Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Patiekalai greitpuodyje
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Selga
Labas 4u.gif

Turbūt pamanysit, kad dubliuoju temą, nes jau yra tema apie tai, ką ruošiame greitpuodyje ir garpuodyje, bet, deja, ten beveik visos išsijuosusios šneka apie garpuodžius, ir, kai viena mama bando užvesti pokalbį apie greitpuodžius, jai yra pasiūlyta net naują temą užvest blush2.gif Pamaniau, kad gal ir teisinga pastaba g.gif .Tad tuo pagrindu, kad visoms būtų patogiau, iškeliu temą tik apie greitpuodžius 4u.gif

Problema ta, kad įsigijau netikėtai greitpuodį, bet net neįsivaizduoju, ką skanaus greitai jame būtų galima paruošti blush2.gif . Pas mane jis su tarkute, kur galima dar ir ant garų kažką ruošti, bet mane labiau domina ne maistas ruoštas garuose, o būtent pačiame greitpuodyje g.gif Tiktų ir paprasčiausi receptėliai, nes nesu patyrusi virėja blush2.gif

AČIŪ 4u.gif
Semi Sweet
O as tai dar noreciau paklausti kur galima isigyti ir butent koki kokybiska greitpuodi?
Selga
QUOTE(Semi Sweet @ 2009 01 14, 15:22)
O as tai dar noreciau paklausti kur galima isigyti ir butent koki kokybiska greitpuodi?
*

Teisingai drinks_cheers.gif, ir tegul mūsų gretos besidominčių valgio ruoša greitpuodžio pagalba didėja mirksiukas.gif
O jei rimtai, tai apie tai yra tema (deja nemoku įkelt nuorodos blush2.gif ) "Parduotuvės, prekės, nuolaidos" skyriuje. Daug čia apie tai nekalbėsiu, nes bus poster_offtopic.gif.
Sėkmės! Laukiam šioj temoj vėl 4u.gif
Trolėmolė
Aha, gerai kad atskira tema, nes anoj tai suplakta viskas į vieną, sunku atsirinkt kur greitpuodžiui, o kur garų puodui ten tie receptai.
Dar gerai būtų, kad moderatorė perkeltų iš anos temos receptėlius.
Aš irgi esu greitpuodžio paieškose, apie juos diskutuoja ČIA
gupija
Aš greitpuody be visų sriubų, dažnai darau tokią a la marmalynę- bulvės, morkos ir mėsytė kubeliais, prieskoniai ir šiek tiek vandens. Išsitroškina labai skaniai. Mums net skaniau nei špižiniam puode orkaitėj.
Selga
QUOTE(gupija @ 2009 01 14, 21:48)
Aš greitpuody be visų sriubų, dažnai darau tokią a la marmalynę- bulvės, morkos ir mėsytė kubeliais, prieskoniai ir šiek tiek vandens. Išsitroškina labai skaniai. Mums net skaniau nei špižiniam puode orkaitėj.
*

VALIO-štai ir pirmasis receptas! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

O dedi į greitpuodį viską iškart, t.y. visus ingredientus ir greitpuodžio nedarinėdama verdi? Kiek laiko tai užima? Jau minėjau, kad greitpuodis man-naujas ir dar nebandytas daiktas, tad įdomu viskas. blush2.gif Ačiū 4u.gif
uolma
Labutis,
na ką ir aš parašysiu savo eksperimentus, nors tokį stebūkla turiu tik savaitė. Ir mano senas rusiškas 6 l.
Viriau plova. Labai bijojau dėl vandens ir ryžių santykio, bet viskas gavosi čiki. Viską dariau kaip ir kad daryčiau plovą paprastam puode, viriau 20 min ir iškart išjungus nuleidau garą per tą švilpuką ir atidariau. Dar iš pradžių buvo lyg ir skysčio viršuje, bet pamaišius viskas labai gerai gavosi. Kas dėl prieskonių nutaikymo. tai viską sudėjau užviriau, paragauvau ar visko užtenka ir tik tada uždriau.
Taip pat kaip ir mėsytę (viriau žvėrieną), pirmiausia užverdu, nuimu putas, tada sudedu prieskonius ir uždarau dangtį. viriau 20 min. palikau kol vsiškai atvėso. Tada tą mėsytę spjausčiau smulkiais gabaliukais ir patroškinau su daržovėm ir grietine. thumbup.gif Gavosi labai minkšta.
Žanė
QUOTE(Selga @ 2009 01 14, 14:12)
Turbūt pamanysit, kad dubliuoju temą, nes jau yra tema apie tai, ką ruošiame greitpuodyje ir garpuodyje, bet, deja, ten beveik visos išsijuosusios šneka apie garpuodžius, ir, kai viena mama bando užvesti pokalbį apie greitpuodžius, jai yra pasiūlyta net naują temą užvest blush2.gif Pamaniau, kad gal ir teisinga pastaba g.gif .Tad tuo pagrindu, kad visoms būtų patogiau, iškeliu temą tik apie greitpuodžius 4u.gif
*

problemėlė yra ir tame, kad mums visiems suprantamas greitpuodis (slėginis puodas) oficialiai vadinamas garpuodžiu nes viduje susirado aukšto slėgio garas.
net mano greitpuodžio oficialioje instrukcijoje tiek aglų kalba (steam), tiek lietuvių jis vadinamas garpuodžiu. painiava šiokia tokia.

šia šiaip, nuokrypis.... 4u.gif

o aš mėgstu ten troškinti raugintus kopūstus:

sudedu kopūstus, užpilu nedaug vandens (tiek, kiek man patinka valgyti šlapiai tuos troškintus - paprastai vandens į greitpuodį reikia pilti tiek, kiek prilkauso gatavame patiekale būti, nes jis į lauką labai mažai išgaruoja). troškinu antruoju režimu ū-10 min. tada išjungiu, nuleidžiu garą, atidarau, įdedu tą tarką - sietelį, jame sudedu skustas cielas bulves ir maltos mėsos dešreles, vėl uždarau garpuodį ir troškinu (dažniau pirmuoju režimu) dar 8-10 minučių (priklauso nuo bulvių dydžio ir minkštumo)

visos dalys būna įsigėrusios viena kitos aromato, man taip labai skanu 4u.gif

raugintiems kopūstams ištroškinti šiaip pakaktų 15 minučių, jei troškinsite tik juos.

tinka ir parūkytos medžiotojų dešrelės, bet jos greitai susprogsta, todėl tuomet patariu dėti supjaustytas bulves ir trumpėliau troškinti.

4u.gif
Selga
QUOTE(uolma @ 2009 01 15, 01:26)
Kas dėl prieskonių nutaikymo. tai viską sudėjau užviriau, paragauvau ar visko užtenka ir tik tada uždriau.
Taip pat kaip ir mėsytę (viriau žvėrieną), pirmiausia užverdu, nuimu putas, tada sudedu prieskonius ir uždarau dangtį. viriau 20 min. palikau kol vsiškai atvėso. Tada tą mėsytę spjausčiau smulkiais gabaliukais ir patroškinau su daržovėm ir grietine.  thumbup.gif Gavosi labai minkšta.
*

ačiū 4u.gif , šiandien pirmąsyk išbandžiau jau savo greitpuodį, tai šitie patarimai man labai patiko thumbup.gif . Kažkoks baisus žvėris man tas greitpuodis atrodė, bet šiandien išbandžiau ir žiūriu, kad nieko sudėtingo ten nėra. Net pasistebėjau, kaip ilgai aš be jo gyvenau, o jug taip patogu thumbup.gif Šiandien viriau rūkytus šonkauliukus-išbandymui nesirinkau ko nors sudėtingesnio blush2.gif. Puiku-mėsytę ir visiškas bedantis gali valgyt- minkštut minkštutėlė thumbup.gif. Kai prisimenu kaip virdavau mėsą paprastam puode valandų valandom tai doh.gif

QUOTE(Žanė @ 2009 01 15, 16:43)
o aš mėgstu ten troškinti raugintus kopūstus:
4u.gif
*

ačiū 4u.gif jau laukiu nesulaukiu kada išbandysiu troškintus raugintus kopūstus su bulvėm ir dešrelėm bigsmile.gif
Super geras receptėlis thumbup.gif
O tą tarkutę su bulvėm ir dešrelėm taip ant kopūstų viršaus ir uždedi, t.y. prispaudi ja kopūstus? g.gif Net keista, kad maltos mėsos dešrelės taip greit išverda thumbup.gif

Na gal dar kas kokį paprastą receptuką? mirksiukas.gif 4u.gif
gupija
QUOTE(Selga @ 2009 01 14, 21:05)
O dedi į greitpuodį viską iškart, t.y. visus ingredientus ir greitpuodžio nedarinėdama verdi? Kiek laiko tai užima?

va kaip tik šiandien tokį marmalą ir viriau, nes 11 tik namo grįžom, o apie 12 val maniškis mažius jau pietaut įpratęs.
Tai į greitpuodį sumečiau kubeliais bulves, morkas, mėsytę, įdėjau prieskonių, įpyliau verdančio vandens, kad greičiau užvirtų, uždariau greitpuodį ir viriau iki 12. Tai virė kažkur apie 40 min. Po to palaikiau išjungtą dar 15 min ir atsidariau valgyt. Buvo tikrai skanu.
uolma
Aš irgi verdančiu vandeniu užpilu, kad jau būtų greičiau drinks_cheers.gif thumbup.gif
nataliuncik
QUOTE(gupija @ 2009 01 15, 20:10)
Tai į greitpuodį sumečiau kubeliais bulves, morkas, mėsytę, įdėjau prieskonių, įpyliau verdančio vandens, kad greičiau užvirtų, uždariau greitpuodį ir viriau iki 12. Tai virė kažkur apie 40 min. Po to palaikiau išjungtą dar 15 min ir atsidariau valgyt. Buvo tikrai skanu.
*

blink.gif blink.gif O ko tiek daug??? Aš tokį patiekalą darau labai dažnai, tai verdu apie 5min ir viskas. Puodas pas mane 8l ir darau VISADA pilna, užpilu verdančiu vandeniu(ir greičiau ir pigiau) blush2.gif ir viskas thumbup.gif Pas mane, kai vyriau uodegytės, kojytės šaltienai, po 15min virimo visi kaulai PATIS atšoko nuo mėsos, po 20-25min turbūt jau kaulai liktu apačioj, o mėsytė pavirstu karšta šaltiena tongue.gif

O šiaip, aš jame darau beveik viska: pradedant nuo šaltienos ir baigiant sriuba, bėja, kai darau sriuba, tai viska sudedu, užpilu virintu vandeniu, palaukiu kol pradės eit garai ir išjungiu, duodu pastovėt kiek laiko ir nuleidžiu likusius garus bigsmile.gif
barbarux
Ačiū už temą thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Paskaičius klausimas iškilo... Šaltiena 20 min., plovas irgi 20 min. Ar čia nuo puodo priklauso, ar tikrai vienodai šaltiena su plovu verda g.gif
Turiu Silit greitpuodį, bet neturiu lietuviškos instrukcijos... Yra vokiškai, angliškai, bet nelabai suprantu, reikės bandyt versti doh.gif

O kažin rauginti kopūstai su šonkauliukais tiktų? juk panašiai verda? rolleyes.gif (apie 20 min irgi biggrin.gif )
barbarux
Radau sriubos receptą, atrodo paprastas 4u.gif

Pasiūlysiu vieną skanų sriubos receptą.
Jums reikės:
1 vištos(viščiuko)
Nedidelio gabalėlio rūkyto kumpio,
1 poro,
1 svogūno
2 didelių morkų.
Sriubą siūlyčiau virti greitpuodyje(taip sutaupoma daug laiko).
Sudėti minėtus produktus, per daug nesmulkinti daržovių(geriau tiesiog stambiais gabalais), ir greitpuodyje leisti užvirti be dangčio, nusemti susidariusias putas ir uždarius dangtį virti apie 40 min.Nedėti druskos!
Po pusvalandžio (sriuba jau beveik paruošta) skystį nukošti, įdėti smulkios pastos arba ryžių,druskos, papildyti vandeniu ir kelias minutes virti.Išvirusį viščiuką susmulkinti ir įdėti į sriubą arba sumalus naudoti kaip įdarą, pvz. blyneliams su mėsa. Skanaus.

radau http://en.club.26l.com/viewMessage261317015.html šitam puslapyje rolleyes.gif
barbarux
pasirodo greitpuodyje galima virti ir konservavimui
http://www.virejai.lt/index.php?m=receptai...veiksmas=rodyti
4u.gif
Papildyta:
Mėsa įdarytos bulvės

6—8 bulvės,
300 g faršo,
2 riekutės pyrago,
2 svogūnai, morka,
50 g margarino,
2 šaukštai pomidorų pastos,
mairūno,
druskos.
Gaminimas
Virtos bulvės nulupamos, išgremžiamas vidus ir į tuštumas pridedama įdaro. Greitpuodyje ištirpinamas margarinas, sustatomos viena eile įdarytos bulvės, supilama 2 šaukštais karšto vandens praskiesta pomidorų pasta. Indas sandariai uždaromas ir 10—15 min. troškinama. Valgoma su agurkais arba salotomis.
Į d a r a s. Svogūnai smulkiai sukapojami, morka smulkiai sutarkuojama, išmirkytas piene pyragas nuspaudžiamas. Viskas sudedama į mėsą, užbarstoma mairūno, druskos ir gerai sumaišoma.

Manau įdaras gali būti ir kitoks, gal net pagal tai kas šaldytuve tuo metu biggrin.gif

http://www.geri-receptai.lt/receptas/mesa-...s-bulves-2.html
Papildyta:
Troškinta lydeka sviesto/kiaušinių padaže

2 kg lydekos,
šaukštas sviesto, druskos,

prieskonių: saliero, krapų, poro, svogūno, 3 lauro lapai, 6 kvapnieji pipirai, 1 morka.
Padažui: 125 g sviesto, 1 šaukštas miltų, 3 virti kiaušiniai, citrinos, muškato riešuto,žuvies sultinio, smulkiai pjaustyto krapo didelis žiupsnis.

Žuvį ištroškiname su prieskoniais.Ją pjaustome dideliais gabalais. Vandens pilam tik tiek, kad apsemtų iki pusės. Sudedame galvą ir kitas liekanas ir visas daržoves su šaukštu sviesto ir lėtai troškiname 0.5 valandos atvirame inde. Arba galima ir kitaip:
lydeką sulenkiame - uodegą įkišame gerklėn. Žuvį dedame į greitpuodį ant grotelių. Įpilame pasūdyto vandens su sviestu ir sudedame daržoves, sandariai uždarome, kai užvirs, troškiname 5-8 min. Ištroškintą žuvį sudedame į pailgą pusdubenį ir apipilame padažu.
Padažas: svieste pakepinam miltus iki rusvumo, tada įpilame žuvies sultinio, citrinos sulčių, įdedame muškato riešuto, suberiame kapotus kiaušinius, įberiame smulkiai pjaustytų krapų. Neužviriname. Padažas turi būti tirštokas.

http://www.skanausvisada.lt/wp/dar-keli-ly...o-receptai-617/
Papildyta:
Makaronai su petražolėmis
Ingridientai:
250 g makaronų
2 šaukštai aliejaus
50 g sviesto
2 šaukštai džiūvėsėlių
2 šaukštai šviežių petražolių
druskos
Gaminimas

Į greitpuodį įpilkite 1,5 l vandens ir pasūdykite. Sudėkite makaronus ir įpilkite truputį aliejaus. Greitpuodį uždenkite ir virkite makaronus, kol puodas pradės švilpti. Puodą nukelkite nuo ugnies ir leiskite po truputį išeiti garams. Nukoškite makaronus, perplaukite šaltu tekančiu vandeniu ir palikite nuvarvėti. Atidengtame greitpuodyje ištirpinkite sviestą ir paskrudinkite džiūvėsėlius. Sudėkite makaronus, petražoles, viską gerai pakaitinkite, išmaišykite, kad makaronai apsivoliotų svieste, džiūvėsėliuose ir petražolėse.Skanaus!

http://www.geri-receptai.lt/receptas/makar...trazolemis.html
Papildyta:
Troškinys su jautienos faršu

Ingredientai

4-5 žalios bulvės
2 svogūnai
50g margarino
300g faršo
Morka
4 porai
2 šaukštai pomidorų tyrės
0,5 l vandens
Žiupsnelis mairūno
Druska

Gaminimas

Bulvės ir porai su lapais supjaustomi griežinėliais, svogūnas smulkiai sukapojamas ir pakepinamas margarine, morka stambiai sutarkuojama. Greitpuodyje sluoksniuojama bulvės, porai, morka, faršo gumulėliai ir vėl bulvės su kitomis daržovėmis. Viršus užpilamas pakepintais svogūnais, pomidorų tyre, užberiama druskos, mairūno, įpilama 0,5 1 karšto vandens ir, sandariai uždarius, 20- 25 min. troškinama ant silpnos ugnies. Valgoma su raugintais agurkais arba kopūstais.

http://www.gamink.lt/receptai/troskiniai/t...enos-farsu.html
Virdzinija
Sauni tema! Labai daznai naudoju greitpuodi, kiek laiko sutaupau!
Anksciau greitpuodines sriubos skonis man nepatikdavo, turedavo specifini prieskoni. Kadangi as viska i puoda sudedavau, uzdarydavau ir virdavau... O dabar darau kaip kazkuri dalyve parase - is pradziu uzvirinu, nugraibau putas, o tada uzdarau ir :liuks:
Paskutiniu metu net bulves ir morkas ten verdu, per 5 minutes gatava wink.gif
O tada jau gaminu ka norejau gaminti is tu virtu darzoviu (misraine ar pan)
Viriau jaucio liezuvi (visa, nepjaustyta, gal 1,5-2 kg), uosves patarimu kokias 45-50 minuciu. Aisku, perviriau... galejau saukstu valgyti biggrin.gif dabar tiek nebeverdu..
Nepjaustyta vista per 10 minuciu isverdu, atvesinu puoda,atidarau, isimu vista, pridedu pjaustytu darzoviu ir dar paverdu, kol suminksteja.
barbarux
Paruoštus,pavoliotus miltuose balandėlius sudėti į skardą ir apkepti orkaitėje, po to dėti i puodą, pripjaustyti svogūnų, morkų, prieskonių, sviesto, grietinės ir truputį vandens, troškinti greitpuodyje.

Mėsos suktinukai troškinti su raugintais kopūstais.
į išmuštą labai plonai mėsą su prieskoniais ir česnakais vyniojamas paruoštas iš anksto naminis faršas (kiauliena ir jautiena malti kartu). Susuktus kukulius, pavoliotus miltuose ir plaktame kiaušinyje, apkepam aliejuje iki auksinės spalvos, dedam i puodą. Ant viršaus užpjaustome svogūną, dedam lauro lapą, užpilame trupučiu vandens. Ant viršaus dedami rauginti kopūstai. Troškinti ant mažos ugnies 45 min.
Jei greitpuodyje tada tik 20min. Valgyti su bulvių koše.

PABAIGAI PATARIMAS:
Greitpuodyje virtų valgių, ypač pagamintų su garstyčiomis, pomidorais arba kopūstais, negalima laikyti tame pačiame puode - reikia tuoj perdėti į emaliuotą ar stiklinį indą.
ir dar visokių įdomių http://www.craftladies.puslapiai.org/topic...rimai-vt750.htm
Virdzinija
QUOTE(barbarux @ 2009 03 12, 18:47)
Paruoštus,pavoliotus miltuose balandėlius sudėti į skardą ir apkepti orkaitėje, po to dėti i puodą, pripjaustyti svogūnų, morkų, prieskonių, sviesto, grietinės ir truputį vandens, troškinti greitpuodyje.
[/url]
*

kiek minuciu?
barbarux
QUOTE(Virdzinija @ 2009 03 12, 21:46)
kiek minuciu?
*

velnias, nebuvo ten parašyta ir aš neparašiau... Na kiek tas šviežias kopūstas gali troškintis? Kokį 10 min gal ax.gif
barbarux
Šiandien išbandžiau savo naująjį greitpuodį. Pirmas blynas prisvilo tiesiogine prasme - išbandžiau plovą, tai matyt per karšta iš pradžių buvo, kad prisvilo, o 10 min ryžiams buvo per daug, ir vandens 1:2 buvo daugoka... Vienžo, pirmą pamoką jau gavau rolleyes.gif ax.gif
uolma
Na tikrai darba su greitpdziu, ne nuo plovo reikia pradet. As jau tik po kleto kitokiu receptu isdrysau, ir labai bijojau plova daryti, nes reikia perprast sistema. As nuo paprastos mesos virimo pradejau, ;poto troskinio, kur ne taip svarbu skyscio kiekis patiekale. Na visko buna, is klaidu savo greiciau ismokstama mirksiukas.gif
barbarux
Tęsiu savo bandymus biggrin.gif . Viriau šaltieną doh.gif . Jei sename rusiškame greitpuodyje virdavau 40 min., tai su naujuoju po 25 min gavosi beveik košė... Na, per kančias į žvaigždes, teks mokytis iš naujo mirksiukas.gif

Tai vis tik ar galima kauliukus troškinti su raugintais kopūstais ar nelabai tinka? Ne virimo laike esmė, tiesiog, ar skaniai gautusi? 4u.gif
uolma
Man labai skaniai ir gerai gavosi, kauliukai su raugintais kopustais thumbup.gif
barbarux
QUOTE(uolma @ 2009 03 14, 22:56)
Man labai skaniai ir gerai gavosi, kauliukai su raugintais kopustais  thumbup.gif
*

Na, jei taip sakote, būtinai pabandysiu, ačiū 4u.gif
Charlize
Oi, mano atradimas su greitpuodžiu, tai karka. Pridedu prieskonių ir verdu kokią valandą, ji būna minkštutėlė, tada nuimu ją nuo kaulo, sudedu į skardą, išspaudžiu česnakėlio ir pakepu. Niam niam.
Snake
As labai megstu burokeliu sriuba, tik jinai ilgokai verda paprastame puode, todel si sriuba greitpuodyje - tikras atradimas! Sudedu i vandeni pjaustyta bulve, svoguna, tarkuota morka, pagal situacija mesos gabaliuka arba frikadeles ir uzverdu. Nugraibau putas, sudedu burokelius ir prieskonius, siek tiek pomidoru padazo ar acto uzdengiu ir verdu 10 min! bigsmile.gif Viskas net pusvalandzio netrunka o kaaip skanu rolleyes.gif
barbarux
Šiandien viriau šonkauliukus su raugintais kopūstais wub.gif . Per 15 min išsivirėm toookį skanėstą, kad neįmanoma apsakyt thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
lorna
Siandien troskinau triusi.Apkepiau gabalelius apvoliojus miltais riebaluose,sudejau i greitpuodi.Dejau svogunus smulkintus, morkytes smulkintas,priskonis ir druska.Ipiliau vandens kad ruputi apsemtu ir troskinau 20min.Atidariau kai pats garas nuejo.Labai minkstas gavosi.Atidarius dar galima grietines uzdejus uzvirti nebedengus dangciu bus baltame padaze.Taip pat darau guliasa is jautienos tik troskinu apie 30min.
Retisa
aš padovanojau tokį puodą tėvams, bet nenaudoja, tai savaitgalį parsivežiau, darysiu dabar šaltieną. tai visdėlto,, kiek laiko reikia virti?? ir paskui lyg sako reikia palikti uždarytame puode kol atšals puodas? bent mama sename greitpuodyje taip darydavo? patarkit, nenoriu sugadinti mėsos....
barbarux
QUOTE(Retisa @ 2009 03 30, 19:15)
aš padovanojau tokį puodą tėvams, bet nenaudoja, tai savaitgalį parsivežiau, darysiu dabar šaltieną. tai visdėlto,, kiek laiko reikia virti?? ir paskui lyg sako reikia palikti uždarytame puode kol atšals puodas? bent mama sename greitpuodyje taip darydavo? patarkit, nenoriu sugadinti mėsos....
*

virimo laikas priklauso manau nuo greitpuodžio. Iš mano patirties - šaltieną rusiškame virdavome 40 min, dabar turiu Silit, tai 15 min + natūraliai atvėsti - gavosi beveik košė. O nuo to, kada atidarysite, manau, skirsis tik išvirimo lygis, nes uždarytame puode mėsa dar verda, tai ji arba išvirs kiek reikia, arba pervirs rolleyes.gif 4u.gif
Selga
Esu maloniai nustebinta, kad temelė taip atsigavusi thumbup.gif -"atėjau" čia po ilgo laiko tarpo, manydama, kad ji guli kur nors paskutiniame puslapyje, o čia tiek gerų receptų thumbup.gif . Ačiū visoms 4u.gif
Labai norėčiau jūsų paklaust, kaip verdat plovą? Norėtųsi išbandyt, ale nedrąsu labai. blush2.gif Šiaip pati nieko įmantraus greitpuodyje virti dar nebandžiau, apsiribojau vien mėsos virimu, bet ir dėl to esu labai patenkinta-tik greitpuodyje, kad ir kietesnė mėsa išverda nuostabiai minkštai, kad tinka ir pačiam pačiausiam bedančiui tongue.gif
NeringaJ
QUOTE(barbarux @ 2009 03 14, 22:02)
Tęsiu savo bandymus  biggrin.gif . Viriau šaltieną  doh.gif . Jei sename rusiškame greitpuodyje virdavau 40 min., tai su naujuoju po 25 min gavosi beveik košė... Na, per kančias į žvaigždes, teks mokytis iš naujo  mirksiukas.gif

Tai vis tik ar galima kauliukus troškinti su raugintais kopūstais ar nelabai tinka? Ne virimo laike esmė, tiesiog, ar skaniai gautusi?  4u.gif
*

as kai pirkau greitpuodi buvo prideta instrukcija ir atskiras lapas su rekomendacijom kiek laiko kopki produkta ar patiekala virti, tai kazkaip visaad gaunas tik viena karta prailginau plovo virimo laika kazkur 5 min tai prisvilo ,
QUOTE(Charlize @ 2009 03 16, 18:52)
Oi, mano atradimas su greitpuodžiu, tai karka. Pridedu prieskonių ir verdu kokią valandą, ji būna minkštutėlė, tada nuimu ją nuo kaulo, sudedu į skardą, išspaudžiu česnakėlio ir pakepu. Niam niam.
*

as troskinu karstai rukyta karkute su raugintais kopustais niam niam kaip skanu buna. sudedu iskarto viska karka visa gabala, kopustu ragintu truputi pomidoru padazo pakepinu rukytu lasinuku trupti prieskoniu ir cukraus truputeli uzdarau ir verdu kokias 15-20 min nuo tada kai pradeda snypsti.

as verdu viska greitpuodyje kadangi kai sumiega vaikai einu ruosti pietus kitai dienai tai sutaupau laiko. labai megstam činakus greitpuodyje tikrai labai skaniai gaunas, jei smulkiau tai taip
supjautau kubeliais mesyte , kubeliais morka, ir svogunus sumaisau su prieskoniais ir majonezu ipilu ant greitpuodzio dugno truputi vandenuko kad troskinukas činakiukas neprisviltu, tada sudedeu pamarinuota mesyte ( marinuoju iki valandos kai skubu sudedu iskart, tada ant virsaus dedu marinuotus agurkiukus supjaustytus kubeliais idedu konservuotu pupeliu tomato padaze. paskutini karta neturejau pupeliu tai dejau pomidoru marinuotu savo sultyse, ant virsaus bulvytes. tada uzpilu vandenuko sulig bulvytem na neapsemtos dar bet jau matosi vanduo, siaip kas megsta sausa patiekala vandens reiketu maziau mes megztam su skystimu kaip tirsta sriubyte. tada verdu nuo snypstimo pradzios 12-15 min, ziurint kiek darau. zinau kad galima i greitpuodi sriubos ne daugiau puse puodo virti, o troskinio ir kt galima 2 trecdalius det. kitaip man purskia lauk skystima.

na va parasiau romana stengiaus isamiai gal suprasit blush2.gif

o siaip guliasas, triusis, plovas, sriubos, balandeliai ir tt... marinavimui darzoves pvz burokeliai, morkas bandziau misrainei tai atrodo tik uzvire o jau kose, lotuliukas.gif
liepal
ir kodel as jos anksciau nenusipirkau?????
pas mus elektrine kaitlente, tai labai jau elektros gaila darosi blush2.gif blush2.gif , o cia uzdejai - uzvire- sumazinai iki minimumo ir neuzilgo viskas gatava. stebuklingas daiktas. labai patenkinta. thumbup.gif
barbarux
QUOTE(liepal @ 2009 04 05, 15:19)
ir kodel as jos anksciau nenusipirkau?????
pas mus elektrine kaitlente, tai labai jau elektros gaila darosi blush2.gif  blush2.gif , o cia uzdejai - uzvire- sumazinai iki minimumo ir neuzilgo viskas gatava. stebuklingas daiktas. labai patenkinta.  thumbup.gif
*

Keista, gal irgi nuo greitpuodžio priklauso, nes kartą kaitlentės kaitrumą sumažinau iki minimumo, tai slėgis puode nukrito, teko vėl iš naujo užvirint iki susidarė slėgis viduje ir virt didesniu kaitrumu g.gif
Papildyta:
QUOTE(NeringaJ @ 2009 04 01, 18:19)
as kai pirkau greitpuodi buvo prideta instrukcija ir atskiras lapas su rekomendacijom kiek laiko kopki produkta ar patiekala virti, tai kazkaip visaad gaunas tik viena karta prailginau plovo virimo laika kazkur 5 min tai prisvilo ,

as troskinu karstai rukyta karkute su raugintais kopustais niam niam kaip skanu buna. sudedu iskarto viska karka visa gabala, kopustu ragintu truputi pomidoru padazo pakepinu rukytu lasinuku trupti prieskoniu ir cukraus truputeli uzdarau ir verdu kokias 15-20 min nuo tada kai pradeda snypsti.
as verdu viska greitpuodyje kadangi kai sumiega vaikai einu ruosti pietus kitai dienai tai sutaupau laiko. labai megstam činakus greitpuodyje tikrai labai skaniai gaunas, jei smulkiau tai taip
supjautau kubeliais mesyte , kubeliais morka, ir svogunus sumaisau su prieskoniais ir majonezu ipilu ant greitpuodzio dugno truputi vandenuko kad troskinukas činakiukas neprisviltu, tada  sudedeu pamarinuota mesyte ( marinuoju iki valandos kai skubu sudedu iskart, tada ant virsaus dedu marinuotus agurkiukus supjaustytus kubeliais idedu konservuotu pupeliu tomato padaze. paskutini karta neturejau pupeliu tai dejau pomidoru marinuotu savo sultyse, ant virsaus bulvytes. tada uzpilu vandenuko sulig bulvytem na neapsemtos dar bet jau matosi vanduo, siaip kas megsta sausa patiekala vandens reiketu maziau mes megztam su skystimu kaip tirsta sriubyte. tada verdu nuo snypstimo pradzios 12-15 min, ziurint kiek darau.  zinau kad galima i greitpuodi sriubos ne daugiau puse puodo virti, o troskinio ir kt galima 2 trecdalius det. kitaip man purskia lauk skystima.

na va parasiau romana stengiaus isamiai gal suprasit  blush2.gif
o siaip guliasas, triusis, plovas, sriubos, balandeliai ir tt... marinavimui darzoves pvz burokeliai, morkas bandziau misrainei tai atrodo tik uzvire o jau kose, lotuliukas.gif
*

O činakai į indelius ar tiesiai į puodą? g.gif
Karka tai man labai riebi gaunasi... gal per riebią ją nusiperku ax.gif
einareja
barbarux kaip supratau tai cenakų į garpuodį nededa,o tik produktus kaip čenakams.Juk išsitroškina garuose ir skonis tokspat.Jau antri metai neatsidžiaugiu greitpuodžiu.Kotletus kartu su daržovėmis ir bulvėmis,sriubas,troškinius ir visa kita gaminu tik jame.Kartais padarau sriubą kaip "iš kirvio košę" ir gaunasi liux lotuliukas.gif Tik pieniškų sriubų neverdu,nes putoja labai paskui per tą kamštuką.Pieną įpilu atidengus dangtį ir truputį priverdu ,makaronus irgi sudedu nuėmus dangtį ir paskui tik šiaip užmetu dangtį , kad išbrinktų.Aš per 1 val pietų pagaminu ir pietus ir vakarienę. thumbup.gif
NeringaJ
QUOTE(barbarux @ 2009 04 05, 18:07)
Keista, gal irgi nuo greitpuodžio priklauso, nes kartą kaitlentės kaitrumą sumažinau iki minimumo, tai slėgis puode nukrito, teko vėl iš naujo užvirint iki susidarė slėgis viduje ir virt didesniu kaitrumu  g.gif
Papildyta:
O činakai į indelius ar tiesiai į puodą?  g.gif
Karka tai man labai riebi gaunasi... gal per riebią ją nusiperku  ax.gif
*

ne ne i greitpuodi dedu produktus , indeliu nededu. lotuliukas.gif
QUOTE(einareja @ 2009 04 08, 11:56)
barbarux kaip supratau tai cenakų į garpuodį nededa,o tik produktus kaip čenakams.Juk išsitroškina garuose ir skonis tokspat.Jau antri metai neatsidžiaugiu greitpuodžiu.Kotletus kartu su daržovėmis ir bulvėmis,sriubas,troškinius ir visa kita gaminu tik jame.Kartais padarau sriubą kaip "iš kirvio košę" ir gaunasi liux  lotuliukas.gif  Tik pieniškų sriubų neverdu,nes putoja labai paskui per tą kamštuką.Pieną įpilu atidengus dangtį ir truputį priverdu ,makaronus irgi sudedu nuėmus dangtį ir paskui tik šiaip užmetu dangtį , kad išbrinktų.Aš per 1 val pietų pagaminu ir pietus ir vakarienę. thumbup.gif
*

as sriubas bijau virti, kazkodel bijau kad nepurkstu pro garo skylutes doh.gif blink.gif
Snake
Nesenai dariau a lia indiska plova- apkepiau vistos gabaliukus, veliau pakepinau svoguna, cesnaka, tarkuotos morkytes, imbiero ir idejau indisku priekoniu. Viska sudejau i greitpuodi, ipykiau puodeli vandens ir grietineles ne per daugiausiai. Viriau apie 10 min - gavosi kaip kokiam indiskam restorane! mirksiukas.gif
Lu Lu
QUOTE(einareja @ 2009 04 08, 13:56)
barbarux kaip supratau tai cenakų į garpuodį nededa,o tik produktus kaip čenakams.Juk išsitroškina garuose ir skonis tokspat.Jau antri metai neatsidžiaugiu greitpuodžiu.Kotletus kartu su daržovėmis ir bulvėmis,sriubas,troškinius ir visa kita gaminu tik jame.Kartais padarau sriubą kaip "iš kirvio košę" ir gaunasi liux  lotuliukas.gif  Tik pieniškų sriubų neverdu,nes putoja labai paskui per tą kamštuką.Pieną įpilu atidengus dangtį ir truputį priverdu ,makaronus irgi sudedu nuėmus dangtį ir paskui tik šiaip užmetu dangtį , kad išbrinktų.Aš per 1 val pietų pagaminu ir pietus ir vakarienę. thumbup.gif
*

isvardijot kad gaminat kotletus kartu su darzovemis ir troskinius, sriubas, prasom recepteliu, nors pora 4u.gif
Retisa
aš ir labai norėčiau kokio recepto. viriau šaltieną greitpuody, bet pabijojau sugadint tai viriau neuždarius, kaip parastam puode blush2.gif
Jurgele
Neringa J, o gal nesunku būtų parašyti kiek pagal instrukciją gaminasi produktai?
Pasiėmiau senolį tarybinį puodą iš mamos puikios būklės, su atsarginėm gumom, tik deja be instrukcijos.

Vakar pirmas bandymas - troškinti kopūstai gavosi fantastiški.

Ir mane labai domina plovo gaminimo subtilybės ax.gif Jei yra kas gaminę plovą špižiniuose ar stikliniuose induose orkaitėje, kiek labai skiriasi gamyba greitpuodyje (pvz., vandens kiekis, nes dėl garų ko gero jo daugiau reikėtų pilti)? 4u.gif
Kristiniux
mergaites,patarkit, gavau dovanu greitpuodi, bet nemoku naudotis doh.gif galvoju ka cia skanaus pirmam kartui padaryt, gal saltienai isvirt kiaules kojyte, ausyte, tik kiek laiko virt reiktu nenusimanau unsure.gif yra 3 padetys, nezinau net kuria nustatyt tokiam patiekalui g.gif
Trolėmolė
O instrukcijos nėra prie to puodo? Gi skirtingi tie puodai būna. Aš vadovaujuosi tokia taisykle - greitpuodyje verdu 1/3 laiko, negu paprastai. Jei paparastai verdu valandą, tai greitpuodyje 20 minučių.
Laksmi
As dievinu visokius troskinius, taigi greitpuodis man buvo metu pirkinys.
Mano firminis patiekalas:
Jautienos troskinys su baklazanais
Reikes:
Mesos (pagal valganciu skaiciu, as imu 0.5 kg dviems, dazniausiai lieka kitam kartui)
Stipraus jautienos sultinio stiklines (naturalaus, ne is kubelio)
Dvieju baklazanu
Luptu konservuotu pomidoru is skardines (vienos skardines uzteks)
Svoguno
Vienos citrinos sulciu (pradekit su puse, paskui jeigu patiks, galesit spausti visa)
Prieskoniu: druskos, pipiru, safrano, trupucio kurkumos, galima del astrumo siek tiek sambalo
Baklazanus nulupti, supjaustyti isilgai, apibarstyti druska ir palikti 10min. (Sugeriam karcias sultis)
Imam greitpuodi ir pjaustom/metam:
Mesa, kubeliais, svoguna - kubeliais, arba kaip gaunasi, istraukiam pomidorus, supjaustom kubeliais arba sumaigom medine mentele, pilam sultini, citrinos sultis, beriam prieskonius, uzdarom ir verdam apie 30min nuo ventilio issokimo. (Jeigu mesa minksta, pvz versiena, uzteks 15-20min).
I ta laika paimam baklazanus, supjaustom dideliais kubeliais ir apkepam keptuveje, kol jie pakeis spalva i tamsiai oranzine-ruda. Aliejaus as negailiu, nes jie labai geria. Pastebejau, kad kuo labiau ikaitinta keptuve, tuo maziau baklazanai sugers aliejaus. Uztrunka apie 10min.
Nuimam greitpuodzio dangti, permaisom padaza, sudedam apkeptus baklazanus ir dar paverdam mesa su darzovem apie 10min.
Patiekti su virtais ryziais.
MB yra alergiskas baklazanams, taigi dazniausiai gaminu du patiekalus: mesa paruosiu standartiskai, paskui isimu puse mesos padazo ir sumaisau su apkeptom cukinijom (cukiniju nelupu) ir patroskinu viska kartu ant letos ugnies kitam puode.Pati baklazanus dievinu smile.gif)
Trolėmolė
Aš irgi negaliu atsidžiaugti šiuo prietaisu. Tik man yra išlikusi baimė nuo senų laikų, kad gali sprogti tas puodas. Nors sveikas protas sako, kad šiuolaikinė technika gerokai tobulesnė nei seniau, bet vistiek bijau doh.gif
Dabar dažnai gaminu įvairius troškinius. Kiaulieną apkepinu aliejuje, tada dedu bulvių kubeliais, morkų griežinėliais, kitų turimų daržovių (šparaginių pupelių, pievagrybių, patisonų, paprikos, cukinijos), beriu druskytės ir prieskonių (Santa Marija žvėrienos), užpilu verdančiu vandenuku iki pusės daržovių, uždarau ir verdu 15 min. Valgau su grietine.
vanessa
QUOTE(Trolėmolė @ 2009 08 18, 23:15)
Aš irgi negaliu atsidžiaugti šiuo prietaisu. Tik man yra išlikusi baimė nuo senų laikų, kad gali sprogti tas puodas. Nors sveikas protas sako, kad šiuolaikinė technika gerokai tobulesnė nei seniau, bet vistiek bijau  doh.gif
Dabar dažnai gaminu įvairius troškinius. Kiaulieną apkepinu aliejuje, tada dedu bulvių kubeliais, morkų griežinėliais, kitų turimų daržovių (šparaginių pupelių, pievagrybių, patisonų, paprikos, cukinijos), beriu druskytės ir prieskonių (Santa Marija žvėrienos), užpilu verdančiu vandenuku iki pusės daržovių, uždarau ir verdu 15 min. Valgau su grietine.
*

na, apie sprogima man ir idomu g.gif blush2.gif kolkas neturiu bet noretusi isigyti
burbanti princiesa
QUOTE(vanessa @ 2009 08 19, 01:09)
na, apie sprogima man ir idomu g.gif  blush2.gif  kolkas neturiu bet noretusi isigyti
*

Va,va biggrin.gif ir as esu igazdinta tu sprogimu..todel ir pirkau antraji puoda ,kai pirmojo galvute nustojo suktis.Nesti taisyti neisdrysau..a vdrug blogai sutaisys,tai sprogimas bus neisvengiamas biggrin.gif
barbarux
QUOTE(burbanti @ 2009 08 21, 12:08)
Va,va  biggrin.gif  ir as esu igazdinta tu sprogimu..todel ir pirkau antraji puoda ,kai pirmojo galvute nustojo suktis.Nesti taisyti neisdrysau..a vdrug blogai sutaisys,tai sprogimas bus neisvengiamas  biggrin.gif
*

Net pačiai įdomu pačiai pasidarė, pagooglinau, tai tokių įvykių nerado, bent Lietuvoje. Na, šiuolaikiniai puodai turi po kelis saugiklius, tai kažkaip patikimai atrodo, net nepagalvojau apie tai pirkdama 4u.gif
kaubojey
QUOTE(barbarux @ 2009 03 28, 22:46)
Šiandien viriau šonkauliukus su raugintais kopūstais wub.gif . Per 15 min išsivirėm toookį skanėstą, kad neįmanoma apsakyt  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
*

Gavau dovanų greitpuodį, ir jau pirmą blyną viriau - šonkauliukus, viriau apie 20 minučių, laabai skanu ir greita thumbup.gif . Paskaičiau dabar apie šonkauliukus su raugintais kopūstais, ir taip užsinorėjau wub.gif , tai ryt reikia važiuot į turgų šonkauliukų ir kopūstų wub.gif ir bandyt virt smile.gif
SON19
Negaliu ir aš atsidžiaugt šiuo puodu. bigsmile.gif
Dažniausiai troškinu mėsą + bulvės + morka + svogūnas + prieskoniai - tai mano MB pats pačiausias patiekalas, kai paklausiu ką valgyt padaryt, sako bulvės su mėsa GREITAI biggrin.gif
o plovą verdu taip, jei ryžių 2 puodeliai, tai vandens 2,5 karto daugiau, t.y. 5 puodeliai - LIUKS gaunasi
barbarux
QUOTE(kaubojey @ 2009 09 26, 21:16)
Gavau dovanų greitpuodį, ir jau pirmą blyną viriau - šonkauliukus, viriau apie 20 minučių, laabai skanu ir greita  thumbup.gif . Paskaičiau dabar apie šonkauliukus su raugintais kopūstais, ir taip užsinorėjau  wub.gif , tai ryt reikia važiuot į turgų šonkauliukų ir kopūstų  wub.gif  ir bandyt virt  smile.gif
*

niam niam, kaip sekėsi? ax.gif 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.