mamytės patarkit ką man daryti,mano dukrytė kai nori tuštintis tai sukryžiuoja kojas ir dar pasistiebia kad nepadarytu.labai bijo tuštintis.kai pasodinu ant puoduko ar klozeto tai verkia,šaukia kad nebenori tik ateinam į kambarį ir vėl tas pats kojos sukryžiuotos
QUOTE(pjolita212 @ 2009 01 12, 19:21) mamytės patarkit ką man daryti,mano dukrytė kai nori tuštintis tai sukryžiuoja kojas ir dar pasistiebia kad nepadarytu.labai bijo tuštintis.kai pasodinu ant puoduko ar klozeto tai verkia,šaukia kad nebenori tik ateinam į kambarį ir vėl tas pats kojos sukryžiuotos As Jus puikei suprantu,as taip kankinuosi 2 metus
Mums tokiu problemu,nebuvo,bet tikrai suprantu mamyciu rupesti.
Tikiuosi viskas susitvarkys greitu laiku i geraja puse
Laba
Na taip tikrai gaila kai vaikas kenčia Pamastymui - gal vaikas bijo TO kas lenda iš jo organizmo Manęs vaikas yra klausęs su rūpesčiu veide iš KUR? o KAIP? Ir dar viena baimė - kur ten tolete dingsta viskas? Tai ir AŠ GALIU IKRISTI Tai vat ir aiškinau jam TO atsiradimo istorija ir kur ten paskui viskas dingsta Mano bėda kitokia su sunkiu reikalu Vakar sūnelis pareiškė kad jis darželyje TO nedarys, nes aukletoja pikta Kaip jums atrodo mamytės, jei vaikas dar nemoka nusivalyti savo subiniuko ar aukletojos turetų padėti susitvarkyti? Aš ji bandau mokinti, bet jis net nepradeda mokintis
ačiū dievui, mes tokių bėdų neturim, bet kolegė tai vargsta su 5m.dukrele, kuri anksti pradėjo eiti į darželį (nuo 1,9 metų) ir nuo to laiko prasidėjo bėdos (nesituština, tai stato klizmas). o manoji tai irgi darželyje niekada nedaro, tik perėjusi į namus tuoj puola ant savo puoduko. ir kas ten tiems vaikams yra, kad jie darželyje nedaro, gal gėdijasi? bet nuo tokių baimių galima pereiti ir prie rimtų bėdų....
QUOTE(putlute @ 2009 01 13, 13:59) ačiū dievui, mes tokių bėdų neturim, bet kolegė tai vargsta su 5m.dukrele, kuri anksti pradėjo eiti į darželį (nuo 1,9 metų) ir nuo to laiko prasidėjo bėdos (nesituština, tai stato klizmas). o manoji tai irgi darželyje niekada nedaro, tik perėjusi į namus tuoj puola ant savo puoduko. ir kas ten tiems vaikams yra, kad jie darželyje nedaro, gal gėdijasi? bet nuo tokių baimių galima pereiti ir prie rimtų bėdų.... Tai vat ir mėginsiu išsiaiškinti priežastį Ir mokinsiu pasirūpinti pačiam savo uodegytės higiena, o kaip seksis bus matyt
Mes irgi turim tokia problema.Pirma karta sulaike,nes sake,kad skauda,ir taip kentejo savaite.Bandziau ir slyvas dziovintas duot ir avizines koses,bet kaip tai pades kai vaikas stovi sukryziaves kojas ir kencia.Tada nusprndziau padaryti klizmute microlax(atrodo taip vadinasi).nelabai padedejo,bet matesi kad lengviau.Po to sureguliavom mityba,kasdien ryte kose,pietums sriuba butinai ir visas kitas maistas,kuris neketina,daugiau skysciu.Gydytoja pasiule profilaktiskai duphalac.Kai tik matau,kad nori is karto imu ir laikau virs puodo aiskindama,kad bus lengviau ir neskaudes.Is pradziu aisku riksmai,asaru jura.Bet svarbiausia kantrybes,ir nepasiduoti,nenuleisti ranku.Jau kelinta diena vis lengviau tustinasi ir svarbiausia be asaru.Kantrybes Jums ir sveikatos.
QUOTE(putlute @ 2009 01 13, 13:59) ačiū dievui, mes tokių bėdų neturim, bet kolegė tai vargsta su 5m.dukrele, kuri anksti pradėjo eiti į darželį (nuo 1,9 metų) ir nuo to laiko prasidėjo bėdos (nesituština, tai stato klizmas). o manoji tai irgi darželyje niekada nedaro, tik perėjusi į namus tuoj puola ant savo puoduko. ir kas ten tiems vaikams yra, kad jie darželyje nedaro, gal gėdijasi? bet nuo tokių baimių galima pereiti ir prie rimtų bėdų.... mano mazei irgi tokia pati problema,namie kartais nepasako ,kad nori i wc,pati vedu,o jei sveciuose,niekaip nepadarys Mano bėda kitokia su sunkiu reikalu Vakar sūnelis pareiškė kad jis darželyje TO nedarys, nes aukletoja pikta Kaip jums atrodo mamytės, jei vaikas dar nemoka nusivalyti savo subiniuko ar aukletojos turetų padėti susitvarkyti? Aš ji bandau mokinti, bet jis net nepradeda mokintis [/quote] nesvarbu,aukletoja dirba savo darba!!!!! ji turi padeti!!! mes juk darom savo darbus??!! ir jai reikia tai padedam???!!tai ir beto kas ten per aukletoja????? Papildyta: QUOTE(putlute @ 2009 01 13, 11:59) ačiū dievui, mes tokių bėdų neturim, bet kolegė tai vargsta su 5m.dukrele, kuri anksti pradėjo eiti į darželį (nuo 1,9 metų) ir nuo to laiko prasidėjo bėdos (nesituština, tai stato klizmas). o manoji tai irgi darželyje niekada nedaro, tik perėjusi į namus tuoj puola ant savo puoduko. ir kas ten tiems vaikams yra, kad jie darželyje nedaro, gal gėdijasi? bet nuo tokių baimių galima pereiti ir prie rimtų bėdų.... tas teisybe!!! tai gal aukletojos sugedina,ar kaska pasako?ir vaikas nedaro-kompleksuoja! QUOTE(putlute @ 2009 01 13, 13:59) ačiū dievui, mes tokių bėdų neturim, bet kolegė tai vargsta su 5m.dukrele, kuri anksti pradėjo eiti į darželį (nuo 1,9 metų) ir nuo to laiko prasidėjo bėdos (nesituština, tai stato klizmas). o manoji tai irgi darželyje niekada nedaro, tik perėjusi į namus tuoj puola ant savo puoduko. ir kas ten tiems vaikams yra, kad jie darželyje nedaro, gal gėdijasi? bet nuo tokių baimių galima pereiti ir prie rimtų bėdų.... mano sūnus ir darželyje ir dabar mokykloje sako kad kenčia nedaro Papildyta: QUOTE(Elenchik @ 2009 01 13, 14:39) Mes irgi turim tokia problema.Pirma karta sulaike,nes sake,kad skauda,ir taip kentejo savaite.Bandziau ir slyvas dziovintas duot ir avizines koses,bet kaip tai pades kai vaikas stovi sukryziaves kojas ir kencia.Tada nusprndziau padaryti klizmute microlax(atrodo taip vadinasi).nelabai padedejo,bet matesi kad lengviau.Po to sureguliavom mityba,kasdien ryte kose,pietums sriuba butinai ir visas kitas maistas,kuris neketina,daugiau skysciu.Gydytoja pasiule profilaktiskai duphalac.Kai tik matau,kad nori is karto imu ir laikau virs puodo aiskindama,kad bus lengviau ir neskaudes.Is pradziu aisku riksmai,asaru jura.Bet svarbiausia kantrybes,ir nepasiduoti,nenuleisti ranku.Jau kelinta diena vis lengviau tustinasi ir svarbiausia be asaru.Kantrybes Jums ir sveikatos. Labai jums ačiū
Uzjauciu
Maniske budama 2 metu, persirgo noro virusu ir po jo atsirado baime tustintis. Tik ant tualeto,isterijos,asaros,drebulys. Tai as ja apsikabindavau ir laikydavau kol padarydavo. Net nezinau kiek,tai tesesi,gal 3-4 menesius :hmBet buvo be galo gaila vaiko. Tik padarydavo kaku,vel atvirsdavo i linksma mergyte ir sakydavo:-as nebijau, as jau didele,matai pati padariau
[quote=Gabija 7777,2009 01 13, 23:15]
Mano bėda kitokia su sunkiu reikalu Vakar sūnelis pareiškė kad jis darželyje TO nedarys, nes aukletoja pikta Kaip jums atrodo mamytės, jei vaikas dar nemoka nusivalyti savo subiniuko ar aukletojos turetų padėti susitvarkyti? Aš ji bandau mokinti, bet jis net nepradeda mokintis [/quote] nesvarbu,aukletoja dirba savo darba!!!!! ji turi padeti!!! mes juk darom savo darbus??!! ir jai reikia tai padedam???!!tai ir beto kas ten per aukletoja????? Papildyta: tas teisybe!!! tai gal aukletojos sugedina,ar kaska pasako?ir vaikas nedaro-kompleksuoja! [/quote] Pritariu, kad auklėtojos visai klausimais darželyje turi padti vaikučiams. Bet man atrodo keistokai, kad toks didelis vaikutis (5m. 3 men.) pats nesivalo, o ir nebando mokytis
isgyvenom ir mes si pragara
[quote=Jowwwita,2009 01 15, 10:58]
tai gal aukletojos sugedina,ar kaska pasako?ir vaikas nedaro-kompleksuoja! [/quote] Pritariu, kad auklėtojos visai klausimais darželyje turi padti vaikučiams. Bet man atrodo keistokai, kad toks didelis vaikutis (5m. 3 men.) pats nesivalo, o ir nebando mokytis [/quote] Tame ir esme, kad aukletoja vadina vaikus "Šikniais". Tai vat ir gėdijasi dabar, kompleksuoja. Ar yra pedagogiška savarankiškumo mokyti tokiu būdu (gėdinti,pravardžiuoti)? Pirmajam darželyje aukletojos padėdavo susitvarkyti, o perėjus į kitą (nuo rugsėjo) atsirado ši problema. Kas dėl savarankiškumo tai teisybė, tikrai to vaikui truksta Pripažįstu tame savo kaltę. Nežinau kaip tą reikia išugdyti, tiesiog nemoku, neturiu tiek kantrybės Jis be galo užsispyręs, o mano širdis perminkšta kartais būna
Labutis,
Ir musu istorija tokia pat. Labai dziaugiuosi, kad sia baime mes jau isaugom. O kentejom apie du metus. Siaip cia yra psichologine problema. Ko tik mes nedarem. Visus tyrimus, echoskopus, gal zarneles susiaureje, gal uzdegimas, gal dar kazkas. Kai atsidureme pas gera psichologa viskas paaiskejo labai greitai. Istikruju sia problema gavome darzelyje. Darzeli lankyti pradejome metuku ir keturiu menesiu, tas laikotarpis kada vaikui reikia nuimti pampersa. Psichologe sake, kad tai itin jautrus laikotarpis vaikams. Ir jai is vaiko yra pasijuokiama ar jis isbaramas, kad padare i kelnias, nors pries pusvalandi buvo apsodintas ant puoduko, jam labai giliai istringa galveleje ,,mane bare, kad pakakojau, vadinasi kaku daryti negalima"...psichologe mums pasiule pazaisti zaidimuka namuose. Visi zaislai vaikai, vaikas aukletoja, o mama auklyte. Patikekit kaip vaikas muse zaislus uz tai, kad pakeles nuo puoduko rado ji tuscia. Arba state i kampa antai zaislas pridare i kelnias. Oj visko as ten prisiziurejau ir pakraupus buvau. bet ka darysi, kaip buvo taip. Naudojom ir mes klizmutes, pasakodavau visokias pasakas, kakodavom tik vonioje su vandeniu, zinokit baisu, budavo vaikas klykia vonioj, mama verkia virtuvej, o tetis vaiksto ir nezino kaip padeti. verkdavau nes jau nervai nelaikydavo, bijojau, kad zarnukes nesuplystu, hemarojus koks neislystu, baisu. Kai sunelis suprasdavo, kad verkiu, jis spiekdamas darydavo kaku, kad mama neverktu, tada man dar skaudziau budavo, pagalvoji kaip vaikas stengiasi del mamos. O kai padarydavo, laimes visi namai pilni budavo, saukdavo mama padariau ateik, jau neverkim, jau gerai....O nuo tu vaistu, kaip skauda pilva. Regulax mes naudojom, as pati paskui isgeriau, Dieve, Dieve kaip raiciausi kai skaudejo pilva, tai ka kalbeti apie vaikus...Budavo miega pas senelius, tai vidurnakti namo vezdavo, nuo skausmu, atrodo atsisestu purpt ir yra, bet ne laiko kiek tik gali. Paskutiniu laikotarpiu as jam duodavau gyslociu lapu arbata, ji mums labai padejo, naturalus produktas kuris paliuosina viduriukus, pradejau sodinti ant tualeto, sakydavau, kad ten gyvena pelytes, jos nori valgyti, o tu taip skaniai valgai, jos dziaugsis kai tu padarysi, bus socios laimingos....zodziu visko prisigalvodavau. O paskutine atomazga musu sios problemos buvo velgi darzelis. Sunelis su mociute zaide darzelyje, priejo aukletoja ir paklause, kodel sis nelanko darzelio, didelis vaikas, nu mociute papasakojo visa istorija, ir tai, kad siuo metu jau negalim lankyti darzelio. Tada aukletoja priejo prie sunelio ir sako, ,,ar nori eiti i darzeli", o Adrijus keistai paklause,,ar ir sitam darzelyje vercia vaikus sedeti ant puodo ir daryti kaku", aukletoja apako, vadinasi jam taip buvo istrige, kad vaikas po metu nepamirso, juk jis mazas, nu neisivaizduoju, aukletoja sako ,,ne zinok, pas mus vaikai eina vieni i tualeta, atsiseda, padaro, o jai reik pagalbos, sako mes jiems padedam,jai vaikai nenori i tualeta jie neina". NZ. nuo to vakaro mano vaikas sedo ant tualeto, liepe man iseiti, palikti ji viena. Sako jai man reiks pagalbos as tave pasauksiu. pradejom daryti kaku, is pradziu kietai, paskui vis dazniau tustinosi, o dabr jau normaliai... Suprantu visas mamyte, kurios sita dalyka isgyvena, pabandykit placialapiu gyslociu arbata, labai geras dalykas. QUOTE(Krisliukas @ 2009 01 19, 17:06) Labutis, Ir musu istorija tokia pat. Labai dziaugiuosi, kad sia baime mes jau isaugom. O kentejom apie du metus. Siaip cia yra psichologine problema. Ko tik mes nedarem. Visus tyrimus, echoskopus, gal zarneles susiaureje, gal uzdegimas, gal dar kazkas. Kai atsidureme pas gera psichologa viskas paaiskejo labai greitai. Istikruju sia problema gavome darzelyje. Darzeli lankyti pradejome metuku ir keturiu menesiu, tas laikotarpis kada vaikui reikia nuimti pampersa. Psichologe sake, kad tai itin jautrus laikotarpis vaikams. Ir jai is vaiko yra pasijuokiama ar jis isbaramas, kad padare i kelnias, nors pries pusvalandi buvo apsodintas ant puoduko, jam labai giliai istringa galveleje ,,mane bare, kad pakakojau, vadinasi kaku daryti negalima"...psichologe mums pasiule pazaisti zaidimuka namuose. Visi zaislai vaikai, vaikas aukletoja, o mama auklyte. Patikekit kaip vaikas muse zaislus uz tai, kad pakeles nuo puoduko rado ji tuscia. Arba state i kampa antai zaislas pridare i kelnias. Oj visko as ten prisiziurejau ir pakraupus buvau. bet ka darysi, kaip buvo taip. Naudojom ir mes klizmutes, pasakodavau visokias pasakas, kakodavom tik vonioje su vandeniu, zinokit baisu, budavo vaikas klykia vonioj, mama verkia virtuvej, o tetis vaiksto ir nezino kaip padeti. verkdavau nes jau nervai nelaikydavo, bijojau, kad zarnukes nesuplystu, hemarojus koks neislystu, baisu. Kai sunelis suprasdavo, kad verkiu, jis spiekdamas darydavo kaku, kad mama neverktu, tada man dar skaudziau budavo, pagalvoji kaip vaikas stengiasi del mamos. O kai padarydavo, laimes visi namai pilni budavo, saukdavo mama padariau ateik, jau neverkim, jau gerai....O nuo tu vaistu, kaip skauda pilva. Regulax mes naudojom, as pati paskui isgeriau, Dieve, Dieve kaip raiciausi kai skaudejo pilva, tai ka kalbeti apie vaikus...Budavo miega pas senelius, tai vidurnakti namo vezdavo, nuo skausmu, atrodo atsisestu purpt ir yra, bet ne laiko kiek tik gali. Paskutiniu laikotarpiu as jam duodavau gyslociu lapu arbata, ji mums labai padejo, naturalus produktas kuris paliuosina viduriukus, pradejau sodinti ant tualeto, sakydavau, kad ten gyvena pelytes, jos nori valgyti, o tu taip skaniai valgai, jos dziaugsis kai tu padarysi, bus socios laimingos....zodziu visko prisigalvodavau. O paskutine atomazga musu sios problemos buvo velgi darzelis. Sunelis su mociute zaide darzelyje, priejo aukletoja ir paklause, kodel sis nelanko darzelio, didelis vaikas, nu mociute papasakojo visa istorija, ir tai, kad siuo metu jau negalim lankyti darzelio. Tada aukletoja priejo prie sunelio ir sako, ,,ar nori eiti i darzeli", o Adrijus keistai paklause,,ar ir sitam darzelyje vercia vaikus sedeti ant puodo ir daryti kaku", aukletoja apako, vadinasi jam taip buvo istrige, kad vaikas po metu nepamirso, juk jis mazas, nu neisivaizduoju, aukletoja sako ,,ne zinok, pas mus vaikai eina vieni i tualeta, atsiseda, padaro, o jai reik pagalbos, sako mes jiems padedam,jai vaikai nenori i tualeta jie neina". NZ. nuo to vakaro mano vaikas sedo ant tualeto, liepe man iseiti, palikti ji viena. Sako jai man reiks pagalbos as tave pasauksiu. pradejom daryti kaku, is pradziu kietai, paskui vis dazniau tustinosi, o dabr jau normaliai... Suprantu visas mamyte, kurios sita dalyka isgyvena, pabandykit placialapiu gyslociu arbata, labai geras dalykas. labai dėkoju jums,kad patariate ir pasidalinat savo išgyvenimais.
senos lapų iki 10 m vaikams negalima - parasyta instrukcijoje
skaiciau visas istorijas, ir supratau, kad daugeliui labai panasu su sia liga mes dabar gyvenam Buvom pas savo vaikų gydytoja, šioji nieko nepadėdama nusiuntė pas psichiatre, sakydama, kad tai psihologine problema, nuejus pas psichiatre buvo prisikabinta, kad vaikas mazai kalba (2 m. 9 men.), bet sakau mes del kitko atejom, tai ne, del sito reikalo jums pas hirurga reikiai eiti, israse miksturos, nusipirkom, bet gerem tik pora kartu... nes varsiruoti vaika nereikallingom miksturom irgi nesinori... nuejus pas hirurga, sis tiesiai sviesiai pasake, kad jis tik operuoja, kad visi gydytojai tik nuo saves nustumia, nusiunte pas santariskiu gastroenterologe. Sita gydytoja bent jau suprato ka mes jai pasakojom ir ko atėjom. Rekomendavo Forlakso gerti mėnesi kas diena, o paskui mazinti, kas 2 dienas... Dar mums rekomendavo vestis kalendoriu, kuriame vaikas pats zymetusi, kada padare, kada tik patepliojo... o uz padaryta kakuti i klozeta, duoti priza - zaisliuku, ar tai ko jam tuo metu labai reikia... daugiau gerti vandenuko. Sulciu, pieno produktu, bananu, citrusiniu vaisiu apriboti. Atsisakyti taip megto ir ilgai vartoto aktimelio. jau 5 dienas nedaro, bandom, bet nesigauna, sedi po kelis (2-5) kartus po keliolika (10-20 min) per vakara... kartais iseina i šilta vandeni - vonia padaryti, dabar (tas 5 dienas) nedaro net vandeny, kliztute nesiduoda daryti, per prievarta padarem kazkur puse klizmutes - nesuveike... kankinames toliau... dabar dar del darzelio galvoju... o gal jis ten turi problemu, einam nuo 1,4 m, bet praktiskai niekada nedare ten kakucio, visada namie, su uzkietejimuu jau 2-3 menesius kankinames Krisliuk, pas kokia psihologe lanketes? QUOTE(pjolita212 @ 2009 01 19, 21:50) labai dėkoju jums,kad patariate ir pasidalinat savo išgyvenimais. Mums gyslociu arbata nesukele jokio pasalinio poveikio. Vaikas neviduriuoja, jis tiesiog siek tiek minksciau padaro kaku, jam ne taip skauda. O kai vaikui iseina padaryti kaku be didelio skausmo viena kart jis jau drasesnis ir kita kart buna. Mes gerdavome po stikline pries miegeli. Gerdavom visi, ir as ir sunelis ir tetis. Gyslociu arbata didina peristaltika, zarnu sieneliu susitraukinejima, tai gal vaikuciui truputi ir suskausta pilveli (atsiranda noras tustintis), kaip gydytoja sake, kad gyslociu arbata atspazmuoja viduriukus. O psichologes-psichetres pavarde Niemciene. Aciu jai uz konsultacijas visas ir supratima QUOTE(Krisliukas @ 2009 01 20, 13:02) Mums gyslociu arbata nesukele jokio pasalinio poveikio. Vaikas neviduriuoja, jis tiesiog siek tiek minksciau padaro kaku, jam ne taip skauda. O kai vaikui iseina padaryti kaku be didelio skausmo viena kart jis jau drasesnis ir kita kart buna. Mes gerdavome po stikline pries miegeli. Gerdavom visi, ir as ir sunelis ir tetis. Gyslociu arbata didina peristaltika, zarnu sieneliu susitraukinejima, tai gal vaikuciui truputi ir suskausta pilveli (atsiranda noras tustintis), kaip gydytoja sake, kad gyslociu arbata atspazmuoja viduriukus. O psichologes-psichetres pavarde Niemciene. Aciu jai uz konsultacijas visas ir supratima Ačiū, bet Alytus tolokai... ji iš ten? reikės Vilniuje iešoti kitos, o ne poliklinikos, pas kuria ejome QUOTE(insk @ 2009 01 20, 13:34) Ačiū, bet Alytus tolokai... ji iš ten? reikės Vilniuje iešoti kitos, o ne poliklinikos, pas kuria ejome Aga mes is Alytaus. Jai idomu mums psichologe pasiule dar viena zaidimuka. Ji mums dave kalendoriu, prie kiekvienos dienos buvo tuscias langelis. Jai vaikutis padarydavom kaku piesdavom saulyte su sypsena, jai nepadarydavom kaku tai piesdavo apsiniaukusi debeseli, verkianti, liudna. Suneliui tai darydavo ne maza poveiki. Jis susikrimsdavo kai piesdavom istisai debeselius, o nupieses vis sakydavo, nu rytoj tai tikrai padarysiu, busiu tikras vyras, bet deje dazniausiai nepadarydavo. Stiprybes mamytems QUOTE(insk @ 2009 01 20, 11:51) Dar mums rekomendavo vestis kalendoriu, kuriame vaikas pats zymetusi, kada padare, kada tik patepliojo... o uz padaryta kakuti i klozeta, duoti priza - zaisliuku, QUOTE(Krisliukas @ 2009 01 20, 15:41) Jai idomu mums psichologe pasiule dar viena zaidimuka. Ji mums dave kalendoriu, prie kiekvienos dienos buvo tuscias langelis. Jai vaikutis padarydavom kaku piesdavom saulyte su sypsena, jai nepadarydavom kaku tai piesdavo apsiniaukusi debeseli, verkianti, liudna. Suneliui tai darydavo ne maza poveiki. Jis susikrimsdavo kai piesdavom istisai debeselius, o nupieses vis sakydavo, nu rytoj tai tikrai padarysiu, busiu tikras vyras, bet deje dazniausiai nepadarydavo. Stiprybes mamytems neaiskiai parasiau, bet toki kalendoriu ir mums rekomendavo santariskese, gastroenterologe ( vidaus gydytoja), tik ne saulytes - debeselius, Bet tai ka moka piesti, nes mes dar ribotai piesiam suprantamus dalykus
visai susinervinusi
QUOTE(insk @ 2009 01 21, 09:02) visai susinervinusi Mums irgi taip budavo, net klizmutes nepadedavo. Dabar bandyk duoti laisvinanciu ,,regulax" (nuo ju skauda pilveli, bet vaikas tikrai issitustins), kad istustinti pilveli. O paskui, tikrai, pabandyk gyslociu arbata, reguleriai duoti. Turetu bent siek tiek lengviau buti.
mes taip pat turim sia problema. Isbandem daug visko, klizmutes dariau tik kelis kartus, nes maciau, kad jos ivaro tik dar didesne baime, o rezultato beveik nesimate
QUOTE(bizyte @ 2009 01 21, 15:57) mes taip pat turim sia problema. Isbandem daug visko, klizmutes dariau tik kelis kartus, nes maciau, kad jos ivaro tik dar didesne baime, o rezultato beveik nesimate Nors jau tustinamies be baimes, as dar ir dabar labai seku sita reikala. Griztam is darzelio ir is karto i tualeta. Jai jis sako neisiu, as ji irgi vis paraginu. Dazniausiai tai buna varzybos kas pirmas i tualeta ir pirmas kaku padarys. O musiskis visada ir visur nori buti pirmas, tai kai bega i tualeta, tai tik dunda visur, sedasi ant tualeto ir jau gridziu as pirmas
Ir mes turim tokia beda nuo mazdaug 2 metuku. Tuo metu buvo visai prastai, nes istisai buvo uzkieteje viduriai. Kadangi ir taip valge pagrinde koses, sriubas, gere slyvu nuovirus, jogurtus, nebezinojau ka daryti, kaip ta mytyba bereguliuoti
O apie ta reikala darzelyje nera jokios kalbos, namo atsinesa, gedinasi aukletoja kviestis, vyras gi QUOTE(Krisliukas @ 2009 01 21, 14:16) Mums irgi taip budavo, net klizmutes nepadedavo. Dabar bandyk duoti laisvinanciu ,,regulax" (nuo ju skauda pilveli, bet vaikas tikrai issitustins), kad istustinti pilveli. O paskui, tikrai, pabandyk gyslociu arbata, reguleriai duoti. Turetu bent siek tiek lengviau buti. Gyslociu nusipirkom, jau pora dienu geriam vakarais. Savaitgali bandysim regulax, o jis vaikams maziems tinkamas? Baisu del skauduliuku... jau ir taip asaryciu nemazai pas mus QUOTE(bizyte @ 2009 01 21, 15:57) aciu uz patarimus, bandysim ir mes taip... nors zaidziam, kai reikia sestis ant puoduko, ir saldainiu duodam, net vakar derejomes nezinau, kaip iskrapsyti ta savaitini kaku QUOTE(insk @ 2009 01 22, 10:30) Gyslociu nusipirkom, jau pora dienu geriam vakarais. Savaitgali bandysim regulax, o jis vaikams maziems tinkamas? Baisu del skauduliuku... regulax neteko bandyti, bet jei sukelia skausmus vaikui, kol kas apsiribociau gyslociu arbatele, kad nebutu baimes dar daugiau QUOTE(bizyte @ 2009 01 22, 12:12) regulax neteko bandyti, bet jei sukelia skausmus vaikui, kol kas apsiribociau gyslociu arbatele, kad nebutu baimes dar daugiau mano A nevalgo burokeliu o gal kazkaip kitaip gaminti reikia? QUOTE(insk @ 2009 01 22, 12:10) mano A nevalgo burokeliu o gal kazkaip kitaip gaminti reikia? na, jei nevalgo, tai nelabai ir isiulysi tuomet su vyresnele problemos, su mazaja viskas gerai
Kad vaikas darzelyje nedaro kaku, labai daznas reiskinys. Maniskis net buvo pradejes i kelnes darzelyje sisiot, nors be pamperso nuo 1,5 metu. Aukletojos nieko nepasake, kad vaikas neina darzelyje i tualeta
QUOTE(Dinadi @ 2009 01 22, 17:38) Kad vaikas darzelyje nedaro kaku, labai daznas reiskinys. Maniskis net buvo pradejes i kelnes darzelyje sisiot, nors be pamperso nuo 1,5 metu. Aukletojos nieko nepasake, kad vaikas neina darzelyje i tualeta oho cia tai tikra beda buvo ,o tai kodel tik po puses metu suzinojot ? kiba aukletojos nemate kad vaikas kencia del mano vaikinuko tai i wc vienas neina ,jam dabar 3 metukai QUOTE(insk @ 2009 01 21, 09:02) visai susinervinusi mums daktarė dar rekomendavo,kaip senovei
as irgi kazkur skaiciau kad vaikus aukletojos sugedina ar net neleidzia jiems daryti kaku . kad joms butu maziau darbo ( valyti uzpakaliukus ir t.t. ) tai istikruju baisu . mums greitai trys metukai tai jis pats labai vyriskai eina i toleta uzsidaro duris ir padaro savo reikalus , pakviecia mane kad nuvalyciau uzpakaliuka , o valau tai pampers servetelemis , nes su popierium tai nelabai jam patinka . o rudeni zadam eiti i darzeli tai labai idomu kaip bus
mano didysis taip pat turi tokia beda daro i kelnes o ne ant tuoleto
QUOTE(insk @ 2009 01 22, 11:30) Gyslociu nusipirkom, jau pora dienu geriam vakarais. Savaitgali bandysim regulax, o jis vaikams maziems tinkamas? Baisu del skauduliuku... jau ir taip asaryciu nemazai pas mus aciu uz patarimus, bandysim ir mes taip... nors zaidziam, kai reikia sestis ant puoduko, ir saldainiu duodam, net vakar derejomes nezinau, kaip iskrapsyti ta savaitini kaku Na matai yra posakis ,,kas tinka vienam vaikui nebutinai tiks kitam". Regulax galima duoti man atrodo tik nuo 5 metu. Bet as daviau, nes kitos iseities nebebuvo.
o man pazistama bedele
QUOTE(rasiux @ 2009 01 26, 15:48) o man pazistama bedele jums pasiseke... mums sunkiau, jau 9-10 dienu nedaro, bet... per savaitgali gal kokius 15-20 k dare po sauksta kosytes kakucio i triusikelius, galvoju gal taip issikakina kazkiek QUOTE(insk @ 2009 01 26, 17:17) jums pasiseke... mums sunkiau, jau 9-10 dienu nedaro, bet... per savaitgali gal kokius 15-20 k dare po sauksta kosytes kakucio i triusikelius, galvoju gal taip issikakina kazkiek nelaukit tiek daug dienu gi blogai vaikui max 3 d laukti galima geriau mikrolax ir valgyti daug lastelienos
oi kaip mum pazystami sitie "dziaugmai".Lygiai taip pat vaikas nekakodavo po 5-7 dienas, atsirado baimes ir tt, o daviau atrodo viska kas laivina vidurius.Nebeapsikentusi nuvedziau pas gastro gydytoja, ir nuramino mane, kad vaikai nekakoja , nes bijo, ir kad vaikas turi kakoti kiekviena diena, nes jei nekakoja , ismatos uzsilaiko zarnyne ir taip vis kaupiasi, o kai kaupiasi tai ir kieteja, tad vaikui skauda kai kakoja, tada ateina baimes ir tt
Patare vartoti dufolaka arba milteliai tokie yra , uzkrito ir is tiesu taip darom ir kol kas visai neblogai sekasi, buna kad dvi dienas nekakoja, bet tada yr apriezastis buna mazai labai valges, bet ilgiau tai jau nelaukiam. tai va taip ir gyvename, sako turi isaugti vaikai. sekmes visiem
musiskei jau beveik 3 metukai, bet sia problemele jau 2 kartus isgyvenom. Susitvarke.
Sunku buvo, ziauriai nervavausi. Is pradziu visai nekakodavo , paskui tik i kelnes darydavo. Tai snekejom visaip: puodukas valgyti nori, kaip bus gerai kai padarysi kakiuka ir t.t. Paskui pradejome zaisti su moliu rudu. Lipdem kakiukus abi ir metem i puoduka.Ir vardijom kad cia molis. Tai daabr net sako kad nori moli daryti i puoduka. Na jai kak tai ir kaka ir molis. Bet po tokiu zaidimu pradejo nors i klenes daryti. O po truputi ir i puoduka, bet kai jau kakodavo ant puoduko tai jau rekdavo. PAskui sukius kazkokiu ivesdavo,kad SAUNUOLE. Pasokdavom.... NA darai visokias nesamone, tai per 2-3 savaites atsistate... Aisku budavo ir griezciau, paskui kalbam graziai, apsikabinam... Aisku kai pasakydavau einam kakiuka daryti, ar reikia jau eiti kakiuka daryti, tai ji atsisukdavo i mane ir rekdavo kaip pasiutus NEEEEE. Paskui pagalvojau kad as nieko jai nesakysiu ir neraginsiu, pati isinores ir pati nueis, ji gi zino kada jau arti kakiukas... Sekmes , kantrybs QUOTE(Padukele* @ 2009 01 24, 00:49) mano didysis taip pat turi tokia beda daro i kelnes o ne ant tuoleto džiaugiuosi ,kad męs jau trečia savaitė,kiekvieną dieną padarom QUOTE(insk @ 2009 01 27, 16:19) nepadeda jau mikrolaks klizmutes Mato tie miltukai tikriausiai Forlaks vadinasi zinok tada baisu jai jau tos klizmutes nepadeda maniskiui buvo ta pati problema o dabar ir vel tas pats bet ja udidelis tai bent jau priverciu valgyti daug darzoviu kasdien butinai po obuoli dar dziovintu vaisiu nuovira ir ta sirupa duphalack vaika istiprus, jie sugeba uzlaikyti kakuti kad tik nekakoti, nes buten bijo to skausmo
labai daznai ta baimes pradzia padaro tevai, kaip ir su kitais higienos reikalais (prausimasis, maudymasis). Tokiems dalykams negali buti noriu- nenoriu, tokiems dalykams turi buti -reikia. Taip, kad neivarinekit vaikams baimiu ir per daug nekreipkit demesio ir nestradaliokit- vaikai tai ypatingai jaucia. Daugeliu atveju, pirmiausia turit jus nuspresti, kad nuo siandien vaikas turi kakot puodelyje, tuolete, ir turit jus tai iskest pirmiausia
Cia netaikytina vaikams, kurie turi su tuo susijusias ligas (tikras) Sekmes
Pradžia ir mums buvo sukni. Labiausiai maniškė bijojo garso kai šlapindavosi į puoduką. Lašelį padarydavo ir sustodavo. Ko tik nebandėm ir toletinio popieriaus ir vatos įmesdavom į puoduką, bet tada jau jai puodukas nešvarus. Galiausiai radom išeitį. Kai norėdavo šlapintis, darydavome vonios kambaryje prieš tai paleidę vandenį. Po savaitėlės nugalėmom baimę.
QUOTE(1000inis @ 2009 01 29, 15:31) labai daznai ta baimes pradzia padaro tevai, kaip ir su kitais higienos reikalais (prausimasis, maudymasis). Tokiems dalykams negali buti noriu- nenoriu, tokiems dalykams turi buti -reikia. Taip, kad neivarinekit vaikams baimiu ir per daug nekreipkit demesio ir nestradaliokit- vaikai tai ypatingai jaucia. Daugeliu atveju, pirmiausia turit jus nuspresti, kad nuo siandien vaikas turi kakot puodelyje, tuolete, ir turit jus tai iskest pirmiausia Cia netaikytina vaikams, kurie turi su tuo susijusias ligas (tikras) Sekmes labai teisingai bet siaip sunku tiek laukt kantiriai dar reik maitinti taip kad sulaikyti jau nebesigautu ryte ant tuscio pilvo obuoli, vietoj vakarienes ir obuoli, jogurta, kefyra dar darzoviu daug valgyt ir jau patys vaikai nebesugebes uzlaikyti QUOTE(1000inis @ 2009 01 29, 15:31) labai daznai ta baimes pradzia padaro tevai, kaip ir su kitais higienos reikalais (prausimasis, maudymasis). Tokiems dalykams negali buti noriu- nenoriu, tokiems dalykams turi buti -reikia. Taip, kad neivarinekit vaikams baimiu ir per daug nekreipkit demesio ir nestradaliokit- vaikai tai ypatingai jaucia. Daugeliu atveju, pirmiausia turit jus nuspresti, kad nuo siandien vaikas turi kakot puodelyje, tuolete, ir turit jus tai iskest pirmiausia Cia netaikytina vaikams, kurie turi su tuo susijusias ligas (tikras) Sekmes As atsiprasau, bet tu parasiai juokingai. As manau sia tema gali kalbetis tik tos mamos, kurios isgyvena arba isgyveno ta pati. Jokiu budu negalima laukti 9-10 dienu, kol vaikas pakakos. Pati nekakok 10 dienu ir gan gerai valgyk...Pamatysi kokia pacios savijauta bus, dirglumas, pilvo putimas, plius galvoje nuolatos suksis mintis apie tualeta... O del ko vaikas gavo baime priklauso nuo daugelio aplinkybiu. Zinoma daugeliu atveju ir nuo tevu, bet ne visada. Vienu gali buti fiziologija tokia - kieti viduriukai, skauda bijau...kitiems kitos bedos. taip, kad higienai cia visos bedos versti negalima. Visos sitos priemones reikia isbandytos visaip ir daugelyje atveju. Patikek, ne visada padeda zodis ,,Reikia". Labiausia vaikui padeda tevu palaikymas ir supratimas. Na manau reikia paciai pagyventi kokius du metus tokioje situacijoje tada kitaip viska supranti ir mastai. Papildyta: QUOTE(mama_gulbe @ 2009 01 30, 11:37) labai teisingai bet siaip sunku tiek laukt kantiriai dar reik maitinti taip kad sulaikyti jau nebesigautu ryte ant tuscio pilvo obuoli, vietoj vakarienes ir obuoli, jogurta, kefyra dar darzoviu daug valgyt ir jau patys vaikai nebesugebes uzlaikyti Butent maistas labai svarbu, valgem obuolius, morkas, net kopusto lapus labai megstam, svieziu buroku sultis gerdavom (pieno rpoduktu daug negalima nes jie kietina vidurius) ir kazkaip vaikas islaikydavo - nekakodavo... |