aš įsivaizduoju kaip mergytei sunku...o dar labiau mamytei...
tikrai, įdomu kaip kytiai sekas...
aš įsivaizduoju kaip mergytei sunku...o dar labiau mamytei... tikrai, įdomu kaip kytiai sekas... sunku, bet jei taip reikia vadinasi gydytojai geriau žino taip sunku, kai norėtum padėti, o nežinai kaip tą galima būtų padaryt
Tikrai uij...
Bet laaaabai grazi mamyte ir dukryte. Tokia tvirta atrodot.
Net neįsivaizdavau kaip atrodo sugipsuota
Mergytė šaunuolė, net neatrodo pikta, o mama tiesiog švyti. Šaunuolės abi O aš su nerimu laukiu pirmadienio QUOTE(Katukė @ 2009 01 24, 18:48) manau, kad viskas jum bus ok o mum liko dvi naktelės su įtvarėliu... QUOTE(irma- @ 2009 01 24, 19:55) manau, kad viskas jum bus ok o mum liko dvi naktelės su įtvarėliu... Tikiuosi Bet kaip laikas greit eina, kol lauki atrodo lėtai, o užsimiršti ir jau, žiūrėk, terminas atėjo Už visas laikau kumščius
Aciu, mergaites, uz grazius zodzius, tikrai kazkaip lengiau pasidare, pasitikejimas sustipreja.
Kaip nors isgyvensim ir mes. Tik va, norejau paklausti jusu, o jusu vaikiukai telpa i vezimelius? Nes maniske ne per kur, gal kad jau didele, o gal kad tas gipsas daug vietos uzima. Nezinau ne ka daryti. QUOTE(_Valyte_ @ 2009 01 24, 23:12) Aciu, mergaites, uz grazius zodzius, tikrai kazkaip lengiau pasidare, pasitikejimas sustipreja. Kaip nors isgyvensim ir mes. Tik va, norejau paklausti jusu, o jusu vaikiukai telpa i vezimelius? Nes maniske ne per kur, gal kad jau didele, o gal kad tas gipsas daug vietos uzima. Nezinau ne ka daryti. Mano tilpo,bet pas mane tas tikrasis lopšinis vežimas, jis platesnis už kitus. Į kombinuotą 3in1 nebūtų tilpus QUOTE(Katukė @ 2009 01 24, 21:31) Mano tilpo,bet pas mane tas tikrasis lopšinis vežimas, jis platesnis už kitus. Į kombinuotą 3in1 nebūtų tilpus Jo, pas mane 3 in one. Dabar dukryte uzmigo, tai pamatuosiu rytoj ir parasysiu. Gal tikrai del to netelpa, kad pas mus kombinuotas, nors palyginus su kitais tokiais, tai platus. Bet ir vezimelio dabar nepamatuosiu, nes masinoje guli. O sedeti tai truputeli galima, bet i sedima tai tikrai netiks dar. QUOTE(_Valyte_ @ 2009 01 25, 00:01) Jo, pas mane 3 in one. Dabar dukryte uzmigo, tai pamatuosiu rytoj ir parasysiu. Gal tikrai del to netelpa, kad pas mus kombinuotas, nors palyginus su kitais tokiais, tai platus. Bet ir vezimelio dabar nepamatuosiu, nes masinoje guli. O sedeti tai truputeli galima, bet i sedima tai tikrai netiks dar. Pas mus irgi kombinuotas, bet su dižiuliu lopšiu, plotis 38-39cm. Tilpo ir su 24cm., Freiko pagalvėle. Bet gal jūsų daugiau išskėsta mažiukė,juk didesnė O sodinti leido? QUOTE(Katukė @ 2009 01 24, 22:17) Pas mus irgi kombinuotas, bet su dižiuliu lopšiu, plotis 38-39cm. Tilpo ir su 24cm., Freiko pagalvėle. Bet gal jūsų daugiau išskėsta mažiukė,juk didesnė O sodinti leido? Leido siek tiek, bet manau, kad sedejimas jai nekenks. Siaip tai ji dar nesedejo pas mane, bet vartesi nuo nugarytes ant pilviuko ir jau buvo pradejus vartytis nuo pilviuko ant nugarytes. Dar bande jau ir sliauzti - kele dubeni. O dabar vel viska teks stabdyti, deja. QUOTE(_Valyte_ @ 2009 01 24, 23:12) Tik va, norejau paklausti jusu, o jusu vaikiukai telpa i vezimelius? Nes maniske ne per kur, gal kad jau didele, o gal kad tas gipsas daug vietos uzima. Nezinau ne ka daryti. gal i sedima su pilnai gulima padetimi? ar i dvynuku vezimeli tilptu mano su freiku i gulima vezimeli vos tilpo, juk ir vaikuciai jau ne tokie mazi. autokedutes reikia kuo seklesnes, gavom bart is pediatro kad veziojam kedutej-nesioklej aukstais krastais. QUOTE(_Valyte_ @ 2009 01 24, 23:12) Tik va, norejau paklausti jusu, o jusu vaikiukai telpa i vezimelius? Nes maniske ne per kur, gal kad jau didele, o gal kad tas gipsas daug vietos uzima. Nezinau ne ka daryti. O i sedima pilnai gulima padetimi? ar i dvyniu vezimuka Manoji 5 menesiu ir be freiko beveik netelpa, reik kito. Autokedute tinka seklesne, neaukstu krasciuku
Sveikutes,
Nu va, pamatavau, tai dukrytei reiketu, kad vezimelio plotis butu bent 45 cm, kazin, ar tokiu buna vienam vaikui, ar jau ieskoti tik dvynukams? Ir reikia kuo greiciau spresti sia problema, juk nelaikysiu vaiko istisai namie. QUOTE(_Valyte_ @ 2009 01 25, 09:22) aš kažkaip pagalvojau kaip reiktų į lauką išsiruošti... QUOTE(_Valyte_ @ 2009 01 25, 10:22) Sveikutes, Nu va, pamatavau, tai dukrytei reiketu, kad vezimelio plotis butu bent 45 cm, kazin, ar tokiu buna vienam vaikui, ar jau ieskoti tik dvynukams? Ir reikia kuo greiciau spresti sia problema, juk nelaikysiu vaiko istisai namie. Taip ir maniau, juk mažylė jau didesnė, o plačiausias lopšys vienam vaikiukui ir yra 38-39cm. tokio editukas35
O aš pamąsčiau štai tokį variantą - jei vežimėlis universalas, tai nuėmus lopšinę dalį, lieka atviras priekis, tai patiesus kokį tvirtesnį pleduką mergytė tikrai tilptų, nes priekis juk atviras.
QUOTE(Mažulėlė @ 2009 01 25, 22:21) O aš pamąsčiau štai tokį variantą - jei vežimėlis universalas, tai nuėmus lopšinę dalį, lieka atviras priekis, tai patiesus kokį tvirtesnį pleduką mergytė tikrai tilptų, nes priekis juk atviras. As igi buvau jau taip sumascius. Bet siandien vakare prisiminiau, kad mano buvusios klasiokes brolis turi dvynukes, tai pasiskambinau ir paklausiau, ar dar turi vezimeli, tai zinokit, TURI. Kaip apsidziaugiau, rytoj jau turesiu ir galesim su maziuke grynu oru pakvepuoti pagaliau. Aciu visoms mergaitems uz rupesti Tiesa, mano mazutei dabar kaip sunku apsisprasti, kad isvis nejudina koju, kaip gaila i ja ziureti, bet gydytojas sake, kad vaikai pripranta per 2-3 dienas, tai rytoj lauksiu palengvejimo. Kad tik jai butu i nauda. QUOTE(_Valyte_ @ 2009 01 26, 00:39) As igi buvau jau taip sumascius. Bet siandien vakare prisiminiau, kad mano buvusios klasiokes brolis turi dvynukes, tai pasiskambinau ir paklausiau, ar dar turi vezimeli, tai zinokit, TURI. Kaip apsidziaugiau, rytoj jau turesiu ir galesim su maziuke grynu oru pakvepuoti pagaliau. Aciu visoms mergaitems uz rupesti Tiesa, mano mazutei dabar kaip sunku apsisprasti, kad isvis nejudina koju, kaip gaila i ja ziureti, bet gydytojas sake, kad vaikai pripranta per 2-3 dienas, tai rytoj lauksiu palengvejimo. Kad tik jai butu i nauda. Šaunu, vežimukas bus Nėr už ką, mes juk beveik kaip šeima Gaila mažiukės, bet žinoma apsipras.
Sveikos,sveikos, nebegaliu iškęsti nepasidalinus džiaugsmu
QUOTE(Katukė @ 2009 01 26, 12:54) Sveikos,sveikos, nebegaliu iškęsti nepasidalinus džiaugsmu Oi, kaip smagu. Turbut akmuo nuo sirdies nukrito. Visgi, kokia laime mums atnesa vaiku sveikata. Dziaugiuosi uz jus, ir mes tikimes pasveikti. Man tai abejoniu nekilo, kad mano maziukei kazkas negerai, nes kai pirma karta tikrinomes, kazkaip buvo sunku patiketi, kad "tipo" viskas gerai, juk maciau, kad kojyte neatsiveda, uzpakaliuko puses nesueina - vienas pusrutuliukas auksciau, kitas zemiau, tai ir kojytes skirtingo ilgio, o ir raukslytes nevienodos - vienoj kojytej yra, kitoj nera isvis. Tai ejau pas kitus, kur jau pamate, nors is mano nestu echoskopijos nuotrauku irgi jis nemate nieko blogo. Tai va, mama jaucia labiau, nei daktarai kartais. QUOTE(Katukė @ 2009 01 26, 14:54) Darėmės echo pirmą kartą Šilainių poliklinikoj, o dabar "Ortopedijos technikoj" tai aparatūra kaip diena nuo nakties skiriasi. Na va, kokios naujienos Zinai, mes irgi "Ortopedijos technikoj" darem antra echo, tai irgi pasake - o kodel po menesio nesidaret kontrolei echo? Gal butu menesio nesiojimo uzteke. Tai dabar turiu visa dukros gydymo kortele ir galvoju gal jau i "Ortopedijos technika" vaziuot tikrintis. Nes pas mus yra nezymi peduciu deformacija, bei nevienodas kojyciu ilgis.
mums shilainiu poliklinikoj kai dare echo tai ish pat pradziu nieko nemate, sake kad viskas gerai, o kai paklause del ko mus cia siunte ir atsakiau jog gydytoja apsidraudimui atsiunte, tai dar karta paziurejo ir "pamate" kad guzduobes krastas lygtais nuozulnesnis ir freika israse. treciadieniui uzsirasiau i ortopedini, paziuresim kokie ish tikro pas mus reikalai... gal ta echoskopuotoja nieko nematydama irgi apsidraudimui mums freika igrudo
QUOTE(Katukė @ 2009 01 26, 13:54) o mums vakar buvo paskutinė naktelė su įtvarėliu, šiandien įtvarėlio jau nebedėsim valyte, kaip dukrytė laikosi? QUOTE(kytia @ 2009 01 26, 21:07) mums shilainiu poliklinikoj kai dare echo tai ish pat pradziu nieko nemate, sake kad viskas gerai, o kai paklause del ko mus cia siunte ir atsakiau jog gydytoja apsidraudimui atsiunte, tai dar karta paziurejo ir "pamate" kad guzduobes krastas lygtais nuozulnesnis ir freika israse. treciadieniui uzsirasiau i ortopedini, paziuresim kokie ish tikro pas mus reikalai... gal ta echoskopuotoja nieko nematydama irgi apsidraudimui mums freika igrudo Jau ta Šilainių poliklinika Sakau,echoskopuotoja net nustebo, kad mums Freiką nešiot reikėjo
Sveikutes,
Na mes jau pripratinejam prie gipso. Tik bijau, kad jai nepradetu po juo niezteti, juk nenuimsiu ir nepakasysiu. Gydytojas patare su saltu fenu karts nuo karto prapusti, bet ar ji sitaip nepersals? Zodziu, rytoj vel vaziuojam i Santariskes, turbut apziures ir gal dar praples ta strypa. Parasysiu, kai grisiu. O va kaip mes atrodom:
Ot gražuolė
O ką tas fenas? Prapūsti turi? Būtinai rašyk, valyte labai laukiam žinių Rytoj ir kytia naujienų turės
valyte, jau Tavo dukriukas tikra šaunuolė...
o kaip reikalai su lauku? ar prisiderinot kažkaip išeiti... mums tai prasidėjo dvi savaitės laisvės..džiaugsmas begalinis...toks, kad vakar naktį maniau įkinkysiu atgal į įtvarėlį...
Sveikutes, mamytes,
ir mes su Rokuciu jungiames pas jus i bureli Kaip smagu, kad jau isilaisvino Irmos ir Katukes dziaugsmeliai O Valytes istorija skaiciau su asarom ir sypsena Stiprybes mamytems ir sekmes maziukams p.s. rasiau sia zinute beveik 3 val., nes mazius toks piktas, tai jauciu naktele ilga laukia, nes net ant soniuko, kaip esam priprate, negalima paguldyt
Sveikutė
Ką padarysi,jei tokia dalia išpuolė, bet nebūna to blogo, kas neišeitų į gerą O čia jums, brangiosios-nuotaikai praskaidrinti QUOTE(asta-- @ 2009 01 28, 03:53) Sveikutes, mamytes, ir mes su Rokuciu jungiames pas jus i bureli Kaip smagu, kad jau isilaisvino Irmos ir Katukes dziaugsmeliai O Valytes istorija skaiciau su asarom ir sypsena Stiprybes mamytems ir sekmes maziukams sveika prisijungus kas dėl rentgeno tai Katukė tiksliai pasakė, būtinai dar pasidaryk echo... ir nenusimink, nebūtinai reiks nešioti 3 ar 4 mėnesius.. QUOTE(irma- @ 2009 01 28, 01:30) valyte, jau Tavo dukriukas tikra šaunuolė... o kaip reikalai su lauku? ar prisiderinot kažkaip išeiti... mums tai prasidėjo dvi savaitės laisvės..džiaugsmas begalinis...toks, kad vakar naktį maniau įkinkysiu atgal į įtvarėlį... Tiksliai kojinytė Mes kai nusiėmėm pagalvėlę irgi tas pats buvo Reikia į lovytę vėl pratinti, o kaip
Sveikos mamytes, tikrai aciu uz patarimus
Ir mums bus sunku priprasti su pagalvele QUOTE(asta-- @ 2009 01 28, 16:32) Sveikos mamytes, tikrai aciu uz patarimus Ir mums bus sunku priprasti su pagalvele "Ortopedijos technika" Ant Savanorių sankryžos, raudonas pastatas, pasisuk į registratūrą (nebepamenu tel. bet pasuk 118, pasakys) ir u=siregistruok mokamai echo. Eilės yra, gali tekti palaukti O kokio nr. pagalvėlė? "Pirmo žingsnio"?
Ir dar iskilo vienas
ir jei pas mus tik viena kojyte, tai ja prilaikydama kitai gal galeciau duoti pasispardyt Papildyta: QUOTE(Katukė @ 2009 01 28, 14:38) "Ortopedijos technika" Ant Savanorių sankryžos, raudonas pastatas, pasisuk į registratūrą (nebepamenu tel. bet pasuk 118, pasakys) ir u=siregistruok mokamai echo. Eilės yra, gali tekti palaukti O kokio nr. pagalvėlė? "Pirmo žingsnio"? Tai zinau kur, butinai ten reikia uzsiregistruot "Pirmo žingsnio" 14 dydis, nes labai mazas atvedimas, nors galejo ir didesni - tikrai issiskecia zuikis daugiau, bet gal lengviau priprasti bus su mazesne QUOTE(asta-- @ 2009 01 28, 16:39) Ir dar iskilo vienas ir jei pas mus tik viena kojyte, tai ja prilaikydama kitai gal galeciau duoti pasispardyt Taip seklesnė viena gūžduobė, reikia,kad išsigulėtų Aš taip ir darydavau, nesveika (tariamai) kojytė buvo ypač saugoma.
Nu jums tai isvis nepavydziu
QUOTE(asta-- @ 2009 01 28, 16:43) Tai zinau kur, butinai ten reikia uzsiregistruot "Pirmo žingsnio" 14 dydis, nes labai mazas atvedimas, nors galejo ir didesni - tikrai issiskecia zuikis daugiau, bet gal lengviau priprasti bus su mazesne Pas mane mažiausia yra 18nr., kai atvedimas bus didesnis (pamatuok pati tarp keliukų sulenkus kojytes) galėsiu duoti savo, pas mane "ortopedijos technikos" tikrai patogesnė už "pirmo žingsnio". Jei reikėtų nešioti, tik "ortopedinio" pirk (kompensuoja tik 1 kartą per mėnesį Jei ką, parašyk į AŽ
Na ka, grizome mes is Santariskiu, tai dar labiau praskete kojytes. Kai skete, tai daktaras sake, kad lengvai pasiduoda, tai supratau, kad cia geras zenklas. Leido jai sedeti (nes jau toks amzius beveik 6 men., kai labai norisi sestis), tai net lengviau ismoks sugipsuota, nes tie gipsai labai gerai ja prilaiko - nekrenta i sonus.
Ai, ir dar sake, kad su situo gipsu busim is viso 6 savaites, po to keis kita gipsa, gal jau maziau supanciotos kojytes bus. Ir tada dar paziures, kaip gyjam. asta--, mano mergytes irgi viena kojyte su negilia guzduobe (kaip minejo "lekstute"). Bet mano situacijoj abi kojytes supanciotos. Nors kazkur skaiciau, kad jeigu viena kojyte turi problema, tai ir kita gali buti linkus "sugesti", taip kad as turbut neliesciau ir kitos kojytes. O kas link "veltui" pagalves nesiojimo, tai tikrai neblogiau, o tik i nauda, nes visiems, net ir sveikiems vaikuciams naudinga pabuti issiketusiems.
valyte, na tos savatės netruks prabėgti
Kojytės abi gipsuotos, kad stabilioje padėtyje būtų, nes jei vieną gipsuotų tai kaip skėstų? ir nebūtų atvesta į šoną. Dėl išskėtimo vaiko,tai vienintelis pakenkimas yra sulėtinta vaikiuko fizinė raida, o šiaip daugiau ir nieko. asta-- , kojytes abi stenkis saugoti, bet būna situacijų,kai abi neišeina išlaikyti (pvz. maudant, rengiant), tuomet saugok sergančiąją. o toj shilainiu poliklinikoj tai nieko nesupranta ir kisha visiems ish eiles, kad patys apsidraustu to Katuke: dekui uz pagalvele, bet neprireike, prie progos grazinsim, gal kam prisireiks labiau Papildyta: QUOTE(_Valyte_ @ 2009 01 28, 16:36) O kas link "veltui" pagalves nesiojimo, tai tikrai neblogiau, o tik i nauda, nes visiems, net ir sveikiems vaikuciams naudinga pabuti issiketusiems. mano drauges mama Kauno klinikose naujagimiams echo daro ir sake, kad: 1. Freika reikia deti tik butiniausiu atveju nes labai atsilieka kudikio raida. 2. Ypatingai berniukams nera labai jau sveika buti su pastoviai pashutusiu uzpakaliuku. Beje vakar gydytojas ortopediniam taipogi sake, kad jokiu profilaktiniu neshiojimu negali buti, arba reikia neshioti arba ne. Musu atveju nesioti nereikia. O issisketes pabuti gali ir be Freiko, tiesiog nesioti iskestomis kojytemis ar paguldyti ant pilvuko ant saves. QUOTE(kytia @ 2009 01 29, 11:49) Beje vakar gydytojas ortopediniam taipogi sake, kad jokiu profilaktiniu neshiojimu negali buti, arba reikia neshioti arba ne. Tai smagu dabar kad nereiks to freiko:super , bet echo reikia pasidaryti. Mum irgi sake kad tikriausiai freiko nereiks, cia tik raumenukai itempti, o po echo pasimate ir displazija. Cia negasdinu Apie pasekmes po freiko nesiojimo man dar anksti kalbet. Pasisakysiu po pusmecio
Katuke, vezimelis dvynukams netiko, nes ten pertvara buvo. Tai kazkaip mano vezimeli padarem, ten kur kojytems vieta, is sonu nera krastu. Tai zemiau vaika guldau, o kojyciu keliukai islenda i sonus, vaika i vilnoni vokeli dar idedu, uzkloju ir gerai.
QUOTE(_Valyte_ @ 2009 01 24, 12:36) Aciu, mergaites uz silta priemima. Tai va, mes jau grizom sugipsuotos, dukryte istisai verke gipsuojama, dabar jau aprimo ir uzmigo. Reikes dabar priprasti. O svoris dabar dar jos padidejo - mat gipsas nemazai sveria, o ir ji pati jau ne lengvute - apie 8 kg. Kas link gipsavimo, tai dar gipsuojant pasake, kad niekaip jai kiti metodai netiktu, nes mergaine ne tik kad jau didele, bet ir begalo stipri, gipsuojant ja laikem keturiese - labai priesinosi. Freiko pagalve ji is karto sulauzytu. O cia antro gydytojo nuomone, bet jis patvirtino, kad kartais pradzioje nesimato patologijos - taip atsitiko ir su mano mergyte. As jam net anksciau daryta echoskopijos nuotrauka daviau, tai sake, kad ana nuotrauka nieko nerode dar. Nu, bandysim gyventi dabar taip ir vel vaziuosim dabar treciadieni pasitikrint, kaip gyjam. Sviekute, mums lygiai taip pat buvo, maziukas buvo 2 men kai echo dare ir rode viskas gerai, o kai nuejom pas ortapede iskarti Pavliko itvariuka uzdejo. Buvo labai neramus pirmas dienas, po savaites apsiprato, dabar turbut jau ir pamirso, o galvojau, kad niekaip nepripras QUOTE(Katukė @ 2009 01 24, 13:09) Bet aš labai puikiai pamenu, kaip panašų atvejį pasakojo "Pirmo žingsnio" ortopedė, tik vaikiukas jau buvo vaikščiojantis mums sake ,kad itvariuka tik iki 6 men nesiosime, po to gipsas arba operacija ilgiau negalima. QUOTE(asta-- @ 2009 01 28, 01:53) Sveikutes, mamytes, ir mes su Rokuciu jungiames pas jus i bureli Kaip smagu, kad jau isilaisvino Irmos ir Katukes dziaugsmeliai O Valytes istorija skaiciau su asarom ir sypsena Stiprybes mamytems ir sekmes maziukams p.s. rasiau sia zinute beveik 3 val., nes mazius toks piktas, tai jauciu naktele ilga laukia, nes net ant soniuko, kaip esam priprate, negalima paguldyt Junkis Man pirma para visai nemiegojo Sveikinimai visiems issivadavusiems Man pirma para visai nemiegojo Ir musu pirma para pagerinta buvo Mamytes norejau paklausti del "Pirmo zingsnio" freiku, kodel ju nemegstat, gal del tu lipuckiu, nes jos mane taip nervuoja Vakar kolege papasakojo viena istorija, tai papasakosiu ir jums Sake viena mama freiko nenuimdavo net ir maudant (gal jis koks plastmasinis buvo, kad neslapdavo Tai net ir nezinau kaip geriau istikruju QUOTE(asta-- @ 2009 01 30, 23:09) Mamytes norejau paklausti del "Pirmo zingsnio" freiku, kodel ju nemegstat, gal del tu lipuckiu, nes jos mane taip nervuoja ..., tai po 2 men daktarai apako, gal buvo per daug tos guzduobes pasidare(tiksliai nezinau), bet mamytei teko vaika paskui 2 men istiestom kojytem ir stipriai suspaustom laikyti, kad tik vaikas nesiskestu, o isivaizduokit, kaip nukentejo maziaus vystymosi raida, o del sutimo, tai dar blogiau nei issketus buvo Tai net ir nezinau kaip geriau istikruju Kas liečia pagalvėles,tai abejos su lipūčkėm. Bet ortopedinio patogesnės uždėti ,minkštesnės ir užrišimai patogesnėje vaikiukui vietoje. na kad sąžiningai dėjo, tai šaunuolė, o gydytojai matyt nežiūrėjo kaip gyja arba priežastis kažkur kitur. Aš taip pat ypač sąžiningai dėdavau, jokių pasispardymų ar kojyčių ištiesimo Jei pas jus yra pakitimai gūžduobėse, tikrai siūlyčiau atsakingai dėti, juk nuo to priklauso gijimo sparta
Įmetu foto kad susidaryti bendrą vaizdą (šniūrelių kryptys skiriasi, ilgumas, storis, kietumas, naudojimo patogumas). Kadangi išbandžau pati, todėl galiu pasakyti apie patogumą
"ortopedijos technika" (pima foto) ir "pirmas žingsnis" (antra foto) ![]() to paties dydžio abi (apatinė prailgintais kraštais be pakietinimo) ![]() o čia abi perlenktos, storio skirtumas (viršutinė labai kieta)
|