ka pasakysit?
Nu įdomu kaip su nemylimu vyru galima gyventi tik dėl sex...
taip, Myliu
nors ir prisirisus esu bet tikrai ne del sex ar kokios kitokios naudos
Gyveni su nemylimu, lovoj pasitenkini, imi is jo babkes... Prostitucija kazkokia!
na ir temele gera. as manau jei moteris gyvena su nemylimu vyru todel, kad neturi iseities kur toliau gyventi, is kur reiks gauti pinigu, rubu, moteris galvojai (o jei neatsiras kitas vaikinas/tai kaip reikes toliau gyvent), cia buvo tokia situacuja su mano pussesere, tai kai jai visa tiesa isreziau, labai supyko, naudojos vargseliu vaikinu,
Papildyta: QUOTE(Ranka @ 2009 01 17, 01:13) tai gal tu tik del sekso su savuoju?
Net pasitikrinau - na tikrai Tėčio puslapis.
QUOTE(Ranka @ 2009 01 17, 00:13) jooooo... nebloga tema cia.... Tik kaip supratau moterims tai daugiau aktualu Siaip neisivaizduoju seimos be meiles, jei jos nera tada tai ne seima, o parodija kitu akyse. Gi jauti zmogus myli ar ne. Pvz yra ne karta buve, is pirmo ispudzio zmogus traukia, su juo buni, priprati prie jo, bet jausmu jam nejauti jokiu, ir po kiek laiko supranti, kad vsio meiles net ir nebus. O tie kurie bunant tokoj situacijoj paima prisidirba vaiku ir paskui is reikalo veda, tai kokia dar gali buti meile cia? Maniske, kad ir kaip nervuoja, siutas ima net kartais, gabi uzvirint man krauja, bet vistiek be proto myliu, ir ne vien del sexo, ir ta jos siutinima matyt prie to pacio QUOTE(_Remigijus_ @ 2009 01 19, 19:31) Siaip neisivaizduoju seimos be meiles, jei jos nera tada tai ne seima, o parodija kitu akyse. Meilė - vienas blogiausių pagrindų kuriant šeimą. Todėl dabar išsiskiria didžioji dalis šeimų. QUOTE(Medinis @ 2009 01 19, 21:37) Yra atlikti tyrimai ir nustatyta, kad stipriausios šeimos, yra tos, kurios kuriamos iš išskaičiavimo. Greičiausiai išsiskiria tos, kurios kuriamos iš labai karštos meilės. Aišku tai tik tendencijos, visur yra išimčių. QUOTE(Sirenete @ 2009 01 19, 21:01) Yra atlikti tyrimai ir nustatyta, kad stipriausios šeimos, yra tos, kurios kuriamos iš išskaičiavimo. Greičiausiai išsiskiria tos, kurios kuriamos iš labai karštos meilės. Aišku tai tik tendencijos, visur yra išimčių. Baikit fantazuot. Nėra tokių tyrimų. Kaip objektyviai įmanoma nustatyt, kuri šeima sukurta iš išskaičiavimo, o kuri - iš meilės. Pvz, jeigu vienas iš narių ženijosi iš meilės, o kitas - iš išskaičiavimo, tai tokia šeima sukurta kokiu pagrindu? Stiprios šeimos yra tokios, kuriose be visa kita vyrauja gili abipusė pagarba, hierarchija, simpatija, padorumas ir pakantumas. O kai tik abudu vienu metu pradeda bandyt kalbėt, plaut indus, eit į vonią, į tualetą, daryt šaldytuvo dureles, pralįst per tas pačias duris, priimt sprendimus tiems patiems dalykams, tačiau prieštaringai - prasideda ilgas ir nuobodus skyrybų procesas, kuris, dažniausiai, baigiasi ir formaliomis skyrybomis. O meilė yr tik trumpalaikis akinantis svaigulys, kad spėtum susisaistyt su partneriu santuokiniais arba nesantuokiniais, tačiau - vaikais. QUOTE(Medinis @ 2009 01 19, 20:37) Gaila, bet cia drysciau pripazinti, kad tamsta si karta klystate. Skiriasi ne todel, kad meile dingo, o tiesiog jos nebuvo. Kiti isivaizduoja, kad bnuni salia, gera tai vsio meile... siaip meiles apibudinimas pas visus kazkiek skiriasi, bet pas ka tikroji meile yra, tai duodu ranka nukirsti skirybom net nekvepia. Skiriasi tie, kurie paskobumis vede is aistros, nepazine zmogaus ir neisigiline i partnerio porekius bei poziuri i gyvenima.. bei nusileidzia egoizmui... siaip skirybu pagrindu pagrindas egoizmas.. bet cia ne apie tai tema Papildyta: QUOTE(As_tik_as @ 2009 01 20, 16:10) Baikit fantazuot. Nėra tokių tyrimų. Kaip objektyviai įmanoma nustatyt, kuri šeima sukurta iš išskaičiavimo, o kuri - iš meilės. Pvz, jeigu vienas iš narių ženijosi iš meilės, o kitas - iš išskaičiavimo, tai tokia šeima sukurta kokiu pagrindu? Stiprios šeimos yra tokios, kuriose be visa kita vyrauja gili abipusė pagarba, hierarchija, simpatija, padorumas ir pakantumas. O kai tik abudu vienu metu pradeda bandyt kalbėt, plaut indus, eit į vonią, į tualetą, daryt šaldytuvo dureles, pralįst per tas pačias duris, priimt sprendimus tiems patiems dalykams, tačiau prieštaringai - prasideda ilgas ir nuobodus skyrybų procesas, kuris, dažniausiai, baigiasi ir formaliomis skyrybomis. O meilė yr tik trumpalaikis akinantis svaigulys, kad spėtum susisaistyt su partneriu santuokiniais arba nesantuokiniais, tačiau - vaikais. Ir cia daug tiesos. Is tikro kiekvienas atvejis yra unikalus ir kazkokios taisykles nera taimokos ne vienam atvejui. Ir tikro is tos meiles ir yra atšakos pavardintos auksciau kaip pagarba, simpatija , pakantumas ir kita... visi geri dalykai ka gali pasakyti apie antraja puse ir juos paemus i viena kruva gauni viena apibendrinta zodi meile, nebutinai ji turi buti svaiginanti ir pilna aistros, sita aistra reikia moketi kurstyti, bet zmonija patys save suspaude i tokius suvarzymo remus, kad siais laikais tai padaryti yra pakankamai sudetinga. Papildyta: QUOTE(As_tik_as @ 2009 01 20, 18:33) Palaiminti tie, kurie tiki nemate
Ir myliu ir esu prisirisus...man rodos meile ir prisirisimas eina kartu. Pradzioje isimyli, taciau jeigu nejauti poreikio prisiristi, kazi ar bus perspektyva meilei
O santuoku is tiesu gali buti visokiu, kartais zmones tuokiasi be jokiu jausmu, is isskaiciavimu; kartais del netycia atsiradusios gyvybes. Ir nebutinai tokia santuoka bus nesekminga, jeigu jos taisykles ir salygos tenkins abu partnerius. Juk santuoka turi daug aspektu http://lt.wikipedia.org/wiki/Santuoka ,o tvirti jausmai, manau, yra tik santuoka stiprinantis veiksnys. QUOTE(_Remigijus_ @ 2009 01 20, 19:02) . Skiriasi ne todel, kad meile dingo, o tiesiog jos nebuvo. Kiti isivaizduoja, kad bnuni salia, gera tai vsio meile... lytinis potraukis- tai trumpalaikis instinktas,skirtas pradeti palikuonis. meile- tai ilgalaikis instinktas, kuris reikalinga palikuonim paaugint.
nu tai kiekvienas suvokia ir jaucia savaip ta meile!!!!!!!!!!!!!!!!
myliu (pagal savo meiles suvokima)
QUOTE(As_tik_as @ 2009 01 20, 16:10) A brač! kaip čia pavarei.... Papildyta: QUOTE(blondinas Nr.121 @ 2009 01 21, 04:03) lytinis potraukis- tai trumpalaikis instinktas,skirtas pradeti palikuonis. meile- tai ilgalaikis instinktas, kuris reikalinga palikuonim paaugint. Kas seka veliau? kai vaikai paauginti
Ką tik medinukas paklausė - kuo skiriasi meilė nuo dantų skausmo. Kai pasakiau, kad nežinau, jis atsakė pats - niekuo, ir vienas, ir kitas arba pats praeina, arba tenka išrauti.
meilė - tai troškimas mylimą žmogų paversti laimingu...
QUOTE(mindudo @ 2009 01 21, 21:16) meilė - tai troškimas mylimą žmogų paversti laimingu... Net jei jis to nenori? QUOTE(Medinis @ 2009 01 21, 22:19) Kartais trokšdamas padaryti kitą žmogų laimingu, netgi turi pasitraukti iš šio žmogaus gyvenimo, nes buvimas šalia jį daro nelaimingu. Kadangi prievarta mielas nebūsi, o laimė reliatyvi sąvoka, kurią apsprendžia žmogaus savijauta, požiūris į aplinką ir jos veiksius, o ne patys veiksniai, tai ir poveikis turėtų būti nukreiptas, kad žmogus jaustūsi gerai, o ne kad tavo požiūriu šis poveikis turėtų jį padaryti laimingu... Tai kas yra gerai Tau, nebūtinai turi atnešti laimę ir jam. Tad yra menas nujausti mylimo žmogaus poreikius, kurti tokią aplinką, kuri teiktų teigiamas emocijas, jausmus, kurie neštų laimę ir Tau. Man didžiausia dovana yra mano sukeltas mylimo žmogaus džiaugsmo juokas ar ašaros, akyse atsispindintis dėkingumas, šiluma, troškimas būti kartu, gyvenimo džiaugsmas - laimė... Ir tai neturėtų apsiriboti vien tik tiesioginiu poveikiu - tai turėtų apimti ir tokių aplinkybių sudarymas, kai tos teigiamos energetikos pasikraunama ir iš aplinkos... Ta prasme, suteikti laimės ir kitų rankomis... QUOTE(mindudo @ 2009 01 22, 18:13) Kartais trokšdamas padaryti kitą žmogų laimingu, netgi turi pasitraukti iš šio žmogaus gyvenimo, nes buvimas šalia jį daro nelaimingu. Kadangi prievarta mielas nebūsi, o laimė reliatyvi sąvoka, kurią apsprendžia žmogaus savijauta, požiūris į aplinką ir jos veiksius, o ne patys veiksniai, tai ir poveikis turėtų būti nukreiptas, kad žmogus jaustūsi gerai, o ne kad tavo požiūriu šis poveikis turėtų jį padaryti laimingu... Tai kas yra gerai Tau, nebūtinai turi atnešti laimę ir jam. Tad yra menas nujausti mylimo žmogaus poreikius, kurti tokią aplinką, kuri teiktų teigiamas emocijas, jausmus, kurie neštų laimę ir Tau. Man didžiausia dovana mano sukeltas mylimo žmogaus džiaugsmo juokas ar ašaros, akyse atsispindintis dėkingumas, šiluma, troškimas būti kartu, gyvenimo džiaugsmas - laimė... sudo nemalk... sutinki, kad meile yra instinktas? QUOTE(mindudo @ 2009 01 22, 18:50) Tai teiškia, kad ši jausmų sąvoka apibrėžiama per žmonijos gyvenimo ilgalaikės patirties prizmę ir turi tam tikrų atspalvių skirtingose kultūrose, laikmečiais ir pan. kas per ka apibreziama...nieko nesupratau. klausimas paprastas:kas tai yra meile? p.s. zmogus, kuris nesugeba savo minciu isaiskinti 8 metu vaikui, pats nieko nesupranta K.Marksas QUOTE(blondinas Nr.121 @ 2009 01 22, 18:02) klausimas paprastas:kas tai yra meile? Myliu savo katiną...duodu ėst ir nemušu... Aišku?...
as myliu ji kad jis protingas ir mane dievina
QUOTE(mindudo @ 2009 01 22, 18:13) Kartais trokšdamas padaryti kitą žmogų laimingu, netgi turi pasitraukti iš šio žmogaus gyvenimo, nes buvimas šalia jį daro nelaimingu. Kadangi prievarta mielas nebūsi, o laimė reliatyvi sąvoka, kurią apsprendžia žmogaus savijauta, požiūris į aplinką ir jos veiksius, o ne patys veiksniai, tai ir poveikis turėtų būti nukreiptas, kad žmogus jaustūsi gerai, o ne kad tavo požiūriu šis poveikis turėtų jį padaryti laimingu... Tai kas yra gerai Tau, nebūtinai turi atnešti laimę ir jam. Tad yra menas nujausti mylimo žmogaus poreikius, kurti tokią aplinką, kuri teiktų teigiamas emocijas, jausmus, kurie neštų laimę ir Tau. Man didžiausia dovana yra mano sukeltas mylimo žmogaus džiaugsmo juokas ar ašaros, akyse atsispindintis dėkingumas, šiluma, troškimas būti kartu, gyvenimo džiaugsmas - laimė... Ir tai neturėtų apsiriboti vien tik tiesioginiu poveikiu - tai turėtų apimti ir tokių aplinkybių sudarymas, kai tos teigiamos energetikos pasikraunama ir iš aplinkos... Ta prasme, suteikti laimės ir kitų rankomis... Žmogau, tu kokių vaistažolių čia pakramtęs? QUOTE(Medinis @ 2009 01 19, 20:37) hmm, tai gal tada dar mums vilties yra.. Papildyta: QUOTE(Medinis @ 2009 01 21, 21:59) Ką tik medinukas paklausė - kuo skiriasi meilė nuo dantų skausmo. Kai pasakiau, kad nežinau, jis atsakė pats - niekuo, ir vienas, ir kitas arba pats praeina, arba tenka išrauti. QUOTE(ssiimmaa @ 2009 01 23, 08:54) hmm, tai gal tada dar mums vilties yra.. Papildyta: Mes juokaudami sakom viens kitam, kad apsiženijos iš išskaičiavimo
Na yra ta meile yra
turint 'n' metu seimynines simbiozes kartu staza galima sakyt kad kitaip jau ir nebeisivaizduoji, kitaip jau ir nebegali. Pripratimas - antras prigimimas.
Chmmmm....... isties idomus klausimas , bet manau kad tai apibrest vienapusiskai negalima . Yra daugybe zmoniu gyvenanciu kartu ir pas kiekviena is ju situacija skirtinga , na juk ispradziu pas visus buna didziule ir beprotiska meile , tik begant laikui keiciasi ir supratimas jos bei su metais ir meiles savoka tampa kitokia . Deja jei zmogus rupi ir yra svarbus tai toki jausma kaip meile reikia skatint . Na yra ir atveju kaip meile isblesta ir tada zmones tiesiog is pripratimo plaukia pasroviui kartu , bet tada jau reiketu daryt isvadas
Jo... gerų čia variantų yra...
O kam tos meilės reikia? Koks šeimos tikslas? Ir aplamai, koks mūsų gyvenimo(egzistavimo) tikslas, prasmė...??? QUOTE(TetisG @ 2009 01 28, 05:31) Jo... gerų čia variantų yra... O kam tos meilės reikia? Koks šeimos tikslas? Ir aplamai, koks mūsų gyvenimo(egzistavimo) tikslas, prasmė...??? kam reikia alkio? Alkio jausmas reikalingas tam, kad zmogus zinotu, jog atejo laikas valgyti.Kad nemirtum. kam reikalingas skausmas? Skausmas reikalingas tam, kad zmogus zinotu,jog kazkas sugedo organizme. Kad nemirtum. Meile reikalinga tam, kad zmogus zinotu, kad jau laikas poruotis.Nes jei nesiporuosi- zmones pasauly ismirs. Elementaru... QUOTE(blondinas Nr.121 @ 2009 01 28, 05:43) Meile reikalinga tam, kad zmogus zinotu, kad jau laikas poruotis.Nes jei nesiporuosi- zmones pasauly ismirs. Elementaru... Jei tai būtų pilna tiesa, žmogus niekuo nesiskirtų nuo gyvūno. Na, susibėga rujai ir išsiskiria. Ok, jauniklis ne metus auga iki savarankiškumo o dešimt, tačiau visvien mintis ta pati. Manau pilnas atsakymas būtų toks: meilė reikalinga, nes žmogus yra socialinė būtybė, nes jam būtinas kitas.. kad nemirtų. O dabar galima svarstyti du klausimus. Pirmasis - ką reikškia gyventi. Juk jei valgysi kasdien vieną kart kruopas - nemirsi. Jei dulkinsies su pirmu pasitaikiusiu, kai tik įmanoma - poreikis bendrauti bus patenkintas. Bet ar tau gana TOKIO gyvenimo? Antrasis - ką reiškia išties būti šalia vienas kito, būti "su", būti vienas kito dalimi - mylėti. Kiekvienas žmogus pats sau turi atrast atsakymą, ką tai JAM reiškia ir svarbiausia, ar jam patinka toks jo paties požiūris. O gal būt čia yra jo viso gyvenimo liūdesys? Man mylėti savo liutą, reiškia žinot visa savo esybe, jog kas benutiktų, jis man pats brangiausias o aš jam. Ir kas vakarą laukt išsiilgus. Susitikimo.. QUOTE(tetukas1982 @ 2009 01 28, 08:55) taip. Poravimasis yra trumpalaikis instinktas bilekam. O meile+poravimasis yra ilgalaikis instinktas konkreciam asmeniui. Meile trunka tiek, kiek reikia isaugint palikuoni, kad jam isaugtu dantys ir jis pats sugebetu susirast maisto. Papildyta: QUOTE(liute @ 2009 01 28, 09:24) Man mylėti savo liutą, reiškia žinot visa savo esybe, jog kas benutiktų, jis man pats brangiausias o aš jam. Ir kas vakarą laukt išsiilgus. Susitikimo.. As nesiulyciau tau zodziais nupasakot tokiu pojuciu kaip meile, orgazmas, sielvartas... Lietuviu kalba yra per daug skurdi sitam reikalui...
Nėra teisinga vieną apibrėžimą (ilgalaikis poravimasis - meilė) aiškinti, kitu apibrėžimu, apie kurį kalbėta nebuvo (instinktas).
instinktyvus elgesys yra būdingas gyvūnams, žmogus gi nuo gyvūno skiriasi tuo, jog jo sprendimai yra paremti protu ir pasirinkimo laisve. Pvz. sunervino mane kaimynu bobutė ką tik (mol laiktinė nešvari), jei sekčiau savo "instinktu" kuris liepia man pašalint susierzinim objektą, nueičiau į virtuvę, pasiimčiau mėsai daužyti plaktuką ir objektas daugiau nebeerzintų. mano vaikas grįžo su guzu iš mokyklos vakar, "instinktas" liepia apginti savo jauniklį, turbūt turėčiau įkalt tris guzus tam, kas nuskriaudė? vakar pamačiau parduotuvėj tooooki och berniuką, ir (ofc.) viskas sudrėko. Jei sekčiau savo "instinktu" būčiau permiegojus su juo. Tiek kartų kiek norėtųsi. Taip, daug žmonių instinktą stato virš proto ir laisvės pasirinkti, ir deja jų gyvenimas nedaug skiria nuo gyvūno. Įdomiausia, jog ignoruodamas savo teisę rinktis, žmogus visvien pasirenka, pasirenka nesirinkti. Jei kam įdomu daugiau ta tema rekomenduoju Daniel Goleman "Emotional Intelligence", pasibrausinkit manau, yra jau ir lietuviškai išleista ši knyga. QUOTE(liute @ 2009 01 28, 10:26) 1. instinktyvus elgesys yra būdingas gyvūnams, žmogus gi nuo gyvūno skiriasi tuo, jog jo sprendimai yra paremti protu ir pasirinkimo laisve. Pvz. 2. sunervino mane kaimynu bobutė ką tik (mol laiktinė nešvari), jei sekčiau savo "instinktu" kuris liepia man pašalint susierzinim objektą, nueičiau į virtuvę, pasiimčiau mėsai daužyti plaktuką ir objektas daugiau nebeerzintų. 3. mano vaikas grįžo su guzu iš mokyklos vakar, "instinktas" liepia apginti savo jauniklį, turbūt turėčiau įkalt tris guzus tam, kas nuskriaudė? 4. vakar pamačiau parduotuvėj tooooki och berniuką, ir (ofc.) viskas sudrėko. Jei sekčiau savo "instinktu" būčiau permiegojus su juo. Tiek kartų kiek norėtųsi. 5. Taip, daug žmonių instinktą stato virš proto ir laisvės pasirinkti, ir deja jų gyvenimas nedaug skiria nuo gyvūno. Įdomiausia, jog ignoruodamas savo teisę rinktis, žmogus visvien pasirenka, pasirenka nesirinkti. 1. Čia tik žmogui atrodo, kad jis renkasi. Iš tiesų jis nesirenka nieko. 2. Jūs bijote pasekmių. Ar esate mačiusi kaip treptelėjus koja mažas šuniukas bėga nuo jūsų, bet vis tiek aploja - tai čia jūs. O vat jei būtų didelis šuo, tuomet manau jūs nebandytumėte trepsėti kojomis. 3. Jūs tikriausiai neįkalsit (nors nesu tuo tikras), tačiau eisite į mokyklą, aiškinsitės su mokytojais, "skriaudiko" tėvais, policija, vaikų psichologais ir tt. Taigi jūs darysite tą patį, tik kitaip. 4. Kodėl nepermiegojote? Ar galite sau sąžiningai atsakyti į šį klausimą? 5. O jūsų gyvenimas skiriasi nuo gyvūno gyvenimo? Beje - ar turite naminių gyvūnėlių? Išskyrus tarakonus. QUOTE(liute @ 2009 01 28, 11:26) Pvz. sunervino mane kaimynu bobutė ką tik (mol laiktinė nešvari), jei sekčiau savo "instinktu" kuris liepia man pašalint susierzinim objektą, nueičiau į virtuvę, pasiimčiau mėsai daužyti plaktuką ir objektas daugiau nebeerzintų. mano vaikas grįžo su guzu iš mokyklos vakar, "instinktas" liepia apginti savo jauniklį, turbūt turėčiau įkalt tris guzus tam, kas nuskriaudė? vakar pamačiau parduotuvėj tooooki och berniuką, ir (ofc.) viskas sudrėko. Jei sekčiau savo "instinktu" būčiau permiegojus su juo. Tiek kartų kiek norėtųsi. 1. Pyktis. Tai nera instinktas. 2. Kerstas. Tai nera instinktas. 3. Poravimasis. Stoviu as kaiptai vakar Rimi prie kasos.... |