Cia normalu ??
Pakomentuokit kas nusimano prasau..
Nenuvirsiu as kada besitreniruojant
Siandien labai nustebau.. Kur rankenose yra imontuoti pulso jutikliai,tai as ant ju nelaikydavau kazkaip ranku,man kitaip jas sudet budavo patogiau,bet sian idomumo delei uzdejau,jau pasibaigiant treniruotei.Pulsas kilo,kilo,kol pasieke 200..
Cia normalu ?? Pakomentuokit kas nusimano prasau.. Nenuvirsiu as kada besitreniruojant
Jei metat svori mazinkit tempa ir smarkiai, kad pulsas nekiltu daugiau kaip 130-140, jei treniruojat sirdi, galit biski daugiau pakelt, bet ne ant tiek
QUOTE(gitulia @ 2011 09 29, 16:12) Jei metat svori mazinkit tempa ir smarkiai, kad pulsas nekiltu daugiau kaip 130-140, jei treniruojat sirdi, galit biski daugiau pakelt, bet ne ant tiek Nemanau,kad jis ant tiek grybauja.. Nes dviratis naujas ir ne uz 400lt. Taip,minu svorio metimui. Rodo ,kad minu 30.2km per valanda greiciu.Minu 4 sunkumo lygiu
Tikrai nerodo pieno riebumo, pulsas uzkyla ir man iki 200, kai labai uzvarau, nera cia dideles problemos. Bet, kaip mineta auksciau, norint deginti riebaliukus reikia laikyti kazkur 130 . Mazdaug tempas toks, kas min iir dar gali kalbetis
Nu va,dekui,l aiskiai isdestet. Nes man jau kalbasi sunkiai minant
Tada dar klausimas,jei jus deginat riebalus,tai kam renkates tokius sunkumo lygius ? Juk tam tikslui geriau lengvesnis kruvis, bet ilgiau Ar klystu ?
As negaliu uzsistatyti jokios mynimo programytes. Tai tiesiog kaitalioju apkrovima, kad nebutu tokia monotoniska treniruote. Pradedu nuo 4, paskui keliu, paskui mazinu iki 3 ir t.t. kai mazesnis kruvis, greiciau minu, kai didesnis leciau ir seku pulsa, kad laikytusi per 130. Man atrodo, kad kardio treniruokliai apskritai skirti riebalu deginimui, kruvis gal ir nelabai itakoja. Svarbu laikyti pulsa ir minti ne maziau 30 min. 45 man idealiausia.
Paskutiniu metu labai sunkiai prisiverciu sportuoti... Nezinau jau, kaip cia save pasimotyvuoti, nes oras sala, valgyt labiau norisi, o gyvenimo tempas leteja, maziau gamtoj bunam...
o sakykit mergaites ar tiesa jei minant 37-40km/1val per 30 minuciu sudegini 500kcal?bent jau mano dviratis taip rodo,ir nezinau ar tiket ar ne
o del pulso tai yra formule apsiskaiciuot ,bet nepamenu kur,tik zinau kad mano pulsas turi but maziausiai 138 norint kad degtu riebaliukai
Tikrai tokiu dideliu greiciu minate?
As per savo 45 min work outa nesiekiu 300 kcal isdeginimo. Tai nzn, ar mano dviracio parodymai grybauja, ar jusu taip formule pulso apslaiciavimui yra, priklausomai nuo amziaus. siaip buna 130-140, kiek as ir mano drauges skaiciavo. tad riebalu deginimui toki reikia ir laikyti. Per didelis irgi negerai, nes tada jau dega neriebalai.
tai as ir pasiskaiciau ir nustebau kad visos taip letai mina,net nezinau tada kaip cia yr
tai va dabar ir neaisku kaip cia su tom kalorijom QUOTE(zuika26 @ 2011 10 06, 14:07) o sakykit mergaites ar tiesa jei minant 37-40km/1val per 30 minuciu sudegini 500kcal? Man skaiciai atrodo nerealus. idomumo delei susiraskit internete kiek kcal sudeginama vidutiniskai per 10 min. kazkokios veiklos. Esu macius tokios info buna. Na ten netikslu, bet orientaciskai. man toks kiekis sudega per valanda min. normaliai sportuojant. Ir tai 500 nesiekia, greiciau 450-400 kcal. QUOTE(Cristata @ 2011 10 06, 15:44) As per savo 45 min work outa nesiekiu 300 kcal isdeginimo. Va cia jau realus skaiciai. Jei sakytume, kad abu dviraciai rodo tiksliai (ka treniruokliai skirti naudoti namu salygom apskritai retai daro), gali buti toks paaiskinimas. Pirmuoju atveju sportuojantis zmogus galetu sverti 100 kg, antruoju apie 60 kg
http://www.megaukismaistu.lt/index.php/kal...imo-skaiciuokle va pavyzdziui cia man rodo vaziuodama dviraciu 21km/1val per 30 min sudeginciau 294 kcal,tai jeigui as minu apie 40km/1val tai taip iseina ir sudeginu 500kcal
40 km/val atrodo labai nerealus greitis. Vakar kap tik myniau, tai tokiu greiciu galeciau pusvalandi minti (6 sunkumo lygiu), jeigu kas i uzpakali raketa istatytu
Mano rezultatas, kaip ir minejau anksciau vel tas pats- 310 kcal per 45 min, vidutinis greitis buvo 22 m/val. As greiciau ir neminu, laikau pulsa tik per 130. Bet jeigu jus is tikruju varote net "ant" 40, gal ir imanoma tie 500 kcal. na taip mano dviratis taip rodo 40km/1val na jei maziau uzvalgius bunu tai minu 37km/1val bet nemaziau,rpm rodo nuo 95-110,pulsa ir laikau dideli,dviratis taip pat ne is pigiuju tai gal nerodys pievu na del to greicio tai tikrai minu kaip raketa subinej butu
mano dviratis rodo 22km/h. didesniu neissukciau, nes cia pakankamai intensyvu jau, o isdeginu per pusvalanduka kazkur 330kcal
tik svoris nekrenta vistiek
o koki jusu dviratukai? manasis tai toks http://www.gymworld.co.uk/reebok-performan...CFYIMfAodw2BZPg
Maniskis yra senuciukas Ketler, bet konstruckija panasi kaip ir pridetoje auksciau nuotraulyteje. As ji pasiskolinau is drauges, kuriai tarnavo vietoje pakabos. Ir net nezinau, ar pirkciau, jeigu nebuciau siaip gavusi. Funkciju pilnai uztenka, gaila tik, kad neuzsistato visa programa kokiam nors pasivazinejimui, kad apkrova pati keistusi. Viska darau rankiniu budu.
Sporto klube teko isbandyti dviratukus su ratais. Kas man juose patiko, kad galima minti atsistojus, patreniruoti ir uzpakaliuka
Metu rukyt...
Svorio prieaugio bijau ,teks padidint gal treniruociu trukme,bet jei tiesa ka sako,jog metus rukyt suleteja medziagu apykaita ir viskas atsistato tik po 2ju metu
Tikrai pirma karta girdziu, kad rukymas skatina medziagu apykaita
Tiesiog norisi kazkuo ta nora rukyti numarinti, o dazniausiai tas kazkas buna koks uzkandis
del rukymo pritariu cristatai,pati meciau,medziagu apykaita nepasikeite,tik dingo vienas yprotis (rukymas) kuri norejos kazkuom pakeist,as keiciau i alinancias treniruotes man tai padejo,uzsimanau rukyt lipu ant dviratuko ir taip nusikankinu kad nei rukyt nei sportuot,ir taip variau 2savaites,o rezultatai jau metai kaip nerukau,figura taip pat nepasikeite
QUOTE(zuika26 @ 2011 10 13, 22:49) del rukymo pritariu cristatai,pati meciau,medziagu apykaita nepasikeite,tik dingo vienas yprotis (rukymas) kuri norejos kazkuom pakeist,as keiciau i alinancias treniruotes man tai padejo,uzsimanau rukyt lipu ant dviratuko ir taip nusikankinu kad nei rukyt nei sportuot,ir taip variau 2savaites,o rezultatai jau metai kaip nerukau,figura taip pat nepasikeite Saunu Tikrai girdejus as is daugelio,kad ten viskas keiciasi.. Nu ,bet jusu teorija man laaabai patiko. Sventai tikiu,kad viskas bus gerai QUOTE(zuika26 @ 2011 10 06, 15:07) del pulso tai yra formule apsiskaiciuot ,bet nepamenu kur Apie pulso skaičiavimą labai geras straipsnis čia (labai aiškiai viskas išdėstyta): Širdies ritmo monitoringas: Jei jūs norite paskaičiuoti savo procentines krūvio intensyvumo ribas, jūs galite tai padaryti štai tokiu papraščiausiu būdu: 220 - amžius = max širdies susitraukimų dažnis. Pvz.: 220 - 30metų = 190 k./min. Taigi, jei jūs norite treniruoti savo širdies ir kraujagyslių sistemą ir sudeginti daugiau riebalinio audinio, nors sudeginsite palyginti mažai kilokalorijų, jūsų pulsas turėtų būti tarp 60-70% nuo maxŠSD (maksimalaus širdies susitraukimų dažnio). Pvz.: 190x0,6=114 tai būtų jūsų riebalų deginimo zonos apatinė riba; 190x0,7=133 tai būtų šios zonos viršutinė riba. Raumenų pajėgumo vystymas vyksta nuo 70% iki 80% nuo maxŠSD, taip jūs sudeginsite daugiau gliukozės nei riebalų, tačiau bendras sudegintų kalorijų skaičius bus didesnis. Pvz: 190x0,7=133 190x0,8=152 Aerobinis treniruotumas pasiekiamas zonose nuo 70% iki 90% nuo maxŠSD. Anaerobinis slenkstis pasiekiamas ties 85-90% nuo maxŠSD ribos (tikrovėje šios ribos varijuoja priklausomai nuo žmogaus funkcinių ar morfologinių ypatumų). Jei jūsų tikslas sveikatingumas, jums pakanka šių formulių ir darbo zonose nuo 60% iki 80% nuo maxŠSD; jums tikrai nereikia peržengti 80% nuo max ribos (tai netaikoma sportininkams profesionalams), taip jūs treniruositės pakankamai saugiai, nebijodami perkrauti širdies ir kraujagyslių sistemos. Dar čia: Aerobinių treniruočių intensyvumo lygiai. QUOTE(Tigrine* @ 2011 10 18, 23:43) Apie pulso skaičiavimą labai geras straipsnis čia (labai aiškiai viskas išdėstyta): Širdies ritmo monitoringas: Jei jūs norite paskaičiuoti savo procentines krūvio intensyvumo ribas, jūs galite tai padaryti štai tokiu papraščiausiu būdu: 220 - amžius = max širdies susitraukimų dažnis. Pvz.: 220 - 30metų = 190 k./min. Taigi, jei jūs norite treniruoti savo širdies ir kraujagyslių sistemą ir sudeginti daugiau riebalinio audinio, nors sudeginsite palyginti mažai kilokalorijų, jūsų pulsas turėtų būti tarp 60-70% nuo maxŠSD (maksimalaus širdies susitraukimų dažnio). Pvz.: 190x0,6=114 tai būtų jūsų riebalų deginimo zonos apatinė riba; 190x0,7=133 tai būtų šios zonos viršutinė riba. Raumenų pajėgumo vystymas vyksta nuo 70% iki 80% nuo maxŠSD, taip jūs sudeginsite daugiau gliukozės nei riebalų, tačiau bendras sudegintų kalorijų skaičius bus didesnis. Pvz: 190x0,7=133 190x0,8=152 Aerobinis treniruotumas pasiekiamas zonose nuo 70% iki 90% nuo maxŠSD. Anaerobinis slenkstis pasiekiamas ties 85-90% nuo maxŠSD ribos (tikrovėje šios ribos varijuoja priklausomai nuo žmogaus funkcinių ar morfologinių ypatumų). Jei jūsų tikslas sveikatingumas, jums pakanka šių formulių ir darbo zonose nuo 60% iki 80% nuo maxŠSD; jums tikrai nereikia peržengti 80% nuo max ribos (tai netaikoma sportininkams profesionalams), taip jūs treniruositės pakankamai saugiai, nebijodami perkrauti širdies ir kraujagyslių sistemos. Dar čia: Aerobinių treniruočių intensyvumo lygiai. labai vertinga informacija
sveikutes,
svarstau ir as nusipirkt treniruokli toki dviratis+elipsinis, gal kas toki turit Davina 2x1? butu idomu suzinot atsiliepimus apie ji, baisu apsipirkt
Sveikos
turiu klausima As esu patenkinta savo svoriu tiesiog noreciau sutvirtinti kuna siektiek
o jus tikra, kad patiks dvirati-treniruokli minti?
as taip klausiu, nes sportklubi dvirati-treniruokli vos vos teisminu 10minuciu, nes man labai nuobodu, sunku istverti ilgiau QUOTE(jautiena @ 2011 12 18, 13:40) o jus tikra, kad patiks dvirati-treniruokli minti? as taip klausiu, nes sportklubi dvirati-treniruokli vos vos teisminu 10minuciu, nes man labai nuobodu, sunku istverti ilgiau Na lygtai nieko pirma diena saziningai ismyniau beveik 40 minuciu tv ziuredama
O treniruokliai issiardo ar patogus pervezimui?
|