Sveikutes, man 29 savaite,jau gulejau ligoninej prie kelas savaites. Dabar namie,bet pastoviai guliu,nes skauda visu, o ypac daznai pilvo apacia.Gal kas gali nupasakot kas tie paruosiamieji saremiai,nes praeita nakti pilvelis sukietejo ir labai pulsavo ritmingai. Ar cia jau apruosiamieji ar lelius davesi?
QUOTE(Latikaa @ 2009 11 15, 01:15) Sveikutes, man 29 savaite,jau gulejau ligoninej prie kelas savaites. Dabar namie,bet pastoviai guliu,nes skauda visu, o ypac daznai pilvo apacia.Gal kas gali nupasakot kas tie paruosiamieji saremiai,nes praeita nakti pilvelis sukietejo ir labai pulsavo ritmingai. Ar cia jau apruosiamieji ar lelius davesi? Šiaip nelabai ką ir galiu pasakyti, bet praeitą šeštadienį man prasidėjo tempimas pilvo apačioje, pats pilvulkas toks pasunkėjęs buvo, pačioje apatinėje dalyje irgi tempimas buvo ir karts nuo karto suskausdavo, o taip pat strienos skaudėjo. Šiaip ligoninėj pasakė, kad tai paruošiamieji. Nu reiškia taip ir buvo, bet dėl to kad man buvo 34 savaitėlės tai stabdė gimdymą. Kol kas dar nešioju, bet truputuka bijau, tai guliu lovoje. Bent iki 37 savaitėlės panešioti savo kiškutį. Latikaa, gal pasakyk apie tai savo gydytojai, nors man pasakė tik vieną: ramybė, jokio sekso
Man ta diena buvo lygiai 36 sav. Vakare pasirode, kad lyg tai nusileides pilvukas.... Klausiau draugo, tai jis sake, kad nesimato. O mane apeme nerimas. Apie 22.30 nuejom miegoti, bet niekaip negalejau uzmigti varciaus nuo sono ant sono. Pasiziurejau, kad jau vidurnaktis ir po keliu minuciu apeme jausmas, kad kazkas bega... Apsiciupinejau tikrai slapia. Greitai nubegau i tualeta o tada ir prasidejo.... Vandenys pradejo ciurkslem begti. Greitai i ligonine. Ir praejus 12 val nuo vandenu nubegimo turejom sveika ir nuostabia dukryte: 2800g, 50cm
Kadangi kirpo, dar gydytoja pasake - tu pagalvok kiek svorio ji per men butu priaugusi
Sveikos
Del sunkios preklamsijos mano coliuke gime 26 savaiciu 670gr svorio.Ilgus 3 su puse menesio gyvenom ligonineje,dukart operavo rankyte,akliuke buvo,lazeriu isgyde sekmingai.Dabar coliuke ja visa mergaite,tokia pasiutus,kad kartais pamirstu,kad neisnesiota
Musu coliuke gime 34 sav. del sunkios preeklampsijos 1,8kg, 43cm. As iki pat galo jauciausi labai puikiai ir net nepagalvojau, kad istinusios galunes vasara gali ka nors reiksti, o kai nuejau paitikrinti tai slapime rado baltymo, spaudimas buvo 160/110 todel skubiai dare CP, taip isgelbejo mums abiems gyvybe.
mano mazutei tada ejo 36 sav,betpagal echoskopa atitiko 34sav,skaudejo nugara ir nuvaziavau iligonine ten pagulde i patologini,po dvieju dienu nubego vandenys ir po 10val gime mazas stebukliukas.2500kg 49cm,9 balai.priezastis prieslaikinio gimdymo infekcija
man is niekur nieko prasidejo gimdymas, gydytojai negalejo pasakyt, del ko
mano antroji panele gime 36 svaiciu, sverem 2540g o ugis 47cm, gavom 9 balus. viskas buvo tvakoje tik kadangi mazas svoris tai liepe labai sildyti kad tik jai nebutu salta.
mano coliuke gime 24 savaiciu,aciu dievuj isgyveno mums jau 5 savaites,dukryte guli inkubatoriuje ir gules ten apie 3 menesius.mazyle sveika jau paradejo svoris priaukti kai gime buvo 680g.dabar jau 980g.jokiu operaciju nereikejo...gal kas turi panasia situacija kaip jus laikotes?
QUOTE(samantta @ 2010 01 18, 14:07) mano coliuke gime 24 savaiciu,aciu dievuj isgyveno mums jau 5 savaites,dukryte guli inkubatoriuje ir gules ten apie 3 menesius.mazyle sveika jau paradejo svoris priaukti kai gime buvo 680g.dabar jau 980g.jokiu operaciju nereikejo...gal kas turi panasia situacija kaip jus laikotes? Smagu kad viskas gerai pas jus klostosi Mano ne tokia mažutė buvo, bet pažįstu 3 tokius vaikelius, gimusius 24 savaičių kaip tavoji. jiems jau va po 4 metukus tuoj . 2 iš 3 reikėjo akyčių operacijos, ar jum reikės tai paskui bus matyti, o šiaip visi laikosi neblogai, nors ir turi vienokių ar kitokių sveikatos problemėlių... Svarbu dabar paugti ir sustiprėti. Mergaitės sako stipresnės būna, laikykitės O dėl ko gimė taip anksti?? Beje, temoje VAIKU SVEIKATA yra neišnešiotukų skyrelis, ten mamos mielai pasidalins savo patirtim QUOTE(samantta @ 2010 01 18, 14:07) mano coliuke gime 24 savaiciu,aciu dievuj isgyveno mums jau 5 savaites,dukryte guli inkubatoriuje ir gules ten apie 3 menesius.mazyle sveika jau paradejo svoris priaukti kai gime buvo 680g.dabar jau 980g.jokiu operaciju nereikejo...gal kas turi panasia situacija kaip jus laikotes? Kuo didziausi linkejimai! Sekmes augant ir stiprejant
sveikos, mano ziogas turejo gimt birzeli o gime geguzi, visu menesiu anksciau. bet svoris buvo 3 180, ugis 50. leido skatinamus, kirpo ir paskui jau grizus i palata dziugino sakydami, kad nebuciau pati pagimdziusi jei butu gimes laiku.
o gimdyma issauke nemazai veiksniu, kaip gines apibarimas kad per daug priaugau, kadangi buvau ir taip jautri kaip nestukei ir priklauso vaikas auga stiprus, retai serga, tik turim bedu su dantukais, na ir mazakraujyste gydomes, nes atsisako mesos.
Prieš kelias dienas prasidėjo skausmingi sąrėmiai, gimda sukietėjus. Ginekologė liepė gulėt lovoj ir prirašė vaistų. O mums dar tik 20 savaičių...
Gimdžiau 35 sav.Sūnelis svėrė 2200g ir 45cm.Mažulis 4 dienas prabuvo inkubatoriuje, o dar po 4 dienų mus išrašė namo.Gimęs gavo 7 balus
Musu dukryte gime Vasario 3d, buvo tik sueje 36sav, gavom 9-10balu, labai greit atejo i pasauli, lengvai gime, svere 2.760kg ir 49cm ugio, bet pasigave buvom naujagymiu gelta, sako neishneshiotukai beveik 100% praserga, tai 5dienas soliarinomes...
p.s gulima rezima turejau nuo 27sav, tai skaityciau ilgai istempe musu panele pilvelyje!
sveiki,musu dukryte gime lapkricio 4d,31savaites sverdama 1670kg,o ugis 43cm. Buvo be galo netiketa kai nakti nubudau jausdama kad bega vandenys is pradziu net negalejau patiketa
Vakare nuėjau miegoti anksti, norėjau pailsėt, juk rytoj Šv.Velykos
Kadangi buvau susitarusi su gydytoja, drebančiom rankom skambinu jai, bet jai nespasirodė šis įvykis svarbus ir liepė paskambinti po valandos, tada dar po valandos, galiauiausiai sutarėm dar po valandos susitikt gimdymo namuose. Ten mane labai nemaloniai sutiko budinti gydytoja ir net nesiklausė ką aš jai sakiau Mane su visais rūbais nuvežė į operacinę, mažiuką išpjovė per kelias akimirkas... jis nekvėpavo... APGAR įvertinimas gimus 0, atgaivinus -3, praėjus penkiom minutėm -6 , o prieš išvežant į KMUK -7. Mano zuikis gimė 45cm., 2430g. Ačiū Dievui po ilgų vargų kol galėjau patekti pas savo mažiuką, po kraujo perpylimo, po bereikalingo švitinimo, mums viskas gerai Seniai tai buvo, bet kai vėl laukiausi, su nerimu bijojau, kad viskas pasikartos....
Mano pupa gimė 36 savaičių, 2800g ir 50 cm.
Keletą dienų prieš, jaučiau maudimą pilvo apačioje, bet nieko blogo neįtariau, pasitarus su mama, nusprendžiau kitą dieną važiuoti pas savo gydytoją, bet jau nebesulaukiau. Naktį nubėgo vandenys, tuo metu kaip tik atostogavau kaime, MB supakavo ir išvežė į Utena, ten gimdyt nepriėmė, liepė važiuot į Vilnių. Gimdymas pavyzdinis, kaip gydytoja pasakė, mažoji gavo 9-10 balų, keletai valandų buvo paguldyta į inkubatorių, paskui perkelta pas mane. Priežasties aiškios kaip ir nėra, kuris laikas kamavo aukštas spaudimas, bet pagėrus gydytojos išrašytos arbatos, lyg ir susitvarkė... O šiaip augam puikiai, jau seniai bendraamžius pasivijom, o dabar daugumą net praaugom
Man nedažni gimdos susitraukimai prasidėjo kokį penktą mėn., bet iš pradžių dar nesupratau. Paskui vis dažnėjo, nuėjau pas gydytoją, o jinai ramina "iki dešimt kartų per dieną yra normalu...". Kad sakau man turbūt dešimt kartų susitraukia vien kol iš lovos atsikeliu ir į darbą pasiruošiu. Na tai liepė iš lovos nesikelt ir į darbą neit
Mažylis praleido penkias paras reanimacijoj, paskui santariškėse dvi savaites, bet gydėmės gimdymo traumas, dėl neišnešiotumo jokių rimtų bėdų nebuvo. Dabar didelis ir pasiutęs
Mano prisiminimai dar visai sviezi - dukrytei rytoj sukanka dvi savaites
Paryciais pradejo teketi vandenys, bet man prireike keleto valandu, kol susivokiau, kad tai - vandenys. Is pradziu maniau, kad tiesiog nevalingai apsislapinau, nes tekejo labai palengva, po keleta lasiuku. Veliau atsikelus ir skaniai nusiciaudejus prie pusryciu stalo paaiskejo 'kame saknys' - pliuptelejo visas upelis... Skubiai paskambinau gydytojai ir isskubejom i ligonine. Ten pajunge prie monitoriu, patvirtino, kad vandenys tikrai nutekejo. Jokio progreso nesimate, tai nusprende palaikyti mane pernakt stebejimui. Visi gydytojai kaip susitare sake, kad tikrai dar negimdysiu - 'priesiniai vandenys' bus nubege... Pavakare vyra issiunciau namo, nes jau ir pati nebetikejau, kad kas nors gali pernakt nutikti. Vidurnakti prasidejo saremiai, po valandos jie jau kartojosi po viena kas tris minutes. Maziuke gime 4val ryto, vos per keturias stangas. Vyras tiesiogine to zodzio prasme igriuvo i gimdymo palata likus minutei iki man pradedant stumti, labai dziaugesi spejes Del prieslaikinio gimdymo, manau, is dalies pati buvau kalta - tikriausiai persitempiau. Tuo metu vis dar dirbau penkias dienas per sav, visa diena ant koju, dekretiniu planavau iseiti likus 2sav iki termino - taip ir neteko. Buvom tik ka issikrauste i nauja nama, tai namuose po darbo nuolat kuisdavausi uzuot ilsejusis, diena pries tai vyras mane uztiko spinteles miegamajame bestumdinejancia - gavau velniu
sveikos esamos ir busimos mamytes...nors pati nesu mama, bet pries kelias dienas tapau teta...pati dalyvavau gimdyme, dabar turim rimta bedele :(sesei tik 17 metu, pagimde 34 savaiciu neisnesiota berniuka, kuris svere 3440g ir yra 49 cm, gimes berniukas pats nevalge, nekvepavo, judeti pradejo antra diena, buvo inkubatoriuje, prijungta ivairiu vamzdeliu...po to 3 diena prasidejo gelta, lyg to butu maza, pradejo pusti pilvuka, kadangi esame panevezyje, skubiai isveze i vilniu, bijojo kad zarnytes neplystu...siandien yra 5 diena, vilniuke jau 2 kartus jam perpiltas kraujas, dabar stebima bukle, nors ji kritiska...greiciausiai reiks daryti operacija del zarnyciu...baisus nerimas, skambinames kas 2val, klausiam kokia bukle, bet ji vis nekinta...baisu...dabar gyvenam laukimu...gal kam nors yra taip atsitike?
QUOTE(line069 @ 2010 05 24, 13:04) sveikos esamos ir busimos mamytes...nors pati nesu mama, bet pries kelias dienas tapau teta...pati dalyvavau gimdyme, dabar turim rimta bedele :(sesei tik 17 metu, pagimde 34 savaiciu neisnesiota berniuka, kuris svere 3440g ir yra 49 cm, gimes berniukas pats nevalge, nekvepavo, judeti pradejo antra diena, buvo inkubatoriuje, prijungta ivairiu vamzdeliu...po to 3 diena prasidejo gelta, lyg to butu maza, pradejo pusti pilvuka, kadangi esame panevezyje, skubiai isveze i vilniu, bijojo kad zarnytes neplystu...siandien yra 5 diena, vilniuke jau 2 kartus jam perpiltas kraujas, dabar stebima bukle, nors ji kritiska...greiciausiai reiks daryti operacija del zarnyciu...baisus nerimas, skambinames kas 2val, klausiam kokia bukle, bet ji vis nekinta...baisu...dabar gyvenam laukimu...gal kam nors yra taip atsitike? oj, suklydau rasydama svori, svere 2440g...mazylis operuojamas kaip tik dabar...dieve, kaip baisu...
buvom siandien pas leliuka, pakrikstyjom ligonineje del viso pikto...maziukas dabar komos busenoje
QUOTE(Arven @ 2009 09 27, 19:34) Plauciai jau laikomi pakankamai susiformavusiais nuo 34 sav. (nebebrandina ju jau jei gresia prieslaikinis gimdymas). Dar pridursiu, kad nestumas laikomas isnesiotu nuo 37sav. nes kai kurios mamytes klysta, manydamos kad butinas terminas yra 40sav. pritariu ir as pirma vaikeli pagimdziau 15 dienu anksciau ir svere 3125 kg pi;nai isnesiotas ir issivystes, antra tai pat pagimdziau pries 10 dienu gime 4100 kg
Noreciau ir as pasidalinti savo patirtimi...buvo 36 nestumo sav.,kai staiga is niekur nieko plustelejo kraujas ir eme begti ciurksle...labai greit atsidurem KMUK,buvo atliktas cezario pjuvis...deja, jis musu sunelio neisgelbejo...priezastis-plevelinis virksteles prisitvirtinimas, ko pasekoje istruko virkstele is placentos ir musu maziukas nukraujavo...gal kam yra taip buve? kaip sekesi pastoti po to, kai buvo atliktas cezaris? norim kuo greiciau sulaukti musu suneliui broliuko arba sesutes...
labukas
neparasiau, nes...po keliu valandu, kai pakrikstijome maziuka, jis uzgeso...dabar turime maza angeliuka danguje, kuris mumis labai rupinasi...
Pirma dukryte pagimdziau 23sav ir 4d, nors parase 21-22. nei is sio pradejo pilva maudent ryte pasirode ciut kraujo, nevaziavau i poliklinika gine dirba tik po piet. Gavau siuntima i ligonine. As sau rami gal koks uzdegimas juk nieko nebeskauda, o pasirodo vandenu pusle pradejus lyst lauk. 20.35 gime 475g mergyte, daktarai nieko nedare, paluciai nebrandinti, naujagymiu gydytoja atejo gal po pusvalandzio... Na bet kita kart pastojau ta pacia diena ir gimdymo data ta pati ir turiu dukryte si kart gime keliom dienom anksciau termino. Bet dar vieno nestumo jau nebenoriu, nes oi kiek nervu buvo kad tik vel ko nenutiktu...
Man pirmas trimestas buvo sunkus... Tepliojo beveik visa laika... Bijodavau eiti i tualeta, nes nezinojau ka galiu pamatyti..... Paskui tepliojimas nurimo, taciau gydytoja i darba neisleido iki pabaigos, o vaiksciojau kaip stikline, kad tik niekuo nepakenkti...
Del gimdymo, tai siaip jau ryte prabudusi jauciausi ne kaip.... Nuejau i parduotuve kokius 200m ir vos parejau, vos uzlipau i antra auksta.... Pradejau vyrui kalbeti, kad man dar liko 6 savaites, o as vos paeinu... Paskutines 3 savaites man labai sparciai buvo pradejes augti svoris - po 600-700gr i savaite! O juk per visa nestuma iki 30 sav.buvau uzsiauginusi apie 7kg... Nors as dabar manau, kad mano perliukas zinojo, kad jam reikia skubeti gimti... Kadangi, kai jau po gimdymo akusere parode placenta ir virkstele pamateme, kad virkstele buvo uzsirisusi i mazga... Sake, kad galime svest vaikucio dviguba gimtadieni, nes jei jis butu auges didesnis, mazgas butu uzsiverzes ir mano saule zutu... Jau nuo ryto ne kaip jauciausi... O apie 11 val. pamaciau keistas isskyras su krauju.... Buvo 5dienis... O tik 2dieni buvome nueje i kursus apie gimdyma, kuriame pasake, kad pirma iseina gleiviu kamstis... Supratau, kad tai gleiviu kamstis, taciau dar netikejau, kad gimdysiu... Dar sugebejau nueiti su vaikystes draugemis susitikti... Tik jau nusedeti ramiai nelabai galejau... Maude nugara... Tai vis judejau ir krutejau ieskodama patogesnes sedejimo pozos.... Apie 13 val. vel pamaciau gleives, tai zinokite, kad gleiviu kamstis gali iseiti visas is karto, arba palaipsniui, arba gali ir isvis neiseiti... Tai net ir tada as neskubejau i ligonine... Tik apie 15 val. pamaciusi dar gleiviu, pasakiau apie tai vyrui ir paskambinau akuserei.... Akusere pasake vaziuoti i ligonine... Tai as dar gryzau is draugiu namo, nusiprausiau, susidejau savo daiktus ir nieko nesitikedama isvaziavau i ligonine.. Pas gydytoja nuejom paziureti vaiko tonusu, o jau tada ji pamate, kad man reguliarus saremiai... Apie 17 val. jie buvo kas 7 minutes... Lipant is rusio (kur ziurejo tonusus) i pirma auksta ir einant pas gydytoja kabineta pajutau, kad slapia... Supratau, kad "pasisioti" negalejau.... Paskui lauke 10 sunkiu dienu ligonineja.. Gime 48cm ir 2348gr svorio.
kadangi pati laukiuosi, pradejau ieskoti informacijos apie pries laikini gimdyma. nezinau ar tai turi itakos man, ar ne, bet mano mama mus visas tris pagimde apie 7,5 menesio. Visos sverem apie 2,100g. tai, kaip ir buvom neisnesiotos. Bet jokiu atsilikimu, defektu ir t.t.neturime. Uzaugom dideles virs 1.77m, baigem aukstuosius mokslusir dabar sveikai ir laimingai gyvenam. taip, kad manau, tas pries laikinis gimdymas nera baisus dalykas. Ir pati nusiraminau, kad netgi butu lengviau pagimdyt mazesni
Sveikos visos
Gimdymas buvo siaubingas,labai ilgas ir neisivaizduoju kodel prasidejo anksciau,prabudau nakti nes nubego vanduo ir prasidejo lengvuciai saremiai,dar netikejau,maniau liausis,bet paskui teko kviest greitaja.Kankinaus apie 12 val net nesinori prisiminti,bet aisku gimus maziukei dziaugsmas,kad jinai sveikute ir viskas gerai buvo begalinis Po gimdymo daznai girdejau klausimus ar zinau priezasti kodel gime per anksti,bet niekas man tokio atsakymo ligoninej nedave.Tiesa dirbau fizini darba iki pat galo ,isejau atostogu motinystes ir uz 3 dienu prasidejo gimdymas,tai pati speju galejo buti nuovargis,nors nestumas buvo tikrai geras nepykino,jauciaus energinga,kraujo tyrimai ir skanai buvo geri Bet kuriuo atveju noreciau daugiau pazistamu tureti,kurios augina anksciau laiko gimusius mazylius QUOTE(Sameriukas @ 2011 11 07, 11:43) Sveikos visos Gimdymas buvo siaubingas,labai ilgas ir neisivaizduoju kodel prasidejo anksciau,prabudau nakti nes nubego vanduo ir prasidejo lengvuciai saremiai,dar netikejau,maniau liausis,bet paskui teko kviest greitaja.Kankinaus apie 12 val net nesinori prisiminti,bet aisku gimus maziukei dziaugsmas,kad jinai sveikute ir viskas gerai buvo begalinis Po gimdymo daznai girdejau klausimus ar zinau priezasti kodel gime per anksti,bet niekas man tokio atsakymo ligoninej nedave.Tiesa dirbau fizini darba iki pat galo ,isejau atostogu motinystes ir uz 3 dienu prasidejo gimdymas,tai pati speju galejo buti nuovargis,nors nestumas buvo tikrai geras nepykino,jauciaus energinga,kraujo tyrimai ir skanai buvo geri Bet kuriuo atveju noreciau daugiau pazistamu tureti,kurios augina anksciau laiko gimusius mazylius Mano visiskai identiska istorija. Pagimdziau sunelis 35sav.6 dienu. Svere 2.7kg. Nestumas buvo labai lengvas,tad as iki pat galo laksciau,ploviau langus ir siaip daug dirbau. Kol viena vakara nubego vandenys ir prasidejo gimdymas. Sunelis gime visiskai isnesiotas ir sveikas. Is karto gavo 9 balus. |