Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Reikalingiausi daiktai, maitinant misineliais
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų prekės
Pages: 1, 2
žemuogienė
Kadangi atsitiko taip, kad savo leliuka maitinu misineliais, galvoju kokius daiktus susipirkti - sildytuva, termosiukus ir t.t. Noreciau isgirsti patarimu ka nusipirkti, be ko sunku issiversti, kas palengvina buiti ax.gif lauksiu patarimu is patirties blush2.gif
coco
QUOTE(zhemuoge 2005 @ 2005 07 25, 16:37)
Kadangi atsitiko taip, kad savo leliuka maitinu misineliais, galvoju kokius daiktus susipirkti - sildytuva, termosiukus ir t.t. Noreciau isgirsti patarimu ka nusipirkti, be ko sunku issiversti, kas palengvina buiti  ax.gif lauksiu patarimu is patirties  blush2.gif
*

Pirmiausiai reikia gero buteliuko ir zinduko.Pirkau "Chicco primagiorni".Jis turi spec. voztuva,kuris sumazina oro patekima i skranduka ir tuo paciu pilvuka maziau pucia.Ant to buteliuko zindukus galima keisti,priklausomai nuo kudikio amziaus.Be to,jie kiek imanoma atitinka moters spenelio forma.
Man maisto sildytuvo neprireike,misini ruosdavau kaskart pries valgi,o ko nesuvalgydavo,ispildavau.Geras dalykas termosas-is ryto pasidarai karsto virinto vandens,ir iki vakaro ramu thumbup.gif
DODAITE
Na iš manęs patarėj agl ir nekokia, bet aš savo mažylį maitinau pati taip pat trumpai, tai galiu nupasakoti savo sitauaciją ir kaip aš verčiausi blush2.gif
Pirmiausiai naudojau tik AVENT firmos buteliukus , todėl standartinaia termosiukai parduodami Maximoj mums netiko. Tiesa, turėjau vieną gaus dovanų termosiuką, bet panaudojau tik porą kartų, nes šiluma nesilaikė jame ilgai g.gif
Visusbuteliukus sterilizuodavau pati, puode, nes nemačiau reikalo mesti pinigų į balą perkant AVENT sterilizatorių. Nesakau , kad nereikalingas daiktas, bet naujo kaina tai jau labai kanda doh.gif Bet jeigu finansai leidžia, kodėl gi ne g.gif
Mišinėlius šildžiau puode arba mikrobanginėje( doh.gif oi, kokia aš bloga mama), nes mainiškė sugraduota labais mažais laiko tarpais, tai niekada nebuvo, kad perkaitinčiau ax.gif Turėjau aš tokią mintį, nusiprkti maistelio šildytuvą, bet buvau nusižiūrėjusi CLATRONIC(nežinau kaip rašosi blush2.gif ), kainuojanti apie 50 lt, net buvau nuvykus jo jau pirkti, bet pardavėja mane atkalbėjo, nes mes perkam iš jų visą buitinę techniką, tai jie žino ką mes turim blush2.gif Pardavėjos žodžiais, tai nereikalingas daiktas, nes jo tas pačias funkcijas atlieką mikrobanginė ax.gif
Todėl nepirkdama šitų daiktų, sutaupiau nemažai pinigėlių, tačiau nupirkau labai gerą ir funkcionalą maitinimo kėdutę, kuri tarnaus tikrai ne viena vaikui biggrin.gif
Vienasdalykas yra tikrai būtinas, nes jis man labai palengvino mano darbą:BLENDERIS-smulkintuvas. Aišku tau jo prireiks tikrai dar ne kitą mėn, bet daiktas tirai labai reikalingas thumbup.gif Pirkausi irgi ne patį brangiausią, jei neklystų, kainavo apie 30 lt, bet garantija 3 metams. thumbup.gif Jų yra visokių, taigi rinktis reikės tau smile.gif Kai tik mano draugė susilaukė mergytės, aš jai padovanojau BLENDERĮ, tai ji dar ir dabar man vis dėkėja ir sako, kad nera gavus geresnės dovanos nei manoji mirksiukas.gif
renax
As tai visada apie toki svajojau user posted image
bet nujauciu nelabai reikalingas .
Ka naudojau tai bleideri ( tiksliau su juo viska dariau . Mikrobange negerai pieno misiniam sildyd ,bet puikiai paprastas puodelis su karstu vandeniu padedavo .
Kristtute
Aš iš visų išvardintų dalykų, t.y. maistelio šildytuvas, termosiukai, sterilizatorius, blenderis, naudojau tik blenderį ir termosiuką. Tačiau termosiukas man nepatiko, kažkaip nelaikė jis man šilumos. O va blenderis tai liuks dalykas thumbup.gif negaliu atsidžiaugt. Maistelio šildytuvo ir sterilizatoriaus nelabai pasigedau ax.gif
Dėl kėdutės maitinimo, tai mums šis pirkinys irgi nepasiteisino sad.gif Nelabai valgus maniškis ir be galo judrus. Tai visai nenorėjo kėdėj sėdėt, lipdavo, rėkdavo ir t.t.
Bet čia manau nuo vaiko priklauso g.gif Žinau kelis vaikučius kurie sėkmingai maitinimo kėdutes beveik iki 3 metų naudojo...
Vilkolake
Pirkau Bebecomfort buteliuka ir dar pora pigiu turejau,virindavau juos puode,sildydavau metaliniame puodelyje ir nesupratau zmoniu ,kam jiems tuos pinigus isleidinet.Zinoma kas graziau atroto;ar sterilizatoriu ar puodas mirksiukas.gif Kedute naudoju tik kirpimui,o valgyt joje nevalge schmoll.gif
*ziurkyte*
svarbiausia maitinant misineliais, geri buteliukai. as naudojau avent, ir jie man labai patiko! thumbup.gif visus kitus cia isvardintus daiktus irgi susipirkau, nes labai jau patiko nesciai bunant islaidauti, bet beveik niekad nenaudoju, tai ir guli sau ir dulka. blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Tučka
As buteliukus tik Avent naudojau, nu neatradau geresniu thumbup.gif
Priklausau turbut prie tu bloguju mamu, kuri misinuka silde mikromangej doh.gif bet tik nakti blush2.gif Bet nieko neatsitiko ir vaikas aciu dievui sveikas ax.gif
Kiekviena kart buteliuku tikrai nevirindavau, o paprasciausiai plaudavau su soda. tongue.gif
joge
Svarbiausia turėt šildytuvą
zuasta
QUOTE(joge @ 2007 07 23, 11:01)
Svarbiausia turėt šildytuvą
*

O mes apsėjom ir be jo .Elektriniame virdulyje pastoviai turiu virinto vandens-truputį pašildau ir viskas tongue.gif
krika

naudojau Avent buteliukus.
sterilizatoriaus neturėjau. plaudavau buteliukus su soda, o kartais pavirindavau verdančiame vandeny.
Turėjau ir maistelio šildytuvą. bet man jis nelabai patiko ir nelabai naudojau. dienom šildydavau tai karšto vandens indelyje. naktim mikrobangėje (aš irgi bloga mama lotuliukas.gif ). o vėliau atradau termosą, kur vakare įpylus karšto vandens,per naktį pilnai užtekdavo to vandenuko mišiniui padaryti. naktimis nereikėdavo laukti prie virdulio, kol pašils vanduo, paskui žiūrėk, dar per karštas - tai jau ir atšaldyti reikėtų doh.gif
ir dar turėjau buteliukų valymui skirtą šepetėlį - vienas galas buteliukui, kitas galas - čiulptukui.

minėjo kažkas ir blenderį. turėjau ir aš, bet jei kalba eina paie reikalingiausius daiktus maitinant mišiniais. tai blenderis čia ne prie ko lotuliukas.gif
Isila
Geras buteliukas su gera soske. bet kuris tik, tai jau nuspręs pats kleckas. Aš nupirkau Avent, bet maniškiui jis nepatiko, oro prisirydavo, gerdavo sunkiai. Nors man labai patiko, nes kaklelis platus, lengva mišinuką dėt. Pradėjom naudot NUK ir Canpol. Šildytuvo neturėjom, nereikalingas buvo, puikiausiai pašildydavau vandeny. Paskui Užvirindavau nedaug vandens, tada įpildavau šalto virinto ir gaudavau reikalingos temperatūros mišinuką. Reikėjo sodos - su ja plaudavau buteliukus. Dar reikėjo tų šepetukų buteliukam plauti.
Vilsen
o man Aventas jau nebepatinka,nors ir labai ji gyriau,
perėjau prie CHICO ir esu labai patenkinta
Eglute
o mes sildytuvo neturejom, ir neprireike jo,
labai paprastai darydavom
i puoduka pripili karsto vandens, imerki buteliuka ir pasyla
vėjai keturi
šildytuvas reikalingas didesniam vaikiukui arbatėlei ar košytei pašildyti, o mažiukui juk mišinuką reikia ruošti prieš maitinimą, tai geriausia turėti termose karšto vandens ir atskirai virinto šalto vandens-padarai mišinuką per 1 min thumbup.gif
Auksesmama
Pirmiausia geri buteliukai..as naudojau AVENT.Neissiverciau be termoso,pirkau is AVENT firmos,bet nepatarciau pirkt,nes nelabai ilgai laiko schmoll.gif Sterilizatoriaus neturejau,buteliukus isplaudavau su soda ir virindavau(sutaupiau truputi pinigiuku) ax.gif Man labai praverte ir sildykle buteliukui ax.gif na atrodo viska susakiau 4u.gif
zipzip
as misinuka ruosiu pries pat valgyma, pilu silta vandeni, todel sildytuvo ar termoso nenaudoju.
Versmė
http://www.bef.lt/chemines_medziagos/chemi...3392880#zaislai

šioje nuorodoje nurodyta kaip išsirinkti saugų buteliuką ir žinduką. Taip pat kiti naudingi dalykai ax.gif
gedra1978
QUOTE(Auksesmama @ 2008 02 12, 21:23)
Pirmiausia geri buteliukai..as naudojau AVENT.Neissiverciau be termoso,pirkau is AVENT firmos,bet nepatarciau pirkt,nes nelabai ilgai laiko schmoll.gif Sterilizatoriaus neturejau,buteliukus isplaudavau su soda ir virindavau(sutaupiau truputi pinigiuku) ax.gif Man labai praverte ir sildykle buteliukui ax.gif na atrodo viska susakiau 4u.gif
*

na o mano lelius AVENT firmos buteliuku, tai yra soskiuku is tolo neeme, jei nepatiko tokie apvalus soskiukai....Atitaikem tik Nukk firmos, tai ir buteliukai ir soskiukai jai tiko tik sie..Tad nepatarciau visko susipirkti aklai, nes kiekvienas vaikas yra individualus ir gali tekti viska isdalinti kitiems ir pirkti naujus. Tad geriau nusipirkti viena buteliuka kokios nors firmos ir ziureti ar vaikui tinka ar ne, tuomet galima pirkineti. g.gif
Tinar
blenderis super dalykas.... drinks_cheers.gif termosiukas buteliukui, na tik kelioms valandoms jis...greit atšala...jei kur toliau išvykt, tai manau super dalykas termosas karšto vandens...
Nerilė
Mums labai gerai tarnauja buteliukų sterilizatorius. Kol jo neturėjom vaikščiojau apiplikytom rankom. Ir buteliukų šildytuvas patinka-kai naktį reikėdavo vandenį mišinukui pašildyti labai neprilakstysi į vonią ar virtuvę vandens šildyti-vaikas labai verkdavo, kol negaudavo valgyti. Tai kambary ir ją ramindavom ir šildydavom.
vaivos juosta
Aš patogumo dėlei turėjau dar tokį indelį su šaltu vandeniu - kai padarydavau per karštą mišinuką, įstatydavau ir atvėsdavo ( nereikdavo po kranu laikyt - nors tai nėra jau didelė problema ).
vaikiukas
QUOTE(vaivos juosta @ 2008 07 10, 20:31)
Aš patogumo dėlei turėjau dar tokį indelį su šaltu vandeniu - kai padarydavau per karštą mišinuką, įstatydavau ir atvėsdavo ( nereikdavo po kranu laikyt - nors tai nėra jau didelė problema  ).
*

galbut galite patarti, kaip verstis su skystais misinukais? planuociau su mergyte isvykti, taciau truputi esame priklausomi nuo skysto misinuko, kuri namuose pasildyti paprasta - karsto vandens, idedi buteliuka ir pasyla. O kaip tai padaryti ne namuose, bet pvz. prie juros, kelioneje?
Linikė
QUOTE(vaikiukas @ 2008 07 16, 12:46)
galbut galite patarti, kaip verstis su skystais misinukais? planuociau su mergyte isvykti, taciau truputi esame priklausomi nuo skysto misinuko, kuri namuose pasildyti paprasta - karsto vandens, idedi buteliuka ir pasyla. O kaip tai padaryti ne namuose, bet pvz. prie juros, kelioneje?
*

O kaip suprasti "skystas misinukas" g.gif Tai jie visi skysti ax.gif smile.gif
Onoff
yra pirkt pakeliai toki nedideli kaip sulciu tipo tetra pakai ir ten jau padarytas skystas misinys tik supilt reikia o ne miltukai o as naudoju avent sterilizatoriu ir labai geraij o wirint taij labai nepatogu ir apsiplikai o buteliukus pabandem tommee tippee taij super avent net jau neima o mes elektrini wirduli gelezini isigijom taij siluma jam panasiai kaip termose laikose bent 3wal siltas buna o jei biski atwesta 10sec ijungiu ir wel temperatura ok
bus_ka
QUOTE(rutaa @ 2007 10 24, 10:10)
šildytuvas reikalingas didesniam vaikiukui arbatėlei ar košytei pašildyti, o mažiukui juk mišinuką reikia ruošti prieš maitinimą, tai geriausia turėti termose karšto vandens ir atskirai virinto šalto vandens-padarai mišinuką per 1 min thumbup.gif
*

Visiskai sutinku del termoso ir salto virinto vandens, ypac nakti, plius dar naudojau Avent misinuko dozatoriu thumbup.gif dalykas, o kol jo neturejau maitinimo dozes buvau paruosus indeliuose. Buteliukus ploviau verdanciu vandeniu ir karta per savaite virindavau. Soskes keiciau kas menesi. Taigi, praktoskai apsiejom be islaidu kazkokiems brangiems prietaisams blush2.gif
D-e-i-s-i
As ir maitinu misineliais, tai naudoju tik AVENT buteliukus ir sterilizatoriu. O vandenuka pasisildau mikrobanginej , tad nereikia jokiu sildytuvu (ir pinigu ir vietos virtuvej sutaupau smile.gif )
Violia
1. Visada tureti vesesnio vandens.
2. Du buteliukus. Man taip patogiau gaminti, viename makaluoju, i kita supilu wink.gif

Turim sildytuva, bet jo nenaudoju. man greiciau taip tongue.gif jeigu nakti keliates, tada termosiukas pravercia, ten visada turite silto vandens.

ir tiek 4u.gif
renius
SUPER DALYKELIS YRA AVENT INDELIS PIENO MILTIKAMS, TELPA 3 DOZES, SUSIMATUOJI MILTUKUS..IR NAKTI KAI REIKIA GREITAI NEREIKAI MATUOTI SAUSKTELIU ATSISTOJUS , NIEKAS NIEKUR NEPRISIBARSTO..TIESIOG PAIMI AVENT INDUKA IR IKRATAI MILTUKUS I BUTELIUKA,.... thumbup.gif TAIP PAT SUPER DALYKELIS YRA AVENT DISKELIAI, TURI JUOS PO RANKA..IR KAI UZPILI VANDENI ANT MILTUKU,PAIMI UZSUKIMA NUO KITO BUTELIUKO SU TUIO DISKELIU IR LB GERAI SUPURATI MISINUKA...IR VISKAS....UZDEI ZINDUKA IR GALIMA NESTI GERTI...] thumbup.gif mirksiukas.gif
Sursule
garinis sterilizatorius super 4u.gif
burbuliukas:)
Labai geras buteliukų ir maistelio šildytuvas "Canpol babies". mirksiukas.gif
giedrecep
QUOTE(renius @ 2009 03 14, 00:49)
SUPER DALYKELIS YRA AVENT INDELIS PIENO MILTIKAMS, TELPA 3 DOZES, SUSIMATUOJI MILTUKUS..IR NAKTI KAI REIKIA GREITAI NEREIKAI MATUOTI SAUSKTELIU ATSISTOJUS , NIEKAS NIEKUR NEPRISIBARSTO..TIESIOG PAIMI AVENT INDUKA IR IKRATAI MILTUKUS I BUTELIUKA,.... thumbup.gif TAIP PAT SUPER DALYKELIS YRA AVENT DISKELIAI, TURI JUOS PO RANKA..IR KAI UZPILI VANDENI ANT MILTUKU,PAIMI UZSUKIMA NUO KITO BUTELIUKO SU TUIO DISKELIU IR LB GERAI SUPURATI MISINUKA...IR VISKAS....UZDEI ZINDUKA IR GALIMA NESTI GERTI...] thumbup.gif  mirksiukas.gif
*

Pritariu thumbup.gif Ir indelis, ir diskeliai superiniai dalykai!
sirdeles
QUOTE(bus_ka @ 2009 01 29, 23:53)
Visiskai sutinku del termoso ir salto virinto vandens, ypac nakti,
*

pritariu drinks_cheers.gif
Rrrožytėėė
Na aš siūlau isigyti šį virdulį thumbup.gif
http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=438416
pina colada
QUOTE(renius @ 2009 03 14, 01:49)
SUPER DALYKELIS YRA AVENT INDELIS PIENO MILTIKAMS, TELPA 3 DOZES, SUSIMATUOJI MILTUKUS..IR NAKTI KAI REIKIA GREITAI NEREIKAI MATUOTI SAUSKTELIU ATSISTOJUS , NIEKAS NIEKUR NEPRISIBARSTO..TIESIOG PAIMI AVENT INDUKA IR IKRATAI MILTUKUS I BUTELIUKA,.... thumbup.gif TAIP PAT SUPER DALYKELIS YRA AVENT DISKELIAI, TURI JUOS PO RANKA..IR KAI UZPILI VANDENI ANT MILTUKU,PAIMI UZSUKIMA NUO KITO BUTELIUKO SU TUIO DISKELIU IR LB GERAI SUPURATI MISINUKA...IR VISKAS....UZDEI ZINDUKA IR GALIMA NESTI GERTI...] thumbup.gif  mirksiukas.gif
*

geras, net nezinojau, kad tokiu dalyku yra... blush2.gif Mes apsieinam su visada paruostu virintu vandeniu, kuri pasildom mikrobangej, tada su samteliu reikiama sauksteliu kieki idedam, suplakam ir duodam. o Pagrindiniai "irankiai" AVENT buteliukai ir sterilizatorius. tiesa, jau gera pusmeti tik su verdanciu vandeniu perplikau buteliukus, sterilizatorius ramiai sau gyvena.
siguliukas82
parduodame nauja mikrobangu avent sterilizatoriu 55 lt. 861140351
*caffe macchiato*
Visu pirma buteliukai reikalingi, turejom mazesniu ir didesniu dabar turim po 3 vnt., nes ne visada spedavau juos plauti ir sterelizuoti. Pravercia mikrobangu sterelizatorius, viska sudedu ir dabar jau karta per savaite sterelizuoju, kai buvo sunelis mazas, tai kiekviena diena butelius sterelizavau. Dozatoriaus neturejom, bet manau, kad daiktas geras 4u.gif sildytuva turim, bet naudojom gal pirmus du menesius kol vaikas valge nakti, bet galejom apsieiti ir be jo 4u.gif geriau silta vandenuka termose laikyti, bet kai mums tai buvo aktualu nepagalvojom apie tai tongue.gif doh.gif
SuperMeska
Reikalingiausi daiktai? Buteliukas biggrin.gif Papildomai nieko nepirkau.
Lantaja
QUOTE(SuperMeska @ 2009 09 02, 20:35)
Reikalingiausi daiktai? Buteliukas  biggrin.gif  Papildomai nieko nepirkau.
*

drinks_cheers.gif
ir dar mišinukas thumbup.gif o visa kita įranga nereikalinga schmoll.gif
indre707
QUOTE(Sursule @ 2009 03 22, 10:25)
garinis sterilizatorius super 4u.gif
*

Pritariu, labai patogu. Rekomenduojama vaiko maitinimo reikmenis sterilizuoti pirmuosius 12 mėnesių. 4u.gif
musik
As manau kad sterilizatoriu nereikalingas, uztenka verdancio vandens blush2.gif
jau irodyta, kad yra ligu, tame tarpe ir alergija nuo per dideles higienos mirksiukas.gif
Nelly_K
Labas,

o man gal kas pasakys kokia prasme turet maistelio sildytuva? turiu maitint misinuku, bet jei jis stovet gali tik valanda, tai po to pasildyt gal ir gerai, bet jei vaikas miega ilgiau, tai reikia nauja misinuka daryti, nes po val tipo jau blogas. Isvis geriausia nauja misinuku pries valgi ir daryt, tai sildytuvas kaip ir nelabai reikalingas iseina ar as kazko nesuprantu? O tai gal temosa isigyt? jeigu galima jame laikyti 40C temp vandenuka ir poto greitai misinuka padaryt?
visata8
QUOTE(Nelly_K @ 2009 12 19, 00:18)
Labas,

o man gal kas pasakys kokia prasme turet maistelio sildytuva? turiu maitint misinuku, bet jei jis stovet gali tik valanda, tai po to pasildyt gal ir gerai, bet jei vaikas miega ilgiau, tai reikia nauja misinuka daryti, nes po val tipo jau blogas. Isvis geriausia nauja misinuku pries valgi ir daryt, tai sildytuvas kaip ir nelabai reikalingas iseina ar as kazko nesuprantu? O tai gal temosa isigyt? jeigu galima jame laikyti 40C temp vandenuka ir poto greitai misinuka padaryt?
*

Na man tas daiktas buvo visai nereikalingas- nervai neatlaiko jame pasisildyti-i karsta vandieni daug greiciau. Manau tas sildytuvas daugiau skyrtas tyrelem, ar kosytem , vietoj mikrobangines ax.gif . Man labai buvo reikalinga ( ir dabar reikalinga ) termotasyte, dar turiu ir termosiuka buteliukam. I termosiuka nakciai ( kai naktimis mazius dar valge ) dejau karsta misinuka, kad po virtuve nesiblaskyti ( na, del vienos valandos galiojimo Jus cia pasikarsciavote biggrin.gif ), iki maitinimo misinukas kaip tik atsaldavo iki reikalingos temperaturos. O i termotasyte i lauka ir misini ir arbatele ax.gif .
buruliuke
Mes naudojom avent buteliukus ir daugaiau nieko neturejom ax.gif Buteliukus plaudavau su soda,ir pavirindavau,o termoso irgi neprireike,visada virduli turedavau virinto vandenio,tik pasildai kiek reikia ir viskas smile.gif
jurbur
Gal ne i tema, bet neradau kur dar galeciau parasyti.
Parduodu savo mazes likusius misinukus, nauji neatidaryti.
http://picasaweb.google.lt/jbukniene69/AlbumasBePavadinimo#
jei ka sudomins, i az 4u.gif
Nelly_K
QUOTE(buruliuke @ 2009 12 19, 19:51)
Mes naudojom avent buteliukus ir daugaiau nieko neturejom ax.gif Buteliukus plaudavau su soda,ir pavirindavau,o termoso irgi neprireike,visada virduli turedavau virinto vandenio,tik pasildai kiek reikia ir viskas smile.gif
*

as tai painiojuos, tai sako sildyti vandens negalima doh.gif
o duodate misinuka silta is akies ar matuojate, kad visgi butu tie 37C ? blush2.gif maniske mazyle lb mazyte, tai bijau per salta ar per karsta duot.. doh.gif kisu termometra .. doh.gif
b.kite
reikalingiausi daiktai: buteliukas ir misinukai smile.gif
buruliuke
QUOTE(Nelly_K @ 2009 12 19, 21:20)
as tai painiojuos, tai sako sildyti vandens negalima  doh.gif
o duodate misinuka silta is akies ar matuojate, kad visgi butu tie 37C ?  blush2.gif maniske mazyle lb mazyte, tai bijau per salta ar per karsta duot..  doh.gif kisu termometra ..  doh.gif
*

Is pat pradziu ant rieso palasindavau ir jausdavau karstas ar ne.O dabar uztenka paimti i ranka buteliuka ir suprantu geras ar per karstas biggrin.gif
Kristl
Buteliukas ,misinukas ir dar naudoju termosiuka,nakciai karsto vandenuko ,kad butu po ranka smile.gif
Merisa
Buteliukas ir misinikas reikalnigi. o nakciai dar i viena buteliuka mes padarydavome karsta ir uzsukdovome i kelis ranksluoscius, ryte vel darydavove. bet nakciai dar paruosdavome termosa su karstu vandeniu, kad ryte nelaukti kol uzvirs virdulys arba jei nakciai padaryto neuzteks...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.