vajeeeej kaip skaniai atrodo
QUOTE(stewie @ 2009 01 20, 16:10) vajeeeej kaip skaniai atrodo Man labai panasu i toki krema, kaip Maximoje bent anksciau pirkdavau tokias nebrangias bandeles, su kakzokiu kremu, kuri tiesiog dievinau... kiekviena diena gal pirkdavau, nes jos labai skanios man buvo. Bet atsiedziau ilgam QUOTE(rugegele23 @ 2009 01 20, 16:24) Man labai panasu i toki krema, kaip Maximoje bent anksciau pirkdavau tokias nebrangias bandeles, su kakzokiu kremu, kuri tiesiog dievinau... kiekviena diena gal pirkdavau, nes jos labai skanios man buvo. Bet atsiedziau ilgam žinau kokios ten bandelės, ir taip, tas kremas ;D
Sveikutės.
BANDELES "SIRDELES" darau pagal šį receptą bandeles ir gal galit man pasakyt kurios kepėt tiek ir dėjot miltų kiek nurodyta recepte? nes man tai gavosi mieliniu blynų tešla Tik įdomu kame negerai. Labai dėkui QUOTE(sinta @ 2009 01 22, 18:06) Sveikutės. BANDELES "SIRDELES" darau pagal šį receptą bandeles ir gal galit man pasakyt kurios kepėt tiek ir dėjot miltų kiek nurodyta recepte? nes man tai gavosi mieliniu blynų tešla Tik įdomu kame negerai. Labai dėkui Na vienintelis mano spejimas tas, kad gal jusu stiklines talpa didesne (as naudojau 237 ml. ). O siaip tesla ir turi buti minksta, todel reikia ja ilgai minkyti, kol nebelips prie ranku.
Dedu prie bandeliu, nes baranku temos nera
http://www.good-cook.ru/forum/topic4365s930.html#entry490528 Ukrainietiskos barankos Skysta tesla: 350g miltu (1rusis) 15g svieziu arba 1 pak sausu mieliu 250g vandens Tesla: 650g miltu 120g cukraus 1 a.s. druskos 50g sviesto 50g aguonu 250-300g vandens +skysta tesla Skysta tesla kildinime temperaturoje +25C , trukme 3,5 5val. Teslos maisymui miltus kruopsciai maisome su vandeniu, druska ir kt. komponentais iki vienalytes mases. Statome siltai 30-45min. Teslos formavimas. Nuo teslos atgnybame mazdaug po 100g gabaliukus, iskociojame i reikiama ilgi, kad suformuotume apvalius gaminius. Galus sulipiname viena su kitu ir pavoliojame, kad butu mazdaug vienodos apimties, kaip ir visas gaminys. Nedaryti lb plonu, nes bus sausoki. Apsutinimas ir kepimas. Suformuotas barankas dedame ant kepimo popieriumi padengto pavirsiaus ir laikomke apie 30min kamb.tempaturoje. Veliau 15-20sek. pasutiname verdanciame vandenyje ir apdzioviname ant popieriaus. Kepame 15-20min 220C temp. kol igaus auksini atspalvi. cia mano barankos, forma ne ideali dar http://images44.fotki.com/v1409/photos/1/1...IMG_0006-vi.jpg sviezios buvo labai traskia plutele, o vidus minkstas. per nakti palaikiau maiselyje, tai jau nebe tokios traskios, bet skanios vistiek QUOTE(sigitawhatever @ 2009 01 23, 01:58) Na vienintelis mano spejimas tas, kad gal jusu stiklines talpa didesne (as naudojau 237 ml. ). O siaip tesla ir turi buti minksta, todel reikia ja ilgai minkyti, kol nebelips prie ranku. hm.. na tai aišku kaip ir nes aš naudojau stiklinės kaip po (250 ml) o šiaip tai viskas gavosi tiesiog puikiai labai skanios bandelės
Dariau Lukutis varskines teslos bandeles:
teslai 200g varskes 7 saukstai pieno 7 saukstai aliejaus 4 saukstai cukraus 2 kiausiniai 2 stiklines miltu 1 arbatinis saukstelis kepimo kilteliu 1 pokelis vanilinio cukraus idarui 1 obuoliai 3 saukstai cukraus cinamono viska sumaisome ir isminkome. iskociojame 6-8 mm storio keturkampi.ir ant jos sudedame obuolius supjaustytus kubeliais ir sumaisytus su cukrumi ir cinamonu. teslos laksta suvyniojame i ritineli. peikiu supjaustome 3cm plocio griezineliais sudedam i skarda ir baigdamos kepti patepti kiausinio plakiniu. turejau nemazai varskes, tai butent norejosi varskiniu. Man tik vyniojimas recepte pateiktas nepatiko, nes sunku tuos obuolius graziai i teslos ritini susukt ir nelabai graziai iskepe atrodo, tie obuoliai byra pro krastus... tai va, as dariau tokias lyg skareles..siaip tikrai neblogas receptukas
Kadangi turėjau nesuskaičiuojamą kiekį trynių
![]() ![]() QUOTE(RiMami @ 2009 02 10, 03:25) Kadangi turėjau nesuskaičiuojamą kiekį trynių Kaip skaniai atrodo. O Jumi nesimiega visiskai matau QUOTE(Cipciukas @ 2009 02 10, 10:49) Ne Muske , mus truputi vyresnes jau turbūt nemiga kankita , tai va ir naktinėjeme Senutes dvi atsirado
mmmm, kaip skaniai atrodo
QUOTE(RiMami @ 2009 02 10, 03:25) ![]() Labai labai labai.... viliojancios
kepu visa laika cipciuko Pliuskas vadinamas, pirmosios taip gerai gavosi, antra ir trecia karta kiek pamenu irgi, nu bet dabar paskutinisu du kartus visiskai nesigauna
Bandelės "pliuškos" pagal cipciuką (kitaip - prie arbatos). RECEPTAS
labai skanios, tik nesaldžias padariau. Ir neblizga, nes tingėjau apteplioti kuom nors
Sumasčiau, kad įdėsiu ir čia savo bandeles, į temą kur priklauso
Lipnios riešutinės bandelės ![]() Receptukas čia: http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...0632&st=276 (puslapio apačioje)
skaniai ziurisi, skaniai
o dar ir aukstyn kojom! QUOTE(RiMami @ 2009 02 10, 03:25) Kadangi turėjau nesuskaičiuojamą kiekį trynių ![]() ![]() Jau du kartus kepiau šias bandeles. Pirmą kartą nelabai gavosi (pamiršau įdėti sviestą
[quote=rugiagele26,2009 02 26, 18:29]
Totoriskos bandeles ----------------------------------------------------------------------------------------- QUOTE(Cipciukas @ 2009 02 26, 18:41) Totoriskos bandeles ----------------------------------------------------------------------------------------- Jusu temoj parasiau komentara Taip jos labai skanios
Skaitau kaip čia visoms sekasi kepti mielines bandeles, ir baltai pavydžiu.Nu nesigauna ir vsio. Pirmąkart dariau iš šviežių mielių, tai nekilo.Pamaniau arba mielės blogos arba miltų perdaug privariau.antąkart dariau su sausom mielėm, kildinau ant garų -tešla pakilo, bet apačia jau prikepė, nors apatinį puodą su vandeniu buvau nuėmus nuo ugnies.turbūt vanduo per karštas buvo
Norėčiau paklausti žinovių: Ar galima dadėti truputuką miltų, kai tešla pakylą pirmąkart, ir vėl pakildyt?Ar ji man nesukris? Būčiau dėkinga už atsakymą
Dažnokai kepu mielines spurgas.Labai mums patinka,tai noriu receptėliu pasidalint.
Dariau su varške šikart.Bet galima su džemu,su mėsyte. 50gr mielių 50gr cukraus 50gr aliejaus 250gr pieno truputis druskos vanilino,ar kt .kvapų 450-500gr miltų
Zebra, kaip skaniai atrodo
QUOTE(*tiute* @ 2009 02 25, 21:10) Tokios jau jos yra - aukštynkojės QUOTE(zebra @ 2009 02 27, 16:41) Dažnokai kepu mielines spurgas.Labai mums patinka,tai noriu receptėliu pasidalint. Dariau su varške šikart.Bet galima su džemu,su mėsyte. Skanumėlis QUOTE(Maluna @ 2009 02 28, 02:47) Norėčiau paklausti žinovių: Ar galima dadėti truputuką miltų, kai tešla pakylą pirmąkart, ir vėl pakildyt?Ar ji man nesukris? Būčiau dėkinga už atsakymą taip galima ir miltu dadeti jei tesla per minksta ,as visalaika pradzioje darau minkstesne tesla, kai pakyla dedu miltu ir dar syki pakildinu tesla ir viskas
Mergaitės , kodėl jus tešlą kildinate per prievartą ( orkaitese , ant garų )
QUOTE(Maluna @ 2009 02 27, 16:47) Ar galima dadėti truputuką miltų, kai tešla pakylą pirmąkart, ir vėl pakildyt?Ar ji man nesukris? Būčiau dėkinga už atsakymą Kaip ir QWERTI raso, galima ir net gi patartina (bent pagal mociutes/mamas) kildinti tesla du kartus, pirma - skystesne, antra - tirstesne ir galutine. QUOTE(Cipciukas @ 2009 02 27, 23:56) Mergaitės , kodėl jus tešlą kildinate per prievartą ( orkaitese , ant garų ) Tas musu jaunatviskas nekantrumas kaltas tikriausiai Siaip kalbant bendrai mieles auga 10-37C temperaturoje kepimo mielems augti optimaliausia temperatura yra apie 30C labai mazas aktyvumas yra 0-10C temepraturoje Virs 37C mieles sustresuoja ir pradeda daugintis "netaisyklingai" 50C temepraturoje jos zusta QUOTE(Cipciukas @ 2009 02 27, 22:56) Mergaitės , kodėl jus tešlą kildinate per prievartą ( orkaitese , ant garų ) Čia žiūrint kas kildina per prievartą QUOTE(*tiute* @ 2009 03 01, 19:12) Siaip kalbant bendrai mieles auga 10-37C temperaturoje kepimo mielems augti optimaliausia temperatura yra apie 30C labai mazas aktyvumas yra 0-10C temepraturoje Virs 37C mieles sustresuoja ir pradeda daugintis "netaisyklingai" 50C temepraturoje jos zusta
Owly .....būtent bandelėm " Pliuškos" tešla kildinama per naktį šaldytuve , taip pasakyta autorės .....kartą neturėjau laiko , kildinau kambario temp. 23laipsniai ...gavosi šuds .....skanios , be ne tokios kokios per naktį šaldytuve
QUOTE(Cipciukas @ 2009 03 02, 00:42) Cipciuk, nieko cia baisaus
išieškojau visą SM ieškodama bandelių (ragelių) su kmynais ir sūriu receptų. Bet taip nieko ir neradau
QUOTE(zebra @ 2009 02 27, 16:41) Dažnokai kepu mielines spurgas.Labai mums patinka,tai noriu receptėliu pasidalint. Dariau su varške šikart.Bet galima su džemu,su mėsyte. gal butu galima gaminimo procesa suzinoti? QUOTE(@zemuoge@ @ 2009 03 02, 18:34) cukrų ištirpinu su mielėmis ( iki tokios košytės).pilu šiltą pieną,vėl išmaišome,sudedame vanilę ar kitokius kvapus ir galiausiai miltus supilam.išmaišom tešlą ir kildinam. Iš iškilusios tešlos formuojame spurgas,vėl reikia pakildinti ir tada verdame aliejuje. QUOTE(zebra @ 2009 03 02, 18:41) cukrų ištirpinu su mielėmis ( iki tokios košytės).pilu šiltą pieną,vėl išmaišome,sudedame vanilę ar kitokius kvapus ir galiausiai miltus supilam.išmaišom tešlą ir kildinam. Iš iškilusios tešlos formuojame spurgas,vėl reikia pakildinti ir tada verdame aliejuje. Labai labai aciu ![]() Ryt virsiu
Man tešla tikrai skanesnė būna kildinant ją šaldytuve per naktį. O neskaniausia - būtent kildinta orkaitėje (kai orkaitė įkaitinama iki 50C, ir tešla paliekama joje). Nežinua kodėl jums šaldytuve ji nekyla... Pas mane pastoviai būna +5C šaldytuve, ir palikus vakare, ryte būna viskas kuo puikiausiai pakilę.
nesibarkit
niekas tos teslos nelaiko 50C temperaturoje, jei kas ir laikytu, mieles zutu. tiesiog orkaites maziausios temperaturos "mygtukas" tera 50C, bet tai, pasikartosiu, nereiskia, kad orkaiteje ir palaikoma 50C temperatura. vargu ar galima mielems optimalios temepraturos palaikyma vadinti prievarta. jei jau is to "prievartos" kampo paziurejus, tai ir saldytuve sudaromos tokios salygos, kad mieles auga per prievarta suletintai. maistiakio tesloje joms aplink lyg ir butu sociai, o negali..... temperatura kiek mazoka, tad mieles BET as nesakau, kad tai blogas budas. abu budai su savais pliusais ir su savais minusais. tad BAIKIT GINCYTIS jopstararai!!!
nesibarkit
niekas tos teslos nelaiko 50C temperaturoje, jei kas ir laikytu, mieles zutu. tiesiog orkaites maziausios temperaturos "mygtukas" tera 50C, bet tai, pasikartosiu, nereiskia, kad orkaiteje ir palaikoma 50C temperatura. vargu ar galima mielems optimalios temepraturos palaikyma vadinciau prievarta. jei jau is to "prievartos" kampo paziurejus, tai ir saldytuve sudaromos tokios salygos, kad mieles auga per prievarta suletintai. maistiakio tesloje joms aplink lyg ir butu sociai, o negali..... temperatura per maza. BET as nesakau, kad tai blogas budas. abu budai su savais pliusais ir su savais minusais. tad BAIKIT GINCYTIS jopstararai!!!
nesibarkit
niekas tos teslos nelaiko 50C temperaturoje, jei kas ir laikytu, mieles zutu. tiesiog orkaites maziausios temperaturos "mygtukas" tera 50C, bet tai, pasikartosiu, nereiskia, kad orkaiteje ir palaikoma 50C temperatura. vargu ar galima mielems optimalios temepraturos palaikyma vadinti prievarta. jei jau is to "prievartos" kampo paziurejus, tai ir saldytuve sudaromos tokios salygos, kad mieles auga per prievarta suletintai. maistiakio tesloje joms aplink lyg ir butu sociai, o negali..... temperatura kiek mazoka, tad mieles BET as nesakau, kad tai blogas budas. abu budai su savais pliusais ir su savais minusais. tad BAIKIT GINCYTIS jopstararai!!! |