Nu ir klausimas
Tik iš vaikystės girdėjau, kad labai karštakošiai, bet nustojau tikėjus, kai pas mane labai labai faina draugė buvo. Taip kad kitaip sakant nu nesvaikyt, ir vaikam kompleksų nevarykit. Šaunuolė, garaži mergaitė, ir viskas.
Viename kolektyve, kuriame mano dukra dalyvauja, yra raudonplaukė mergaitė. Tai manoji pradėjo skųstis, kad toji puola ir aiškina, kad maniškė "negraži, visa juoda, plaukai juodi, akys juodos ir t.t. ir pan." Labai nenorėjau vaiko mokyti atsikirsti "o tu ryža", todėl ilgai galvojau, kame ten problema. Man atrodo, kad toji mergaitė net nepalaukė, kol kas puls dėl plaukų, o puolė pati - gavosi visiška nesamonė. Tiesa, kai mūsų vaikų auklė pakomentavo "Ot tai gražuolė atsirado, ji gi ryža", tai duktė išsižiojo: "o ką tai reiškia?".
Va kokia litanija, bet visu tuo norėjau pasakyti, kad tikrai ne visi vaikai ieško fizinių priekabių. Kaip šiuo atveju - pati "raudonplaukė" provokuoja konfliktus.
6 m. draugų dukrytė - labai graži raudonplaukė mergytė. Niekas jos plaukų spalvos neakcentavo, ir daržely visiškai jokių problemų dėl to nebuvo. Nei kas gyrė, nei kas peikė, plaukai kaip plaukai.
Beje, o mano vyras visada svajojo turėti raudonplaukę dukrytę
aš pati kažkada buvau raudonplauke dukryte
Mano pirmas sūnus tamsus, antras - raudonplaukis.
As tai skaitau , kad labai grazu kai vaikutis issiskiria, pas maniski grupeje yra raudonplauke mergaite,labai bendraujantis vaikas draugiska , mano vaiko geriausia drauge. Manyciau , kad mamai reikia kuo maziau pergyventi del plauku spalvos, nors aisku visokiu zmoniu pilna gali ka ir pasakyt cia sakau is savo patirties
O man i tai visiskai nusispjauti svarbiausia , kad mano vaikas jauciasi gerai ir man labai grazu.
Vaikai gali reaguoti visaip, juk kai jie susipyksta, jie visada randa zodziu kaip uzgauti vienas kita. Tai pas tave nosis kreiva, ausys dideles, arba tu stora. Arba nemoki istarti R raides. Manau miela mamyte bus visko, bet priklausys nuo to, kaip jus pati sugebesite paruosti savo vaikuti, taip jis ir reaguos i kritika is aplinkiniu
Čia truputį ne į temą, bet nu tikrai sorry, visiškai nesuprantu vaikų plaukų dažymo
Čia dėl ko taip reikia? Tipo gražu, madinga ar kaip? Ar čia aš jau nelabai suprantu
Hmmm, nu aišku atsakymų dar nedaug, bet visos tvirtinat, kad vaikai problemų dėl to neturi, bet apklausos atsakymai rodo atvirkščiai
Mes klasėj turėjom raudonplaukę, ji buvo labai rami ir gera mergaitė ir bernai ją pravardžiuodavo labai negražiai "ryža-kreivai myža" ir dar visokiausių nesamonių, tai ji labai dėl to pergyveno
Aš kadangi pati raudonplaukė, tai žinokit, tai nėra malonumas ir vaikai yra žiaurūs...... Dabar turiu dukrytę raudonplaukę irr tikrai man labai gaila, kad taip yra...... dabar dar laukiuosi sekančio vaikiuko ir labai tikuosi, kad toks nebus......
Mane tai labai nustebino kai kuriu mamu nusistebejimas iskeltu klausimu.Smagu, kad po to perskaiciau labai protingu nuomoniu
Pati turejau drauge raudonplauke, ji nuostabus zmogus, turejo idealia figura, bet vistiek susilaukdavo pravardziavimu..Kartais atrodydavo, kad ji pati saves nemyli vien del savo isskirtinumo....Bet tai buvo tik paauglystej... Kalbant apie uzsieni(konkreciai dirbu vaiku darze Cikagoj)-galiu drasiai teigt, vaikai cia zymiai tolerantiskesni.Jiems nekeista, kad kai kuriu vaiku oda, akiu ar plauku spalva kitokia.. QUOTE Čia truputį ne į temą, bet nu tikrai sorry, visiškai nesuprantu vaikų plaukų dažymo Juolab berniukui ir dar darželinukui Čia dėl ko taip reikia? Tipo gražu, madinga ar kaip? Ar čia aš jau nelabai suprantu kaip sakant cia tikrai ne i tema , bet tai kiekvieno asmeninis reikalas, jei tai yra grazu mano vaikui ir man tai kodel as to negaliu daryt? Jusu vaiko tai as nedazau Jus gi irgi darote tai kas yra grazu, ar ne taip? O del darzelinuko tai koks skirtumas ar jam 5 ar jam 60. Siais laikas tuom nieko nebenustebinsi. Jau nebetarybiniai laikai , kai pamatai zmogu nusidaziusi zaliai ar melynai ir visi praeidami pirstais bado. O del supratimo, tai vadinasi jus auklejo vienaip, mane kitaip ir musu poziuris i gyvenima tikrai skiriasi. As juk vaikui galvos ar rankos tai nenupjoviau, o kad nudaziau plaukus tai cia nieko siaubingo nematau.
Neisivaizduoju is kur kyla tas nepasitenkinimas plaukais..cia palyginciau su rasizmu..ne kiek juodaodziai engiami,niekinami,kiek jie patys isivaizduoja,kad su jais taip elgiamasi...Tad jei raudonplaukis vaikas nuo vaikystes uzjauciamas del plauku spalvos,mama jei nerimauja,kad vaikai jo nepriims-tai ir turit rezultata..Esu pazinojus labai savim pasitikinciu raudonplaukiu,ir uzguitu-nuo vaikystes bijanciu akis pakelt,kad tik kas ju nepamatytu..tad,kaip vaikas jausis,priklauso nuo tevu minciu ir pasitikejimo...
O jau kaip vaikai priims..Cia jau neprognozuojama....Mano dukros klaseje vaiku (rasiu,spalvu ir religiju)ivairove...Jos geriausias draugas-juodukas..Ji dievina jo juodus garbanotus plaukus.
Didžiausia neteisybė, kad vaikams nesvarbi plaukų spalva
Keista skaityt, kai rašo, kad iš rudaplaukių vaikų tyčiojasi
Gal čia kaltas stereotipas (kaip ir apie blondines..tik jau suaugusias). Juk nei apie juodaplaukius, nei rudaplaukius, nei apie kokius kitus nebuvo kuriamos ir dainuojamos kvailos dainuškos "ryžij ryžij kanapatyj ubil dedušku lapatoj..."
o Jurgag kitos pašnekovės nusistebėjimą priėmė kaip įžeidimą... Ko čia įsižeisti, manau, ne viena mama tyliai nusistebėjo, kad darželinukui jau plaukai dažomi "O del darzelinuko tai koks skirtumas ar jam 5 ar jam 60" - čia tai truputį neapgalvotai pasakyta QUOTE(Edita @ 2005 08 26, 13:28) mažius turi mano nuostabią spalvą, iškarto labai nuliūdau, gaila vaikučio, O tėvai čia niekuo dėti, tikrai ne jie tą kompleksą varo Va butent tas "nuliudau" ir gali ivaryt kompleksa..Ir nesakykit,kad tevai cia niekuo deti...Juk vaikai perima ne tik ju genus,bet ir mastyma,elgesio normas, ir t.t. QUOTE(kliopa @ 2005 08 26, 19:09) Svarbu vaikui neįvaryt komplekso iš anksto, kad kažkas iš jo gali tyčiotis. Reikia dažniau pagirti savo vaikus, tada kitų patyčios jiems nebus tokios skaudžios Va cia tai tiesa! Girkim vaikus ir tikekim tuo ka sakom...
sveikos,
kad vaikas auksaplaukis, tai tikrai ne problema ir mūsų dar vis "baltoj" visuomemėj, kiek išsiskiria. reiktų, tik stebėt ar jo kas neužgavo tuo klausimu. vaikai, kaip ir dažnas iš mūsų, visada ras kokį savo buožą ir dėl jo "parinsis". QUOTE(Lamborgini @ 2005 08 27, 13:55) reiktų, tik stebėt ar jo kas neužgavo tuo klausimu. vaikai, kaip ir dažnas iš mūsų, visada ras kokį savo buožą ir dėl jo "parinsis". Garantuoju - vienaip ar kitaip visi raudonplaukiai izeidinejami - maziau ar daugiau Pati esu tokia Apsiraminau kazkur tik link mokyklos pabaigos.......... Busiu atvira - kai laukiausi, norejau tik vieno - kad negimtu auksaplaukis berniukas - jiems dar sunkiau Mylekit savo vaikiukus tokius kokius matot ir tegul jie jaucia, kad mylit dar labiau butent uz tai O jai atvirai, mama man taip pat sakydavo, kad esu isskrtine, ne kaip visi, kad esu saules dukra ir pa. Bet jug vaikai kitokiu nemegsta Uzgauliojimu nebuvo daug, bet ju buvo - visdelto...mazdauk iki 10m. Tiesa, dabar tai juoka kelia, vakinams reikejo ir dar bereikia QUOTE(jurgag @ 2005 08 25, 08:23) kaip sakant cia tikrai ne i tema , bet tai kiekvieno asmeninis reikalas, jei tai yra grazu mano vaikui ir man tai kodel as to negaliu daryt? Jusu vaiko tai as nedazau Jus gi irgi darote tai kas yra grazu, ar ne taip? Atleisk, bet 5-mecio nuomone siuo klausimu tera tavo atspindys. Vaikams daug kas grazu, ypac jei tevai tai vis pabrezia. Jei turetum mergaite ir jums abiems (t..y. tau) patiktu cheminis susukavimas - irgi darytum? Kazkur reikia nubrezti ribas. Neduok Dieve dar pasakysi, kad ir tatuiruote tokiam amziuj - liuks, nes berniukas labai nori... Siaip nepamokslauju zmonems, bet gal buk suaugusi ir atsakinga mama Uzsieny, kaip rase Snega, plauku spalva niekam nekliuna. Is mano pastebejimu netgi susidariau nuomone, kad raudonplaukiai kaip tik laikomi ypatingais, o suaugusios merginos - seksualiomis del plauku spalvos
Vakar buvom šventėj. Vienam tėčiui ant pečių sėdėjo toks NUOSTABUS raudonplaukis garbanius. Kokių 5-6 metukų. Gražuolis fainuolis
O šiaip, manau, viskas priklauso nuo paties vaiko. Jei jis akiplėša, pastebintis kitų "silpnąsias" vietas ir apie tai garsiai skalambijantis visam svietui- aišku kaip dieną, kad neliks nepastebėtas ir jo ryžumas. Taip, vaikai kerštingi, bet jei nėra už ką- nejau keršysi? QUOTE(Vyturelis @ 2005 08 27, 00:27) Va butent tas "nuliudau" ir gali ivaryt kompleksa..Ir nesakykit,kad tevai cia niekuo deti... Taigi mama nuliūdo todėl kad žino ką reiškia būti ryžai ir nenori kad jos vaikas tą išgyventų
Manau,del tevu baimiu ir pergyvenimu(perdeto saugojimo nuo "kad tik kas neizeistu) ir kyla vaiko kompleksai..Nesakau kategoriskai,tai nera 100% pagrista,taciau dazniausiai taip ir yra...Tai,kaip pastebejo kliopa,kaip vaikas su negalia-budavo slepiamas nuo aplinkiniu...
QUOTE(kliopa @ 2005 08 29, 17:36) O ką reiškia būti ryžai? Paskaityk visą mamos Editos postą Rašot, kad tipo vos ne tėvai kalčiausi kad vaikas įsivaro komleksą, bet taigi pati mama rašo ji, kad netgi gatvėje išgirsdavo replikų. Raudonplaukis vaikas nėra su negale vaikas, nekibkit prie žodžių, bet aplinkiniai skirtingai į juos reaguoja.
tema uzvedziau gal senai o po atostogu susnis komentaru dekui visoms as kompleksu savo vaikui nevarau noreciau kad ji priimtu toki koks jis yra
Mano vienas vaikas labai keistos plaukų spalvos. Nepasakyčiau, kad raudonplaukis, bet ir ne blondinas. Sykį mano tėvukas net paklausė: ar tu nenaudoji kokio nors specialaus šampūno tai spalvai išgauti?
Manau priklauso nuo musu auklejimo vaiku poziuris i aplinkinius. O kas del dazymo - nieko bloga nematau. Mano vyresnelis taip pat dazytas ( 7m.), o dabar laukia kada duosim su tevu sutikima auskara i ausi isiverti. Mano mociutei labai patiko musu nauja sukuosena
Gal ir ne i tema, bet ta kosmetika vaikams skirta zaidimams pries veidrodi pasistaipyti, o ne pasidazyti einant i zmones
Man irgi atrodo, kad tegu tie vaikai dar pabūna vaikais. Spės ir prisidažyt ir šiaip prisigražint.
nemanau , kad jie akimirksniu suauga
O jei vaikas paprašys įverti auskarą į lūpą ar tatuiruotę padaryt, irgi klausysi? Kodėl gi ne, ar ne?
Šiaip tai sutinku, kad vaikui kompleksą įvaro tėveliai, ypač šiuo atveju. Kvaila dėl tokų nesąmonių pergyvent, kai yra mamų, kurios augina vaikučius su negalia ar sunkiai sergančius... Ir dar manau, kad mamytės, kurios pergyvena dėl oranžinių vaikučių, neįvertina visos situacijos. Iš jūsų vaikystėj tyčiojosi? Aha. O atsimenat tuos laikus? Būti ryžu buvo žiauriai nemadoj. Visos dažėsi baltai, kai kurios, žilos, juodai, nekurios net melsvindavosi plaukus, bet jau ryžai... Nebent netyčia. Va. O dabar? Kiek matot ryžų bobų aplinkuj? Raudonų, auksinių, bordinių... O kiek neryžų? Ryžų daugiau, ką?
Jei kai mergos užaugs ryža vėl išeis iš mados, tada jos galės dažytis kaip norės
Na, kas galvoja, kad musu siuolaikineje visuomeneje isvaizda nieko nelemia, tegul pirmas meta i mane akmeni....
Pati nebuvau ryski "ryzike", taciau repliku daznai sulaukdavau. Tk dabar kirpejos aikscioja: "Oi, cia jusu naturali plauku spalva?.." bet vaikysteje tai tikrai nebuvo privalumas. Aisku, dabar moterims gal ir lengviau, si spalva madinaga, TV propaguoja "seksualios" raudonplaukes ivaizdi. Taciau "ryzi vaikinai dar ne ant bangos ir vargu , ar kada bus... Be to, nereikia pamirsti, kad "ryzumas' tai ne tik plaukai, bet ir visas gymis: rausva oda, bespalviai antakiai ir blakstienos. Kai dabar pasiziuriu savo vaikystes nuotraukas - buvau klaiki
O ne i tema
QUOTE(Mamce @ 2005 09 29, 15:57) ... bet galbut tokia mama liks visa gyvenima savo vaiko drauge, o mes liksime "neisvengiamo kartu konflikto" dalyves.... Nu jau ne Pažinojau vieną merginą (mano klasės draugė buvo), kuriai mama leido absoliučiai viską, ko tik ši įsigeisdavo. Penktoj klasėj net plaukus pradėjo dažytis kartu su mama, bląkstienas dažytis pradėjo irgi gal šeštoj klasėj
mano vyras tai juodaplaukis, o as sviesiaplauke ir turim dvi raudonplaukes grazuolytes visi klausia ar cia dvynukes, nors skirtumas 1m. 2,5 men. Man tai plauku spalva visiskai jokios reiksmes neturi ir kaip galima pagalvoti kad vaikai tuo issiskiria is kitu.
Man rodos seniau ''Tarybiniais laikais '' tokie vaikai buvo pravardziuojami. O siais laikais tai madinga nes yra dainininkiu raudonais plaukais pvz. Donata . O vaikai jug nori but i juos panasus
Dukrytės plaukiukai rausvi.
QUOTE Nolla,2006 12 09, 20:09 pradeda nervuoti pastovus aplinkinių suaugusiųjų dėmesys ir pastabos: kokia spalva įdomi O kaip pati mergaitė dėl to dėmesio jaučiasi? Būna vaikų (ir suaugusiųjų, aišku), kuriems dėmesys malonus, jie to siekte siekia įvairiausiais būdais. O čia nė pastangų nereikia QUOTE Dažnai net pagalvoju, kad reikėtų kokiais nors natūraliais dažais kiek patamsinti plaukiukus. Baikit juokauti. Kam slėpti vaiko individualumą? O jei labai norėtumėte vos pakeisti spalvą, tai yra "Venitos" žolių mišiniai, vadinasi "Henna color", yra visokiausių atspalvių. Aš perku "Droge". Nepatogumas toks, kad reikia tą žolių marmalynę ilgokai laikyti užteptą ant plaukų, o ir kvapas dilgėlėmis-rūgštynėmis atsiduoda. Bet juk tai žolės! Ne tik nekenkia plaukams, bet dar pastiprina. Nudažo ir žilus plaukus
Aš pati raudonplaukė ir mano mažoji tokia. Savo vaikystę ir paauglystę prisimenu niūriai visko buvo...
Jei ką tai man tokia plaukų spalva
mano vaikas ne raudonas, jis - apelsininis
dabar, kai matau "rausvaplaukius", man norisi juos "pakirkinti", nes primena mano apelsinini kukuli tikrai, kaip chia sake, kad vaiku, kurie turi didele begale sveikatos problemu, mamoms butu tik tokios bedos... Rausva, auksinishka, - grazhu ir netradicishka gi.. |