o aš kaip tik dabar žiūriu į raugintų kopūstų sriubytę ir pati tokią valgau, nes šiandien kaip tik tokią ir viriau
QUOTE(ingridukas @ 2009 01 13, 00:04)
mano megiamas makaronu troskinys,isverdu makaronus,keptuveje pakepinu desreles arba daktariska desra,sumetu isvirtus makaronus,paprieskoniuoju ir idedu tris keturis valgomus saukstus panemuniu surio,sumaisau ir viskas,si karta valgiau su zirneliais.
reiks i rman toki troskinuka pasigaminti, db atrodo,kad kasdien galeciau makaronus valgyt
QUOTE(deimapov @ 2009 01 13, 13:10)
va čia kažkuri prašė recepto kai makaronų užkepėlę dariau ir rašiau kad marinuotas paprikas su morkomis dėjau. tai čia lečo ir turėjau omenyje, gal jūs parašytumėte tą receptuką.
neturiu db recepto , bet ten buvo su raud, geltonom paprikom, pomidorais, aliejum, druska.. daugiau nieko nepamenu , kai surasiu receptą-parašysiu.
šiaip jos yra tokios žieminės salotos, bet tinka kaip padažas pašildyt
Pamaciau svogunu sriuba ir prisiminiaum kad labai seniai pati beviriau.
Tik as verdu kitaip nei Gustavas, as ismokau is Giedriaus receptu.
Penki svogunai supjaustomi ir kepami dvi valandas (tai pats svarbiausias sriubos gaminimo momentas, nes per tiek laiko svogunai karamelizuojasi ir igauna gintarine spalva ir saldu skoni). Is pradziu ant didesnes ugnies kepu, paskui ant mazos uzdengus, o jau veliausiai ant dideles ir nuolat maisau, kepu ant sviesto, kurio reik vieno sauksto, dar beriu ziubsni cukraus. Tada stikline vyno ir dar truputi pakepinu, skystis pasidaro panasus i kisieliu.
Tuomet i du litrus is anksto isvirto jautienos buljono sudedu keptus svogunus ir imetu bouquet garnis, kas yra kelios šakelės petražolių ir čiobrelių, surištos virvute ( kad būtų galima po to lengvai ištraukti ) ir vel verdu apie pusvalandi. Tada ipilu du saukstus brendzio arba viskio ir isimu bouquet garnis. Toliau i lekst dedu skrebuti su suriu ir uzpilu sriuba. Valgyti is karto. Ziauriai skanu nors ir ilgai trunka paruosti
Idedu foto pasiskolinta is Giedriaus puslapio, nes pati sriubos nespeju nufotkinti, ji yra praryjama akimirksniu
Tik as verdu kitaip nei Gustavas, as ismokau is Giedriaus receptu.
Penki svogunai supjaustomi ir kepami dvi valandas (tai pats svarbiausias sriubos gaminimo momentas, nes per tiek laiko svogunai karamelizuojasi ir igauna gintarine spalva ir saldu skoni). Is pradziu ant didesnes ugnies kepu, paskui ant mazos uzdengus, o jau veliausiai ant dideles ir nuolat maisau, kepu ant sviesto, kurio reik vieno sauksto, dar beriu ziubsni cukraus. Tada stikline vyno ir dar truputi pakepinu, skystis pasidaro panasus i kisieliu.
Tuomet i du litrus is anksto isvirto jautienos buljono sudedu keptus svogunus ir imetu bouquet garnis, kas yra kelios šakelės petražolių ir čiobrelių, surištos virvute ( kad būtų galima po to lengvai ištraukti ) ir vel verdu apie pusvalandi. Tada ipilu du saukstus brendzio arba viskio ir isimu bouquet garnis. Toliau i lekst dedu skrebuti su suriu ir uzpilu sriuba. Valgyti is karto. Ziauriai skanu nors ir ilgai trunka paruosti
Idedu foto pasiskolinta is Giedriaus puslapio, nes pati sriubos nespeju nufotkinti, ji yra praryjama akimirksniu
QUOTE(čikuraku @ 2009 01 13, 14:31)
kaip įdomiai nesu nei mačius, nei valgius balandėlių su varške reiks pamėginti nedideli kiekį padaryt
Visai skanu,kažkada ragavau ir sukasi jau mintyse paskanaut vėl
QUOTE(Nerytė @ 2009 01 13, 14:37)
ir as ateinu su pusryciais
Nieko neberodo
QUOTE(brashke77 @ 2009 01 13, 15:45)
Toks paprastas patiekalas išvertė iš tapkių
QUOTE(balanduke @ 2009 01 13, 16:30)
Laaaaabai skaniai atrodo
ŠVILPIKAI
Nu pagaliau jau ir as nuo puodu atsitraukiau O stai iar mano kalakutienos troskinys ir makaronai garnyrui
Gaminau taip:
kalakuto krutinele supjausciau nedideliais gabaliukai ir apkepiau keptuveje. kitoje keptuveje sukepinau morkas, svogunus, paprika, cesnakus. Mesa ir darzoves sudejau i puoda, uzpyliau vandens pridejau prieskoniu: vistienos prieskoniai, bazilikas, raudonelis, citrinpipiriai, druska ir ziupsnelis vegetos. Dar ipjausciau puse nedidelio kalafijoro ir sauja mirkytu dziovintu slyvu. Troskinau apie 40 minuciu. pabaigai idejau pora saukstu grietines, dar uzkaitinau ir psio Valgem su virtais apkeptais makaronais, pagardintais makaronu prieskoniais.
Gaminau taip:
kalakuto krutinele supjausciau nedideliais gabaliukai ir apkepiau keptuveje. kitoje keptuveje sukepinau morkas, svogunus, paprika, cesnakus. Mesa ir darzoves sudejau i puoda, uzpyliau vandens pridejau prieskoniu: vistienos prieskoniai, bazilikas, raudonelis, citrinpipiriai, druska ir ziupsnelis vegetos. Dar ipjausciau puse nedidelio kalafijoro ir sauja mirkytu dziovintu slyvu. Troskinau apie 40 minuciu. pabaigai idejau pora saukstu grietines, dar uzkaitinau ir psio Valgem su virtais apkeptais makaronais, pagardintais makaronu prieskoniais.
QUOTE(Bitulka @ 2009 01 13, 23:08)
Nu pagaliau jau ir as nuo puodu atsitraukiau O stai iar mano kalakutienos troskinys ir makaronai garnyrui
Vaišinuosi
QUOTE(Azazella @ 2009 01 13, 20:17)
Pamaciau svogunu sriuba ir prisiminiaum kad labai seniai pati beviriau.
Tik as verdu kitaip nei Gustavas, as ismokau is Giedriaus receptu.
Penki svogunai supjaustomi ir kepami dvi valandas.................................................................. Toliau i lekst dedu skrebuti su suriu ir uzpilu sriuba. Valgyti is karto. Ziauriai skanu nors ir ilgai trunka paruosti
Tik as verdu kitaip nei Gustavas, as ismokau is Giedriaus receptu.
Penki svogunai supjaustomi ir kepami dvi valandas.................................................................. Toliau i lekst dedu skrebuti su suriu ir uzpilu sriuba. Valgyti is karto. Ziauriai skanu nors ir ilgai trunka paruosti
2 valandas???? man po 10 minuciu jie jau dega oi neisivaizduoju, nieko jiems nenutinka? dvi valandas kepti? oi kaip sunku patiketi...
ir kaip su tuo skrebuciu su suriu. ta prasme paemi surio ant batono riekeles, apkepi, kad priliptu kaip suprantu tas suris. ar atskirai uzbarstyt ant skrebucio. o kaip valgoma? tas skrebutis su saukstu atsignybia ar kaip
nesijuokit labai, as jau buvau susidomejusi gustavo sriubyte svogunine, o cia isvis galvele apsuko, reiks kada pabandyt