sabaina
2005 07 25, 00:29
Kaip bebutu gaila, teko gultis i ligonine (JKLMN).8:00 atvaziavau i Krikscioniskus gimdymo namus (oi,neminekit man sito zodzio!!!).Apziuro mane ''echoskopiskai'', apziuro ''ginekologiskai''ir.....nusprendzia - gimdom!Ka gi....Sesios ampules skatinamuju ir rezultatas po 3 valandu - 8 cm atsidares gimdos kaklelis!Grazu!Deja, deja.....Vaikelis, pasirodo, baisiai smalsus - nosi isrietes i tarpukoji ziuro ir nors tu ka!!!!T.y. veidine pirmeiga - gan sunkus atvejis ginekologijoje...Cia gydytoja nusprendzia nuleisti vandenis - gal isplauks galvute?Ir vel deje, deja...Atbega dar viena ''pribuveja'', abi palinguoja galvom ir pasiulo (hi,hi) - Cezari! (o Dieve, beveik verksiu...)Isgirstu zodzius -''paruoskit ja!''(JKLMNPDR) ''Paruosimas'' vyksta kaip akmens amziuje....: - guliu ''kryzium'', saremiai kas 50-30 sekundziu.Kazkas su britva nuskuta tarpukoji.Atbega anesteziologe ir klausia: -''Koki nuskausminimo buda renkates - epidurini ar i vena?'' Mano ''blaivus'' protas nieko gero nesuvokia...Paprasau apibudinti kiekviena ir patarti, koki rinktis.Atsako -''Koki nori!''.O koki as noriu???(saremis).Tada pasiulo pagalvoti ir isbega, o prie rankos pradeda darba sesute(vel saremis).Duria viena, antra, trecia karta....- ''Vajetau! Kokios prastos jusu venos!''- priekaistauja(saremis) Cia vel pasirodo anesteziologe. -''Tai ar jau pasirinkote?''- maloniai paklausia. -''Jo - i vena.''- prakosiu pro dantis. Cia viena sesele ispucia akeles (vista) ir : -''Tai nenorit pamatyti savo vaikelio gimimo, isgirsti pirmo riksmo?!'' ''Durne tu, as aplamai numirt noriu, o tu cia nusisneki, vista tu..''-pagalvoju. -''Na, kaip norit!''-isgelbeja mane nuo tos vistos anesteziologe-''vadinasi - i vena!''- pasako, bei atkisa kazkoki popieriu, atseit, pasirasyti, kad sutinku savo noru!(Jei kas blogai - pati kalta)Popieriuje buvo tiek daug visko prirasyta - spekit, ar as tai perskaiciau? Cia pasirodo, kad ta nelemta sesute dar vis bado mano ranka! Kai ta pasakau anesteziologei, ji maloniai apibega aplink stala ir ...pasiulo(!) pasirasyti kaire ranka!!(servisas tiesiog high level!) -''Kada valgete?''-isgirstu. -''Apie 7:30''-atsakau (saremiai isvis nepakeliami...) -''Hm...reik plaut skrandi...jo...''-palinguoja visas aptarnaujantis personalas. Sesute liaujasi badziusi mano ranka, as seip taip pasirasau ''nuosprendi''ir atsisedu plaut skrandzio. O dabar ir istikruju apsiverkiu su zarna skrandy....Pykina, saremiai beprotiski, sakes....Personalas istraukia tris buterbrodo trupinius bei stikline skrandzio sulciu, nusprendzia, kad be reikalo (!!!!!) plove skrandi ir ''pasiuncia'' i operacine....Salta. Ziauriai. Zliumbiu ir drebu. Operacines stalas man po pazastim. Neuzlipu....Sesute vel ziuri priekaistaujanciu zvilgsniu. Pagaliau susipranta padeti kazka panasaus i laiptelius. Uzsiropsciu. Isdezinfekuoja pilva, galu gale pataiko i vena, bando raminti, net nusisypso ir pasako: -''viskas bus gerai!''. ''Dieve, kur ta narkoze, greiciau, greiciau, !!!!! O! pgaliau! Ate! Ate!.....'' Girdziu kaska saukiant mano varda. -''Kelkis! Kelkis! Pagimdei sveika berniuka!Viskas gerai!Turi sveika sunu!'' ''Eikit sikt....''pamanau. Dar vis noriu zliumbti. Pojuciai tai nutruksta tai atsiranda. Pagaliau visiskai atsigaunu. Stovi gydytoja, pasveikina gimus sveikam sunui ir paklausia, ko taip smarkiai verkiau? -''Gal tokia reakcija po narkozes?....'' islemenu. -''Ar skauda?''-kazkas paklausia. -''Jo''.Suleidzia nuskausminamuju.....................................
Nuo tos dienos praejo 5 metai.Ir dabar zinau, kad sutikciau per puse suplysti, kad tureciau toki vaika...As ji tiesiog dievinu.....
Super pasakojimas.  Linkiu sėkmės auginant sūnų.
nerealiai papasakojai, saunuole, panasiai ir man buvo, tad nenoriu as dar tos savo istorijos ir rasyti, saunuole dar karta, o per puse ir as suplysciau
Nu jio.... Gerai kad gerai baigėsi!!!
QUOTE(Nightingale @ 2005 07 25, 09:47) Nu jio.... Gerai kad gerai baigėsi!!! Nightingale, o kodėl planuoji, savo vaikelį tik 2007 metais?
Nuo tos dienos praejo 5 metai.Ir dabar zinau, kad sutikciau per puse suplysti, kad tureciau toki vaika...As ji tiesiog dievinu..... [/quote] Sabaina, tu tikra šaunuolė! Ir aš norėčiau tokia būti.
meškutė_Nida
2005 07 25, 11:04
Gerai papasakota gera istorija  Pažįstu kelias moteris, kurias irgi "pralaikydavo" su skatinamaisiais iki 8-9 cm ir padarydavo Cezarį...  Na, bet svarbu, kad abiem gerai baigėsi.
vaje...paskaiciau ir pagalvojau...kaip man pasiseke... ...paskutines dienas sliauziojau begalvodama kaip atrodo tie saremiai...perskaiciau kruva knygu...nukamavau visas pazistamas mamas...o artejant tai Didziajai Dienai ausis istempusi klausydavausi kiekvieno judesio pilve... ...galiausiai viena sauleta popiete pajutau kzka itartino...ir nusprendziau nulekti i gimdymo namus, su mintimi, jog grisiu, jei dar ne laikas... ...tai gi, nuvykstam ten...zmoniu nerasta...uzbegu i trecia auksta...laiptais, nes liftu naudotis negalima(?!)...perbegu koridoriu...is kabineto issoka akusere ir klausia <ko ieskot?>...na, sakau, gimdysiu gal...o ji man <ai, tai palaukit tuoj apziuresiu...>...igruda mane i kambareli laukti...pratrypcioju gera pusvalandi, kol mane prisimena...lyg skauda, lyg nea...galvoju, gal be reikalo vaziavau...pagaliau apziuri...<jezusmarija!...valanda beliko!8cm!>...pirma mintis sovusi galvon buvo apie tai, jog gerai, kad ne po tos likusios valandos mane prisimine ....nuveda i gimdykla...isitaisau...priesais televizorius...spoksau...laukiu...visi kzkur isilakste, lyg dar daug laiko butu belike...is koridoriaus girdisi kikenimas, kavos puodeliu barskejimas...tik apsiblausus slauge smirineja aplink...jauciu kad pareina jau...net ta valanda nepraejo....ir pajutau pagaliau kas tie saremiai yra...subego burys...sokineja aplink, klausineja ar leist skatinamuosius, bando popierius uzpildyti...nespejo...10min ir pagaliau pamaciau savo Mazyli...o paryciais jau pati issisiepusi nesiojausi po palata... ...dar ir dabar galvoju...gerai, kai viskas gerai....
meškutė_Nida
2005 07 25, 13:31
QUOTE(O_N_O @ 2005 07 25, 12:44) ...dar ir dabar galvoju...gerai, kai viskas gerai.... Tai jau tikrai  Kitoms dar tik kaklelis minkštėja, o jos jau sienom lipa (  ), o čia- net iki 8 cm švilpavai...  Na, aukit dideli ir sveiki, turėkit dar brolių ir seserų- jei jau taip lengvai gimdosi...
Rucelie
2005 07 25, 16:05
erborista
2005 07 25, 20:24
Puikiai parasei-atviraI, naturaliai-saunuole  Aukit diduciai ir svekuciai
Svajune34
2005 07 26, 12:04
... reta moteris turi dziaugsma gimdyti "beveik be skausmo"  As savojo gimdymo laukiau su didele viltimi,bet ir ne mazesne baime,juk pirma karta gimdau  Naturalu atrode, aplinkiniai ramino -viskas bus gerai, bet tai mazai guode...Bijojau...Bijojau nezinios: ar sveikas kudikis, ar sklandziai viskas prasides ir kada prasides!? Taip jau buvo lemta,kad musu mazule neskubejo, pernesiojau 4 d.,bijojau laukti.Grazu, geguzes 13 d. ryta nuvykome su vyru i ligonine apziurai ir pasiryzau, siandien gimdysiu,nes visa nakti nemiegojau,jutau pastovu maudima...Pavargau psichologiskai nuo minciu, nes jokiu saremiu pedsaku nebuvo,tik organizmas nezymiai ruosesi...Gydytoja leido man rinktis, atsigulti i skyriu ir atsiduoti ju prieziurai, ar pasiryzti skatinamiesiems ir ziureti kas bus  Pasiryzau...,kad ta diena matysim savo kudiki, per daug ilgai jo laukem,kad dar toliau kankintis nezinioje...Beje, ko laukiames taip ir nezinojome, echoskopiskai ziurint maziukas rode mums uzpakaliuka ir buvo labai paslaptingas  Taigi...atsiguliau i skyriu, nuleido vandenis...Keistas jausmas, niekas neskauda, laukiu ir meldziu Dieva,kad tik viskas butu gerai...Juk zinau,ka reiskia netekti kudikio, pries metus patyriau persileidima...Nusprendziau, kad ta akimirka noriu isgyventi viena su savo mazukiu, vyras lauke uz duru,retkarciais vis ieidamas, mane padrasinti...Mano pasirinkimas buvo toks, mano kanciu niekas nesumazins...Gimdymas buvo tikrai nelengvas, nors truko atrodo neilgai, 5 val. Bet su skatinamaisiais tikrai "saldu",saremiu skausmas juo toliau tuo daresi nebepakeliamas, atrode niekada nesibaigs,arba as prarasiu samone...  Jau ir stenejau,ir saukiau...Net neprisimenu tarpais...Bet buvau psichologiskai stipri,vis mintyse sau kartojau "as-stipri, sugebesiu,liko gal kelios valandos ir mes paimsim ant ranku savo paslaptinga mazuli..."  Po ilgu isstumimo minuciu,pagaliau...Ant mano krutines mano dukryte, musu dukryte...Tokia grazute, silta, juodaplauke mazule...Viskas gerai,ji-sveika, mes laimingi....Dabar is tiesu tikiu pasakymu, kad su kudikio riksmu uzsimirsta visos kancios,asaros ir baimes....Siandien mums jau 10 savaiteliu. Dziaugiames mazyles sypsena, buciuoju ja 100-ais kartu ir vis dar negaliu realiai patiketi, kad sis stebuklas uzaugo manyje  Linkiu kievienai moteriai patirti si jausma, tai nenusakoma zodziais,tai jauciame sirdimi
kaip grazu ...  ...sveikinu dar visai sviezia mamyte
meškutė_Nida
2005 07 26, 20:34
QUOTE(Svajune34 @ 2005 07 26, 12:04) Beje, ko laukiames taip ir nezinojome, echoskopiskai ziurint maziukas rode mums uzpakaliuka ir buvo labai paslaptingas  Sakoma, kad tik tikri vyrai echoskopuojami demonstruoja savo "grožybes", o mergaitės- kuklumo įsikūnijimas, net negimus...  Aukit stiprūs.
pupuliuk
2005 07 27, 15:57
 seiptai pasakojimas atrode labai tamsus Sekmes !
vaje, man iki pat gimdymo stalo zadejo mergaite  ...ir stai <sveikinu!sunus!>  ...o as nuo pat pastojimo kzkaip instinktyviai laukiau berniuko  matyt mamos jaucia
MARKIZĖ
2005 07 27, 17:26
Man net echoskopo nereikėjo ir tai žinojau, kad bus berniukas, tiek pirmas tiek antras. be je mano pirmas irgi Martynas
na tokio gimdymo aprasymo nebuvo
Ypaš paskutinis sakynys
Jurka..
2005 08 22, 09:22
Tiesa pasakius tai med. personalas neretai nustebina. Svarbiausia tavo gyvenimo akimirka sugeba tave isbarti, sugedinti. Na blogos venos na ir kas, o gal ji pati bloga sesele ir nemoka ju rasti. As savo vyriausio sunaus atvaziavau i ligonine gimdyti anksti ryte, tai sesele atidariusi langa paklause kelintas vaikas ir kai suzinojo kad pirmas, tai liepe nesijaudinti, gimdysiu tikrai negreitai, todel cia nera ko skambinti ir galiu palukuriuoti lauke (sausio men.). Visa laime, kad atveze mane tevai, tai mano tevas eme su ja bartis, kai issibare tai tik tuomet atidare duris. Nors jau maniau kad gimdysiu lauke. Virsuje pasiule prigulti ant kusetes apziurai ir tik tuomet susieme uz galvos - vaikeli tau jau seniai reikejo buti ant stalo. Ant stalo, ant stalo kur as ji kieme rasiu ir dar vidurziemi  Visas gimdymas vyko vos ne kaip pagreitintoje kino juostoje, ir pagaliau pamaciau savo sunu. Akys dideles, aplinkui dairosi. Dabar kai atsimenu tai juokas ima, o tuomet as buvau 17 ir tai kad manes nenori ileisti i ligonine isgasdino. Dabarn tai as suprantu kad puse penkiu ryto medikai miega, o nelaukia kol kas uzsimanys gimdyti
gedrule
2007 12 19, 21:01
linksmai aprasyta ne itin linksmas gimdymas
 geras pasakojimas,toks tikroviskas ir mamytes mintys tokios suprantamos
daluzenik
2008 01 03, 17:08
Sauniai ir tiesmukiskai aprasytas gimdymas, o paskutinis sakinys pramusa viska!!! As kai laukiausi pirmagimio, man echoskopo isvis kazkodel niekas nepasiule? Visa laika laukiau sunaus ir lyg jauciau, kad bus berniukas, bet gime grazute mergaite. Vyras labai sunaus norejo ir gal del to taip atrode ir tiketi norejosi? nezinau Dziaugiuosi, kad ja turime, gime sveika ir atnese daug dziaugsmo i musu seima, po vienuolikos metu ir suneli surezgem Saunuole
kumpiene
2008 01 05, 22:53
liuks istorija
virguliuke
2008 01 06, 01:27
kokia realistiska istorija  , del to manau ,kad vyras turi dalyvauti gimdyme, visai kitas poziuris i moteri...
gerai kad gerai baigesi
rasiux-
2008 01 07, 12:35
Ir mano gimdymo istorijos labai panašios, tik taip šmaikščiai nebūčiau aprašiusi. Tik mamytė turbūt pamiršo paminėti, kad po šios "džiaugsmingos" operacijos vos atmerkus akis po narkozės liepa pačiai nuop operacinio stalo perlipti į kitą lovą. bet kaip tai padaryti, kai net savo liežuvio nevaldai... Abu savo vaikus pagimdžiau su visokiais "linksmumais", bet būtinai stengsiuos įkalbėti savo brangiausiąjį ryžtis trečiam džiaugsmui  - juk tai tokia laimė, "kad dėl jos gali ir per pusę perplyšti:  ...
Lineja 29
2008 01 10, 10:06
Linksmas pasakojimas
super istorija aukit sveiki ir grazus
millamia
2008 01 16, 23:30
Nu super pasakojimas, tik kartais taip pikta ant daktaru, juk jiems tai kasdiene duona, o mums....galetu kartais ir daugiau padeti, nu zodziu Aukit sveiki ir laimingi
(Emili)
2008 03 28, 19:48
Soterija
2008 03 28, 20:49
QUOTE(daluzenik @ 2008 01 03, 18:08) Sauniai ir tiesmukiskai aprasytas gimdymas, o paskutinis sakinys pramusa viska!!! Pritariu 100 proc. geras pasakojimas kaip sakoma juokas per ašaras
CRCgirl
2008 03 30, 11:01
Sveikinam
evilish
2010 05 18, 17:59
elastica
2010 05 19, 09:28
...tikra istorija be menkiausio pagražinimo...drąsu...šaunuolė...
Kreiduota
2010 05 20, 00:51
Kokia kantri mamyte  o pabaiga tai is vis...  sekmes jums
~Serpentine~
2010 05 20, 09:54
sauniai aprasyta istorija
liolia79
2010 05 22, 02:00
Va cia tai istorija! Saunuole mamyte  Sekmes ir sveikateles augant
No comment
2010 05 22, 15:04
neveltui kankinaisi  sveikinimai
agotele1111
2010 05 27, 11:15
GudriLapė
2010 06 02, 15:54
Sandra29
2010 06 02, 16:08
Šauni istorija,be pagražinimų
Megaera
2010 06 10, 12:53
Super aprašyta
egzotikaa
2010 06 12, 13:16
QUOTE(sabaina @ 2005 07 24, 22:29)  PASAKOJIMAS TIESIAI SVIESIAI, kaip tiesiotgiai is gimdyklos
lauroone
2010 06 13, 12:05
Idomiai papasakota
Briliantas
2010 06 13, 19:13
|
|