Pagalvojau, gal yra kokie nors surinkimo puntai, kur galima būtų nunešti, arba kažkokiu kitu būdu atiduoti kažkam, kas sėkmingai toliau dėvėtų ar avėtų.
Įdomu būtų išgirsti, ką jūs darote su tokiais daiktais...
Keletą kartų per metus tvarkydama spintas, prirenku nemažą krūvą rūbų ir batų, kurių nebenešioju, bet gaila juos išmesti, nes dar tikrai geri daiktai, tiesiog pabodę. Kai kurie būna nešioti vieną sezoną ar vos keletą kartų, tiesiog netikę ar nustoję patikti.
Pagalvojau, gal yra kokie nors surinkimo puntai, kur galima būtų nunešti, arba kažkokiu kitu būdu atiduoti kažkam, kas sėkmingai toliau dėvėtų ar avėtų. Įdomu būtų išgirsti, ką jūs darote su tokiais daiktais...
Vienas iš variantų - Caritas. Manau kiekvienam mieste yra.
Atiduoti.
Yra organizacijos kurios ima, kaip jau minetas caritas. galima asmeniskai kazkam atiduoti- kaime, vaiku namams, visokiu galima prisigalvoti juk:}
net SMe yra skyrelis CIA, kur galite ideti zinute i savo miesto sandeliuka.
AS SIULICIAU I VAIKU NAMUS NUVEZT,JIEMS TIKRAI PRAVERS.TURIU DRAUGE,KURI SAVO VAIKO ISAUGTUS RUBELIUS NUVEZA I
as viska surinkusi nuo batu,striukes,tases vnz viska nuveziau i Caritas,vienakart dadaviau i rankas dirbanciai moteriai,kitakart paprasciai palikau viduje ant suolo.Esu palikus ir prie konteinerio,bet kazkaip nesinori,kad metytusi,nors tasyk labai greitai dingo:)
o vaikiskus rubelius esu girdejusi,jog nuveze i kudikiu ar vaiku namus:)) juk ten tikrai bus kas sunaudoja.
atiduodu, pazyst pora seimu kur suniau verciasi
Caritas viską ima
Net nebuvau girdejusi apie toki Caritas
Aš nunešu į Matulaičio bažnyčios socialinį centrą. Gal ir kitose panašių yra.
Aš irgi į Caritą atiduodu, jei keli rūbeliai tai prie konteinerio padedu arba atiduodu sunkiai gyvenančiai šeimai
Aš taip pat visada nešu į Matulaičio bažnyčią. Ten veikia Socialinis centras, kurie visada būna dėkingi.
atiduodam,kuriems labiau reikia
Atiduodu giminaiciams, ar dovanoju per skelbimus
vaiku drabuzelius,tai draugems isdalinu,o saviskius (isaugtus)jei kam tinka atiduodu,jei ne ismetu.....
išvežu į kaimą, ten jau mama išdalina
Aš išmetu...
Pastatau ant gatvės. Kam reikia, tas pasiima
as tai i vaiku namus nuvezu, nes ten tikrai dar pasitarnauja.
išdalinu tiem, kuriem reikia
Kai kuriuos daiktus ir rūbus atiduodu kaimynei,kai kuriuos pastatau prie konteinerio,o kartais išmetu su bendromis atliekomis
Atsikandau
Kažkada mačiau skelbimą, kad bažnyčiose prašo atnešti, o vėliau ten išdalina kaip labdarą tiems, kuriems to labiausiai reikia.
Juk ne kiekvienas, kad ir varganai gyvenantis, ieškos prie konteinerių... QUOTE(liūtuke @ 2009 05 30, 21:09) oi ne.... nunesiau tiksliau nutysiau tris tase drabuziu. ivairiu ir jaunatvisku ir tokiu tetutisku (mamos savo) prie duru teta su nepavykusiu cheminiu rekt pradejo tu geriau litu duok o ne skudurus tysk neturim kur det QUOTE(Frekė @ 2009 05 30, 21:31) oi ne.... nunesiau tiksliau nutysiau tris tase drabuziu. ivairiu ir jaunatvisku ir tokiu tetutisku (mamos savo) prie duru teta su nepavykusiu cheminiu rekt pradejo tu geriau litu duok o ne skudurus tysk neturim kur det Manau tai tetai ne vieta Carite
savo drabužius ir batus "paleidžiu" toliau - teta nuneša į darbą, ten moterys savo dukroms išsidalina (na, ten toks kaimas), mamos draugė taip pat nuveža tolimiems varganiems giminaičiams į kaimą, jai ir vaikiškus mums netinkamus drabužius atiduodu.
patarimas toms, kurios neturi kur dėti senos patalynės, rankšluosčių ir pan. - mes atiduodam į slaugos namus, kur seneliai būva. mano močiutė slaugos namuose išėjo, tiesiog visi dirbome, nebuvo galimybės ją namuose prižiūrėti. tačiau pasikeisdami kasdien nuvažiuodavome. tai kaip ir sakė ten dirbanti pažįstama, kad anaiptol ne pas visus taip važiuoja ir rūpinasi. na, mums ir sąlyginai netoli namų buvo, bet iš kito miesto jau nelabai kasdien ar kas antrą dieną privažinėsi, be to, yra ir vienišų žmonių. tai va, tvarkingas apklodes, rankšluosčius, kad ir dėvėtus tikrai paima, nes paskui ir patys išskalbę močiutės baltinius nuežėme. žmonės jau ir po savimi ten darosi, o yra, pvz., sauskelnių normos, ir viskas - nėra kaip pakeisti. beje, mes atidavėme per tą pažįstamą, o ne per jokius vyr. gydytojus ar direktorius o dėvėtų drabužių neišmetimas ar jų perėmimas - tuo pačiu ir ekologija, mažinams besaikis vartojimas, kuris, ne paslaptis, ir privedė prie šiandienos situacijos. Papildyta: tiesa, išaugtus tvarkingus žaisliukus ir vaikiškas, paaugliškas knygeles, netgi nesuplėšytus ir nepripeckiotus vaikiškus žurnaliukus, galite nuvežti į Kauno antrosios klinikinės ligoninės tuberkuliozės skyrių. nematėte laidos ČIA IR DABAR? vaiaki ten ir po 6 mėnesius praleidžia, o nėra net žaidimų kambario. tai mes irgi artimiausiu metu darysime žaislų reviziją, nes ryškiai per daug turime
kai sesyte buvo maza tai zailais su kaimynais keisdavomes arba tiesiog vieni kitiesm atiduodavome. ir vaikams idomu buvo zaisti su naujais zaisliukais ir ju sumazedavo. karta pririnkome bulvini maisa pliusinuku, tai sugalvojome per sese gimtadieni loterija darzeli padaryti. visiems smagu buvo.
QUOTE(tiutiute @ 2009 06 01, 12:39) kai sesyte buvo maza tai zailais su kaimynais keisdavomes arba tiesiog vieni kitiesm atiduodavome. ir vaikams idomu buvo zaisti su naujais zaisliukais ir ju sumazedavo. karta pririnkome bulvini maisa pliusinuku, tai sugalvojome per sese gimtadieni loterija darzeli padaryti. visiems smagu buvo. Idomi ideja
Sveikos, mergaites,
as irgi pora kartu metuose darau generaline tvarka savo spintoje ir vis lieka nenesiojamu drabuzeliu, kaikurie buna labai nedaug nesioti, bet tiesiog man neprilipo
atrinkusi nebenesiojamus drabuzius atiduodu kaime gyvenanciai mamai, kuri juos atiduoda ten gyvenantiems nepasiturintiems zmonems, manau geriau atiduoti kitam gera daikta nei ismesti
turiu vargse drauge, kas nesiojama surenku ir jai atiduodu, o kas nelabai nesiojama - sukraunu i storus permatomus plastiko maisus, uzrisu ir i konteineri -ten siukslyne irgi biznis verda, kam reikes pasiims
Vaikiškus tinkamus dėvėjimui atiduodu pažįstamiems žmonėms, kurių vaikučiai sunešioja. savo rūbelių stengiuosi neprikaupti tai po vieną kitą išmetu, o jei padarau rimtesnę inventorizaciją spintoje tai skambteliu pažįstamai socialinei darbuotojai ji žino kam ką atiduoti, dar ir pati iš namų pasiima. Ir ne tik rūbus ypač baldai tokioms šeimoms reikalingi. Nepkeičiamiausias baldas - lova, kad vaikučių į vaikų namus neišvežtų jie turi turėti atskiras miegamąsias vietas. taigi turėkit mintyse jei tvarkysite ne tik spintą bet ir butą
Atleiskite, kad rašau ne į tą temą, bet noriu kreiptis į visas mamytes. Ieškau gerų žmonių, kurie norėtų paremti tuberkulioze sergančius vaikučius... Jie neturi rūbelių (vaikiukai nuo 1mėn. iki 15metų). Žinoma, kalbame apie vaikiukus iš globos namų. Būtume labai dėkingi jeigu paremtumėte juos atiduodami rūbelius, batukus ir įvairiausius žaisliukus. Būsime ypač dėkingi jeigu atsiras žmonių, kurie galės jiems atiduoti ir rimtesnių dalykų kaip televizorius ar nereikalingas senas kompiuteris.
Nelikite abejingi, padėkite jiems bent jau apsirenkti... Lauksiu jūsų až. Padėkite tiems, kad pagalbos reikia labiausiai - vaikams, kurie vieni bando kovoti prieš ligą... Didelis ačiū Jums iš anksto.
Vienus atiduodu, kitus pasilieku. Dukrytes dazniausiai pasilieku.
Aš rūbus ir žaislus atiduodu labdarai. Nuvežu į socialinį centrą prie Matulaičio bažnyčios. Tiukiu ir tikiuosi, kad tie rūbai atitenka tam, kam jų labiausiai reikia...
QUOTE(morkatarka @ 2009 01 11, 06:31) Atiduoti. Yra organizacijos kurios ima, kaip jau minetas caritas. galima asmeniskai kazkam atiduoti- kaime, vaiku namams, visokiu galima prisigalvoti juk:} Vaiku namuose vaikams retai daeina drabuziai ar batai... nes patys darbuotojai paema.. geriau saviems atiduot.arba parduot! forume...
Esu vezusi i Matulaicio centra, i Caritas, paskutini karta i Motinos ir vaiko pensionata.
O kur Kaune geriausiai nuvežti? Nes susikaupė vyro ir mano rūbų, nesinori prie konteinerio statyti, kur keli "bomželiai" pasiims...
|