Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Dvimetinukas spjaudosi ir mušasi
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
almuke
Mano sūnui du metai, nuo spalio mėn. (2004m) lanko darželį. Kol kas neturėjau jokių problemų dėl jo elgesio. Gal prieš mėnesį parėjęs iš darželio ėmė labai spjaudytis, vėliau dar ir kandžiotis bei muštis.... schmoll.gif Bandžiau aiškinti, kad taip niekas nedaro, kad negražu, ir pan.. Nepadėjo. Bandžiau kurį laiką nekreipti dėmesio, gal užmirš... Nepadėjo. Kaip spjaudosi, taip spjaudosi... Negalim niekur išeiti ar nuvažiuoti, nes visi aplinkiniai būna apspjaudyti, nuo galvos iki kojų.... doh.gif doh.gif doh.gif Jis net pats atsigula ant nugaros ir spjaudosi, pats save apspjauna.... Ir mušimasis jo nežmoniškas, sakai nesimušk, o jis "mušiu" ir viskas... Pvz.: žaidi su juo ir staiga nei iš šio nei iš to, kad tvos su žaislu.... Tetai net fanarą buvo įstatęs blush2.gif 4u.gif Aiškinom, kad nemuštų, kad skauda, ir pan., nepadeda.... Kaip elgti nebeišmanau.....
almuke
4u.gif Aš dar laukiu
Psichologe
Atsiprasau, kad taip ilgai neatsakiau- buvau tris sav. atostogose. Gerai, kad perkelet tema i prieki.

Man atrodo, kad vaikui labai aiskiai reiktu parodyti, kad tokio elgesio netoleruojate. Jis turi buti perspetas- jeigu jis apspjaus, ar musis, is karto, 10-15 minuciu bus atskirtas nuo kitu. Reaguokite visada is karto po blogo elgesio, ir su trumpu paaiskinimu- "Tu apspjovei- dabar turesi buti vienas". Paaiskinimas, kalbejimas su vaiku gali veikti kaip paskatinimas, nes vaikui malonu, kai su juo rimtai kalbama, aiskinama. Svarbu, kad jis zinotu, kad taip negalima (manau, kad jau tikrai zino, nes Jus sakete jam).
Kai vaikas pats spjaudosi, kad save apspjauna tai labai panasu i tai, kad tikrai tuomet nori atkreipti suaugusiuju demesi i save (idomu, jei stebetumete, ar taip daro tik tada, kai kas nors is suaugusiuju yra salia?). Visada elkites priesingai, negu, kad vaikas gali noreti priversti Jus elgtis blogu elgesiu, pvz. kai ima spjaudytis- iseinate is kambario, ar nusisukate tyledama. Jei muse kita vaika- Jusu demesys krypsta i nuskriausta vaika, Jus kalbate su juo- ir jokio demesio Jusu vaikui tuo momentu.
Nekreipimas demesio visada padeda, nes vaikai blogai elgiasi noredami isprovokuoti tevus. Tik svarbu visada nuosekliai elgtis, ir ilga laiko tarpa. Jeigu nepavyksta viso to isgyvendinti, tada reiktu pagalvoti, kas yra daroma, kas skatina vaika taip elgtis, ka vaikas gauna is to, kad spjaudosi, musasi. Kartais patiems buna sunku pastebeti, tada nueikite pas psichologa pasikonsultuoti.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.