Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Rankų darbo muilas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
GAPO
Čia, matyt, mergaitės kalbėjo apie eterinius aliejus g.gif , o ne šitą.
Zylute35, gal ne alergija, o nudegino kokios medžiagos garais?
Vasara gimusi
aaaaa,jei apie EA,tai kad ju pigiau ir nenupirksi LT,nebent papigiaiskus po 4 lt,kur Norfos visokios prekiauja,kazkokius neaiskius,kurie isgaruoja per 2 min,bet jei jau sau daryt,tai gal geriau nerizikuot. tuo labiau kaip isivaizduojama "pigi" savikaina eterinio aliejaus,jei galvoti apie gamybos procesa ir sanaudas?pati mielai priglausciau pigius,bet kokybiskus,bet deja deja tokiu nerandu biggrin.gif rolleyes.gif
zylute35
QUOTE(GAPO @ 2010 02 02, 17:52)
Čia, matyt, mergaitės kalbėjo apie eterinius aliejus  g.gif , o ne šitą.
Zylute35, gal ne alergija, o nudegino kokios medžiagos garais?
*

ne , tikrai alergija nuo tu kvapu gal. g.gif pradejau truputi ciaudet, nekreipiau demesi,lydziau muiliukus toliau. o po to atsirado didziule sloga, ji laikesi dvi dienas, dabar jau viskas gerai.
Hegesihora
Sveikutes,
saziningai perskaiciau visas muilo temas, labai susizavejau jusu darbeliais.

Kaip pirma nusprendziau isbandyti zelatinos muiliukus, kuriu recepta irmulia buvo isvertusi, nes kaip tik turejau nenaudojamo zelatino namie.

Stai nuoroda i mano pirma bandyma: Fotki.com muiliukai

Siaip problemu buvo tolygiai istirpinti zelatina, ir kai jau pyliau vonios putos (vietoj skysto muilo) zelatina pradejo stingti ir susidare tokias kaip drumzles. Tai i formeles visa ta skysti pyliau nukosius per merle. Vietoj formeliu naudojau vienkartinio naudojimo "cerkutes", jas po to lengva sulauzyti ir isimti muiliukus.

Kvepia labai skaniai, nedejau nieko papildomai, vonios putos pacios labai kvapnios. Putuoja silpnai, reikia stipriau patrinti rankose, kad normaliai uzputuotu.

O cia radau video zelatino muiliukams: Youtube Jell-O Soap
zylute35
QUOTE(Hegesihora @ 2010 02 05, 18:13)
Sveikutes,
saziningai perskaiciau visas muilo temas, labai susizavejau jusu darbeliais.

Kaip pirma nusprendziau isbandyti zelatinos muiliukus, kuriu recepta irmulia buvo isvertusi, nes kaip tik turejau nenaudojamo zelatino namie.

Stai nuoroda i mano pirma bandyma: Fotki.com muiliukai

Siaip problemu buvo tolygiai istirpinti zelatina, ir kai jau pyliau vonios putos (vietoj skysto muilo) zelatina pradejo stingti ir susidare tokias kaip drumzles. Tai i formeles visa ta skysti pyliau nukosius per merle. Vietoj formeliu naudojau vienkartinio naudojimo "cerkutes", jas po to lengva sulauzyti ir isimti muiliukus.

Kvepia labai skaniai, nedejau nieko papildomai, vonios putos pacios labai kvapnios. Putuoja silpnai, reikia stipriau patrinti rankose, kad normaliai uzputuotu.

O cia radau video zelatino muiliukams: Youtube Jell-O Soap
*

zelatina labai svarbu pirma saltu vandeniu uzpylus, palaukti, kad gerai isbrinktu, o tik po to istacius i karsto vandens vonele tirpdyti, ir tada gaunasi thumbup.gif
ezuk
laba.

na ir as siek tiek pradejau gilintis i muiliuku gamyga smile.gif su medicininiu muilu sano (eurokos pirkau), ir vaikisko puikiai viskas gavosi. bet.... labai noriu pagaminti persvieciama muila. is ko jus gaminat? bandziau pertirpdyti palmolive. bet nepavyko. gal kazka ne taip padariau?.. g.gif ar reikia spec skaidrios muilo bazes? kur jus perkat? dekovitoje yra tik balta, senasnaujas internetineje parduotuveje nebera. kur dar galima isigyti?
Užsispyrėlė
norint pagaminti skaidrų, reikia bazę naudoti. aš pirkau senasnaujas.lt bet ten nebematau paskutiniu metu. paieškok užsienyje, ten žymiai pigiau, Parsisiųsti gali pati ar per tarpininkus.
zylute35
QUOTE(Užsispyrėlė @ 2010 02 06, 18:22)
norint pagaminti skaidrų, reikia bazę naudoti. aš pirkau senasnaujas.lt bet ten nebematau paskutiniu metu. paieškok užsienyje, ten žymiai pigiau, Parsisiųsti gali pati ar per tarpininkus.
*

o juk skaidrus gal gautusi su zelatina ir skystu muilu? g.gif reikes pandyti
Užsispyrėlė
dėl želatininių nieko negaliu pasakyti.
O šiaip tik glicerininiai yra skaidrūs kiek žinau g.gif
Hegesihora
Taip, su zelatina ir skaidru skystu muilu gausis skaidrus muiliukai. Tik mane nelabai tenkina tu muiliuku silpnas putojimas. Gal as kazka ne taip dariau. Bet manau, kad tikram skaidriam muilui nieko geriau uz skaidria muilo baze nerasite.
zylute35
QUOTE(Hegesihora @ 2010 02 07, 17:28)
Taip, su zelatina ir skaidru skystu muilu gausis skaidrus muiliukai. Tik mane nelabai tenkina tu muiliuku silpnas putojimas. Gal as kazka ne taip dariau. Bet manau, kad tikram skaidriam muilui nieko geriau uz skaidria muilo baze nerasite.
*

bandziau ir as su zelatina, gaunasi skaidrus ir ryskiu spalvu muiliukai, tik greitai susinaudoja verysad.gif jei tik rankoms nusiplauti, gal ir nieko, bet kai sunus aptiko, tai greitai sugadino, palaike ilgiau po karstu vandeniu ir muiliukas istizo schmoll.gif
M.A.M.A
O tie želatininiai muilai neištižta laikomi vonios kambaryje? Juk ten visada drėgna ir šilta g.gif
Hegesihora
QUOTE(Heart @ 2010 02 08, 00:36)
O tie želatininiai muilai neištižta laikomi vonios kambaryje? Juk ten visada drėgna ir šilta  g.gif
*

Tik nelaikyk juos slapioj muilineje, baloje =]]
ezuk
o kokiose uzsienio e-parduotuvese jus perkat muilo bazes?

reikia pabandyti uzsisakyti, nes LT niekur nerandu

http://public.fotki.com/ezuk/ bandymai, kuriuos nufotografavau smile.gif litus per kaledas isdovanojau smile.gif
Papildyta:
kitus smile.gif ne litus
zylute35
QUOTE(Egle Zukauskiene @ 2010 02 08, 17:27)
o kokiose uzsienio e-parduotuvese jus perkat muilo bazes?

reikia pabandyti uzsisakyti, nes LT niekur nerandu

http://public.fotki.com/ezuk/ bandymai, kuriuos nufotografavau smile.gif litus per kaledas isdovanojau smile.gif
Papildyta:
kitus smile.gif ne litus
*

o iskur tokia juros zvaigzdes forma gavai, g.gif labai man grazi, thumbup.gif bigsmile.gif ir kriauklytes pas mene mazesnes. verysad.gif
ezuk
QUOTE(zylute35 @ 2010 02 09, 00:12)
o iskur tokia juros zvaigzdes forma gavai,  g.gif labai man grazi,  thumbup.gif  bigsmile.gif ir kriauklytes pas mene mazesnes. verysad.gif
*

pasiskolinau is dukrytes smile.gif cia smelio dezes zaislai pirkti IKI parduotuveje
M.A.M.A
QUOTE(Hegesihora @ 2010 02 08, 09:04)
Tik nelaikyk juos slapioj muilineje, baloje =]]
*

Dėkui, jau norisi pabandyti smile.gif
zylute35
QUOTE(Egle Zukauskiene @ 2010 02 08, 23:25)
pasiskolinau is dukrytes smile.gif cia smelio dezes zaislai pirkti IKI parduotuveje
*

thumbup.gif , reikes paieskoti kaska panasaus
angelo
Sveikos, susidomejau muilo darymu... daug info perverciau, bet as ne Vilniete, jai penktadieni nepakliusiu prie "Norfos" siaures miestelyje, tai gal kuri mergaite pasidalintu su manimi šarmu... sumokeciau nesideredama
Vasara gimusi
QUOTE(angelo @ 2010 02 17, 13:47)
Sveikos, susidomejau muilo darymu... daug info perverciau, bet as ne Vilniete, jai penktadieni nepakliusiu prie "Norfos" siaures miestelyje, tai gal kuri mergaite pasidalintu su manimi šarmu... sumokeciau nesideredama
*

Jei dar neisigyjai,tai sarmo galesiu perleist,nes turiu dar 8 kg biggrin.gif
skruzdyte
Sveikos smile.gif mačiau šnekėjot čia ir apie tas vonios bombas, tai užsimaniau ir aš pasidaryti. Tik... neradau jokių tinkamų formų ar indo, kame jas suspaust, tai teko daryti rankomis. palikau dabar džiūti, bet jos tarsi ir "išaugo", na iškilo. Gal kam taip yra buvę ir ar nieko tokio? Gal sustings ir viskas gerai bus? blush2.gif
Kristalė*
QUOTE(skruzdyte @ 2010 02 22, 22:07)
Sveikos  smile.gif  mačiau šnekėjot čia ir apie tas vonios bombas, tai užsimaniau ir aš pasidaryti. Tik... neradau jokių tinkamų formų ar indo, kame jas suspaust, tai teko daryti rankomis. palikau dabar džiūti, bet jos tarsi ir "išaugo", na iškilo. Gal kam taip yra buvę ir ar nieko tokio? Gal sustings ir viskas gerai bus?  blush2.gif
*

dariau ir as kelis kart tas bombikes tongue.gif ga koius 3-4 katrelius, nekokia as cia eksperte, bet ir man kartais prededavo kilti, kartais net sutrukinedavo, bet kai daraisi sau, tai sumeti vonion ir viskas vis tiek istipsta thumbup.gif ,
o gal perdaug vandenuko pylei?
skruzdyte
QUOTE(Kristinele123 @ 2010 02 22, 22:19)
dariau ir as kelis kart tas bombikes tongue.gif  ga koius 3-4 katrelius, nekokia as cia eksperte, bet ir man kartais prededavo kilti, kartais net sutrukinedavo, bet kai daraisi sau, tai sumeti vonion ir viskas vis tiek istipsta thumbup.gif ,
o gal perdaug vandenuko pylei?
*

Vandens tai visai nepyliau smile.gif bet manau per daug buvo aliejukų ir pan, na per skystai viskas išėjo. Pabandžiau dabar "antrą partiją" ir išėjo viskas thumbup.gif tai manau bėda buvo, kad per šlapias mišinys buvo pirmas smile.gif O jei ne paslaptis, kokius priedus naudoji savo bombikėm? biggrin.gif
melynas dangus
QUOTE(skruzdyte @ 2010 02 22, 22:39)
Vandens tai visai nepyliau smile.gif bet manau per daug buvo aliejukų ir pan, na per skystai viskas išėjo. Pabandžiau dabar "antrą partiją" ir išėjo viskas  thumbup.gif tai manau bėda buvo, kad per šlapias mišinys buvo pirmas smile.gif O jei ne paslaptis, kokius priedus naudoji savo bombikėm?  biggrin.gif
*

Mes su MB savatgali darem vonios bombas smile.gif dejom migdolų aliejaus, žalio pigmento ir vyšnių eter aliejaus biggrin.gif ne i tema ten ta žalia spalva, kai kvapas vyšnių, bet tiek to biggrin.gif Šiaip darėm pirmą kartą, bet gavosi liuksiškai thumbup.gif
skruzdyte
QUOTE(saulute85 @ 2010 02 23, 09:04)
Mes su MB savatgali darem vonios bombas  smile.gif  dejom migdolų aliejaus, žalio pigmento ir vyšnių eter aliejaus  biggrin.gif  ne i tema ten ta žalia spalva, kai kvapas vyšnių, bet tiek to  biggrin.gif  Šiaip darėm pirmą kartą, bet gavosi liuksiškai  thumbup.gif
*

O kur radot to pigmento pirkt? aš bandžiau vakar maximoj ieškot maistinių dažų, bet neradau :> Bet gerai ir be to pigmento išėjo smile.gif aš dėjau kavos tirščius, alyvuogių aliejų, grietinėlės miltelius ir vanilės kvapą. Gavosi tikras kapučino biggrin.gif ir spalva tokia kreminė biggrin.gif
Kristalė*
QUOTE(skruzdyte @ 2010 02 22, 22:39)
Vandens tai visai nepyliau smile.gif bet manau per daug buvo aliejukų ir pan, na per skystai viskas išėjo. Pabandžiau dabar "antrą partiją" ir išėjo viskas  thumbup.gif tai manau bėda buvo, kad per šlapias mišinys buvo pirmas smile.gif O jei ne paslaptis, kokius priedus naudoji savo bombikėm?  biggrin.gif
*

cia kaskuriam puslapi buvau skaicius, kad merginos vietoj spalvos dejo kisieliaus miltelius, na kaip buna pirkti, jie kaip zinai buna ivairiu spalvu ir aisku maistiniai mirksiukas.gif
DOLLILYTE
Sveikos 4u.gif
truputi skaiciau apie jusu gaminamus muiliukus,noriu ir pati pabandyt pasidaryt...ir turiu klausimeli: kiek tokie muiliukai naudojami praktiskai?nes kai kurie man panasus daugiau i dekoratyvinius... ax.gif
Kristalė*
QUOTE(DOLLILYTE @ 2010 02 23, 18:42)
Sveikos 4u.gif
truputi skaiciau apie jusu gaminamus muiliukus,noriu ir pati pabandyt pasidaryt...ir turiu klausimeli: kiek tokie muiliukai naudojami praktiskai?nes kai kurie man panasus daugiau i dekoratyvinius... ax.gif
*

mano patirtis tokia, nedaryk mazu muiliuku, nes nepatogu naudoti ir greitai susinaudoja ax.gif
skruzdyte
QUOTE(Kristinele123 @ 2010 02 23, 18:33)
cia kaskuriam puslapi buvau skaicius, kad merginos vietoj spalvos dejo kisieliaus miltelius, na kaip buna pirkti, jie kaip zinai buna ivairiu spalvu ir aisku maistiniai  mirksiukas.gif
*

apie kisielių ir aš skaičiau, gal ir nieko mintis pvz braškinį kisielių išbandyt. ir kvapas nieko ir spalva bus. Bet nebeleidžia jau man tų burbulų daryt, kol nesunaudosiu esamų, tai teks palaukt kisieliui savo eilės biggrin.gif
melynas dangus

pigmento Lt mačiau pirkti tik kazkurioj internetinėj parduotuvėj, dekovita berods.. aš pati jį iš užsienio parsisiunčiau.
susidomejus
Sveikos, gal kas gali parasyt receptuka kaip paciai issivirti muila is pvz. alyvuogiu aliejaus ir NaOH? Turiu viena receptuka, man muilas nekieteja. Virem is saulegrazu aliejaus. Nenoriu lydyt parduotuvinio muilo, juose yra mineraliniu riebalu. Itariu del ju pigumo. Noriu tikro is normaliu alieju. Kai verdi is gero aliejaus, aisku, savikaina gaunasi didele, bet taip norisi normalaus muiliuko...
Rasucci
Sveikos, senei čia bebuvau, bet senokai jau ir paskutinis gaminimas mano vyko smile.gif bet va dėl spalvos, tai pasigaminau kruvele muilo orandzines spalvos ryskios, ja isgavau su ciberzole smile.gif
Taip pat nusipirkau knyga Ranku Darbo Muilas, yra jame receptas kaip gamintis skaidru muila, is glicerino, taigis is USA laukiu dabar glicerino 1 litro, tai bandysiu gaminti, ziuresiu kas gausis, nes labai idomu isbandyt ar eina visgi namie toki pasidaryt smile.gif
Žalioji_Fėja
QUOTE(Rasucci @ 2010 02 26, 15:40)
Sveikos, senei čia bebuvau, bet senokai jau ir paskutinis gaminimas mano vyko smile.gif bet va dėl spalvos, tai pasigaminau kruvele muilo orandzines spalvos ryskios, ja isgavau su ciberzole smile.gif
Taip pat nusipirkau knyga Ranku Darbo Muilas, yra jame receptas kaip gamintis skaidru muila, is glicerino, taigis is USA laukiu dabar glicerino 1 litro, tai bandysiu gaminti, ziuresiu kas gausis, nes labai idomu isbandyt ar eina visgi namie toki pasidaryt smile.gif
*

o kokios kainos glicerino anoj atlanto pusėj? biggrin.gif nes aš vis ruošiuosi paieškot kokiam ebey'juj bet ir neprisiruosiu doh.gif
Rasucci
QUOTE(elizabeta_depp @ 2010 02 26, 16:04)
o kokios kainos glicerino anoj atlanto pusėj? biggrin.gif nes aš vis ruošiuosi paieškot kokiam ebey'juj bet ir neprisiruosiu doh.gif
*

Apsimelavau truputi, pirkau 500ml glicerino, kito aliejaus 1 litra smile.gif tai 500ml man kainuos apie 39 LT bet perku as cia per tarpininke, ir del pakilusio $ kurso truputi pabrango, nei turejo but is pradziu. nezinau ar apsimoka, bet kad jau uzsisakiau tai ir nusipirksiu, sunaudosiu butinai smile.gif
Daddygirl
QUOTE(susidomejus @ 2010 02 24, 21:54)
Sveikos, gal kas gali parasyt receptuka kaip paciai issivirti muila is pvz. alyvuogiu aliejaus ir NaOH? Turiu viena receptuka, man muilas nekieteja. Virem is saulegrazu aliejaus. Nenoriu lydyt parduotuvinio muilo, juose yra mineraliniu riebalu. Itariu del ju pigumo. Noriu tikro is normaliu alieju. Kai verdi is gero aliejaus, aisku, savikaina gaunasi didele, bet taip norisi normalaus muiliuko...
*

nu ne, nemanau, kad is mineralinio. siaip sudetyse parasyta.

QUOTE(Rasucci @ 2010 02 26, 13:40)
*

zinoma, kad galima pasigamint. sekmes! parasyk apie rezltatus. ir atsargiai su alkoholiu 4u.gif

parodyk savo oranzini muila smile.gif vis neprisiruosiu ciberzoles pabandyt. kaip spalva? nekinta?
Rasucci
QUOTE(Daddygirl @ 2010 02 26, 16:34)
nu ne, nemanau, kad is mineralinio. siaip sudetyse parasyta.
zinoma, kad galima pasigamint. sekmes! parasyk apie rezltatus. ir atsargiai su alkoholiu  4u.gif

parodyk savo oranzini muila  smile.gif vis neprisiruosiu ciberzoles pabandyt. kaip spalva? nekinta?
*

Neturiu foto dar bet parodysiu kai nufotkinsiu, nes kaip tik ju naudojimo laikas prasideda thumbup.gif Seip spalva tik imetus ciberzoles i misiny pasidaro tokia raudona, akyse pakinta smile.gif bet paskui issimaiso ji (as stengiuosi nepadauginti nes zinau kad gali alergizuoti ji truputi) spalva pasidaro tokia lyg butu karotino ideta, na tokia grazi ryski geltonai - orandzine, veliau ji labiau geltona lieka smile.gif
beje sita ciberzole as turiu is Tuniso parsivezus, manau ji gan geros kokybes kaip is tokios salies smile.gif
Daddygirl
QUOTE(Rasucci @ 2010 02 26, 14:45)
Neturiu foto dar bet parodysiu kai nufotkinsiu, nes kaip tik ju naudojimo laikas prasideda  thumbup.gif  Seip spalva tik imetus ciberzoles i misiny pasidaro tokia raudona, akyse pakinta smile.gif bet paskui issimaiso ji (as stengiuosi nepadauginti nes zinau kad gali alergizuoti ji truputi) spalva pasidaro tokia lyg butu karotino ideta, na tokia grazi ryski geltonai - orandzine, veliau ji labiau geltona lieka smile.gif
beje sita ciberzole as turiu is Tuniso parsivezus, manau ji gan geros kokybes kaip is tokios salies smile.gif
*

tai va, as ir galvoju, ar nepasidarys ji geltona muile. kokios dabar spalvos muilas ir kiek citrinzoles i koki muilo kieki dejai? ji milteliais?
Rasucci
QUOTE(Daddygirl @ 2010 02 26, 17:14)
tai va, as ir galvoju, ar nepasidarys ji geltona muile. kokios dabar spalvos muilas ir kiek citrinzoles i koki muilo kieki dejai? ji milteliais?
*

Gryzus namo nufotkinsiu kaip dabar atrodo, o kiek dejau nepasakysiu dabar tikrai, nes gaminau is kart po nauju, ir nebepamenu schmoll.gif Beje, cia Ciberzole ne citrinzole ax.gif
Daddygirl
QUOTE(Rasucci @ 2010 02 26, 15:16)
Beje, cia Ciberzole ne citrinzole  ax.gif
*

doh.gif drinks_cheers.gif

as kai viska vadinu angliskais pavadinimais, lietuviski man gali ir susimaisyti smile.gif
Rasucci
QUOTE(Daddygirl @ 2010 02 26, 18:14)
doh.gif  drinks_cheers.gif

as kai viska vadinu angliskais pavadinimais, lietuviski man gali ir susimaisyti smile.gif
*

Nieko smile.gif Štai kaip ir žadėjau, mano ciberžoliniai muiliukai vis dar maistinėj plėvelej suvynioti, ne pačios geriausios formos, nes naudojau nuo ledu dėžę ir nepavyko labai nuostabiai supjaustyti blush2.gif
Tie taškeliai tai ciberžolės gumuliukai nesutirpę..

user posted image
Daddygirl
QUOTE(Rasucci @ 2010 02 26, 18:43)
Nieko smile.gif Štai kaip ir žadėjau, mano ciberžoliniai muiliukai
*

tikrai labai grazi spalva. as kazkodel galvojau, kad labiau i gintarine spalva panasi gautus.
reiks ir man prie progos pabandyt.
Vasara gimusi
QUOTE(Rasucci @ 2010 02 26, 16:45)
Neturiu foto dar bet parodysiu kai nufotkinsiu, nes kaip tik ju naudojimo laikas prasideda  thumbup.gif  Seip spalva tik imetus ciberzoles i misiny pasidaro tokia raudona, akyse pakinta smile.gif bet paskui issimaiso ji (as stengiuosi nepadauginti nes zinau kad gali alergizuoti ji truputi) spalva pasidaro tokia lyg butu karotino ideta, na tokia grazi ryski geltonai - orandzine, veliau ji labiau geltona lieka smile.gif
*

As irgi bandziau paskutini karta su ciberzole dazyt sluoksni, bet ji man nedave norimos oranzines, o tik purvina ruda/blankia raudona doh.gif
Papildyta:
QUOTE(susidomejus @ 2010 02 24, 23:54)
*

Sveika.jei virsi vien ir alyvuogiu aliejaus ir sarmo,tai ir nesustings jis greit. Tai taip vadinama kastilija. Ypatingai oda tausojantis muilas. bet jis turi bresti apie puse metu. O buna net ir po tiek laiko vis dar "snarglejasi".
jei tik pradedi gamint,tai gal geriau rinkis recepta, kuriame butu tiek kietuju,tiek skystuju riebalu(alieju) 4u.gif
susidomejus
QUOTE(Vasara gimusi @ 2010 02 27, 00:11)
Sveika.jei virsi vien ir alyvuogiu aliejaus ir sarmo,tai ir nesustings jis greit. Tai taip vadinama kastilija. Ypatingai oda tausojantis muilas. bet jis turi bresti apie puse metu. O buna net ir po tiek laiko vis dar "snarglejasi".
jei tik pradedi gamint,tai gal geriau rinkis recepta, kuriame butu tiek kietuju,tiek skystuju riebalu(alieju) 4u.gif
*

Labai aciu, bandem virti is saulegrazu aliejaus ir NaOH, tai sukietejo per kelias dienas, bet ph ryskiai sarminis- ne neutralus, bet darem pagal receptuka is knygos viska, tai nezinau kodel cia taip. Juk tokio negalima naudot. Be to, gal padarem klaida, nes po keliu dienu stingimo nupylem nuo pavirsiaus riebalus, galvojom, kad jie nereikalingi, tai gal ju reikejo, gal reakcija dar vyko ir butu vykusi iki neutralaus ph? O gal ten buvo glicerinas susidares?
Vakar bandem virt is tauku ir NaOH, supylem i formeles, pirmadieni paziuresim, nes ne namuose verdam.

Tai reikia geriau maisyti gyvulinius riebalus su augaliniais, kad pasidarytu muilas greiciau?
Vasara gimusi
QUOTE(susidomejus @ 2010 02 27, 10:55)
Labai aciu, bandem virti is saulegrazu aliejaus ir NaOH, tai sukietejo per kelias dienas, bet ph ryskiai sarminis- ne neutralus, bet darem pagal receptuka is knygos viska, tai nezinau kodel cia taip. Juk tokio negalima naudot. Be to, gal padarem klaida, nes po keliu dienu stingimo nupylem nuo pavirsiaus riebalus, galvojom, kad jie nereikalingi, tai gal ju reikejo, gal reakcija dar vyko ir butu vykusi iki neutralaus ph? O gal ten buvo glicerinas susidares?
Vakar bandem virt is tauku ir NaOH, supylem i formeles, pirmadieni paziuresim, nes ne namuose verdam.

Tai reikia geriau maisyti gyvulinius riebalus su augaliniais, kad pasidarytu muilas greiciau?
*

Nezinau,idomiai cia pagal pasakojima skamba.Bet kad nereikejo nieko nupilt tai tikrai, nes jus nupylet dali riebalu (o juk skaiciuodami saponifikacija juos skaiciavot!!!!!)tai dabar isvis klausimas ar su visais riebalais prareagaves sarmas, ar liko nesureagavusio.as jau toki muila bijociau naudot,net jei ir sustingtu jis laikui begant. o kuo PH nustatot?Jei juostelemis,tai jos nera tikslios.
Su gyvuliniais riebalais as nemaisau. Maisau kietus aliejus(palmes,kokosai,kakava,galima naturalu vaska kazkiek, taukmedi ir t.t.) ir ivairius skystus ax.gif
susidomejus
QUOTE(Vasara gimusi @ 2010 02 27, 11:15)
Nezinau,idomiai cia pagal pasakojima skamba.Bet kad nereikejo nieko nupilt tai tikrai, nes jus nupylet dali riebalu (o juk skaiciuodami saponifikacija juos skaiciavot!!!!!)tai dabar isvis klausimas ar su visais riebalais prareagaves sarmas, ar liko nesureagavusio.as jau toki muila bijociau naudot,net jei ir sustingtu jis laikui begant. o kuo PH nustatot?Jei juostelemis,tai jos nera tikslios.
Su gyvuliniais riebalais as nemaisau. Maisau kietus liejus(palmes,kokosai,kakava,galima naturalu vaska kazkiek, taukmedi ir t.t.) ir ivairius skystus ax.gif
*

ph nustatem universalaus indikatoriaus juostelem. Buvo ne zalios, o melynos. Reikia ta muila mest lauk, ir nieko daugiau nenupilinet ateityje. dabar zinosim. Jeigu universalaus indikatoriaus juosteles netikslios, tai kuo nustatinet?
Rasucci
QUOTE(Vasara gimusi @ 2010 02 27, 01:11)
As irgi bandziau paskutini karta su ciberzole dazyt sluoksni, bet ji man nedave norimos oranzines, o tik purvina ruda/blankia raudona doh.gif
Papildyta:
*

As dar i ta pati dejau labai maza kieki saulegrazu aliejaus su karotinu (iki 50ml). JIs buvo irgi ryskiai raudonas, tai matyt kartu si ciberzole gavosi gera spalva.
Suoka
susidomejus, o gal išeitų pervirti?
Suoka
Merginos norėjau dar pasiteirauti ar kam yra pavykę gauti NaOH kaune?
Jeigu taip kur?
Ir kur perkate Kaune natūralius pilstomus aliejus?
Arba kokybiškus nepilstomus?
SuperMama
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.