juratyte26
2009 05 25, 11:34
QUOTE(D@lius @ 2009 05 24, 09:35) Kaip žinosi, kas darosi su taviškiu, kai nenaudoji Kaip sakiau, su elipsiniu (kaip ir beveik bet kokiu kitu treniruokliu) galima ir raumenį auginti, ir tik riebalus deginti. Viskas priklauso nuo to, kaip atliekamas pratimas. Riebalų deginimui turėtų būti dirbama ilgai (pvz, 30-190min) ir pakankamai greitai su mažu pasipriešinimu, kad būtų naudojama ištvermė, o kojų jėga - minimaliai. Raumens auginimui atvirkščias principas. Labas labas  D@liau  , o jei as jau seniai minu po 40 min ar nereikia laiko pailgint? Organizmas turbut jau priprato prie tokio kruvio
QUOTE(juratyte26 @ 2009 05 25, 12:34) D@liau  , o jei as jau seniai minu po 40 min ar nereikia laiko pailgint? Organizmas turbut jau priprato prie tokio kruvio  Viskas priklauso nuo rezultatų. Jei esi patenkinta esama forma ir nori tik palaikyti ją, ilginti laiko tikrai nebūtina. Bet jei nori toliau progresuoti, ilginti laiką reiktų.
rokinuke
2009 05 26, 12:31
QUOTE(juratyte26 @ 2009 05 25, 12:34) D@liau  , o jei as jau seniai minu po 40 min ar nereikia laiko pailgint? Organizmas turbut jau priprato prie tokio kruvio  o taip buna, kad kunas pripranta ir nereaguoja i kruvi?
juratyte26
2009 05 26, 16:32
QUOTE(rokinuke @ 2009 05 26, 13:31) o taip buna, kad kunas pripranta ir nereaguoja i kruvi?  As ne profe,bet kiek zinau tai taip..
rokinuke
2009 05 26, 17:56
QUOTE(juratyte26 @ 2009 05 26, 17:32) As ne profe,bet kiek zinau tai taip..  o tai kazi kas kiek laiko reikia pradet didint tempa?
Priklauso nuo noro progresuoti. Galima vos ne kiekvieną treniruotė didinti tempą/krūvį, galima ir kas mėnesį. Kas mina dviratį, bėgioja tam, kad palaikytų formą, didinti krūvio neverta. O jei dar norisi rezultatų, tačiau progresas aiškiai stabtelėjęs, tai be abejo laikas didinti krūvį
Vaidunia
2009 05 26, 22:02
QUOTE(D@lius @ 2009 05 23, 09:06) Kaip tik atvirkščiai: neauginant raumenų, kai atliekamas anaerobinis (ilgas, intensyvus krūvis - bėgimas, minimas, plaukimas - su nedideliu pasipriešinimu) darbas, raumuo auga minimaliai, organizmas persiorientuoja ant "riebalų deginimo" rėžimo. Jei minant dviratį ar elipsinį treniruoklį, jaučiat, kaip pradeda "pūstis" raumuo, lyg kojos sunkios pasidaro, vadinas treniruoklio pasipriešinimas nustatymas per didelis. Nežinau, minu aš su tuo dviratuku kiekviena diena po viena valanda ant pačio mažiausio rėžimo, tik man kažkaip baisu, kad tos kojos nesustambėtų labai, nes tikrai nulipus nuo jo, kojos sunkios tokios būna, atrodo, kad net padidėja po tos valandos laiko, o man to nereikia, aš tik svorio numesti noriu  Tai nežinau ar aš dar blogiau nepasidarysiu su tuo dviračiu
Mink intensyviai, ~60-90 minimų per minutę. Žinoma, kad raumuo, gavęs streso, turi kažkiek padidėti, paaugti, tačiau tai tik pradžioj, kol adaptuojasi prie krūvio. Jei nedidinsi pasipriešinimo, daugiau ir neaugs. Galėsi ilginti tik laiką, kuriuo deginsi kalorijas
Vaidunia
2009 05 30, 15:32
O kažin tiesa tas, kad kuo šilčiau apsirengi sportuodama, tuo geriau dega riebaliukai nuo kūno
jurvite
2009 05 30, 15:50
Daugiau būsi apsirengus, tai tik tiek, kad per karšta bus, jausies nemaloniai, gausiai pils prakaitas. Iš kūno išeis daugiau skysčių. Gal net per daug. Sutriks druskų, elektrolitų pusiausvyra organizme, vėliau gali sutrikti širdies veikla ir pan. Skysčių trūkumas sąlygoja ir žarnyno sutrikimus, vidurių užkietėjimą. Toks sportavimas organizmui kels stresą, sekins, tad jis po tokios ekstremalios treniruotės gali pareikalauti atlygio... didesnio angliavandenių kiekio su kokiu nesveiku maistu  Riebalai "dega" tuomet, kai raumenys naudoja juos energijai, šilumai išgauti. Tokios reniruotės, apie kokią kalbi, metu kūną šildys gausus kiekis apsirengtų rūbų. Riebalų "degimas" priklauso nuo raumenų darbo, nuo sunaudotų tam darbui riebalų, o ne nuo kūno temperatūros. Pvz, žiemą puikiai naudojama kūne sukauptos energijos atsargos kai raumenys drebėdami bando sušildyti kūną. Žinoma, nesiūlau per speigus šaldyti save vos apsirengus ar vos prasidėjus vasarai lyst į šaltą vandenį... Tiesiog tai natūralaus kūno šildymo, panaudojant sukauptą energiją, pavyzdys. Kaip bebūtų, grūdintis sveika...
shining
2009 05 30, 21:08
aš tai turiu nusipirkusi bėgimo takelį, tai nepamainomas dalykas  ir įkalnės ir greičiai reguliuojami, specialios programos, kardiotreniruotės  man asmeniškai nepamainomas dalykas. labai daug laiko sutaupo, nereikia labai anksti rytais keltis
netarsiu
2009 05 31, 12:21
QUOTE(shining @ 2009 05 30, 21:08) aš tai turiu nusipirkusi bėgimo takelį, tai nepamainomas dalykas  ir įkalnės ir greičiai reguliuojami, specialios programos, kardiotreniruotės  man asmeniškai nepamainomas dalykas. labai daug laiko sutaupo, nereikia labai anksti rytais keltis  Kaip gerai, kad gali lakstyt. Aš va labai norėčiau bėgimo takelio, bet negaliu, nes kelių sąnariams visiškas galas būtų. Nuo mažens net tūpėt skauda. Tai šian lėksiu pirkt dviračio-treniruoklio (keista, bet minant dviratį, kojų sąnariai neskauda, o kaip tik atvirščiai, geriau pasidaro jiems).
rokinuke
2009 05 31, 17:32
QUOTE(netarsiu @ 2009 05 31, 13:21) Kaip gerai, kad gali lakstyt. Aš va labai norėčiau bėgimo takelio, bet negaliu, nes kelių sąnariams visiškas galas būtų. Nuo mažens net tūpėt skauda. Tai šian lėksiu pirkt dviračio-treniruoklio (keista, bet minant dviratį, kojų sąnariai neskauda, o kaip tik atvirščiai, geriau pasidaro jiems). idomiai cia del dviratuko, ir juo tikrai nenusivilsi, jeigu pirksi  tikrai neblogiau uz begimo takeli
QUOTE(netarsiu @ 2009 05 31, 13:21) Kaip gerai, kad gali lakstyt. Aš va labai norėčiau bėgimo takelio, bet negaliu, nes kelių sąnariams visiškas galas būtų. Nuo mažens net tūpėt skauda. Tai šian lėksiu pirkt dviračio-treniruoklio (keista, bet minant dviratį, kojų sąnariai neskauda, o kaip tik atvirščiai, geriau pasidaro jiems). Taip ir turi būti: dviratis sąnariams praktiškai nekenkia ir jų neapkrauna.
Regresia*
2009 06 01, 10:54
QUOTE(netarsiu @ 2009 05 31, 11:21) Kaip gerai, kad gali lakstyt. Aš va labai norėčiau bėgimo takelio, bet negaliu, nes kelių sąnariams visiškas galas būtų. Nuo mažens net tūpėt skauda. Tai šian lėksiu pirkt dviračio-treniruoklio (keista, bet minant dviratį, kojų sąnariai neskauda, o kaip tik atvirščiai, geriau pasidaro jiems). QUOTE(D@lius @ 2009 06 01, 09:42) Taip ir turi būti: dviratis sąnariams praktiškai nekenkia ir jų neapkrauna. Na, as sporto klube ant dviracio-treniruoklio pamegau sportuoti, bet kaip tik pradejau jausti kaires kojos sanario maudima, tai gal ir dviratukas apkrauna sanarius? Nes seniau jokiu problemu neturejau
Indrute_20
2009 06 01, 13:42
QUOTE(Shape @ 2009 06 01, 11:54) Na, as sporto klube ant dviracio-treniruoklio pamegau sportuoti, bet kaip tik pradejau jausti kaires kojos sanario maudima, tai gal ir dviratukas apkrauna sanarius? Nes seniau jokiu problemu neturejau  Na as kiek girdejau, tai dviratis ir begimo takelis kazkiek kenkia sanariams, ir jeigu turi problemu reikia rinktis pvz. elipsini treniruokli. Nes jis neapkrauna sanariu ir jiems nekenkia. Man asmeniskai, jis labai patinka. Ir zadu pirkti si arba kita menesi.
Visų pirma, sėdynės tinkamas aukštis yra ko ne svarbiausias dalykas minant. Toliau - sėdynė stumdoma į priekį ir atgal, kas turi būti irgi suderinta, vairo aukštis ir atstumas iki sėdynės vėl gi vaidina svarbų vaidmenį. Jei nuo minimo skauda, labai tikėtina, kad neteisinga sėdėsena, kuri gali atsiliepti sąnariams.
Taisyklingai sportuojant su dviračiu, dar nei vieno atvejo nežinau, kam būtų problemų su sąnariais, priešingai nei bėgiojant, kada ypatingai apkraunami keliai
[quote=D@lius,2009 06 01, 21:02] Visų pirma, sėdynės tinkamas aukštis yra ko ne svarbiausias dalykas minant. Toliau - sėdynė stumdoma į priekį ir atgal, kas turi būti irgi suderinta, vairo aukštis ir atstumas iki sėdynės vėl gi vaidina svarbų vaidmenį. labutis, gal galetumete patarti kaip teisingai susireguliuoti dviratuka?
netarsiu
2009 06 10, 20:17
Nusipirkau naują dviratį - treniruoklį tai labai džiaugiuosi. Senukuose pirkau už 450lt, nors bandė įsiūlyt šimtu brangesnį, tai kaip supratau, tinkamas mano pasirinkimas buvo. Anas ne ką geresnis, jei ne bjauresnis.
rokinuke
2009 06 11, 08:45
QUOTE(netarsiu @ 2009 06 10, 21:17) Nusipirkau naują dviratį - treniruoklį tai labai džiaugiuosi. Senukuose pirkau už 450lt, nors bandė įsiūlyt šimtu brangesnį, tai kaip supratau, tinkamas mano pasirinkimas buvo. Anas ne ką geresnis, jei ne bjauresnis. taigi ne del grozio perkam dviratuka  gal pasirodysi koki pirkai?
netarsiu
2009 06 11, 10:36
QUOTE(rokinuke @ 2009 06 11, 08:45) taigi ne del grozio perkam dviratuka  gal pasirodysi koki pirkai?  Tai taip. http://www.imk.lt/treniruokliai/dviratinis...s-4816-hx1.html Tik už 450lt paėmiau
rokinuke
2009 06 11, 12:07
QUOTE(netarsiu @ 2009 06 11, 11:36) labai fainas o kaip reikia issimatuoti kuno riebalu kieki? pas mane reebok dviratukas, pirkau ne lt, ir to padaryti nemoku
netarsiu
2009 06 11, 21:03
QUOTE(rokinuke @ 2009 06 11, 12:07) labai fainas o kaip reikia issimatuoti kuno riebalu kieki? pas mane reebok dviratukas, pirkau ne lt, ir to padaryti nemoku  Pas mane tai nusistatai tą nustatymo riebalų programą ir pamini kaip supratau kurį laiką ir parodo. ( prieš tai reik suvest ūgio ir svorio duomenis) Bet aš nelabai pasitikiu tokiais "parodymais".
tanneraz
2009 06 12, 13:10
Tokie treniruokliu parodymai buna labai netikslus
rokinuke
2009 06 12, 13:12
QUOTE(tanneraz @ 2009 06 12, 14:10) Tokie treniruokliu parodymai buna labai netikslus  ir as mkazkaip nelb pasitikiu tokiom funkcijom...
tanneraz
2009 06 12, 15:01
Buna specialios svarstykles ne viena tukstanti kainuojancios kurios gana tiksliai paskaiciuoja riebalu procenta.O nusipirkus treniruokli uz puse tukstancio ar pan. kazkokio tikslumo tiketis ir nevertetu
Narsanti internete
2009 06 17, 13:34
http://www.epolis.lt/lt/preke/id/101282/Va tikrai neblogas variantas, o kam moketi uz tas firmas, kai gamina ten pat taivane ir moki vos ne dvigubai. Kettleris turi savo varda, bet proteus nenusileidzia galimybems  ) Nors pati turiu kettleri, bet gavau dovanu  )
tanneraz
2009 06 17, 19:14
QUOTE(Narsanti internete @ 2009 06 17, 13:34) http://www.epolis.lt/lt/preke/id/101282/Va tikrai neblogas variantas, o kam moketi uz tas firmas, kai gamina ten pat taivane ir moki vos ne dvigubai. Kettleris turi savo varda, bet proteus nenusileidzia galimybems  ) Nors pati turiu kettleri, bet gavau dovanu  ) O ar uz Proteus varda nemoki (nors pirma karta toki girdziu  ),nes kaineles tu dviratuku is nuorodos
netarsiu
2009 06 18, 21:28
QUOTE(Narsanti internete @ 2009 06 17, 13:34) http://www.epolis.lt/lt/preke/id/101282/Va tikrai neblogas variantas, o kam moketi uz tas firmas, kai gamina ten pat taivane ir moki vos ne dvigubai. Kettleris turi savo varda, bet proteus nenusileidzia galimybems  ) Nors pati turiu kettleri, bet gavau dovanu  ) Kokia nauda namuose iš tokio dviračio? Aš turiu savo Hamerį ir džiaugiuos, mažai vietos užima, superpigiai kainuoja, jei ir suluš negaila. Nebent tamstos profai esat. Papildyta Viskas aišku. Ši mergina jau kelintoj temoj savo tą pačią nuorodą numetė  Epolio darbuotoja?
Sveikos, nusprendziau, kad begtakis namuose butu idealiausias variantas, nes jau virs metu lankau sporto kluba, o ten pagrindinis treniruoklis ir yra begtakis, tai kiek sumoku uz abonimenta, tas pats per puse metu atsipirks  Gal galit kazka daugiau papasakoti apie begimo takeli namams? Kur ieskoti? Kokios firmos pirkti? Kaina turetu buti mazdaug iki 1000Lt. Gali buti devetas Kelis variantus radau http://www.skelbiu.lt/skelbimai/begimo-tak...19-6324619.htmlhttp://www.skelbiu.lt/skelbimai/parduodame...ra-6100462.html
murkute
2009 07 17, 14:14
Aš turiu dviratį namuose - bet jis tikrai ne raumenų auginimui, o apskritai kolorijų deginimui skirtas... Labai investuot į tokį daiktą nesiruošiau, tai mane tenkino ir iš Topshopo... Ir tikrai nestovi dulkėms rinkti, nes pirkau jausdama, kad sporto klubo man per mažai  O dviratis ar bėgimo takelis - tai čia tikrai reikia žiūrėti asmeniškai. Nes pavyzdžiui man bėgimas apskritai "peilis", o va pamint dviratuką visai nieko
rokinuke
2009 10 13, 13:13
sveiki na ka, vasarele baigesi, gal jau issitrauket naminius dviratukus? maniskis per vasara ilsejosi, o cia kada jau vel istraukiau i dienos sviesa
geltonike
2009 10 13, 14:36
norejau paklausti ar nuo to dviratuko svoris krinta ar ne? ir gal galit patarti koki treniruokli rinktis pilvuj mazinti.
jurvite
2009 10 13, 18:49
Pilvui mažinti reik atsilenkimus daryti, tad galima apsieit be treniruoklių  Apskritai, taigiama, kad norint sumažinti pilvą, reikia, kad dirbtų didieji kūno raumenys, sunaudojantys daugiausia energijos (kojos, nugara, pečiai, rankos). Pilvas nesumažės vien nuo atsilenkimų- pilvo raumenys labai menki ir sunkiai nyks pilvo riebalinis sluoksnis  Visi treniruokliai ir visos aktyvios veiklos (ėjimas, bėgimas, plaukimas) reikalauja organizmo energijos, kuri imama ne iš vienos kūno vietos (kojų ar pilvo), bet, taip sakant, viso kūno riebalai "dega". Tad tinka ir elipsinis treniruoklis, ir bėgimo takelis, ir dviratis, ir nuosavoas kojos, kuriomis galima eiti ar bėgti, ir t.t. Taip pat gerai susirinkti mankštos pratimų kolekciją ir daryti tuos pratimus laisvą valandėlę
rokinuke
2009 10 14, 07:36
QUOTE(geltonike @ 2009 10 13, 15:36) norejau paklausti ar nuo to dviratuko svoris krinta ar ne? ir gal galit patarti koki treniruokli rinktis pilvuj mazinti. dviratukas tinka mazinti bendram kuno svoriui - i ji ieina ir pilvas
geltonike
2009 10 16, 10:06
aciu uz atsakimus
rokinuke
2009 10 18, 10:13
QUOTE(geltonike @ 2009 10 16, 11:06) visada prasom
modestina
2009 11 11, 18:20
QUOTE(Narsanti internete @ 2009 06 17, 14:34) http://www.epolis.lt/lt/preke/id/101282/Va tikrai neblogas variantas, o kam moketi uz tas firmas, kai gamina ten pat taivane ir moki vos ne dvigubai. Kettleris turi savo varda, bet proteus nenusileidzia galimybems  ) Nors pati turiu kettleri, bet gavau dovanu  ) asmeniškai nenoriu leist tokios sumos. man gaila
rokinuke
2009 11 11, 20:06
QUOTE(modestina @ 2009 11 11, 19:20) asmeniškai nenoriu leist tokios sumos. man gaila  taigi ju visokiu yra
modestina
2009 11 11, 20:24
QUOTE(rokinuke @ 2009 11 11, 21:06) taigi ju visokiu yra  tą aš suprantu  komentavau konkrečiai aną kainą.
rokinuke
2009 11 11, 20:53
QUOTE(modestina @ 2009 11 11, 21:24) tą aš suprantu  komentavau konkrečiai aną kainą. jo,ten tai nerealu
modestina
2009 11 11, 21:19
taip ir įsivaizduoju - užsiropščiu visa tokia meška ant treniruoklio, o jis bac ir sulūžta...  ir dar už tokią kainą.
rokinuke
2009 11 11, 21:20
QUOTE(modestina @ 2009 11 11, 22:19) taip ir įsivaizduoju - užsiropščiu visa tokia meška ant treniruoklio, o jis bac ir sulūžta...  ir dar už tokią kainą.  KIEK ZINAU SVORIS RIBOJAMAS VIRS 110KG
modestina
2009 11 11, 21:57
QUOTE(rokinuke @ 2009 11 11, 22:20) KIEK ZINAU SVORIS RIBOJAMAS VIRS 110KG  uoj, tai dar nesulūš
fantasyja
2009 11 16, 09:12
Laba diena, o gal kas turi atsiliepimu apie toki dvirati: http://www.topshop.lt/foldable_sulankstoma...rp=11&pcs=2Gundo tai, kad sulankstomas ir del to maziau vietos uzimtu namie  . Bet ar tai, kad jis sulankstomas, nereiskia, kad labai greitai suluz  .
klastingoji
2009 11 20, 00:34
Liaba visoms  as jau uzsisakiau si http://pigu.lt//sportas_laisvalaikis_turiz...n_eshops_695769  labai labai laukiu, kada reiciau galesiu pradet sportuout, kol aplink nedarbas ir ligos, as kilogramiukus tirpinsiu
fantasyja
2009 11 20, 10:18
QUOTE(klastingoji @ 2009 11 20, 01:34) Liaba visoms  as jau uzsisakiau si http://pigu.lt//sportas_laisvalaikis_turiz...n_eshops_695769  labai labai laukiu, kada reiciau galesiu pradet sportuout, kol aplink nedarbas ir ligos, as kilogramiukus tirpinsiu  O kokia gera kaina  .
greenbay
2009 11 27, 14:35
Sveikutes mergaites. Turiu pasiulyma gal kuri susidomes  stai mano skelbimukas http://www.skelbimai.lt/dviratis-treniruoklis-1254340.html
Vakar įsigijau dviratį. Myniau 25 min. sudeginau 300kcall, pulsą rodė apie 180-190. Neramu dėl pulso, ar ne per daug, kas vyksta organizme kai toks pulsas. Raumenų prisiauginti nenoriu, noriu numesti svorio kokius 4-5 kg. Gal žinote koks optimalus turėtų būti pulsas?
greenbay
2009 11 29, 18:04
Minant dviraty reikia visada stenktis islaikyti vienoda pulsa, nereikia forsuoti ar kitaip kaip sokineti greiciais. Kuo tolygesny pulsa islaikai tuo labiau optimizuojasi tavo energija  )))
|
|