Įkraunama...
Įkraunama...

Bandelės, pyragėliai - 2 tema

QUOTE(Cipciukas @ 2009 02 27, 22:56)
Mergaitės , kodėl jus tešlą kildinate per prievartą ( orkaitese , ant garų )  unsure.gif , ji turi pakilti pati , na gal ilgiau užtruks , bet patikėkite , kepinys bus daug puresnis ir skanesnis .

Čia žiūrint kas kildina per prievartą mirksiukas.gif Kartą bandžiau kildint šaldytuve, nes tiesiog taip susiklostė aplinkybės, kad tešlą užsiminkiau, bet nebebuvo kada kildint ir kept, ir bandelės tikrai nebuvo tokios skanios kaip kildinant kaip priklauso schmoll.gif


QUOTE(*tiute* @ 2009 03 01, 19:12)
Siaip kalbant bendrai  umn.gif
mieles auga 10-37C temperaturoje
kepimo mielems augti optimaliausia temperatura yra apie 30C
labai mazas aktyvumas yra 0-10C temepraturoje
Virs 37C mieles sustresuoja ir pradeda daugintis "netaisyklingai"
50C temepraturoje jos zusta

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Owly .....būtent bandelėm " Pliuškos" tešla kildinama per naktį šaldytuve , taip pasakyta autorės .....kartą neturėjau laiko , kildinau kambario temp. 23laipsniai ...gavosi šuds .....skanios , be ne tokios kokios per naktį šaldytuve wub.gif ....kiekvienas rteceptas reikalauja savo , bet kišti į orkaitę ...... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 03 02, 00:42)
bet kišti į orkaitę ...... unsure.gif


Cipciuk, nieko cia baisaus mirksiukas.gif svarbiausia neperkaitinti bigsmile.gif o tiesiog labai atsargiai palikyti siluma. Laikydama orkaite kiek pravira, vis ijungiu isjungiu 50C - gal kiek ir yra vargo/streso neperkaitinti, bet tfu tfu tfu.... dar teslos neisvyriau rolleyes.gif Suprantama, kas turi dujine, o ne elektrine orkaite - tai nelabai imanoma schmoll.gif
Atsakyti
išieškojau visą SM ieškodama bandelių (ragelių) su kmynais ir sūriu receptų. Bet taip nieko ir neradau g.gif Negi niekas nekepa? Noriu nesaldžių, kur viduj būna kmynai bandelių su apekpusiu sūriu essen.gif
Atsakyti
QUOTE(zebra @ 2009 02 27, 16:41)
Dažnokai kepu mielines spurgas.Labai mums patinka,tai noriu receptėliu pasidalint.
Dariau su varške šikart.Bet galima su džemu,su mėsyte.

gal butu galima gaminimo procesa suzinoti? 4u.gif Labai jau skaniai atrodo wub.gif
Atsakyti
QUOTE(@zemuoge@ @ 2009 03 02, 18:34)
gal butu galima gaminimo procesa suzinoti? 4u.gif Labai jau skaniai atrodo wub.gif

cukrų ištirpinu su mielėmis ( iki tokios košytės).pilu šiltą pieną,vėl išmaišome,sudedame vanilę ar kitokius kvapus ir galiausiai miltus supilam.išmaišom tešlą ir kildinam. Iš iškilusios tešlos formuojame spurgas,vėl reikia pakildinti ir tada verdame aliejuje. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zebra @ 2009 03 02, 18:41)
cukrų ištirpinu su mielėmis ( iki tokios košytės).pilu šiltą pieną,vėl išmaišome,sudedame vanilę ar kitokius kvapus ir galiausiai miltus supilam.išmaišom tešlą ir kildinam.  Iš iškilusios tešlos formuojame spurgas,vėl reikia pakildinti ir tada verdame aliejuje. 4u.gif

Labai labai aciu user posted image
Ryt virsiu smile.gif
Atsakyti
Man tešla tikrai skanesnė būna kildinant ją šaldytuve per naktį. O neskaniausia - būtent kildinta orkaitėje (kai orkaitė įkaitinama iki 50C, ir tešla paliekama joje). Nežinua kodėl jums šaldytuve ji nekyla... Pas mane pastoviai būna +5C šaldytuve, ir palikus vakare, ryte būna viskas kuo puikiausiai pakilę. bigsmile.gif
Atsakyti
drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif ....pas mane + 4 ...irgi puiki tešlikė gaunasi thumbup.gif .....isivaizduokite vaiką , per prievartą auginamą , tempiamas už kojų ir rankų doh.gif vaizdelis ne koks lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 03 02, 23:11)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif ....pas mane + 4 ...irgi puiki tešlikė gaunasi thumbup.gif .....isivaizduokite vaiką , per prievartą auginamą , tempiamas už kojų ir rankų  doh.gif vaizdelis ne koks  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

o įsivaizduokite vaiką auginamą +4oC doh.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Owly @ 2009 03 02, 23:14)
o įsivaizduokite vaiką auginamą +4oC  doh.gif


O aš isivaizduoju vaiką auginamą prie + 50 karščio , nabagas verysad.gif
Atsakyti