Liolik-Bolik
2005 07 24, 22:02
Laba diena, Mano mazius laaabai daznai zaksi, Daznai buna, kad pavalgo, tada mes ji palaikom, kad mazius atpiltu ir atsirugtu... Tada jis pazaidzia (paguguoja) pusvalanduka ir ZAKSET PRADEDA... Zaksedamas labai susinervina ir pradeda verkslent Ka daryt kad tas zaksejimas praeitu kuo greiciau???? Laaabai aciu visoms uz atsakymus
Manoji irgi žagsi, mums gydytoja sakė nekreipt dėmesio, nes mažiems vaikiukams taip būna, ir jiems tas žagsulys nėra toks nemalonus kaip suaugusiems. o šiaip kai pradeda žagsėti galima duoti šiek tiek atsigerti, aš kadangi pati maitinu, tai duodu krūtį, patraukia kelis kartus, atsigeria ir žagsėt nustoja
O mano dukriukas dar pilvelyje būdama dažnai žagsėdavo  Ir kai atkeliavo į šį pasaulį niekas nepasikeitė.Žagsėdavo dažnai,ypač kai būdavo šalta.Tik paskutinius kelis mėnesius žagsėjimo jau lyg nebegirdėjau...
VeroniQ
2005 07 25, 10:43
mano irgi daug zagsejo ir baisiai atpylinejo. pakeiciau misinuka is aptamil 1 ir aptamil ar 1, ir zgsuliuko nepamenu kada gidejau  nu cia negalioja kas pieniuku sawo maitina
Liolik-Bolik
2005 07 25, 11:11
Maniskis pilvelyje irgi laaaabai zaksejo, ypac vakarais Ir dabar tais zaksejimas mus vargyna.... As kalbejau su daktare, tai ji sake duot truputeli vandenuko....(sake neduot kruti, nes tada jo maitynimosi sistema susimakaloje)... As duodu jam truputeli vandens, be maius nelabai nori jo - spjauna ir toliau zaksi  . Ir tas zaksejimas ji laaaabai nervina Pazaksi 5minutes ir tada jau i "dudas"
mammamia
2005 07 25, 11:30
Maniškiai irgi žagsiukai.. Užsižagsėjusiam duodavau krūtį. Visai nebijočiau daktarų pamokslų, jog taip susitrikdys maitinimo ritmas, aš sąvajį matindavau be grafiko ir jokių 'susimakalavimų' nebūta.. Jei nenori siūlyt papelio (gėrimas dažniausiai tikrai padeda) pabandyk žagsintį kiek prablaškyti, kad nesusikoncentruotų ir nepradėtų nervintis, o šiaip nepergyvenk, jie jam neskausmingi ir žalos jokios nedarantys. Dar keletas mėnesiukų ir išaugsit  Sėkmės!
Pas mus žaksėjimo "grafikas" toks kaip ir pilve buvo  vakarop ir pradedam  mums padeda vandenukas arba dėmesio sutelkimas į kažką
aš irgi nebijau, kad susitrikdys maitinimo ritmas. pastoviai nuo žagsėjimo taip išsigelbėjam, ir niekas ten nesitrikdo  nors šiaip manoji, kai žagsi, tai visai rami būna, nezirzia, tai kartais ir be krūties apsieinam
Zivilia
2005 07 25, 17:36
Zagsi ir mano mazius.Tik nevisada del to nervuojasi ir pradeda rekti.Bet jei jau taip atsitinka,tai duodu silto pienuko is savo papuko
Maniškis irgi dažnai žagsi - duoduatsigerti arba laikau stačią, 1 variantas padeda iš karto
Moncele
2006 05 20, 15:26
manoji kai zagsi tai rami  , o siaip tai pabandyk duot kruti arba truputi paprasto vandens
Mazius_
2006 06 23, 12:18
sūnelis taip pat žagsėjo pilvukyje. ir dabar kartais būna kad žagsi (esam 2 mėn) bet jau mažėja žagsiukai. kai žagsi vienas būdas tik padeda - mamos papukas ir truputis atsigėrimo
inga-uk
2006 06 30, 19:44
sveiki, mums jau truputis daugiau nei menesiukas ir niekaop nenustojam žagseti, ka patartumet daryti? bandem gerti vandenuka, bet nelabai geriasi jis mums. gal kam taip buvo? labai didelis aciu
Laivite
2006 06 30, 20:50
Labai gera tema uzvedei mes irgi niekaip nenustojam zagseti kaip uzeina tai nezinau ko imtis labai lauksim patyrusiu mamyciu patarimu
mano dukrytei irgi tas pats buvo,tai aš duodavau vandenuko arba arbatytės atsigert ir suviniodavau šiltai ir žagsėjimas toj pat dingdavo
smileja
2006 06 30, 21:50
Oj mes irgi pažagsim  Visaip būna, ir nė karto per dieną, kartais net tris kartus  Kai nepavyksta atsirūgt, pradeda mažiukas žagsėt, tada duodu krūtį, tai jis kiek atsigėręs pienuko, nustoja žagsėt  Tikiuosi galima taip daryt
Augustina
2006 07 01, 07:23
QUOTE(smileja @ 2006 06 30, 22:50) pradeda mažiukas žagsėt, tada duodu krūtį, tai jis kiek atsigėręs pienuko, nustoja žagsėt  Tikiuosi galima taip daryt   . As taip pat darau. Labai padeda!
QUOTE(smileja @ 2006 06 30, 22:50) duodu krūtį, tai jis kiek atsigėręs pienuko, nustoja žagsėt pritariu, kol kas vandenuko neduodu, na ir kartais šilčiau apkloju.
aistiushka_
2006 07 01, 15:33
QUOTE(smileja @ 2006 06 30, 22:50) Oj mes irgi pažagsim  Visaip būna, ir nė karto per dieną, kartais net tris kartus  Kai nepavyksta atsirūgt, pradeda mažiukas žagsėt, tada duodu krūtį, tai jis kiek atsigėręs pienuko, nustoja žagsėt  Tikiuosi galima taip daryt  Kai musu mazylis pirma karta zagseti eme ir 15 min nenustojo, net pediatrei skambinau  Ji nuramino, kad nieko tokio, nebent vaikas puse dienos zagsetu. Turetu praeiti pamaitinus, taciau as pora kartu bandziau duoti kruti, tai dar bevalgydamas kokia 10 min zagsedavo. O kad zagsi todel, kad salta, manau yra mitas. Taciau kartais vaikai nustoja zagseti, kai pakeiti aplinka (arba siltai suvinioji arba isrengi), cia is patirties  . Musu dazniausiai zagseti pradedavo, kai muistydamasis atpildavo.
amelijaž
2006 07 01, 15:47
Maži vaikiukai žagsi todėk kad nemoka taisiklingai ryti.Tada susidaro skranduke oras, atsirūgstant tas oras kyla į viršų ir jei jo daug vaikutis pradeda žagsėti.Daktarai sako kad vaikui žagsulys nėra taip baisu kaip suaugusiam, ir mums patarė nieko nedaryti tik palaukti kol praeis...Jau penkis mėnesius taip ir darom...O žagsim laaabai daug...
Mano katinelis irgi daznokai zagsi.Bet duodu arbatytes ir zagsuliukas praeina
Mano sunelis zaksi laaaaaabai daznai. Pradejo jau kai buvo  . Kai gulejau ligoninei tai net tonu normaliai negalejo paklausyti, nes jis visad zaksejo  .Dabar tai kokiu pora karta per diena  Duodu atsigert siltos arbatytes ir praeina
Langoza
2006 07 01, 19:40
o as jau maniau, kad mes vieninteles zagsim as dazniausiai tiesiog prisiglaudziu mazule pilvuku sau prie krutines, taip palaikau kelias minutes ir zagsuliukas praeina. bandziau duoti kruti, bet zagsint jai nesiseka gerti.
Chanson
2006 07 05, 08:59
Daugumai naujagimiu budingas zagsejimas - cia nieko blogo. Ir nieko daryti nereikia, gali tik duoti savo pienuko atsigerti (jeigu maitini). Zinau, kad nervina, kai vaikutis zagsi, o mama negali niekuo padeti. Ir gaila leliaus, ir ant saves pikta. Bet kiek teko skaityt, visur raso, kad tai normalu (kad ir kiek kartu per diena zagsetu) ir nieko daryt nereikia - turi praeit savaime
Mazius_
2006 07 05, 13:08
tikrai sutinku su mamom: nereikia nieko daryti, mažylius mažai kankina tas žagsiukas, nors ir ilgai jie žagsi. mum 2mėn ir3sav. žagsim kone kasdieną, nuramina papukas, truputi atsigeria, arba pats praeina, kartais greitai, o kartais reikia ir 15min.
gudrene
2006 07 05, 16:31
Aš tai nieko nedarau. Ir ką čia padarysi? Nei vandens , nei arbatų dar negeriam, o kas kart MP duoti kažkaip nesinori  Pripras per daug Pažagsi ir praeina O mėnesio ar dviejų mėnesių vaikiukui kišti arbatas ar vandenius mano nuomone nėra gerai
mes irgi daznai labai zagsim, nieko nedarau  dar pilvelyje , kai buvo jau jauciau kaip daznai zagsejo
eglaitė
2006 07 13, 21:41
QUOTE(Mazius_ @ 2006 07 05, 14:08) tikrai sutinku su mamom: nereikia nieko daryti, mažylius mažai kankina tas žagsiukas, nors ir ilgai jie žagsi. mum 2mėn ir3sav. žagsim kone kasdieną, nuramina papukas, truputi atsigeria, arba pats praeina, kartais greitai, o kartais reikia ir 15min.
Laivite
2006 07 25, 13:16
Aciu mamytes  nuraminot
Maniske is pradziu irgi daug labai zegsejo,niekaip nesuprasdavau nuo ko tik pastebejau kad dazniausiai zagsejo pavalgiusi,o paskui gydytoja paaiskino kad cia daznausia taip buna kai leliukasi per greitai privalgo ir persilango ir skrandukas per pilnas buna.Ir istikruju,jei tik mazoji pavalgisui taip stipriai atsirugdavo ar atpildavo truputoi tai ir pradedavo kiukseti  Dabar jau kazkaip reciau.
o man tai daug kas sake, kad jinai zagsi del to, kad jai shalta:) tai ash ja suvystydavau i kaldras, ir greit zagsulys praeidavo:) padejo:) bet iki shiol nezinau ra chia tiesa ar ne:)
gudrene
2006 08 05, 12:19
QUOTE(dvyne2 @ 2006 08 05, 07:05) o man tai daug kas sake, kad jinai zagsi del to, kad jai shalta:) tai ash ja suvystydavau i kaldras, ir greit zagsulys praeidavo:) padejo:) bet iki shiol nezinau ra chia tiesa ar ne:) nu dėl to vaikiukai irgi žagzi, bet toli gražu ne vien dėl to Taigi, kiekvieną kartą vynioti šiltai manau nesąmonė  Aišku, jeigu leliaus rankos kojos atšalę tai tikriausia tame priežastis, o jeigu ne .... Maniškė tai dabar žagsi kai tiktai pradeda juoktis
mes atejus žagsiukui geriam virinta vandenuka arba ramunliu arbatos, gal nelabai blogai bet dar ir truputuka pasaldinu nes nsaldinto negeria
as saviskiui ir pienuko savojo duodu,tai is kart praeina
Dar lb padeda paverkimas. Jei matau, kad kai zagsi jau nervinas ir verkt pradeda, leidziu porakart surikt ir iskart praeina, nes pakvepuoja giliai. Ir mum papukas padeda, bet ne visad imt nori, kai zagsi. Dar padeda pavarcius leliu truputi - pakeist poza
mes zagsejom beveik po kiekvieno maitinimo. matyt lelyte oro prisirydavo  . o dabar kazkaip maziau zagsim
mes ir kartais pažagsim dažniausiai žagsiuką sukelia: šaltukas, kai labai jau atsibosta kas, ir aišku kai mamytė užkutena ir nuo juokimosi taip užsižagsi
Mes pirma menesi irgi daznai zagsedavom, dazniausiai po maitinimo kartais net keliskart dienoj. Dabar eina antras menesiukas ir pradejom daug maziau zagseti.
emazius
2006 12 05, 13:51
Pirmą mėnesį daug žagsėjo, dabar jau antras bet vistiek pažagsi, kartais guli ir iš niekur nieko ima žagsėti. Su dideliu žagsiuku kovojam duodant mamos pienelio
Mums jau irgi eina trečias mėnesiukas, bet vis dar karts nuo karto žagsime, na nedažnai  Tai nusiraminimui panešioju arba duodu MP
sigiukas
2006 12 11, 14:09
niu kai nežagsim tai nežagsim, bet kai užeina žagsiukas tai vis dienele pražagsim aišku su pertraukom  , ir nepadeda net arbatelės. Tiesiog išlaukiam kantriai kol praeis
marezagare
2006 12 11, 14:36
pirma men labai daznai zagsedavom o daba jau trecias ,bet visviena karts nuo karto pazagsim po valgymo
zagsulys aplanko ir mus.tik kartais iskart po valgio,arba praejus valandai ar daugiau.na kartais dar zagsi kai susala kojytes.
riedute
2006 12 11, 23:53
maniske irgi megsta pazagseti, kartais kai atvesta, kartais del pilno pilvuko, taip kad padeda ir mamos pienelis ir siltesnis klimatas  Pradejo zagseti jau budama mano pilvely
belosneska
2006 12 12, 15:21
as priglaudziu prie krutines taip susyla atsigeria pienelio ir praeina
friculis
2006 12 12, 16:16
mes kaip tik pradedam juoktis taip ir uzsizagsim....o taip gaila pasidaro, taip noretume pasiklausyt bent jau kaip kleckas net su pasispygavimais kvatoja...ech
Sigita-Dani
2006 12 12, 18:36
mano kleckas pradeda zagseti kai balsu uzsijuokia arba kartais taip buna kaip atpila, tada duodu atsiderti pienelio arba arbatytes.
Nemarioji
2006 12 21, 18:59
Manoji pirmais menesiais labai daznai zagsedavo, ypac po valgio.O dabar zagsi reciau,bet kai pradeda juoktis,tai ir prasideda zagsejimas ir tesiasi labai ilgai,nepadeda nei nesiojimai,nei arbateles....tikiuosi su laiku praeis...
QUOTE(gudrene @ 2006 07 06, 01:31) Aš tai nieko nedarau. Ir ką čia padarysi? Nei vandens , nei arbatų dar negeriam, o kas kart MP duoti kažkaip nesinori  Pripras per daug Pažagsi ir praeina O mėnesio ar dviejų mėnesių vaikiukui kišti arbatas ar vandenius mano nuomone nėra gerai  Aš irgi nieko nedarau  , pažagsi dažniausiai pavalgęs ir praeina, ir tik pavalgęs nemanau kad labai norės vėl jis to MP . Ir pilve laaabai dažnai žagsėjo. Nematau čia problemos
Wildberry
2006 12 25, 01:37
Pilvuke labai daznai zagsedavo,a vat gimus beveik ne,tik mazesne gal ir esu kelis kartus girdejus kaip zagsi,o dabar visai nebe
|
|