rasyte_
2009 10 14, 15:07
QUOTE(Morgan @ 2009 10 14, 15:05) Tai kad sviezios  Sakau gal trumpai minkau tesla,nes kad iskiltu tai laukiu ilgai,o gal silumos per mazai gaunasi?  O kai mieles sudedi i piena kad istirptu,ar reikia kad pienas ataustu visai?Nes as dar silta supilu. As tai mieles (slapias) issuku su sauksteliu cukraus, paskui uzpilu apie 100ml silto pieno ismaisau ir padedu, kad suputotu, kai jos labai labai suputja tada pilu jau i miltus ir t.t
QUOTE(rasyte_ @ 2009 10 14, 16:07) As tai mieles (slapias) issuku su sauksteliu cukraus, paskui uzpilu apie 100ml silto pieno ismaisau ir padedu, kad suputotu, kai jos labai labai suputja tada pilu jau i miltus ir t.t  Oi as niekad nemaciau kad man jos putotu  Ot vista...tai turbut del to ir neiskyla  Nu sian sausu nusipirkau,bandysiu su varske bandeles.Nepasiduosiu
aguonele
2009 10 14, 17:30
Noriu padekoti daividija uz rageliu recepta Dariau su avietemis,labai skanu, net mb labiausiai gyre man mieles kuo puikiausiai jogurte suputojo,as visada palaikau siltai apie ~10 min uzdengus ...
~♥KaipTaiKaip♥~
2009 10 15, 07:57
O aš kur parašyta sausų mielių, visada dedu šviežių mielių arba išvis nedarau  Nesiseka man su tom mielėmis, nekyla tešla
dangerele
2009 10 16, 13:06
QUOTE(aguonele @ 2009 10 14, 18:30) Gal kas galetu man pagelbeti ir pasakyti marcipaninio cukucio recepta, labai panasiai atrodo kaip sis auksciau esantis, aguoneles iskeptas. Tik maniskis sukutis kuri labai megstu yra apibarstytas aguonom, sezamais, ir yradaras ne uogiene o marcipaninis kremas. Sakes man taip patinka, perku IKI arba maksimose dar buna. Maldauju padekit, labai svajoju ji issikepti pati.  ))))
*Aušrė*
2009 10 16, 14:07
QUOTE(lotute @ 2009 09 25, 12:08) viena kart dariau nesigavo, antrą kart bijau bandyti  Kažkada ir aš "pliuškas" kepiau, man irgi nesigavo  . Daugiau nesiryžtu, O va "totoriškos bandelės " LIUKS
QUOTE(♠Aušra♠ @ 2009 10 15, 19:16) O aš kur parašyta sausų mielių, visada dedu šviežių mielių arba išvis nedarau  Nesiseka man su tom mielėmis, nekyla tešla  Man tai net neuzputoja kaip ten turi but kad tirpini ir lauki kad uzputotu  Bandziau ir sausas ir zalias,tas pats.Nesuprantu  Gal piena uzvirt reikia,o gal ilgiau palaukt kad jos uzputotu. Gal galit kuri paaiskint mieliu tirpinimo procesa iki putojimo.Kokio karscio reikia pieno?Ir kiek paprastai trunka kol isputoja? Dar:ar gali but kad per daug miltu,reiktu daugiau skystesnes teslos kad iskiltu?
daividija
2009 10 16, 17:06
QUOTE(Morgan @ 2009 10 16, 13:33) Man tai net neuzputoja kaip ten turi but kad tirpini ir lauki kad uzputotu  Bandziau ir sausas ir zalias,tas pats.Nesuprantu  Gal piena uzvirt reikia,o gal ilgiau palaukt kad jos uzputotu. Gal galit kuri paaiskint mieliu tirpinimo procesa iki putojimo.Kokio karscio reikia pieno?Ir kiek paprastai trunka kol isputoja? Dar:ar gali but kad per daug miltu,reiktu daugiau skystesnes teslos kad iskiltu?  Piena pasildyk,kad butu siltas,nu toks siltas vos vos,ikisk pirsta ir paziurek,nu kaip vaikams maudyt,nes kai per karstas mieles zus ir tada neputos visai.Supilk ten mieles ir idek sauksta cukraus,gerai ismaisyk,geriausia sluotele,kad istirptu ir uzdengus padek siltai.PO 10-15 min jau turi buti uzsidejus tokia kaip kepure.(Bet turi buti joms silta)tada persijok miltus,dek visada maziau negu recepte,po to dadesi minkant,visus kitus produktus,supilk tas mieles ir minkyk,tesla turi buti minksta,truputi lipni,tada padek siltai kokiom 2-3 val,as dar ilgiau laikau,tada smarkiai pakyla.
aguonele
2009 10 16, 20:40
As darau taip: Prisipilu puse virdulio vandens ir uzverdu.piena,vandeni ar jogurta, na zodziu ko receptas praso pasildau iki 35° (turiu termometra), tada dedu cukraus ir mieles sausas ir ismaisau sluotele. taiva, dabar statau inda su mielemis ant virdulio ir uzdengiu ranksluostuku.Tas vanduo garuoja ir taip mieles suputoja per 10 min o toliau jau kaip reikia pagal recepta darau
o kam jus taip sudetingai darote? Sausas mieles sumaisau su miltais ir viska darau pagal recepta, o "gyvas" mieles istrinu su cukrumi, kol suskysteja. Teslai naudoju vos silta piena. Ir viskas.. Visada puikiai iskyla
~♥KaipTaiKaip♥~
2009 10 17, 08:11
Tas mielių laikymas nieko neduoda, juk taip yra tikrinama ar mielės gyvos. Jei jos pasenusios, niekaip neužsidės kepurė ir neiškils, dėl to ir reikalingas šis etapas. Ar aš klystu
rugiagele26
2009 10 17, 13:14
Na man niekad neputojo mieles, kiek esu dariusi ka nors... bet iskildavo kuo puikiausiai.
dalitavit
2009 10 17, 13:33
QUOTE(daividija @ 2009 10 16, 18:06) Piena pasildyk,kad butu siltas,nu toks siltas vos vos,ikisk pirsta ir paziurek,nu kaip vaikams maudyt,nes kai per karstas mieles zus ir tada neputos visai.Supilk ten mieles ir idek sauksta cukraus,gerai ismaisyk,geriausia sluotele,kad istirptu ir uzdengus padek siltai.PO 10-15 min jau turi buti uzsidejus tokia kaip kepure.(Bet turi buti joms silta)tada persijok miltus,dek visada maziau negu recepte,po to dadesi minkant,visus kitus produktus,supilk tas mieles ir minkyk,tesla turi buti minksta,truputi lipni,tada padek siltai kokiom 2-3 val,as dar ilgiau laikau,tada smarkiai pakyla. Oho koks procesas  As cukraus niekada nedejau  Ir iskart supildavau mieles ir maisydama sildydavau piene.Dar gera ta ideja su siltu vandeniu puode  Nu reiks isbandyt.Aciu laaaabai
-Maria-
2009 10 20, 10:52
Skani ir smagi tešla bandelėm (apie 15-20 bandelių): 2 kiaušiniai stiklinė natūralaus jogurto stiklinė ar 0,75 stiklinės saulėgrąžų aliejaus šaukštelis kepimo miltelių šaukštelis druskos apie 5 stiklinės miltų Kiaušinius sumaišyti su jogurtu ir aliejum, įberti druską, pilti pusę miltų, kepimo miltelius, likusius miltus ir viską išminkyti. Jeigu trūksta miltų, dėti daugiau, kad tešla nebūtų lipni, bet turi būti minkšta. Išminkius uždengti ir palaikyti 20 minučių. Per tą laiką pasiruoškite įdarą, galima feta maišyti su petražolėm, galima faršo, grybų įdarą daryt... Imti tešlos po rutuliuką, iškočioti, dėti įdarą ir formuoti bandeles, su sūriu galima daryti atviras bandeles, su faršu ar grybais uždaras. Sudėti į skardą ant kepimo popieriaus, aptepti kiaušinio plakiniu, apibastyti sezamu. Kadangi aš bandelių gaminime dar žalia, tai manosios negražios formos  Aš dariau su faršu, pakepinau jį su svogūnu ir tarkuota cukinija, gale įmaišiau pjaustytų petražolių.
Renata123
2009 10 20, 11:59
QUOTE(-Maria- @ 2009 10 20, 11:52) Skani ir smagi tešla bandelėm (apie 15-20 bandelių):
Nezinau ar jos grazios, ar ne  bet jau apetita kelia  Kaip tik saldytuve turiu farsa, kuri jau pats laikas sunaudoti, tai siandien kepsiu. Ir kaip tik isbandysiu jusu tesla be mieliu. O kokia ta tesla  (nu gal kvailai cia klausiu), nes visad bandeles darau su mielem O ta naturalu jogurta, gal galima kefyru pakeist?
-Maria-
2009 10 20, 12:18
QUOTE(Renata123 @ 2009 10 20, 12:59) O ta naturalu jogurta, gal galima kefyru pakeist? Man irgi įdomu, ar galima, norėjau bandyt praeitą kartą, bet vyras kaip tik nupirko jogurto ir netekau galimybės eksperimentuoti O kokia tešla, tai net nežinau, kaip pasakyti, jeigu iškepusi kokia, tai tarp bulkutės ir kibino tarpinis variantas
Marcelė
2009 10 22, 11:02
Laba diena Merginos padekit. Mano mieliniai kepiniai dazniausia gaunasi sausi ir labai kietu virsum. Ka ne taip darau. Tesla paprastai renkuosi universalia mieline, stengiuosi kept, kad virsus butu siek tiek rusvas ir 220°C.Gal kazkokios gudrybes yra, kaip pvz ideti i orkaite inda su vandeniu ar isemus kepinius apgengti siek tiek dregnu ranksluosciu. Patarkit, nes taip norisi tu minkstu bandeliu....
daividija
2009 10 22, 11:23
QUOTE(Marcelė @ 2009 10 22, 09:02) Laba diena Merginos padekit. Mano mieliniai kepiniai dazniausia gaunasi sausi ir labai kietu virsum. Ka ne taip darau. Tesla paprastai renkuosi universalia mieline, stengiuosi kept, kad virsus butu siek tiek rusvas ir 220°C.Gal kazkokios gudrybes yra, kaip pvz ideti i orkaite inda su vandeniu ar isemus kepinius apgengti siek tiek dregnu ranksluosciu. Patarkit, nes taip norisi tu minkstu bandeliu.... labai karsta temperatura,apdega virsus,as visada nusitatau 175-180C.I orkaites apacia gali istatyti inda su vandeniu(nors pati niekada nebandziau),tai negaliu tiksliai pasakyt ar veiksminga,tik zinau,akd kai kurioms bulkutems taip daro.
Marcelė
2009 10 22, 12:11
Tokia temperatura statau, nes daugely literaturos rasiniu taip rekomentuoja. O prie zemesnes nesudzius?
Gavosi man bandeles  Ir tesla iskilo ir minkstos  Sian kepiau su mesyte pieniskas.Kirto net mano maziukas  Aciu visoms uz kantrybe
daividija
2009 10 22, 21:35
QUOTE(Marcelė @ 2009 10 22, 10:11) Tokia temperatura statau, nes daugely literaturos rasiniu taip rekomentuoja. O prie zemesnes nesudzius? Nu man jos niekada nebuna isdziuvusios
bumbasi
2009 10 22, 21:36
Katik ir as kepiau bandeles. Dar karstas slammsciu  Kepiau su kopustais ir lasinukais. Man rodos su raugintais gautusi skaniau, astriau siektiek.Bandeles is mielines teslos ir toookios minkstos...Bent jau kol karstos Tik kaip reik padaryt grazias bandeles. Man tokios nekokios iseina
-Maria-
2009 10 23, 16:59
QUOTE(-Maria- @ 2009 10 20, 11:52) Skani ir smagi tešla bandelėm (apie 15-20 bandelių): Aš dariau su faršu, pakepinau jį su svogūnu ir tarkuota cukinija, gale įmaišiau pjaustytų petražolių. Vėl dariau bandeles su faršu, šįkart kibinų formos, labai skanu
Danguolė
2009 10 23, 18:09
QUOTE(-Maria- @ 2009 10 23, 17:59) Vėl dariau bandeles su faršu, šįkart kibinų formos, labai skanu Mmmm, labai skaniai atrodo, tikiu ir tokios yra  O faršą žalią naudojai?
-Maria-
2009 10 23, 18:18
QUOTE(Danguolė @ 2009 10 23, 19:09) Mmmm, labai skaniai atrodo, tikiu ir tokios yra  O faršą žalią naudojai? Pakepinau prieš tai
Danguolė
2009 10 23, 19:15
QUOTE(-Maria- @ 2009 10 23, 19:18) Pakepinau prieš tai  Reikės išbandyti ir man
daividija
2009 10 27, 17:36
Siandien kepiau bandeles su morkom...  300g miltu+1/4 puodelio arba maziau arba truputi daugiau miltu, 1/4 a.s.druskos, 2 v.s. cukraus, 1+1/4 a.s. sausu mieliu, 1/4 puoduko silto pieno, 40 g kreminio surio, 20 g minksto sviesto, 1 didelis kiausinis, 1 puodukas smulkiai tarkuotu morku, aptepimui kiausinis+pienas. IDARAS: 1/4 a.s cinamono, 2 v.s. rudo cukraus razinu 2 v.s. tirpinto sviesto, APTEPIMAS: pienas+cukraus pudra+citrinos rugstis. Miltus,cukru,druska ir sausas miels persijoti i dubeni. Supilti piena,kiausini ir tarkuotas morkas.Mikseriu su teslos maisymo antgaliu maisyti leciausiu greiciu,palaipsniui sudeti suri ir sviesta.Toliau mikseriu maisyti pie 20min.Tesla gaunasi gan lipni,bet gan gera minkymui.As idejau truputi miltu ir minkiau ant stalo. Tesla sudeti i aliejumi istepta dubeni ir padeti siltai,kad pakiltu apie 2val. Ruda cukru sumaisyti su cinamonu. Tesla iskocioti kvadrato formos,aptepti tirpintu sviestu,apibarstyti cukrumi+cinamonu,ant virsaus razinas ir susukti voleliu. Supjaustyti mazdaug 5 cm storio bandelemis ir sudeti i kepimo popieriumi istiesta skarda.palikti,kad pakiltu-45min. Aptepti kiausinio+pieno plakiniu(ka as nepadariau) ir deti i ikaitinta orkaite 180C 20-25min,kol graziai pageltonuos. Tuo metu pasidaryti glaju. Kelis saukstus cukraus pudros uzpilti trupuciu pieno,ideti itrinos rugsteles ir ismaisyti. kai bandeles truputi atves-aptepti glajumi. labai skanios ir minkstos bandeles,morkos nelabai jauciasi,bet spalvyte tai labai grazi.Mano vaikai negali atsitraukti nuo skardos ,nors morkos neikisi nei stovedamas su sautuvu.
georgiana
2009 10 27, 20:05
turiu klausima i kuri niekur nerandu atsakymo: siandien pirkau saldytos Judex mielines teslos ir nezinau ka is jos daryti, labai prasau jusu patarimo, nes deja aprasymo ant pakuotes nera nei api kildinima, nei apie atsildyma nei apie gaminius  nusipirkau ir dabar suku galva ka pagaminti
Sveikos, vakar kelias val.skaičiau temą, nes prireikė bandelių su dešrelėm... pasisėmiau daug idėjų,nesu niekada nieko kepus pati iš mielinės tešlos,tai pirmasis bandymas sakyčiau gavois neblogas  Dariau pagal receptą, berots daividijos, na ten kur labai linksmai buvo išverstas iš vok. kalbos. pakilus tešlai, beveik poskystč pasipyliau ant stalo ir vis pridėdavau miltų,kol gavos maloni minkymui ir visai nelipo prie rankų,taip žaidžiau gal pusvalandį  na bet bandelės gavos minkštutės  va rezultatas   Supynimai ne visų gerai išėjo,bet kaip pirmam kartui tai esu patenkinta  gan didelės gavos, nes kai perlaužiau į kelias dalis, nebesigavo supinti
Nemeluok, kad pirmą kartą kepei  gavosi nuostabios  labai gražiai supynei  man tokios nesigavo
QUOTE(daivaP @ 2009 11 04, 20:03) Nemeluok, kad pirmą kartą kepei  gavosi nuostabios  labai gražiai supynei  man tokios nesigavo  pirmą pirmą, su mieline tešla nemokėjau nieko  ir iš vis sausainiai,tortai,bandelės visokios ne man kept..
Oksanik
2009 11 04, 22:51
QUOTE(grange @ 2009 11 04, 21:59) Dariau pagal receptą, berots daividijos, na ten kur labai linksmai buvo išverstas iš vok. kalbos. pakilus tešlai, beveik poskystč pasipyliau ant stalo ir vis pridėdavau miltų,kol gavos maloni minkymui ir visai nelipo prie rankų,taip žaidžiau gal pusvalandį  na bet bandelės gavos minkštutės  O kur galima rasti recepta?
QUOTE(Oksanik @ 2009 11 04, 21:51) O kur galima rasti recepta? na aš dariau taip: 500 g miltų 5 g druskos 1 pakelis džiovintų mielių (7 g) 50 ml aliejaus 200 ml pieno 100 ml vandens Pieną pašildžiau puodelyje su cukrum, sudėjau mieles ir palikau kol užputos. Į dubenį supyliau miltus, druską, aliejų ir vandenį,ir jau užputojusias mieles. Tiesa, miltus dėjau ne visus iš kart, maždaug 400 g. o paskiau pridėjau likusius, galėjo būt,kad gavos ir šiek tiek daugiau. uždengiau rankšluosčiu ir palikau pakilt apie 2 val., kamb. temperatūroj. pakilo beveik trigubai. tada pasipyliau ant stalo, tešla buvo gerokai bėganti, ir vis pridėdama miltų gerai minkiau, kol nebeliko prie rankų ir buvo maloni minkyti. užtrukau kažkur pusvalandį, bet kuo ilgiau minkai,tuo bandelės minkštesnės. o tada jau kočiojau, dėjau dešrelę, sukau ir kepiau. patepiau kiaušinio baltymu dar. kepant palikt nemažus tarpus, nes išsipučia
-Maria-
2009 11 04, 23:32
Super atrodo  Aš irgi tokių užsimaniau, bet kepti nenoriu, nes darbo daug yra
na biški yra, bet jei labai nori...  Aš kepiau duoną, tai taip vienu metu prisėdau. gavoju kitą kart gal palikt duonkepei maišyt tešlą
daividija
2009 11 05, 11:57
grange,tavo bandeles gavosi tiesioginiai puikios  supynimas labai grazus,dabar tik kepk ir kepk...
Turiu rupiu ruginiu miltu.Gal kas gali mestelti bandeliu recepta,kur butu galima panaudoti siuos miltus
QUOTE(daividija @ 2009 11 05, 10:57) grange,tavo bandeles gavosi tiesioginiai puikios  supynimas labai grazus,dabar tik kepk ir kepk... nu,jau mb prašė, ale negerai per daug į kūną eina o man dar vienas žmogus, nevalgantis mėsos,klausė kuom galiu pakeist dešrelę, žinau,kad kita forma galiu daryt su daržovėm, bet jei su pynimu,tai jaučiu neišeitų,nebent su kokia saliero šakute
QUOTE(daividija @ 2009 10 03, 18:04) As ir vel su bandelem Kepiau su vysniom  labai labai skanios gavosi. Tesla: 200g naturalaus jogurto, 50ml aliejaus, 1 kiausinis, 100g cukraus, 1a.s. druskos, vanilinio cukraus, 500g miltu, 1 pakelis sausu mieliu Idaras: 250g vysniu, 100g cukraus, 1 pakelis vanilinio pudingo milteliu(tu kur reikia virti). glazura: 100-150g cukraus pudros, 1-2 v.s. vysniu sulciu arba citrinos sulciu. labai skanios bandeles,tas idaras toks rugstokas  vaikams labai patiko. Gal pagelbesit jau du kart kepiau sias bandeles, na super skanios si kart apsiziurejau, kad neturiu jogurto gal ji galima butu pakeist pienu ar kefyru ?
daividija
2009 11 08, 15:26
QUOTE(angi @ 2009 11 08, 10:10) Gal pagelbesit jau du kart kepiau sias bandeles, na super skanios si kart apsiziurejau, kad neturiu jogurto gal ji galima butu pakeist pienu ar kefyru ?  Drasiai gali keisti,skonis tikrai nenukentes
QUOTE(daividija @ 2009 11 08, 15:26) Drasiai gali keisti,skonis tikrai nenukentes  aciu
spyglis2
2009 11 09, 19:32
šiandien kepiau mielines bandeles pagal šį receptą  dariau su cinamonu ir su lašinukais
Rageliai su džemu
receptas
Polaroid
2009 12 03, 17:54
Bandelės su dešrele. Mums reikės:Mielinės sluoksniuotos malsenos tešlos (raudonas įpakavimas, 5 lapeliai.) 20 mažų dešrelių. (arba 10 didelių, tik jas pjaunam per pusę.) Kiaušinio baltymo. Gaminimas: Atitirpdinam tešlos lapelius, leidžiam 15 min pakilti (aš padėjau ant katilinės.  ) tada supjaustom stačiakampiais (1 lapelis - 4 mini lapeliai.) vyniojam dešrelę, ir dedam bandelę siūle žemyn į blėtą padengtą folija/kepimo popierium. tada kiekvieną bandelę ištepam kiaušinio baltymu,  ir štai tokius paruoštus pusfabrikačius dedame į orkaitę.  kepam apie 25 minutes. gavosi labai skanios, traškia tešla bandelės.
aguonele
2009 12 03, 22:01
QUOTE(Šiandien @ 2009 12 03, 16:54) Bandelės su dešrele. ale ir skaniai atrodo
Polaroid
2009 12 03, 23:25
QUOTE(aguonele @ 2009 12 03, 22:01) ale ir skaniai atrodo  Ačiū
LeKrista
2009 12 04, 11:41
Sveikos kepejeles ir as susigundziau jusu skaniomis bandelemis  Niekada nekepiau bandeliu,o is mieliu is viso jokio kepinio neteko kepti. Ir stai sumasciau pabandyti. Issirinkau Bandeles su obuoliais pagal Sonatina. Ir spekit kas gavosi? Ogi fantastika....  Apsivalgiau iki negalejimo  Na seniai nevelgiau tokiu skaniu bandeliu. Aciu jums uz temele O stai ir mano bandeles  Niam niam
Gintarėtarė
2009 12 05, 14:44
o aš kepiau bandeles su lašinukais. nebepamenu kieno receptas: 30g mielių, 250ml pieno, 500g miltų, 100g sviesto, cukraus, druskytės. Pirma, mano bandelės išsipūtė nesvietiškai, kokis 5 kartus. nežinau kaip į dar mažesnes tų lašinukų prikišt. nebent kildint tešlą 3 valandas, ir tik tada lipdyt  . ir dar jos labai greit liko kaip nešviežios: per pietus kepiau, vakare jau šiaip sau skonis buvo, kaip pasenusių.. bandysiu kitą receptuką gal...  mano dukra dievina tas Maximos bandutes, tai bandžiau kažką panašaus, bet kol kas nepavyko..
|
|