Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Žaizdelė burnoje
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Šeimos ir moters sveikata
Manguste
Mano vyrui burnoje, ant apatinės lūpos iš vidaus atsirado tokia žaizdelė, kaip pūlinukas. Skausminga. Gal kas susidūrėte su tokia problema? Kas tai galėtų būti ir kuo reikėtų gydyti? Ačiū už informaciją.
VaidaI
QUOTE (Manguste @ 2004 03 15, 10:03)
Mano vyrui burnoje, ant apatinės lūpos iš vidaus atsirado tokia žaizdelė, kaip pūlinukas. Skausminga. Gal kas susidūrėte su tokia problema? Kas tai galėtų būti ir kuo reikėtų gydyti? Ačiū už informaciją.

Na, zinok, man daznai buna, bet savaime praeina, nieko nedarau... sad.gif
RAMAŠKA
Yra toks purskalas "Hexoral" Jis tinka burnos ertmei ir gerklei gydyti. Mano vaikui buvo kelios zaizdeles- nuo jo po poros dienu praejo.
Rigedora
Vitaminų stoka wink.gif aš tepdavau medumi. Tinka ir vaikiškas tepaliukas dygstant dantims KAMISTAD.
kamanele
Medus sumaisytas su soda, ir pastoviai laikyti ant tos zaizdeles, skonis ne koks, ir labai skauda, kartais net iki asaru, bet isigydyti galima per diena, jei tik atsiradus zizdeliai imi ja gydyti ir pastoviai dedi ta misinuka. Niekada nepirkau jokiu vaistu vaistinej, tik medus su soda.
Manguste
QUOTE (Rigedora @ 2004 03 15, 11:36)
Vitaminų stoka wink.gif aš tepdavau medumi. Tinka ir vaikiškas tepaliukas dygstant dantims KAMISTAD.

O gal tiktų dantukams skirti vaistai "Dentinox"?
Drakulaite
praskalauju druskos tirpalu smile.gif druska dezinfekuoja zaizdele...o kartais patepu dar salicilo spirito tirpaliuku 1%-ir taip daznai dezinfekuoju, man praeina
yra dar tokie vaistai spec burnos ertmei -tokie raudoni (uzmirsau pavadinima) doh.gif is f raides regis-israso stomatologe, tinka ir zaizdelems o ypac dantenoms (vaistai gaminami)
liepsnele
Žinau liaudišką priemonę - skalauti burną medetkų arbata. Arba vaistinėj galima papirkt medetkų tinktūros, šiek tiek jos įlašint į vandenį ir skalaut daug kartų per dieną.

O šiaip tai visgi turbūt parodo vitaminų trūkumą. Sveika profilaktiškai būtų sugert vitaminų kursą.
-Lilė-
Man tokios žaizdelės atsiranda kaskart kai suvalgau kokį neplautą vaisių ar daržovę, matyt labai jautri burnos ertmė, o padeda Hexoral sirupas (toks raudonas) nuo gerklės skausmo, galima taip pat medumi patepti - bet graužia sad.gif
besiba
Vitamino C arba citrina valgyti ar arbata tik su jos sultim gerti... padeda visada ir praeina ta pacia diena biggrin.gif
zyliene
Jau kokie du mėnesiai kartkartėmis burnoje atsiranda žaizdelės, kažkas panašaus kaip vaikams stomatito metu, tik po vieną..., pabūna porą trejetą dienų ir dingsta doh.gif Kol pritaiku progą pas daktarą eit - nebėr, pranyksta. Išlėkt iškart kai atsiranda negaliu - mažas dar pyplys mūsų, niekas pasilikt saugot nenori, o be to ir pas gydytojus registruotis iš anksto reikia, o dar gripai siaučia - vienos bėdos žodžiu...
Niekaip nesusigaudau iš kur tai... daržoves, vaisius kruopščiai plaunu, valau...
Kažkaip reiks pas gydytojus vistiek nulėkt, negyvensi gi taip.
Bet smalsu, gal kas susidūrėt su tokia "bėda" ar ką girdėję esat?
Būsiu dėkinga už atsakymus.
elva
Zyliene, o gal kartai prie tai kokius antibiotikus vartojai? Labai panasu, kad cia koks stomatitas g.gif Gerai butu jogurto tableciu pagert, ir dar gydytojai gali skirt kokiu tableciu paciulpet, ar tepaliuko - cia jau gydytojo reiktu klaust...gali but, kad imunine sisitema nusilpus? g.gif
Laisvė
Tam tiktų lietuviškas preparatas "Propodez" (bičių pikis su vit. C).
elva
Tam tiktų lietuviškas preparatas "Propodez" (bičių pikis su vit. C).

bet jeigu yra grybelis, tai vien toks preparatas mazai ka pagelbes - tada jau reiktu priesgrybeliniu vaistu. Bet tai nusprest gali tik gydytojas.
Laisvė
Man kasmet pavasariop atsiranda žaizdelių, kurias gydytoja apibūdino kaip vitaminų trūkumą. Ir jokio grybelio niekuomet ten neįžvelgė. Tad man pakanka paprastų, kartais ir liaudiškų priemonių. Vėliau tos žaizdelės išnyksta, vėl atsirasdamos pavasariop...
Mally
Man visą gyvenimą jos atsiranda, bet tik kai peršalu - paprastai pirmas sirgimo požymis. Man tos vadinamos žaisdelės nekraujuoja, kai pasižiūri, tai baltos ir nemalonu kai valgai ar geri, o jei kur užauga, kur liečias su dantim, tai ir kalbant skauda. Nieko čia tokio ir pas daktarus nereikia eiti, tiesiog stiprink organizmą ir gerk vitaminus.
zyliene
Labai aciu uz patarimus 4u.gif 4u.gif
Isigazdinus buvau jau.
Prisiskaiciau internete apie grybelius visokius... brrrr...
Jei nepranyks iki pirmadienio leksiu pas gydytoja (gavau talooona), o tai nueini kai jau nieko ner, sako - ateikit kai bus... g.gif doh.gif
cilija
oi kaip gerai, kad radau sita tema thumbup.gif , na arba as valgyti nemoku arba nzn...bo pastoviai kur isikandu ir atsiranda tos zaizdeles doh.gif jei jau isikandu tai ne i viena vieta, o i kokius abu zandus ar dar kur biggrin.gif mane isgelbejo toks pusrkalas"Propolis" jis yra su biciu pikiu, va thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif , labai liuks. gydo ir gerkle ir burnoj ertmeje esancias zaizdeles ir kad svarbiausia nebrangus, kazkur apie 5lt.
Svajoklyte
Man gydytoja sakė, kad žaizdelės atsiranda, jeigu trūksta ASKORUTINO. Vaistinėse yra ASKORUTINO tabletės. 50 tablečių kainuoja apie 3,30 Lt. Lūpų žaizdelėms ir burnos opelėms gydyti bei jų simptomams palengvinti ( taip rašo vaisto informaciniame lapelyje ) yra CARBOSAN gelis.
Sdove
Man irgi tos zaizdeles atsiranda butent kai prisikandu ar susitrenkiu, is pradziu ji buna raudona, paskui pabala ir tada labiausiai skauda, tesiasi 3 - 5 dienas verysad.gif Brrr... tada skauda iki asaru kai valgau, kalbu, juokiuosi... tad norisi mega_shok.gif Butinai reikes pabandyti ta nebrangu tirpala, nes geliai man nepadeda - kadangi skauda ir kaupiasi seiles tai tuoj pat gelis nusivalo.
Nordex
Labai padeda saltalankiu aliejus thumbup.gif
adis
Bičių pikis, - gydo. Šiaip bičių pikis - veiksmingas prieš virusus, mikroorganizmus ir grybus.
Skalauti ąžuolo žievės nuoviru arba sidabražolės. Turi sutraukiantį poveikį, mažina skausmą.
Kaip daugelis čia minėjo - organizmo nusilpimas.
Prie grybelio būna apsinešęs liežuvis, dantenos, gomurys. Tada tinka piešgrybeliniai vaistai. Kamistad, Doktorin gel ir kt.
biologė
Jogurtas (natūralios pieno rūgšties bakterijos, naikina grybelius ir kt. niekadėjus) + juoda duobna (vit. B - būtini odai ir gleivinėms) - tai turėtų būt kasdieninis maistas (pvz., pusryčiai). Gydymas - šaltalankio aliejum tept kuo dažniau (visokias žaizdas užgydo labai greitai, nes paspartina epitelizaciją, t. y. odos ar gleivinės ląstelių augimą). PS. Šaltalankio aliejus nedezinfekuoja. T. y. jei žaizdelė dėl infekcijos - jis netinka, čia jau reiktų gydytojo patarimo.
koti
Saltalankiu aliejus thumbup.gif
[fillette]
MAn irgi tos zaizdeles atsiranda verysad.gif tai gydau jas su hexoral. bet as netepu tos vietos, o tiesiog gurksni "pajemu" ir skalauju burna kiek galima ilgiau 4u.gif siaip dar hehoral naudoju jei atsiranda angininiu maziuku pulinuku (cia pacioj pradzioj kai atsiranda), tai irgi labai gerai padeda mirksiukas.gif nu bet ten ir kitokiu metodu buna gydyt ta angina, bet nenoriu ne i tema db kalbet ax.gif
Monada
Brudas tas atsirado pas mane. Visalaik padedavo medetku tinktura, o va sykart ni figa. Jau dvi dienas skalavau, tepiau ir nieko.. O dar taip skauda, nes prie pat danties cry.gif Reiks megint medu su soda kaip cia kazkas patare... Nes manau tu tepaliuku cia nerasiu sad.gif

O gal skaluot zinot su kuo dar galima be medetku tinkturos ir druskos tirpalo? Noreciau namudinio recepto...
anileve
o pas koki gydytoja reikia kreiptis del tokiu dalyku? vidaus ar burnos higienos ar dar koki? pas mane pastoviai zaideles burnoje po isikandimu. o pas maniski ant lupos jau kuri laiak viduj kaip guzas, nors visai neskauda ir jis ji mielai pakramto, bet man nekaip ziurisi..nezinau pas ka registruotis
R03
Pas mane ir daznai buna tokios zaizdeles.As tai susitrinu cesnako ir su medum sumaisau,ir tada uzdedu ant zaizdeles,nu skausmas tai tikrai stiprus buna kol isgrauzia ta zaizdele cry.gif gun_bandana.gif Man tai visada padeda thumbup.gif
pumis
As jau trecia savaite kamuojuosi ir sveplavau ir kramtyti ta puse negaliu,galvoju,kad protiniai dantys auga,nes ir virsuje ir apacioje dantenos pabale ir viskas aplink dar doh.gif o skausmas....ir nepraeina,prie visu bedu dar ir gripas uzpuole...zodziu nezinau nei ka daryti,gal tas hexoral purskiamas padetu (nes ir gerkle skauda),niekam taip nera buve su tais protiniais?Ar cia tiesiog tos vadinamos zaizdos nuo issekimo g.gif nieko nebesuprantu schmoll.gif verysad.gif
anileve
man kai skaudejo dantenas tai tepiau tokiu tepalu paradanton (nezinau ar tiksliai taip rasosi). bet labai thumbup.gif usaldo ir pavalgyt galima.

beje a sbuvau aps viduas gydytoja, tai paeme kraujo ir nusiunte pas dantu. sako cia odontologu darbas po burnikes kaisotis;)
Miliuke
Cia turbut apie stomatita kalbat... jie ir pas suagusius kartais buna.
Pas mane kai budavo stengdavausi valgyti cesnaka. Kramtydavau, ne ta puse kur zaizdele, nes grauzia zaizda...Labai skausmingas dalykas verysad.gif
staselė
QUOTE([fillette] @ 2007 01 30, 01:19)
MAn irgi tos zaizdeles atsiranda  verysad.gif  tai gydau jas su hexoral. bet as netepu tos vietos, o tiesiog gurksni "pajemu" ir skalauju burna kiek galima ilgiau  4u.gif  siaip dar hehoral naudoju jei atsiranda angininiu maziuku pulinuku (cia pacioj pradzioj kai atsiranda), tai irgi labai gerai padeda  mirksiukas.gif  nu bet ten ir kitokiu metodu buna gydyt ta angina, bet nenoriu ne i tema db kalbet  ax.gif
*

Aš irgi skalauju su Hexoral ir dar vartoju vit. C. Nes dėl vit. C trūkumo ir atsiranda tos žaizdelės.
liepziedziukas
jazau kaip skauda ,jau sv kaip kankinuosi su sita beda,nepadeda nei saltalankio aliejus schmoll.gif .
ir visada man atsiranda tos zaizdos po odontologu vizito g.gif ,nesuprantu kame saknys? doh.gif
soritena
Pas mane ir mano sunu taip pat atsiranda tu zaizdeliu, tada jau zinau, kad mums truksta vitamino C, tai stengiames daugiau valgyti vaisiu su C vitaminais, o zaizdeles skalaujam su Hexoral skisciu, labai padeda thumbup.gif
Smilla
O ka reiskia, jei zaizdeles, tokios kaip taskiukai yra ant vaiko gomurio, netoli gerkles? VAikui 3 metai. Siaip, nesiskundzia, kad skauda.
džingute
Zaizdele burnoje? Naudoti reikia alijosiu, jis turi naturalia savybe "uztraukti"
Man ryte lupa sutruko, tepiau vazelinu, alijosiau pagrindu pagamintas, kita ryta kaip niekur nieko
Burnoj, reiketu skysciu skalauti. Dantu pasta (su alijosium) naikina dantenu kraujavima. Kazka butu galima surasti ax.gif
ametistas
Sita beda turiu jau daugybe metu,vis periodiskai atsiranda tos zaizdos,kartais net po dvi,tris.Buvau pas gydytojus tai net kraujo nenusiunte tirtis tik kamistad tepaliuka patare nusipirkt.Jis neblogas,laikinai nuima skausma,gal kiek pagreitina gijima,bet problema niekur nedingsta.Noreciau visiskai issigydyti sita nesamone.
elvike
Mano vyras kenčia nuo šių žaizdelių jau senokai. Kai atsiranda negali normaliai valgyti, nes jų būna ne viena. Man gydytoja sakė, kad tai disbakteriozė (atsiprašau, jei su klaidom parašiau, bet atrodo taip blush2.gif ) tai va nusprendžiau aš jį gydyti nuo jų. Nupirkau papildų, kuriuos rekomendavo, nes dar prie to ir skrandis ne koks, tai sakiau bandysim ax.gif
Rasele_
Tokios zaizdeles pasireiskia ir pas mane. Viena karta labai skausi zaizdele buvo atsiradusi, po dantu balinimo proceduros. Domejausi, kad jos atsiranda del vitaminu stokos. Seniau buvo labai populiarus toks skystis mazose ampolytese - vitaminas b12 berods, bet kiek zinau dabar jis jau isejo is vartojimo smile.gif Dabar vaistininke kazkada kalbejo apie pleistra ant liezuvio, gal bandet kas nors? g.gif
<MILANA>
QUOTE(elvike @ 2009 06 22, 19:05)
Mano vyras kenčia nuo šių žaizdelių jau senokai. Kai atsiranda negali normaliai valgyti, nes jų būna ne viena. Man gydytoja sakė, kad tai disbakteriozė (atsiprašau, jei su klaidom parašiau, bet atrodo taip  blush2.gif ) tai va nusprendžiau aš jį gydyti nuo jų. Nupirkau papildų, kuriuos rekomendavo, nes dar prie to ir skrandis ne koks, tai sakiau bandysim  ax.gif
*

Mano vyrui topogi buvo si bedele nemoloni ,ir as pati nuo jo uzturejau ,per bucinukus blush2.gif tai atsimenu buvo mums pries vestuves .O gydem su skalvimo skyciu .dabar nebepamenu pavadinimo ,bet tikrai yra jo pirkti eurovaistinej ,prie visu skalvaimo burnos skysciu ,tokia ruda bonkute su zalia atikete ir kamstukas baltas ,gan brangokas 20lt man regis jei nebrangesnis g.gif Mums rekomendavo mano dantistas ,paskalauti ir visos skausmingos zaizdeles issigyde thumbup.gif tfu tfu tfu ,daugaiu tokiu bedeliu nebeturim .
institution
Jau buvau kalbejusi vienoje temoje, kad bandziau urgo pleistra burnai smile.gif skamba keistai biggrin.gif
bet siaip tai yra toks gelis, kuri uztepus antzaizdele pasidaro apsaugine plevele, kuri kartu dezinfekuoja, apsaugo nuo papildomu dirgikliu ir kartu efejtyviai gydo zaizdele smile.gif
LiutiCija
Sveikos,

Kankinausi ir as nuo pat mazens su tom zaizdelem burnoje. nemalonus jausmas... taciau ta problema issisprendziau pakeitusi dantu pasta. Jau daugiau nei puse metu naudoju tik parodontax pasta ir nuo to laiko neturejau nei vienos zaizdeles clap.gif
Parker
Man dazniausiai zaizdeles burnoje atsiranda kai organizmui pradeda trukti vitaminu.. Paskutiniu metu jas uzdeginu su Aloclair tirpalu. Ir neskausminga ir veikia gan greitai thumbup.gif
Huba Buba
Man ir ši problema yra jau daugelį metų.. Atsiranda tai po vieną, tai po kelias žaizdeles, dažniausiai rudenį ir pavasarį - matyt tada silpniausias organizmas. Skausmas nežmoniškas, valgyt neina, net kalbėt skauda. O geriausiai man padeda URGO gelis (tepamas pleistras specialiai burnos gleivinei). Jis uždeda tokią plėvelę, tai bent pavalgyt galima. smile.gif Tik gaila, kad trumpai jis galioja, o kainuoja brangiai ir ne visose vaistinėse rasi jo pirkt.
d-oncek
QUOTE(Rasele_ @ 2009 07 23, 10:51)
Tokios zaizdeles pasireiskia ir pas mane. Viena karta labai skausi zaizdele buvo atsiradusi, po dantu balinimo proceduros. Domejausi, kad jos atsiranda del vitaminu stokos. Seniau buvo labai populiarus toks skystis mazose ampolytese - vitaminas b12 berods, bet kiek zinau dabar jis jau isejo is vartojimo smile.gif Dabar vaistininke kazkada kalbejo apie pleistra ant liezuvio, gal bandet kas nors?  g.gif
*

Man kaip tik vaistinej ir dave ampulyte b vitamino.kaina iki 2lt.tepiau 4d,jau nebeskauda.
juliciukas666
Sveikos!
Reguliariai atsiranda burnoi,uz lupu ant dantenu tos zaisdeles doh.gif doh.gif doh.gif Tikrai,skausmas nezmoniskas,skauda,seiliu pilna burna,valgyt negaliu schmoll.gif Nepadeda ne Kamistad gelis,ne medetkai doh.gif Nuejau pas gyd savo,liepe istirt krauja. Nu ir ka,rado padidejusi cholesteroli. verysad.gif Ir patare vartoti B grupes vitaminus. 4u.gif
Elegantiškai sninga
Turiu retkarčiais šitą problemą. Man padeda medetkos, taip pat kartais pasidarau košelę iš sodos ir palaikau ant tų vietų - padeda. Taip pat labai padeda vitaminas B.
loretita2
QUOTE(juliciukas666 @ 2011 10 16, 14:40)
Sveikos!
Reguliariai atsiranda burnoi,uz lupu ant dantenu tos zaisdeles  doh.gif  doh.gif  doh.gif Tikrai,skausmas nezmoniskas,skauda,seiliu pilna burna,valgyt negaliu  schmoll.gif Nepadeda ne Kamistad gelis,ne medetkai  doh.gif Nuejau pas gyd savo,liepe istirt krauja. Nu ir ka,rado padidejusi cholesteroli.  verysad.gif Ir patare vartoti B grupes vitaminus.  4u.gif
*

seip dar budavo toks raudonas tepalas, kastelianas lygtais ,tai su tepdavau vaikams , arba saltalankiu aliejum
poooni
pries kelias dienas isikandau i lupa, iskolo guzas, zirniuko dydzio, neskauda, bet lb negraziai atrodo, matosi snekant, ir siaip diskomfortas. gal kam yra taip buve? ar praeis savaime ar reikia kreiptis i gydytoja? unsure.gif
sena pažįstama
QUOTE(poooni @ 2012 05 22, 15:56)
pries kelias dienas isikandau i lupa, iskolo guzas, zirniuko dydzio, neskauda, bet lb negraziai atrodo, matosi snekant, ir siaip diskomfortas. gal kam yra taip buve? ar praeis savaime ar reikia kreiptis i gydytoja? unsure.gif
*

Nieko cia baisaus: gavosi kraujosruva vidineje lupoje, na panasiai kaip kad prisiveriam pirstus. Praeis savaime 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.