Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Bandelės, pyragėliai - 2 tema
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Vaidosee
Susirgau bandeliu manija lotuliukas.gif ,seima reikalauja kasdiena,si karta kepiau su varske,kaip Linas per iki laida dare,na ir kelis bandutes,nu jau toks apsirijimas ,man skaniausios su varske thumbup.gif
Niekada netikejau,kad namie galima issikepti,toki skonuma,aciu merginos,kad dalinates patirtimi 4u.gif thumbup.gif
user posted image

Tiesa,miltu niekada nesveriu,dedu is akies,kad tesla neliptu prie ranku ir visada kepdavau su paprastais miltai,o si karta,pirkau karaliskus 400 D,bet jokio skirtumo nepastebjau g.gif
EgiptoKate
QUOTE(Vaidosee @ 2010 01 20, 19:43)
kaip Linas per iki laida dare,na ir kelis bandutes,nu jau toks apsirijimas ,man skaniausios su varske  thumbup.gif
*

gal galima recepta? ax.gif
Renata123
Susirgau bandeliu manija  ,seima reikalauja kasdiena,si karta kepiau su varske,kaip Linas per iki laida dare,na ir kelis bandutes,nu jau toks apsirijimas ,man skaniausios su varske

Bandeles atrodo labai viliojanciai wub.gif Gal galite nuoroda imesti ar recepta parasyti.

Aciu! 4u.gif
Vaidosee
QUOTE(Renata123 @ 2010 01 20, 19:14)
Bandeles atrodo labai viliojanciai  wub.gif  Gal galite nuoroda imesti ar recepta parasyti.

Aciu! 4u.gif
*

Prasom 4u.gif
Receptas pora puslapiu atgal mirksiukas.gif
Tik si karta,sausas mieles( 1 pak.),dejau tiesiai i miltus,tada ipiliau stikline silto pieno,du kiausinius ir kokia 50 gr.aliejaus,miltu dadejau,tiek kad tesla neliptu prie ranku,kildinau dvi valandas,po valandos perminkiau.Viskas>Formuoji bandeles ir kepi 180 laipsiu,ikaitintoje orkaiteje,kol graziai parus,bandeles su cinamonu aptepu sviestu ir apibarstau cukrumi,su varske,isplaktu kiausiniu 4u.gif
*dew*
na va pirma kart kepiau saldzias bandeles, esu kepus su desrelemis, sitos daug skaniau thumbup.gif
user posted image
su cinamonu ir kokoso drozlemis
dangerele
As dar karteli , noriu jumis pasukti galvele, gal zinote Marcipaninio sukucio recepta kur pardavineja Maximose ir Iki parduotuvese? Man jis toks zveriskai skanus, kad as nekantrauju ji issikepti, bet niekaip nesuprantu ko ten prideda. Zinau kad teslyte tai graziai susukta, ir i vidu pertepta marcipanines mases, po to uzbarstyta aguonu, sezamo seklyciu, ir toliau nesuprantu.. bet toooks skonis. As galiu per karta 3 suvalgyt lyg niekur smile.gif tiesiog pasaka.
Adera
sveikos 4u.gif vakar prisiskaiciau receptu ir sendien pasidariau desreliu su bandelm ir baibokiuku,nes liko teslos.man iki jus dar toli bet vistek noriu pasirodyt.
http://www.flickr.com/photos/43078869@N06/4294821105/
http://www.flickr.com/photos/43078869@N06/4294837099/
EgiptoKate
QUOTE(Adera @ 2010 01 22, 17:54)
sveikos  4u.gif vakar prisiskaiciau receptu ir sendien pasidariau desreliu su bandelm ir baibokiuku,nes liko teslos.man iki jus dar toli bet vistek noriu pasirodyt.
*

ale ir graziai atrodo wub.gif
man nuo vakar dieta doh.gif
jokiu miltiniu patiekalu, saldumynu ir kt... kas eina i kuna
kepsiu tik po gimdymo arba nebent MB,jei iskart viska issines i darba
mergaiciukas1
Sveikos 4u.gif Kaip nudziugau suradusi tokia skania temuke bigsmile.gif Ir kaip puikiai pirmam puslapi info susisteminta thumbup.gif thumbup.gif

Siandien kepiau pirmas savo mielines bandeles su cinamonu. Recepta pagooglinau, tai jau net nezinau is kokio tinklapio paemiau ax.gif Ir tik kai jau bandeles kepe, suradau jus bigsmile.gif Perskaicius susidariau vaizda, kad turbut per mazai minkiau, dar neisejo lygaus keturkampio iskociot, tai galai tokie plonesni gavosi. O yra kas minko su kombainu, ar tik rankom galima gerai isminkyt? ax.gif

Reziume: bandeles gavosi nieko, bet tobulejimui dar vietos oj oj oj... Tikiuosi su jusu pagalba surasiu ir savo svajoniu bandeliu recepta wub.gif Tiesa - MB sake geriau kokie sausainiai butu doh.gif
daividija
QUOTE(mergaiciukas1 @ 2010 01 22, 19:52)
Sveikos  4u.gif  Kaip nudziugau suradusi tokia skania temuke  bigsmile.gif  Ir kaip puikiai pirmam puslapi info susisteminta  thumbup.gif  thumbup.gif

Siandien kepiau pirmas savo mielines bandeles su cinamonu. Recepta pagooglinau, tai jau net nezinau is kokio tinklapio paemiau  ax.gif Ir tik kai jau bandeles kepe, suradau jus  bigsmile.gif  Perskaicius susidariau vaizda, kad turbut per mazai minkiau, dar neisejo lygaus keturkampio iskociot, tai galai tokie plonesni gavosi. O yra kas minko su kombainu, ar tik rankom galima gerai isminkyt?  ax.gif

Reziume: bandeles gavosi nieko, bet tobulejimui dar vietos oj oj oj... Tikiuosi su jusu pagalba surasiu ir savo svajoniu bandeliu recepta  wub.gif Tiesa - MB sake geriau kokie sausainiai butu  doh.gif
*

As neturiu jokiu kombainu,minkau tik rankom,svarbiausia nepadauginti miltu,ir kokia 10 min paminkyti.tada gausis minkstos ir purios ir zinoma svarbu geri miltai.
*dew*
QUOTE(Adera @ 2010 01 22, 16:54)
sveikos  4u.gif vakar prisiskaiciau receptu ir sendien pasidariau desreliu su bandelm ir baibokiuku,nes liko teslos.man iki jus dar toli bet vistek noriu pasirodyt.
*

wub.gif kaip graziai wub.gif
daividija
Bandeles su aviziniais dribsniais

1/4 puodelio rudo cukraus,
1/4 puoduko silto vandens,
1 pakelis sausu mieliu,
1/2 puoduko+1/8 puoduko virinto vandens,
1/2 puoduko aviziniu dribsniu(tu kur reikia virti),
3 v.s. minksto sviesto,
3/4 a.s. druskos,
2 kiausiniai,lengvai isplakti,
3 puodukai miltu(gali buti maziau ar truputi daugiau).

Aptepimui-kiausinis ir apibarstymui,aviziniu dribsniu,sezamu ar aguonu...

Mazame indelyje istirpinkite 1 v.s. cukraus ir sudekite mieles,gerai ismaisykite ir palikite,kad suputotu(jei mieles nesuputojo,neuzsidejo kepurele,reiskias jos neaktyvios(nesvarbu,kad galiojimo laikas dar nepasibaiges),pilkite lauk ir imkite kita pakeli).
Dideliame dubenyje sumaisykite likusi cukru,virinta vandeni,avizinius dribsnius,sviesta ir druska.Palikite,kad atvestu,bet dar liktu silta.Imaisykite suputojusias mieles ir kiausinius.Elektriniu mikseriu maisykite ir supilkite 1 1/2 puoduko miltu.Paplakite kelias minutes.Tada miltu dekite po truputi ir minkykite,kad gautusi minksta tesla.Minkykite 8-10 min,kol taps minksta,elastinga tesla.Sudekite i dubeni,aptepkite aliejumi ir uzdenge,padekite siltai,kad paliktu-2 val.
Kai tesla pakils,padalinkite i 6 dalis ir suformuokite bandeles,dekite i kepimo popieriumi istepta skarda ir palikite pakliti 45min.Kai bandeles pakils,aptepkite isplaktu kiausiniu ir apibarstykite seklytemis.Dekite i ikaitinta orkaite 175C ir kepkite 20-25min,kol graziai apskrus.

As viena puoduka miltu pakeiciau rupaus malimo kvietiniais miltais.Bandeles gavosi labai minkstutes ir skanios.

user posted image
Wasara
Kiek jūs daug puikių receptų pridėjusios thumbup.gif Dvi dienas sėdėjau ir skaičiau įvairiausius receptus, tai susigundžiau ir pati pabandyt. Ryt kepsiu mielines bandeles su cinamonu, žiūrėsiu, kas gausis smile.gif
mergyte83
Daividija, labai skaniai atrodo tavo bandeles thumbup.gif
aguonele
Poncikai 4u.gif

user posted image

manau kad cia tik prie bandeliu g.gif as uzeinu cia kai ieskau ko mielinio ... taigi minkom tesla is :

100 ml aliejaus
500 g miltu
1 kiausinio
1 pakelio mieliu (7g)
200 ml silto vandens ( iki 40°)
30 g cukraus pudros
1 pak. vanilinio cukraus
ciut ciut druskos

Miltus susiberiau i gilesni inda, tada mieles, cukraus pudra bei druska. Viska pamaisiau. Is leto supyliau alieju bei vandeni ir vel ciut ciut pamaisiau, kad pries imusant kiausini jo man nesutrauktu. Taigi imusam kiausini ir uzminkom elastinga tesla. Na minkiau kokias 10 min, kol tesla nelipo beveik prie ranku. Tada inda uzdengiau ranksluostuku ir padejau ant radijatoriaus 1 1/2 val. Pakilo labai gerai! Atsargiai isimti tesla, ja pasidalinti i 4 dalis neminkant ir graziai pasibarscius miltais iskocioti i apskritimus. Apskritimus susipjaustyti, kad eitu padaryti ragelius. Ant kiekvieno deti kepiniams skirto dzemo, uzlenkti kampelius i dzemo puse,kad jis neisbegtu ir susukti ragelius. Pasauti i ikaitinta 175°-180° orkaite ir kepti ~20-25 min. Dar siltus pabarsciau cukraus pudra ir leidau atvesti ;)isejo 42 rageliai .
*dew*
siandien kepiau, labai skanu buvo, su dzemu, sraige su cinamonu ir pynute.receptas paprastas mielines teslos.
150 gr margarino, 25 gr mieliu(7g sausu), 150 ml pieno, 150 gr cukraus, ziupsnelis druskos, 1 kiausinis patepimui bandelems pries kepima.
Omrum
QUOTE(daividija @ 2010 01 23, 11:41)
zinoma svarbu geri miltai.
*

ką reiškia geri miltai? rekomenduok cool.gif

aš tai kaupiuosi jau ne viena mėnesį bet kai su mielem nedraugauju tai vis nedrįstu ax.gif
daividija
QUOTE(Lera @ 2010 01 26, 18:43)
ką reiškia geri miltai? rekomenduok  cool.gif

aš tai kaupiuosi jau ne viena mėnesį bet kai su mielem nedraugauju  tai vis nedrįstu ax.gif
*

na,apie lietuviskus miltus nelabai galiu ka patart,as perku specialiai duonai,kelis kartus bandziau kepti su paprastais kur tinka sausainiams ir visiems kitiems kepiniams,bandeles gavosi kietos ir netokios purios.
Miltai turi buti auksciausios rusies ...
Omrum
tai kad pas mus visi parašyta aukščiausios rūšies ...
rasyte_
QUOTE(Lera @ 2010 01 26, 21:18)
tai kad pas mus visi parašyta aukščiausios rūšies ...
*

Temoje kazkada jau apie tai diskutavom, tai as kazkur skaiciau, kad duonai, bandelems ir t.t. tinka 812D miltai mirksiukas.gif
Omrum
QUOTE(rasyte_ @ 2010 01 26, 21:19)
Temoje kazkada jau apie tai diskutavom, tai as kazkur skaiciau, kad duonai, bandelems ir t.t. tinka 812D miltai mirksiukas.gif
*

ačiū..

o kur jų būna? visur? paprastoj iki rasiu? o jei iš kokiu karališku daryt juk ten irgi kitokie truputi miltai negerai bus? siaubas man čia aukštasis pilotažas mieles tešla uh.. bet taip norisi wub.gif
rasyte_
QUOTE(Lera @ 2010 01 26, 21:21)
ačiū..

o kur jų būna? visur? paprastoj iki rasiu? o jei iš kokiu karališku daryt juk ten irgi kitokie truputi miltai negerai bus? siaubas man čia aukštasis pilotažas mieles tešla uh.. bet taip norisi  wub.gif
*

Buna visose pardese, bet as vistiek dazniausiai kepu is 550D auksciausios r, kvietiniu miltu mirksiukas.gif O is karalisku - kepu biskvitus mirksiukas.gif
Gloris
Nu va... o dar vadinas aukščiausia rūšis schmoll.gif Pasmus ant kiekvieno kampo apgaulė verysad.gif
mergyte83
aguonele, poncikai thumbup.gif taip ir tiesiasi ranka paimti kelis smile.gif
Omrum
merginos bandysiu šiandien daryt tešlą tom arbatinem bulkytem unsure.gif bet norėčiau saldžiu ir aš vepla pamiršau cukraus nupirkt ( nebūčiau aš ) doh.gif jau nebeeisiu šiandien iki pardes , o jei tešlą šiandien padaryčiau palikčiau kilt ir ttt o rytoj tik įmaišyčiau cukraus ar tiktu taip? o kiaušini irgi reikia dėt iškart? o gal vietoj paprasto cukraus tiktu cukraus pudra? bigsmile.gif kokie tada kiekiai turėtu būt? g.gif nes kažkada esu girdėjus kad kiaušinius cukrų ir pan reikia dėt prie kepant kažką ... tai kaip yra ištikrųjų ? ar tas arbatines tinka daryt vidui su pvz braškiu uogiene?

o mielės nupirkau tokias :
user posted image
nedraugauju aš su mielėm baisokoka man unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(aguonele @ 2010 01 26, 18:15)

noooooriu wub.gif
rasyte_
Lera, as su sausom mielem "nedraugauju" tai nelabai galiu del ju ka ir patarti g.gif lotuliukas.gif O del cukraus... manau, kad gali bandyti su cukraus pudra, ale kiek jos deti - nezinau, esu kepus kazkada su C.P. ale dejau is akies ir saldumo man truko doh.gif O del paprastos uogienes, tai yra rizika, kad ji tau isbegs, kepiniams labiau tinkamas naudot dzemas, kuris yra tirstas ir skirtas kepimui orkaiteje mirksiukas.gif
*dew*
mastau.gif na nepatarciau palikti tesla be cukraus, geriau atidekit rytdienai, kai nusipirksit cukraus, na nebent deti pudra.santykio nezinau, bet deciau tiek pudros kiek ir cukraus, na pasverciau g.gif
Omrum
QUOTE(Cipciukas @ 2008 12 13, 10:59)
Ryte isemiau is saldytuvo jau iskiluse tesla bigsmile.gif

Skarda istepiau sviestu ir sudejau bandeles , palikdama 5-7 cm. tarpus .
Padejau ir laukiau  kol pakilo ( apie valanda ).
*

truputi nesupratau , Cipsiuk dabar tu man paaiškink , tu išemei ryte tešlą suformavai pliuškas . ir palikai ant skardos kambario temperatūroj valandai laiko kad dar pakiltu? gerai supratau?
rugiagele26
QUOTE(*dew* @ 2010 01 26, 19:07)
siandien kepiau, labai skanu buvo, su dzemu, sraige su cinamonu ir pynute.receptas paprastas mielines teslos.
150 gr margarino, 25 gr mieliu(7g sausu), 150 ml pieno, 150 gr cukraus, ziupsnelis druskos, 1 kiausinis patepimui bandelems pries kepima.
*

Kaip padaryti tas bandeles menulius? forma turiu omeny.. blush2.gif
Omrum
QUOTE(rasyte_ @ 2010 01 27, 16:20)
Lera, as su sausom mielem "nedraugauju" tai nelabai galiu del ju ka ir patarti g.gif  lotuliukas.gif O del cukraus... manau, kad gali bandyti su cukraus pudra, ale kiek jos deti - nezinau, esu kepus kazkada su C.P. ale dejau is akies ir saldumo man truko doh.gif O del paprastos uogienes, tai yra rizika, kad ji tau isbegs, kepiniams labiau tinkamas naudot dzemas, kuris yra tirstas ir skirtas kepimui orkaiteje mirksiukas.gif
*

vsio jasno ,uogienes nebus tada biggrin.gif įdėsiu dvi stiklines pudros manau bus gerai? g.gif

QUOTE(*dew* @ 2010 01 27, 16:21)
na pasverciau g.gif
*

gerai būtu bent kokį matavimo indą turėt jau nekalbu apie svarstykles doh.gif biggrin.gif

bandysiu iš akies , na jei pokelį kilas miltu tai atpilt turėčiau puse ane? biggrin.gif reiškia bus puse kilo to man ir reikia biggrin.gif
daividija
QUOTE(Lera @ 2010 01 27, 14:23)
truputi nesupratau , Cipsiuk dabar tu man paaiškink , tu išemei ryte tešlą suformavai pliuškas . ir palikai ant skardos kambario temperatūroj valandai laiko kad dar pakiltu? gerai supratau?
*

As ne cipciukas,bet paaiskinsiu.
isemus tesla,suformuotas bandeles reikia palikti,kad paklitu.Visas bandeles reikia pries kepant pakildinti.

I tesla cukraus geriau idek,arba dek pudra,nors niekada su pudra nekepiau,tai negaliu pasakyt,po to tau tas cukrus neistirps ir neissimaisys gerai.
Omrum
QUOTE(daividija @ 2010 01 27, 16:27)
As ne cipciukas,bet paaiskinsiu.
isemus tesla,suformuotas bandeles reikia palikti,kad paklitu.Visas bandeles reikia pries kepant pakildinti.

I tesla cukraus geriau idek,arba dek pudra,nors niekada su pudra nekepiau,tai negaliu pasakyt,po to tau tas cukrus neistirps ir neissimaisys gerai.
*

dėkui žinosiu , bliamba kokia tundra jaučiuosi to tom mielinėm bulkom ne tas žodis , bet čia i hočica i kolica biggrin.gif

vnž jei Lietuvoj rytoj iš ryto nedings dujos reiškia bulkos pavyko , jei nebus labai strošnos parodysiu biggrin.gif

o kelinta man čia valanda paruošt tešlą kad palikt šaldytuve nakčiai?

vat užpakaliu jaučiu kad nieko gero man nesigaus doh.gif
rasyte_
As paskutini karta kai dariau mielines bulkeles, tai isvakaro, t.y. 21 valanda uzsiminkiau tesla ir idejau i saldytuva, kita diena apie 11 valanda kepiau mirksiukas.gif
Ir nepilk iskarto visu miltu, kad paskui nepadaugintum, minkidama matysi kiek ju dar reikia mirksiukas.gif
Omrum
QUOTE(rasyte_ @ 2010 01 27, 16:36)

Ir nepilk iskarto visu miltu, kad paskui nepadaugintum, minkidama matysi kiek ju dar reikia mirksiukas.gif
*

patarimai visi žinoma aukso vertes , ir beabejo aš nepilsiu visu miltų iškarto gal sakau išmoksiu pamatyt kiek jų reikia lotuliukas.gif vnž autas totaluuuus , nu nieko išjuoks tai išjuoks namiškiai biggrin.gif
Omrum
niu va mano cukraus pudra padaryta iš gliukozes ir saharozės ( blink.gif ) ar tiks toks dalykas pliuškom vietoj cukraus? sad.gif
Omrum
padariau tešlą unsure.gif iškart aišku viskas ne taip kaip reikia gavosi sad.gif
*dew*
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 01 27, 16:25)
Kaip padaryti tas bandeles menulius? forma turiu omeny..  blush2.gif
*

issikocioti tesla apie 0,5 cm storio paimti nedidele lekstute ir ispjauti pagal ja skrituli, tada i centra deti a.s. dzemo ir uzlengti kad butu menulio formos, krastus suspaudyti placiai, kai gerai sulips ipjauti peiliu krastelius mazdaug kas 1 cm ar daugiau, tada imti bandele uz jos krastu ir lenkti atgal, ir ji iessiries taip. 4u.gif nezinau ar aiskiai paaiskinau doh.gif
Omrum
QUOTE(*dew* @ 2010 01 27, 19:51)
nezinau ar aiskiai paaiskinau doh.gif
*

aiškiau nebūna biggrin.gif rytoj bandysiu keleta menuliuku padaryt jei aišku bus iš ko unsure.gif
rugiagele26
QUOTE(*dew* @ 2010 01 27, 19:51)
issikocioti tesla apie 0,5 cm storio paimti nedidele lekstute ir ispjauti pagal ja skrituli, tada i centra deti a.s. dzemo ir uzlengti kad butu menulio formos, krastus suspaudyti placiai, kai gerai sulips ipjauti peiliu krastelius mazdaug kas 1 cm ar daugiau, tada imti bandele uz jos krastu ir lenkti atgal, ir ji iessiries taip. 4u.gif nezinau ar aiskiai paaiskinau doh.gif
*

Labai aiskiai smile.gif atrodo paprasta, bet kaip visad man nedasunta doh.gif aciu smile.gif tik dabar reik issirinkt tinkama recepta bandelems, nes man niekad nesigauna skanios blink.gif
*dew*
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 01 27, 19:56)
Labai aiskiai smile.gif atrodo paprasta, bet kaip visad man nedasunta  doh.gif aciu smile.gif tik dabar reik issirinkt tinkama recepta bandelems, nes man niekad nesigauna skanios  blink.gif
*

sekmes 4u.gif
Omrum
na va iškilo mano tešla , o prieš formuojant bandutes ją reikia dar karta išminkyt?
daividija
QUOTE(Lera @ 2010 01 28, 10:06)
na va iškilo mano tešla , o prieš formuojant bandutes ją reikia dar karta išminkyt?
*

Nerekia,truputi paminkyk,kad subliukstu,tik bandeles vel pakildink.
Omrum
QUOTE(daividija @ 2010 01 28, 12:35)
Nerekia,truputi paminkyk,kad subliukstu,tik bandeles vel pakildink.
*

pioneer.gif

niu jau suformavau unsure.gif pažiūrėsim kas čia man gausis , spėju nieko gero doh.gif
daividija
QUOTE(Lera @ 2010 01 28, 11:15)
pioneer.gif

niu jau suformavau  unsure.gif  pažiūrėsim kas čia man gausis , spėju nieko gero  doh.gif
*

tai jei tesla iskilo,tai gausis bandeles lotuliukas.gif
*AMRI*
QUOTE(rasyte_ @ 2010 01 26, 21:19)
*

Bet sitie miltai yra ne auksciausios rusies,o pirmos.
rasyte_
QUOTE(*AMRI* @ 2010 01 28, 13:24)
Bet sitie miltai yra ne auksciausios rusies,o pirmos.
*

Bijau apsimeluot, nu bet, kad lyg buvo uzrasas auksciausios rusies g.gif
Omrum
QUOTE(daividija @ 2010 01 28, 13:19)
tai jei tesla iskilo,tai gausis bandeles lotuliukas.gif
*

gavosi atrodo ir purios ir minkštutes ( tikiuosi čia ne dėl to kad nedakeptos lotuliukas.gif ) ale kvapas man nuo ju neskanus kažkoks unsure.gif visa graži formą kažkur išgaravo , vnž negražios tai nerodysiu , o dėl skonio pasakysiu kai atves cool.gif ir esu įsitikinus kad po keliu valandų bus kietos kaip akmuo lotuliukas.gif
Omrum
tiek to parodysiu savo nevykėlės jų skonis kaip batono lotuliukas.gif su uogene turėtu būt skanu , turėtu būt bet nebus nes sketės lotuliukas.gif

SuperMama
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.