as tai turgeliuos matydavau bobulyciu prinertu
Labos mergaites, turiu sena zvejo tinkla ir daug sentimentu.... Mastau ka butu galima prikurti ant jo. Galvoju apraisioti siulais, bet nezinau kaip risti ir kokie turetu buti mazgai, jei sumegsiu paprasta mazga kaip batu raistelio, bijau sukinesis apie savo ašį o ir gumbas mazgo vietoje bus. Labiau turetu gautis lovatiese, ne kilimas , bet lovatiesiu skyrelyje labiau viskas is skiautiniu, neradau informacijos. Esu zalia siuluose, nelabai zinau net ar islaikytu daug siulu, tinklas gana tvirtas bet 50 metu gulejimo palepeje šalty ir karšty susilpnino tinklo siula. Gal kas zinot, ka galima padaryt is seno zvejo tinklo?
sveikos kilimu audejeles
Kaip įdomu.Net nemaniau, jog galima patiems pasidaryti kilimą
as irgi pradejau dometis kilimeliu gamyba, nes vaiku kambaryje medines grindys, tad kad pedutems nebutu salta, sugalvojau pasidaryt kilimuka
susiradau daugiau info, nebutinai reikia specialios adatos,merginos, kilimams daryti, uztenka ir didesnio nerimo kabliuka tureti... tarkim tokiam kilimui pasidaryt... ![]() Imate tvirtesnes medziagos,tarkim lino,ir plonu medziaginiu juosteliu (asmeniskai as manau, butu galima ir su storesniais siulais ta pati padaryt ), ir issibreziate paveiksliuka, kokio kilimo noretumet ir badote,... stai idedu video, kaip tai daroma, paprasciausiai su kabliuku.. DAROMAS KILIMAS SU KABLIUKU...VAIZDINE MEDZIAGA na o daryti kilima su specialia adata, jums reikes specialaus audinio, ant kurio reikes badyti cia labai aiskiai parodyta, kokia medziaga, ir kaip tai yra badoma DAROMAS KILIMAS SU SPECIALA ADATA! Na as dar neturiu kuo pasirodyti, vakar isigijau adata, o siandien ieskojaus info.. ir ka, ir galvoju paskubejau as su adata, su kabliuku atrodo darytis kilima yra ne tik kad greiciau bet ir paprasciau
Sveikos,
Jungiuosi ir aš prie jūsų. Prisižiūrėjau grožių, dabar labai noriu, tik... Gal žinot kur gauti tų specialių siūlų sukarpytų? Nes kiek matyt, tai jų galiukai tokie susukti, nes jei pati karpysiu, tai bus tokie "išsišakoję". Karpyt pačiai tiktų, nebent darant "kalnuotu" paviršium, kur pirmiausia suriši, o vėliau apkarpai. Kita vertus niekur nemačiau, kad ir kamuoliuke susuktų kiliminių siūlų.
Sukasi greičiausiai todėl , kad audinys karpomas skersai
Sveikos,
Na va ir aš nusipirkau tą "mandrą" kabliuką. Pirkau parduotuvėj "Geros akys" VCUP'e. Ir žinot nieko jis nemandras, o tokių kabliukų jau mano mama turėjo, tik naudojo, tai kitam. Kai kokiam mezginy ar kur nubėgdavo "akis", tai su juo "surinkdavo". Ir parduotuvėj jis parduodamas, kaip "akių sugaudytojas", o ne kilimų rišimo kabliukas. Senas pavadintas naujai
Gal zinot, merginos, kur ieskoti tinklelio medziaginio?ant kurio galima butu risti skiauteles ir daryt skiautini kilimeli
http://imageshack.us/photo/my-images/546/48618635sawq.jpg/
sveikos,
vel vaidenuosi, kaip ir minejau labai norejau padaryt vaiku kambariui kilimuka, ir padariau, atnesu parodyti... 1.30 metro isilgai ir apie metro plocio. ![]() sekesi labai gerai,ejosi labai greitai, isijungi megiama filma ir kabliuoji.. tik ikyru .. @usr@ bent as siulu sukarpytu nepirkau, pilnai puikiai tinka stori mezgimo paprasti siulai... jei didesni kilimuka noretum padaryti butu labai brangu pirktis siulus jau paruostus.. turbut triguba kaina negu jau padaryto kilimo. tarkim cia airijoje pardavineja jau paruostus mazais pakeliais po 160 vnt. kainuoja 2 eurai... tarkim mano kilimui kuris nera didelis, reikejo keliu tukstanciu siulu galu QUOTE(Cool Mama @ 2011 10 03, 12:09) sveikos, vel vaidenuosi, kaip ir minejau labai norejau padaryt vaiku kambariui kilimuka, ir padariau, atnesu parodyti... 1.30 metro isilgai ir apie metro plocio. ![]() sekesi labai gerai,ejosi labai greitai, isijungi megiama filma ir kabliuoji.. tik ikyru .. kaip grazu QUOTE(Kursuotoja @ 2011 10 12, 12:57) kaip grazu aciu zinokit labai paprastai ir labai greitai darosi QUOTE(Cool Mama @ 2011 10 12, 15:34) aciu zinokit labai paprastai ir labai greitai darosi o tu coolmamaa su vaseliu ar ta adata darei ta kilimuka..labai sauniai atrodo kilimukas-traktoriukas zymiai geriau uz tuos youtobeje namelius rodytus. QUOTE(Cool Mama @ 2011 10 03, 12:09) sveikos, vel vaidenuosi, kaip ir minejau labai norejau padaryt vaiku kambariui kilimuka, ir padariau, atnesu parodyti... 1.30 metro isilgai ir apie metro plocio. @usr@ .. tarkim mano kilimui kuris nera didelis, reikejo keliu tukstanciu siulu galu Ačiū už info, nes aš jau buvau užsidegus siųstis. Dar nebandžiau daryt, tai nė neįsivaizuoju kiek reikės. Bet galvojau pabandysiu pati karpytis, pažiūrėsiu kas gaunasi, ir tada jau pirksiu tuos karpytus. Gerai, dabar nereiks sukt galvos, kaip čia juos atsisiuntus. O kilimukas QUOTE(@usr@ @ 2011 10 14, 17:46) Ačiū už info, nes aš jau buvau užsidegus siųstis. Dar nebandžiau daryt, tai nė neįsivaizuoju kiek reikės. Bet galvojau pabandysiu pati karpytis, pažiūrėsiu kas gaunasi, ir tada jau pirksiu tuos karpytus. Gerai, dabar nereiks sukt galvos, kaip čia juos atsisiuntus. O kilimukas dar patarimas is patirties, bedarant si kilimuka.. tarkim as labai daug turejau sviesiai melynu siulu, bet jie labai ploni buvo, tai kablaviau dedama dviguba siula.. o karpykis sitaip, issikirpk 2 ilgokas kertonines juosteles, apvyniok standziaiaplink, bet tik viena eile, ant virsaus nevyniok, nes siulu ilgis skirsis.. ir perkirp, tarp tu juosteliu, bus visi siulai idealaus ilgio pas mane juosteles buvo 6 cm plocio, tad siuliukai kilime yra 3 cm ilgio
Mane ir labai sudomino kilimuko pasigaminimas, tik iskilo toks klausimas, stori siulai - kokios sudeties turetu buti? ir darote ant tinkliuko tankaus ar retesnio, nes maciau kad yra pirkti keliu rusiu.
Aciu
Koks šaunus Cool Mama kilimukas.
As jau pradejau savo pirmaji paprastuti gaminti, kai tik bus baigtas reikes pasirodyti.
O tą kilimuką pašukuoti reikia, kai jau surištas?
Sakykit kur galima to specialaus audinio kilimams nusipirkti? Ir kaip jis vadinasi?
Aš pirkau kasiulai.lt, bet apsirikau del langeliu dydžio, nes turiu didesnį kabliuka, kuris ne telpa į tuos langelius, reikes mažesni dabar pirkti. Tiesiog žiurekit "prekes rišimui"
Norejau paklausti, o Jums kai risate kilima nesibanguoja? Nes as dariau su mini pabangavimais (juos padariau pirmiausia), o dabar pildau likusia dali ir pradejo banguotis....
Kilimėlius ar gobelenus austi galima išmokti Kauno sen.,M.Daukšos 8-2. Moko dailininkė tekstilininkė. Norinčių būna nedaug, nes gana sunkus užsiėmimas, aišku, kai perkandi, tada labai smagu. www.erikosgalerija.lt
QUOTE(line-ta @ 2012 01 06, 14:53) čia viena nuorodėlė http://www.youtube.com/watch?v=N5Lavb-hR4M...ature=endscreen, dar vienas variantas ant tinklo http://www.youtube.com/watch?v=0R62GbhHH7A...feature=related, o čia jau be tinklo, bet iš tos pačios medžiagos http://www.youtube.com/watch?v=-2Q13L5w6zI...feature=related
Gal kuri isbandete ir namuose pasidarete toki kilimeli? Butu labai idomu kad pasidalintumet patirtimi ir schemutemis
QUOTE(Sekmė @ 2009 10 05, 15:56) Gal žinote Vilniuje ar Panevėžyje parduotuvių ar vietų, kur parduoda kilimų rišimo rinkinius??? Būčiau labai dėkinga už išsamų atsakymą. Galia isigyti rinkini kilimeliui " VERVACO" stai cia - http://www.facebook.com/photo.php?fbid=307...e=3&theater |