na as tai nameli isikepiau kaip akmenukas gavos, sulipinau tokia stipria karamele tai manau kad valgyti jo niekas ir nevalgys nes nei ikas nei atples
QUOTE(Belada @ 2007 12 19, 14:41) na as tai nameli isikepiau kaip akmenukas gavos, sulipinau tokia stipria karamele tai manau kad valgyti jo niekas ir nevalgys nes nei ikas nei atples gal galetum nuotruka ideti? labai smalsu
O as tai pernai kepiau is tu meduoliu teslos namuka, tai man ji lygi neiskepe,tai joks namukas nesigavo..tai teko taip valgyti..atskiras sienas..niu bet nuvaziavus pas dede pamaciau namuko detales..sienas stoga..jis dirba norvegijoj ir ten labai populiaru, tai jis ir parsiveze jau gatavu, tad beliko tik suklijuoti..tai kaip ligios sienos tai beproblemu lipo:)
Bandysiu ideti nuotraukas ideti:) Siemet uzsisakiau is anksto ta namuka tai jau darysiu savaitgali:) Kazkas sako gaunasi kieti mieduoliukai..tai jei nededi grietines, kefyro tai taip ir turi but..bet kaip sutepi su glajum tai labai skanu bent man.. Papildyta: jei mokeciau ikelt ikelciau..bet dedu kiek imanoma sumazintas nuotraukas visvien nekelia..gal jpg formatas netinka:(
Skundziausi kad sausainiai pagal vokiska recepta per kieti buvo... Tai va, siandien paragavau ir zinokit suminkstejo
nežinau ar jau buvo čia receptas toks:
550-600 g miltų 90+90 g cukraus 180 g medaus 2 kiaušiniai 60 g margarino 15 g acto 10 g sodos cinamono gvazdikėlių imbiero cukraus pudros vandens Margariną, medų ir 90 g cukraus ištirpinti puode (aš tirpinu puode įstatytame į verdantį vandenį). Kiaušinius išplakti su 90 g cukraus. Kai medaus masė atvės supilti į kiaušinių plakinį. Sodą nugesinti (su actu) ir supilti į tešlą. Suberti prieskonius, palaipsniui įmaišyti miltus. Tešlą palikti 30 min. Iškočioti tešlą (apie 5 mm storio) ant miltais pabarstyto stalo, išpjaustyti sienų ir stogo detales.. Skardą apibarstyti miltais ir kepti 200 laipsnių temp. 8 minutes. Paruošti glaistą iš cukraus pudros ir vandens. Kuo tirštesnė tuo geriau limpa dienos. Suklijuoti namelį, papuošti. Puošti galima riešutais - stogo čerpės pvz migdolų drožlėmis, džiovintais vaisiais ir pan. aš šiemet dariau tokį namelį sienos: 2 detalės 18 cm ------------- | | 15 cm | stogas: 2 detalės 21 cm ------------------ | | 15 cm | priekinė ir galinė siena: 2 detalės trikampo kraštinė maždaug 10 cm .... /\ .../.....\ /..........\ ---------- | |15 cm |
Labas rytas,
Na as irgi dariau su vaikais pries kelias savaites Kaledini namuka, kir per tris vakarus siulo gaminti O namukas taip sukietejo, sudziuvo kambario temperaturoje, kad dantis gali issilauzyti KA DARYTI? Gal kas bandete laistyti su kuo nors, ar jau teks ismesti
Ausrele, tai gal pabandyk ir tu suvyniot i folija kaip ir as
QUOTE(Egle 22 @ 2007 12 22, 15:26) Skundziausi kad sausainiai pagal vokiska recepta per kieti buvo... Tai va, siandien paragavau ir zinokit suminkstejo Mano vokiškieji meduoliai taip pat jau įkandami
Šių metų mano namukas. Dekoruotas pačių vaikų
[attachmentid=125437] [attachmentid=125438] Kitais metais žinau jau ką darysiu kitaip. Dar nesuvalgytas, nes vaikams gaila pradėti jį griaužti. Bet jau po truputį saldainiukai dingsta
eina sau kaip gražu
Mano šių metų troba
![]() Pernai visą kaimą iškepiau tiesa, šiemet darydama "klijus" (baltymas, cukraus pudra ir citrinos sultys) padauginau pudros. Glaistas gavosi labai tirštas - vos maišėsi. Suklijavo beveik akimirksniu QUOTE(Egle 22 @ 2007 12 28, 16:47) Ausrele, tai gal pabandyk ir tu suvyniot i folija kaip ir as Aciu uz patarima, butinai suvyniosiu, idomu kiek laiko reikia laikyti taip suvyniojus
Ausrele, pas mane jau kokias 2 savaites taip stovi. NOrs kada suminkstejo, net nezinau. Paragavau netyciom namuko tvora, nes nuverciau
Nitner, zavus namukas
Nitner, is kur gavai ta forma?
QUOTE(Egle 22 @ 2007 12 30, 11:48) Nitner, is kur gavai ta forma? Iš čia. Pirkau jų parduotuvėlėje Kaune. Ten ir eglučių forma buvo, bet namuko man labiau patiko. Jau rašiau, kad šiemet pasidariau labai tirštus "klijus", tai sulipo labai greitai. Su didesniais tikrai turėtų būti daugiau vargo
Nitner, aciu uz nuoroda
ieskau recepto is sauasainiuku ir varskes
gal kuri zinot?? QUOTE(Egle 22 @ 2007 12 30, 15:41) Nitner, aciu uz nuoroda Nėra už ką Šlepetės tikrai įspūdingos
Gaminau namuka kur per tris vakarus pasidaro. Nezinau kodel kitoms nesigavo, bet man viskas tvarkoj buvo su medum, jis nesukietejo (gal del to kad nelaukiau kol galutinai atves). Trafareto nenaudojau, pjausciau pagal savo, tai teslos gavosi laaabai daug, dar dvi dideles skardos meduoliu gavosi. Kadangi namuka kepiau pries dvi savaites iki Kaledu, tai jis ir nesuvyniotas labai gerai suminkstejo. O meduolius buvau sudejus i dezute, tai ta dalis kur liko (kokie keturi meduoliai
Ai, dar apie dekoravima: pirkau dekoravimo glaju kur tubelese parduoda spalvota, tai jis nelabai tinkamas vertikalioms formoms QUOTE(Violetikas @ 2008 01 02, 20:38) Ai, dar apie dekoravima: pirkau dekoravimo glaju kur tubelese parduoda spalvota, tai jis nelabai tinkamas vertikalioms formoms Aš dekoruoju atskiras, dar nesulipintas namuko dalis. Tiesiog gražiau ir dailiau gaunasi, nei dekoruojant vertikaliai QUOTE(Nitner @ 2007 12 29, 01:31) tiesa, šiemet darydama "klijus" (baltymas, cukraus pudra ir citrinos sultys) padauginau pudros. Glaistas gavosi labai tirštas - vos maišėsi. Suklijavo beveik akimirksniu Aš praeitais metais dariau ne klijus, bet tokį užtepimą ant meduolių, nu skystas man gavosi nors tu ką
Pristatau ir as savo Kaledini namuka skirta krikstasuniui ( darem kartu su draugu)
![]()
nerealiai
eina sau koks grooooooooooooooozis
QUOTE(JOLKA999 @ 2008 11 14, 17:52) Draugas is kieto kartono padare visa karkasa, kartu aptraukeme maistine plevele, ispjoveme langus, padareme jiems remus, uzuolaideles, nusipirkome ivairiu saldainiu, sausainiu, siaudeliu ir pan. Pasigaminau visa dubeni "kliju"- baltymai, cukrus, citrinos rugstis ir teptuku klijavome saldumynus. Darbas visam vakarui, bet buvo verta del krikstasunio sypsenos ir visos jo seimynos reakcijos
Negaliu nepagirti
Verena, aš jūsų vietoj suskubčiau užpatentuot tokį grožį, kol niekas tokios puikios idėjos nenukniaukė
Labai grazu
verena ,grožis neapsakomas
Parodysiu ir aš vieną iš keliolikos ( ~ 15 ) užpernai mūsų gamintų skirtingų namelių
Kažkur dar turėjau foto, bet nugrūdau
gražus namukas
Ačiū
mano nameliūkštis
Superinis namelis
akvilyte
Gali trumpai papasakoti pagal kokį receptuką kepei , kuo glaistei ir pan.? QUOTE(irmulia @ 2008 12 06, 13:47) iš ko gimsta pasaka pirmiausia tai reikia dūšelėj pajaust kad greit bus tikrasis receptas toks: 500g miltų 100g kepinių margarino 200g medaus 200g cukraus 2 kiaušiniai 1aš kepimo miltelių 1aš meduolių prieskonių mano nameliukas išėjo iš dviejų normikių. užsimaišyt galit ir tris, kas liks iškepsit meduolių. aš vietoj 200g cukraus dėjau tik maždau 100, nes man asmeniškai jei daryt pagal receptą tai laaaaaabai saldu... jei neturit prieskonių meduoliam (jų galima rast pc arba prieskonių parduotuvėse) tai puikiai tiks maltas gvazdikėlis, cinamonas. kaip daroma tešla: kiaušinius išplakti su cukrum, plakant į juos supilti išlydytą medų ir margariną, tada suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir prieskoniais. gerai išminkyti.. tešla gali gautis minkšta, tai aš dėjau prieš kočiodama valandai į šaldytuvą... kad labai nenuvargt tešlą galit pasiruošt vieną dieną.. o kept kitą taigis stapybinę medžiagą jau turim iš popieriaus išsikerpam priekį, šoną ir stogą.. atsiminkit kad meduolis pūsis, taigi nedarykit labai didelio. išsikočiojam tešlą ir išsipjaunam du priekius, du šonus ir du stogo elementus. pagal norus ir fantazinas išpjaunam langus, duris, galima pasidaryt langines. vėlgi nepamirškit kad meduolis pūsis tai visos šitos angelės sumažės dėl storumo tai mes pradžioj išsikepėm kelis meduoliukus pabandymui.. tai mes kočiojom apie pusės cm storio ir gavos galutiniam variante apie centimetras (iškepus jau).kept reikia apie 10-15 min 160-170laipsnių temp orkaitėj tai štai viską išsikepam.. ir vėl siūlau palikt kitus darbus kitai dienai aš tai šiandien dar su naktiniais kibau į statybas lauksim jūsų pasakų namelių QUOTE(Mojo @ 2008 12 06, 15:25) ar namuką visada taip anksti dekoruoji, ar išstovi iki švenčių, nesugriūva? Kada geriau jį puošti - iš anksto ar prieš keletą dienų? Dar: tvorą iš karto tokią sumodeliuoji ar sulipini iš atskirų iškeptų detalių? O viso namuko pagrindas valgomas ar ten ant kokio padėklo padėta? Kaip tokias ryškias egles pavyko padaryti? na tiesą sakant kepaiu tik antrą kartą... pirmais metais po dviejų savaičių įlūžo stogas, nes buvo labai didelis na aš jį kepu, nes nemėgstu sintetinių papuošalų mėnesį prieš kalėdų.. tai kalėdų mes laukiam su advento vainiku ir namuku čia iškeptos keturios eilės.. ta ptasme pati tvora sumodeliuota prieš kepant... ant lentynos aptrauktos folija. maistiniai dažai ir pabarstukai
[quote=akvilyte,2008 12 06, 15:14]
[b][i][color=red]iš ko gimsta pasaka pirmiausia tai reikia dūšelėj pajaust kad greit bus tikrasis receptas toks: 500g miltų 100g kepinių margarino 200g medaus 200g cukraus 2 kiaušiniai 1aš kepimo miltelių 1aš meduolių prieskonių QUOTE(cipciukas @ 2008 12 07, 10:15) Aaaaaaaaaaaaa.....nu gal jus ir teisi , bet vistiek ....namukas matyt nera mazas ? na norėjau mazesnio.. o gavos toks koks gavos.. nemazas
Iskepiau pirmaji savo nama, tai dabar per visas temas eisiu ir girsiuos.
![]() ![]()
Ava ko tas stogas ilinkes
QUOTE(RamuneM @ 2007 12 28, 23:43) Šių metų mano namukas. Dekoruotas pačių vaikų [attachmentid=125437] [attachmentid=125438] Kitais metais žinau jau ką darysiu kitaip. Dar nesuvalgytas, nes vaikams gaila pradėti jį griaužti. Bet jau po truputį saldainiukai dingsta Papildyta: QUOTE(yerena @ 2008 11 14, 18:49)
isiziurejau dar geriau, ten net uzuolaidos ant langu pakabintos!!!!
QUOTE(miskouoga @ 2008 12 07, 12:44) Iskepiau pirmaji savo nama, tai dabar per visas temas eisiu ir girsiuos. Pasakiškas namukas QUOTE(cipciukas @ 2008 12 07, 12:50) O man kaip tik labai žavingai atrodo |