Sveikos būsimos ir esamos mamytės,
gal pagimdėt anksčiau termino? Kiek tada buvo savaičių
jūsų mažyliui, kaip sekėsi vėliau ir dabar. Papasakokit
dėl ko įvyko priešlaikinis gimdymas.
Ačiū už atsakymus
Sveikos būsimos ir esamos mamytės,
gal pagimdėt anksčiau termino? Kiek tada buvo savaičių jūsų mažyliui, kaip sekėsi vėliau ir dabar. Papasakokit dėl ko įvyko priešlaikinis gimdymas. Ačiū už atsakymus
Aciu dievui, neturiu tokios istorijos papasakoti
As pagimdziau 3,5 savaitem anksciau. Tik isejau i dekreta, sakau, dabar tai pailsesiu, pasilepinsiu. Bet kur tau - is karto vaikas i si pasauli pasibelde. Sunus gime 53 cm ir 3 kg. Labai gerai issivystes - is karto gavom 10 balu!
Beja, ne kiekvieno prieslaikinio gimdymo reikia bijoti. Girdejau labai kompetentingos gydytojos pasisakyma, kad paskutinias 4 savaites pries gimdyma kudikis daugiau nebesivysto. Tik svori priaugineja, ko pasekoje tik gimdyti sunkiau. Ne kiekvienas pries termina gimes vaikas yra automatiskai neisnesiotas. Paskutiniu metu medicina daugiau orentuojasi ne i gimdymo termina, bet i vaiko svori. Jei maziau nei 2,5 kg - vaikas neisnesiotas. (Bent jau taip vienoje brosiuroje skaiciau). Beja, ir nustatytu laiku gime vaikuciai, kurie maziau sveria - skaitomi neisnesiotais.
Gimdziau 2 sav anksciau, gime 2.895kg ir 49cm dukryte. gydytoja sake, kad nuo 38sav vaikas jau isnesiotas. Ivertino 8 balais, nes del apsisukusios virksteles buvo pridususi. Dabar turim gudria trimete.
Gimdžiau 36 savaičių mergytę - kaip ir neišnešiota, bet svėrė 3060g ir ūgio turėjo 50cm.Viskas buvo išsivystę, pati kvėpavo, valgė ir t.t., inkubatorių nereikėjo. Taip kad ir neaišku - per ankstyva ji ar ne, nes pagal svorį ir ūgį nepsakytum
O įvertinimą gavom 9-10 balų (čia kažkaip iš karto gimus ir po 5 min.)
Butent! Iki 37savaites vaikas vystosi, o likusias tris tik svori augina, kad mamai sunkiau pagimdyti butu
na, mano istorija daug kas zino - panele gime 30 sav, svere 1650g ir buvo 41 cm dydzio. Is pradziu maitino per zonda, gulejo inkubatoriuje, veliau sildomoje lovyteje. Is ligonines isleido 5 sav, kai jau svere virs 2300. Paprastai neisnesiotus kudikius, jei nera jokiu kitu problemu ligonineje laiko, kol jie pasiekia 2kg riba.
Man pats gimdymas buvo lengvas - saramiai prasidejo netiketai ir gan dazni. Kai gimdziau neleido stangintis - panele pati islindo. Ja man tik parode ir isnese i inkubatoriu - pirma para dar deguonies terapija taike. Plauciai jau buvo beveik issivyste, retinopatijos isvengem. Priezasties niekas nenustatinejo. Dabar jau beveik nesiskiria nuo bendraamziu, tik kad yra labai islepinta. Is problemu yra likes tik labai padidejes raumenu tonusas, del ko vaiksto ant pirstu galiuku. Ir siaip nelabai randam sau tinkamu batuku - pedute yra maza, o keltis gan auksta ir jei batas tinka pagal ilgi - koja paprasciausiai i ji neitelpa. Planuojam kelione i Kauna - VLN atsisake siuti ortopedinius batukus, motyvuodami tuo, kad neturi tokiu mazu formu.
Laba gimem 30-32 sav .pagal placenta 30 sav . Vaikutis 2500kg
P.s jei ant pirstuku vaiksto silvute neziurejo jus del achillo sausgysliu ,gal jos patrumpejusios . pas mazaja taip ji net begioja ant pirsteliu jei be batuku
o kaip jas turi ziureti - tikrinti. Mums tik taip pamaige kojyte ir liepe mankstinti, kad nesutrumpetu sausgysles. Ir vakar jau batukus parsivezem, tai bent po kelias val i diena maunu.
Mes buvom pas ortopeda turejom 20 spec masazu ,nes kol sausgysles per trumpos jiems skauda kai batuke raumenys tempesi ,na su laiku istempem
.......na as pagimdziau 2.5sav.anksciau,leliukas svere 2.643 ir 47cm.,bet cia jauciu pati prisidirbau,nes pirkom buta ir labai jau norejosi tvarkytis,tai is vakaro issiskalbiau uzuolaidas,issivaliau langus,o nakti jau prasidejo skausmai nugaroj,ryte vyras nuveze- tai gydytoja pasake,kad dar negimdysiu ir pagulde i ligonine,o as tiek verkiau,kad cia reikes gulet toj ligoninej,kad kaip nuvede i palata,as taip nusiraminau ir atsiguliau,gal po 5min. pajauciau keista ,karsta jausma,nubego vandenys,na ir pagimdziau,o mano leliukas gime sveikutelis,tik maziukas,buvo labai valgus,neatpilynejo,priaugdavo pradzioj po 1.8kg.per menesi,o viena tai 2.200kg.,tai gydytoja net stebejosikad lyg taip ir nebunabet jauciu ,kad blogai pasvere,na ,o dabar tai tikrai net negaleciau pasakyti,kad gime toks maziukas,visas pajacas,trys metai,sveria 16kg. uz savo bendraamzius didesnis,judrus normalus vaikas,taip,kad cia tas gimdymas keliom savaitem anksciau,manau,kad nieko blogo,mamai lengviau gimdyt
Renax, Silvute kokios jūs stiprios, tiek visko
patyrėt taip ir stogas galėjo pavažiuot.. Beje daug labai garsių žmonių gimė anksčiau laiko, tad ir jūsų mergaitės gal ateitį bus kokios garsios personos.. Sėkmės
maniske svetimu zmoniu masazams nelabai prisileidzia. Po 4 atpalaiduojanciu masazu teko raminancius vaistus gerti, nes vaikas siaubingai sudirges buvo - todel dabar jau tik pati masazuoju.
sveikos, mielosios mamytės,
kaip džiaugiuosi, kad jums ir jūsų lelkoms viskas baigėsi gerai... aš pati gimdžiau 26 savaitę žodžiu, Klaipėdoje nuejom su tevais iki turgaus, užsipirkti produktų gimtadieniui. kas gyvena Klaipėdoje žino, kad nuo "Žemaitijos" kinoteratro iki senojo turgaus nėra labai toli.... pakeliui į turgų pajutau, kad kažkas varva kojomis. tada dar pajuokavai, kad aš arba šlapimo nelaikau, arba vandenys nubėgo... atydžiai klausiausi savo organizmo, ieškodama to, kas "negerai". nieko neradau, nieko neskaudėjo, jaučiausi gerai, bet kol grįžau namo, pro batus jau bėgo... dėl visa ko vis gi nuprendžiau navažiuoti į ligoninę. (svarbiausia, kad visi dokumentai, taip pat ir neščiosios kortelė liko pas gydytoją Vilniuje). ligoninėje patvirtino, kad po truputį bėga vandenys. namo jau nebeišleido, paguldė čia pat, suleido vaistų, kad įšsiskleistų vaikelio plautukai, iškvietė greitukę ir laukė, kol mane išveš į Kauno klinikas, nes Klaipėdoje pabijojo priimti gimdimą 26 savaitę. kaune kelias dienas gydytojai dar bandė išlaikyti neštumą, bet paskui pasakė, kad laukti ilgiau nėra ko - vandenų liko 13 vienetų iš reikiamo 100, tad buvo didelė rizika vaikui... po gimdimo skatinimo pradėjimo pagimdžiau po 30 valandų. ačiū dievui, visą laiką šalia buvo vyras... be jo, ko gero, nebučiau visko ištvėrus.... gimdime dalyvavo kokie 13 žmonių (dvi brigatos - man ir vaikui). kad gimė sūnus pasakė vyras. man gi net neleido į jį žvilgtelti - iš karto padėjo į inkubatorių ir išvėžė į reanimaciją..... o tada prasidėjo laukimas.... gydytojai pasakė, kad jei vaikas išgyvens per artimiausias septynias - dešimt dienų, - reiškia, gyvens.... mano sūnėlis mirė vienuoliktos dienos rytą.... jo plautukai taip ir neišsiskleidė, o širdelė tiesiog neatlaikė didelio krūvio....
Uzjauciu Katusik
Kendi, ačiū....
bet pati, ko gero, suptanti, kad žodžiais čia nieko nepakeisi.... labai noriu kito vaikelio.... labai labai labai.... bet gydytojai net negali tiksliai pasakyti, ar aš galėsiu daugiau turėti vaikų.....
Labai labai liudna
Katusik uzjausiu, nezinau ka tokiu atveju daugiau
galeciau pasakyti, ir linkiu kuo greiciau, kad pavyku susilaukti mazylio. Sekmes
Katusik patikek galesi ,man gydytojai ta pati sake . Kad negalesiu ,kad nezino kodel organizmas jau toks ,antra nestuma persileidimas buvo .Ir aisku prognozes nekokios ,kad isvis ne tik 30 ,10 sav neisnesiosiu.Pastojau .16 sav gimdos kaklelis atsivere 5 cm ,na ir ka pagulde i ligonine palaike ir paleido pasake isaugot nerealu ir ner ko kankinti jokio poveikio i vaistus mano organizmas nerode ) .T.y savijauta gera o atsidarimas 5 cm ,ir echoskopija galvutes atrofija . O kas linksmiausia isnesiojau 40 sav ,atvaziajus i priimamaji visi isgriuvo ,o maniske su atrofuota galvute eme ir uzkimso isslindimo skyle (kitu paaiskinimu nera
Palyginus su Katusik, tai man buvo tik gelytes...
Gimdziau 2 sav anksciau, gydytojai nuramino, kad nieko blogo, tik gali vystytis vaikutis leciau, tai jau galvojau bus visai atsilikes...Net isigandau...Ir net pikta buvo, kad pasake: "Matosi, kad anksciau gime..." O del vystymosi, tai augo ir stiprejo kaip ir visi vaikuciai, net ir aplenkdamas kitus. Gal tik gelta del to buvo rimciau uzpuolusi, negu iki galo isnesiotus vaikucius. Tiesa, svoris ir ugis 3kg ir 52cm.
ACIU VISOMS ESANCIOMS IR BUSIMOMS MAMYTEMS UZH UZHUOJAUTA IR NUOSHIRDZHIUS ZHODZHIUS.....
man labai gaila del to,ka dabar isgyveni.noreciau papasakot tau savo istorija,gal,sakau,kiek paguosiu,nors tai toli grazu ne tas pats ka isgyveni. na,as pirma karta pastojau budama 16metu(beje,nuo savo dabartinio vyro,su juo mes kartu jau 3metus).tuo metu buvom uzsieny.nezinau,kodel,bet as supanikavau,tikrai nesijauciau pasiruosus buti mama,todel grizau namo ir...nutraukiau nestuma-tuo metu man buvo apie 5sav.grizau i uzsieni.jau ir pries tai sirgau anoreksija,veliau ji tik dar pasmarkejo,blogejo sveikata.grizau vel atgal-sikart gydytis.maitino antidepresantais,pakriko santykiai su vaikinu,issiskyrem.ginekologe per apziuras saltakraujiskai uztikrino,jog vaiku daugiau galiu nebelaukti,per daug jauna "issivaliau",be to ir organizmui"sakes"...issikyriau su draugu,puoliau i depresija,po to vel isvaziavau i uzsieni.perejau ne viena sunkuma,teko nuklysti ir ten kur nereikejo,bet nesinori daug pasakoti:(veliau nusisypsojo laime,grizau i prota ir susitaikem su vyru.po menesio pastojau:)dabar man jau 33savaites ir 3dienos,jei skaiciavimai tikslus:)todel nenuleisk ranku,viskas imanoma.o daktarai kartais pasako tai,ko nera.laikykis.na,o mano mamai dare gimdos kaklelio operacija po pirmo gimdymo,gai jai buvo aiskiai pasakyta-daugiau vaiku nebus!o ka jus manot-turiu saunia 12-amete sesute:)tai tiek norejau papasakot.zinau,kad sunku,bet nenuleisk ranku,nes gyvenimas nera jau toks neteisingas kaip kartais gali atrodyt ir visada su kaupu grazina tai,ka ateme
mano jaunėlė gimė 2 sav. ir 2d. anksčiau, išlėkė gleivių kamštis...mažoji svėrė 3260g., tai nelaikoma priešlaikiniu gimdymu, viskas puikiai, bet mane ir su pirmu nėštumu (po to net 2d. pernešiojau) ir su antru nėštumu gal po kokius 3-4 kartus ligoninėn guldė dėl gresiančių persileidimų ir priešlaikinių gimdymų, su jaunėle leido apie 32sav. magnio, plaučius brandinančių vaistų dėl visa ko, nežinau, kaip bus su trečiu, jau kartą vėl gulėjau ligoninėj, dar mums tik 15 sav., bet baimė ir įtampa neapleidžia
Gimdymo dviem trim savaitėm anksčiau nelaikyčiau priešlaikiniu, tuo labiau,kad vaikučiai ir svėrė nemažai. Mano panelytė gimė dešimčia savaičių anksčiau, svėrė 1410g ir buvo 41 cm ūgio. Nei iš šio, nei iš to nubėgo vandenys. irgi tuo nepatikėjau, laukiau skausmų, bent jau kraujo... Tik po kokių keturių valandų vis dėlto nukeliaavu pas gydytoją, nes persitempė nervai. Ji tik patvirtino, kad vandenukai... Ačiū dievui, spėjo subrandinti plaučiukus, gimusi mažylė gavo 7 - 10 pagal Apgar, kvėpavo pati, dar tą pačią dieną pradėjo pati ir valgyti (maitinta nutrauktu pienu). Ligoninėje (Kauno klinikose) pragyvenome 5 sav., Klaipėdoje palikusios brolį ir tėtį. Turėjom ir padidintą geltą, ir tuputį skysčių trūko dėl fototerapijos. Išrašant svėrė 2093g. Ačiū dievui, kol kas išvengėm visokių blogybių. Dabar mažulė linksma, sveika, guvi, šupsosi, juokiasi, spygauja.
O priežasčių, kodėl taip atsitiko, niekas nerado - nei infekcijų, nei traumų. Ji pati taip norėjo
sweikutes,
norejau paklausti ar jums daktarai prognozavo ankstesni gimdyma? man pasake, kad per greitai nusileido pilvukas, tai galiu gimdyti bet kada
Mano zuikyte irgi pasiprase anksciau i si pasauli
30 sav. pagulde i ligonine del prieslaikinio gimdymo. Vaikutis svere tik 1500 gr, l. issigandau. Magnio jau net nebande, is karto - Gynepralio laselines, nes kaklas jau buvo sutrumpejes, suminkstejes ir beatsiveriantis, brandino vaikucio plauciukus Mergyte gime 37-ta savaite, vel gi - net nezinau kodel Korteleje irase - neisnesiota ir net gimdymo namuose pediatre, kiekviena diena lankydama vis akcentuodavo, kad ji gime ne anksciau laiko, bet neisnesiota. Labai ant jos pykau, nes man mergyte atrode normali Kai namuose aplanke pediatre is poliklinikos - nustebo, kad parasyta, jog neisnesiota. Jai ji atrode normali ir dar pavardino keleta pozymiu, kurie turetu rodyti, jog zuikis neisnesiotas, o ju mums nerado. Taigi, kol kas esame mazutes, augam normaliai, net turim 0.5 kg antsvorio, pagal ugi (nors lyginant su dauguma bendraamziu - mes tikros kruopos
Nusisneka gi zmones. Ir dar klinikose. Nuo 36 savaiciu vaikas laikomas isnesiotu. Miau
O kas turėtų būti nenormlaus?
Man irgi prognozavo. Anksti nusileido vaisius, trumpas kaklelis. Ir pilva pamausdavo- bet cia greiciau buvo psichologinis maudimas, nes kai is tikruju prasidejo paruosiamieji saremiai, tada supratau, ka reiskia "maudimas" Bet vistiek visas 40 savaiciu saziningai lankiau baseina, ir net pirti (tiesiog intuityviai jauciau, kad galiu ir kad mano leliui tai patinka). Paskutini karta pasikaitint nuvariau ta diena, kai buvo numatyta gimdymo data. O pagimdziau po savaites. Ir su skatinamaisiais, nes labai letai atsidarinejo kaklelis. Tai stai kaip buna: is pradziu gasdina prieslaikiniu, magni liepia gert, o paskui pernesioji savaite ir su skatinamaisiais gimdai Papildyta @ [mergetime]1089755973[/mergetime] Katusik, tik dabar perskaiciau Laikykis Labai linkiu ir tau kuo greiciau susilaukt vaikelio..
aciu uz komentarus ir savo istoriju pasidalijimu. man prieslaikinis negrese ir magnio nei laso neisgeriau, tik va staiga sako, kad bambyzas nusmuko. jauciu pati, kad pupa mano neistemps iki 08.07., bet nieko nezinosi, tai gal ir man teks su skatinamais gimdyti
Mano gimdymo istorijoj irgi parašyta, kad neišnešiotas vaikas (o ne anksčiau laiko gimęs), nors išsivystymo prasme jai nieko netrūko, ir nebuvo tokia jau maža - 36sav. 3.000 g ir 50cm (aš pati maža esu, tai kur jau vaikas dramblys gali būt).Tai pediatrė poliklinikoj irgi stebėjosi, kur čia tie neišnešiotumo požymiai
Saunuoles, taip ir toliau!!!
O gal galit, mamos, pasidalint patirtim, kokie gali būti požymiai priešlaikinio gimdymo, kaip jis prasideda? Ar tiesiog lygiai taip pat kaip gimdymas, kuris turėtų būt laiku? Ar būna kokių kraujavimų?..
Klausiu, nes pačiai dabar jau suėjo 30 savaičių. Užvakar buvau su savo mažuoju vaikų pramogų centre (Akropolyje) kokias geras dvi valandas. Ir vaikas nusilakstė
Sveikos visos
Na o dabar tfu, tfu, tfu didelių problemų kaip ir neturim ūgiu ir svoriu pasivijom bendraamžius. Tik nevirškinam laktozės
Mano mazoji gime 30 savaiciu. Priezastis - infekcija, nors as visa laika gerai jauciausi, planiniai tyrimai budavo normalus. Na, paskutiniuoju metu gal siek tiek slogavau, lupas buvo herpis isberes, o neseniai vyresnelis buvo persirges vejaraupiais. Tiesiog viena diena man atsirado siek tiek kraujingu isskyru, eme teplioti. Pradzioj nedaug, taip siek tiek rusvai - rausvai. Kartais buvo matyti tokiu lyg kraujingu siulu, panasu buvo, kad eina gleiviu kamstis. Apsitraukimu buvo, bet pradzioje jie nebuvo skausmingi ir tilpo i dienos norma - 10 kartu per para. Bet po to jie daresi stipresni, kartais net skausmingi. O nakti pries gimdyma eme mausti, lyg per menesines. As vis pasiskambindavau akuserei ir gydytojui, man tiesiog liepe guleti, na dar konjako isgerti. Bet ryte vis tiek nuvaziavau pas gydytoja apziurai (mano gydytojas tada atostogavo,tai prieme kita gydytoja). Echoskopu paziurejo vaikeli, po to gimdos kakleli - sako, nieko baisaus. Israse ciulpti nifidipino tableteles, ruosemes kita ryta atvykti, kad suleistu plauciukus brandinanciu hormonu "del visa ko". Grizau namo. Saremiai eme stipreti, nors jau buvau suciulpusi visa galima nifidipino norma. Dar ta pacia diena apie 17 val. vel buvau Kliniku akuserinio priemime. Apziurejes budintis gydytojas konstatavo, kad pilnas kaklelio atsidarymas. Padare kraujo tyrima ir rado labai didele leukocitoze, tuoj pat pradejo lasinti antibiotikus, suleido plauciukus brandinanciu vaistu. Taip bandeme kuo ilgiau uztempti gimdyma, nes vandenys buvo nenutekeje. Deja pavyko tik apie 5 valandas, nutekejus vandenims dar ta pati vakara gime mazute Dominyka - 1506g, 39 cm. Nakti ji buvo intubuota, sufraktantas buvo tiesiai supiltas i plauciukus, nes sie dar nebuvo pilnai issiskleide. Veliau pradejo kvepuoiti pati, pati valgyti, po mazdaug 2,5 inkubatoriuje buvo iskelta i sildoma lovyte. Kauno Klinikose prabuvome 27 dienas.
Kai mus isleido, ji svere 1910g, valge mano pienuka, tada dar is buteliuko. Pamenu, kai pradzioje nenonatologe sake, kad kritines pirmos 6 val., po to 6 paros, po to 6 savaites. Stai dabar jau mums 2,5 men, sveriame netoli 4 kg. Priaugo savo teorini gimtadieni (rugpjucio 8), kuo puikiausiai valgo is kruties ir siaip viskas atrodo po truputi tvarkosi. Dabar kai pagalvoju, strioko buvo daug, bet aciu Dievuliui, po truputi issikapsteme. Tikiu, kad po truputi pasivysime bendraamzius. Niekas taip ir nenustate, is kur ir kokia ta infekcija buvo - antibiotikai jau buvo nuslopine sukeleje. Pradzioje mane kankino lyg ir kaltes, nepilnavertiskumo jausmas, na kodel man taip atsitiko? Taciau kai dabar pasiziuriu i "nuluzusia" ant ranku mazyle, o per pravira burna jai net varva pieno perteklius, ar gali burnoti likima? Visu musu atvejai unikalus...
Sveikutės,
Iš tiesų skaitydama liūdėjau kartu su tom moterim, kurioms atsitiko nelaimė Labai norjau išgirsti moterų komentarus, kurios ką nors girdėjote apie tai, kad jei mama gimė anksčiau laiko (aš gimiau 32sav.), tai ir jos vaikelis gims anksčiau. Dėkui už atsakymus. QUOTE(Keiti @ 2005 08 22, 09:56) Sveikutės, Iš tiesų skaitydama liūdėjau kartu su tom moterim, kurioms atsitiko nelaimė Labai norjau išgirsti moterų komentarus, kurios ką nors girdėjote apie tai, kad jei mama gimė anksčiau laiko (aš gimiau 32sav.), tai ir jos vaikelis gims anksčiau. Dėkui už atsakymus. mano mama gimė 32 savaičių, o mane ir mano sesę išnešiojo iki kiek priklauso. mes su sese savo vaikiukus taip pat išnešiojom beveik iki galo (38 savaitės). taip kad mūsų giminėj tai nepasitvirtino QUOTE(Keiti @ 2005 08 22, 10:56) Sveikutės, Iš tiesų skaitydama liūdėjau kartu su tom moterim, kurioms atsitiko nelaimė Labai norjau išgirsti moterų komentarus, kurios ką nors girdėjote apie tai, kad jei mama gimė anksčiau laiko (aš gimiau 32sav.), tai ir jos vaikelis gims anksčiau. Dėkui už atsakymus. Mano mama gimė 32 savaičių.vyresnė sesuo irgi.Sesers abi dukros irgi gimė 32 savaičių.Tarp dukrų 10 m skirtumas.Abi sveikos ir stiprios QUOTE(Dew23 @ 2005 08 27, 15:19) Mano mama gimė 32 savaičių.vyresnė sesuo irgi.Sesers abi dukros irgi gimė 32 savaičių.Tarp dukrų 10 m skirtumas.Abi sveikos ir stiprios Na štai viena grandinėlė vis tik pasitvirtino ankstyvais gimdymais Galbū yra šioks toks polinkis į ankstyvą gimdymą Ech tikėkimės pavyks išnešioti iki galo
ir as auginu dvi dukrytes ir abi jos neisnesiotos.
Pirmoji gime 33sav 2kg Antroji 29 sav 1kg400gr QUOTE(Rutata @ 2004 07 13, 20:24) Mano zuikyte irgi pasiprase anksciau i si pasauli 30 sav. pagulde i ligonine del prieslaikinio gimdymo. Vaikutis svere tik 1500 gr, l. issigandau. Magnio jau net nebande, is karto - Gynepralio laselines, nes kaklas jau buvo sutrumpejes, suminkstejes ir beatsiveriantis, brandino vaikucio plauciukus Mergyte gime 37-ta savaite, vel gi - net nezinau kodel Kai namuose aplanke pediatre is poliklinikos - nustebo, kad parasyta, jog neisnesiota. Jai ji atrode normali ir dar pavardino keleta pozymiu, kurie turetu rodyti, jog zuikis neisnesiotas, o ju mums nerado. Taigi, kol kas esame mazutes, augam normaliai, net turim 0.5 kg antsvorio, pagal ugi (nors lyginant su dauguma bendraamziu - mes tikros kruopos as gimiau 36 sav., o dukryte pagimdziau 37 sav ir 4 dienu maniske irgi gime labai panasiu gabarintu - 3230g, 49 cm, bet neatrode jinai man jau tokia kruopa QUOTE(jobukas @ 2005 08 22, 00:17) Pradzioje mane kankino lyg ir kaltes, nepilnavertiskumo jausmas, na kodel man taip atsitiko? Visu musu atvejai unikalus... Taip, visų mūsų atvejai unikalūs. Aš irgi džaiugiuosi, kad mano mažylė iš mažos lėlytės inkubatoriuje išauga į gražią ir padykusią, bet be galo gudrią ir imlią mergaitę Bet nepilnavertiškumo ir kaltės jausmas dėl priešlaikinio gimdymo išlieka iki šiol.
Aš nuoširdžiai tikiuosi kad išneiosiu visą nustatytą laiką, nes iki šiol jokiu problemų mažajam pilvuko gyventojui nebuvo, tad manau ir iki pat galo pilvukyje ištupės
Linkiu šito ir visoms kitoms
Sveikos. Dar prieš mėnesį nėštumo kalendoriuje stebėjau kaip auga mano mažytė, o dabar vis dar šluostau ašaras po netekties. Pagimdžaiu 24 savaičių. Mano lelytė buvo sveika, tačiau gyveno vos 14 valandų, nes dar plaučiau nebuvo išsivystę iki galo ir negalėjo pasisavinti oro. Matėm ją su vyru inkubatoriuje. Sako vaikai jau nuo 500gr. gali gyventi, mano buvo 600gr. ir vis dėlto medicina nieko nepadėjo. Kodėl įvyko priešlaikinis gymdymas? Gydytojai sakė kad pateko infekcija, tačiau kai išsityriau - jokios infekcijos nerado. Taigi niekas taip man ir nepaiškino, kodėl taip atsitiko. Rodos nieko sunkaus nepakėliau, nieko nedariau, tiesiog pradėjo skaudėti pilvą, o aš net neįtariau kad tai sąrėmiai. Paguldė į ligoninę, dvi dienas lašėjo lašalines, bandė sustabdyti. Sąrėmiai lygtai nustojo, tačiau gimdos kaklelis neužsivėrė.
Taip sunkiai pastojau, labai laukiau savo vaiko, o teko dukrytę palaidoti. Ji dabar danguje -mano angeliukas. Daviau jai vardą Paulina - tai reiškia "mažytė". Dabar nenuleisiu rankų ir stengsiuos padaryti viską, kad galėčiau pastoti. Labai, labia noriu vaikelio. QUOTE(gėlė @ 2005 12 08, 13:02) Sveikos. Dar prieš mėnesį nėštumo kalendoriuje stebėjau kaip auga mano mažytė, o dabar vis dar šluostau ašaras po netekties. Pagimdžaiu 24 savaičių. Mano lelytė buvo sveika, tačiau gyveno vos 14 valandų, nes dar plaučiau nebuvo išsivystę iki galo ir negalėjo pasisavinti oro. Matėm ją su vyru inkubatoriuje. Sako vaikai jau nuo 500gr. gali gyventi, mano buvo 600gr. ir vis dėlto medicina nieko nepadėjo. Kodėl įvyko priešlaikinis gymdymas? Gydytojai sakė kad pateko infekcija, tačiau kai išsityriau - jokios infekcijos nerado. Taigi niekas taip man ir nepaiškino, kodėl taip atsitiko. Rodos nieko sunkaus nepakėliau, nieko nedariau, tiesiog pradėjo skaudėti pilvą, o aš net neįtariau kad tai sąrėmiai. Paguldė į ligoninę, dvi dienas lašėjo lašalines, bandė sustabdyti. Sąrėmiai lygtai nustojo, tačiau gimdos kaklelis neužsivėrė. Taip sunkiai pastojau, labai laukiau savo vaiko, o teko dukrytę palaidoti. Ji dabar danguje -mano angeliukas. Daviau jai vardą Paulina - tai reiškia "mažytė". Dabar nenuleisiu rankų ir stengsiuos padaryti viską, kad galėčiau pastoti. Labai, labia noriu vaikelio. Labai labai baisu, liudna.Labai uzjauciu.Man taip pat buvo tokia nelaime.Nestumas buvo apie 15-16 sav.Sake, infekcija.Mistika...Kokia infekcija?Is kur?Taip nieks ir neatsake.. Laikykis.Laikas apgydo zaizdas... As jau sulaukiau savojo Stebuklo.Linkiu ir Tau jo sulaukti QUOTE(gėlė @ 2005 12 08, 12:02) Sveikos. Dar prieš mėnesį nėštumo kalendoriuje stebėjau kaip auga mano mažytė, o dabar vis dar šluostau ašaras po netekties. Pagimdžaiu 24 savaičių. Mano lelytė buvo sveika, tačiau gyveno vos 14 valandų, nes dar plaučiau nebuvo išsivystę iki galo ir negalėjo pasisavinti oro. Matėm ją su vyru inkubatoriuje. Sako vaikai jau nuo 500gr. gali gyventi, mano buvo 600gr. ir vis dėlto medicina nieko nepadėjo. Kodėl įvyko priešlaikinis gymdymas? Gydytojai sakė kad pateko infekcija, tačiau kai išsityriau - jokios infekcijos nerado. Taigi niekas taip man ir nepaiškino, kodėl taip atsitiko. Rodos nieko sunkaus nepakėliau, nieko nedariau, tiesiog pradėjo skaudėti pilvą, o aš net neįtariau kad tai sąrėmiai. Paguldė į ligoninę, dvi dienas lašėjo lašalines, bandė sustabdyti. Sąrėmiai lygtai nustojo, tačiau gimdos kaklelis neužsivėrė. Taip sunkiai pastojau, labai laukiau savo vaiko, o teko dukrytę palaidoti. Ji dabar danguje -mano angeliukas. Daviau jai vardą Paulina - tai reiškia "mažytė". Dabar nenuleisiu rankų ir stengsiuos padaryti viską, kad galėčiau pastoti. Labai, labia noriu vaikelio. Laba, užjaučiu, kad taip įvyko, bet neabejoju, kad jei labai norėsi, ateis ir dar vienas vaikelis pas Tave. Gal tai atrodys banalu, bet aš savo antrąjį vaikelį tiesiog pakviečiau. Tai buvo kaip pokalbis su dar čia negyvenančiu žmogumi. Paprašiau, kad ateitų, o aš priimsiu. Stiprybės Tau ir sėkmės QUOTE(ababa @ 2005 12 08, 13:20) Laba, užjaučiu, kad taip įvyko, bet neabejoju, kad jei labai norėsi, ateis ir dar vienas vaikelis pas Tave. Gal tai atrodys banalu, bet aš savo antrąjį vaikelį tiesiog pakviečiau. Tai buvo kaip pokalbis su dar čia negyvenančiu žmogumi. Paprašiau, kad ateitų, o aš priimsiu. Stiprybės Tau ir sėkmės Aš irgi labai, labai noriu vaiko. Vis dėlto gimdymas, kad ir koks bebūtų, daro savo - iškart prabunda motinystės jausmas. Buvau nuėjusi pas moterį, kurį gydo žolelėm. Pas ją žmonės net iš Latvijos atvažiuoja. Taigi jinai man pasakė, kad turėsiu dukrytę ir sunelį. Dabar geriu žolelių nuoviras, kad sustiprėtų organizmas ir darau gimdos mankštas (sutraukinėti gimdą gulint lovoje su pakeltu užpakaliu), kad sustiprėtų gimdos raumenys. Tikiu, kad viskas bus gerai, nes ta moteris padėjo daugeliui pažįstamų visokiais atvejais. Mano brolienė savo 10 mėnesių sunelį irgi gydo, jei kokios problemos, pas tą moterį - greit padeda. |