Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kilimai kilimėliai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai
Pages: 1, 2, 3
beskaiste
as tai turgeliuos matydavau bobulyciu prinertu smile.gif bet tokiu paprastu apvaliu ....bet seip tai nesunku paciai nusinert smile.gif jei moki elgtis su vaseliu ,tai ir toki nunerti nesunku ....
Tūkstantis ir viena
Labos mergaites, turiu sena zvejo tinkla ir daug sentimentu.... Mastau ka butu galima prikurti ant jo. Galvoju apraisioti siulais, bet nezinau kaip risti ir kokie turetu buti mazgai, jei sumegsiu paprasta mazga kaip batu raistelio, bijau sukinesis apie savo ašį o ir gumbas mazgo vietoje bus. Labiau turetu gautis lovatiese, ne kilimas , bet lovatiesiu skyrelyje labiau viskas is skiautiniu, neradau informacijos. Esu zalia siuluose, nelabai zinau net ar islaikytu daug siulu, tinklas gana tvirtas bet 50 metu gulejimo palepeje šalty ir karšty susilpnino tinklo siula. Gal kas zinot, ka galima padaryt is seno zvejo tinklo? g.gif
obuoliu-sultys
sveikos kilimu audejeles 4u.gif kaip dziaugiuos, kad sita tema atradau bigsmile.gif kaip tik pries kelias savaites gavau dovanu 2 rinkinius pagalvem nusiausti su tuo mandru kabliuku, tik va beda, kad nesuprantu kaip su juo risti blush2.gif ir schemos jokios nera blink.gif gal kuri galetumet paaiskinti? ax.gif
Nežinoma...
Kaip įdomu.Net nemaniau, jog galima patiems pasidaryti kilimą
Cool Mama
as irgi pradejau dometis kilimeliu gamyba, nes vaiku kambaryje medines grindys, tad kad pedutems nebutu salta, sugalvojau pasidaryt kilimuka smile.gif

susiradau daugiau info, nebutinai reikia specialios adatos,merginos, kilimams daryti, uztenka ir didesnio nerimo kabliuka tureti... tarkim tokiam kilimui pasidaryt...

user posted image

Imate tvirtesnes medziagos,tarkim lino,ir plonu medziaginiu juosteliu (asmeniskai as manau, butu galima ir su storesniais siulais ta pati padaryt ), ir issibreziate paveiksliuka, kokio kilimo noretumet ir badote,...

stai idedu video, kaip tai daroma, paprasciausiai su kabliuku..
DAROMAS KILIMAS SU KABLIUKU...VAIZDINE MEDZIAGA

na o daryti kilima su specialia adata, jums reikes specialaus audinio, ant kurio reikes badyti mirksiukas.gif

cia labai aiskiai parodyta, kokia medziaga, ir kaip tai yra badoma rolleyes.gif

DAROMAS KILIMAS SU SPECIALA ADATA!

Na as dar neturiu kuo pasirodyti, vakar isigijau adata, o siandien ieskojaus info.. ir ka, ir galvoju paskubejau as su adata, su kabliuku atrodo darytis kilima yra ne tik kad greiciau bet ir paprasciau smile.gif
@usr@
Sveikos,
Jungiuosi ir aš prie jūsų. Prisižiūrėjau grožių, dabar labai noriu, tik... Gal žinot kur gauti tų specialių siūlų sukarpytų? Nes kiek matyt, tai jų galiukai tokie susukti, nes jei pati karpysiu, tai bus tokie "išsišakoję". Karpyt pačiai tiktų, nebent darant "kalnuotu" paviršium, kur pirmiausia suriši, o vėliau apkarpai. Kita vertus niekur nemačiau, kad ir kamuoliuke susuktų kiliminių siūlų.
Katinytis
Sukasi greičiausiai todėl , kad audinys karpomas skersai ax.gif ,tada jis mažiau rykšta, šilkas visai nerykšta kerpamas skersai ax.gif blush2.gif
@usr@
Sveikos,
Na va ir aš nusipirkau tą "mandrą" kabliuką. Pirkau parduotuvėj "Geros akys" VCUP'e. Ir žinot nieko jis nemandras, o tokių kabliukų jau mano mama turėjo, tik naudojo, tai kitam. Kai kokiam mezginy ar kur nubėgdavo "akis", tai su juo "surinkdavo". Ir parduotuvėj jis parduodamas, kaip "akių sugaudytojas", o ne kilimų rišimo kabliukas. Senas pavadintas naujai smile.gif
@usr@
QUOTE(@usr@ @ 2011 08 27, 14:14)
"akių sugaudytojas",
*

pasitaisau ax.gif "akių surinkėjas"
Cukliukas
Gal zinot, merginos, kur ieskoti tinklelio medziaginio?ant kurio galima butu risti skiauteles ir daryt skiautini kilimeli
http://imageshack.us/photo/my-images/546/48618635sawq.jpg/
Cool Mama
sveikos,
vel vaidenuosi, kaip ir minejau labai norejau padaryt vaiku kambariui kilimuka, ir padariau, atnesu parodyti... 1.30 metro isilgai ir apie metro plocio.
user posted image

sekesi labai gerai,ejosi labai greitai, isijungi megiama filma ir kabliuoji.. tik ikyru ..

@usr@
bent as siulu sukarpytu nepirkau, pilnai puikiai tinka stori mezgimo paprasti siulai... jei didesni kilimuka noretum padaryti butu labai brangu pirktis siulus jau paruostus.. turbut triguba kaina negu jau padaryto kilimo. tarkim cia airijoje pardavineja jau paruostus mazais pakeliais po 160 vnt. kainuoja 2 eurai... tarkim mano kilimui kuris nera didelis, reikejo keliu tukstanciu siulu galu blink.gif ... pati karpiausi thumbup.gif
egllute
QUOTE(Cool Mama @ 2011 10 03, 12:09)
sveikos,
vel vaidenuosi, kaip ir minejau labai norejau padaryt vaiku kambariui kilimuka, ir padariau, atnesu parodyti... 1.30 metro isilgai ir apie metro plocio.
user posted image

sekesi labai gerai,ejosi labai greitai, isijungi megiama filma ir kabliuoji.. tik ikyru ..

*

kaip grazu bigsmile.gif As irgi noriu wub.gif Tik dabar pamaciau, kad tokia tema egzistuoja, reikes pasiziurineti kaip tie kilimukai gaminami, labai sudominot 4u.gif
Cool Mama
QUOTE(Kursuotoja @ 2011 10 12, 12:57)
kaip grazu bigsmile.gif As irgi noriu wub.gif Tik dabar pamaciau, kad tokia tema egzistuoja, reikes pasiziurineti kaip tie kilimukai gaminami, labai sudominot 4u.gif
*

aciu 4u.gif
zinokit labai paprastai ir labai greitai darosi mirksiukas.gif ,as net filma isijungdavau,galedavau ziuredama daryt, nes tiesiog ten ir ziurejimo nereikia, jauti pirkstais kur kabinti siula smile.gif
Carollina
QUOTE(Cool Mama @ 2011 10 12, 15:34)
aciu  4u.gif
zinokit labai paprastai ir labai greitai darosi  mirksiukas.gif ,as net filma isijungdavau,galedavau ziuredama daryt, nes tiesiog ten ir ziurejimo nereikia, jauti pirkstais kur kabinti siula  smile.gif
*

o tu coolmamaa su vaseliu ar ta adata darei ta kilimuka..labai sauniai atrodo kilimukas-traktoriukas thumbup.gif
zymiai geriau uz tuos youtobeje namelius rodytus.
rosebud1
QUOTE(Cool Mama @ 2011 10 03, 13:09)
sveikos,
*

koks fainas thumbup.gif
Cool Mama
QUOTE(Carolina212 @ 2011 10 12, 23:03)
o tu coolmamaa su vaseliu ar ta adata darei ta kilimuka..labai sauniai atrodo kilimukas-traktoriukas  thumbup.gif
zymiai geriau uz tuos youtobeje namelius rodytus.
*

Dariau su ta speciala adata "kabliuku" .. mirksiukas.gif
Aciu 4u.gif
QUOTE(rosebud1 @ 2011 10 12, 23:07)
koks fainas thumbup.gif
*

Aciu smile.gif
Suveltos Avys
QUOTE(Cool Mama @ 2011 10 03, 11:09)
*

Labai gražus kilimukas wub.gif Iš kokių siūlų čia daryta? Ir ant kokio audinio?
Cool Mama
QUOTE(Suveltos Avys @ 2011 10 13, 12:38)
Labai gražus kilimukas  wub.gif  Iš kokių siūlų čia daryta? Ir ant kokio audinio?
*

Is Paprastu mezgimo, tik storu, o audinys specialus kilimams mirksiukas.gif ... Aciu smile.gif
@usr@
QUOTE(Cool Mama @ 2011 10 03, 12:09)
sveikos,

@usr@
.. tarkim mano kilimui kuris nera didelis, reikejo keliu tukstanciu siulu galu  blink.gif ... pati karpiausi  thumbup.gif
*

Ačiū už info, nes aš jau buvau užsidegus siųstis. Dar nebandžiau daryt, tai nė neįsivaizuoju kiek reikės. Bet galvojau pabandysiu pati karpytis, pažiūrėsiu kas gaunasi, ir tada jau pirksiu tuos karpytus. Gerai, dabar nereiks sukt galvos, kaip čia juos atsisiuntus.
O kilimukas thumbup.gif
Cool Mama
QUOTE(@usr@ @ 2011 10 14, 17:46)
Ačiū už info, nes aš jau buvau užsidegus siųstis. Dar nebandžiau daryt, tai nė neįsivaizuoju kiek reikės. Bet galvojau pabandysiu pati karpytis, pažiūrėsiu kas gaunasi, ir tada jau pirksiu tuos karpytus. Gerai, dabar nereiks sukt galvos, kaip čia juos atsisiuntus.
O kilimukas  thumbup.gif
*

dar patarimas is patirties, bedarant si kilimuka.. tarkim as labai daug turejau sviesiai melynu siulu, bet jie labai ploni buvo, tai kablaviau dedama dviguba siula..

o karpykis sitaip, issikirpk 2 ilgokas kertonines juosteles, apvyniok standziaiaplink, bet tik viena eile, ant virsaus nevyniok, nes siulu ilgis skirsis.. ir perkirp, tarp tu juosteliu, bus visi siulai idealaus ilgio mirksiukas.gif
pas mane juosteles buvo 6 cm plocio, tad siuliukai kilime yra 3 cm ilgio smile.gif
dovillka
Mane ir labai sudomino kilimuko pasigaminimas, tik iskilo toks klausimas, stori siulai - kokios sudeties turetu buti? ir darote ant tinkliuko tankaus ar retesnio, nes maciau kad yra pirkti keliu rusiu.

Aciu
taramdaram
Koks šaunus Cool Mama kilimukas. thumbup.gif Gundausi ir aš išmėginti šią techniką.
dovillka
As jau pradejau savo pirmaji paprastuti gaminti, kai tik bus baigtas reikes pasirodyti.
adusia
O tą kilimuką pašukuoti reikia, kai jau surištas?
Amni
Sakykit kur galima to specialaus audinio kilimams nusipirkti? Ir kaip jis vadinasi? 4u.gif
adusia
Aš pirkau kasiulai.lt, bet apsirikau del langeliu dydžio, nes turiu didesnį kabliuka, kuris ne telpa į tuos langelius, reikes mažesni dabar pirkti. Tiesiog žiurekit "prekes rišimui" 4u.gif
dovillka
Norejau paklausti, o Jums kai risate kilima nesibanguoja? Nes as dariau su mini pabangavimais (juos padariau pirmiausia), o dabar pildau likusia dali ir pradejo banguotis.... g.gif Tikiuosi kai baiginesiu issilygins, nes gaila tiek ideto darbo.
Bolesiukas
Kilimėlius ar gobelenus austi galima išmokti Kauno sen.,M.Daukšos 8-2. Moko dailininkė tekstilininkė. Norinčių būna nedaug, nes gana sunkus užsiėmimas, aišku, kai perkandi, tada labai smagu. www.erikosgalerija.lt ax.gif
dovillka
As pabandziau kilima pasidaryti ir kazkas pavyko, tad rodausi (truputuka jis kreivas, bet gal todel, kad risau ant tinklelio tinkavimo ir risau viska ne is eiles, o spalvomis).

user posted image
line-ta
4u.gif žiūriu, kad nelabai jau populiari ši temelė. nors apie labai praktišką daiktą diskutuojame ir visai nesunkiai padaromą. esu mačiusi taip pat ant tinklo rišamą, bet ne iš siūlų, nors irgi gražu, bet iš iš trikotažinių bliuskučių sukarpytų juostelių ir sularpytų po kokius 30 cm. prakiši pro tinklo akutę ir suriši mazgeliu, labai fainai. manau, ne viena esat tokius mačiusi?
line-ta
QUOTE(line-ta @ 2012 01 06, 14:53)
4u.gif žiūriu, kad nelabai jau populiari ši temelė. nors apie labai praktišką daiktą diskutuojame ir visai nesunkiai padaromą. esu mačiusi taip pat ant tinklo rišamą, bet ne iš siūlų, nors irgi gražu, bet iš iš trikotažinių bliuskučių sukarpytų juostelių ir sularpytų po kokius 30 cm. prakiši pro tinklo akutę ir suriši mazgeliu, labai fainai. manau, ne viena esat tokius mačiusi?
*

čia viena nuorodėlė http://www.youtube.com/watch?v=N5Lavb-hR4M...ature=endscreen, dar vienas variantas ant tinklo http://www.youtube.com/watch?v=0R62GbhHH7A...feature=related, o čia jau be tinklo, bet iš tos pačios medžiagos http://www.youtube.com/watch?v=-2Q13L5w6zI...feature=related
kaiga
QUOTE(Jūružė @ 2006 01 13, 08:52)
Nuostabu  bigsmile.gif O kaip su kalio plaukelių skraidymu? Karpant gabalelius jie tikriausiai labai plaukuojasi g.gif
*

sveiki, kailio karpyt negalima ji reikia pjaustyti tada taip smarkai nesipukuoja. Jai ką dominų turiu kelis kailinius kilimėlius.
zujka
Visai grazutis smile.gif
http://www.youtube.com/watch?v=ZfwQlQXvTbY...mp;feature=fvwp
Maikutee
Gal kuri isbandete ir namuose pasidarete toki kilimeli? Butu labai idomu kad pasidalintumet patirtimi ir schemutemis 4u.gif

user posted image
svetalana
QUOTE(Sekmė @ 2009 10 05, 15:56)
Gal žinote Vilniuje ar Panevėžyje parduotuvių ar vietų, kur parduoda kilimų rišimo rinkinius???    Būčiau labai dėkinga už išsamų atsakymą.
*

Galia isigyti rinkini kilimeliui " VERVACO" stai cia - http://www.facebook.com/photo.php?fbid=307...e=3&theater
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.