As taip pat labai uzjauciu gele, laikykis ! Ir nuosirdziai linkiu, kad kuo greiciau patirtum motinystes dziaugsma. Manau, kad tai geriausiai gydo netekties zaizdas.
sveikos mamytės
aš irgi auginu neišnešiotuką. gimė sūnelis 35 savaičių, 2640g ir 49cm. tiesiog ėmė ir nubėgo vandenys. nuvažiavom į klinikas tai paėmė visokių mėginėlių, tepinėlių, apžiūrėjo, suleido antibiotikų. galvojo gal dar išlaikys kelias dienas, bet man po kelių valandų atsirado sąrėmiai kas 4-5 min. pradėjo dažnėti ir stiprėti. teko gimdyti vėliau daktarė pasakė kad kaltos bakterijos (b grupės streptokokai (atrodo)), pragraužė placentą ir nubėgo vandenys. o dar kaip pagalvoju tai strsą nemažą apturėjau. išėjus į dekretą per dvi savaites parašiau magistrinį darbą, o kai jau jį apsigyniau tai po 3 dienų ir sūnelis pasiprašė išleidžiamas. dabar auga atrodo visai normaliai, dar nesėdi, bet labai ir nepergyvenu, dar yra laiko - išmoks
Mes irgimėm anksčiau kaip daktarai sako 3 sav. anksčiau nors kai 30 sav. darė echoskopiją sakė kad vaikelis 1 sav. vyresnis atrodo
QUOTE(Masako @ 2005 08 28, 11:10) as gimiau 36 sav., o dukryte pagimdziau 37 sav ir 4 dienu maniske irgi gime labai panasiu gabarintu - 3230g, 49 cm, bet neatrode jinai man jau tokia kruopa Toks jausmas, kad mano istorija papasakota QUOTE(sesyte @ 2005 12 30, 21:52) Toks jausmas, kad mano istorija papasakota as pagimdziau 37 savaites ir 2 d., paginžmdziau greit ir lengvai, net nuskausminimo neprireike (jei ka buciau darius epidura), gime taip pat "varsketas" 3390 ir 50cm. QUOTE(Keiti @ 2005 08 22, 09:56) Sveikutės, Iš tiesų skaitydama liūdėjau kartu su tom moterim, kurioms atsitiko nelaimė Labai norjau išgirsti moterų komentarus, kurios ką nors girdėjote apie tai, kad jei mama gimė anksčiau laiko (aš gimiau 32sav.), tai ir jos vaikelis gims anksčiau. Dėkui už atsakymus. As esu gimusi kazkur 35-36 savaiciu, bet savo dukce pilnai isnesiojau, tikiuosi ir antraji pilvelyje kuo ilgiau paaugint. Su manim mama tai pati "prisidirbo"...pasikabino uzuolaidas ir isvaziavo gimdyt, jei ne tos uzuolaidos tai gal ramiai buciau dar patupejus pilvelyje
Mano sūnelis gimė lygiai 37 sav. Turėjom gimti birželio 25, o gimėm birželio 5. Nors gydytojai gimdymo datą per paskutinį echoskopą buvo nukėlę gimdymo datą iki liepos 2 d. Tiesiog naktį 2.30 nubėgo vandenys, o 7.30 jau turėjom sūnelį 3016 g ir 52 cm. Pagal Apgar gavom 9-9. Viskas buvo gerai, tik buvo kažkokių neišnešiotumo požymių (kokių nežinau), turėjom sunkoką geltą, ilgokai pūtė pilvelį, vėlai pradėjom šypsotis, draugavom su ortopedais dėl klubukų problemų. Tačiau kai tik išmokom apsiverst ant pilvuko - prasidėjo labai greita raida - jau sėdim, ropojam, atsistojam, klūpom ir mokam aplink lovytę apeit
Karolis gimė su 3 kartus apsivijusia virkštele aplink kakliuką, pasak gydytojų, tai galėjo turėti įtakos ankstyvam gimimui - vaisius tiesiog negalėjo toliau augti.
Mūsų mažylis gimė nepilnų 34 savaičių. Kadangi dar prieš pastodama turėjau gimdos operaciją, bet koks natūralus gimdymas buvo neįmanomas.
Per paskutinę apžiūrą gydytoja išsižiojo, pamačiusi tokius skaičiukus 180/120. Išsiuntė į ligoninę, o ten nustatė, kad placenta pasenusi ir vaikas jau kelios savaitės kaip nesivysto. Po paros darė Cezarį ir tokiu būdu į pasaulį atėjo mūsų mažylis. Jis buvo mažas tiesiogine to žodžio prasme - 1950 kg ir 45 cm ūgio 3 dienas teko praleisti inkubatoriuje su begale šlangučių, bet didesnių komplikacijų nebuvo. Po pusantros savaitės paleido namo Močiutės, pamačiusios tokio dydžio liesutį vaikiuką, apsiverkė, bet viskas buvo ne taip jau blogai. Penkių mėnesių mūsų bičas niekuo nesiskyrė nuo kitų. Gavome neurologo patvirtinimą - vaikas atitinka savo amžiausvikų išsivystymą. Be abejo teko bendrauti su oftalmologais, ortopedais, kardiologais, daryti masažus, bet jau 6 mėnesių vaikas puikiai šliaužiojo, o 1,2 metų bėgiojo. Šiuo metu jam 2,5 m. ir jis labai aiškiai kalba, yra smarkus berniukas, nenusėdintis vietoje Viskas gerai, kas gerai baigiasi, bet linkiu visosm neprarasti tikėjimo, kad ir kokios problemos būtų. Mūsų vaikelis į pasaulį atėjo po vieno persileidimo ir gimdos operacijos. Aš visada tikėjau, kad viskas bus gerai QUOTE(sesyte @ 2005 12 30, 20:52) Toks jausmas, kad mano istorija papasakota Man irgi naktį nubėgo vandenys, o 11 val po cezario operacijos turėjau 3600 ir 49 cm sūnelį. Irgi buvo varškėtukas Per pirmą mėmesį paaugome 6 centimetrus Dabar jaučiu vėl bus nemažai, nes rūbelių nespėju dėti į šoną Turim aišku problemyčių su pilvuku, labai jau pučia, bet manau, taip būna ir pilnai išnešiotiems leliukams
Sveikos mamytes,
mano vaikas gime 37 sav. Svere 2880g ir 50 cm. Pradzioje nelabai norejo valgyti, ligonineje prabuvom savaite. Kai gryzom namo viskas susitvarke, ir valgyti pradejo daugiau uz bendraamzius O kad vaikas anksciau gimsta, nereiskia, kad gimdyti lengviau.
nezinau kodel bet man nuo nestumo pradzios vis lenda tokia mintis kad pagimdysiu anksciau
Sveikos visos!Zinot ir as kazko jauciu,kad mes rugpjucio nesulauksim,jau karta gulejau su gresenciu!Ir taip dziaugiuosi kiekviena diena kad dar mano mazulis/e dar pilvelyje!o gal kas zinot ka reiskai jausmas lyg pries mmm...?Nes va siandien,kad sueme tai galvojau neistversiu!kokia 1,5 val.lovoj raiciausi!Bet isgeraiu magnio lyg ir viskas gerai!Dabar taip neramu, gyditoja ziurejo echoskopu pries pora dienu sake viskas gerai!Tik va mano placenta per zemai,ar tai ir turi itakos pries laikiniam gimdymui?
Tikiuosi viskas bus gerai! QUOTE(loonaxxx @ 2006 04 24, 17:24) Sveikos visos!Zinot ir as kazko jauciu,kad mes rugpjucio nesulauksim,jau karta gulejau su gresenciu!Ir taip dziaugiuosi kiekviena diena kad dar mano mazulis/e dar pilvelyje!o gal kas zinot ka reiskai jausmas lyg pries mmm...?Nes va siandien,kad sueme tai galvojau neistversiu!kokia 1,5 val.lovoj raiciausi!Bet isgeraiu magnio lyg ir viskas gerai!Dabar taip neramu, gyditoja ziurejo echoskopu pries pora dienu sake viskas gerai!Tik va mano placenta per zemai,ar tai ir turi itakos pries laikiniam gimdymui? Tikiuosi viskas bus gerai! Man skaudedavo taip, tai nera geras zenklas. Paprasyk, kad su echoskopu kakleli paziuretu. Man su sunumi jis labai anksti pradejo darytis. Stenkis kuo daugiau guleti ir jokiu budu neisikalbek, kad neisnesiosi. Geriau ligoninej pagulet jei kas. As daug laiko praleidau ligoninej, bet isnesiojau iki 38 savaites
Kad as ir nenoriu isikalbet, vis prasau savo pilvelio dar pauginti!o ka reiskai tie skausmai, na zianu kad negeras zenkals bet butent tas lyg mmmm...skausmas ka jis reiskai?
QUOTE(loonaxxx @ 2006 04 24, 18:24) Sveikos visos!Zinot ir as kazko jauciu,kad mes rugpjucio nesulauksim,jau karta gulejau su gresenciu!Ir taip dziaugiuosi kiekviena diena kad dar mano mazulis/e dar pilvelyje!o gal kas zinot ka reiskai jausmas lyg pries mmm...?Nes va siandien,kad sueme tai galvojau neistversiu!kokia 1,5 val.lovoj raiciausi!Bet isgeraiu magnio lyg ir viskas gerai!Dabar taip neramu, gyditoja ziurejo echoskopu pries pora dienu sake viskas gerai!Tik va mano placenta per zemai,ar tai ir turi itakos pries laikiniam gimdymui? Tikiuosi viskas bus gerai! Sveikute! As tau patarciau nepanikuoti Del placentos tikrai nepergyvenk - mano irgi zemai buvo,bet gydytoja paaiskino,kad nuo 20 sav. ji pradeda kilti. O pabaigai noriu pasakyt,kad zinau nemazai atveju,kai nestumo pradzioje merginoms persiledimai grese,o rezultate- eme ir pernesiojo . Taip kad ,aukstyn galva!Ir sekmes kuo didziausios!!!! Papildyta: QUOTE(indrutee @ 2006 04 20, 00:42) nezinau kodel bet man nuo nestumo pradzios vis lenda tokia mintis kad pagimdysiu anksciau Ot ir mane tokia mintis lanke.
Mano nėštumas buvo sunkus
Aš visą nėštumą vaikščiojau su gresiančiu persileidimu, kada tik apsilankymas pas gyd. taip iškart nori guldyt, pradžioj pagulejau porą savaičių, paskui pagalvojau, kad lygiai taip pat galiu ir namie gulėt ir magnį gert, tai ir nebeklausiau tų gydytojų. Ir išnešiojau iki 36 sav. tada naktį nubėgo vandenys (dar galvojau kad apsisisiojau
Tai visos mano kančios nuo pirmo sąrėmio iki kol į palatą nuvežė truko 2,5 val.
Kiek mums tenka išgyventi...
Kol kas mano nėštumas puikus ir tikiuosi jis išliks toks iki pat 40 savaičių
Pasiskaiciau ir kiek nurimau. Vadinasi, ne viena as pergyvenu, kad neisnesiosiu
O kilnoti vis vien tenka Sedziu ir istisas dienas neriu duktereciai kepurytes Tikekimes greit tie siaubingi karsciai atslugs ir viskas bus ciki
Turbut kaip ir daugeliui
Tik labai nerima tie karsciai...kasdien vis paskaudena strenas, nugara... Pries menesiuka drauge pagimde 38 sav, berniukas gime 2990 g. - skaitesi isnesiotas - toks grazutis kirmeliukas Linkiu visom
A tai savo mažylę pagimdžiau 36 savaičių, bet nors ir bijojau, kad labai per anksti, kai gydytoja pasakė, kad pagal APGAR skalę 10 balų, tai nusiraminau. Tokia jau mažytė buvo 2850 g tesvėrė, bet už tai 51 cm ūgio. Dabar net patikėt negaliu, kad jau dičkė tokia. Dabar jai 1,5 m. Laukiuosi antro jau 26 savaitės ir tikiuosi, bent dviem savaitėm ilgiau išnešiot, nes mama mane ir brolį irgi anksčiau dveim savaitėm pagimdė.
Turiu dvi dukrytes.
Pirmoji gimė 35 sav. nubėgus žaliems vandenims. Svoris 3250g, ūgis 55 cm Su kita dukrele nebuvo taip paprasta... GImė 29 sav. 1300g, 41 cm. LIgoninėje praleidom 2 mėn.Priešlaikinio gimdymo priežastis - ūmus placentos infarktas. Nėštumas buvo normalus, tiesiog plūstelėjo vieną naktį kraujas... Gydytojų teigimu to numatyti ir išvengti neįmanoma. Tiesiog taip matyt buvo lemta, sudurniavo mano organizmas
Tikrai neskaitycia vaiku kurie gima daugiau nei 3 kg neisnesiotais, nebent nekvepuotu ar dar rimtesniu problemu neturetu...
Kaip ir kelios mamytes is cia teko ir mum beveik 3 menesius Santarishkese ilsetis Grizau is ligonines del to kad po Dar dvi su puse paras stabde gymdyma. leido plauciuku brandinancius vaistukus. Bet kai daugiau nebuvo galima uzlaikyti, kai po suleistu per 3 min valandines magnio dozes visvien kaklelis zaibishku greiciu atsidarinedavo teko gimdyt. Mano maziai gime 30 savaite. Svere 1120 ir 1160... 38 ir 39 cm ugio. Dabar mum 3 metai plepam, dainuojam, sokam, mokam daug ilgu eilerasciu, pasaku. atsilieka nuo bendraamziu gal ugiu ir svoriu, nors as pati smulki ir vyras ne labai jau stambus. As pati visad buvau maziausia klaseje. Beto turiu drauges su kuriom kartu gyvenom santarishkiu apartamentuose. Visi kas svere maziau 800-900 gr. siuo metu yra beveik tokie pat kaip ir mes. Vienas vaikiukas tik turi problemeliu su akytem - nes kai gime pamirso ilasinti lasiukus kazkokius ka tik gimus.. O siaip visi sveiki! Beje darzelyje mano pana tikrai issikiria protu. 2.5 metu ji dejo 52 gabalu delione per 1.30 m. greiciau nei as Visiem sveiku vaikuciu!!! Beje dabar esu nescia, ir galvoju kad noreciau pagimdyt ne veliau nei 36 savaites, bet ir ne anksciau!!! as visiskai pritariu tau jauna dvynuku mamyte ...jei vaikutis gimes truputeli anksciau ir mazesnis nei kiti tai dar nereiskia ,kad jis kitoks nei iprastu metu gime vaikuciai ... Pirmasis mano suejus septintam menesiui pagaliau pradejau jaustis geriau,bet viena ryta atsikelus pamacioau ,kad lova pilna kraujo...pirmiausiai mane istiko sokas -sedziu raudu kol vyras nuramino ir nuveze i ligonine ... akusere sako:nusiramink -po gero pusvalandzio busi mamyte ir dar taip graziai nuramino ,kad daugiausiai geniju yra gime 7 men ir ,kad cia tikrai ne tragedija.palengvejo- nubraukiu asara ir laukiu vaikiuko gimimo ... atlike visas reikiamas proceduras pries gimdyma jie nusprendzia mane siusti toliau i kita ,geresne ligonine ,kuri turi geresnius inkubatorius ,nes itare ,kad mazylis bus labai labai mazas ,o cia turima iranga tam nepritaikyta ... taigi po kokio gero pusvalandzio perveza mane i kita ligonine ...prileido stabdanciu vaistu ...guliu palatoje ir vis dar laukiu kada viskas baigsis ...kada pagaliau pamatysiu savo mazyli ... i palata iejes akuseris manes klausia :"ar tu tikrai nori sito vaikelio ?jis bus mazytis ,gali buti ,kad pilnai neissivystes ir ,kad su juo gali tureti vargo visa gyvenyma ,o tu dar jauna-bus dar tu vaiku.jo zodziais tariant turesi "gryba"visam gyvenymui "..."tikrai noriu" islemenau su asaromis akyse "tikrai...noriu...".jis iseina is palatos ir jau po keliu minuciu susirenka gal kokie trys keturi akuseriai ,vaiku gydytoja ir dar bala zin kas ...palatoje gal kokiu 10-ies zmoniu armija... galvoje sumaistis ...mintyse pinasi daugybe minciu ...Pagaliau pagimdziau ,net nejauciu nei skaismo nei laiko tekmes (net nezinau kek tai laiko truko )-galvoje viena mintis ,kad tik viskas butu gerai ,kad tik sveikas ... akuserio pirmas zodis "negyvas"-man sokas ...guliu ir net negaliu praverkti ...atrodo ,kad cia tik koks filmas ,kad ne man ,kad visa tai netikra ...po to girdziu ,kai vaiku daktare sako "zekit kvepuoja",bet tai truko tik akimirka-ji (tai buvo mergaite )ikvepe pirma ir paskutini karta ...gydytojai dar negimusi vaikuti buvo pasmerke miriop ,jie nesitikejo ,kad toks mazytis vaikutis(726g) gims gyvas tad nebuvo pasiruose tam ,net aparatura mazajai isgelbeti buvo neparuosta...jie susuka mazja i kazkoki skurli ir isnesa...atceit tyrimams ar sveikas buvo -paaiskejo ,kad sveikut sveikutele buvo tik kvepuoti pati tada dar neistenge ,bet jei butu laiku susigriebta tai mano mazoji jau 4-iu butu ... man suleidzia didele doze raminamuju ir daugiau nieko nebepamenu ...pabundu palatoje ... mano vyro sutikimu mazoji buvo kremuota ... man neleido su ja net atsisveikinti .maciau ja tik is tolo ... gera pusmeti negaledavau net i miesta iseiti ,nes kaip tik pavasaris buvo tai daug jaunu mamyciu su savo atzalelem pasivaiksciot su vezymukais iseidavio ,o man asaros tada ... Praejus kiek laiko nueinu pas savo ginekologe ten suzinau ,kad man kazkokios komplikacijos po gimdymo ir niekada nebegalesiu tureti vaiku ... Aciu Dievui ,bet diagnoze buvo klaidinga. po gero pusmecio pasijutau nescia ...visa nestuma vaikstau kaip ant adatu ...likus 2-iem savaitem ir 3-im dienom pajauciau saremius ...nieko nelaukus su daiktais i ligonine ...ten girdziu vel ta pati ,kad mazas vaikutis ,kad siunciam vel i kita ligonine ,nes neturim tam irangos .po gero pusvalandzio pasiekiu ligonine ...dar po kokio pusvalandzio jau girdziu kaip mano mazoji suniurksi kaip kaciukas ir nurimsta -per tas kelias akimirkas prabego didziulis minciu srautas "nejaugi istorija kartosis?" nedrasiai paklausiu kas gime ? akusere:-"labai grazi mergyte ,labai ilgais plaukuciais ,tikra grazuole " ...klausiu ar viskas gerai ? atsako ,kad gerai tik labai mazyte 1323g-reiks paguleti inkubatoriuje truputuka ,o taip tai sveikute mergyte ... trys savaites ligonineje ...parsivezame mazaja namo ir net nespejau pamatyti kaip uzaugo ir kitas bendraamzes savo pralenke ir ugiu ir protu ...dabar jau greitai bus 3ys metukai .darzelyje eina su metais vyresniais vaikuciais grupeje ,bet uz kai kuriuos dar net gabesne ...daug daineliu moka ,eilerastuku ,graziai piesia ,retai serga.labai guvi ir linkma mergyte auga ... Labai ja myliu ... tad mamytes ,nebijokite prieslaikinio gimdymo ,bet zekite ,kad daktarai butu tam tinkamai pasiruose ...ir tada viskas bus
Be žodžių gydytojų elgesys
QUOTE(fleita @ 2007 05 08, 16:20) as taip pat dziaugiuosi ,kad tada radau jegu visa tai istverti ,o tuo metu buvo visokiu minciu ... dabar dukrytes juokas atperka visas isverktas asaras ....nesakau ,kad viska jau pamirsau ir nezinau ar kada tai nutiks ,bet stengiuosi gyventi sia diena ir dziaugtis savo dukryte cia ir dabar ...juk asaros jau nieko nepakeis ... QUOTE(JaunaDvynukuMamyte @ 2007 05 07, 17:47) Taigi jei neisnesiotas - nereiskia atsiliekantis protu ar dar kuo! Sūnus gimė 26 sav., 1050g., 35 cm. dėl kažkokios infekcijos. 2 sav. reanimacijoj, 3 mėn. Santariškėse. Iš pradžių pesimistiškai buvo vertintos išgyvenimo galimybės, po to nuteikinėjo, kad liks neįgalus, nes gimdymo metu susiformavo galvytėj didelės kraujosruvos, sakė, pažeis smegenis. Kraujosruvos išsivaikščiojo. 11 mėn. įtarė cerebrinį paralyžių, nusiuntė į raidos centrą, ten po savaitės mankštų žengė pirmus žingsniukus. Paralyžiaus diagnozė nepasitvirtino. Ir mus visur lydėjo žodis "stebuklas"... Gali būt. Bet turint tokį vaikutį labai svarbų vaidmenį atlieka begalinė meilė, tikėjimas, darbas, artimųjų šilti žodžiai. Ir, be abejo, profesionali gydytojų komanda, turinti reikiamą įrangą. Dabar Domui jau 6 metai, skaičiuoja, skaito, mąsto taip pat, kaip ir kiti jo amžiaus vaikai. Aišku, tam reik daug dėmesio, atidumo, darbo. Bet viskas įmanoma. Linkiu visoms sveikų IŠNEŠIOTŲ
JO... stiprybes mamytems!!!
O as kai tik pagimdziau labai susidomejau neisnesiotukais... Nes iki to laiko nelabai isivaizdavau kad taip gali buti Bet maziausias zmogutis kuris buvo isnesiotas yra 450 gr. mergyte vardu Rasele. Moniuxx, o kodel abu vaikiukai tokia mazi gime? jug 7 menesiu jau sveria iki 1500 manau.. O tavo antas tai kiek supratau tik dvi savaites nedanesiotas? Tikrai uzjauciu tave... ir Kiek tose Santarishkese pergyvenanciu mamyciu yra del tu kruopu... bet mokslas zengia i prieki manau... Tik nevisada ta technika pasitiket reikia... QUOTE(JaunaDvynukuMamyte @ 2007 05 09, 12:51) JO... stiprybes mamytems!!! O as kai tik pagimdziau labai susidomejau neisnesiotukais... Nes iki to laiko nelabai isivaizdavau kad taip gali buti Bet maziausias zmogutis kuris buvo isnesiotas yra 450 gr. mergyte vardu Rasele. Moniuxx, o kodel abu vaikiukai tokia mazi gime? jug 7 menesiu jau sveria iki 1500 manau.. O tavo antas tai kiek supratau tik dvi savaites nedanesiotas? Tikrai uzjauciu tave... ir Kiek tose Santarishkese pergyvenanciu mamyciu yra del tu kruopu... bet mokslas zengia i prieki manau... Tik nevisada ta technika pasitiket reikia... tikslios priezasties net nezinau kodel tokie mazyciai
Antrasis gimė beveik 4,5 savaitėm anksčiau, bet viskas gerai
QUOTE(mama_ieva @ 2006 07 09, 20:38) Turbut kaip ir daugeliui / Pries menesiuka drauge pagimde 38 sav, berniukas gime 2990 g. - skaitesi isnesiotas - toks grazutis kirmeliukas as ir mano brolis gimem laiku. o MB gime 1men anksciau. Musu sunus gime beveik 38sav. Sveikas sveikutelis 3,900kg 55cm. Daug kas galvojo kad netiksliai nustatytas terminas, bet tikrai zinau kad tiksliai. Tai idomu koki milzina buciau pagimdzius jei butu gimes laiku Nors kai buvo 34sav prasidejo prieslaikinis gimdymas, dazni saremiai, atsidarymas 4cm. Gulejau dvi savaites ligoninej. Bet aciu Dieviu nepagimdziau tada. O kai paleido po savaites pagimdziau QUOTE(moniuxx @ 2007 05 08, 15:06) Pirmasis mano nu ir aplaidumas truksta zodziu... QUOTE(Šypsenėlė24 @ 2007 06 04, 23:00) aciukas uz palaikyma dovanu uzsiprase broliuko ,bet nezinau ar tam dar kada rysiuosi ...
Na o musu istorija tokia... pirmas vaikelis gime 37 nestumo savaite ir svere 3.5kg. Bet as skaitau jis gimes laiku, nes +2 ar -3 skaitosi normalu. O va su antraja tai pavargom. Megaite pasauli isvydo 24 nestumo savaite ir svere 760 gramu. Tokio amziau vaikui toks svoris yra geras. Intensivioj terapijoj praleido 18 savaiciu, buvo kelis kartus pervesta is vienos ligonines i kita. Po daugelio ivairiu infekciju ir komplikaciju pagaliau pradejo sviestis namai... Ir po to praleidus dar 4 savaiteles vaiku skyriui isleista namo . Tai va ligoninej pabuvom net 22 savaites. Jau dabar namuose, bet su deguonim... Mergytei reikia papildomai , nes buvo pazeisti plauciukai. Jiems uzgyti reiks nuo 6 iki 12 men. Mums dabar jau 6.5 menesio ir jau sveriam 4 kg. Daktaru prognozes geros. Sveikas vaikas
QUOTE(griggs @ 2007 06 15, 18:13) Na o musu istorija tokia... pirmas vaikelis gime 37 nestumo savaite ir svere 3.5kg. Bet as skaitau jis gimes laiku, nes +2 ar -3 skaitosi normalu. O va su antraja tai pavargom. Megaite pasauli isvydo 24 nestumo savaite ir svere 760 gramu. Tokio amziau vaikui toks svoris yra geras. Intensivioj terapijoj praleido 18 savaiciu, buvo kelis kartus pervesta is vienos ligonines i kita. Po daugelio ivairiu infekciju ir komplikaciju pagaliau pradejo sviestis namai... Ir po to praleidus dar 4 savaiteles vaiku skyriui isleista namo . Tai va ligoninej pabuvom net 22 savaites. Jau dabar namuose, bet su deguonim... Mergytei reikia papildomai , nes buvo pazeisti plauciukai. Jiems uzgyti reiks nuo 6 iki 12 men. Mums dabar jau 6.5 menesio ir jau sveriam 4 kg. Daktaru prognozes geros. Sveikas vaikas Jezau kokia mazyte!!! Stiprybes jums!!! Svarbiausiai kad viskas baigesi gerai!!! Tokia mazyte...
Kai mums buvo 30sav netikai prasidejo saremiai, nieko nelaukius nevaziavau i VGN, bet kai jie suzinojo kiek man savaiciu iskart atsisake mane ten guldyt, sake reikia stabdyt gimdyma ir jeigu vistiek gimdysiu tai lailiui reiks inkubatiriu, o jie ju neturiu, vienu zodziu nenori rizikuot ir nusiunte i antakalnio klinikas.
ten apziurejo ir pasake kad jau prasidejo atsidarynet gimda, bandys stabdyt gimdyma. labai issigandau, pradejau zliumbt kaip nesveika, nors zinojau kad negalima jaudindis, dar greiciau galiu paskatint gimdyma. aciu dievui sustabde Dabar mums jau 34sav ir labai jaudinuos kad vistiek anksciau pagimdysiu, vis is galvos neiseina QUOTE(Busima mama @ 2007 06 15, 19:38) Kai mums buvo 30sav netikai prasidejo saremiai, nieko nelaukius nevaziavau i VGN, bet kai jie suzinojo kiek man savaiciu iskart atsisake mane ten guldyt, sake reikia stabdyt gimdyma ir jeigu vistiek gimdysiu tai lailiui reiks inkubatiriu, o jie ju neturiu, vienu zodziu nenori rizikuot ir nusiunte i antakalnio klinikas. ten apziurejo ir pasake kad jau prasidejo atsidarynet gimda, bandys stabdyt gimdyma. labai issigandau, pradejau zliumbt kaip nesveika, nors zinojau kad negalima jaudindis, dar greiciau galiu paskatint gimdyma. aciu dievui sustabde Dabar mums jau 34sav ir labai jaudinuos kad vistiek anksciau pagimdysiu, vis is galvos neiseina |Tai jau lialius didelis.. gali nesijaudint Aisku geriausiai danesiot.. bet jau ne taip ir baisu QUOTE(JaunaDvynukuMamyte @ 2007 06 15, 19:46) as irgi tikiuosi
Kiekvienas nestumas, kiekvienas kudikis ir kiekvienas zmogus skirtingi... Tempkit iki galo kuo veliua tuo geriau. Maniskei kadangi gimus 24 savaite buvo dave 50/50kad isgyvens.
QUOTE(griggs @ 2007 06 15, 20:34) Kiekvienas nestumas, kiekvienas kudikis ir kiekvienas zmogus skirtingi... Tempkit iki galo kuo veliua tuo geriau. Maniskei kadangi gimus 24 savaite buvo dave 50/50kad isgyvens. ir kaip viskas pasibaige? Papildyta: QUOTE(Busima mama @ 2007 06 15, 20:56) oi atsiprasau, tik veliau pastebejau QUOTE(griggs @ 2007 06 16, 22:02) Augam, storejam, tik va nuotraukytes nekaip negaliu idet. Dar viena sunki savaite su mokslais o po to pasistengsim ideti. man su tais mokslais irgi daug bedu, galvoju kad tik datraukt iki egzu o paskui jau galima gimdyt
Pirmaji pagimdziau 38,5sav., 51cm ir 3802g.
Antraji - 19sav, 25cm ir 270g - angeliukas...
Mano maziukas gime 35 savaiciu, buvo 2210g svorio ir 45cm ugio.Savaite pries gimdyma gulejau ligonineje, tai pirmadieni isleido ir sake kad 2-3 savaites tikrai negimdysiu, israsant net neapziurejo kaklelio
Suprantu, kad visos busimos mamos i pabaiga netrivoja noru greiciau pagimdyti.. Man tas noras su kiekviena diena tik stipreja, nors pats nesiojimas 10 balu su 3 pliusais, kaip pasiseke. Gimdymo baimiu neturiu absoliuciai. Turiu begalini-beprotiska nora pagaliau buti MAMA ir matyti savo "rezultata". Viso nestumo metu rinkau informacija tiek is medicinines tiek is dvasines-psichologines puses. Yra atveju, kai begalinis noras supuoti vaika- issaukia ankstesni gimdyma, ypac, kai vaikiukas nuo pirmu dienu giliame rysyje su mama. Gal skamba labai jau mistiskai...Gal atrodau kokia tai nesubrendele...Bet kazkaip giliai tikiu, kad tas mano nekantrumas issauks ansktesni vaikiuko gimima. Visa gyvenima buvau nekantri, gal per genus tai persiduos? Dabar mums kapsi 35-ta sav. Na, palauksim tu 36-37 sav. ir...snekinsiu saviske...
|