragavimui ,svoris irgi buvo nedidelis sunus nepilnai 10 svere 1 metuku , dukryte nei tiek  Bet viskas gerai dabar sunui 5 m sveria 20, dukryte 3- 13 kg, ne is stambiuju ,bet juk ne svoryje esme, o kad sveikas vaikas  O siaip tu tradiciniu trintu kosyciu is vis nevalge  . As isvirdavau darzoviu ir smulkiiai supjaustydavau, tada sededami patus su pirstukais imdami valgydavo, ilgai zaizdavo, o man visai gerai buvo ramus laikas apsitvarkyti galejau  O siaip geriausiai valge obuoliuka pagremsta su saukstuku sunus, o dukryte mokejo po trupuciuka atsikasti ir susikramtyti Meginkit vis pasiulyti po viena kazkoki vaisiu ar darzove tik paragauti
as tai vis dukra su sunum lyginu. Dukra 1metuku svere 12,5kg. sunus dabar 1metku ir 7 men tesveria 11,5kg.
Mano sūnus 1,8 mėn. tik 10 kg sveria  Pagrindinis maistas iki šiol MP, visą kitą tik užkandžiaujam, apie normalius pietus (mėsytę, daržoves) tik pasvajoju  Ir visos mūsų bėdos prasidėjo nuo metukų, iki tol valgė neblogai. Darėme n tyrimų ir nieko, vaikas visiškai sveikas, gydytojų nuomone tiesiog toks augimas. Anksčiau irgi dantukus kaltino, dabar jau visi išdygo, tad nėr ką kaltint, o apetitas taip ir neatsirado
kigaite
2011 12 18, 12:29
Sveikos mamytes, mano sunelio ugis 95cm, o sveria 12kg. ( 1.11men), paskutinius 3 men visiskai atsisako valgyti  Valgo tik riesutus, medu, jogurta, kefyra, misinukas, baronkos - viskas, daugiau negaliu nieko isiulyti. Anksciau nors du kartus dienoje pavalgydavo normalaus maisto, o dabar  darem kraujo tyrimai - viskas gerai, hemoglobinas 128. Geriam zuvu taukus - niekas nepadeda, nebezinau ka daryti
QUOTE(kigaite @ 2011 12 18, 13:29) Sveikos mamytes, mano sunelio ugis 95cm, o sveria 12kg. ( 1.11men), paskutinius 3 men visiskai atsisako valgyti  Valgo tik riesutus, medu, jogurta, kefyra, misinukas, baronkos - viskas, daugiau negaliu nieko isiulyti. Anksciau nors du kartus dienoje pavalgydavo normalaus maisto, o dabar  darem kraujo tyrimai - viskas gerai, hemoglobinas 128. Geriam zuvu taukus - niekas nepadeda, nebezinau ka daryti  Sveikutes, na, paskaicius Jusu posta - viskas panasiai pas mus deliojasi, tik jei maniskis dar nors tiek valgytu...musu maziui ka tik suejo dveji, nuo metu valge puikiai - visi net stebedavosi koks puikus apetitas, dabar pora men -  , buna dienu kai as galvoju ne ka saindien valge, o ar aplamai valge ka nors...pvz siandien iki pietu suvalge tris mazus griezinelius keptos morkos ir atsigere arbatos su pienu, viskas...Vakar valge ryte puse blyno, vakare kokius 6 makaronus, visa diena - nieko, apima visiska neviltis, vaikas atrodo zvalus, linksmas, zaidzia, bet tas nevalgymas...geriam skysta vit c, skysta gelezi, zuvies taukus, na, galima sakyti tai ir yra visas dienos meniu...niekas jam neskanu, nieko neori, isskyrus valgytu saldainius be perdstojo...jau koks men neduodu nei sausainiu, nei sureliu, liko tik obuolys ir banas, bet ir tu negaliu isiulyti...
neringuskinas
2012 01 05, 13:53
na ka..ir as apie savo dicke papasakosiu... amzius beveik 2.5metu svoris 12.3kg ogogo koks didelis.... pasiutes vaikas jau pripratau prie jos 'milzinisku' porciju...na gal tiek nori...jau didele.nebeiseina apgauti su tv reklama ar muzikelem.valgo pati.kiek nori. tik kad meniu skurdus; jokiu vaisiu.jokiu darzoviu-nuo gimimo nevalgo.net paragaut neikisi. valgom: surelius.desreles[zalias.nevirtas][jokiu padazu.grietiniu ir pan-nepripazista-viskas sausa turi but].keptos bulves.blinai[miltiniai ir bulviniai[be padazu kaip minejau].varskeciai kepti. sausainius ir saldainius zinoma valgo-tik daug negauna. ai...dar sriuba pamirsau.buna uzeina 'geroji' menulio faze tai valgo-zirniu.rugstiniu.kopustu... ir vsio...daugiau nieko negaliu isiulit kad bent paragautu.va is siu 'patiekalu' kasdien ir suku galva ka pagamint... ai dar patinka sausas batonas juokinga kad net liudna Papildyta:viena kart su teciu zuvi valge...bet daugaiu neisiulem paragaut... Papildyta:dar pamirsau paminet kad bulve valgoma isokia.netik kepta.bet ir virta.bulviu kose megsta. o darzoves valgomos tai tik ka i sriuba galiu idet[bulve.morka.sogunas.kopustas]. salotu jokiu nevalgo.uogu jokiu navalgo.[nagalvokit kad nebandziau ikisti bent paragaut-niekaip] vaisiu-jokiu[net obuolio.banano...]
kigaite
2012 01 06, 17:41
ir kas dabar su tais vaikuciais darosi!!!!!!!! O, mamytes, Jus misinuka dar duodat? Pagalvojau gal misinukai naikina nora valgyti normalu maista
ir mano dukryte prastai valgo, kartais truksta jau kantrybe,kai pagamini 3 patiekalus ir nei vieno rimtai neparagauja net
LiLeDoViLe
2012 05 17, 22:43
laba vakara. kaip jus suprantu. pati tiek besistengdama bent praziodinti savaji suneli tiek prisinervuoju, kad net graudu  ir me skaltinom dantukus, bet anie isdygo. dabar namuose atsirado broliukas - sako buna vaikiukams stresas - gali tai buti nevalgymo priezastis. bet 3 menesiukai praejo- ir vyresnelis vis tiek nevalgo. nenoriu pirkti jokiu vitaminu, papildu.. turbut ir tas naujasisi Niam niam - apetitui geresniam - tik reklama neismanau ka bedaryti. nevalgto visiskai taip megdavo pasildyta pieneli pries miegeli gerti - jau ir to nebeisiulau. sako negalima kisti per prievarta, sako, kad negerai yra gaudyti vaikeli is paskos begiojant su saukstu. ar meginot kuri nors tiesiog neduoti tol kol pats nepapraso mazytis? turiu galvoje visiskai nieko nesiulyti - nei obuoliuko, nei jogurtuko?
|
|