Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mamos,kurios atsisakė skiepų.
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Skiepai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
AlfaBeta
QUOTE(dange @ 2011 01 16, 00:51)
tai, kad minčių eiga panaši, manau nėra blogai  biggrin.gif
*

Aišku, kad gerai thumbup.gif Na, be abejo, Jūs asė orientuotis informacijos platybėse ir turite daug informacijos atrankai, interpretavimui būtinų žinių, įgytų studijų metais, tiek apskritai erudicijos dėka 4u.gif Tai svarbu, turint galvoje, kad mokslo srityje nuolat vyksta kas nors naujo, plečiasi kognityvus laukas. Tikiuosi, čia rašančių mamų keliami klausimai Jums taip pat naudingi tame kontekste.

Apie bioterorizmo grėsmę rašiau ne tik šios dikusijos metu. Jums ne naujiena maro ar raupų panaudojimo bioterorizmo tikslais tikimybė. Yra žmonių, kurie negirdėjo, nežino. Tai kartais atitinkamam kontekste paminiu, kad ir taip pasaulyje gali būti.
gebene
AlfaBeta ir Dange, o jus nenorit susikurt atskiros temos, pvz.: AlfaBetos ir Danges pasnekesiai apie skiepus? Kai noretusi smegenis pamankstint protingom frazem ir terminais - ateitumem pasiskaityt 4u.gif
Nes pvz as esu paprasta mama ir mane domina kitu paprastu mamu nuomones kodel jos atsisake skiepu, patirtys, paprastos nuomones ir t.t., nebutinai pagristos nuorodom ir pseudoprotingom frazem ir kazkokiais tik jum abiem suprantamais isvedziojimais rolleyes.gif
AlfaBeta
QUOTE(gebene @ 2011 01 16, 15:54)
AlfaBeta ir Dange, o jus nenorit susikurt atskiros temos, pvz.: AlfaBetos ir Danges pasnekesiai apie skiepus? Kai noretusi smegenis pamankstint protingom frazem ir terminais - ateitumem pasiskaityt  4u.gif
Nes pvz as esu paprasta mama ir mane domina kitu paprastu mamu nuomones kodel jos atsisake skiepu, patirtys, paprastos nuomones ir t.t., nebutinai pagristos nuorodom ir pseudoprotingom frazem  ir kazkokiais tik jum abiem suprantamais isvedziojimais rolleyes.gif
*

Maniau, kad dange ir aš nemažai pakapstėm giliau.
Aš pakankamai dalinausi savo patirtim ir asmenine nuomone. Bet tuomet pasigirsdavo visiškai teisingos pastabos, kad ją reikia pagrįsti. Todėl ir duodamos nuorodos. Jei sunku tarp mano pseudoprotingų frazių atrinkti esmę...
Ką gi, prašau atleisti.
Dange, varom kitur padiskutuosim apie skiepus:D Vienai neįdomu bus su savim diskutuoti ir ginčytis lotuliukas.gif
gebene
QUOTE(AlfaBeta @ 2011 01 16, 14:02)
Maniau, kad dange ir aš nemažai pakapstėm giliau.
Aš pakankamai dalinausi savo  patirtim ir asmenine nuomone. Bet tuomet pasigirsdavo visiškai teisingos pastabos, kad ją reikia pagrįsti. Todėl ir duodamos nuorodos. Jei sunku tarp mano pseudoprotingų frazių atrinkti esmę...
Ką gi, prašau atleisti.
Dange, varom kitur padiskutuosim apie skiepus:D Vienai neįdomu bus su savim tartis ir ginčytis lotuliukas.gif
*

Suprantat, tiesiog mes jau savo apsisprendima padarem, todel tema ir vadinasi: Mamos, kurios atsisake skiepu. Suprantu jusu diskusijas temoje: Skiepai, kurie tikrai reikalingi, ja taip pat skaitau - ten ir reikalingi pagrindimai kas kaip ir kodel, o cia gaunasi kaip ir dubliavimasis temu, nes pagrindiniai jusu abieju argumentai ir yra - reikalingi tie skiepai, ar ne. O mes jau nusprendusios, kad nereikalingi ir jusu diskusijos cia ne vietoj, mano nuomone 4u.gif
AlfaBeta
QUOTE(gebene @ 2011 01 16, 16:15)
Suprantat, tiesiog mes jau savo apsisprendima padarem, todel tema ir vadinasi: Mamos, kurios atsisake skiepu. Suprantu jusu diskusijas temoje: Skiepai, kurie tikrai reikalingi, ja taip pat skaitau - ten ir reikalingi pagrindimai kas kaip ir kodel, o cia gaunasi kaip ir dubliavimasis temu, nes pagrindiniai jusu abieju argumentai ir yra - reikalingi tie skiepai, ar ne. O mes jau nusprendusios, kad nereikalingi ir jusu diskusijos cia ne vietoj, mano nuomone  4u.gif
*

Tai, matot, aš irgi apsisprendusi. Bet apie tai nuolat rašyt jau neįdomu. Beje, tema skamba taip: Mamos, kurios atsisakė skiepų. Kodėl?" Taigi vis tiek reikia pagrįsti.
Aš čia įsijungiau į jau prasidėjusią diskusiją apie priežastis, dėl kurių nyko kai kurios ligos . Ne aš ją pradėjau 4u.gif Daugiau taip nedarysiu ax.gif
dange
QUOTE(gebene @ 2011 01 16, 13:54)
AlfaBeta ir Dange, o jus nenorit susikurt atskiros temos, pvz.: AlfaBetos ir Danges pasnekesiai apie skiepus? Kai noretusi smegenis pamankstint protingom frazem ir terminais - ateitumem pasiskaityt  4u.gif
Nes pvz as esu paprasta mama ir mane domina kitu paprastu mamu nuomones kodel jos atsisake skiepu, patirtys, paprastos nuomones ir t.t., nebutinai pagristos nuorodom ir pseudoprotingom frazem  ir kazkokiais tik jum abiem suprantamais isvedziojimais rolleyes.gif
*

Nenorim biggrin.gif Nors iš tiesų pripažįstu, kad šioje temoje mūsų pasvarstymai buvo šioks toks off- topinimas. Dėl to atsiprašau. 4u.gif Tačiau nemanau, kad mano ir AlfaBeta diskusija buvo trukdis kitoms mamoms šioje temoje pasidalinti savo patirtimis ar nuomonėmis.
QUOTE(AlfaBeta @ 2011 01 16, 14:02)
Maniau, kad dange ir aš nemažai pakapstėm giliau. Aš pakankamai dalinausi savo paprasta asmenine nuomone ir net patirtim. Bet tuomet pasigirsdavo visiškai teisingos pastabos, kad ją reikia pagrįsti. Todėl ir duodamos nuorodos. Jei sunku tarp mano pseudoprotingų frazių atrinkti esmę...
Ką gi, prašau atleisti.
Dange, varom kitur padiskutuosim apie skiepus:D Vienai neįdomu bus su savim tartis ir ginčytis lotuliukas.gif
*

AlfaBeta, ar pamenat diskusiją apie tai, jog žmonėms reikalinga informacija, kad jie galėtų pasirinkti rolleyes.gif Iš tiesų daugeliui informacija, ypač įvairiapusė- nereikalinga. Ji erzina, nes kelia klausimus, kurie reikalauja galvojimo.

gebene
QUOTE(dange @ 2011 01 16, 14:23)
AlfaBeta, ar pamenat diskusiją apie tai, jog žmonėms reikalinga informacija, kad jie galėtų pasirinkti  rolleyes.gif Iš tiesų daugeliui informacija, ypač įvairiapusė- nereikalinga. Ji erzina, nes kelia klausimus, kurie reikalauja galvojimo.
*

Butent po siu jusu zodziu, man pasitvirtino mano isitikinimas, kad farmacija jum pamokejo, kad eitumet cia per temas su savo: Kur nuorodos, kur skaiciai, kaip jus matet vaikiukus reanimacijose ir mirstancius nuo difterijos...
Dar kart pasikartosiu, cia mamu, kurios atsisake skiepu, tebunie ir kodel, o ne jusu "apsvietimai" kaip vis tik mes blogai padarem, kad "pamastytumem", vadovautumemes tyrimais ir skaiciais, kurie - pati puikiai zinot neatitinka tikroves, tikruju skaiciu niekas neskelbia, nes farmacijos biznis uzsidarytu ta pacia minute wink.gif Sekmes 4u.gif
dange
QUOTE(gebene @ 2011 01 16, 14:33)
Butent po siu jusu zodziu, man pasitvirtino mano isitikinimas, kad farmacija jum pamokejo, kad eitumet cia per temas su savo: Kur nuorodos, kur skaiciai, kaip jus matet vaikiukus reanimacijose ir mirstancius nuo difterijos...
Dar kart pasikartosiu, cia mamu, kurios atsisake skiepu, tebunie ir kodel, o ne jusu "apsvietimai" kaip vis tik mes blogai padarem, kad "pamastytumem", vadovautumemes tyrimais ir skaiciais, kurie - pati puikiai zinot neatitinka tikroves, tikruju skaiciu niekas neskelbia, nes farmacijos biznis uzsidarytu ta pacia minute wink.gif Sekmes  4u.gif
*

Na, įsitikinimų pagrįsti nereikia, kaip ir forumo formate mestų kaltinimų smile.gif
Jei būtų noro žvilgtelėti atgal, pamatytumėt, kad aš nekalbėjau, jog mačiau reanimacijose nuo difterijos mirštančius vaikus. Rašiau, jog epidemijos metu pirmą ir vienintelį kartą pamačiau difteriją, ir tas kartas buvo reanimacijoje gydomo žmogaus atvejis.
Neabejoju, jog priėmusi sprendimą neskiepyti, jūs apsvarstėte visus už ir prieš.Taigi, infekcinės ligos, jų galimos išeitys jums neturėtų būti nei naujiena, nei susierzinimo priežastis. mirksiukas.gif Jūs neprivalote vadovautis tyrimais ar skaičiais bei kita nuomone, o "pagalvoti" nereiškia "pakeisti savo nuomonę", tačiau kažkodėl būtent jūs pati tą informaciją suvokiate kaip grėsmę(kam?).
gebene
QUOTE(dange @ 2011 01 16, 15:05)
Na, įsitikinimų pagrįsti nereikia, kaip ir forumo formate mestų kaltinimų  smile.gif
Jei būtų noro žvilgtelėti atgal, pamatytumėt, kad aš nekalbėjau, jog mačiau reanimacijose nuo difterijos mirštančius vaikus. Rašiau, jog epidemijos metu pirmą ir vienintelį kartą pamačiau difteriją, ir tas kartas buvo reanimacijoje gydomo žmogaus atvejis.
Neabejoju, jog priėmusi sprendimą neskiepyti, jūs apsvarstėte visus už ir prieš.Taigi, infekcinės ligos, jų galimos išeitys jums neturėtų būti nei naujiena, nei susierzinimo priežastis. mirksiukas.gif Jūs neprivalote vadovautis tyrimais ar skaičiais bei kita nuomone, o "pagalvoti" nereiškia "pakeisti savo nuomonę", tačiau kažkodėl būtent jūs pati tą informaciją suvokiate kaip grėsmę(kam?).
*

Butent ta ir turejau omeny - reanimacijose vaikiukus su gyvybe palaikanciais aparatais ar kazkaip panasiai ir ta zmogu mirstanti nuo difterijos - skyrybos klaida ir tiek.
Nesuvokiu as jokios gresmes, tiesiog judvieju diskusijos cia - ne vietoj, kaip minejau - kurkit judvieju tema - ateisiu pasiskaityt ten, cia noreciau rast kiek kitokias diskusijas ir tiek smile.gif
Ir dar vienas klausimas: ar jus atsisaket skiepu vaikui?
Fedes
QUOTE(gebene @ 2011 01 16, 13:54)
*

bet čia ir ne jūsų vienos tema 4u.gif
man pvz būtent įrodymai ir faktai įdomūs, o ne asmeninės nuomonės.
o skiepų temų priktura tikrai daug, iš esmės turbūt įmanoma būtų apseiti keliom iš jų.
o ką šitoj temoj turėtume diskutuoti, jei jau taip? - jos pavadinimas tiesą sakant jokios tematikso neužduoda, todėl ir gaunas daug 'off topikų'. ar tiesigo ateini ir parašai 'aš atsisakiau ir todėl todėl'. tai reirškia ne diskusijų, o tiesiog pareiškimų tema?... na, tiek to, tuomet keliausim diskutuot kitur smile.gif

QUOTE(gebene @ 2011 01 16, 14:33)

*

tada ir man pamokėjo, nes noriu faktų ir skaičių. nesu gyd ar 'už skiepus'. bet papirktojo profiis sutampa biggrin.gif
Murkutte
Jei jau pradejo kitos ,tai ir pasakysiu ne i tema kodel rasoma ir gasdinami zmones, isgalvotais skaiciais ir statistikomis. Kai gulejau ligonineje su mazyliu ir atsisakiau skiepu gydytoja supyko ir liepe paaiskinti kodel, nes tikriausiai jus prisiskaitete supermamose "kvailu" pasisakymu, nes pati nebuciau taip sugalvojus. Butent man taip tiesiai sviesiai pasake. Prisipazino, kad jie patys irgi paskaito, ir bando aiskinti bei gasdinti, kad reikia skiepytis. Zmogus dazniausiai pats neapsisprendzia ,jei nepagasdini. O uz to zinot kas stovi- gydytojams premijos ir keliones. Stai kodel atsiranda tokiu diskuotuojanciu "mamu-gydytoju".
ligiukss
QUOTE(Murkutte @ 2011 01 17, 18:17)
Jei jau pradejo kitos ,tai ir pasakysiu ne i tema kodel rasoma ir gasdinami zmones,  isgalvotais skaiciais ir statistikomis. Kai gulejau ligonineje su mazyliu ir atsisakiau skiepu gydytoja supyko ir liepe paaiskinti kodel, nes tikriausiai jus prisiskaitete supermamose "kvailu" pasisakymu, nes pati nebuciau taip sugalvojus. Butent man taip tiesiai sviesiai pasake. Prisipazino, kad jie patys irgi paskaito, ir bando aiskinti bei gasdinti, kad reikia skiepytis. Zmogus dazniausiai pats neapsisprendzia ,jei nepagasdini. O uz to zinot kas stovi- gydytojams premijos ir keliones.  Stai kodel atsiranda tokiu diskuotuojanciu "mamu-gydytoju".
*

Tai jūs nesiskiepijote?
Aš galvoju dabar neskiepyti mažiuko, o vėliau nežinau kaip ar skiepysim ar ne. Gal skiepysim kai kuriais ksiepais, dabar manau , kad hepatito b vakcinos atsisakysim
bergamote
QUOTE(gebene @ 2011 01 16, 14:54)
*

Gebene, domejausi sia tema kai laukiausi pirmojo, mazdaug pries 2,5-3 metus. Ir jau tuomet cia vire karstos diskusijos, kuriose aktyviai dalyvavo AlfaBeta, o ypac Dange (ir ne vienoj temoj). Gal ir ilgiau jos cia sedi, nesunku patikrinti. Bet akivaizdu, kad tai gali daryti tik suinteresuoti ir apmokami asmenys. Nes paprastos mamos padaro sprendima ir toliau ramiai gyvena, nemanau, kad turi laiko pestis forume ir cituoti statistika.
Siulau nesigadinti nervu, o pasisakymus ne i tema tiesiog ignoruoti mirksiukas.gif

AlfaBeta
QUOTE(bergamote @ 2011 01 18, 21:02)
Gebene, domejausi sia tema kai laukiausi pirmojo, mazdaug pries 2,5-3 metus. Ir jau tuomet cia vire karstos diskusijos, kuriose aktyviai dalyvavo AlfaBeta, o ypac Dange (ir ne vienoj temoj). Gal ir ilgiau jos cia sedi, nesunku patikrinti. Bet akivaizdu, kad tai gali daryti tik suinteresuoti ir apmokami asmenys. Nes paprastos mamos padaro sprendima ir toliau ramiai gyvena, nemanau, kad turi laiko pestis forume ir cituoti statistika.
Siulau nesigadinti nervu, o pasisakymus ne i tema tiesiog ignoruoti  mirksiukas.gif
*

O Jūsų pasisakymas dabar į temą? Patikrinkit, kiek sėdžiu forume. 2 metus. Iš pradžių buvau aršoka. Pati pripažįstu. Po gimdymo ką tik...

Aš pagalvoju, kad gerai būtų buvę, jei man už investuotą į skiepų temą laiką būtų dar ir pinigus mokėję. g.gif

Atrodo, neįdėmiai sekėte skiepų temas.

Kaip Jūs čia taip mikliai sukūrėt iš mūsų su dange tandemą? bigsmile.gif Ar ir šitas žodis kam nors pasirodys pseudoprotingas? Atsiverskite tarptautinių žodžių žodyną. Irgi naudinga. Ten rasite daug ,,pseudoprotingų" žodžių.

Su dange man buvo naudinga pasitarti, pasiginčyti, žodžiu, padiskutuoti. Jei būtume vienodos nuomonės visais punktais, nebūtų apie ką diskutuoti. O gal skiepų temoje, kaip Fedes sakė, užtenka pasakyti ,,Aš prieš skiepus" arba ,,Aš už skiepus" ?

Per tuos du metus aš dėl savęs ,,knibinėjau" skiepus po kaulelį. Ir ką, padariau sau asmenines išvadas. O jeigu mano dalyvavimas šiame formume jau kelia tokias nesuprantamas nuotaikas, tai savo nuomonę pasiliksiu sau. Ir daugiau Jūsų neerzinsiu savo nuorodomis.

Kažin, kuo čia užsitraukiau tokią visuotiną nemalonę? g.gif Visiems neįtinku: ir antiskiepininkams, ir skiepų šalininkamas. biggrin.gif Na, nesvarbu.

Galite nekomentuoti, nes aš daugiau nebeatsakysiu. 4u.gif kadangi nebeskaitysiu šios temos. Tad bet koks mestas į mane žodis bus tik žirniai į sieną arba apkalbos už nugaros. mirksiukas.gif
gebene
QUOTE(bergamote @ 2011 01 18, 19:02)
Siulau nesigadinti nervu, o pasisakymus ne i tema tiesiog ignoruoti  mirksiukas.gif
*

drinks_cheers.gif
Na i Alfa Betos posta net nebeatsakysiu smile.gif Kiek suprantu ji net ne mama, tad jos dalyvavimas sioje temoje, aplamai ne "i tema" - vieni offtopic'ai kaip ir Danges, nes kiek suprantu ji nera atsisakiusi skiepu savo vaikui.
Fedes
QUOTE(bergamote @ 2011 01 18, 19:02)
*

QUOTE(gebene @ 2011 01 18, 21:57)
drinks_cheers.gif
Na i Alfa Betos posta net nebeatsakysiu smile.gif Kiek suprantu ji net ne mama, tad jos dalyvavimas sioje temoje, aplamai ne "i tema" - vieni offtopic'ai kaip ir Danges, nes kiek suprantu ji nera atsisakiusi skiepu savo vaikui.
*

kodaoftopinsiu, bet kodėl jūs tokis žiaurios... moka nemoka - man irgi niekas nemoka, nors aš jau seniai apsisprendusi, jei čia lankytųsi vien neapsisprendę, tai seniai numirtų temelę, būtų vien klausimai be jokių atsakymų.
yra skirtingų mamų, o dar ką tik žmogui pasakiusiam, kasd buvo po gimdymo ir atsiprašė už aršumą prieš kelis metus (dėl šito negaliu spręsti, nepamenu smile.gif), jūs dar parašot - 'NEmama' doh.gif
tiesiog kaip ir rašėt, tai kas jms neaktualu ar nepriimtina, galima nekreit dėmesio ri nekoentuot, kitiems tai gali būti aktualu. visoi mes skirtingi. ir tema vieša, ne privati. ir visi mandagūs piliečiai pageidauijami 4u.gif
gebene
QUOTE(Fedes @ 2011 01 18, 22:15)
kodaoftopinsiu, bet kodėl jūs tokis žiaurios... moka nemoka - man irgi niekas nemoka, nors aš jau seniai apsisprendusi, jei čia lankytųsi vien neapsisprendę, tai seniai numirtų temelę, būtų vien klausimai be jokių atsakymų.
yra skirtingų mamų, o dar ką tik žmogui pasakiusiam, kasd buvo po gimdymo ir atsiprašė už aršumą prieš kelis metus (dėl šito negaliu spręsti, nepamenu smile.gif), jūs dar parašot - 'NEmama'  doh.gif
tiesiog kaip ir rašėt, tai kas jms neaktualu ar nepriimtina, galima nekreit dėmesio ri nekoentuot, kitiems tai gali būti aktualu. visoi mes skirtingi. ir tema vieša, ne privati. ir visi mandagūs piliečiai pageidauijami  4u.gif
*

Tema viesa, ir jos pavadinimas "Mamos, kurios atsisake skiepu. Kodel" Ar jums tai nieko nesako? Nejaugi temoje "isigijau kaciuka, ka su juo daryti?" (paprasciausias palyginimas atejes i galva biggrin.gif), rasytumete, gink Dieve, nereikia isigyti kaciuko, todel ir todel wink.gif Ar tas rasymas butu "i tema"? Kaciukas tai jau namie wink.gif
Dar karta sakau, kai noresiu pasiskaityt apie skiepu nauda ir reikalinguma, suabejosiu ar panasiai, eisiu i atitinkama tema, ten skaitysiu ir rasysiu 4u.gif
Fedes
QUOTE(gebene @ 2011 01 18, 22:22)
Tema viesa, ir jos pavadinimas "Mamos, kurios atsisake skiepu. Kodel" Ar jums tai nieko nesako? Nejaugi temoje "isigijau kaciuka, ka su juo daryti?" (paprasciausias palyginimas atejes i galva biggrin.gif), rasytumete, gink Dieve, nereikia isigyti kaciuko, todel ir todel wink.gif Ar tas rasymas butu "i tema"? Kaciukas tai jau namie wink.gif
Dar karta sakau, kai noresiu pasiskaityt apie skiepu nauda ir reikalinguma, suabejosiu ar panasiai, eisiu i atitinkama tema, ten skaitysiu ir rasysiu  4u.gif
*

4u.gif

na, bet tikrai sunku ką nors į temą čia padiskutuot... toki tema užduota, kad tik sąrašas atsisakymo motyvų gali būti, ri be jokių diskusijų... todėl ir esu tolerantiškesnė užverdančioms diskusijoms kurios kyla iš tam tikru pasisakymų vieno ar kito skiepo tema. ir kažkaip nesinori sakyti, kad vien du nariai tai čia daro, iš tiesų ir mes dabar tą patį - offtopinam smile.gif gal moderatorė tokia pakanti nebus, ir pratrins. temos faktiškai neliktų.
Amica
QUOTE(gebene @ 2011 01 18, 21:57)
drinks_cheers.gif
*

Vajeee... Reikėtų atidžiau skaityti postus 4u.gif . Įmetu AlfaBeta posto sakinį

"O Jūsų pasisakymas dabar į temą? Patikrinkit, kiek sėdžiu forume. 2 metus. Iš pradžių buvau aršoka. Pati pripažįstu. Po gimdymo ką tik... "

Na, nereikėtų svetimų vaikų "numarinti" cool.gif
gebene
QUOTE(Fedes @ 2011 01 19, 00:14)
4u.gif

na, bet tikrai sunku ką nors į temą čia padiskutuot... toki tema užduota, kad tik sąrašas atsisakymo motyvų gali būti, ri be jokių diskusijų... todėl ir esu tolerantiškesnė užverdančioms diskusijoms kurios kyla iš tam tikru pasisakymų vieno ar kito skiepo tema. ir kažkaip nesinori sakyti, kad vien du nariai tai čia daro, iš tiesų ir mes dabar tą patį - offtopinam smile.gif gal moderatorė tokia pakanti nebus, ir pratrins. temos faktiškai neliktų.
*

Nemanau, kad sunku diskutuot. Yra daug ateina ir apsisprest mamyciu, pasiklausia, ten ar serga reciau neskiepyti ir pan... Be to as ne pries nuorodas, bet ne i vienus vartus, atseit padedancios mum "paprotinget" ir "atmerkt akis" rolleyes.gif

QUOTE(Amica @ 2011 01 19, 00:17)
Vajeee... Reikėtų atidžiau skaityti postus  4u.gif . Įmetu AlfaBeta posto sakinį

"O Jūsų pasisakymas dabar į temą? Patikrinkit, kiek sėdžiu forume. 2 metus. Iš pradžių buvau aršoka. Pati pripažįstu. Po gimdymo ką tik... "

Na, nereikėtų svetimų vaikų "numarinti"  cool.gif
*

Na tikrai, busiu "praskaicius" doh.gif Atsiprasau 4u.gif
erikiuxxx
Pirma vaka skiepijau viskuo,nes buvo pirmas vaikas....ir antibijotiku sugerta buvo tiek kiek israsinejo doh.gif ..kazkaip tada nemasciau pati

o su antru viskas kitaip jau...imi mastyti...antibijotiku israsytu knygutei gal 4,kurie net nenupirkti..
skiepus darem,bet ne visus..labiausia gaila,kad padarem tbc skiepa, jai bus trecias jo grieztai atsisakysiu

o siaip pirmagimis, labai jau sergantis visada...prastas imunitetas pas ji ,net labai

o antras, kurkas atsparesnis vaikas..
Drugeliukas
Utata kaip čia karšta..... Bet aš tik noriu išsakyti savo nuomonę. Mes prieš skiepus, jau pavėluotai, nes pagrindinių skiepų injekcijos padarytos, tačiau dabar ir ateityje tikrai jokių skiepų pas mus nebus. Kodėl? Todėl, kad teko būti vienam susibūrime, kuriame dalyvavo patys pačiausi gydytojai. Ir viena iš temų buvo skiepai. Jie nebeskiepija savo vaikų ir anūkų..... Skiepija tuos kuriems trūksta info apie skiepus... nemoku mediciniškai pasakyti kas tiksliai darosi organizme gavus skiepą, tačiau tai ką išgirdau man užteko.
bergamote
QUOTE(Drugeliukas @ 2011 01 19, 09:47)
Todėl, kad teko būti vienam susibūrime, kuriame dalyvavo patys pačiausi gydytojai. Ir viena iš temų buvo skiepai. Jie nebeskiepija savo vaikų ir anūkų..... Skiepija tuos kuriems trūksta info apie skiepus... nemoku mediciniškai pasakyti kas tiksliai darosi organizme gavus skiepą, tačiau tai ką išgirdau man užteko.
*

Man buvo panasiai - patys medikai, dirbantys su naujagimiais, pripazino, kad savo vaiku neskiepijo. Manau, kad ne be reikalo. Vaikai uzaugo sveiki ir gyvi.
O visokie forumai ir komentarai yra puiki nemokama erdve reklamai ir propagandai. Vargu ar cia galima ieskoti atsakymu i savo klausimus.
Amica
QUOTE(Drugeliukas @ 2011 01 19, 08:47)
Utata kaip čia karšta..... Bet aš tik noriu išsakyti savo nuomonę. Mes prieš skiepus, jau pavėluotai, nes pagrindinių skiepų injekcijos padarytos, tačiau dabar ir ateityje tikrai jokių skiepų pas mus nebus. Kodėl? Todėl, kad teko būti vienam susibūrime, kuriame dalyvavo patys pačiausi gydytojai. Ir viena iš temų buvo skiepai. Jie nebeskiepija savo vaikų ir anūkų..... Skiepija tuos kuriems trūksta info apie skiepus... nemoku mediciniškai pasakyti kas tiksliai darosi organizme gavus skiepą, tačiau tai ką išgirdau man užteko.
*

Tai gal galite nemediciniškai papasakoti? 4u.gif . Nes tai įdomu. Juk jei Jums užteko to, ką išgirdote, vadinasi kažkokia informacija užsifiksavo, vadinasi supratote kas ten tame organizme vyksta po skiepo. Nebūtina medicininiais terminais dėstyti, galima ir liaudiškai biggrin.gif
ligiukss
QUOTE(erikiuxxx @ 2011 01 19, 08:31)
Pirma vaka skiepijau viskuo,nes buvo pirmas vaikas....ir antibijotiku sugerta buvo tiek kiek israsinejo doh.gif ..kazkaip tada nemasciau pati

o su antru viskas kitaip jau...imi mastyti...antibijotiku israsytu knygutei gal 4,kurie net nenupirkti..
skiepus darem,bet ne visus..labiausia gaila,kad padarem tbc skiepa, jai bus trecias jo grieztai atsisakysiu

o siaip pirmagimis, labai jau sergantis visada...prastas imunitetas pas ji ,net labai
*

O kokius skiepus skiepijote?
O tbc man atrodo skiepija tik vieną kartą? g.gif

*

Tai jūsų vaikutis paskiepytas? Kaip suprantu? Tai galit tikrai paprastai žodžiais papasakoti biggrin.gif
Aronia
*

Na, stai, viena blaiviai mastanti zmogu AlfaBeta jau išvarėte schmoll.gif Ir dabar vietoj skaiciu ir argumentu gaunate epitetus tipo patys paciausi ir nieko nesuprantu, bet man to uzteko. Vėl prasideda tikiu-netikiu. verysad.gif

Drugeliukas, konkretinkite kas per susitikimas buvo. Kas tie gydytojai, pavardemis, jei galima. Ar bent jau pareigomis. KĄ GI KONKREČIAI jus išgirdote, kad jums užteko???? Priešingu atveju, galima manyti, kad čia tik jūsų išsigalvojimai, tušti gąsdinimai. Nes žinutė, na iš tiesų, apie nieką cool.gif
Fedes
QUOTE(erikiuxxx @ 2011 01 19, 08:31)

*

o tarp mano vaikų didelio skirtumo nematau, vienas skiepytas irgi pagal grafiką, pirmasis, mokos mamos ant jo, o paskui jau su antruoju pradeda į protą ateit doh.gif

tai antroji tik vienu skiepu skiepyta, bet tai serga nemažiau, net daugiau, ligos visai kitokios. alergiški abu, bet tai kaip prisimenu kaip kankinomės su pirmuoju, ir vien dėl to, kad skiepų sudėty yra jau mūsų pikčiausių alergenų, ko mes nežinojom ir visus tris kartus suskiepijom doh.gif

bet pagalvojus, kiek mes kankinamės dabar su įkvepiamom alergijom, tai jei dar būtų prisidėjus ir vyresnėlio problemos, kurių tfu 3k su ja pavyko išvengt, tai būtų košmaras doh.gif dabar bent jau fiziškai vaikas žymiai tvirtesnis ir žymiai lengviau perneša net ir tas dažnas ligas.
gebene
Maniškiai pirmi du yra skiepyti, dukrytė po vieno skiepo klykė be atvangos tris valandas vakare verysad.gif Ir sirgo tikrai daugiau, nei šis - neskiepytasis, mūsų trečiasis... Ir mažiukas serga, ir sloguoja dažnai ir pakosti, tačiau, kaip minėjau - ne bronchitu be temperatūros unsure.gif
Tačiau, kas liečiant alergijas - dičkiai visiškai neturi jų, o štai mažylis turi egzemą ir būna pabėrimų visokių dažnai... tad galima tik numanyti, kas būtų, jei dar skiepyčiau sad.gif Aš asmeniškai labai pritariu anglų nuomonei, kad mama geriausiai žino savo vaiką (pvz., atvežus į ligoninę vaiką, jie atkreipia dėmesį kaip jaučiasi mama, jei mama sunerimus labai, jie kažkaip visai kitaip atsineša į ligoniuką). Ir iš tiesų, tiesiog jaučiu, kad nekas būtų vaikui mano, jei gautų skiepą, tad džiaugiuos, kad jie nėra privalomi...

QUOTE(Aronia @ 2011 01 19, 14:06)
Na, stai, viena blaiviai mastanti zmogu AlfaBeta jau išvarėte  schmoll.gif Ir dabar vietoj skaiciu ir argumentu gaunate epitetus tipo patys paciausi ir nieko nesuprantu, bet man to uzteko. Vėl prasideda tikiu-netikiu.  verysad.gif

Drugeliukas, konkretinkite kas per susitikimas buvo. Kas tie gydytojai, pavardemis, jei galima. Ar bent jau pareigomis.  KĄ GI KONKREČIAI jus išgirdote, kad jums užteko???? Priešingu atveju, galima manyti, kad čia tik jūsų išsigalvojimai, tušti gąsdinimai. Nes žinutė, na iš tiesų, apie nieką  cool.gif
*

Iš kur mamom pateikt skaičius, jei jų niekas neskelbia? O kiek kas paskelbia, viskas būna pateikta čia.
Na jūs rimtai... Tai gal gydytojų asmens kodų reikia, kur jie dirba, dar ir kortelių numerių su pin kodais pateikt? hihihi.gif Kaip ji pasakys pavardes, jei jų darbdavys žiūrėkit ką rašo (pavyzdys vienas iš tūkstančių spaudoje ir pan.): http://www.delfi.lt/news/daily/Health/sam-...u.d?id=41015829 ir kai gydytojai nesigėdydami pasisako, kad eina į sm ir skaito, ir diskutuoja su mamos, gąsdina jas doh.gif
Iš tiesų, Drugeliukas, labai įdomu būtų, ką jie pasakė, nors iš esmės, aš manau žinau apie ką buvo tema, kad įleidus skiepą tampa visiškai neaišku su kokiom ląstelėm jis jungsis, ir dažnai susijungia visai ne taip, ko tikimąsi iš skiepo unsure.gif Įėjus ligai, organizmas neatmeta ligos, o priima kaip savo - iš čia išeina dar sunkesnės ligos, nepasiduodančios gydymui ir pan... Ar apie tai buvo kalbama, ar dar gal kas įdomesnio?
bergamote
QUOTE(Aronia @ 2011 01 19, 15:06)
Drugeliukas, konkretinkite kas per susitikimas buvo. Kas tie gydytojai, pavardemis, jei galima. Ar bent jau pareigomis.  KĄ GI KONKREČIAI jus išgirdote, kad jums užteko???? Priešingu atveju, galima manyti, kad čia tik jūsų išsigalvojimai, tušti gąsdinimai. Nes žinutė, na iš tiesų, apie nieką  cool.gif
*

Aronia, o kaip manote, gal reikejo tiems gydytojams is karto policija iskvieti uz tokias kalbas ir elgesi? Tardytojai butu issiaiskine pareigas ir pavardes biggrin.gif
Lietuvoje skiepai NEPRIVALOMI.
Raganaa999
Pirma uzsipuolat AlfaBeta su Dange kad per daug raso statistikos, straipsniu ir moksliskai kalba.. o dabar zmogus parase paprastai tai vel uzsipuolat kad per paprastai, kad reikia pavardziu, gal dar statistikos? Gal apsispreskit ko norit pagaliau ir nevarinekit zmoniu is forumo. Nepatinka pacios ir nebendraukit arba susikurkit tema pavadinimu "apie skiepus be alfabetos ir danges". Absurdas kazkoks.
Raganaa999
QUOTE(bergamote @ 2011 01 18, 20:02)
Bet akivaizdu, kad tai gali daryti tik suinteresuoti ir apmokami asmenys. Nes paprastos mamos padaro sprendima ir toliau ramiai gyvena, nemanau, kad turi laiko pestis forume ir cituoti statistika.
*

O jus matyt nepaprasta mama, isskirtine bigsmile.gif nes kaip matau sprendima padaret o vistiek cia sedit, pesates ar diskutuojat. Kuom jus geresne uz kitas, uz Alfabeta ir Dange bigsmile.gif Gedos turetume. Pirma i save pasiziurekit kiekviena, tada skleiskit dezinformacija ir varinekit zmones is forumo blink.gif
gebene
QUOTE(Raganaa999 @ 2011 01 20, 11:44)
O jus matyt nepaprasta mama, isskirtine  bigsmile.gif  nes kaip matau sprendima padaret o vistiek cia sedit, pesates ar diskutuojat. Kuom jus geresne uz kitas, uz Alfabeta ir Dange  bigsmile.gif  Gedos turetume. Pirma i save pasiziurekit kiekviena, tada skleiskit dezinformacija ir varinekit zmones is forumo  blink.gif
*

Visu pirma niekas zmoniu nevare, o paprasiau diskutuoti i tema. Tomis temomis, kuriomis diskutavo zmones paskutiniu metu, visiskai neatitiko forumo temos 4u.gif Jei as ateinu i tema apie mamas, kurios atsisake skiepu ir i tema skiepai - uz ar pries, ir randu analogiskai gvildenamas temas, tai temos dubliuojasi ir neatitinka pavadinimu, kas dar isigilinus labiau reiskia - gadinama forumo talpa. Juo labiau, kai ateina zmogus "padiskutuoti" suskiepijes savo vaikus visais skiepais ir esantis uz juos. Ir si mano zinute yra visiskai ne i tema, bet ka daryt, kai kai kas nesuvokia ka kurioje temoje diskutuot...
Raganaa999
QUOTE(gebene @ 2011 01 20, 14:38)
Visu pirma niekas zmoniu nevare, o paprasiau diskutuoti i tema. Tomis temomis, kuriomis diskutavo zmones paskutiniu metu, visiskai neatitiko forumo temos  4u.gif Jei as ateinu i tema apie mamas, kurios atsisake skiepu ir i tema skiepai - uz ar pries, ir randu analogiskai gvildenamas temas, tai temos dubliuojasi ir neatitinka pavadinimu, kas dar isigilinus labiau reiskia - gadinama forumo talpa. Juo labiau, kai ateina zmogus "padiskutuoti" suskiepijes savo vaikus visais skiepais ir esantis uz juos. Ir si mano zinute yra visiskai ne i tema, bet ka daryt, kai kai kas nesuvokia ka kurioje temoje diskutuot...
*

tai gal kreipkites i moderatore sio forumo ir bus ramu, nereiks toliau temos tersti ne i tema postais kaip kad darom dabar bigsmile.gif
tss
QUOTE(Putlutė @ 2009 01 27, 17:44)

-daug ligu jau yra senai isnykusios(pvz:poliomelitas) ir no juos kiepyt taip pat kvaila kaip ir nuo maro,dziovos rolleyes.gif

joks protingas dede man neirodys jog asvaltas geriau,nei pieva rolleyes.gif
*

is kokios kaimo gludumos tokie pareiskimai? gal atidziau pasidomekit, pries teigdama. Poliomelitas, arba paprasciau kaulo supuliavimas tikrai nera isnykus liga. Dziova, arba tuberkulioze, juolabiau. doh.gif
beje, asfaltas, rasosi su raide F ax.gif
bergamote
QUOTE(Raganaa999 @ 2011 01 20, 12:44)
O jus matyt nepaprasta mama, isskirtine  bigsmile.gif  nes kaip matau sprendima padaret o vistiek cia sedit, pesates ar diskutuojat. Kuom jus geresne uz kitas, uz Alfabeta ir Dange  bigsmile.gif  Gedos turetume. Pirma i save pasiziurekit kiekviena, tada skleiskit dezinformacija ir varinekit zmones is forumo  blink.gif
*

Kur noriu, ten sedziu. Cia ne tavo asmeninis tinklapis.
AlfosBetos niekas is cia nevare, nereikia susireiksmint. Laiku nusprende paiseti smile.gif Kai zmogus lyg ir pries skiepus, bet pradeda puldineti bendramintes mamas, ar is ju saipytis, tai keista.
Na, o Danges, manau, niekas cia nepaveiks. Gerbiu jos zinias ir tolerantiska tona thumbup.gif
Raganaa999
QUOTE(bergamote @ 2011 01 20, 18:38)
AlfosBetos niekas is cia nevare, nereikia susireiksmint. Laiku nusprende paiseti  smile.gif Kai zmogus lyg ir pries skiepus, bet pradeda puldineti bendramintes mamas, ar is ju saipytis, tai keista.
*

O taip juk jus isskirtine mama, ne kaip visos bigsmile.gif Jus tai galit aiskint kitoms kad nesedetu cia ir nediskutuotu jei jau padare sprendima, o pati tai galit sedet cia?? Bet deja cia ir ne jusu asmeninis tinklapis, taip kad nesikabinekit prie zmoniu ir neaiskinkit kur sedet ir ka rasyt.
žydrynė
QUOTE(tss @ 2011 01 20, 17:16)
Poliomelitas, arba paprasciau kaulo supuliavimas tikrai nera isnykus liga. Dziova, arba tuberkulioze, juolabiau. doh.gif
  beje, asfaltas, rasosi su raide F  ax.gif
*

nemaisykit poliomielito ir osteomielito,kaulu supuliavimas yra osteomielitas,o poliomielitu sergama,bet ne Lietuvoj
Amica
QUOTE(tss @ 2011 01 20, 16:16)
is kokios kaimo gludumos tokie pareiskimai? gal atidziau pasidomekit, pries teigdama. Poliomelitas, arba paprasciau kaulo supuliavimas tikrai nera isnykus liga. Dziova, arba tuberkulioze, juolabiau. doh.gif
  beje, asfaltas, rasosi su raide F  ax.gif
*

g.gif Įdomu įdomu... bigsmile.gif
AlfaBeta
QUOTE(bergamote @ 2011 01 20, 19:38)
AlfosBetos niekas is cia nevare, nereikia susireiksmint. Laiku nusprende paiseti  smile.gif Kai zmogus lyg ir pries skiepus, bet pradeda puldineti bendramintes mamas, ar is ju saipytis, tai keista.
Na, o Danges, manau, niekas cia nepaveiks. Gerbiu jos zinias ir tolerantiska tona  thumbup.gif
*

Pailsėsi čia... biggrin.gif

Kada atsisakėte skiepyti vaiką? Kažkur skelbėtės šioje temoje? Nepamenu. Pirmą kartą Jus čia išgirdau, kai mane apkaltinote.. kuo ten... ,,bendradarbiavimu" ... su dange(?)

Jei Jūs prieš skiepus, tai kodėl dange Jums patinka labiau negu aš? flirt.gif Todėl, kad ji gydytoja? Ką padarysi, man ji irgi patinka, nors pasiginčydavom. Tiesa, bendravom visai kultūringai, ar ne, dange.

Papildyta:
Negaliu atsipalaiduoti, kai žinau, kad nesusipratimų šleifas velkasi. Kažko mane užsipuola, kažkuo nežinia kas kaltina.

Kreipiuosi į bendramintes.
Kurią užpuoliau, įžeidžiau??? Būtinai atsiprašysiu
.

Pastaruoju metu vis gintis nuo keistų kaltinimų tenka. g.gif

Bet ir manęs tada turėtų atsiprašyti kai kas. Nors nesitikiu tokio kilniaširdiškumo.

O dabar moderatorius kvieskim. Nes 2/3 temos reikia trinti dėl ,,off topic", kurie jau gal pora metų čia rašomi. Jau, turbūt, tuoj temą uždarys dėl maksimalaus puslapių skaičiaus. g.gif

Tiesa, pamiršau iškart atsiprašyti, kad čia pasirodžiau. Netyčia paspaudžiau būtent šią temą, kai įėjau į skiepų skyrelį. Kitas temas pasižiūriu dar.
Sviesioji
QUOTE(žydrynė @ 2011 01 20, 19:44)
nemaisykit poliomielito ir osteomielito,kaulu supuliavimas yra osteomielitas,o poliomielitu sergama,bet ne Lietuvoj
*

Mano vaikas nuo poliomelito skiepo gavo vangu paralyziu. Kuri niekas nediagnozavo, negyde, tik koreteleje rase kad motorika atsilieka. Tik man nuo to iraso nei silta, nei salta.
Teko nuo mazens kisti pinigus i privacias mankstas, kad atitaisyti padeti. Tiesa isaiskejo tik dabar.
Labai gaila, kad neteko anksciau pasidometi skiepu zala.
Kas be ko, visu paskesniu skiepu atsisakyta. Taciau vaikas turi vidutine negale.
Perkune
QUOTE(žydrynė @ 2011 01 20, 19:44)
*

Tikrai poliomelitas Lietuvoje nediagnozuojamas bent 30 metų, tačiau kas gali paneigti kad būna atvejų kai medikai ligos nenustato, tiesiog net neįtaria vienos ar kitos ligos, nes statistiškai jos Lietuvoje nėra ir apie jas jie tik vadovėliuose skaitę?
žydrynė
QUOTE(Sviesioji @ 2011 01 20, 23:59)
Mano vaikas nuo poliomelito skiepo gavo vangu paralyziu. Kuri niekas nediagnozavo, negyde, tik koreteleje rase kad motorika atsilieka. Tik man nuo to iraso nei silta, nei salta.
Teko nuo mazens kisti pinigus i privacias mankstas, kad atitaisyti padeti. Tiesa isaiskejo tik dabar.
Labai gaila, kad neteko anksciau pasidometi skiepu zala.
Kas be ko, visu paskesniu skiepu atsisakyta. Taciau vaikas turi vidutine negale.
*

mano drauges vaika irgi buvo suparalizave,bet po KDS skiepo
ernoja

i 
Jeigu norite bendrauti tik su bendraminčiais, nenorite, kad jūsų temoje rašytų žmonės, turintys kitokią nuomonę, kitą temą susikurkite bendraminčiuose. Kadangi temų apie skiepus yra daug, naujos tokios temos nebekurkite, nes ji bus uždaryta. Apie skiepus galite kalbėti ir jau esamose temose.
Tema uždaroma
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.