Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Rankų darbo muilas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Finferli
Tęsiam toliau smile.gif

Čia mes pačios gaminamės įvairius muiliukus ir vonios bombas. Muiliukus liejame iš specialių muilo bazių, lydome senus muiliukų gabalėlius arba netgi gaminame viską pačios nuo A iki Z, t.y. muilą pasigaminame šarmo ir aliejų pagalba smile.gif

1 tema

2 tema

3 tema

Muilininkių klubo galerija
Papildyta:
Perkeliu savo postą iš senosios temos, dėl vietos kur Vilniuje galima įsigyti natrio šarmo smile.gif

Ar tikrai išsikėlė?? Pabandykit pasiskambint (www.avsista.lt) ir paklauskit jų, jie tikrai turėtų žinoti, kur dar galima įsigyti. Paskutinįkart pirkau kažkokioj įmonėj netoli oro uosto, kirtimuose, avsista mane ten ir nusiuntė. Bet nei pavadinimo, nei adreso nebeatsimenu... Tik nuvažiuot turbūt atsiminčiau kaip...
massandra
Merginos,laba diena!
Nutariau ir aš pabandyti pasigaminti muilą,kolkas darysiu iš vaikiško t.y. jį lydysiu.
Bet vat ateityje labai norėčiau darytis is muilo bazių.Kur Jūs perkat muilo bazes?
Finferli
Sveika, jau seniai nepirkau, bet anksčiau tikrai buvo senasnaujas ir dekovitoj, pažiūrėk ten 4u.gif
umede
merginos-noriu paklausti-ar tas isvirtas ir jau suauses muilas turi but toks na kaip isporejes,ar kaip cia issireikst...as vis priebegom paskaitineju,o issiaiskint iki galo vis nera kada blush2.gif
viriau as ta muila du kart,bet jis man toks lengvas ir kaip grietinele plakta gaunas...ir ta mase dvigubai padaugeja....
kas ne taip??
minte_7
QUOTE(umede @ 2009 01 22, 12:00)
merginos-noriu paklausti-ar tas isvirtas ir jau suauses muilas turi but toks na kaip isporejes,ar kaip cia issireikst...as vis priebegom paskaitineju,o issiaiskint iki galo vis nera kada blush2.gif
viriau as ta muila du kart,bet jis man toks lengvas ir kaip grietinele plakta gaunas...ir ta mase dvigubai padaugeja....
kas ne taip??
*

Man atrodo, kad per daug skysčio. Panašiai man buvo. Jei skysčio mažai, svyla, ojei padauginu - porėtas. Mano klaida buvo tokia: dėjau puodą tiesiai ant ugnies.
Po to, kai muilą kaitinti pradėjau vandens vonelėje - tai susitvarkė.
adelaida
o man beveik visad susitraukia kai išdžiūna, turbūt irgi per daug vandens pilu.
Peržiūrėjau visą galeriją, o muiliukai tai thumbup.gif kai kurie iš vis ne kaip muilas atrodo, tai pyragaičiai, tai dešra, tai į duoną ar tortą panašūs. Taip galima ką nors ir apgauti padėjus ant stalo bigsmile.gif dar kiti tai iš vis kaip skuptūros ar paveikslai... Labai gražūs visi wub.gif
rublis
Labas merginos. Pasiziurejau i jus darbininkes, pasiskaiciau ir supratau, kad visgi geriausiai muilas gaunasi is muilo bazes.
Tad pirma ka padariau tai paieskojau sio stebuklo ir surades kaina pasiskaiciavau.
Na muilo kaina tai auksine.
Merginos o jei galima butu gauti sia muilo baze ir ne tik ja dvigubai pigiau, ar daug butu susidomejusiu?
Lachesė
aisku,kad būtų smile.gif o ką dar ? ir šiaip buvau radus kilogramą už 25 lt, bet mažiausias perkamas kiekis turi būti 25 kg luitas.
rublis
Kadangi pati domina muilo gamyba tai galeciau pabandyti suorganizuoti muilo gamybai reikalingu medziagu ir reikmenu tiekima.
Pagal pirminius duomenis galeciau tiekti praktiskai viska (ir ne tik muilo gamybai) ir gerokai mazesnemis kainomis nei rastose lietuvoje parduotuvese.
Na aisku tai tik pirmine informacija.
Gal galetumet norincios parasyti kokius mazdaug dabar sunaudojate kiekius tai galeciau paplanuoti ir kazka paorganizuot.
Tikiuosi islostume visi.
Finferli
Ir aš tos bazės visai paimčiau.. ax.gif Šiaip daugiau darau muilus iš aliejų ir šarmo, tai man įdomu būtų visokios formos muilams supilti, galbūt kvapai, spalvos... rolleyes.gif Dar jei būtų pigiau ir aliejai, kakavos, sviestmedžio sviestas. Mane asmeniškai domina kuo natūralesnės priemonės, t.y. jeigu kvapai, tai natūralūs eteriniai aliejai, jei spalvos, tai natūraliai išgauti pigmentai.

Nežinau... ar tokių gali gaut? rolleyes.gif

O tu bandęs jau kada muilus virti?? Ar tik dabar susidomėjai?
rublis
Na muilu dar nedariau, bet is bazes tai cia manau penkiu minuciu darbas.
Vat is aliejaus tai noreciau pabandyt.
Vakar per kelias minutes pasidariau tu vonios bombu. Siandien patikrinau na nieko blatno, bet del grozio tai gal ir nieko.
Siaip kaip ir jums visoms kilo ta pati problema t.y.: pirk mazai bet brangiai arba daug bet pigiai.
Be to sis medziagu tiekimas man butu tik didesnio projekto dalis.
Finferli
Hmm... kvepia nauja parduotuve bigsmile.gif Na, jeigu medžiagos bus pigesnės ir geros kokybės, prižadu pirkti mirksiukas.gif
rublis
Tad merginos jei galit tai nors kazkokius orientyrus duokit apie kiekius, kad galeciau paskaiciuoti ar apsimokes.
Siaip zadu kainas tikrai turet mazas nes is to manau tureciau tik nedidele pelno dali. Man sis tiekimas butu kaip ir uztikrinimas tiekimo sau.
Na aisku jei jus mane uzversit uzsakymais tai supykes irgi nebusiu smile.gif
Nut*
QUOTE(gėlėta jūrė @ 2009 01 23, 21:29)
Hmm... kvepia nauja parduotuve bigsmile.gif Na, jeigu medžiagos bus pigesnės ir geros kokybės, prižadu pirkti mirksiukas.gif
*

thumbup.gif
Finferli
QUOTE(rublis @ 2009 01 23, 21:34)
Tad merginos jei galit tai nors kazkokius orientyrus duokit apie kiekius, kad galeciau paskaiciuoti ar apsimokes.
Siaip zadu kainas tikrai turet mazas nes is to manau tureciau tik nedidele pelno dali. Man sis tiekimas butu kaip ir uztikrinimas tiekimo sau.
Na aisku jei jus mane uzversit uzsakymais tai supykes irgi nebusiu  smile.gif
*

Tai tu mums pasiūlyk, ką gali gauti, o mes jau tada užsakysim mirksiukas.gif Niekas gi oro negali pirkt unsure.gif neaišku, nei kas, nei kokios kainos...
kunigunda78
QUOTE(gėlėta jūrė @ 2009 01 23, 20:18)
Dar jei būtų pigiau ir aliejai, kakavos, sviestmedžio sviestas. Mane asmeniškai domina kuo natūralesnės priemonės, t.y. jeigu kvapai, tai natūralūs eteriniai aliejai, jei spalvos, tai natūraliai išgauti pigmentai.

alieju gan nebrangiu ir nerafinuotu galima rasti Hales turgaus alieju parduotuveje - muilui jie tikrai tiktu. Del EA - tai manyciau, kad tikrai kokybisku pigiai nelabai butu imanoma gauti, tai viena, antra, zmogus norintis ju ivezti cia -turi ismanyti apie juos labai gerai, nes kitaip tikrai nepajegs isrinkti kokybisku ax.gif Tokiu mes ir LT turime - pigus, bet ne itin aukstos kokybes, isimtis - Metos EA. Jie tikrai nebrangus ir kokybiski, tik pasirinkimas mazokas. KN parduodami labai kokybiski sertifikuoti EA ir augaliniai, bet ir kaina atitinkama.
Finferli
Ačiū 4u.gif Kurioj tiksliau vietoj Halės turguj? O kaip atskirti kokybišką nuo nekokybiško EA? Neseniai prieskonių parduotuvėje kalvarijų g. pirkau mandarinų EA už 17Lt, man pasirodė visai nebrangu palyginus.. Ar ten geri tie EA?
beer
MERGINOS,

parasiau uzklausima i avsista del natrio sarmo muilo gamybai, jie parase kad turi.
parduoda po 1 kg.
Butu galima dalintis, man uztektu 200 g.
Ar butu norinciu?

Avsista adresas:
Žirmūnų g. 139,
LT-09120 Vilnius
minte_7
QUOTE(beer @ 2009 01 26, 15:59)
MERGINOS,
parasiau uzklausima i avsista del natrio sarmo muilo gamybai, jie parase kad turi.
parduoda po 1 kg.
Butu galima dalintis,  man uztektu 200 g.
Ar butu norinciu?
Avsista adresas:
Žirmūnų g. 139,
LT-09120 Vilnius
*

Aš norėčiau, tačiau esu Klaipėdoje, nebus kaip pasiimti. verysad.gif
kunigunda78
QUOTE(gėlėta jūrė @ 2009 01 23, 23:37)
Ačiū 4u.gif Kurioj tiksliau vietoj Halės turguj? O kaip atskirti kokybišką nuo nekokybiško EA? Neseniai prieskonių parduotuvėje kalvarijų g. pirkau mandarinų EA už 17Lt, man pasirodė visai nebrangu palyginus.. Ar ten geri tie EA?
*

Ten salia Snoro kioskelio, ji praejus ir matyti ta alieju parduotuve (ten tas korpusas kur skudurais prekiauja ax.gif )
Zinau ta alieju parduotuve- augaliniu alieju kokybe man nepatiko, juolab, kad dauguma ten rafinuoti verysad.gif. Mandarinu EA 17 lt tikrai normali kaina, bet pas juos lyg ir ylang ylang panasiai kainuoja, kai as uz savo 5 ml sumokejau apie g.gif 40 lt

QUOTE(beer @ 2009 01 26, 14:59)
MERGINOS,
parduoda po 1 kg.
Ar butu norinciu?

o koks jo galiojimo laikas blush2.gif ? As ir paimciau kokius 200 gr, bet nezinau kada prisiruosciau ka pagaminti - gal tik koki pavasari ax.gif
LT saulele
QUOTE(kunigunda78 @ 2009 01 23, 22:08)
KN parduodami labai kokybiski sertifikuoti EA ir augaliniai, bet ir kaina atitinkama.
*

Va va cool.gif , už kokybę reikia mokėt cool.gif , užeinu į vieną padalinį aromatherapy.ru, nedideliame prekybcentryje, apsipirksiu mat biggrin.gif , kai pamačiau sertifikatus, kainas, tai labai pagalvojau, ko man reikia ir jau muilui nenaudosiu tokių, brangu blush2.gif ... Bet skirtumas tai akivaizdus smile.gif , patepė man rankas pabandymui, mano oda probleminė, tai iškart jaučias rolleyes.gif , kiek laiko veikia ir pan. ...

kunigunda78
QUOTE(LT saulele @ 2009 01 26, 21:59)
Va va  cool.gif , už kokybę reikia mokėt  cool.gif , užeinu į vieną padalinį aromatherapy.ru, nedideliame prekybcentryje, apsipirksiu mat  biggrin.gif , kai pamačiau sertifikatus, kainas, tai labai pagalvojau, ko man reikia ir jau muilui nenaudosiu tokių, brangu  blush2.gif ... Bet skirtumas tai akivaizdus  smile.gif , patepė man rankas pabandymui,  mano oda probleminė, tai iškart jaučias  rolleyes.gif , kiek laiko veikia ir pan. ...
*

jei augaliniu alieju - tai tikrai galima ir pigesniu rasti muilams, sudetingiau su EA, nes tikrai kokybiski kvapnieji (geliu EA) kainuoja nemazai ir cia taupyti nevertetu, nes ne vien muilui naudoti ji galima, o ant veido bet ko tikrai negali uzsitepti.
beer
[o koks jo galiojimo laikas blush2.gif ? As ir paimciau kokius 200 gr, bet nezinau kada prisiruosciau ka pagaminti - gal tik koki pavasari ax.gif
*

[/quote]

galiojimo laikas - iki 2012 m.

Ar yra dar norinciu? Po kunigundos78 man dar daugokai liktu nuo 1 kg smile.gif
Daddygirl
be jokios abejones asmeninis reikalas, bet as labai brangiu EA muilui naudot nepatarciau. ju savybes, labiausiai tiketina, dingsta. o kvapas per laika irgi silpneja.
reikia kokiu 2ml EA muilo gabaliukui. tai paskaiciuokit, jei det koki jazminu ar roziu.. biggrin.gif

perlydant muila, galvoju, gal kiek kitaip. gal tiek nepakinta EA savybes ir kvapas g.gif gal kas is patirties pakomentuos 4u.gif
Nut*
merginos net nzn,gal kavilokai nuskambes mano klausimas,bet ar negalima kokio parfumo ipilti gaminant muiliuką?
kunigunda78
QUOTE(vilma1978 @ 2009 01 27, 16:27)
merginos net nzn,gal kavilokai nuskambes mano klausimas,bet ar negalima kokio parfumo ipilti gaminant muiliuką?
*

g.gif o ka tu vadini parfumu? Kita vertus, jei jau gamini pati muila -tai reiktu naudoti pacias naturaliausiais priemones, juk del saves gamini, o sau turi buti viskas kas geriausia ax.gif
cir-vir-vir-pavasaris
Sakykit, o koki jus muila naudojat perlydydamos senus muilus? Ta paprasta vaikiska is prekybcentriu? Nes as pasiskaiciau jo sudeti, tai tikrai nera jis toks visai nekaltas... g.gif man dar idomu proporcijos, kaip perlydzius nepadaugint tu alieju ir visokio kitokio gerio, nes kai gaminausi pastaraji karta, tai matyt padauginau ir prastai sustingo muilas.. doh.gif
Espejo
QUOTE(beer @ 2009 01 26, 15:59)
MERGINOS,
parduoda po 1 kg.
Ar butu norinciu?
Avsista adresas:
Žirmūnų g. 139,
LT-09120 Vilnius
*

O kiek tai kainuotu? as irgi noreciau kokiu 200g. ax.gif
Finferli
1kg natrio šarmo turėtų kainuoti apie 12-15Lt. Nebrangus čia reikalas 4u.gif
beer
NATRIO SARMAS:

nusipirkau Avisista Zirmunuose prie troleibusu ziedo. Supakuota plastmasineje taroje 1 kg. kaina 12,58 Lt.

Taip pat ten pat nusipirkau PH juosteliu 100 vnt kaina 11,2 Lt.

Kas norejo su manim dalintis Naoh ir spejo parasyti i Az pirmos, susisieksiu. drinks_cheers.gif
beer
Kunigunda78, tavo AZ laiškų nepriima 4u.gif
norejau parasyt kad savo prasyta Naoh dali gali paimt nuo pirmadienio.
Renatelem
[quote=beer,2009 01 29, 13:50]
NATRIO SARMAS:

nusipirkau Avisista Zirmunuose prie troleibusu ziedo. Supakuota plastmasineje taroje 1 kg. kaina 12,58 Lt.

Taip pat ten pat nusipirkau PH juosteliu 100 vnt kaina 11,2 Lt.

Labutis smile.gif . Gal galetum tiksliau parasyti, kur isikurusi ta Avsista? As ne vilniete. Bet pries savaite buvau nuvaziavusi ir niekaip jos neradau blush2.gif . Ar is lauko yra kokia iskaba ar ne? Is anksto dekoju uz atsakyma ax.gif
beer
Renatelem, jei žinai, kaip nuvažiuot iki Žirmūnų troleibusų žiedo, toliau paprasta.
Šalia troleibusų žiedo yra gal 3-4 aukštų ilgas pastatas (sovietinio stiliaus, na pilkas toks su daug langų smile.gif ), prie jo - mašinų stovėjimo aikštelė. Į ją patenki važiuojant pro troleibusų žiedą ir sukant į kairę pro garažus. Įėjimas į Avisista yra mašinų stovėjimo aikštelės gale. Ant durų nieko neparašyta, iškaba - laiptinėje (matosi pro stiklines laiptinės duris). Kontora 1-ame aukšte.
Dar orientyras - toje mašinų stovejimo aikštelėje, po Avsista langais, pora lentelių "AVISTA rezervuota" ar pan. 4u.gif

tikiuosi rasi, aš labiausiai grybavau kol žiedą pasiekiau, nes tam rajone nesilankau tongue.gif
MAMarija
Sveikos mamos,
Nors rašau šioje temoje pirmą kartą, bet tikrai esu gana dažna šio forumo narė. Tikrai esu perskaičiusi visas temas apie rankų darbo muilus, pati juos bandžiau pasidaryti, bet visgi noras pasigaminti savo gamybos muilą kilo ne šiaip dėl pramogos, o dėl to, kad išties noriu naudoti kuo natūralesnę kosmetiką ir kt. priemones.
Taigi tiek perkant, tiek pačiai ką nors gaminant, sau keliu vienintelį esminį reiklalavimą - kad produktas būtų kuo natūralesnis. Kadangi neturiu chemijos žinių ir neatrandu laiko imti kiekvieną muilo rūšį ir jo sudėtinę dalį vesti į internetą (ieškant informacijos apie kiekvienos sudėties dalies kenksmingas ar ne savybes), todėl mano klausimas būtų toks. Visgi gal kuri nors iš jūsų jau yra išstudijavusi pagrindinių muilų sudėtį ir galėtumėte parašyti kurio muilo sudėtis yra pati natūraliausia. Aišku, aš kalbu apie tuos muilus, kurie tinkami tirpdinimui (iš kurių vėliau pridėję savo priedų gauname savos gamybos muilą). Nes tarp daugybės komentrų jau pasimečiau, kuris muilas yra natūraliausias: apta, weledos, sano, baltas ringuvos ar kuris kitas, minėtas forume. Nežinau ar gerai supratau, bet tų muilų bazių sudėtis nėra labai natūrali. Gal aš klystu? Tuo tarpu apta muilas parduotuvėse sudėtas prie ūkiškų muilų, tai gal jis apskritai nėra tinkamas prausti kūną? Na, net nežinau.
Prašau parašykite ką nors apie tai žinančios ar išmanančios. Tiesiog nuomonių, tokių kaip mano pačios man nereikia (nes aš ją ir pati turiu:), bet gal visgi yra jūsų tarpe ir natūralų, ekologišką gyvenimo būdą propoguojančių mamyčių, kurios domisi produktų sudėtimi, jų kokybe, o ne tik kaina.
kunigunda78
QUOTE(MAMarija @ 2009 02 04, 14:14)
Prašau parašykite ką nors apie tai žinančios ar išmanančios. Tiesiog nuomonių, tokių kaip mano pačios man nereikia (nes aš ją ir pati turiu:), bet gal visgi yra jūsų tarpe ir natūralų, ekologišką gyvenimo būdą propoguojančių mamyčių, kurios domisi produktų sudėtimi, jų kokybe, o ne tik kaina.
*

as sakyciau Sonet firmos muilas perlydymui yra pats naturaliausias ax.gif Apta sudeties net ir nezinau, bet jo smarve baisi ir tuos kur dariau su juo ismeciau doh.gif
SweetTalk
Merginos, turiu klausima - kaip Jus isgaunate ruda spalva (SM galerijoje maciau, kad nemazai muilu rudos spalvos)? As vakar 1 karta pabandziau lieti muila (apsilankiua pamokeleje), tai siandien jau noreciau ir pati namie pazaist su sia technika smile.gif
LINUTUKĖ
QUOTE(SweetTalk @ 2009 02 06, 09:16)
Merginos, turiu klausima - kaip Jus isgaunate ruda spalva (SM galerijoje maciau, kad nemazai muilu rudos spalvos)? As vakar 1 karta pabandziau lieti muila (apsilankiua pamokeleje), tai siandien jau noreciau ir pati namie pazaist su sia technika smile.gif
*

Nezinau apie koki konkreciai muila kalbi, bet as pati rudus dariau su kavos tirsciai, jie gaunasi tokie siurkstoki, ir skaniai kvepia kava, dar gali kakava bandyti deti mirksiukas.gif
dulyte
Sveikos,
labai susidomejau muilo gaminimu is natrio sarmo su aliejais ir t.t. Gal kuri jau isbandet, pasidalinkit patirtim, kaip gaminti, nes labai noriu pasigamint naturalu, be jokiu nereikalingu priedu, muila. ax.gif

Kaip galima padaryt skaidru muila?
unsure.gif
LINUTUKĖ
QUOTE(dulyte @ 2009 02 06, 09:48)
Sveikos,
labai susidomejau muilo gaminimu is natrio sarmo su aliejais ir t.t. Gal kuri jau isbandet, pasidalinkit patirtim, kaip gaminti, nes labai noriu pasigamint naturalu, be jokiu nereikalingu priedu, muila. ax.gif 

Kaip galima padaryt skaidru muila?
unsure.gif
*

nu manau jai paskaitytum sia tema, tikrai rastum ir receptu ir daug naudingu patarimu kaip tai daroma mirksiukas.gif
minte_7
QUOTE(SweetTalk @ 2009 02 06, 10:16)
*

Man ruda spalva gavosi iš kinrožės nuoviro. Visiškai atsitiktinai - norėjau raudono, tačiau gavosi kažkokia reakcija -pasidarė rusvi, o kai pradėjo džiūti, po kelių dienų -paliko rudi. pridedu nuotraukytę -joje karvytė su kinrožės nuoviru.

http://public.fotki.com/minte7/muilas/p1010436.html

beer
Ruošiuosi muilo su NAOH gamybai ir toks kvailas klausimas iškilo - kai kuriuose receptuose rasoma NaOh, kai kuriuose "Lye"(žodyne - šarmas). verysad.gif

tikriausiai praleidau paaiškinimą, ar tai tas pats?

beer
QUOTE(beer @ 2009 02 10, 17:04)
Ruošiuosi muilo su NAOH gamybai ir toks kvailas klausimas iškilo - kai kuriuose receptuose rasoma NaOh, kai kuriuose "Lye"(žodyne -  šarmas).  verysad.gif

tikriausiai praleidau paaiškinimą, ar tai tas pats?
*

Pati ir atsakau biggrin.gif radau www.soapcalc.com kad Lye ir Sodium Hydroxide yra tas pat!
susidomejus
Žinot ką, mačiau per tv apie muilo virimą, tai bandysiu iš alyvuogių aliejaus. Darbe laboratorijoj kažkur natrio šarmo turi but...
Arnimar
Muiliukai mano pirmieji Mano bandymas biggrin.gif
minte_7
QUOTE(Mintukas_ @ 2009 02 15, 22:51)
Muiliukai mano pirmieji      Mano bandymas  biggrin.gif
*

Gražuoliai. Primena obuolių sūrius. Apetitiški.
irmulia
QUOTE(Mintukas_ @ 2009 02 15, 21:51)
Muiliukai mano pirmieji      Mano bandymas  biggrin.gif
*

o man - tinginį essen.gif essen.gif essen.gif biggrin.gif
MELDA
muilo gamyba
Gal kam pravers smile.gif
M.A.M.A
Kunigunda, kur tiksliai Halės turguje yra ta aliejų parduotuvė? Kaip tik savaitgalį buvau, bet nemačiai nei aliejų, nei snoriuko.
kunigunda78
QUOTE(Heart @ 2009 02 17, 17:20)
Kunigunda, kur tiksliai Halės turguje yra ta aliejų parduotuvė? Kaip tik savaitgalį buvau, bet nemačiai nei aliejų, nei snoriuko.
*

Ten kur yra iejima i skuduryna, salia yr snoriukas, o ji praejus ir bus po desine puse alieju parduotuve - kaip kitaip paaiskinti nezinau blush2.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.