Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Klubų sąnariai,kas ir kaip 2
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Ligos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
irma-
blush2.gif atleiskit man nesusivokėlei, bet aš niekaip savo durna galva nesugalvoju kaip ten sugipsavo..per kurias vietas...o tai kaip pampersą pakeisti.. unsure.gif
aš įsivaizduoju kaip mergytei sunku...o dar labiau mamytei... console.gif laikykis valyte...

tikrai, įdomu kaip kytiai sekas... g.gif
_Valyte_
[quote=irma-,2009 01 24, 15:45]
blush2.gif atleiskit man nesusivokėlei, bet aš niekaip savo durna galva nesugalvoju kaip ten sugipsavo..per kurias vietas...o tai kaip pampersą pakeisti.. unsure.gif
aš įsivaizduoju kaip mergytei sunku...o dar labiau mamytei... console.gif laikykis valyte...

Va kaip atrodo:

user posted image
irma-
unsure.gif uij... na, bet mamytė šypsosi, o tai svarbiausia 4u.gif
sunku, bet jei taip reikia vadinasi gydytojai geriau žino ax.gif šaunuolės jūs abi mergytės console.gif 4u.gif po kurio laiko tai liks tik prisiminimu...

taip sunku, kai norėtum padėti, o nežinai kaip tą galima būtų padaryt unsure.gif
sat
Tikrai uij...
Bet laaaabai grazi mamyte ir dukryte. Tokia tvirta atrodot. blush2.gif kad jokie sunkumai nebaisus. sekmes
Katukė
Net neįsivaizdavau kaip atrodo sugipsuota g.gif
Mergytė šaunuolė, net neatrodo pikta, o mama tiesiog švyti. Šaunuolės abi thumbup.gif , laikas praeis, klubiukai susitvarkys ir pamiršit šį vargą kaip blogą sapną mirksiukas.gif . Lauksim vis naujienų, papasakokit kaip sekasi,kaip praėjo vizitai pas gydytoją.

O aš su nerimu laukiu pirmadienio unsure.gif , kažin ką echoskopija parodys g.gif , tikiuosi jau išgijom rolleyes.gif
irma-
QUOTE(Katukė @ 2009 01 24, 18:48)

O aš su nerimu laukiu pirmadienio unsure.gif , kažin ką echoskopija parodys g.gif , tikiuosi jau išgijom rolleyes.gif
*

manau, kad viskas jum bus ok ok.gif galėsit džiaugtis laisve 4u.gif
o mum liko dvi naktelės su įtvarėliu... bigsmile.gif tada pora savaitėlių (iki vizito) džiaugsimės laisve...o tada po vizito jau bus galutinai aišku...nes vistiek širdis nerimsta, kad ir nupančiojo..reikia sulaukti galutinio sprendimo... rolleyes.gif
Katukė
QUOTE(irma- @ 2009 01 24, 19:55)
manau, kad viskas jum bus ok  ok.gif galėsit džiaugtis laisve  4u.gif
o mum liko dvi naktelės su įtvarėliu...  bigsmile.gif  tada pora savaitėlių (iki vizito) džiaugsimės laisve...o tada po vizito jau bus galutinai aišku...nes vistiek širdis nerimsta, kad ir nupančiojo..reikia sulaukti galutinio sprendimo... rolleyes.gif
*

Tikiuosi ax.gif
Bet kaip laikas greit eina, kol lauki atrodo lėtai, o užsimiršti ir jau, žiūrėk, terminas atėjo bigsmile.gif . Neramu, neramu, žinoma tik gydytojo verdiktas išsklaidys visas abejones. mirksiukas.gif
Už visas laikau kumščius 4u.gif
_Valyte_
Aciu, mergaites, uz grazius zodzius, tikrai kazkaip lengiau pasidare, pasitikejimas sustipreja.
Kaip nors isgyvensim ir mes. Tik va, norejau paklausti jusu, o jusu vaikiukai telpa i vezimelius? Nes maniske ne per kur, gal kad jau didele, o gal kad tas gipsas daug vietos uzima. Nezinau ne ka daryti.
Katukė
QUOTE(_Valyte_ @ 2009 01 24, 23:12)
Aciu, mergaites, uz grazius zodzius, tikrai kazkaip lengiau pasidare, pasitikejimas sustipreja.
Kaip nors isgyvensim ir mes. Tik va, norejau paklausti jusu, o jusu vaikiukai telpa i vezimelius? Nes maniske ne per kur, gal kad jau didele, o gal kad tas gipsas daug vietos uzima. Nezinau ne ka daryti.
*

Mano tilpo,bet pas mane tas tikrasis lopšinis vežimas, jis platesnis už kitus. Į kombinuotą 3in1 nebūtų tilpus schmoll.gif . O kai pagalvėlę nuėmėm, tai kojytės į dugną remiasi blink.gif , pasirodo ilga,mergiotė. Koks atstumas centimetrais nuo keliuko iki keliuko? Pamatuosiu savo lopšį, jei pas jus siauresnis, gal verta pakeist vežimą? Juk sėdėti jums negalima unsure.gif ar ne?
_Valyte_
QUOTE(Katukė @ 2009 01 24, 21:31)
Mano tilpo,bet pas mane tas tikrasis lopšinis vežimas, jis platesnis už kitus. Į kombinuotą 3in1 nebūtų tilpus schmoll.gif . O kai pagalvėlę nuėmėm, tai kojytės į dugną remiasi blink.gif , pasirodo ilga,mergiotė. Koks atstumas centimetrais nuo keliuko iki keliuko? Pamatuosiu savo lopšį, jei pas jus siauresnis, gal verta pakeist vežimą? Juk sėdėti jums negalima unsure.gif ar ne?
*

Jo, pas mane 3 in one. Dabar dukryte uzmigo, tai pamatuosiu rytoj ir parasysiu. Gal tikrai del to netelpa, kad pas mus kombinuotas, nors palyginus su kitais tokiais, tai platus. Bet ir vezimelio dabar nepamatuosiu, nes masinoje guli.
O sedeti tai truputeli galima, bet i sedima tai tikrai netiks dar.
Katukė
QUOTE(_Valyte_ @ 2009 01 25, 00:01)
Jo, pas mane 3 in one. Dabar dukryte uzmigo, tai pamatuosiu rytoj ir parasysiu. Gal tikrai del to netelpa, kad pas mus kombinuotas, nors palyginus su kitais tokiais, tai platus. Bet ir vezimelio dabar nepamatuosiu, nes masinoje guli.
O sedeti tai truputeli galima, bet i sedima tai tikrai netiks dar.
*

Pas mus irgi kombinuotas, bet su dižiuliu lopšiu, plotis 38-39cm. Tilpo ir su 24cm., Freiko pagalvėle. Bet gal jūsų daugiau išskėsta mažiukė,juk didesnė unsure.gif , tai į lauką tik ant rankų turbūt g.gif , bet tikėkimės, kad jūsų lopšiukas siauresnis rolleyes.gif Lauksim gerų išmatavimų biggrin.gif
O sodinti leido?
_Valyte_
QUOTE(Katukė @ 2009 01 24, 22:17)
Pas mus irgi kombinuotas, bet su dižiuliu lopšiu, plotis 38-39cm. Tilpo ir su 24cm., Freiko pagalvėle. Bet gal jūsų daugiau išskėsta mažiukė,juk didesnė unsure.gif , tai į lauką tik ant rankų turbūt g.gif , bet tikėkimės, kad jūsų lopšiukas siauresnis rolleyes.gif Lauksim gerų išmatavimų biggrin.gif
O sodinti leido?
*

Leido siek tiek, bet manau, kad sedejimas jai nekenks. Siaip tai ji dar nesedejo pas mane, bet vartesi nuo nugarytes ant pilviuko ir jau buvo pradejus vartytis nuo pilviuko ant nugarytes. Dar bande jau ir sliauzti - kele dubeni. O dabar vel viska teks stabdyti, deja.
sat
Tik va, norejau paklausti jusu, o jusu vaikiukai telpa i vezimelius? Nes maniske ne per kur, gal kad jau didele, o gal kad tas gipsas daug vietos uzima. Nezinau ne ka daryti.
*

gal i sedima su pilnai gulima padetimi? ar i dvynuku vezimeli tilptu g.gif

mano su freiku i gulima vezimeli vos tilpo, juk ir vaikuciai jau ne tokie mazi.
autokedutes reikia kuo seklesnes, gavom bart is pediatro kad veziojam kedutej-nesioklej aukstais krastais.
sat

Tik va, norejau paklausti jusu, o jusu vaikiukai telpa i vezimelius? Nes maniske ne per kur, gal kad jau didele, o gal kad tas gipsas daug vietos uzima. Nezinau ne ka daryti.
*

O i sedima pilnai gulima padetimi? ar i dvyniu vezimuka g.gif

Manoji 5 menesiu ir be freiko beveik netelpa, reik kito. Autokedute tinka seklesne, neaukstu krasciuku
_Valyte_
Sveikutes,
Nu va, pamatavau, tai dukrytei reiketu, kad vezimelio plotis butu bent 45 cm, kazin, ar tokiu buna vienam vaikui, ar jau ieskoti tik dvynukams? Ir reikia kuo greiciau spresti sia problema, juk nelaikysiu vaiko istisai namie.
irma-
QUOTE(_Valyte_ @ 2009 01 25, 09:22)
juk nelaikysiu vaiko istisai namie.
*

aš kažkaip pagalvojau kaip reiktų į lauką išsiruošti... unsure.gif bet primiausia pagalvojau apie aprengimą unsure.gif nes kai pačiai teko vaiką rengti didžiausiais rūbais, kad tilptų tos išskėstos kojytės, tai jau numanau, kad jums tikrai nelengva..o apie vežimą - tai net nesusimasčiau doh.gif mes kažkaip tilpdavom ir vietos dar sočiai likdavo...net įdomu pasidarė kiek ten tų cm būtų rolleyes.gif
Katukė
QUOTE(_Valyte_ @ 2009 01 25, 10:22)
Sveikutes,
Nu va, pamatavau, tai dukrytei reiketu, kad vezimelio plotis butu bent 45 cm, kazin, ar tokiu buna vienam vaikui, ar jau ieskoti tik dvynukams? Ir reikia kuo greiciau spresti sia problema, juk nelaikysiu vaiko istisai namie.
*

Taip ir maniau, juk mažylė jau didesnė, o plačiausias lopšys vienam vaikiukui ir yra 38-39cm. verysad.gif Tik dvynukų lopšys lieka, nes sportinukai siauresni unsure.gif .
tokio
editukas35
Mažulėlė
O aš pamąsčiau štai tokį variantą - jei vežimėlis universalas, tai nuėmus lopšinę dalį, lieka atviras priekis, tai patiesus kokį tvirtesnį pleduką mergytė tikrai tilptų, nes priekis juk atviras. rolleyes.gif
Katukė
QUOTE(Mažulėlė @ 2009 01 26, 00:21)
O aš pamąsčiau štai tokį variantą - jei vežimėlis universalas, tai nuėmus lopšinę dalį, lieka atviras priekis, tai patiesus kokį tvirtesnį pleduką mergytė tikrai tilptų, nes priekis juk atviras.  rolleyes.gif
*

g.gif o kurioj vietoj keliukai gaunasi? tada vaiko kojytės kabos, ar ne?
_Valyte_
QUOTE(Mažulėlė @ 2009 01 25, 22:21)
O aš pamąsčiau štai tokį variantą - jei vežimėlis universalas, tai nuėmus lopšinę dalį, lieka atviras priekis, tai patiesus kokį tvirtesnį pleduką mergytė tikrai tilptų, nes priekis juk atviras.  rolleyes.gif
*

As igi buvau jau taip sumascius.
Bet siandien vakare prisiminiau, kad mano buvusios klasiokes brolis turi dvynukes, tai pasiskambinau ir paklausiau, ar dar turi vezimeli, tai zinokit, TURI. Kaip apsidziaugiau, rytoj jau turesiu ir galesim su maziuke grynu oru pakvepuoti pagaliau.

Aciu visoms mergaitems uz rupesti 4u.gif

Tiesa, mano mazutei dabar kaip sunku apsisprasti, kad isvis nejudina koju, kaip gaila i ja ziureti, bet gydytojas sake, kad vaikai pripranta per 2-3 dienas, tai rytoj lauksiu palengvejimo. Kad tik jai butu i nauda. unsure.gif
Katukė
QUOTE(_Valyte_ @ 2009 01 26, 00:39)
As igi buvau jau taip sumascius.
Bet siandien vakare prisiminiau, kad mano buvusios klasiokes brolis turi dvynukes, tai pasiskambinau ir paklausiau, ar dar turi vezimeli, tai zinokit, TURI. Kaip apsidziaugiau, rytoj jau turesiu ir galesim su maziuke grynu oru pakvepuoti pagaliau.

Aciu visoms mergaitems uz rupesti  4u.gif

Tiesa, mano mazutei dabar kaip sunku apsisprasti, kad isvis nejudina koju, kaip gaila i ja ziureti, bet gydytojas sake, kad vaikai pripranta per 2-3 dienas, tai rytoj lauksiu palengvejimo. Kad tik jai butu i nauda.  unsure.gif
*

Šaunu, vežimukas bus thumbup.gif
Nėr už ką, mes juk beveik kaip šeima biggrin.gif
Gaila mažiukės, bet žinoma apsipras. 4u.gif
Katukė
Sveikos,sveikos, nebegaliu iškęsti nepasidalinus džiaugsmu ax.gif Buvom echoskopiją darytis ir pasirodo viskas thumbup.gif idealiai. clap.gif Nustebo echoskopuojanti gydytoja,kai pasakiau, kad mes nešiojom pagalvėlę blink.gif Nejau jos nereikėjo? Darėmės echo pirmą kartą Šilainių poliklinikoj, o dabar "Ortopedijos technikoj" tai aparatūra kaip diena nuo nakties skiriasi. Dabar net pati aiškiausiai mačiau gūžduobes rolleyes.gif . Gaila anksčiau nesusiprotėjau pakartoti echo doh.gif Tiek to, gal ir nereikėjo nešioti, bet svarbu, kad ir nereikia biggrin.gif
_Valyte_
QUOTE(Katukė @ 2009 01 26, 12:54)
Sveikos,sveikos, nebegaliu iškęsti nepasidalinus džiaugsmu ax.gif  Buvom echoskopiją darytis ir pasirodo viskas thumbup.gif idealiai. clap.gif  Nustebo echoskopuojanti gydytoja,kai pasakiau, kad mes nešiojom pagalvėlę blink.gif Nejau jos nereikėjo? Darėmės echo pirmą kartą Šilainių poliklinikoj, o dabar "Ortopedijos technikoj" tai aparatūra kaip diena nuo nakties skiriasi. Dabar net pati aiškiausiai mačiau gūžduobes rolleyes.gif . Gaila anksčiau nesusiprotėjau pakartoti echo doh.gif Tiek to, gal ir nereikėjo nešioti, bet svarbu, kad ir nereikia biggrin.gif
*

Oi, kaip smagu. Turbut akmuo nuo sirdies nukrito. Visgi, kokia laime mums atnesa vaiku sveikata. Dziaugiuosi uz jus, ir mes tikimes pasveikti. Man tai abejoniu nekilo, kad mano maziukei kazkas negerai, nes kai pirma karta tikrinomes, kazkaip buvo sunku patiketi, kad "tipo" viskas gerai, juk maciau, kad kojyte neatsiveda, uzpakaliuko puses nesueina - vienas pusrutuliukas auksciau, kitas zemiau, tai ir kojytes skirtingo ilgio, o ir raukslytes nevienodos - vienoj kojytej yra, kitoj nera isvis. Tai ejau pas kitus, kur jau pamate, nors is mano nestu echoskopijos nuotrauku irgi jis nemate nieko blogo. Tai va, mama jaucia labiau, nei daktarai kartais.
sat
QUOTE(Katukė @ 2009 01 26, 14:54)
Darėmės echo pirmą kartą Šilainių poliklinikoj, o dabar "Ortopedijos technikoj" tai aparatūra kaip diena nuo nakties skiriasi.
*

Na va, kokios naujienos thumbup.gif

Zinai, mes irgi "Ortopedijos technikoj" darem antra echo, tai irgi pasake - o kodel po menesio nesidaret kontrolei echo? Gal butu menesio nesiojimo uzteke. g.gif O "Pirmo zingsnio" ortopede antra echo paskyre tik po 2.5 menesio.

Tai dabar turiu visa dukros gydymo kortele ir galvoju gal jau i "Ortopedijos technika" vaziuot tikrintis. Nes pas mus yra nezymi peduciu deformacija, bei nevienodas kojyciu ilgis.
kytia
mums shilainiu poliklinikoj kai dare echo tai ish pat pradziu nieko nemate, sake kad viskas gerai, o kai paklause del ko mus cia siunte ir atsakiau jog gydytoja apsidraudimui atsiunte, tai dar karta paziurejo ir "pamate" kad guzduobes krastas lygtais nuozulnesnis ir freika israse. treciadieniui uzsirasiau i ortopedini, paziuresim kokie ish tikro pas mus reikalai... gal ta echoskopuotoja nieko nematydama irgi apsidraudimui mums freika igrudo g.gif
irma-
QUOTE(Katukė @ 2009 01 26, 13:54)
Sveikos,sveikos, nebegaliu iškęsti nepasidalinus džiaugsmu ax.gif
*

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif oi kaip puiku biggrin.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif tikrai džiaugsmas, sveikinu išsivadavus bigsmile.gif

o mums vakar buvo paskutinė naktelė su įtvarėliu, šiandien įtvarėlio jau nebedėsim ax.gif o po dviejų savaičių žiūrėsim vėl echoskopu ar reikalai neprastėja rolleyes.gif unsure.gif bet aišku tikiuosi, kad ne ax.gif tai irgi esu labai laiminga bigsmile.gif

valyte, kaip dukrytė laikosi? unsure.gif dienoj keletą kartų pagalvoju apie jus 4u.gif rolleyes.gif
Katukė
QUOTE(kytia @ 2009 01 26, 21:07)
mums shilainiu poliklinikoj kai dare echo tai ish pat pradziu nieko nemate, sake kad viskas gerai, o kai paklause del ko mus cia siunte ir atsakiau jog gydytoja apsidraudimui atsiunte, tai dar karta paziurejo ir "pamate" kad guzduobes krastas lygtais nuozulnesnis ir freika israse. treciadieniui uzsirasiau i ortopedini, paziuresim kokie ish tikro pas mus reikalai... gal ta echoskopuotoja nieko nematydama irgi apsidraudimui mums freika igrudo  g.gif
*

Jau ta Šilainių poliklinika doh.gif , man nėštumo iki 7 savaičių nematė, o Mažylyje nepilnai 4 savaičių jau matė. Išvada: eiti privačiai už savus pinigėlius į geresnę aparatūrą turinčią įstaigą.
Sakau,echoskopuotoja net nustebo, kad mums Freiką nešiot reikėjo blink.gif . Kelis kart pasiklausė. Gaila,kad anksčiau nenuėjau, jau vartytųsi mazgė, sėstųsi...
_Valyte_
Sveikutes,
Na mes jau pripratinejam prie gipso. Tik bijau, kad jai nepradetu po juo niezteti, juk nenuimsiu ir nepakasysiu. Gydytojas patare su saltu fenu karts nuo karto prapusti, bet ar ji sitaip nepersals? Zodziu, rytoj vel vaziuojam i Santariskes, turbut apziures ir gal dar praples ta strypa. Parasysiu, kai grisiu.
O va kaip mes atrodom:

user posted image
Katukė
Ot gražuolė wub.gif , seilinuką graužia wub.gif ir jokių problemų nemato biggrin.gif
O ką tas fenas? Prapūsti turi?
Būtinai rašyk, valyte labai laukiam žinių ax.gif
Rytoj ir kytia naujienų turės blush2.gif
irma-
valyte, jau Tavo dukriukas tikra šaunuolė... wub.gif o graužia man atrodo ne seilinuką o kojinytę hihihi.gif
o kaip reikalai su lauku? ar prisiderinot kažkaip išeiti...

mums tai prasidėjo dvi savaitės laisvės..džiaugsmas begalinis...toks, kad vakar naktį maniau įkinkysiu atgal į įtvarėlį... g.gif (nors miegodavo ramiau) turbūt jau ji buvo pripratus..nuo 01 val iki 02 verkė ištisai..taip ir likau nesupratus kas čia nutikę buvo..žiūrėsim kokie reikalai bus toliau..
asta--
Sveikutes, mamytes, 4u.gif
ir mes su Rokuciu jungiames pas jus i bureli group.gif ir mes su balneliu doh.gif o taip ejau atsakymu siandien su mintim, kad viskas gerai, nes daktarems viskas buvo gerai, kol nepamate rentgeno foto. Gerai viena mamyte sake, kad mes turbut jauciam g.gif nes pati paprasiau siuntimo pas ortopeda unsure.gif Taigi, nesioti sake reiks 3 men, o gal ir 4 doh.gif

Kaip smagu, kad jau isilaisvino Irmos ir Katukes dziaugsmeliai thumbup.gif
O Valytes istorija skaiciau su asarom ir sypsena wub.gif
Stiprybes mamytems ir sekmes maziukams

p.s. rasiau sia zinute beveik 3 val., nes mazius toks piktas, tai jauciu naktele ilga laukia, nes net ant soniuko, kaip esam priprate, negalima paguldyt verysad.gif
Katukė
Sveikutė 4u.gif asta-- , labau šaunu, kad prisijungei prie mūsų. Čia mes visos kartu, todėl tikrai lengviau ir linksmiau. group.gif
Ką padarysi,jei tokia dalia išpuolė, bet nebūna to blogo, kas neišeitų į gerą mirksiukas.gif . Pradžia visada sunki,o kuo toliau-tuo lengviau ax.gif . O ar echoskopiją darėtės? irma_ dalinosi įspūdžiais apie rentgeno nuotraukos informatyvumą, tai jei nesidarėt echo, nepagailėk pinigėlių ir nueik privačiai su naujausia aparatūra pasidarykit. Gali būti,kad situacija šiek tiek kitokia nei nuotraukoje g.gif . Bet būtinai su naujausiu echoskopu išsitirkit, aš pati jau patyriau,ką reiškia su senaisiais tirtis doh.gif
O čia jums, brangiosios-nuotaikai praskaidrintiuser posted image
irma-
QUOTE(asta-- @ 2009 01 28, 03:53)
ir mes su Rokuciu jungiames pas jus i bureli group.gif ir mes su balneliu  doh.gif

*

sveika prisijungus console.gif
kas dėl rentgeno tai Katukė tiksliai pasakė, būtinai dar pasidaryk echo...
ir nenusimink, nebūtinai reiks nešioti 3 ar 4 mėnesius..
Katukė
QUOTE(irma- @ 2009 01 28, 01:30)
valyte, jau Tavo dukriukas tikra šaunuolė...  wub.gif  o graužia man atrodo ne seilinuką o kojinytę hihihi.gif
o kaip reikalai su lauku? ar prisiderinot kažkaip išeiti...

mums tai prasidėjo dvi savaitės laisvės..džiaugsmas begalinis...toks, kad vakar naktį maniau įkinkysiu atgal į įtvarėlį... g.gif (nors miegodavo ramiau) turbūt jau ji buvo pripratus..nuo 01 val iki 02 verkė ištisai..taip ir likau nesupratus kas čia nutikę buvo..žiūrėsim kokie reikalai bus toliau..
*

Tiksliai kojinytė blush2.gif , žliba aš doh.gif lotuliukas.gif
Mes kai nusiėmėm pagalvėlę irgi tas pats buvo doh.gif Tu dar palauk, pajausi, ką reiškia ją užkloti blink.gif pajautė laisvę kojytės, tai taip spardosi doh.gif , visą laiką be kaldrytės, nespėju klostyti. O vakar palikau Saulužę kaip visada prie sienos statmenai lovos (kad nenusiverstų) ir ką jūs manot, kepinu spirgučius ir girdžiu "BUM!" blink.gif Kažkokiu būdu špokė apsuko ratą lovoje (apie 1,5m. ratu) ir šleptelėjo ant žemės unsure.gif . Prasideda nauji vargai biggrin.gif , pabundu ryte, o ji mane visai iš lovos stumia, jai iki sienos 1 metras, bet prie manęs, matyt patogiau lotuliukas.gif
Reikia į lovytę vėl pratinti, o kaip doh.gif dantys ramybės neduoda. Jau viršutiniai 6 per dantenas šviečiasi ir niekaip neišlenda unsure.gif Gal kokių patarimų sulaukčiau ką daryt blush2.gif , sūnus visai kitaip augo, net nebepamenu kaip užaugo, jokių rūpesčių nebuvo. O šita pajožarga doh.gif tuoj mamą ant podiumo, madas demonstruot išvarys (jau taip figūrą pakoregavo lotuliukas.gif )
asta--
Sveikos mamytes, tikrai aciu uz patarimus mirksiukas.gif butinai reiks nulekt pasidaryti echo, o gal kuri zinot, kur Kaune naujausia aparatura g.gif (gal ortopedijos klinika savanoriuose?)
Ir mums bus sunku priprasti su pagalvele doh.gif , nes pora savaiciu tik isrengus ir leisdama nuogam pasispardyt, nuramindavau maziu ax.gif Tai jauciu kaip jums dabar, kai maziukai jau dideli ir pajaute laisve thumbup.gif tai tikrai spek gaudyt mirksiukas.gif
Katukė
QUOTE(asta-- @ 2009 01 28, 16:32)
Sveikos mamytes, tikrai aciu uz patarimus mirksiukas.gif butinai reiks nulekt pasidaryti echo, o gal kuri zinot, kur Kaune naujausia aparatura g.gif (gal ortopedijos klinika savanoriuose?)
Ir mums bus sunku priprasti su pagalvele doh.gif , nes pora savaiciu tik isrengus ir leisdama nuogam pasispardyt, nuramindavau maziu ax.gif  Tai jauciu kaip jums dabar, kai maziukai jau dideli ir pajaute laisve thumbup.gif tai tikrai spek gaudyt mirksiukas.gif
*

"Ortopedijos technika" Ant Savanorių sankryžos, raudonas pastatas, pasisuk į registratūrą (nebepamenu tel. bet pasuk 118, pasakys) ir u=siregistruok mokamai echo. Eilės yra, gali tekti palaukti unsure.gif
O kokio nr. pagalvėlė? "Pirmo žingsnio"?
asta--
Ir dar iskilo vienas blush2.gif man parode ant foto, kad mazas vienas isgaubimas ir daktare sako: pasakysiu liaudiskai, kad turim lekstute, o dabar reikia padaryt bliudeli...tai cia tas pats kaip guzduobe apie kuria jus kalbat:hm
ir jei pas mus tik viena kojyte, tai ja prilaikydama kitai gal galeciau duoti pasispardyt ax.gif kaip manot? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Katukė @ 2009 01 28, 14:38)
"Ortopedijos technika" Ant Savanorių sankryžos, raudonas pastatas, pasisuk į registratūrą (nebepamenu tel. bet pasuk 118, pasakys) ir u=siregistruok mokamai echo. Eilės yra, gali tekti palaukti unsure.gif
O kokio nr. pagalvėlė? "Pirmo žingsnio"?
*

Tai zinau kur, butinai ten reikia uzsiregistruot mirksiukas.gif
"Pirmo žingsnio" 14 dydis, nes labai mazas atvedimas, nors galejo ir didesni - tikrai issiskecia zuikis daugiau, bet gal lengviau priprasti bus su mazesne g.gif
Katukė
QUOTE(asta-- @ 2009 01 28, 16:39)
Ir dar iskilo vienas blush2.gif  man parode ant foto, kad mazas vienas isgaubimas ir daktare sako: pasakysiu liaudiskai, kad turim lekstute, o dabar reikia padaryt bliudeli...tai cia tas pats kaip guzduobe apie kuria jus kalbat:hm 
ir jei pas mus tik viena kojyte, tai ja prilaikydama kitai gal galeciau duoti pasispardyt ax.gif kaip manot? g.gif
*

Taip seklesnė viena gūžduobė, reikia,kad išsigulėtų
Aš taip ir darydavau, nesveika (tariamai) kojytė buvo ypač saugoma.
asta--
Nu jums tai isvis nepavydziu blink.gif vargsas vaikelis be reikalo buvo supanciotas doh.gif bet geriau nieko thumbup.gif ir pamirsit kaip bloga sapna si ivyki mirksiukas.gif
Katukė
QUOTE(asta-- @ 2009 01 28, 16:43)
Tai zinau kur, butinai ten reikia uzsiregistruot mirksiukas.gif
"Pirmo žingsnio" 14 dydis, nes labai mazas atvedimas, nors galejo ir didesni - tikrai issiskecia zuikis daugiau, bet gal lengviau priprasti bus su mazesne g.gif
*

Pas mane mažiausia yra 18nr., kai atvedimas bus didesnis (pamatuok pati tarp keliukų sulenkus kojytes) galėsiu duoti savo, pas mane "ortopedijos technikos" tikrai patogesnė už "pirmo žingsnio". Jei reikėtų nešioti, tik "ortopedinio" pirk (kompensuoja tik 1 kartą per mėnesį doh.gif ), tai aš tik vieną ir gavau nemokamai, o visas kitas pirkau unsure.gif
Jei ką, parašyk į AŽ mirksiukas.gif
_Valyte_
Na ka, grizome mes is Santariskiu, tai dar labiau praskete kojytes. Kai skete, tai daktaras sake, kad lengvai pasiduoda, tai supratau, kad cia geras zenklas. Leido jai sedeti (nes jau toks amzius beveik 6 men., kai labai norisi sestis), tai net lengviau ismoks sugipsuota, nes tie gipsai labai gerai ja prilaiko - nekrenta i sonus.
Ai, ir dar sake, kad su situo gipsu busim is viso 6 savaites, po to keis kita gipsa, gal jau maziau supanciotos kojytes bus. Ir tada dar paziures, kaip gyjam.

asta--, mano mergytes irgi viena kojyte su negilia guzduobe (kaip minejo "lekstute"). Bet mano situacijoj abi kojytes supanciotos. Nors kazkur skaiciau, kad jeigu viena kojyte turi problema, tai ir kita gali buti linkus "sugesti", taip kad as turbut neliesciau ir kitos kojytes.

O kas link "veltui" pagalves nesiojimo, tai tikrai neblogiau, o tik i nauda, nes visiems, net ir sveikiems vaikuciams naudinga pabuti issiketusiems.
Katukė
valyte, na tos savatės netruks prabėgti bigsmile.gif ir viskas atrodys daug šviesiau. Ar gavote jau vežimėlį? Kad greitai atsiveda,tai didelis pliusas, greičiau išgysit 4u.gif
Kojytės abi gipsuotos, kad stabilioje padėtyje būtų, nes jei vieną gipsuotų tai kaip skėstų? ir nebūtų atvesta į šoną. g.gif
Dėl išskėtimo vaiko,tai vienintelis pakenkimas yra sulėtinta vaikiuko fizinė raida, o šiaip daugiau ir nieko. happy.gif

asta-- , kojytes abi stenkis saugoti, bet būna situacijų,kai abi neišeina išlaikyti (pvz. maudant, rengiant), tuomet saugok sergančiąją. mirksiukas.gif O dėl pasispardymų viena kojyte, su pagalvėle vaikas gali judinti kojytes,pamatysi pati,kai apsipras. Nevargink savęs ir neerzink mažiaus, geriau lai pripranta prie Freiko bigsmile.gif
kytia
clap.gif yahoo.gif yess.gif victory.gif vakar buvom ortopediniam tai gydytojas pasukiojo kojytes ir pasake "jokios freiko pagalveles jums nereikia!!!" dar kad ramiau butu echo parase, bet pasak jo, tai tik kad man ramiau butu thumbup.gif
o toj shilainiu poliklinikoj tai nieko nesupranta ir kisha visiems ish eiles, kad patys apsidraustu fool.gif
to Katuke: dekui uz pagalvele, bet neprireike, prie progos grazinsim, gal kam prisireiks labiau 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(_Valyte_ @ 2009 01 28, 16:36)

O kas link "veltui" pagalves nesiojimo, tai tikrai neblogiau, o tik i nauda, nes visiems, net ir sveikiems vaikuciams naudinga pabuti issiketusiems.
*

mano drauges mama Kauno klinikose naujagimiams echo daro ir sake, kad:
1. Freika reikia deti tik butiniausiu atveju nes labai atsilieka kudikio raida.
2. Ypatingai berniukams nera labai jau sveika buti su pastoviai pashutusiu uzpakaliuku.
Beje vakar gydytojas ortopediniam taipogi sake, kad jokiu profilaktiniu neshiojimu negali buti, arba reikia neshioti arba ne. Musu atveju nesioti nereikia. O issisketes pabuti gali ir be Freiko, tiesiog nesioti iskestomis kojytemis ar paguldyti ant pilvuko ant saves.
sat
QUOTE(kytia @ 2009 01 29, 11:49)
Beje vakar gydytojas ortopediniam taipogi sake, kad jokiu profilaktiniu neshiojimu negali buti, arba reikia neshioti arba ne.
*

Tai smagu dabar kad nereiks to freiko:super , bet echo reikia pasidaryti. Mum irgi sake kad tikriausiai freiko nereiks, cia tik raumenukai itempti, o po echo pasimate ir displazija. Cia negasdinu doh.gif biggrin.gif tik siaip.

Apie pasekmes po freiko nesiojimo man dar anksti kalbet. Pasisakysiu po pusmecio biggrin.gif
Katukė
QUOTE(kytia @ 2009 01 29, 11:49)
clap.gif  yahoo.gif  yess.gif  victory.gif
*

thumbup.gif clap.gif
Gydytojas pas kurį buvot irgi thumbup.gif .
Nerealiai džiaugiuosi už jus 4u.gif
O čia bus pamoka tokioms kaip aš blush2.gif , kurios pasitiki viena nuomone unsure.gif , be reikalo kankinomės verysad.gif
_Valyte_
Katuke, vezimelis dvynukams netiko, nes ten pertvara buvo. Tai kazkaip mano vezimeli padarem, ten kur kojytems vieta, is sonu nera krastu. Tai zemiau vaika guldau, o kojyciu keliukai islenda i sonus, vaika i vilnoni vokeli dar idedu, uzkloju ir gerai.
linele.m
QUOTE(_Valyte_ @ 2009 01 24, 12:36)
Aciu, mergaites uz silta priemima.
Tai va, mes jau grizom sugipsuotos, dukryte istisai verke gipsuojama, dabar jau aprimo ir uzmigo. Reikes dabar priprasti. O svoris dabar dar jos padidejo - mat gipsas nemazai sveria, o ir ji pati jau ne lengvute - apie 8 kg.
Kas link gipsavimo, tai dar gipsuojant pasake, kad niekaip jai kiti metodai netiktu, nes mergaine ne tik kad jau didele, bet ir begalo stipri, gipsuojant ja laikem keturiese - labai priesinosi. Freiko pagalve ji is karto sulauzytu.
O cia antro gydytojo nuomone, bet jis patvirtino, kad kartais pradzioje nesimato patologijos - taip atsitiko ir su mano mergyte. As jam net anksciau daryta echoskopijos nuotrauka daviau, tai sake, kad ana nuotrauka nieko nerode dar. Nu, bandysim gyventi dabar taip ir vel vaziuosim dabar treciadieni pasitikrint, kaip gyjam.
*

Sviekute, mums lygiai taip pat buvo, maziukas buvo 2 men kai echo dare ir rode viskas gerai, o kai nuejom pas ortapede iskarti Pavliko itvariuka uzdejo. Buvo labai neramus pirmas dienas, po savaites apsiprato, dabar turbut jau ir pamirso, o galvojau, kad niekaip nepripras mirksiukas.gif

QUOTE(Katukė @ 2009 01 24, 13:09)
Bet aš labai puikiai pamenu, kaip panašų atvejį pasakojo "Pirmo žingsnio" ortopedė, tik vaikiukas jau buvo vaikščiojantis doh.gif , jam dėjo Pavliko diržus, bet bernužėlis ir su jais prisitaikė vaikščioti. Ar padėjo gydymas tikrai nežinau.

mums sake ,kad itvariuka tik iki 6 men nesiosime, po to gipsas arba operacija ilgiau negalima.

QUOTE(asta-- @ 2009 01 28, 01:53)
ir mes su Rokuciu jungiames pas jus i bureli group.gif ir mes su balneliu  doh.gif o taip ejau atsakymu siandien su mintim, kad viskas gerai, nes daktarems viskas buvo gerai, kol nepamate rentgeno foto. Gerai viena mamyte sake, kad mes turbut jauciam g.gif nes pati paprasiau siuntimo pas ortopeda unsure.gif  Taigi, nesioti sake reiks 3 men, o gal ir 4 doh.gif

p.s. rasiau sia zinute beveik 3 val., nes mazius toks piktas, tai jauciu naktele ilga laukia, nes net ant soniuko, kaip esam priprate, negalima paguldyt verysad.gif
*

Junkis 4u.gif as irgi jauciau ir pati maciau, reikalavau pas ortopeda doh.gif
Man pirma para visai nemiegojo verysad.gif dabar jau viskas kaip ir iprasta, tik , kad miega vezimo lopsy, nei lovytej nei musu lovoj nemiega doh.gif

Sveikinimai visiems issivadavusiems 4u.gif 4u.gif
asta--

Man pirma para visai nemiegojo verysad.gif dabar jau viskas kaip ir iprasta, tik , kad miega vezimo lopsy, nei lovytej nei musu lovoj nemiega doh.gif

Ir musu pirma para pagerinta buvo doh.gif tik paryciais uzmigo ir tai tik porai valandu blink.gif , o dabar tai jau apsipratom truputuka, bet vistiek vaikas taip nusvinta kai dirzus atsegineju ir pampers'a keiciu-dievina pasispardyt nuoga dupce lotuliukas.gif bet tik labiau suerzinu doh.gif anksciau tik taip nuramindavau isrengus, o dabar.... paciai net nervas ima verysad.gif nu bet nieko tokio, norim tik pacio geriausio zuikeliui thumbup.gif

Mamytes norejau paklausti del "Pirmo zingsnio" freiku, kodel ju nemegstat, gal del tu lipuckiu, nes jos mane taip nervuoja mad.gif labai jau kietos ir trinas prie veiduko, kakliuko. "Ortopedinio" gal mielesnes? g.gif

Vakar kolege papasakojo viena istorija, tai papasakosiu ir jums mirksiukas.gif
Sake viena mama freiko nenuimdavo net ir maudant (gal jis koks plastmasinis buvo, kad neslapdavo g.gif ) ir labai jau ziauriai priziurejo, kad tik vaikiukas nesuglaustu kojyciu, tai po 2 men daktarai apako, gal buvo per daug tos guzduobes pasidare(tiksliai nezinau), bet mamytei teko vaika paskui 2 men istiestom kojytem ir stipriai suspaustom laikyti, kad tik vaikas nesiskestu, o isivaizduokit, kaip nukentejo maziaus vystymosi raida, o del sutimo, tai dar blogiau nei issketus buvo unsure.gif (cia mama taip pati pasakojo)
Tai net ir nezinau kaip geriau istikruju blink.gif aisku, cia visiems individualiai buna ir nenoriu pirsti jokios savo nuomones, bet galvoju, kad savo maziui tai leisiu pries maudynes 10 min pasispardyti blush2.gif Beabejo norim kaip geriausia butu, bet ne viena tiksliai nezinom, kaip tas geriausia yra (aisku tik neisizeiskit) mirksiukas.gif
Katukė
QUOTE(asta-- @ 2009 01 30, 23:09)
Mamytes norejau paklausti del "Pirmo zingsnio" freiku, kodel ju nemegstat, gal del tu lipuckiu, nes jos mane taip nervuoja mad.gif labai jau kietos ir trinas prie veiduko, kakliuko. "Ortopedinio" gal mielesnes? g.gif

..., tai po 2 men daktarai apako, gal buvo per daug tos guzduobes pasidare(tiksliai nezinau), bet mamytei teko vaika paskui 2 men istiestom kojytem ir stipriai suspaustom laikyti, kad tik vaikas nesiskestu, o isivaizduokit, kaip nukentejo maziaus vystymosi raida, o del sutimo, tai dar blogiau nei issketus buvo unsure.gif (cia mama taip pati pasakojo)
Tai net ir nezinau kaip geriau istikruju blink.gif aisku, cia visiems individualiai buna ir nenoriu pirsti jokios savo nuomones, bet galvoju, kad savo maziui tai leisiu pries maudynes 10 min pasispardyti blush2.gif  Beabejo norim kaip geriausia butu, bet ne viena tiksliai nezinom, kaip tas geriausia yra (aisku tik neisizeiskit) mirksiukas.gif
*

Kas liečia pagalvėles,tai abejos su lipūčkėm. Bet ortopedinio patogesnės uždėti ,minkštesnės ir užrišimai patogesnėje vaikiukui vietoje. biggrin.gif
na kad sąžiningai dėjo, tai šaunuolė, o gydytojai matyt nežiūrėjo kaip gyja arba priežastis kažkur kitur. Aš taip pat ypač sąžiningai dėdavau, jokių pasispardymų ar kojyčių ištiesimo schmoll.gif net minutei, 2 mėnesius taip, o mažylė po 2 dienų kai nuėmėm jau ištiesė kojytes. Echo parodė idealiausias gūžduobes, nei milimetro paklaidos biggrin.gif . Gal tam vaikiukui šiaip kažkokia patologoja?
Jei pas jus yra pakitimai gūžduobėse, tikrai siūlyčiau atsakingai dėti, juk nuo to priklauso gijimo sparta mirksiukas.gif
Katukė
Įmetu foto kad susidaryti bendrą vaizdą (šniūrelių kryptys skiriasi, ilgumas, storis, kietumas, naudojimo patogumas). Kadangi išbandžau pati, todėl galiu pasakyti apie patogumą
"ortopedijos technika" (pima foto) ir "pirmas žingsnis" (antra foto)
user posted image user posted image

to paties dydžio abi (apatinė prailgintais kraštais be pakietinimo)
user posted image

o čia abi perlenktos, storio skirtumas (viršutinė labai kieta)
user posted image
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.