Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Priešlaikinis gimdymas
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
jobukas
As taip pat labai uzjauciu gele, laikykis ! Ir nuosirdziai linkiu, kad kuo greiciau patirtum motinystes dziaugsma. Manau, kad tai geriausiai gydo netekties zaizdas. mirksiukas.gif
GELLWE
QUOTE(jobukas @ 2005 12 08, 14:35)
As taip pat labai uzjauciu gele, laikykis ! Ir nuosirdziai linkiu, kad kuo greiciau patirtum motinystes dziaugsma. Manau, kad tai geriausiai gydo netekties zaizdas. mirksiukas.gif
*

Aš tai pat taip manauir tikiuosi greit pastot be jokių problemų. Ačiū už palaikymą.
Matelyk
sveikos mamytės 4u.gif
aš irgi auginu neišnešiotuką. gimė sūnelis 35 savaičių, 2640g ir 49cm.
tiesiog ėmė ir nubėgo vandenys. nuvažiavom į klinikas tai paėmė visokių mėginėlių, tepinėlių, apžiūrėjo, suleido antibiotikų. galvojo gal dar išlaikys kelias dienas, bet man po kelių valandų atsirado sąrėmiai kas 4-5 min. pradėjo dažnėti ir stiprėti. teko gimdyti biggrin.gif gimė labai lengvai ir greitai (15val nubėgo vandenys, 21.51 val jau džiaugiausi mažuliu). 4 dienas gyveno inkubatoriuje, 3 dienas švitinosi po ta mėlyna lempa nuo geltos. buvo labai vangus, apsnūdęs, oi kiek privargom kol išmokom gerai paiimti krūtį ir valgyti, bet jau kai išmoko tai ir nepaleidžia biggrin.gif
vėliau daktarė pasakė kad kaltos bakterijos (b grupės streptokokai (atrodo)), pragraužė placentą ir nubėgo vandenys.
o dar kaip pagalvoju tai strsą nemažą apturėjau. išėjus į dekretą per dvi savaites parašiau magistrinį darbą, o kai jau jį apsigyniau tai po 3 dienų ir sūnelis pasiprašė išleidžiamas.
dabar auga atrodo visai normaliai, dar nesėdi, bet labai ir nepergyvenu, dar yra laiko - išmoks mirksiukas.gif
Odri20
Mes irgimėm anksčiau kaip daktarai sako 3 sav. anksčiau nors kai 30 sav. darė echoskopiją sakė kad vaikelis 1 sav. vyresnis atrodo biggrin.gif Tai vat mūsų gimdymas prasidėjo netikėtai irnelauktai. Lapkričio 18 d. dar buvau pas gydytoją sakė galvytė jau nusileidusi ir liepė ateiti gruodžio 1d. ( man gimdyti reikėjo gruodžio 16 d.) bet nebeprireikė lapkričio 27d. pagimdžiau sveikutį sūnelį. Kas sukėlė gimdymą manau tai kad išvakarėse ėjom su vyru pirkti pampersų nes dar neturėjau , o visą kitą jau senai buvau susiruošusi. Tai vat aš eidama šiek tiek skesteklėjau koja į šoną nes paslydau betvyras pagavo. Grįžom namo aš atsisėdau ir sakau pilveliui na dabar jau visaks suruošta gali gimti biggrin.gif Ir kas jūs manot naktį 4 ryto ėjau į tuoletą ir nubėgo vandenys. Tai vat gimėm 3 sav. anksčiau bet 3450g. ir 53cm, tai jei dar ilgiau butumem pilvelyje gyvenę bučiau dar sunkiau gimdžius taip varagu 12 val doh.gif Įvertino 9 - 10 balų viskas tvarkoj bet dėl viso pikto 2 dienas laikė reanimacijoj nes sakė dar dejavo po gimdymo gal prispaustas buvo, ir dar 3 dienas su manim nes buvo raudonas tai bijojo kad nepražiopsotų geltos. Bet gelta pradidėjo vėliau buvo užsitesusi tai 1,5 mėn patekom į ligoninę dėl užsitesusios geltos. Na buvo šiokiū tokių problemėlių bet dabar viskas thumbup.gif Pūtė pilvą iki 6,5 mėn, 3 mėn nekėlė galvos pradėjo 4 mėn, padiėjęs kojyčių tonusas buvo o pečių juostos silpnas nesikėlė ant rankyčių bet mankšta viską pataisė biggrin.gif Sėdėti pradėjo 6,5 mėn, ropoti ir atsistoti ir atsisėsti 9 mėn, o vaikščioti 1 metų ir2 sav. Na manau kad per ilgai užnešioti ir negerai, nes vandenys pažaaliuoja ir jei vaikelisjų pisiriję buna blogai. Manau normaliusias laikas 37 - 40 sav
Krisla
QUOTE(Masako @ 2005 08 28, 11:10)
as gimiau 36 sav., o dukryte pagimdziau 37 sav ir 4 dienu mirksiukas.gif  ir esu tuo labai patenkinta, nes neteko patirt ivairiausiu priesgimdyviniu skausmu, nes viskas tvarkoje, ir valgyti apzoriuke is karto mokejo, teisingai paeme kruti ir iki siol nepaleidzia, labai jau megsta ant papulio pakabet tongue.gif

maniske irgi gime labai panasiu gabarintu - 3230g, 49 cm, bet neatrode jinai man jau tokia kruopa tongue.gif  normalus vaikas, normalaus svorio...ir niekas niekada nelaike nei ligoninej, nei poliklinikoj neisnesiota thumbup.gif tik tiek, kad kai gime visa varsketa wub.gif, tai akusere ir pasake, kad "varsketa dar" biggrin.gif...
*

Toks jausmas, kad mano istorija papasakota mirksiukas.gif Visai netikėtai naktį nubėgo vandenys, o po daugiau nei 12 val. po Cezario pjūvio operacijos gimė graži, irgi "varškėta" 3350 g 52 cm mažylė smile.gif Nėštumo laikas buvo 37 savaitės ir 5 dienos. Nėštumo metu 2 kartus turėjau sunkios formos pielonefritą (inkstų uždegimą), tai ir sukėlė ankstyvą vandenų nutekėjimą. Gimdymo veikla net ir su skatinamaisiais vaistais absoliučiai nevyko. Jau į pabaigą skatinamieji pradėjo neigiamai veikti vaikelio širdelę, todėl operavo. Pasirodo, nebūčiau niekaip pati pagimdžiusi, nes virkštelė buvo apsisukusi ir galvytė buvo netaisiklingoje padėtyje bei niekaip nenorėjo įsistatyti. Mažylė gimė visiškai sveika ir išnešiota smile.gif
JuGeMa
QUOTE(sesyte @ 2005 12 30, 21:52)
Toks jausmas, kad mano istorija papasakota mirksiukas.gif Visai netikėtai naktį nubėgo vandenys, o po daugiau nei 12 val. po Cezario pjūvio operacijos gimė graži, irgi "varškėta" 3350 g 52 cm mažylė smile.gif Nėštumo laikas buvo 37 savaitės ir 5 dienos. Nėštumo metu 2 kartus turėjau sunkios formos pielonefritą (inkstų uždegimą), tai ir sukėlė ankstyvą vandenų nutekėjimą. Gimdymo veikla net ir su skatinamaisiais vaistais absoliučiai nevyko. Jau į pabaigą skatinamieji pradėjo neigiamai veikti vaikelio širdelę, todėl operavo. Pasirodo, nebūčiau niekaip pati pagimdžiusi, nes virkštelė buvo apsisukusi ir galvytė buvo netaisiklingoje padėtyje bei niekaip nenorėjo įsistatyti. Mažylė gimė visiškai sveika ir išnešiota smile.gif
*

as pagimdziau 37 savaites ir 2 d., paginžmdziau greit ir lengvai, net nuskausminimo neprireike (jei ka buciau darius epidura), gime taip pat "varsketas" 3390 ir 50cm.
Arti
QUOTE(Keiti @ 2005 08 22, 09:56)
Sveikutės,
Iš tiesų skaitydama liūdėjau kartu su tom moterim, kurioms atsitiko nelaimė sad.gif
Labai norjau išgirsti moterų komentarus, kurios ką nors girdėjote apie tai, kad jei mama gimė anksčiau laiko (aš gimiau 32sav.), tai ir jos vaikelis gims anksčiau.
Dėkui už atsakymus.
*

As esu gimusi kazkur 35-36 savaiciu, bet savo dukce pilnai isnesiojau, tikiuosi ir antraji pilvelyje kuo ilgiau paaugint. Su manim mama tai pati "prisidirbo"...pasikabino uzuolaidas ir isvaziavo gimdyt, jei ne tos uzuolaidos tai gal ramiai buciau dar patupejus pilvelyje smile.gif
mucka
Mano sūnelis gimė lygiai 37 sav. Turėjom gimti birželio 25, o gimėm birželio 5. Nors gydytojai gimdymo datą per paskutinį echoskopą buvo nukėlę gimdymo datą iki liepos 2 d. Tiesiog naktį 2.30 nubėgo vandenys, o 7.30 jau turėjom sūnelį 3016 g ir 52 cm. Pagal Apgar gavom 9-9. Viskas buvo gerai, tik buvo kažkokių neišnešiotumo požymių (kokių nežinau), turėjom sunkoką geltą, ilgokai pūtė pilvelį, vėlai pradėjom šypsotis, draugavom su ortopedais dėl klubukų problemų. Tačiau kai tik išmokom apsiverst ant pilvuko - prasidėjo labai greita raida - jau sėdim, ropojam, atsistojam, klūpom ir mokam aplink lovytę apeit smile.gif
Karolis gimė su 3 kartus apsivijusia virkštele aplink kakliuką, pasak gydytojų, tai galėjo turėti įtakos ankstyvam gimimui - vaisius tiesiog negalėjo toliau augti.
ziulyte
Mūsų mažylis gimė nepilnų 34 savaičių. Kadangi dar prieš pastodama turėjau gimdos operaciją, bet koks natūralus gimdymas buvo neįmanomas. nestuke.gif buvo tikrai lengvas, bet nuo šešto mėnesio ėmė kilti kraujospūdis blink.gif
Per paskutinę apžiūrą gydytoja išsižiojo, pamačiusi tokius skaičiukus 180/120. Išsiuntė į ligoninę, o ten nustatė, kad placenta pasenusi ir vaikas jau kelios savaitės kaip nesivysto. Po paros darė Cezarį ir tokiu būdu į pasaulį atėjo mūsų mažylis. Jis buvo mažas tiesiogine to žodžio prasme - 1950 kg ir 45 cm ūgio schmoll.gif
3 dienas teko praleisti inkubatoriuje su begale šlangučių, bet didesnių komplikacijų nebuvo. Po pusantros savaitės paleido namo thumbup.gif Net į Santariškes nereikėjo vykti...
Močiutės, pamačiusios tokio dydžio liesutį vaikiuką, apsiverkė, bet viskas buvo ne taip jau blogai. Penkių mėnesių mūsų bičas niekuo nesiskyrė nuo kitų. Gavome neurologo patvirtinimą - vaikas atitinka savo amžiausvikų išsivystymą. Be abejo teko bendrauti su oftalmologais, ortopedais, kardiologais, daryti masažus, bet jau 6 mėnesių vaikas puikiai šliaužiojo, o 1,2 metų bėgiojo. Šiuo metu jam 2,5 m. ir jis labai aiškiai kalba, yra smarkus berniukas, nenusėdintis vietoje smile.gif
Viskas gerai, kas gerai baigiasi, bet linkiu visosm neprarasti tikėjimo, kad ir kokios problemos būtų. Mūsų vaikelis į pasaulį atėjo po vieno persileidimo ir gimdos operacijos. Aš visada tikėjau, kad viskas bus gerai rolleyes.gif
DaliaG
QUOTE(sesyte @ 2005 12 30, 20:52)
*

Man irgi naktį nubėgo vandenys, o 11 val po cezario operacijos turėjau 3600 ir 49 cm sūnelį. Irgi buvo varškėtukas lotuliukas.gif Mums buvo 37 savaitės ir kelios dienos. Viskas buvo lyg ir gerai, tik pradžioj buvo šiek tiek problemyčių dėl kvėpavimo, tačiau greitai viskas susitvarkė. Gavome 9-9 smile.gif
Per pirmą mėmesį paaugome 6 centimetrus thumbup.gif ir 900g bigsmile.gif
Dabar jaučiu vėl bus nemažai, nes rūbelių nespėju dėti į šoną doh.gif
Turim aišku problemyčių su pilvuku, labai jau pučia, bet manau, taip būna ir pilnai išnešiotiems leliukams blink.gif
amril
Sveikos mamytes,

mano vaikas gime 37 sav. Svere 2880g ir 50 cm. Pradzioje nelabai norejo valgyti, ligonineje prabuvom savaite. Kai gryzom namo viskas susitvarke, ir valgyti pradejo daugiau uz bendraamzius 4u.gif Dabar jis puikiai issivystes, netgi geriau uz kaikuriuos panasaus amziaus vaikiukus! 4u.gif

O kad vaikas anksciau gimsta, nereiskia, kad gimdyti lengviau. schmoll.gif Manasis turejo gana didele galva 37 cm. Mano drauges vaikas gime 2 savaitem pernesiotas ir svere 4500 g bet galvyte buvo mazesne negu maniskio - 36 cm. O juk sunkiausia, kai galvyte lenda, nes kai ji islenda , kunelis greitai gimsta! rolleyes.gif
indrutee
nezinau kodel bet man nuo nestumo pradzios vis lenda tokia mintis kad pagimdysiu anksciau doh.gif ir atrodo kad esu tuo isitikinusi tik nezinau kodel g.gif
Dilma
QUOTE(indrutee @ 2006 04 20, 00:42)
nezinau kodel bet man nuo nestumo pradzios vis lenda tokia mintis kad pagimdysiu anksciau doh.gif  ir atrodo kad esu tuo isitikinusi tik nezinau kodel g.gif
*

Pasistenk kaip nors atsikratyt tos minties... Man irgi lindo. Ir pagimdžiau anksčiau. Net gi labai anksčiau - 30 sav. unsure.gif
Gioia
Sveikos visos!Zinot ir as kazko jauciu,kad mes rugpjucio nesulauksim,jau karta gulejau su gresenciu!Ir taip dziaugiuosi kiekviena diena kad dar mano mazulis/e dar pilvelyje!o gal kas zinot ka reiskai jausmas lyg pries mmm...?Nes va siandien,kad sueme tai galvojau neistversiu!kokia 1,5 val.lovoj raiciausi!Bet isgeraiu magnio lyg ir viskas gerai!Dabar taip neramu, gyditoja ziurejo echoskopu pries pora dienu sake viskas gerai!Tik va mano placenta per zemai,ar tai ir turi itakos pries laikiniam gimdymui?
Tikiuosi viskas bus gerai!
Helga
QUOTE(loonaxxx @ 2006 04 24, 17:24)
Sveikos visos!Zinot ir as kazko jauciu,kad mes rugpjucio nesulauksim,jau karta gulejau su gresenciu!Ir taip dziaugiuosi kiekviena diena kad dar mano mazulis/e dar pilvelyje!o gal kas zinot ka reiskai jausmas lyg pries mmm...?Nes va siandien,kad sueme tai galvojau neistversiu!kokia 1,5 val.lovoj raiciausi!Bet isgeraiu magnio lyg ir viskas gerai!Dabar taip neramu, gyditoja ziurejo echoskopu pries pora dienu sake viskas gerai!Tik va mano placenta per zemai,ar tai ir turi itakos pries laikiniam gimdymui?
*

Man skaudedavo taip, tai nera geras zenklas. Paprasyk, kad su echoskopu kakleli paziuretu. Man su sunumi jis labai anksti pradejo darytis. Stenkis kuo daugiau guleti ir jokiu budu neisikalbek, kad neisnesiosi. Geriau ligoninej pagulet jei kas. As daug laiko praleidau ligoninej, bet isnesiojau iki 38 savaites smile.gif
Gioia
Kad as ir nenoriu isikalbet, vis prasau savo pilvelio dar pauginti!o ka reiskai tie skausmai, na zianu kad negeras zenkals bet butent tas lyg mmmm...skausmas ka jis reiskai?
Kuculis
QUOTE(loonaxxx @ 2006 04 24, 18:24)
*

Sveikute!

As tau patarciau nepanikuoti 4u.gif Aisku,kad skauda ,tai labai negerai,butinai gydytojai apie tai pasakyk.
Del placentos tikrai nepergyvenk - mano irgi zemai buvo,bet gydytoja paaiskino,kad nuo 20 sav. ji pradeda kilti.
O pabaigai noriu pasakyt,kad zinau nemazai atveju,kai nestumo pradzioje merginoms persiledimai grese,o rezultate- eme ir pernesiojo . mirksiukas.gif
Taip kad ,aukstyn galva!Ir sekmes kuo didziausios!!!! 4u.gif
Papildyta:
nezinau kodel bet man nuo nestumo pradzios vis lenda tokia mintis kad pagimdysiu anksciau doh.gif  ir atrodo kad esu tuo isitikinusi tik nezinau kodel g.gif
*

Ot ir mane tokia mintis lanke. ax.gif O dabar - jau terminas ant nosies,bet,jauciu ,dar ir pernesiosiu. ax.gif
myliu
Mano nėštumas buvo sunkus verysad.gif Nuo 12sav n kartų gulėjau ligoninėj verysad.gif 30sav naktį pasirodė kraujingų išskyrų. Paskambinau gydytojai, tai ji nuramino, kad nieko labai blogo, bet geriau atvažiuot pasitikrint. Paguldė mane į ligoninę eilinį kartą doh.gif Apžiūrint echoskopu, pasirodė, kad pas mane placentos pirmeiga. Nors visad ta placenta vietoj buvo g.gif Žodžiu, niekas nesuprato kaip ji ten žemai atsidūrė g.gif Po savaitės paleido namo ir prisakė gulėt lovoj. O aš, ekstremalė, į kaimą išvažiavau atostogaut blink.gif Nu nežinojau, kuo tai gali baigtis blink.gif 36sav pabaigoj pradėjo žiauriai skaudėt strėnas, dubenį, pilvą. Negalėjau net paeit normaliai. 37sav planiškai mane paguldė į ligoninę ir ruošėsi po savaitės daryt planinį cezarį. Skausmas vis nepraėjo unsure.gif Daktarė sakė, kad tai normalu. Aš tuo iki šiol abejoju g.gif Žodžiu, vakare atsiguliau miegot, apie 24val nuėjau "siusiuko" ir..... pasipylė juodas kraujas blink.gif Per valandą mane paruošė operacijai, vis tikrino vaikučio širdies tonus, kurie, kaip dabar suprantu, kėlė nerimą verysad.gif Viskas vyko kaip pagreitintam filme doh.gif Ant operacinio stalo atsidūriau 01.40, gavau pilną narkozę ir 2.00 jau buvo gimęs mano sūnelis. Svėrė jis 3258g ir buvo 49cm thumbup.gif Porą dienų praleido naujagimių reanimacijoj, paskui jau atnešė pas mane, o po savaitės iškeliavom namo rolleyes.gif Pradžioje mažiukas atsiliko nuo bendraamžių, bet dabar jau yra guvus ir išdykęs berniūkštis wub.gif
uzniukas
Aš visą nėštumą vaikščiojau su gresiančiu persileidimu, kada tik apsilankymas pas gyd. taip iškart nori guldyt, pradžioj pagulejau porą savaičių, paskui pagalvojau, kad lygiai taip pat galiu ir namie gulėt ir magnį gert, tai ir nebeklausiau tų gydytojų. Ir išnešiojau iki 36 sav. tada naktį nubėgo vandenys (dar galvojau kad apsisisiojau blush2.gif ) jokio skausmo, jokios nuojautos kad jau greit.... neskubėdami išsiruošėm, nes iki ligoninės 60 km . Aš prisiskaičius kad gimdymas ypač pirmas tikrai greit nevyksta 10 - 16 val. gali testis, o man ne skausmelio jokio tai sau ramiai ir iš judėjom. Ten gyd. sako gimdymas geriausiu atveju tik rytoj apie pietus prasidės tai vyras jau ir į namus ruošės pailsėt, sako ryte atvažiuosiu... ir po biški suskaudėjo, o paskui viskas staigiai - dar kokie trys sarėmiai, akušerė taip nenorom patikrino, o čia jau kaklelis 8 cm atsidaręs ir tada visi bėgom ... pagimdžiau per 1.5 val. doh.gif vyrukas truputį mažas 2600 g, bet viskas thumbup.gif ir dabar jau visas normas pavijom...

Tai visos mano kančios nuo pirmo sąrėmio iki kol į palatą nuvežė truko 2,5 val. lotuliukas.gif
septyniuke
Kiek mums tenka išgyventi... wub.gif
Kol kas mano nėštumas puikus ir tikiuosi jis išliks toks iki pat 40 savaičių smile.gif
myliu
QUOTE(septyniuke @ 2006 05 14, 21:36)
Kiek mums tenka išgyventi...  wub.gif
Kol kas mano nėštumas puikus ir tikiuosi jis išliks toks iki pat 40 savaičių  smile.gif
*

Kuo nuoširdžiausiai tau to linkiu 4u.gif
Michaska
Pasiskaiciau ir kiek nurimau. Vadinasi, ne viena as pergyvenu, kad neisnesiosiu blush2.gif kas kart pakeldama ant ranku savo 14 kg sverianti kindziuli meldziuosi, kad tik nenubegtu vandenys ar neatsitiktu kas negero pilvukui doh.gif

O kilnoti vis vien tenka doh.gif , tai kaprizus paleidzia nenori vezime sedeti, tai eiti nenori, tai i vonia ikelti uzpakalio isplauti reik... regis nedaug... bet zinau, kiek nedaug reikia, kad ivyktu nelaime... o cia dar tie karsciai doh.gif tai sedim namie ir niekur nekisam nosies.

Sedziu ir istisas dienas neriu duktereciai kepurytes ax.gif maziui aisku liudna, bet viena su juo i lauka iseiti nebeistengiu... net i darzeli nebevedu, nes jis tolokai doh.gif

Tikekimes greit tie siaubingi karsciai atslugs ir viskas bus ciki ax.gif

indrutee
*

niu va mums liko tik 10dieneliu thumbup.gif o taip bijojau kad galiu pagimdyt anksciau lotuliukas.gif
Artulia
QUOTE(indrutee @ 2006 07 09, 00:49)
niu va mums liko tik 10dieneliu  thumbup.gif  o taip bijojau kad galiu pagimdyt anksciau  lotuliukas.gif
*

Kas zino, gal dar netgi pernesiosi? biggrin.gif
mama_ieva
Turbut kaip ir daugeliui nestuke.gif ir mane kamuoja nuojauta - anksciau g.gif Nors mama mane ir broli pernesiojo, o MB gime menesiu anksciau, o jo brolis 2 menesiais anksciau....na ir zinok dabar, turi tai iatakos ar ne.. g.gif
Tik labai nerima tie karsciai...kasdien vis paskaudena strenas, nugara...

Pries menesiuka drauge pagimde 38 sav, berniukas gime 2990 g. - skaitesi isnesiotas - toks grazutis kirmeliukas wub.gif

Linkiu visom nestuke.gif lengvo ir greito gimdymo, o jau esamom mamytem - ramiu nakteliu 4u.gif
symantes mama
A tai savo mažylę pagimdžiau 36 savaičių, bet nors ir bijojau, kad labai per anksti, kai gydytoja pasakė, kad pagal APGAR skalę 10 balų, tai nusiraminau. Tokia jau mažytė buvo 2850 g tesvėrė, bet už tai 51 cm ūgio. Dabar net patikėt negaliu, kad jau dičkė tokia. Dabar jai 1,5 m. Laukiuosi antro jau 26 savaitės ir tikiuosi, bent dviem savaitėm ilgiau išnešiot, nes mama mane ir brolį irgi anksčiau dveim savaitėm pagimdė.
Velaura
Turiu dvi dukrytes.
Pirmoji gimė 35 sav. nubėgus žaliems vandenims. Svoris 3250g, ūgis 55 cm ax.gif Gydytoja neonatologė iš karto pasakė kad tikrai savaičių daugiau, bet dagiau nei 36 rasyt negali doh.gif Tai iki šiol poliklinikoj mus lydi "gimė neišnešiota..." Niekada niekuo nesiskyrė nuo bendraamžių, trečią parą mus išleido į namus mirksiukas.gif

Su kita dukrele nebuvo taip paprasta... GImė 29 sav. 1300g, 41 cm. LIgoninėje praleidom 2 mėn.Priešlaikinio gimdymo priežastis - ūmus placentos infarktas. Nėštumas buvo normalus, tiesiog plūstelėjo vieną naktį kraujas... Gydytojų teigimu to numatyti ir išvengti neįmanoma. Tiesiog taip matyt buvo lemta, sudurniavo mano organizmas sad.gif ir visa laimė, kad gerai baigėsi smile.gif
JaunaDvynukuMamyte
Tikrai neskaitycia vaiku kurie gima daugiau nei 3 kg neisnesiotais, nebent nekvepuotu ar dar rimtesniu problemu neturetu...
Kaip ir kelios mamytes is cia teko ir mum beveik 3 menesius Santarishkese ilsetis doh.gif
Grizau is ligonines del to kad po smileysex.gif pasirode kraujo.. pagulejus savaite - velykas paleido namo. Gulimas rezimas. Gulejau, ilsejausi... nusprendziau pakeisti patalyne.. lyg gerai jauciausi... bet nakti netiketai nubego vandenys - kodel? sake infekcija kazkokia.. buvo ji ar ne nezinau, manau kad ne.. nes ka tik grizau is ligonines ir is namu nebuvau isejus.
Dar dvi su puse paras stabde gymdyma. leido plauciuku brandinancius vaistukus. Bet kai daugiau nebuvo galima uzlaikyti, kai po suleistu per 3 min valandines magnio dozes visvien kaklelis zaibishku greiciu atsidarinedavo teko gimdyt.
Mano maziai gime 30 savaite. Svere 1120 ir 1160... 38 ir 39 cm ugio.
Dabar mum 3 metai plepam, dainuojam, sokam, mokam daug ilgu eilerasciu, pasaku. atsilieka nuo bendraamziu gal ugiu ir svoriu, nors as pati smulki ir vyras ne labai jau stambus. As pati visad buvau maziausia klaseje.
Beto turiu drauges su kuriom kartu gyvenom santarishkiu apartamentuose. Visi kas svere maziau 800-900 gr. siuo metu yra beveik tokie pat kaip ir mes. Vienas vaikiukas tik turi problemeliu su akytem - nes kai gime pamirso ilasinti lasiukus kazkokius ka tik gimus.. O siaip visi sveiki! Beje darzelyje mano pana tikrai issikiria protu. 2.5 metu ji dejo 52 gabalu delione per 1.30 m. greiciau nei as blush2.gif Taigi jei neisnesiotas - nereiskia atsiliekantis protu ar dar kuo!
Visiem sveiku vaikuciu!!!
Beje dabar esu nescia, ir galvoju kad noreciau pagimdyt ne veliau nei 36 savaites, bet ir ne anksciau!!! wub.gif
moniuxx

as visiskai pritariu tau jauna dvynuku mamyte ...jei vaikutis gimes truputeli anksciau ir mazesnis nei kiti tai dar nereiskia ,kad jis kitoks nei iprastu metu gime vaikuciai ... bigsmile.gif
Pirmasis mano nestuke.gif buvo labai sunkus ,beveik visa ji praleidau ligonineje ,lasalines ,gulimas rezimas ir t.t.
suejus septintam menesiui pagaliau pradejau jaustis geriau,bet viena ryta atsikelus pamacioau ,kad lova pilna kraujo...pirmiausiai mane istiko sokas -sedziu raudu kol vyras nuramino ir nuveze i ligonine ... akusere sako:nusiramink -po gero pusvalandzio busi mamyte ir dar taip graziai nuramino ,kad daugiausiai geniju yra gime 7 men ir ,kad cia tikrai ne tragedija.palengvejo- nubraukiu asara ir laukiu vaikiuko gimimo ...
atlike visas reikiamas proceduras pries gimdyma jie nusprendzia mane siusti toliau i kita ,geresne ligonine ,kuri turi geresnius inkubatorius ,nes itare ,kad mazylis bus labai labai mazas ,o cia turima iranga tam nepritaikyta ...
taigi po kokio gero pusvalandzio perveza mane i kita ligonine ...prileido stabdanciu vaistu ...guliu palatoje ir vis dar laukiu kada viskas baigsis ...kada pagaliau pamatysiu savo mazyli ...
i palata iejes akuseris manes klausia :"ar tu tikrai nori sito vaikelio ?jis bus mazytis ,gali buti ,kad pilnai neissivystes ir ,kad su juo gali tureti vargo visa gyvenyma ,o tu dar jauna-bus dar tu vaiku.jo zodziais tariant turesi "gryba"visam gyvenymui "..."tikrai noriu" islemenau su asaromis akyse "tikrai...noriu...".jis iseina is palatos ir jau po keliu minuciu susirenka gal kokie trys keturi akuseriai ,vaiku gydytoja ir dar bala zin kas ...palatoje gal kokiu 10-ies zmoniu armija...
galvoje sumaistis ...mintyse pinasi daugybe minciu ...Pagaliau pagimdziau ,net nejauciu nei skaismo nei laiko tekmes (net nezinau kek tai laiko truko )-galvoje viena mintis ,kad tik viskas butu gerai ,kad tik sveikas ...
akuserio pirmas zodis "negyvas"-man sokas ...guliu ir net negaliu praverkti ...atrodo ,kad cia tik koks filmas ,kad ne man ,kad visa tai netikra ...po to girdziu ,kai vaiku daktare sako "zekit kvepuoja",bet tai truko tik akimirka-ji (tai buvo mergaite )ikvepe pirma ir paskutini karta ...gydytojai dar negimusi vaikuti buvo pasmerke miriop ,jie nesitikejo ,kad toks mazytis vaikutis(726g) gims gyvas tad nebuvo pasiruose tam ,net aparatura mazajai isgelbeti buvo neparuosta...jie susuka mazja i kazkoki skurli ir isnesa...atceit tyrimams ar sveikas buvo -paaiskejo ,kad sveikut sveikutele buvo tik kvepuoti pati tada dar neistenge ,bet jei butu laiku susigriebta tai mano mazoji jau 4-iu butu ...
man suleidzia didele doze raminamuju ir daugiau nieko nebepamenu ...pabundu palatoje ... mano vyro sutikimu mazoji buvo kremuota ... man neleido su ja net atsisveikinti .maciau ja tik is tolo ...
gera pusmeti negaledavau net i miesta iseiti ,nes kaip tik pavasaris buvo tai daug jaunu mamyciu su savo atzalelem pasivaiksciot su vezymukais iseidavio ,o man asaros tada ...
Praejus kiek laiko nueinu pas savo ginekologe ten suzinau ,kad man kazkokios komplikacijos po gimdymo ir niekada nebegalesiu tureti vaiku ... Aciu Dievui ,bet diagnoze buvo klaidinga. po gero pusmecio pasijutau nescia ...visa nestuma vaikstau kaip ant adatu ...likus 2-iem savaitem ir 3-im dienom pajauciau saremius ...nieko nelaukus su daiktais i ligonine ...ten girdziu vel ta pati ,kad mazas vaikutis ,kad siunciam vel i kita ligonine ,nes neturim tam irangos .po gero pusvalandzio pasiekiu ligonine ...dar po kokio pusvalandzio jau girdziu kaip mano mazoji suniurksi kaip kaciukas ir nurimsta -per tas kelias akimirkas prabego didziulis minciu srautas "nejaugi istorija kartosis?" nedrasiai paklausiu kas gime ? akusere:-"labai grazi mergyte ,labai ilgais plaukuciais ,tikra grazuole " ...klausiu ar viskas gerai ? atsako ,kad gerai tik labai mazyte 1323g-reiks paguleti inkubatoriuje truputuka ,o taip tai sveikute mergyte ... trys savaites ligonineje ...parsivezame mazaja namo ir net nespejau pamatyti kaip uzaugo ir kitas bendraamzes savo pralenke ir ugiu ir protu ...dabar jau greitai bus 3ys metukai .darzelyje eina su metais vyresniais vaikuciais grupeje ,bet uz kai kuriuos dar net gabesne ...daug daineliu moka ,eilerastuku ,graziai piesia ,retai serga.labai guvi ir linkma mergyte auga ... Labai ja myliu ... wub.gif Ji mano gyvenymas ... 4u.gif wub.gif
tad mamytes ,nebijokite prieslaikinio gimdymo ,bet zekite ,kad daktarai butu tam tinkamai pasiruose ...ir tada viskas bus thumbup.gif
fleita
Be žodžių gydytojų elgesys blink.gif cray.gif . Smagu, kad nepalūžai ir dabar džiaugiesi nuostabia dukrele drinks_cheers.gif
moniuxx
QUOTE(fleita @ 2007 05 08, 16:20)
Be žodžių gydytojų elgesys  blink.gif  cray.gif . Smagu, kad nepalūžai ir dabar džiaugiesi nuostabia dukrele  drinks_cheers.gif
*

as taip pat dziaugiuosi ,kad tada radau jegu visa tai istverti ,o tuo metu buvo visokiu minciu ... dabar dukrytes juokas atperka visas isverktas asaras ....nesakau ,kad viska jau pamirsau ir nezinau ar kada tai nutiks ,bet stengiuosi gyventi sia diena ir dziaugtis savo dukryte cia ir dabar ...juk asaros jau nieko nepakeis ...
Ūla
QUOTE(JaunaDvynukuMamyte @ 2007 05 07, 17:47)
Taigi jei neisnesiotas - nereiskia atsiliekantis protu ar dar kuo!

drinks_cheers.gif
Sūnus gimė 26 sav., 1050g., 35 cm. dėl kažkokios infekcijos. 2 sav. reanimacijoj, 3 mėn. Santariškėse. Iš pradžių pesimistiškai buvo vertintos išgyvenimo galimybės, po to nuteikinėjo, kad liks neįgalus, nes gimdymo metu susiformavo galvytėj didelės kraujosruvos, sakė, pažeis smegenis. Kraujosruvos išsivaikščiojo. 11 mėn. įtarė cerebrinį paralyžių, nusiuntė į raidos centrą, ten po savaitės mankštų žengė pirmus žingsniukus. Paralyžiaus diagnozė nepasitvirtino. Ir mus visur lydėjo žodis "stebuklas"... Gali būt. Bet turint tokį vaikutį labai svarbų vaidmenį atlieka begalinė meilė, tikėjimas, darbas, artimųjų šilti žodžiai. Ir, be abejo, profesionali gydytojų komanda, turinti reikiamą įrangą.
Dabar Domui jau 6 metai, skaičiuoja, skaito, mąsto taip pat, kaip ir kiti jo amžiaus vaikai. Aišku, tam reik daug dėmesio, atidumo, darbo. Bet viskas įmanoma.
Linkiu visoms sveikų IŠNEŠIOTŲ mirksiukas.gif vaikučių, kad nereiktų nervintis, verkti, galvoti ir prisigalvoti smile.gif.
JaunaDvynukuMamyte
JO... stiprybes mamytems!!!
O as kai tik pagimdziau labai susidomejau neisnesiotukais... Nes iki to laiko nelabai isivaizdavau kad taip gali buti blink.gif
Bet maziausias zmogutis kuris buvo isnesiotas yra 450 gr. mergyte vardu Rasele.
thumbup.gif Santarishkese maciau fotkes kad ji tik gimusi laisvai tilpo i mamytes delna... biggrin.gif O dabar jau yra didele mergaite ir atrodo turi problemu tik su regejimu.. akinukus nesioja! Cia tai tikrai stebuklas!! wub.gif

Moniuxx, o kodel abu vaikiukai tokia mazi gime? jug 7 menesiu jau sveria iki 1500 manau.. O tavo antas tai kiek supratau tik dvi savaites nedanesiotas?
Tikrai uzjauciu tave... ir Kiek tose Santarishkese pergyvenanciu mamyciu yra del tu kruopu... bet mokslas zengia i prieki manau... Tik nevisada ta technika pasitiket reikia...
moniuxx
QUOTE(JaunaDvynukuMamyte @ 2007 05 09, 12:51)
JO... stiprybes mamytems!!!
O as kai tik pagimdziau labai susidomejau neisnesiotukais... Nes iki to laiko nelabai isivaizdavau kad taip gali buti blink.gif
Bet maziausias zmogutis kuris buvo isnesiotas yra 450 gr. mergyte vardu Rasele.
thumbup.gif Santarishkese maciau fotkes kad ji tik gimusi laisvai tilpo i mamytes delna...  biggrin.gif  O dabar jau yra didele mergaite ir atrodo turi problemu tik su regejimu.. akinukus nesioja! Cia tai tikrai stebuklas!!  wub.gif

Moniuxx, o kodel abu vaikiukai tokia mazi gime? jug 7 menesiu jau sveria iki 1500 manau.. O tavo antas tai kiek supratau tik dvi savaites nedanesiotas?
Tikrai uzjauciu tave... ir Kiek tose Santarishkese pergyvenanciu mamyciu yra del tu kruopu... bet mokslas zengia i prieki manau... Tik nevisada ta technika pasitiket reikia...
*

tikslios priezasties net nezinau kodel tokie mazyciai unsure.gif gydytoju manymu del to ,kad maniske gimda labai mazyte.vos pastojau man iskart pasake ,kad maza gimda -sunkus bus nesiojimas ...bet ar tai tik del to net nezinau ... g.gif dare daugybe tyrimu ,bet nieko blogo nerado ... schmoll.gif
Samy
Antrasis gimė beveik 4,5 savaitėm anksčiau, bet viskas gerai thumbup.gif Na, bet mažiukas buvo, lygiai 2700 ax.gif
juraciux
QUOTE(mama_ieva @ 2006 07 09, 20:38)
Turbut kaip ir daugeliui  nestuke.gif  ir mane kamuoja nuojauta - anksciau  g.gif Nors mama mane ir broli pernesiojo, o MB gime menesiu anksciau, o jo brolis 2 menesiais anksciau....na ir zinok dabar, turi tai iatakos ar ne.. g.gif
/
Pries menesiuka drauge pagimde 38 sav, berniukas gime  2990 g. - skaitesi isnesiotas - toks grazutis kirmeliukas  wub.gif
*

as ir mano brolis gimem laiku. o MB gime 1men anksciau.
Musu sunus gime beveik 38sav. Sveikas sveikutelis 3,900kg 55cm.
Daug kas galvojo kad netiksliai nustatytas terminas, bet tikrai zinau kad tiksliai. Tai idomu koki milzina buciau pagimdzius jei butu gimes laiku doh.gif

Nors kai buvo 34sav prasidejo prieslaikinis gimdymas, dazni saremiai, atsidarymas 4cm. Gulejau dvi savaites ligoninej. Bet aciu Dieviu nepagimdziau tada. O kai paleido po savaites pagimdziau doh.gif Liepe gulet o as turejau tiek darbu nebaigtu doh.gif vat taip ir gavosi kad vistiek siek tiek anksciau pagimdziau (nubego vandenys) blush2.gif

QUOTE(moniuxx @ 2007 05 08, 15:06)

Pirmasis mano  nestuke.gif  buvo labai sunkus ,beveik visa ji praleidau ligonineje ,lasalines ,gulimas rezimas ir t.t. 
*

nu ir aplaidumas mega_shok.gif
truksta zodziu... cray.gif cray.gif cray.gif
Šypsenėlė24
QUOTE(fleita @ 2007 05 08, 16:20)
Be žodžių gydytojų elgesys  blink.gif  cray.gif . Smagu, kad nepalūžai ir dabar džiaugiesi nuostabia dukrele  drinks_cheers.gif
*

Na tikrai, tokie gydytojai nerverti savo vardo doh.gif
Bet svarbiausia, kad dabar turi puikią dukrytę wub.gif
moniuxx
QUOTE(Šypsenėlė24 @ 2007 06 04, 23:00)
Na tikrai, tokie gydytojai nerverti savo vardo doh.gif
Bet svarbiausia, kad dabar turi puikią dukrytę  wub.gif
*

aciukas uz palaikyma 4u.gif ...siandien mano mazoji kaip tik trecia tortadieni svencia ...ir dekoju dievuliui,kad leido patirti ka reiskia toooki dziaugsmeli auginti ... wub.gif
dovanu uzsiprase broliuko ,bet nezinau ar tam dar kada rysiuosi ... g.gif
griggs
Na o musu istorija tokia... pirmas vaikelis gime 37 nestumo savaite ir svere 3.5kg. Bet as skaitau jis gimes laiku, nes +2 ar -3 skaitosi normalu. O va su antraja tai pavargom. Megaite pasauli isvydo 24 nestumo savaite ir svere 760 gramu. Tokio amziau vaikui toks svoris yra geras. Intensivioj terapijoj praleido 18 savaiciu, buvo kelis kartus pervesta is vienos ligonines i kita. Po daugelio ivairiu infekciju ir komplikaciju pagaliau pradejo sviestis namai... Ir po to praleidus dar 4 savaiteles vaiku skyriui isleista namo . Tai va ligoninej pabuvom net 22 savaites. Jau dabar namuose, bet su deguonim... Mergytei reikia papildomai , nes buvo pazeisti plauciukai. Jiems uzgyti reiks nuo 6 iki 12 men. Mums dabar jau 6.5 menesio ir jau sveriam 4 kg. Daktaru prognozes geros. Sveikas vaikas thumbup.gif Bet to patirti nelinkeciau niekam ir daugiau vaiku nenoreciau.
JaunaDvynukuMamyte
QUOTE(griggs @ 2007 06 15, 18:13)
Na o musu istorija tokia... pirmas vaikelis gime 37 nestumo savaite ir svere 3.5kg. Bet as skaitau jis gimes laiku, nes +2 ar -3 skaitosi normalu. O va su antraja tai pavargom. Megaite pasauli isvydo 24 nestumo savaite ir svere 760 gramu. Tokio amziau vaikui toks svoris yra geras. Intensivioj terapijoj praleido 18 savaiciu, buvo kelis kartus pervesta is vienos ligonines i kita.  Po daugelio ivairiu infekciju ir komplikaciju pagaliau pradejo sviestis namai... Ir po to praleidus dar 4 savaiteles vaiku skyriui isleista namo . Tai va ligoninej pabuvom net 22 savaites. Jau dabar namuose, bet su deguonim... Mergytei reikia papildomai , nes buvo pazeisti plauciukai. Jiems uzgyti reiks nuo 6 iki 12 men. Mums dabar jau 6.5 menesio ir jau sveriam 4 kg. Daktaru prognozes geros. Sveikas vaikas  thumbup.gif  Bet to patirti nelinkeciau niekam ir daugiau vaiku nenoreciau.
*

Jezau kokia mazyte!!! Stiprybes jums!!! Svarbiausiai kad viskas baigesi gerai!!! Tokia mazyte... verysad.gif
Erinata
Kai mums buvo 30sav netikai prasidejo saremiai, nieko nelaukius nevaziavau i VGN, bet kai jie suzinojo kiek man savaiciu iskart atsisake mane ten guldyt, sake reikia stabdyt gimdyma ir jeigu vistiek gimdysiu tai lailiui reiks inkubatiriu, o jie ju neturiu, vienu zodziu nenori rizikuot ir nusiunte i antakalnio klinikas. g.gif
ten apziurejo ir pasake kad jau prasidejo atsidarynet gimda, bandys stabdyt gimdyma. labai issigandau, pradejau zliumbt kaip nesveika, nors zinojau kad negalima jaudindis, dar greiciau galiu paskatint gimdyma.
aciu dievui sustabde 4u.gif bet pilvas vistiek susitraukinejo po kieliu dienu paleido namo.
Dabar mums jau 34sav ir labai jaudinuos kad vistiek anksciau pagimdysiu, vis is galvos neiseina doh.gif
JaunaDvynukuMamyte
QUOTE(Busima mama @ 2007 06 15, 19:38)
Kai mums buvo 30sav netikai prasidejo saremiai, nieko nelaukius nevaziavau i VGN, bet kai jie suzinojo kiek man savaiciu iskart atsisake mane ten guldyt, sake reikia stabdyt gimdyma ir jeigu vistiek gimdysiu tai lailiui reiks inkubatiriu, o jie ju neturiu, vienu zodziu nenori rizikuot ir nusiunte i antakalnio klinikas.  g.gif 
ten apziurejo ir pasake kad jau prasidejo atsidarynet gimda, bandys stabdyt gimdyma. labai issigandau, pradejau zliumbt kaip nesveika, nors zinojau kad negalima jaudindis, dar greiciau galiu paskatint gimdyma.
aciu dievui sustabde 4u.gif  bet pilvas vistiek susitraukinejo po kieliu dienu paleido namo.
Dabar mums jau 34sav ir labai jaudinuos kad vistiek anksciau pagimdysiu, vis is galvos neiseina  doh.gif
*

|Tai jau lialius didelis.. gali nesijaudint 4u.gif
Aisku geriausiai danesiot.. bet jau ne taip ir baisu wink.gif
Erinata
QUOTE(JaunaDvynukuMamyte @ 2007 06 15, 19:46)
|Tai jau lialius didelis.. gali nesijaudint  4u.gif
Aisku geriausiai danesiot.. bet jau ne taip ir baisu wink.gif
*

as irgi tikiuosi 4u.gif mano akusere man sake kad vistiek nuo vaiko viskas priklauso, ar jis netinges kvepuot, nes vieni gimsta ir 32sav ir jau patys kvepuoja, o kiti ir 41sav gime ir tingejo kvepuot 4u.gif as tikiuosi kad mano lialius netinginis 4u.gif
griggs
Kiekvienas nestumas, kiekvienas kudikis ir kiekvienas zmogus skirtingi... Tempkit iki galo kuo veliua tuo geriau. Maniskei kadangi gimus 24 savaite buvo dave 50/50kad isgyvens. smile.gif
Erinata
QUOTE(griggs @ 2007 06 15, 20:34)
Kiekvienas nestumas, kiekvienas kudikis ir kiekvienas zmogus skirtingi... Tempkit iki galo kuo veliua tuo geriau. Maniskei kadangi gimus 24 savaite buvo dave 50/50kad isgyvens.  smile.gif
*

ir kaip viskas pasibaige? 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Busima mama @ 2007 06 15, 20:56)
*

oi atsiprasau, tik veliau pastebejau 4u.gif
griggs
QUOTE(Busima mama @ 2007 06 15, 17:57)
Papildyta:
oi atsiprasau, tik veliau pastebejau 4u.gif
*

Augam, storejam, tik va nuotraukytes nekaip negaliu idet. Dar viena sunki savaite su mokslais o po to pasistengsim ideti. smile.gif
Erinata
QUOTE(griggs @ 2007 06 16, 22:02)
Augam, storejam, tik va nuotraukytes nekaip negaliu idet. Dar viena sunki savaite su mokslais o po to pasistengsim ideti.  smile.gif
*

man su tais mokslais irgi daug bedu, galvoju kad tik datraukt iki egzu o paskui jau galima gimdyt 4u.gif jau paskuitiniai metai ir butu negerai jei anksciau pagimdyciau verysad.gif
Eleph9
Pirmaji pagimdziau 38,5sav., 51cm ir 3802g.
Antraji - 19sav, 25cm ir 270g - angeliukas...
rona
Mano maziukas gime 35 savaiciu, buvo 2210g svorio ir 45cm ugio.Savaite pries gimdyma gulejau ligonineje, tai pirmadieni isleido ir sake kad 2-3 savaites tikrai negimdysiu, israsant net neapziurejo kaklelio doh.gif , bet buvau tikra kad tiek neistemsiu, o ir pilvukas buvo pasileides, tai penktadieni grizau ir pagimdziau mirksiukas.gif
faustluk
Suprantu, kad visos busimos mamos i pabaiga netrivoja noru greiciau pagimdyti.. Man tas noras su kiekviena diena tik stipreja, nors pats nesiojimas 10 balu su 3 pliusais, kaip pasiseke. Gimdymo baimiu neturiu absoliuciai. Turiu begalini-beprotiska nora pagaliau buti MAMA ir matyti savo "rezultata". Viso nestumo metu rinkau informacija tiek is medicinines tiek is dvasines-psichologines puses. Yra atveju, kai begalinis noras supuoti vaika- issaukia ankstesni gimdyma, ypac, kai vaikiukas nuo pirmu dienu giliame rysyje su mama. Gal skamba labai jau mistiskai...Gal atrodau kokia tai nesubrendele...Bet kazkaip giliai tikiu, kad tas mano nekantrumas issauks ansktesni vaikiuko gimima. Visa gyvenima buvau nekantri, gal per genus tai persiduos? Dabar mums kapsi 35-ta sav. Na, palauksim tu 36-37 sav. ir...snekinsiu saviske...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.