Sveiki, prasau pagalbos...
negi nieks nieko nezino ir patart negali???
pati as mokausi Rasos gimnazijoj (nuostabu
na kai į "gimnaziją" patenka mokiniai su vidurkiu 6,7, ar vos išlaikę dešimtos klasės patikrą, tai kažin, ar ji verta tokio vardo....
Yra pora normalių, stiprių klasių, o kitos surenkamos tam,kad būtų daugiau mokinių ir lėšų. Tikrai yra geresnių gimnazijų. Jei negali patekt į KTU, yra Rasos, Santaros, Aušros, na dar Jėzuitų iš bėdos... QUOTE(Indrutia @ 2009 01 19, 18:05) pati as mokausi Rasos gimnazijoj (nuostabu mano nuomone panasi, turiu pazystamu is tos gimnazijos sake labai gera, bet va mano dabartine aukletoja sako, kad saules gimnazija yra labai prasta ir ten vaikai surinkti prasti ir is gatves. Papildyta: QUOTE(zinulė @ 2009 01 19, 20:41) na kai į "gimnaziją" patenka mokiniai su vidurkiu 6,7, ar vos išlaikę dešimtos klasės patikrą, tai kažin, ar ji verta tokio vardo.... Yra pora normalių, stiprių klasių, o kitos surenkamos tam,kad būtų daugiau mokinių ir lėšų. Tikrai yra geresnių gimnazijų. Jei negali patekt į KTU, yra Rasos, Santaros, Aušros, na dar Jėzuitų iš bėdos... negi? tikrai manau kad rasos gimnazija yra geresne bet esu girdejusi kad rasoje reikia buti "vunderkindu" (labai gerai mokintis), o apie kitas dar net negalvojau... pasilikus tik siuos du variantus...
matai sauleje visos klases yra vienodos, ta prasme kiek zinau pagal pazymius neziuri tiesiog suformuoja po 30vaiku ir viskas. O Rasoje galima laikyti testa ir jeigu islaikai patenki i universitetine klase. Tokios kalses yra 3 ir dar 5 paprastos. Universitetineje klaseje priima nuo 7.5 bet toks vidurkis buna tikrai aukstesnis pas vaikus. I paprastas klases kiek zinau priima visus... Jeigu tavo vidrukis metinis bus geras tai ta testa nebutina islaikyti labai gerai, nes vidrukis pakelia bendra tasku suma. Na ir vienu zodziu i ta universitetine kalse tikrai nera sunku patekti
Aš ketinu eiti į saulės gimnazija, gal turit patarimu, papasakot gal galit apie ja, nez tvirtai dar neapsisprendžiau. jai galit pasiulikit kokiu gimnaziju kauno, kur labiau y tiksliuosius mokslus suka. ačiu iš anksto
o del uniformu ten kaip. kur siutis jai siutis, kiek kas kainuoja...
QUOTE(Indrutia @ 2009 01 24, 16:04) matai sauleje visos klases yra vienodos, ta prasme kiek zinau pagal pazymius neziuri tiesiog suformuoja po 30vaiku ir viskas. O Rasoje galima laikyti testa ir jeigu islaikai patenki i universitetine klase. Tokios kalses yra 3 ir dar 5 paprastos. Universitetineje klaseje priima nuo 7.5 bet toks vidurkis buna tikrai aukstesnis pas vaikus. I paprastas klases kiek zinau priima visus... Jeigu tavo vidrukis metinis bus geras tai ta testa nebutina islaikyti labai gerai, nes vidrukis pakelia bendra tasku suma. Na ir vienu zodziu i ta universitetine kalse tikrai nera sunku patekti mane siaip Saule tuo traukia, kad zinau zmoniu kurie puikiai su jos keliamais reikalavimais susitvarko nors ir mokosi prasciau uz mane. o as dar ir muzikos mokykla lankau, tai siek tiek man keblu, ir taip niekur nespeju... Papildyta: laukiu nuomoniu... padekit apsisprest...
As irgi pasimetus...Mano vidurkis 9 , aisku galejau ir labau pasistengti, bet nezinau i kokia gimnazija eiti...
As lankau KCM sokiu mokykla , per 45min. kelio nuo mano namu(su viesuoju transportu vaziuojant).Toli , sunku viska speti.Noreciau ,kad mokykla butu kuo arciau...Gyvenu prie Megos. QUOTE(Sogettene @ 2009 01 25, 14:41) As irgi pasimetus...Mano vidurkis 9 , aisku galejau ir labau pasistengti, bet nezinau i kokia gimnazija eiti... As lankau KCM sokiu mokykla , per 45min. kelio nuo mano namu(su viesuoju transportu vaziuojant).Toli , sunku viska speti.Noreciau ,kad mokykla butu kuo arciau...Gyvenu prie Megos. bet Saules gimnazija pasiekti nuo Megos manau butu tikrai sunku,
Taip taip,o as dar ir dabar paveluoju i mokykla , kuri yra visai prie pat.Ir apskritai aplinkui mane nera jokiu artimu gimnaziju , tik Santaros , kuri yra zemo lygio palyginus su kitomis
jo, cia tai taip. As kitamet varysiu y saulės gimnazija manau, tai teks miega aukot kaip reikiant.
o kaip del uniformu, bendrai kas ir kaip su jom
ebatas > koks tavo vidurkis?
~8.5
QUOTE(Sogettene @ 2009 01 25, 14:48) Taip taip,o as dar ir dabar paveluoju i mokykla , kuri yra visai prie pat.Ir apskritai aplinkui mane nera jokiu artimu gimnaziju , tik Santaros , kuri yra zemo lygio palyginus su kitomis Tai kad Santaros gimnazija daug aukštesnio lygio už Saulės KTU Jablonskio Rasos Santara Varpo Jėzuitai Saulės Dariaus ir Girėnoir t.t Čia pagal tai,kaip įstojo į universitetus
Geras... Ir apie Rasos gimnazija nezinojau ,kad ima geras pozicijas, O saule net uz Jezuitus prasciau
QUOTE(ebatas @ 2009 01 25, 21:31) ~8.5 mano irgi toks vidurkis... QUOTE(Margarita... @ 2009 01 26, 15:39) mano irgi toks vidurkis... Tas vidurkis beja jai virš aštuonių tai lb gerai aš rasa manau rinksiuos nes ten tikslieji sustiprinti, o man patinka fizika, chemija, matematika, informatika rasoi kiek zinau humanitariniai stiprinti tai ištikro kaip kam atrodo geriausia taip tas ir renkasi... ka žinot apie uniformas, kaip siutis cia ar ka... QUOTE(Sogettene @ 2009 01 25, 13:41) As irgi pasimetus...Mano vidurkis 9 , aisku galejau ir labau pasistengti, bet nezinau i kokia gimnazija eiti... As lankau KCM sokiu mokykla , per 45min. kelio nuo mano namu(su viesuoju transportu vaziuojant).Toli , sunku viska speti.Noreciau ,kad mokykla butu kuo arciau...Gyvenu prie Megos. Aš tai patarčiau nebijot dėl atstumo, taigi nemažai žmonių važinėja ir nuo Megos ir nuo toliau į mokyklas ir nieko QUOTE(ebatas @ 2009 01 26, 18:14) Tas vidurkis beja jai virš aštuonių tai lb gerai aš rasa manau rinksiuos nes ten tikslieji sustiprinti, o man patinka fizika, chemija, matematika, informatika rasoi kiek zinau humanitariniai stiprinti tai ištikro kaip kam atrodo geriausia taip tas ir renkasi... ka žinot apie uniformas, kaip siutis cia ar ka... taip bet yra zmoniu, kurie stojo i saules gimnazija su 8.2 ir neistojo... o siaip tai as lb siais metais daug praleidau. (kazkur 5 savaites nebuvau, viska kartu sudejus) del to kad saules gimnazija yra prastesne (pagal ta sarasa) uz varpa... tai jau net nzn ka pasakyt... QUOTE(Margarita... @ 2009 01 26, 18:37) taip bet yra zmoniu, kurie stojo i saules gimnazija su 8.2 ir neistojo... o siaip tai as lb siais metais daug praleidau. (kazkur 5 savaites nebuvau, viska kartu sudejus) del to kad saules gimnazija yra prastesne (pagal ta sarasa) uz varpa... tai jau net nzn ka pasakyt... Saulės gimnazijoje neblogai yra tai kad jai nesusidaro konkursas tai tave priema laisvai (beveik), jai susidaro konkursas tai lygtais pagal balus testo, vidurki metini ir t.t. parenkami. Beja ten yra 8 klasės (a-h) tad vietu tikrai buna... mano klasiokas perejo i varpa tai sakė ten sunkiau (nukrito pažymiai ir t.t.) bet per daug nesiskundžia (sako kompanija gera susirinko). del to saraso tai kaip ir sakiau tai tik nuomonė, kiekviena mokykla ir gimnazija turi savo privalumu ir trukumu. Salės privalumai kad ji pakankamai tvarkinga, gerai specelizuojasi tiksliuosiuose moksluose, yra laisves alejoje tad po pamoku gali varyti y visas ketures puses ir visur rasi kokia kavine ar panasei. trukumai tai manau visur panasus, tai kaikurie mokitojai visai nukvake (cia su pagarba senesniems), tai kompanija pakliuna nekokia ir t.t. O tas atstumas... tai teisingai rasalie sake, priprasi ir nebus taip sunku kaip atrodo is pirmo zvilksnio. beja as manau reiktu stenktis bent 8.6 tureti stojant, cai kaskoks magiskas skaicius kaskodėl daugumai mokitoju reiskiantis "pakankamai gerai" (tokie mokitojai linke nuvertinti ir 8.5 apvalina y 8, kai 8.6 tai ne nemastant jiem susidaro nuomone kad apie 9 vidurkis (kas yra gerai). QUOTE(ebatas @ 2009 01 26, 23:35) Saulės gimnazijoje neblogai yra tai kad jai nesusidaro konkursas tai tave priema laisvai (beveik), jai susidaro konkursas tai lygtais pagal balus testo, vidurki metini ir t.t. parenkami. Beja ten yra 8 klasės (a-h) tad vietu tikrai buna... mano klasiokas perejo i varpa tai sakė ten sunkiau (nukrito pažymiai ir t.t.) bet per daug nesiskundžia (sako kompanija gera susirinko). del to saraso tai kaip ir sakiau tai tik nuomonė, kiekviena mokykla ir gimnazija turi savo privalumu ir trukumu. Salės privalumai kad ji pakankamai tvarkinga, gerai specelizuojasi tiksliuosiuose moksluose, yra laisves alejoje tad po pamoku gali varyti y visas ketures puses ir visur rasi kokia kavine ar panasei. trukumai tai manau visur panasus, tai kaikurie mokitojai visai nukvake (cia su pagarba senesniems), tai kompanija pakliuna nekokia ir t.t. O tas atstumas... tai teisingai rasalie sake, priprasi ir nebus taip sunku kaip atrodo is pirmo zvilksnio. beja as manau reiktu stenktis bent 8.6 tureti stojant, cai kaskoks magiskas skaicius kaskodėl daugumai mokitoju reiskiantis "pakankamai gerai" (tokie mokitojai linke nuvertinti ir 8.5 apvalina y 8, kai 8.6 tai ne nemastant jiem susidaro nuomone kad apie 9 vidurkis (kas yra gerai). del konkurso, tai siek tiek neramu, nes kada labai reikia kartais as viska uzmirstu nors ir puikiai zinau. o siaip as pritariu nuomonei, kad kiekviena mokykla(gimnazija/vidurine) turi privalumu ir trukumu. mokytoju ir dabar pas mane yra visokiu, tai kad manau blogiau nebus. del mokslu tik bijau, nes vokieciu mokytoja per 3 metus nesugebejo musu ismokinti kaip pasakyti rislu sakyni. o su kompanija, tai arba sutari arba ne... jei jau visai prastai tai manau galima pereiti i kita klase, ar ne??? QUOTE(ebatas @ 2009 01 26, 22:35) Saulės gimnazijoje neblogai yra tai kad jai nesusidaro konkursas tai tave priema laisvai (beveik), jai susidaro konkursas tai lygtais pagal balus testo, vidurki metini ir t.t. parenkami. Beja ten yra 8 klasės (a-h) tad vietu tikrai buna... mano klasiokas perejo i varpa tai sakė ten sunkiau (nukrito pažymiai ir t.t.) bet per daug nesiskundžia (sako kompanija gera susirinko). del to saraso tai kaip ir sakiau tai tik nuomonė, kiekviena mokykla ir gimnazija turi savo privalumu ir trukumu. Salės privalumai kad ji pakankamai tvarkinga, gerai specelizuojasi tiksliuosiuose moksluose, yra laisves alejoje tad po pamoku gali varyti y visas ketures puses ir visur rasi kokia kavine ar panasei. trukumai tai manau visur panasus, tai kaikurie mokitojai visai nukvake (cia su pagarba senesniems), tai kompanija pakliuna nekokia ir t.t. O tas atstumas... tai teisingai rasalie sake, priprasi ir nebus taip sunku kaip atrodo is pirmo zvilksnio. beja as manau reiktu stenktis bent 8.6 tureti stojant, cai kaskoks magiskas skaicius kaskodėl daugumai mokitoju reiskiantis "pakankamai gerai" (tokie mokitojai linke nuvertinti ir 8.5 apvalina y 8, kai 8.6 tai ne nemastant jiem susidaro nuomone kad apie 9 vidurkis (kas yra gerai). Testo kiek žinau TIKRAI nėra. 8 klasių taip pat. Ir Saulė ne Laisvėj, maišai su Aušra
gal cia uzsuka tokiu zmoniu, kurie lanko (lanke) saules gimnazija? gal noretumet pasireiksti?
As tai sugebeciau ir atsikelti ir viska , bet ryte paciai vaziuoti tai jau blogai butu.Nebent tetis nuveztu,bet kai musu 3 yra tai vargu ar visada gales
Tiesa, o kaip ta Ausros gimnazija,ka tik priminet
Aušros tai silpnesnė kiek žinau... Lyg ir prie meno daugiau ten žmonės renkasi... O gal ir klystu
as tai apie ausros gimnazija nieko nezinau.
Kodel cia tik apie Saule svarstot? Nieks i Jablonski nenori?;D
Saulės gimnazija labai gerai,kas nori išmokti tiksliuosius mokslus- matematiką, fiziką, biologiją, chemiją, informatiką. Čia tikrai labai aukštas lygis (bent jau buvo). Su kalbom ten turputį bėda, pvz anglų labai "slabnai", lietuvių, bet iš esmės Saulė tikrai viena geriausių gimnazijų Kaune, bent jau už Rasos, Aušros, Varpo ir Santaros tikrai realieji dalykai stipriau (nenoriu nieko įžeist,jei kas jose mokosi)
O į vidurkius per daug nekreipkit dėmesio, mokyklos nieko neparodo, geriau žiūrėkit, ar iš esmės suvokiat tuos dalykus, ar per daug nėra vargo mokantis,bet realiai, ne kad "turiu chemijos dešimt,o neskiriu vandenilio nuo deguonies". QUOTE(Selija @ 2009 02 01, 22:40) Saulės gimnazija labai gerai,kas nori išmokti tiksliuosius mokslus- matematiką, fiziką, biologiją, chemiją, informatiką. Čia tikrai labai aukštas lygis (bent jau buvo). Su kalbom ten turputį bėda, pvz anglų labai "slabnai", lietuvių, bet iš esmės Saulė tikrai viena geriausių gimnazijų Kaune, bent jau už Rasos, Aušros, Varpo ir Santaros tikrai realieji dalykai stipriau (nenoriu nieko įžeist,jei kas jose mokosi) O į vidurkius per daug nekreipkit dėmesio, mokyklos nieko neparodo, geriau žiūrėkit, ar iš esmės suvokiat tuos dalykus, ar per daug nėra vargo mokantis,bet realiai, ne kad "turiu chemijos dešimt,o neskiriu vandenilio nuo deguonies". man kaip tik ir sekasi tikslieji mokslai, o kalbos prasciau o del to kad "saule" yra viena geriausiu gimnaziju kaune tai net neabejojau, bet kai cia pasiskaiciau nekokiu nuomoniu, tai visai susimaisiau...
Nesamone kazkokia
As mokausi "Saules" gimn., 3 klasej. Gyvenu prie Megos irgi, su mikru ~20min, su autobusu ~25min. O tai tikrai nera ilgai. Kalbant apie gimnazijos lygi, tai tas sarasiukas, kuri buvo kazkas pateikes, tikrai klaidingas, nes 2008m. pagal stojimus mokyklos buvo issidesciusios taip: KTU, Saules, Jezuitu, Rasos, ...ir t.t. Jei dar kyla klausimu, mielai atsakysiu. QUOTE(Purrvert @ 2009 02 07, 04:20) Nesamone kazkokia As mokausi "Saules" gimn., 3 klasej. Gyvenu prie Megos irgi, su mikru ~20min, su autobusu ~25min. O tai tikrai nera ilgai. Kalbant apie gimnazijos lygi, tai tas sarasiukas, kuri buvo kazkas pateikes, tikrai klaidingas, nes 2008m. pagal stojimus mokyklos buvo issidesciusios taip: KTU, Saules, Jezuitu, Rasos, ...ir t.t. Jei dar kyla klausimu, mielai atsakysiu. valio o klausimu as turiu koki simta pirmiausia, labai rupi koks klimatas yra tarp vaiku? esu girdejus kad ten mokosi "islepinti vaikuciai"?.. kaip ten yra?... koks turi buti vidurkis, kad butu galima galvot apie "saules" gimnazija? Papildyta: o ten nera "atviru duru" dienos? kad astuntokams butu galima apsiziureti? o gal jau praleidau?.. Vidurkis oficialiai turi but nemazesnis kaip 8.5, BET taip tik sakoma.. Aisku visu pirma yra atrenkami geriausiai besimokantys vaikai, bet kiek lieka laisvu vietu, gali betkas praeit pazinciu arba litu deka. Del "atviru duru" dienu tai nezinau..kazkaip nepamenu, kad tokios butu buvusios, bet gal, paprasciausiai niekada nesidomejau. QUOTE(Purrvert @ 2009 02 07, 13:54) Vidurkis oficialiai turi but nemazesnis kaip 8.5, BET taip tik sakoma.. Aisku visu pirma yra atrenkami geriausiai besimokantys vaikai, bet kiek lieka laisvu vietu, gali betkas praeit pazinciu arba litu deka. Del "atviru duru" dienu tai nezinau..kazkaip nepamenu, kad tokios butu buvusios, bet gal, paprasciausiai niekada nesidomejau. dekui uz atsakymus. dabar isklausinesiu visko iki smulkmenu... kaip vyksta krikstynos? normaliai ar ribas perziange? (vienos pazystamos mokykloj kilo potvynis laiptinej po krikstynu tai ir idomu kaip cia) pagal ka skirsto klases ? pagal pazymius? siam kartui tiek, jei ka sugalvosiu klausiu, tikiuosi neatsibosiu labai...
radau kazkokiam puslapi apie kauna taip issidesciusias 2008 metais gimnazijas Kauno technologijos universiteto, J.Jablonskio, Saulės, VDU Rasos", Varpo", VšĮ Jėzuitų, Santaros", S. Dariaus ir S. Girėno.
istikruju tas issidestimas tai nieko nepasako (bent man). zodziu man priimtiniausia kol kas "saules " gimnazija. nezinau, gal turiu isankstine nuomone, tai kazkaip dabar neigiamos nuomones pro viena ausi ieina pro kita iseina. dabar noriu tik kuo daugiau susizinot apie sia gimnazija ir tiek. bet vistiek rasykit visas nuomones QUOTE(Margarita... @ 2009 02 07, 15:35) dekui uz atsakymus. dabar isklausinesiu visko iki smulkmenu... kaip vyksta krikstynos? normaliai ar ribas perziange? (vienos pazystamos mokykloj kilo potvynis laiptinej po krikstynu tai ir idomu kaip cia) pagal ka skirsto klases ? pagal pazymius? siam kartui tiek, jei ka sugalvosiu klausiu, tikiuosi neatsibosiu labai... Bent jau tarp mane mokanciu mokytoju tikrai nepasitaike tokiu, kurie atsisakytu padeti ir paaiskinti, o kaip del kitu - nezinau, bet nesu kazko panasaus girdejus. Krikstynos iki siol vykdavo itin ziauriai Klases skirsto net neisivaizduoju pagal ka, bet tikrai ne pagal balus. Manau kad atsitiktine tvarka. QUOTE(Margarita... @ 2009 01 19, 21:09) *-.. aukletoja sako, kad saules gimnazija yra labai prasta ir ten vaikai surinkti prasti ir is gatves. **-tikrai manau kad rasos gimnazija yra geresne bet esu girdejusi kad rasoje reikia buti "vunderkindu" (labai gerai mokintis), o apie kitas dar net negalvojau... pasilikus tik siuos du variantus... QUOTE(ebatas @ 2009 01 26, 18:14) ***-rasoi kiek zinau humanitariniai stiprinti tai ištikro kaip kam atrodo geriausia taip tas ir renkasi... ka žinot apie uniformas, kaip siutis cia ar ka... *- oj man tapatį sakė apie visas gimnazijas.. Netyčiuku prasitariau fizikos mokytojai, kad aš išeinu(mokslo metų gale), vajej vajej, jos žodžiais tariant"Bučiau žinojus,kad išeini būčiau nevedus metinio 9 " Taip,kad patarčiau nelabai pasitikėt tai,ką sako auklėtojos, mokytojai, arba aplamai gandais. **- pati esu iš Rasos.(nuostabi mokykla. Ir aš nereklamuoju ***- o pagal mane, Rasoje, humanitariniai ar tikslieji, priklauso nuo mokytojų kuriuos gauni.. Asmeniškai mano klasei, kliuvo kaip tiik labai stiprus matematikos mokytojas, bei fizikos. Temos autorei norėčiau pasakyti,kad jeigu gali eiti, apsisprendus eiti į gimnaziją, tikri eik. Bent iš savo pažįstamų-draugų nesu girdėjus,kad jie gailėtųsi perėję į gimnaziją. QUOTE(Purrvert @ 2009 02 07, 23:47) Bent jau tarp mane mokanciu mokytoju tikrai nepasitaike tokiu, kurie atsisakytu padeti ir paaiskinti, o kaip del kitu - nezinau, bet nesu kazko panasaus girdejus. Krikstynos iki siol vykdavo itin ziauriai Klases skirsto net neisivaizduoju pagal ka, bet tikrai ne pagal balus. Manau kad atsitiktine tvarka. o kokia buna oficialioji krikstynu dalis? ka ten reikia daryt? o uniformas labai grieztai tikrina? kas buna jei be uniformos ateini?(o gal taip nebuna?) Papildyta: QUOTE(chuligankaa @ 2009 02 08, 12:37) Temos autorei norėčiau pasakyti,kad jeigu gali eiti, apsisprendus eiti į gimnaziją, tikri eik. Bent iš savo pažįstamų-draugų nesu girdėjus,kad jie gailėtųsi perėję į gimnaziją. man irgi visi taip sako. as ir bandysiu stoti. tikiuosi pasiseks QUOTE(Margarita... @ 2009 02 08, 13:53) o kokia buna oficialioji krikstynu dalis? ka ten reikia daryt? o uniformas labai grieztai tikrina? kas buna jei be uniformos ateini?(o gal taip nebuna?) Oficialioji tai kaip sugalvoja 12-okai, visada skirtingai, kiti neileidziami, tai niekad neteko matyt..bet is pasakojimu, tai ten visokios linksmos uzduoteles buna, priesaikos ir t.t. O su uniformomis tai grieztai. QUOTE(Purrvert @ 2009 02 08, 23:26) Oficialioji tai kaip sugalvoja 12-okai, visada skirtingai, kiti neileidziami, tai niekad neteko matyt..bet is pasakojimu, tai ten visokios linksmos uzduoteles buna, priesaikos ir t.t. O su uniformomis tai grieztai. o kaip su liemenem. esu macius is tos pacios uniformines medziagos liemenes nesiojant. vietoj svarko cia ar kaip? pas mus tai irgi vaiksto po klases ir tikrina ar su uniformom, bet kas nebuna tai uzraso mokytoju kambary ir visi mokytojai gali matyti ir vaikams turi buti "labai geda". QUOTE(Margarita... @ 2009 02 09, 16:03) o kaip su liemenem. esu macius is tos pacios uniformines medziagos liemenes nesiojant. vietoj svarko cia ar kaip? pas mus tai irgi vaiksto po klases ir tikrina ar su uniformom, bet kas nebuna tai uzraso mokytoju kambary ir visi mokytojai gali matyti ir vaikams turi buti "labai geda". Jo, gali ir liemene nesiot vietoj svarko, cia kaip kas nori, bet vistiek privalai tureti ir svarka. O tokio dalyko, kaip baudos tasku maximumas, nera. Del uniformos nesiojimo, tai ka zinau, cia matyt iprasti tiesiog reikia. QUOTE(Purrvert @ 2009 02 09, 17:56) Jo, gali ir liemene nesiot vietoj svarko, cia kaip kas nori, bet vistiek privalai tureti ir svarka. O tokio dalyko, kaip baudos tasku maximumas, nera. Del uniformos nesiojimo, tai ka zinau, cia matyt iprasti tiesiog reikia. jau vien del keliones galima ta uniforma detis "saules" uniformos kelnes tai man kazkaip... nepatinka... baisu kad reiks salt su sijonu ziema, o as taip daznai persalu. |