Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kilimai kilimėliai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai
Pages: 1, 2, 3
Marzde
Dėl to užsfiksavimo tai tiksliai nežinau, gal klijų bandyt tept,gal lipalu g.gif
Vilke
irmulios duotoj nuorodoj, o ir siaip, pataria uztepti skystu lateksu wink.gif ir uzfiksuos, ir jei tai kilimelis, jis neslidines wink.gif
moniuxx
QUOTE(Vilke @ 2007 05 08, 11:44)
irmulios duotoj nuorodoj, o ir siaip, pataria uztepti skystu lateksu wink.gif ir uzfiksuos, ir jei tai kilimelis, jis neslidines wink.gif
*

reiks pabandyti .aciu uz patarima 4u.gif
moniuxx
QUOTE(moniuxx @ 2007 05 08, 16:18)
reiks pabandyti .aciu uz patarima  4u.gif
*

panos, kam idomu tai radau nuoroda kur bent kazkiek yra parodyta kaip su ta adata dirbti ,bet nemoku jos ikelti ,kad iskart atidarytu tai tik siaip parasysiu ,o kam idomu -pasizesit ... 4u.gif
www.teddys-handarbeiten.de/x3d-w-beutel-drache.htm
jei dar kas nors ka nors suzinosit -bukit gerutes pasidalinkit informacija ,nes man dar iki galo visvien neaisku kas ir kaip ... blush2.gif na cia raso ,kad reikia kazkokiu lipalu ar panasiai sutvirtinti ,bet kazkada tokios mociutes esu klausus tai sake ,kad turi taip automatiskai kazkaip uzsifiksuoti ,nes anais senais laikais tokiu dalyku net nebuvo kaip lipalas ,o adatomis dirbo kas antra moteriske ....gaila ,kad ji nebeatsimine ka ir kaip tiksliai reikia daryti ... doh.gif na bet dar neprarandu vilties ,kad butinai kas nors atsiras kas tikrai mokes ir pamokis mus 4u.gif wub.gif lotuliukas.gif
*Justikiii*
Jo, laukiam pasiulymu ax.gif
moniuxx
na jei kam idomu ,tai viena mociute pasiule adata badyta rankdarbeli is kitos puses paklijuoti ta lipnia medziaga ,na kur siuvejos daznai naudoja -kur su ligintuvu perbrauki ir prilimpa ,,,
pabandziau ,bet man kazkodel taip jau labai super nesutvirtino ,bet dar keliais digsniais pati padygsniavau ,del tvirtumo ,tai laiko neblogai ,,, kadangi dariau nedideli darbeli pradziai blush2.gif tai net i skalbimo masina buvau imetus pabandyti skalbti -niu ir laiko visai neblogai ,,, rolleyes.gif tik jei norit rubus dekoruoti ,tai geriau siulyciau pirmiau ant skiautes kokios issibadyti aplikacija ,paskui ja iskirpti ,paklijuoti (jei dar truksta tvirtumo-padigsniuoti)ir tik tada prie rubo prisiuti ,,, ir tada turetu buti thumbup.gif ... ne tik grazu ,bet ir orginalu... biggrin.gif
kas nors parasykit kaip jums sekasi su ja dirbti ... blush2.gif labai smalsu ,,,gal kuri dar ka naudingo suzinojot?buciau dekinga uz informacija ... 4u.gif
Berulė
Sveikos, įdedu kilpine adata mamos darytą kilimą ir pagalvėles. Pagalvėlės iš išvirkščios pusės sustandintos skiestu lipalu, o kilimas ant sienos ir taip neišsipešioja smile.gif ax.gif
http://s131.photobucket.com/albums/p296/au...nt=IMG_0006.jpg
http://s131.photobucket.com/albums/p296/au...nt=IMG_0004.jpg
http://s131.photobucket.com/albums/p296/au...nt=IMG_0001.jpg

Jei turit klausimų, rašykit - mama patars smile.gif
moniuxx
QUOTE(ausraiii @ 2007 08 24, 13:18)
Sveikos, įdedu kilpine adata mamos darytą kilimą ir pagalvėles. Pagalvėlės iš išvirkščios pusės sustandintos skiestu lipalu, o kilimas ant sienos ir taip neišsipešioja smile.gif  ax.gif
http://s131.photobucket.com/albums/p296/au...nt=IMG_0006.jpg
http://s131.photobucket.com/albums/p296/au...nt=IMG_0004.jpg
http://s131.photobucket.com/albums/p296/au...nt=IMG_0001.jpg

Jei turit klausimų, rašykit - mama patars smile.gif
*

labai dziaugiusi ,kad atsirado ,bent vienas zmogutis ,kuris ismano si mena ,,, bigsmile.gif labai noreciau suzinoti koks lipalas tinka pagalvelems sutvirtinti ?ar galima jas skalbti ir ar tas lipalas neissileidzia ? o ar toks budas tiktu dekoruoti vaikiskus megztukus ? turiu idejas ,bet bijau dar kol kas pradeti ,nes sakau skalbiant ar rubeliuose tie siulai neissipesios g.gif bandziau su tokia medzegite paklijuoti kur siuvejos naudoja ,bet dar reikia papildomai ir sudaigstyti ,nes man ten nelabai tvirtai atrodo ,,,is anksto labai dekoju uz patarimus ,,, 4u.gif
Berulė
Lipalas universalus, pusiau skiedžiam vandeniu. Skalbti reikia rankom ir atsargiai. Rūbų dekoruoti nebandėm, bet gal ir geras variantas klijuoti flizelinu. O filzelino būna įvairaus standumo, kuo brangesnis, tuo tvirtesnis. Taip aiškino audinių pardavėja. Sėkmės eksperimentuojant smile.gif
Tinguma
sveikutės kilimų "gamintojos". aš pavasarį rišau kilimą be jokių ruošinių, viską pasidariau pati ant rėmo. tada ir raštą gali kokį nori išgauti ir dydį pasirinkti (kokį rėmą pasidarysi, tokį ir turėsi).
moniuxx
QUOTE(Tinguma @ 2007 09 06, 22:00)
sveikutės kilimų "gamintojos". aš pavasarį rišau kilimą be jokių ruošinių, viską pasidariau pati ant rėmo. tada ir raštą gali kokį nori išgauti ir dydį pasirinkti (kokį rėmą pasidarysi, tokį ir turėsi).
*

na risti kilimukai irgi grazu ax.gif bet net nesu banndziusi -gal kada ir noreciau ismokti ,bet su adata manua paprasciau ,,, g.gif blush2.gif
irmulia

! 
Forume draudžiama:
Šiukšlinti (naudoti "SPAM'ą" - Stupid Pointless Annoying Material/Message ).
• rašyti temos neatitinkančias žinutes ("Off-Topic" - bet kokios žinutės, neatitinkančios diskusijos arba forumo temos, laikomos besaikiu šiukšlinimu).
• rašyti žinutes, kuriose atsakoma tik šypsenėlėmis arba vienu žodžiu; jos taip pat laikomos šiukšlėmis.

Bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Prašome nekelti didelės apimties nuotraukų, nes jos užima daug vietos, kitu atveju jos bus trinamos.

Taip pat necituoti žinučių su nuotraukomis, nes besikartojančios nuotraukos užima daug vietos.
rimmi
QUOTE(Vilke @ 2007 04 11, 21:52)
gal kas pademonstruotu kaip risti ristinio mazga?  4u.gif
*

ar galite pasidalinti, kaip tas mmazgas rišamas?
Spygliuotė
su tokiais rankdarbiais buvau mokykloj tik susidurus... man egzotika smile.gif
Mate
Sveikos, merginos!
pamaciau naujausiam DEKO zurnale, straipsny apie apie Velykines dekoracijas, nuotrauka tokio salotinio ryskaus kilimo, jis atrodo kaip sviezia pievele wub.gif . Vyras paziurejes sako, cia juk gryna sintetika! Nezinau, kaip jis padarytas, bet dabar kelias naktis nemiegu, mintis audziu kaip reiketu toki (ar panasu) kilima suristi. Niekad nesu bandzius risti kilimo, tik kazka panasaus mokykloj per darbu pamokas (labai jau seniai smile.gif ), kazkokius gobelenus ant sienu darem. Bet atrodo, kad cia ne taip paprasta su kilimo technika... Bandziauieskot informacijos internete, lietuviu kalba nieko nerandu, anglu kalba net nezinau nuo ko pradet... g.gif Ivedus CARPET ismeta tik prekybininku nuorodas....
Cia perskaiciau visa tema ir radau kelis pasisakymus, kad esat risusios kilimus. Gal kas galetu pasidalint info kaip tai padaryt??? Is anksto labai labai dekoju 4u.gif
Mate
Na va, radau ta straipsni, kur mano ta kilimine zalia svajone yra smile.gif
http://www.delfi.lt:80/archive/print.php?id=16356752

Kas esat bandziusios risti kilima - kaip tai technologiskai padaryt? Gal kas matet kur nors kokios nors informacijos???

Aciu ir visom linksmu sv Velyku!!! smile.gif
Lachesė
user posted image

kiliminė širdeliukė, išbandžiau daugybę būdų,kaip rišti ir yra visokiausių būdų, įmantrių ir visai paprastų. Čia papasakoti nelabai įmanoma, greičiau parodyti būtų.
_Magnolija_
nugi parodykit bigsmile.gif
Lachesė
reikia susitikti smile.gif
irmulia
QUOTE(Lachesė @ 2008 06 08, 21:40)
kiliminė širdeliukė, išbandžiau daugybę būdų,kaip rišti ir yra visokiausių būdų, įmantrių ir visai paprastų. Čia papasakoti nelabai įmanoma, greičiau parodyti būtų.
*

Tai galima trumpai aprašyti rolleyes.gif
Lachesė
taip galima,esmė tokia :

imi ir riši tekstiliniu mazgu, ant skersinio užmetimo, tada riši ant išilginio užmetimo ir taip visą kilimą, raštą braižytis akimis ant milimetrinio popieriaus.
Papildyta:
pamiršau dar parašyti,kad užmetimus reikia austi ant paprasto medinio rėmo. kilimo dydis priklausys nuo rėmo dydžio.
oaze
Labukas. reikia padaryt kilimėlį , o įrankis sulūžo verysad.gif . Gal turit kuri parduot, ar gal žinot, kur pirkt yra ? Nes kiek apėjau parduotuvių, visi tik pečiais gūžčioj doh.gif
įrankis sulūžęs taip atrodo :
user posted image

o sveikas - su tokiu liežuvėliu
user posted image

būčiua be galo dėkinga, jei kokį patarimą gaučiau help.gif
Lachesė
man patarė žiūrėti klaipėdoje tilžės turguje, nes ten kažkoie meistriukai darydavo, o kitas variantas gal pamėgink e-bay?
oaze
vilniuj kalvarijų turguj prie sendaikčių ieškojau - nėr schmoll.gif , profesionaliose pardėse - nėr schmoll.gif , tikrai reikia mėgint e- bay smile.gif
oaze
QUOTE(oaze @ 2008 06 11, 13:53)
Labukas. reikia padaryt kilimėlį , o įrankis sulūžo  verysad.gif . Gal turit kuri parduot, ar gal žinot, kur pirkt yra ? Nes kiek apėjau parduotuvių, visi tik pečiais gūžčioj  doh.gif
įrankis sulūžęs taip atrodo :
user posted image

o sveikas - su tokiu liežuvėliu
user posted image

būčiua be galo dėkinga, jei kokį patarimą gaučiau  help.gif
*

Gal turit kas nebenaudojamą, Ką? [COLOR=blue] ... ax.gif blush2.gif
eMAr
QUOTE(oaze @ 2008 06 22, 20:36)
Gal turit kas nebenaudojamą, Ką? [COLOR=blue] ...  ax.gif  blush2.gif
*

o šitas netinka? http://www.kasiulai.lt/product_info.php?cP...e3650def87a807c
oaze
blush2.gif , ačiū . ir atsiprašau už žioplumą doh.gif
eMAr
QUOTE(oaze @ 2008 06 22, 20:44)
blush2.gif , ačiū . ir atsiprašau už žioplumą  doh.gif
*

Nugi negali žinoti visų parduotuvių asortimento hihihi.gif Tik paklausk, ar turi vietoj, ar reikės kažkiek palaukti ax.gif
oaze
QUOTE(eMAr @ 2008 06 22, 21:49)
Nugi negali žinoti visų parduotuvių asortimento hihihi.gif Tik paklausk, ar turi vietoj, ar reikės kažkiek palaukti  ax.gif
*

aciuks.gif
Lachesė
niu geras , ir aš padėkosiu labai wub.gif
Minesota
Gal kuri bandėte nunerti / surišti kilimėlį iš sukarpytų audinio juostelių?
Pasidalinkit patirtimi kaip sekėsi.
Domina kokio pločio turėtų būti juostelės, kokio dydžio vašelis tinka, kokius audinius naudojote.

user posted image

user posted image
irmulia
Išsamiau mirksiukas.gif

user posted image
Gabri
QUOTE(Minesota @ 2008 11 11, 14:36)
Domina kokio pločio turėtų būti juostelės, kokio dydžio vašelis tinka, kokius audinius naudojote.

Aš esu kampan nukišusi nebaigtą - pritrūkau laiko ir žaliavos. Medžiaga tai geriau trikotažinė, nes minkščiau nerti ir jei reikalas yra tai gali patempti. O juostelių storumas nuo turimo vaselio ir sumanymo priklauso.
oaze

ir vėl lendu su prašymu ax.gif .. Gal kuri auksarankė man padėtų išaiškint tą schemutę, bo man kažko "nedašyla" .. Vilniuje biggrin.gif
user posted image
su tokiu kabliuku
vikaPika
irmulia labai naudinga nuoroda aciu
Lachesė
QUOTE(oaze @ 2009 01 11, 22:31)
ir vėl  lendu su prašymu  ax.gif .. Gal kuri auksarankė man padėtų išaiškint tą schemutę, bo man kažko "nedašyla" .. Vilniuje  biggrin.gif
user posted image
su tokiu kabliuku
*

turiu tokį kabliuką, nesigavo man su juo, tai nulaužiau tą detalę ir naudoju trupučiuką kitkam, tai toks geras kabliukėlis gavosi ir tas sklasčiukas nekliūva. O tu per medžiagą kaišyti nori?
irmulia
QUOTE(vikaPika @ 2009 01 11, 23:16)
irmulia labai naudinga nuoroda aciu
*

Prašom mirksiukas.gif o gal pati spėjai išbandyti pasidaryti? bigsmile.gif
panelytes
Sveikos auksarankes 4u.gif

Paskaitinejau cia pries pora men, tai vis is galvos negaliu ismesti ir jau nusiziurejau internete yra pirkti audinio kilimams risti, maciau ir kabliuku pirkti, bet turiu klausima.. tu kabliuku sake yra keliu dydziu, tai kaip zinoti koki pasirinkti?? g.gif
Bandyciau is siuliuku risti kilimeli, bet dar noriu pasitikslinti, ar mazgas risasi toks, kaip cia neseniai ideta su audinio skiautelem?O gal siuliukus risti yra dar kokiu kitu specialiu mazgu???

Aciu aciuks.gif
Lachesė
Siūlus reikėtų rišant dar atausti,kad juo sprispaustų audimas.

Tau reikia turėti rėmą, tokį kokį nori dydžio kilimo, arba apvaliai permesti metmenis, tada gali buti dvigubai trumpesnio aukščio rėmas, negu kilimo ilgis. Įmesiu piešinuką.
Tada nuaudi kelias eilutes su siūlais, ir po to jau pradedi rišti mazgus , ir po eilutes mazgu nuaudi tokio pačio storio audimo gabaliuką,ir taip kartoji ,kol baigsi kilimuką, rišti galima ir su karpytom medžiagėlėm.

remas su apvaliu pasislenkanciu metimu.
user posted image

užaudimas reikalingas, kad po to užsiūtum kraščiuką ir viskas gerai tvirtai laikytųsi
user posted image

mazgai sudaryti iš daygybės mažų siūliukų.
user posted image

čia mazgai ,kaip galima rišti.

user posted image

user posted image

o čia visas kilimukas, atkreipk dėmesį, kad čia siūlai jau apkarpyti pagal kokį norį aukščius, tai pradžioje reikėtų palikti gan ilgus kutus, kad po to galėtum modeliuoti reljefą.

user posted image

Tikiuosi, bent kiek padėjau, ir kabliuko realiai čia nereikia. Tiesiog siūlai ir rėmas.
panelytes
Ačiū Lachese už tokį greitą ir tokį informatyvų atsakymą clap.gif 4u.gif
irmulia

! 
Forume draudžiama:
Šiukšlinti (naudoti "SPAM'ą" - Stupid Pointless Annoying Material/Message ).
• rašyti temos neatitinkančias žinutes ("Off-Topic" - bet kokios žinutės, neatitinkančios diskusijos arba forumo temos, laikomos besaikiu šiukšlinimu).
• rašyti žinutes, kuriose atsakoma tik šypsenėlėmis arba vienu žodžiu; jos taip pat laikomos šiukšlėmis.

Bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Prašome nekelti didelės apimties nuotraukų, nes jos užima daug vietos, kitu atveju jos bus trinamos.

Taip pat necituoti žinučių su nuotraukomis, nes besikartojančios nuotraukos užima daug vietos.
Geguzele
Na va ,darbstuoliu ,kantruoliu kampelis smile.gif
ko tik musu moterys napadaro thumbup.gif
Ruginė
Šauni temukė. 4u.gif

Mano močiutė tokia rankdarbistė buvo. Visokių kilimukų ir pagalvėlių prikūrusi šia technika. Jos jau nebėra, o vieną kilimėlį esu išsaugojusi. Dabar mano dukrytės ant jo žaidžia. Pasinagrinėjau aš tą kilimą - lyg ir nesudėtinga. Bet tai kantrybės kiek reikia. doh.gif
Turiu knygą rusų kalba apie kilimukų rišimą, reiks kada vis dėlto išbandyti. bigsmile.gif
risa
Ilgėja vakarai, vėl prie rankdarbių sėsim biggrin.gif
Čia nuoroda kaip mazgą rišti , gal kuriai pravers 4u.gif
Kaip supratau, tokiu būdu dirbant, sunaudojama mažiau siūlų.
Lachesė
puiki nuoroda, čia pavaizduota, kaip rišti kilima ant jau nuausto tiklo, siūlų jeigu bus per mažai, tai kilime matysis grindys arba tinklas, atrodys skystai. Kai pats audi tinklą, gali pasiderinti prie siūlų storio ir rašto žingnio. Ir specialių įrankių tuomet nereikia.

Sekmė
sveikos kilimų audėjos ax.gif Aš irgi raišioju tokį kilimuką, kur mazgeliu reikia su tokiu kabliuku daryti. Man tai laabai patinka blush2.gif Gal žinote Vilniuje ar Panevėžyje parduotuvių ar vietų, kur parduoda kilimų rišimo rinkinius??? g.gif g.gif g.gif Būčiau labai dėkinga už išsamų atsakymą. rolleyes.gif smile.gif
unkind
irmulia, labai ačiū už puikią nuorodą. Užsimaniau tokį kilimuką namuose pasitiesti, o ir dovanų giminėms per Kalėdas nuvežti :] Bandysiu kuo skubiau įsigyti medžiagų ir pradėsiu. Jei kokių rezultatų pasieksiu, būtinai įdėsiu nuotraukų.
Tikriausiai teks siuvinėjimą kol kas atidėti į šalį :]

Ačiū dar kartelį! heart.gif
Sekmė
Gal žinote Vilniuje ar Panevėžyje parduotuvių ar vietų, kur parduoda kilimų rišimo rinkinius??? Būčiau labai dėkinga už išsamų atsakymą.
daiva78
QUOTE(Geguzele @ 2009 03 22, 00:16)
Na va ,darbstuoliu ,kantruoliu kampelis  smile.gif
ko tik musu moterys napadaro thumbup.gif
*

Neatsistebiu kiek yra kuribingu moteryciu
marakeš
QUOTE(Minesota @ 2008 11 11, 17:36)

user posted image

user posted image
*

kur tokio tipo kilimėlių galima nusipirkt?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.