Mano pirmokėlis irgi pats vienas nueina į mokyklą ir pareina.Pats pasišildo pietus,pavalgo ,nes man iš darbo pareit pietų neįmanoma,labai toli.Kartais paskambina,kad jam liūdna,bet šiaip jis visai patenkintas ir būdamas vienas.
Aš manau, kad kai nėra galimybės kažkam būti su vaiku, tai viskas taip ir išsisprendžia. Tiesiog nėra kitos išeities. Pas mus kai kažkas vis būna namie, tai ir įprato sūnus, kad kitaip ir negali būti.
Tuo labiau, kad gyvenam truputuką už miesto
joanna,pamatysi kaip pripras.Mūsiškis irgi iki pradėjo eit į mokyklą namie vienas niekad nebuvo paliktas.Aš jau nervavaus ką čia reiks daryt,o dabar jis net patenkintas pats sau šeimininkas.Anksčiau net nelankė darželio.
mirus mamai, maniskis pasilikinejo vienas namie nuo 5 metu, pats valgi pasisildydavo mikrobangeje ir lauke kol gris brolis(11metu) is mokyklos.namu nesudegino, virbalu i rozete nekaisiojo,....
iki dabar, jam dabar 9, pergyvenu ar pavalges, ar i lauka isleke apsirenges, ar paruose pamokas.Kol kas tvarkomes
mane viena namuose palikdavo visai dienai, kai man buvo... 2 metai. Ir nieko, isgyvenau. Kai pradejau eiti i mokykla, daznokai ir vienai nakvoti tekdavo. Buvo baisu, bet jokios nuoskaudos nelaikau.
Mano nuo šešerių metų pasilikdavo vieni.Dabar išvis savarankiški.Ir sumuštinius patys pasidaro, jei reikia valgyt pasišyldo, kartais namus sutvarko ir laukia kada mama iš namų greičiau išeis
saviškį aš nuo 6 palieku
As tai turiu broliuka, na jam dabar jau 10 metuku, bet jisai buvo paliekamas namie mazdaug nuo 5 metuku (neilgam,bet vis tiek)... Buvo baisu del to,kad neatidarinetu niekam duru, nevaikcsiotu i balkona.
Dabar jam jau 10, tai siuo metu didziausia problema- kompas ir telikas. Paciam vaikui vienam yra sunku nustatyti kiek jisai sedi uz zaidimu, todel jis gali taip prasedeti ir 3 valandas be sustojimu.. Bet yra ir pliusu- broliukas pats moka daug ka pasigaminti pavalgyti-na is paprastesniu dalyku (koldunai, kiausiniai, sumustiniai,ir tt),bet vis sis toks savarankiskumas
Anksciau rasiau, kad maniskiu tiesiog viena diena uzejo noras pasilikti vienam ir... pasiliko. Jam buvo 7 metai (iki tol, negaledavau net i parduotuve nubegti, nors siaip buvo be galo savarankiskas).
Bet, kaip ir visoms, anksciau ar veliau, prasidejo problemeles. Kai tas noras isbandyti buti vienam praejo, ir nusibodo, eme mane "terorizuoti" ir kontroliuoti, kad tik greiciau grizciau. Vakare tapo visai neimanoma niekur iseiti (vakare tai net ne vienas budavo). Teko pravesti rimta pokalbi. Lygtai viskas susitvarke. Dabar atostogauja pas mociute, problemu nera. O rudeni gal bus jau naujos...
man 12 ir mane namuose savaitgaliui palieka, na isvaziuoja penktadieni girsta sekmadieni... Tada as pasikvieciu drauge (arba2) tai mes randam ka paveikt
Mano vaikiukas likdavo vienas per naktis nuo 3 metuku,kadangi auginau viena ir norinciu padeti neturejau.O dirbti pradejau naktimis,kad nors diena kartu galetumem pabuti.
Neturiu problemu su palikimu namie vieno.Dabar jam 9.Dziaugiuosi ir,kad toks savarankiskas.
Savo duka pradejau palikinet drasiai nuo 5-6 metu... ji puikiai susitvarkydavo. jokiu problemu nekildavo. aisku prie iseidama viska isaiskindavau ir viskas. Reikia vaika pratint nuo mazens nes veliau gali but problemu.
Aš palieku 5 metų dukrą 1-2 valandom
Man kažkaip pats baisiausias momentas yra vaiko išėjimas/parėjimas namo Beto pas mus apsauga, tai kodą grįžus suvest reikia, o 5-6 metų vaikui jo pasakyt nelabai norisi
Maniskei vakar suejo 7m. Ji jau koki men. pareina is mokyklos viena( nereikia eiti per gatve), ir buna, kol as gryztu- apie 3-5val.Visai neblogai susitvarko, ir pamokas paruosia ( nors gal geriau butu, jei as priziureciau, kaip ji ruosia
Na man irgi artėja ta diena kai jau savo pupą reikės palikti-nuo pirmadienio išeinu dirbti.Ji antrokė,šiaip jau pati parvažiuoja iš mokyklos-nuo Žemynos pagrind iki Ateities g.Jau kelinta diena davėm raktus,kad pratintųsi,tai grįžus jau neskambina į duris,o pati atsirakina.O jau išdidi...Ji grįžta apie pirmą val,brolis pusę trijų.Tai šiaip kaip ir nelabai baisu,bet irgi dėl to parėjimo,atsirakinimo,nes durys sunkios,šarvuotos,kad kam neatidarytų...Nors jau prigrasinta,prikalta į galvą-kad niekam nedaryk,nes visi turim raktus ir atsirakinsim.Dėl valgio irgi buvo pripratę,mama pagamino,įdėjo,vos ne sukramtė...Bet laikas pradėti ir jiems gyvent savo gyvenimą,ir man...
QUOTE(Adrianna @ 2005 11 05, 20:59) Mano vaikiukas likdavo vienas per naktis nuo 3 metuku,kadangi auginau viena ir norinciu padeti neturejau.O dirbti pradejau naktimis,kad nors diena kartu galetumem pabuti. Neturiu problemu su palikimu namie vieno.Dabar jam 9.Dziaugiuosi ir,kad toks savarankiskas. Jei mano vaikiukas butu paliktas vienas nuo 3 metuku, butu musu daugiabutis "N" kartu padegtas, uzlieti kaimynai, kvieciama avarine tarnyba, ir etc.... Ir savarankiskumas cia ne prie ko. Tiesiog siulau dziaugtis toms mamoms, kurios turi pakankamai ramius vaikelius. QUOTE(Jurevaga @ 2005 12 01, 10:59) as taip pat gyvenu usa ir galiu patvirtinti tikrai kad cia negali vaiku palikti namuose vaiku iki 12 metu jai pamatytu kaimynai maza nepasirodytu ....patusytu tada ir policija ir vaiku visokios tarnybos as pati turiu dukra kuriai dabar 6,5 metu ir nepalieku jos vienos niekada.....
As palikdavau vaika kelioms valandoms nuo 7 metu ir tai vis skambinedavau klausti kas ir kaip, nors vaikas ir ramus, ne iskadnikas. Viena nakvoti esu palikusi gal karta, 12 metu. Tokio maziuko 3, 4, 5 metu palikti negaleciau nei uz ka, kazkaip spresciau tokia situacija. As manau, kad JAV istatymai siuo klausimu labai teisingi. O jeigu atsikels, pasiges, verks, ieskos, panikuos??? Mano manymu tai labai didziule trauma tokiam mazam vaikui, apskritai gali pakenkti psichikai, nesvarbu, kad jis savo namuose. Man teta pasakojo, kad kaimynai palikdavo irgi berods 3 metuku, tai jis verkdavo, kaukdavo kaip suniukas vienas paliktas ir paskui vos pro langa neiskrito is 7 auksto
Bet tikriausiai kiekvienam savo, gerai, kai viskas gerai baigiasi.
Mano sesiametis dabar serga, tai sedi visa darbo diena vienas namie. Turi telefona, jei ka - skambina. Pagrindinis mano nurodymas paliekant - niekur neiti ir nieko neisileisti. Visa kita tik smulkmenos
Mano dukra - pirmokė, bet bijo namie viena pasilikti. Vien dėl jos ir neleidau mažosios į darželį, kad jai grįžus auklė namuose būtų. Kažkas ją gąsdina, neramina (pvz., juodai bijo vorų, kurie pas mus vis apsilanko, jei pamato vonioj, tuoj kliksmas per visą butą, atrodo, kad jau "miršta"). Jautrios prichikos ir tiek. Todėl pratink nepratinus, manau turi praeit kažkiek laiko, kol šiek tiek dar paaugs. Mane pačią vaikystės buvo labai stipriai išgąsdinę: kai man buvo 5 metai, mama išėjo pas kaimynę ir paliko mane lovoj gulėt, o vienas girtas žmogelis sumaišė tokius vienodus sovietinius namus ir pradėjo mūsų duris rakinti, aš galvojau, kad čia tėtis grįžo ir lengvai, net nemąstydama duris atrakinau, tai kai pamačiau nepažįstamą, spėjau už durų pasislėp, o jam įėjus, puoliau basa per laiptinę paskaimynę...kai grįžom žmogelis jau išėjęs buvo, bet aš po šio atvejo iki 12 metų atrodo viena negalėdavau vakarais būti. Dar dabar kažkur pasąmonėj tas išgąstis tūno (nemėgstu būt namie viena).
Sveikos mamytes,
Šį rudenį mano dukryte keliaus į pirmą klasę
O nenori i prailginta grupe leisti? Ar pas jus nera?
Nes pirmokeliams pamokos oi kaip anksti baigiasi...
sveikos
noreciau paklausit arteja velykines atotogos ir 2 savaites vaikas budamas namie prie kompo ar teliko, nieko gero, gal; zinot koki centra kur iki pietu arba po pietu vaikas butu uzimtas su bendraamziais buciau dekinga kad pasakytumet koki, nebrangu QUOTE(Klaipėdiete @ 2007 03 17, 15:41) Sveikos mamytes, Šį rudenį mano dukryte keliaus į pirmą klasę Nepergyvenk-viskas bus gerai.Būtų gerai, kad pirmom dienom galėtumėt ją parvesti iš mokyklėlės, kad jai būtų drąsiau. O paskui jau viena tegu keliauja QUOTE(Eneja @ 2007 05 15, 14:14) Nepergyvenk-viskas bus gerai.Būtų gerai, kad pirmom dienom galėtumėt ją parvesti iš mokyklėlės, kad jai būtų drąsiau. O paskui jau viena tegu keliauja As manau kad nieko neatsitiks, tik nejauku kaip ji atsirakins duris ir kad kokie........nenužiūrėtu ir neįsibrautu. Žinai kaip būna QUOTE(Klaipėdiete @ 2007 05 15, 15:19) As manau kad nieko neatsitiks, tik nejauku kaip ji atsirakins duris ir kad kokie........nenužiūrėtu ir neįsibrautu. Žinai kaip būna lygiai pries metus ir as ta pati galvojau ka tu dabar i net mintys tos pacios..... tiktai tie vaikai daug didesni ir savarankiskesni nei mums atrodo....
Na mano vaikai lieka vieni labai daznai, kai buna mokslo metai tai po mokyklos buna vieni, mane labai erzina ju elgesys, nieko nevalgo, grysta, pamoku neparuose varo i lauka, sunio neisveda, gristu, randu kuprines numestas, ir ant zemes suns "darbelius" ... taremes visaip, ir geruoju ir bloguoju, niekaip neiseina susitvarkyti... suni visada erzina, pas mus pidbulis
Aš manau, kad tai priklauso nuo vaiko - ir aišku nuo tėvų galimybių. Mūsų vyresnysis gana ilgai nenorėdavo likti vienas ir kažkaip vis išsisukdavome, o dabar atėjo toks metas, kai alternatyva likti namuose jam atrodo patrauklesnė, nei važiuoti kartu į pvz. parduotuvę. Tiesa, palikdavome kol kas tik keliom valandom, bet manau, kad ir ilgesniam laikui taip pat po truputį "priaugsime", viskam savas laikas
Trumpam palikdavau nuo 5 metuku.15-20 min.Nuo 6 jau ilgesniam laikui .Jokiu problemų nebuvo,juokiu betvarkiu irgi. Tai vyresnioji,o štai mažoji
Kad namie pasilikti vienai mano būsimai pirmokėlei aš įsivaizduoju patiks, bet blogiausia kaip ji į namus pati pareis, juk dar tokia žiopliuke, įduosiu raktus tai ir pames... o dar baisiau jei kas nužiūrės kokį kartą ir kad neišgąsdintų vaiko
Mūsų didžkei greitai 11,bet ir dabar palieku vieną namie su baime.Vieną dieną grįžtam,o mūsų "gražuolė" lauke,raktas ant kaklo,o durys atrakintos
QUOTE(sabrrina @ 2007 08 09, 11:58) Na mano vaikai lieka vieni labai daznai, kai buna mokslo metai tai po mokyklos buna vieni, mane labai erzina ju elgesys, nieko nevalgo, grysta, pamoku neparuose varo i lauka, sunio neisveda, gristu, randu kuprines numestas, ir ant zemes suns "darbelius" ... taremes visaip, ir geruoju ir bloguoju, niekaip neiseina susitvarkyti... suni visada erzina, pas mus pidbulis tai atiduokit ta suni kam nors, jei jau tokios baimes, isvis vaikai to suns norejo ar jus? QUOTE(Gabrieele @ 2007 08 19, 10:37) PIRMIAUSIA. Esi atsakingas už tai, ką turi. Ar ne? Neapkenčiu tokių žmonių kurie gyvūnus prilyga daiktams. Nuo veislės tai absoliučiai niekas nepriklauso. Ir beje, ne šuo būtų kaltas, kad kanda, o TĖVAI, kurie nesugebėjo IŠAUKLĖTI savo vaikų. Ar ne taip? Dėl pažymių. Tokiems vaikams aš duočiau absoliučią laisvę. Sakyčiau "Darykit jūs ką norit, man nesvarbu. Jūsų gyvenimas. Jeigu susiš.iksit- jūsų bėda, tikrai ne mano. Ir iš bėdos jūsų netrauksiu, jei kada reiks.". Man tokie žodžiai tikrai padėtų, pradėčiau rimčiau žiūrėti į viską. QUOTE(Neisha @ 2007 08 22, 23:05) PIRMIAUSIA. Esi atsakingas už tai, ką turi. Ar ne? Neapkenčiu tokių žmonių kurie gyvūnus prilyga daiktams. Nuo veislės tai absoliučiai niekas nepriklauso. Ir beje, ne šuo būtų kaltas, kad kanda, o TĖVAI, kurie nesugebėjo IŠAUKLĖTI savo vaikų. Ar ne taip? man irgi panašu, kad patys tėvai to šuns nelabai myli, todėl ir vaikams tos meilės neišugdė. gal tikrai sveikiau būtų atiduoti jį žmonėms, kas jį labiau mylės. tik aišku, sudėtinga rasti namus suaugusiam, ir dar tokios veislės šuniui.
Tai jeigu neisauklejo, veliam tas suo? Per minute tikrai neisaukles, ir jeigu man bent kiek galvelej kirbetu kad suo gali sukandziot mano vaikus, nu tai atsiprasau, tikrai nerizikuociau vaiku gyvybe, manau vaikai tikrai svarbiau nei suo.
Papildyta: QUOTE(Neisha @ 2007 08 22, 23:05) Nuo veislės tai absoliučiai niekas nepriklauso. ir kaip tai nuo veisles nepriklauso? Koks jorksyru terjeras ar spanielis tikrai nesukandzios zmogaus.. QUOTE(Gabrieele @ 2007 08 24, 11:28) ir kaip tai nuo veisles nepriklauso? Koks jorksyru terjeras ar spanielis tikrai nesukandzios zmogaus..
Mano sūnus šiemet eis į antrą klasę.Porą kartų jau buvo pasilikęs vienas maždaug valandai.Planuoju ilgint laiką
QUOTE(Graž*Kia @ 2007 08 31, 16:24) Mano sūnus šiemet eis į antrą klasę.Porą kartų jau buvo pasilikęs vienas maždaug valandai.Planuoju ilgint laiką Maniškis irgi antrokas, bet namie jau būna vienas nuo 6 metų. Jam labai patinka. Nereikia derintis su tėvais dėl teliko programų, kompo ar mago.
Valandai palikdavau dukra viena nuo 6 eriu, dabar greit 9 bus, bet ilgiau kaip 2 valandom nepalieku. Koks savarankiskas ir atsakingas bebutu vaikas buna visokiu atveju, o vaikas yra vaikas
pradėjau palikinėti viena nuo 6metų po kelias valandas. O dabar jau nėra problemų palikti ir visai dienai. Moka išsivirti arbatos, pasidaryti sumuštinių. Tad alkanas tikrai nebus
Mano vaikam 12 ir 10, kai pareina iš mokyklos būna vieni iki vakaro, o ką daryt, kai nėra kad kas prižiūrėtų. Bet taip ir nervuojuojuosi iki vakaro kol pareinu iš darbo, skambinėju beveik kas valandą. Nors atrodo dideli, bet vistiek neramu, kai vieni pasilieka.
As tai pratinti pradejau kazkur sesiu metuku 1 klaseje parvesdavau is mokyklos nes nuo mokyklos ligi namu daug kartu kelia reik pereit tai bijodavau tada grize namo priziuredavau kad pavalgytu o tada isbegdavau i darba o kiek ten laiko budavo like maksimum 4 valandas pabudavo vienas poto grizdavau paruosdavau valgyt paziuredavau pamokas visalaika budavo paruoses tik neviska teisingai poto antroi klasei pats eidavo i mokykla ir pats namo grizdavo tai man jokiu problemu nebuvo budavo po pamoku visa diena vienas poto pradejo sakyt kad jam labai liudna vienam kad nupirktumem susiuka tai nupirkom spanieli tai jis grizes is mokyklos ji i lauka isvesdavo poto vakare vesdavo ir baigesi visos mano problemos o veliau vienas visa laika budavo namie kai 4 klasej del kazko numire spanielis tada vel buvo liudna bet neilgai nes poto as isejau is darbo buvau su juo o poto tiesiog nenoredavo kad buciau su juo o dabar jam patinka kai as namie auginu sesute nes jam tenka irgi daug demesio
QUOTE(Gabrieele @ 2007 08 24, 11:28) Tai jeigu neisauklejo, veliam tas suo? Per minute tikrai neisaukles, ir jeigu man bent kiek galvelej kirbetu kad suo gali sukandziot mano vaikus, nu tai atsiprasau, tikrai nerizikuociau vaiku gyvybe, manau vaikai tikrai svarbiau nei suo. Papildyta: ir kaip tai nuo veisles nepriklauso? Koks jorksyru terjeras ar spanielis tikrai nesukandzios zmogaus.. Bet suo vistiek yra gyvas padaras. Sutinku, kad per minute suns neisauklesi, todel tam yra reikalingos dresuros pamokos. Aaaa, tai reiskia visi didesni sunys nei spanieliai yra pavojingi zmoniu gyvybei? Net jeigu jie ir tinkamai isaukleti. Uztat pagalvokit. Tas Jorksyro terjeras ar spanielis gali taip pat pridaryti zalos- pvz apkandzioti, ka nors nukasti...Juk logiska.
Mane mama palikdavo vieną namie jau nuo prmos klasės.
QUOTE(Neisha @ 2007 09 08, 13:42) Bet suo vistiek yra gyvas padaras. Sutinku, kad per minute suns neisauklesi, todel tam yra reikalingos dresuros pamokos. Aaaa, tai reiskia visi didesni sunys nei spanieliai yra pavojingi zmoniu gyvybei? Net jeigu jie ir tinkamai isaukleti. Uztat pagalvokit. Tas Jorksyro terjeras ar spanielis gali taip pat pridaryti zalos- pvz apkandzioti, ka nors nukasti...Juk logiska. Mane irgi jau seniai palieka vieną QUOTE(-=migle=- @ 2007 12 04, 20:37) ir šiaip manau vaikui pirmoj klasėj ne tiek namų darbų ir darbų šiaip, kad sėdėtų namučiuose. Neturės ką veikt, prisigalvos ko nors prajuokinai Manau, viskas nuo vaiko priklauso - nuo jo charakterio, savarankiškumo buityje. Aš tikrai nebūčiau norėjusi likti su kažkia aukle, nepažįstamu žmogum. Man geriausia vienai, ir dabar tos vienatvės labai pasiilgstu, nes paskutiniais metais neišeina vinai namie pabūt... |