Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip renkames gimdymo namus?
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
SuperMama
butu idomu suzinoti kaip kas renkasi gimdymo namus:
ar daugiau itakos turi draugu, kitu mamu pasakojimai, atsiliepimai?
Ar vis del to nepadarote galutinio sprendimo kol pacios ten nenuvaziuojate?
Prisimenu as dar atkreipdavau demesi i gydytojus, pacia aplinka (dusai/tualetai/palatos/gimdyklos/maistas).
Turbut ne paskutine vaidmeni turi personalas.
As manau sudarius tokia ivertinimo lentele galima butu lengvai palyginti gimdymo namus tarpusavyje. smile.gif
SuperBaba
As pasirinkau gimdymo namus pagal supermama lankytoju rekomendacijas, o ir daktare pasiule taip pat is cia wink.gif
SuperMama
bet be rekomendaciju vis tiek gi kazka vertinai, vaziudoama i tuos gimdymo namus apsizvalgyti wink.gif ?
SuperBaba
QUOTE (SuperMama @ 2004 03 15, 15:45)
bet be rekomendaciju vis tiek gi kazka vertinai, vaziudoama i tuos gimdymo namus apsizvalgyti wink.gif ?

Na kai ten nuvaziavau, tai i ligonine iskart patekau blink.gif nu ka as galiu pasakyti...gulejau akuseriniam-potologiniam skyriuje. Kliuvo palata be WC, kitose maciau, kad yra, aisku susidziorginau wink.gif kas liecia dusu, tai nepatiko man, seni nenusiimantis vamzdziai ir teka nenormaliai blink.gif bide tik vienas. Siaip seseles, tiksliau akuseres visos labai labai malonios, taip pat mano ir mano palatos daktare labai maloni thumbup.gif
Jei ziureciau vien i palatos grozi ir dusus, tai nenoreciau ten daugiau pakliuti. O kas del personalo, tai liuks thumbup.gif
Aisku, nezinau dar kaip pogimdyvines palatos atrodo wink.gif
miegelis
O man gimdymo namu rinktis nereikejo - vyras pasirinko wink.gif . Sakydavo (ir tebesako!), kad jei viskas gerai, galiu gimdyt ir namie, o jei kas ne taip, vis tiek Klinikose atsidursiu. Is tiesu, man nera labai svarbu komfortas. Gimdykla buvo vienviete, pogimdyminej gulejom dviese, gimdymas praejo gerai, maistas puse bedos (vis tiek jo ne tiek jau daug reikia) - tiek man uzteko. O personalas, manau, kaip ir visur. Buvo dalyku, kurie nepatiko, bet galvojau tik apie sunu ir blogoms mintims laiko nebuvo. Vienu zmoniu nebenoreciau sutikt, bet buvo tokiu, kurie labai padejo.
kauke2
Bent jau as gimdymo namu nesirinkau ir nebuvau nei vienuose apsiziureti. Man svarbu buvo gydytojo profesionalumas - ir visai nesvarbu buvo kokioj ligoninej jis dirba, kokios ten salygos ir koks ten personalas.
O gydytoja tai pasirinkau is draugiu ir gydytoju rekomendaciju.
Board
pirmiausias kriterijus buvo: gydytojas, t.y. akuseris - jo profesionalumas ir zmogiskumas, poziuris i gimdyve
antras: gimdymo namu filosofija (VGN atitiko geriausiai - nes palankus kudikiui namai)
trecias: atsiliepimai jau gimdziusiu
ketvirtas: priziurincios gydytojos rekomendacijos
penktas: zinojau kad, antakalni geriausia gimdyt kai yra daugiavaikis art komplikuotas nestumas, Sv.Jokube labai nepatiko aplinka - saltos sienos, senas pastatas, VGN - tai ko man reikejo. clap.gif (nu reklama pavariau unsure.gif )
Vaela
Pirma savo suneli gimdziau Antakalnyje ir iki siol asaros pradeda riedeti, kai prisimenu kokia po gimdymo buvau silpna, vyras buvo ileidziamas tik porai valandu per visa para, o sesutes sugebejo tik rekt, sokdinti ir varyti i dar gylesne depresija. Tad belaukiant antro mazucio tikrai yra lengva apsipresti, kad gimdysiu ne Antakalnyje. Na o VGN pasirinkau perskaiciusi forumo dalyviu pasakojimus, nors pati dar nebuvau ten nuvaziavusi ir net nezinau su kokia gydytoja galeciau tartis del gimdymo. Bet vis tiek tikiuosi nenusivilsiu wink.gif
Raganiūkštė
Na, rinktis galėjoau iš 4 ligoninių, pačios žinot: VGN, Antakalnio, Šv. Jokūbo ir R. Kryžiaus.Šv. Jokūbo nesirinkau todėl, kad labai baisios patalpos, nepatiko ir tai, kad per ,,parodomajį" apsilankymą buvo išvardytas toooooooks ilgas sąrašas priemonių, kurias būsimoji motina privalo pati atsivežti į ligoninę, kad net galva susisuko blink.gif (įskaitant ir siūlus, jeigu reikės siūti) - tai man pasirodė nepriimtina, juk ne tas galvoj, kai prispiria gimdymas. Be to, Jokūbo ligoninė visiškai nėra pasiruošusi per anksti gimusio kūdikio priežiūrai (man beje taip ir nutiko, mažylė gimė 36 savaičių, bet viskas buvo gerai ir jai nereikėjo jokios spec. priežiūros). Antakalnio nesirinkau todė, kad girdėjau labai blogus atsiliepimus apie personalo elgesį su gimdyvėmis, be to, daug kas iš mano pažįstamų, gimdydamos Antakalnio klinikose, gavo bjaurių infekcijų (ir mamos, ir lėliukai).Taigi liko VGN ir RK - ilgai negalėjau pasirinkti, dvejojau tarp šių ligoninių, patiko abi daugmaž vienodai (patalpos, gydytojai, tech. įranga),ir medikų buvau susiradus berods neblogų. Pasirinkau RK, ir negaliu skųstis (čia apie ginekologus, apie neonatologus atskira kalba).Bet kitąsyk gal rinkčiausi VGN.
Skorpione
Na as aplankiau 2 ligonines : VGN ir Traku.
Patalpos beveik nesiskiria. Is pradziu galvojau, kad Vilniuj gal kiek jaukesnes, atnaujintos, bet nustebau, kad Trakuose, ne ka blogesnes.
Pasirinkau Traku ligonine.
Pasirinkima leme :
1. kad VGN labai jau daug gimdymu, (kaip konvejeris), o Trakuose 1-3 gimdyve, o buna dienu ir nei vieno gimdymo.
2. personalas. Is draugiu pasokijimu girdejau , kad Vilniuj po gimdymo truksta gydytoju, seseliu demesio. O Trakuose daug siltesne atmosfera. Gal, kad gimdymu maziau g.gif ...
Ingulė
Na mano pasirinkimo didziaja dali leme , nestumo komplikacija - gestacinis diabetas.
Taciau , kadangi dar nestumo metu teko daznai lankytis klinikose norą ten gimdyti praradau. Apie VGN irgi buvau girdejus prastu atsiliepimu.

Taciau iki paskutines minutes dvejojau VGN ar RK. Pasirinkau RK, nes toj ligoninej yra endokrinologinis skyrius (jei kas blogai butu buve man ar 2.gif galbut butu buve patikimiau), taip pat daug procentu pasisinkimo leme - nera gimgymu konvejerio. T.y. gimdanciu nedaug todel ir prieziura geresne . (NOrs su neanotologais ir as buvau susipykus).

Na as patenkinta, kitasyk vis tiek vaziuosiu i RK, kai isbandyta,emocijos teigiamos, tai ramiau. thumbup.gif
Yo-yo
Mamytes is mazu miesteliu, ka ir kodel rinkotes, ar dar tik rinksites: gimdyti gimtajame "kaime" ar trauksit kur toliau?
Aisku geriau kai niekur toli lekt su skausmais nereikia, bet kai ligonine siulo tik elementaru fiziologini gimdyma be jokiu "navarotu"...Pvz. pirma savo vaikuti gimdziau Svencionyse. Labai norejosi duso saremiu metu, bet apie koki dusa gimdymo metu gali buti kalba,kai duso nebuvo net pagimdzius. Bet kita vertus tai tik viena sunki para ir kelios nepatogios dienos.
Erina
36 savaičių teko pagulėti savo gimtojo miesto ligoninėje ir nusprendžiau, kad čia negimdysiu. Aplinka tikrai nekokia. Į gimdyklą eini tik vaiko išstumti, o visą kitą laiką leidi palatoje su kitomis kaimynkomis, kurios nebūtinai gimdo, o guli šiaip dėl komplikuoto nėštumo ar dar ko. Atvežė pas mus vieną tokią, ir sako nu tai skaičiuok kas kiek laiko sąrėmiai ir bla bla bla. Paskui ateina pažiūrėti vaikelio tonų, su tuo aparatu, dūda tokia. Buvo šeštadienis, pas visas pilna lankytojų, gimdyvei pakelia naktinius, klauso tonusus, paskui prie visų pradeda gąsdinti, kad tonusai labai blogi, viskas gali blogai baigtis, gimdyvė į ašaras, vyras gimdyvę tyliai ramina, visi lankytojai akis išpūtę ausis ištempę klausosi, kaip baigsis ši istorija. Nu vienu žodžiu, privatumo jokio.
Pasirinkau klinikas, ir nesigailiu, turėjau atskirą gimdyklą, kurioje išbuvau 14 val (sąrėmiai ir vaikučio užgimimas). Viskas vienoje vietoje. Apie gimdyklų jaukumą net nekalbu, kas gimdė žino. Buvau prisiklausiusi, kad čia konvejeris ir t.t. Nesamonė visiška.
Ir neseniai per teliką rodė, kaip mūsų gimtojo miesto ligoninėje per gydytojų neatsargumą užduso naujagimis. Aišku parodė gimdyklas, kurios remonto nematė turbūt nuo ligoninės pastatymo. O apie dušus išviso tyliu... Taiva
Čili
dabar as provincijoje gyvenu, bet gimdyciau antra vaikeli tik Kaune smile.gif is tos pacios provincijos, esant nesklandumams,perveza gimdyve ar mama su naujagimiu i didmiesti,nes ne viskuo aprupintos gimdyklos provincijose.
Ramunita
gerai,kad nedaug dar prirasyta smile.gif
siaip visur buna visokiu atveju-tiek miestuose,tiek provincijose... Esu prisiklausiusi baisiu gimdymo istoriju is Vilniaus Raudonojo kryziaus ligonines, taciau labai gerus atsiminimus drauge parsinese is Traku gimdymo namu...
taciau zinau,kad provinciju gimdymo namuose yra gydytoju,kurie/ios nemoka daryti cezario pjuvio...pvz. neseniai nuskambejes Kretingos atvejis, taip pat (bet cia jau is pazistamu girdejau) tokiu gydytoju yra Alytuje ir Kedainiuose...pvz.,drauges sesuo gimde Alytuje,tai visi bijojo,kad tik negimdytu savaigali,nes tada nebuti mokantys daryti cezari...o paklausus kas butu,jei reiktu daryti cezari-tai buvo atsakyte,kad jei labai jau reix-tai iskvies gyytoja,nei jis turs laiko ir nebus isvaziaves is Alytaus...gal cia ir bajeris tox atsakymas,bet visai nejuokinga...
rudake
Sveikutes mielosios maytes. As gimdziau Kauno II klinikinej ir esu tuo labai patenkinta, nes jei buciau gimdziusi savo gimtam mieste Vilkaviskyje - buciau neisgimdziusi. Kaklelis ilgai neatsidarinejo, o vaikelis jau ruosesi gimti. Man padejo epiduris, kurio Vilkaviskio ligoninej tuo laiku ne su ziburiu butum neradus. O Kaune buvo tikrai gerai. Ir dukrytei ir man pasiseke :)Ji, be to dar su virkstele su mazgu gime. Jei gimdysiu dar viena vaikeli, tai tik II ligoninej.
Erina
Aha, aš irgi girdėjau, kad pvz. mūsų ligoninėj cezarį daro tik skyriaus vedėja. Jei prireikia jo, kai ji nedirba, ją kviečia iš namų.
Ramunita
QUOTE(Erina @ 2005 03 22, 17:31)
Aha, aš irgi girdėjau, kad pvz. mūsų ligoninėj cezarį daro tik skyriaus vedėja. Jei prireikia jo, kai ji nedirba, ją kviečia iš namų.
*

o jei jos nera namie arba serga?
Jurnė
labukas, stai mano patirtis. Gyvenu kaime, bet vazineju 120 km. i Siaulius, nes apie musu gygytojus sklando baisus gandai. vazineju i privacia klinika, uzmoku pinigus , bet jauciuosiu zmogumi. Gal ten irgi ne dievai, bet gimdziau pirma ir esu patenkinta, Zinoma, kad tai kainuoja, bet del saves ir vaiko negaila. Svarbiausia manau pasitiketi savo gydytoja. Sekmes : ) nestuke.gif
Erina
QUOTE(Ramunita @ 2005 03 22, 21:51)
o jei jos nera namie arba serga?

Įdomu tada, kaip čia būna. g.gif Reiks pasidomėt tongue.gif
Daktarienė B
Erina, o tu kartais ne iš Kretingos,jei nenori viešai,tai tada nors į AŽ parašyk, ok?
Erina
QUOTE(Daktarienė B @ 2005 03 24, 12:07)
Erina, o tu kartais ne iš Kretingos,jei nenori viešai,tai tada nors į AŽ parašyk, ok?
*

Ne, ne tikrai ne
Shanti
Dar pilnai nepasirinkau, bet siokia tokia nuomone turiu.
Antakalny nepatiko personalas (gimde 2 drauges); VGN dare valyma po persileidimo, akivaizdus mater. suinteresuotumas + konvejeris, nesinori ten grizti; lankiausi Trakuose - malonus personalas, kuklus interjeras, gimdykla dviviete (!), anksta, stalai nukreipti i veidrodine siena su koridorium - pakraupau, jokio intymumo; Mazylyje (gimde pazistama) interjeras kaip viesbuty, personalas atrodo malonus, taciau darbo metodika ne itin naturalistine - 5 d. "pernesiojimas" skatinamas, epidiurai ir pan., - per didele medicinine intervencija, manau; Krikscioniskuose verkiant reikia remonto - patalpos kaip iki 80-uju, taciau gyd., su kuria kalbejau - Banga, sudare l.profesionalu ispudi + pasirengima padeti gimdant naturaliai. Pas ja gimde drauge, su kurios rekomendacija ir vaziavau pasiziuret. Jei reiktu siandien, gimdyciau pas ja. Dar turiu laiko - gal subresiu gimdymui namuose. smile.gif
Kriterijai:
1. Kad gydytojai padetu, o ne trukdytu gimdyt - max naturaliai, leistu rinktis pozas, o ne stangintis ant stalo, leistu gimdyt vandeny, jei to noresis ir pan.; zmoniskumas, siluma etc
2. Gimdykla ir palata po - intymumas, nakvyne su vyru etc. Komfortas butu pliusas, bet jei jo nera - ne beda.
Shanti
Sorry, siena su koridorium ne veidrodine, o stikline - nestumo metu mintys ir liezuvis ne visada klauso smile.gif
Rucelie
as kadangi per visa savo nestume net 5 kartus ligonineje gulejau, tai suspejau ir gimdyklas joje (Kauno antroje) gerai apsiuostyti tongue.gif dvi is ju-tos su vandeniu-man pasirode tikrai pakankamai jaukios, be to, suzinojau, kad pogimdyvinese palatose bet kokiu atveju guli tik po viena moteri, ir dar vyra galima apnakvydint biggrin.gif bet svarbiausias kriterijus man vistik buvo mediku profesionalumas. su kuo ten susiduriau, nebuvo ne vieno, kuris paliktu man neprofesionalaus ispudi thumbup.gif visi labai rupestingi ir, mano manymu (bent jau kas liete mane) gerai atliko savo darba. man pirmas kriterijus yra butent medikai smile.gif visa kita - sienos, maistas, valytojos...juk tai smulkme ax.gif
ir dabar rinkciausi tik antra ligonine - nesvarbu, ar pati gimdyciau, ar vel cezario reiketu. ir tik gydytoja Kalvinska thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Astuliukas
Visu pirma apgalvojome su vyru ko noretume:
1) gimdyti kartu,
2) po gimdymo norejome kartu su vyru buti vienoje palatoje, be jokiu pasaliniu gimdyviu ir vaikeliu. Ir kad nebutu varzomas vyro buvimas salia, o tuo labiau ribojamas keliom valandom per para
3) domejomes tose ligoninese dirbanciu personalu, ginekologias akuseriais, ar ligonine yra priskiriamas prie "palankiu kudikiams"
4) skaiciau atsiliepimus SM apie ivairias ligonines, ginekologus.
5) na ir aplinka norejome kad nebutu labai atbaidanti (tiek gimdykloje tiek palatoje)

Tada apvaziavome Vilniaus ir Kauno ligonines ir padarem sprendima: kauno II ligonine, gydytojas Kalvinskas
dėja
Kaip prieš šešis metus gimdžiau kauno 2-oje ligoninėje,tai daug nesirinkusi,tiesiog žiurėjau pagal apylinkia kuri priklausė.Bet nenusivyliau,nors buvo šiokių tokių minusų tongue.gif .Antra karta, pirmiausia paskaičiau mamyčių nuomones ir vėl pasirinkau antra ligonine.
Praėjo šeši metai,o skirtumas blink.gif blink.gif .Jeigu dar būtų trečias lelius,tai vėl atgal grįžčiau ir tik pas Kalvinska thumbup.gif .
TiMa
As rinkausi ne ligonine, o gydytoja... ax.gif gydytoja, pas kuria lankiausi visa nestuma, dirba Antakalny, taigi ten ir gimdziau ... Patalpos ir personalas - schmoll.gif
nu bet gydytoja - thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif todel antra karta gimdyciau vel Antakalny
jurena
Sveikos merginos. Ir aš savo nuomonę šiuo klausimu nutariau pasakyti. Aš du kartus gimdžiau Kaune, Klinikose. Rinkausi dėl to, kad buvau dispancerizuota dėl savo širdelės. Galvojau kad bet kokiu atveju ten geresnė aparatūra. Pirmas kartas, nežinai kaip gali būti. Tačiau kraštutinių priemonių neprireikė. Pasitiko tai tikrai nemaloni akušerė. Išbarė kad atsigert nepassiėmiau, sako reiks kokias 14 val. gimdyt. Aš atvažiavau jau su nubėgusiais vandenimis, o ji man dar klinikos taisykles kiša pasisikaityti. Aš tik pažiūrėjau, bet nieko nemačiau. Pirmą kartą teko dar senose gimdyklose. Gimdant buvo daktarė, akušerė, rezidentė ir sanitarė. Ant stalo teko pagulėti tik valandą, nes greitai pagimdžiau. Daktarė man ten visai nebuvo reikalinga. Pasitaikė gera akušerė, tikrai maloni. Rezidentė taip pat maloniai patarinėjo kaip kvėpuoti. Pats gimdymas man buvo thumbup.gif
Antrą katą priėmimo bijojau, tačiau pasitikė maloni akušerė. Ir gimdant labai gera, ir daktarė jauna, maloni. Tuo labiau naujos gimdyklos. Šį kart reikėjo luktelt gimdykloj. Bet tikrai smagu, ir tualetas pačioj palatoj ir dušas apsiplvoimui. Man patiko. Laukiam su vyru dviese ramiai. Pagimdžiau palyginus irgi greit. Akušerė dar pagyrė kad klausau ir viską teisingai darau.
Abu kartus palatoj gulėjom dviese. Kadangi klinikos, o dar artėjo savaitgaliai, personalas kiekvieną dieną vis kitas. Kai mano jokių komplikacijų nebuvo, tai nekreipiau dėmesio. Maistas tai ir nekoks, tačiau nereikia prikirst atneštų gėrybių, nes po to vaikeliui pilvelį gali išpūst. Man taip pirmą kart taip buvo. Bet vaikų slaugutės tai man nepatiko. Nei pirmą kart nei antrą. Vienu žodžiu visur visokių žmonių yra. smile.gif
jurena
Aš dar norėjau savo nuomonę apie Kauno Krikščioniškus gimdymo namus pasakyti. Ten lankiau pamokėles. Aprodė gimdyklas. Ten toks jausmas, kaip namie, tokia kamerinė aplinka. Tačiau jei daugiau gimdyvių, įdomu kur jas dėt reiktų. Yra priešgimdyminis kambarys su vonia, kamuoliu, čiužinais. Kelios gimdyklos. Daktarai iš pirmo žvilgsnio pasirodė malonūs. Tačiau iš pažįstamų kiek girdėjau, tai ten labai ilgai gimdė. Aišku gal ne dėl pačių gimdymo namų. Bet... Vienai nedarė cezario tol kol jau būtinai reikėjo. Išsikankino ilgai. Jau kai vaikas negerai eit pradėjo. Kitai dubens kaulai išniro. Nes vaikas didelis, o pati gimdė. Tai jau manau galėjo cezarį daryt. Motina kaip šakaliukas, o vaikas apie 5 kg. Iš to natūralumo, taip ir gaunasi tokie dalykai. Per pamokėles rodė nufilmuotą gimdymą tuose pačiuose namuose. Leido filmuoti, gali savo muziką atsinešti. Kiti sakė su visa placenta iš kart namo bėga po gimdymo. Visko būna ir visur.
solda
Sveikos,
kviečiu visas mamytes gimdyti Šalčininkuose ax.gif , jei kas nežino, tai mažutis miestelis prie Baltarūsijos sienos.Nežinau kaip dabar( pagal visas duomenis), bet prieš keleta metų mūsų gimdymo namai buvo tarp geriausių visoje Lietuvoje. Kai aš gimdžiau, nenorėjau tartis su savo gydytoja ( nes buvau tikra, kad ir be to pagimdysiu, nes visi gydytojai savo profesijos žinovai, tik skyriaus vedėjas laaaabai myli pinigėlius, tai pas jį nenorėjau pakliuti schmoll.gif ), bet mamytė už mano nugaros susitarė blush2.gif . Tai gimdymo metų atrodė taip, kad gimdžiau ne aš, o mano gydytoja biggrin.gif O kalbant apie seseles, tiesiog taip yra, kad 3 iš 5 ar mano ar tėvų pažistamos, taigi labai padėdavo "tvarkytis" su sūneliu, 2 kartus net su manim nemiegojo ( davė man ramiau pamiegoti). Pediatras labai geras.
Na palatos ,tiesą sakant, senokai nematė remonto, bet svarbu kad tvarkingos, švarios.
rencew
Paqskaičiau mamyčių rekomenduojamas ligonines ir padariau išvadą: jei gimdymas sėkmingas- gimdyti visur gera smile.gif . Mano atvejis ne išimtis
Nivea
As tai gimdymo namus rinkausi atmetimo budu g.gif :
pirmiausia atmeciau II ligonine, nes man ten labai nejauku, o ir pries metus gimdziusi drauge ne per geriausiai apie juos atsiliepe schmoll.gif . po to atkrito keikscioniskieji, nes ten nera moteru konsultacijos centro, o as norejau lankytis pas gydytoja, pas kuria galeciau ir gimdyti nestuke.gif . Tada atmeciau klinikas. ne todel, kad ten kas blogai, tiesiog nelabai megstu dideles ligonines (ar juo labiau pulko studentu group.gif), o ir mano nestumas gana sklandziai vystosi (tfu tfu tfu). O Mazylis man labai patiko ir atsiliepimu neblogu buvau girdejus bigsmile.gif . Po to dar ir gydytoja man butent is Mazylio rekomendavo, tai tik sutvirtino mano apsisprendima.
vytule
Gimdžiau Antakalnio ligoninėje, tai pati ligoninė nepatiko schmoll.gif remonto reikia ir t.t., personalas kaip kuri pamaina, buvo, kad susikalbėti neįmanoma doh.gif , o buvo tikrai thumbup.gif . O patį pasirinkimą lėmė mano gydytojos darbo vieta, kadangi pas ją lankiausi viso nėštumo metu nestuke.gif , tai ir gimdyti tariausi pas ją.
jkrista
QUOTE(Ramunita @ 2005 03 22, 15:25)
taciau zinau,kad provinciju gimdymo namuose yra gydytoju,kurie/ios nemoka daryti cezario pjuvio...pvz. neseniai nuskambejes Kretingos atvejis, taip pat (bet cia jau is pazistamu girdejau) tokiu gydytoju yra Alytuje ir Kedainiuose...

nesąmonė. Kėdainiuose tiksliai žinau, kad yra bent du gydytojai, kurie daro cezarį, be to klinikose ne visi moka pjauti.
žinau neseną atvejį, kai ir Kauno klinikose gimdant mirė vaikelis. taigi, jei viskas gerai, tai ir namie vienos pagimdo, o jei labai komplikuota, ir moderniausia aparatūra nepadeda
Raudonplaukė
Aš taip pat gimdžiau Antakalnio ligoninėje, tai ir dabar su siaubu prisimenu. Gydytojo nebuvau pasirinkus ir rekomenduotinų ligoninių neturėjau. Seselių elgesys pasibaisėtinas, na nesakau kad visų, kadangi turėjau gulėti savaitę tai daug ir mačiau bet baisu. Per gimdymą pirmiausia aprėkė gydytoja kad gimdyti nemoku, unsure.gif unsure.gif unsure.gif O kai atnešė maitinti ir paklausiau kaip, tai aprėkė kaip galiu maitinti nemokėti (bet juk tai pirmasis mano vaikas tai bent pirmąjį kartą galėtų parodyti) g.gif g.gif g.gif Ir tuo dar nesibaigė kai juokais paklausiau kodėl taip vėlai atnešė maitinti kūdikį tai su pagieža atsakė vaikų daug o mes tik dvi . schmoll.gif schmoll.gif Ir dar vėliau jau išleidžiant iš ligoninės pasisiūlė aukle dirbti, na ačiū man ir kelių dienų su ja užteko.
Svajoklė
Gimdžiau visus vaikus didmiestyje, tai vieni aiškiausių , nuostabiausių...atsiminimų mano gyvenime. 4u.gif Kenčiant sąrėmius, gulėjau ir vonioje su masažais,"jodinėjau" ant įvairių kamuolių, vaikštinėjau atsirėmus į įv.stovus ir t.t.
Manau, kad provincijoje tokių skausmą mažinančių "vaistų" nelabai yra.
Gimdymas turėtų būti "su visais patogumais".Tai turėtų teikt ne tik skausmą, bet ir džiaugsmą.
Ziuziu
Manau, nesvarbu kur gimdyti svarbiausia gera prieziura ir pasitikejimas gydytoju, ax.gif todel geriausia gimdyti pas ta gydytoja pas kuri nuolat lankaisi nestumo metu. Mano atveju, pasirinkau Trakus, nors gyvenu Vilniuj, nes apie Trakus skaiciau ir girdejau vien gerus atsiliepimus, todel nenusiviliau thumbup.gif Ten ir dusas yra, ir palatos vienvietes ir patogios (gali teciai pasilikt, jiems yra lovos), ir kamuolys, ir t.t.
Kitu atveju gera gimdyti bet kur kai viskas gerai 4u.gif , bet jei kazkokios komplikacijos tai tada didmiestyje.
Ziuziu
o nuo to niekas neapsaugotas verysad.gif
Todel nezinai ko tiketis gero ar blogo, belieka ivertinti ne miesto dydi, o prieziura ir pagalba blush2.gif , taip pat ir atstuma tongue.gif
Pauliaus mama
Sveikos mamytes smile.gif .Na pati gimdyti nesiruosiu, bet gan neblogai gimdymui paruosiau savo sese (turiu 8eriu sunu). Surinkau jai medziaga is akuserijos tinklapio kaip ir kas turi buti, be jokiu slepimu. Zinoma primygtinai reikalavau, kad darytusi epidurini ir tartusi su gydytoja (visas tas malonumas kainavo 600lt). Bet ji gimde su sypsena veide, buvo nustebes visas personalas, kad gimdyve pasiruosusi ir neaikcioja. Gimde sesuo Ukmergeje ir visiskai tuo patenkinta. bigsmile.gif bigsmile.gif , o as turiu nuostabiausia sunena 4u.gif drinks_cheers.gif
Nieko sau
QUOTE(Svajoklė @ 2006 02 25, 19:28)

Gimdymas turėtų būti "su visais patogumais".Tai turėtų teikt ne tik skausmą, bet ir džiaugsmą.
*

Yra, yra- modernios gimdyklos, masažinė vonia, duš0 kabinos, kamuoliai, vienvietės palatos, palata skirta "šeimai".
Gimdžiau Radviliškyje- priežiūra buvo labai puiki. Man iš gimdymo vien tik geri atsiminimai wink.gif
4u.gif
DaliaG
Man svarbiausia buvo geras specialistas, visa kita - tik laikina. Jjuk netaip svarbu tas komfortas tas kelias dieneles, svarbiausia, kad mžiuko atėjimu pasirūpintų geriausiai tai išmanantis žmogus 4u.gif
laiminga_mamyte
Niekaip negalim apsispręst kur gimdyt. Kiek čia paskaičiau,tai kažkaip nebekyla noras gimdyt antakalny. Mūsų kriterijai yra panašūs kaip vienos čia pasisakiusiųjų dalyvių.
NOrim gimdyti dviese su vyru.
Pogimdyvinės palatos padorios(joje kad būtume aš,vaikiukas(kad jo niekur neišneštų)ir tėvelis nakvot kad galėtų)
Kad nebūtų kitų gimdyvių gimdykloj
Kad tevelis galėtų būti su mumis kiek tik reikės/norės/galės(t.y.kad negaliotų lankymo poros valandų grafikas)
Aišku,higieniška,švari,ne caro laikų aplinka
ir savaime suprantama geri medikai

Ar galima to viso tikėtis VGN?
chriss
QUOTE(laiminga_mamyte @ 2006 03 06, 15:24)
Niekaip negalim apsispręst kur gimdyt. Kiek čia paskaičiau,tai kažkaip nebekyla noras gimdyt antakalny. Mūsų kriterijai yra panašūs kaip vienos čia pasisakiusiųjų dalyvių.
NOrim gimdyti dviese su vyru.
Pogimdyvinės palatos padorios(joje kad būtume aš,vaikiukas(kad jo niekur neišneštų)ir tėvelis nakvot kad galėtų)
Kad nebūtų kitų gimdyvių gimdykloj
Kad tevelis galėtų būti su mumis kiek tik reikės/norės/galės(t.y.kad negaliotų lankymo poros valandų grafikas)
Aišku,higieniška,švari,ne caro laikų aplinka
ir savaime suprantama geri medikai

Ar galima to viso tikėtis VGN?
*

Tai tada siulau rinktis Traku ligonine.Galesi gimdyti kartu su vyru,palatoj taip pat gyvensit tik tryse.Personalas nuostabus,o aplinka kukli,bet tvarkinga.Is gydytoju geriausia Vilija Variakojiene.As pati ten pries menesi gimdziau,tai liko tik geri prisiminimai tiek apie pati gimdyma,tiek apie personala ir pacia ligonine smile.gif
chriss
Mano pora draugiu pas ja buvo gimde ir siaip labai geru atsiliepimu apie ja girdejau.Tai buvau nuvaziavus viena karta pas ja pasitikrint,tai ji man visa gimdymo skyriu ir aprode.Konkreciai nesitariau del gimdymo.Tik paskambinau kai prasidejo ir ji sako atvaziuok apziuresim.Nu ji dalyvavo gimdyme,siuvo mane irgi jinai.Ir be to ji yra skyriaus vedeja.Nu mano nuomone apie ja yra labai gera.Jei noretai jos telefono parasyk i az smile.gif
Yo-yo
QUOTE(Svajoklė @ 2006 02 25, 19:28)
*

QUOTE(Ziuziu @ 2006 02 27, 13:25)
Manau, nesvarbu kur gimdyti svarbiausia gera prieziura ir pasitikejimas gydytoju, ax.gif  todel geriausia gimdyti pas ta gydytoja pas kuri nuolat lankaisi nestumo metu.
*

Tai va. Antrą savo vaikutį vėl nusprendžiau gimdyti provincijoj. Su sąlyga, kad gimdymą priims gydytoja , pas kurią lankiausi nėštumo metu, pas kurią gimdžiau pirmąjį.
Jokių skausmą malšinančių priemonių nebuvo. Epidūrinė nejautra neįmanoma. Tai žinant, o ypač kai pirmas gimdymas dar nepasimiršęs, nusiteikti iškęsti viską nuo iki buvo sunkoka.
Tačiau geras gydytojas, kuriuo pilnai pasitiki, yra svarbiau nei gimdymas be skausmo.
Mazius_
sveikos nestuke.gif

pasidalinsiu savo patirtim, aš GN rinkausi taip:
pirmiausiai su vyru apvažiavom tuos, kuriuos norėjom, ėjom ne po paskaitėlės su visais, bet atskirai, tada sutekia daugiau info, labiau tavim domisi ir geriau papasakoja viską apie GN.
tada susidarė bendras vaizdas, kuriuose kas kaip vyksta, atmosfera, gimdyklos, remontai ir t.t.
pabandėm paieškoti pažįstamų visuose GN kur domėjomės, ką jie kalbės, kur radom kur ne.
atsižvelgėm į pogimdyvinių palatų padėtį, po kiek su 2.gif paguldyta, kokia galimybė vyrui likti nakčiai bei kaina.
tada kiek kokiuose GN reikia turėti savo daiktų ir ką duoda.
ir galiausiai susėdom, sudėjom + ir - pasiskaitėm forumus čia thumbup.gif ir išsirinkom.
dar pažįstami patarė iš anksto nesitarti, o kai važiuosim jau gimdyt tada duot į kišenę tai komandai, jei netiks - skambint pažįstamiems ir ateis kiti gydytojai ir akušerės. tiek ir sėkmės
Ikulia
QUOTE(laiminga_mamyte @ 2006 03 10, 10:47)
ir ką išsirinkot?
*

mirksiukas.gif Mazius rinkosi Kaune, tau vis vien toloka, nors kazkas vaziuoja gimdyti net i Kauna, jei Vilniuje neranda sau tinkanciu salygu smile.gif
Typhoon Morakot
Pati pries 4.5 metu gimdziau Ukmergej ir galiu pasakyti, kad viskas buvo chiki..., nes buvo sumoketa ir susitarta. Atvaziavusi gimdyti vakare jau radau viena mamyte, kuri, pasak sesuciu, jau jau turejo pagimdyti, bet... As pagimdziau is ryto, o ta mamyte tik vakare, po ilgiausiu aimanu, kanciu ir asaru, nes... buvo su niekuo nesusitarusi ir nemokejusi.
Beje, gimdziau su epiduru (kas, kaip supratau, nelabai priimtina mazu miesteliu ligoninese, nes nera tam specialistu, o ir siaip, kam cia vargti-juk ne poilsiauti atvaziavo moterele; kaip visos-taip ir ji), tai jau po gimdymo vienos pamainos sesutes vis kaisiojo galva pas mane i vienviete palata ir kaip ismanydamos smeke, kad, matai, kokia cia motina, jei gimdymo skausmu nepajuto. Bet, aciu, uzteko man ir to ka pajutau!
Taigi, mielosios, bandykite tartis ir jei turit pinigeliu "patepkit"-bus ir jums maloniau, o ir jausites saugiau. Ir mokekit apsiginti nuo "visokiu sesuciu-kvailuciu":)
naitas
Manau, kad rinktis reiktu ne pagal dusus ar WC grozi, ar pagal labdariniu daiktu kieki.. Kazkaip daug girdziu is pazistamu moteru, kad va ten tai tokios ir tokios palatos, ir dave ta ir ta, ir pampersu maiseli, ir sliauztus... Ne taip reiktu rinktis. Reikia galvoti apie ateinanti vaikuti! Kokie gali buti nesklandumai, ir kokios yra greito gelbejimo galimybes - ar yra gyvybe palaikanti aparatura (teko girdet, kad vienoj Klaipedos ligoninej neisnesiotukas mire tik todel, kad jam pritruko gyvybe palaikancio inkubatoriaus, ir jis mire vezamas i Kauna).
Ir dar reiktu atkreipt demesi i tai, kiek gimdymu priima ta ligonine. Skaiciau, kad kai kur nera konvejerio. Tai nera ir patirties!
O pampus, sliauztus nusipirksit, viesbucio tipo palatos - kam jos jum? Keliaukit, ir atsiziuresit biggrin.gif .
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.