Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vėjaraupiai nėštumo metu
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2
vilda
Aš nėščia 3 savaitės. Sūnus darže serga vėjaraupiais, ar aš jais sirgau vaikystėje-mama nepamena. Šiandien radau 3 spuogus. Apie raudoniukės žalą nėštumo metu žinome visi, bet apie vėjaraupių kažkaip neužsifiksavo. Gal kas tiksliai žino apie tai ką? Nenorėčiau jūsų nuomonės, o norėčiau tikslaus žinojimo. Nes ir taip jau užtektinai nervuojuosi.
vija
QUOTE(vilda @ 2005 04 22, 09:21)
Aš nėščia 3 savaitės. Sūnus darže serga vėjaraupiais, ar aš jais sirgau vaikystėje-mama nepamena. Šiandien radau 3 spuogus. Apie raudoniukės žalą nėštumo metu žinome visi, bet apie vėjaraupių kažkaip neužsifiksavo. Gal kas tiksliai žino apie tai ką? Nenorėčiau jūsų nuomonės, o norėčiau tikslaus žinojimo. Nes ir taip jau užtektinai nervuojuosi.
*

Jei skaitai anglų k., per paiešką internete rasi daug info apie vėjaraupius nėštumo metu. Labai negasdina, turėtum persirgti normalia eiga be pasekmių kūdikiui.
Varpelis
Yra tyrimas, nustatantis , ar kraujyje yra vėjaraupių antikūnų. Jei buvai skiepyta ar persirgai, kraujyje yra antikūnų. Tada baimintis nereikia. Ima kraują iš venos ir nustato. Aš už tyrimą mokėjau, nes ne visur jį daro. Išsitirsi, ir bus aišku, gal stresuoji visai be reikalo.
Ledas
Nėštumo pradžioja vėjaraupiai man atrodo yra pavojingi. Bet jei nėštumas į pabaigą, manau nerimauti nereikėtų. Viena mano pažįstama 7mėn. nestuke.gif susirgo vėjaraupiais, vaikelis auga sveikas. Na gimdė ji vienu mėnesiu anksčiau ir dar teko pagulėti ligoninėj dėl vaikučio sveikatytės, bet tai čia neaišku ar dėl vėjaraupių, nes jai nėštumo metu buvo rasta šlapime baltymo.
sinutė
Aš prieš 15 metų dirbau darželyje auklėtoja, ir, prieš pat dekretines grupėje buvo vėjaraupių karantinas. Išėjau į dekretines ir kitą dieną pradėjo berti sad.gif Nors vaikystėje sirgau sad.gif Daktarė nieko blogo nesakė,pagimdžiau normaliai, pagal terminą smile.gif Tik iki šiol prisimenu, kaip niežtėjo ir visa zelionke buvau ištepliota smile.gif
PUMIKE
Mano dukra dabar serga vejarupiais,aš vaikystei tikrai nesirgau,radau enciklopedijoje ,kad beje neštukem jie labai pavojingi,nes kaip ir raudoniuke sukele baisius apsigimimus,tad ir mano nuotaika nekokia,aisku turiu vilties kad viskas bus gerai
Sirana
QUOTE(PUMIKE @ 2006 04 21, 15:58)
Mano dukra dabar serga vejarupiais,aš vaikystei tikrai nesirgau,radau enciklopedijoje ,kad beje neštukem jie labai pavojingi,nes kaip ir raudoniuke sukele baisius apsigimimus,tad ir mano nuotaika nekokia,aisku turiu vilties kad viskas bus gerai
*

O man atrodo, kad SM ginekologe konsultacijose yra rasiusi, kad vejaraupiai nekenkia...
MeistroMargarita
prieš mėnesį kokį per Labas rytas daktarė sakė,kad labai pavojinga ypač nėštumo pradžioje.pati labai išsigandau,nes nei aš,nei vyras nesirgom.pasirodo,kad skiepai yra,gaila,kad prieš pastojant to nežinojau unsure.gif
Sirana
QUOTE(meistromargarita @ 2006 04 24, 19:51)
prieš mėnesį kokį per Labas rytas daktarė sakė,kad labai pavojinga ypač nėštumo pradžioje.pati labai išsigandau,nes nei aš,nei vyras nesirgom.pasirodo,kad skiepai yra,gaila,kad prieš pastojant to nežinojau unsure.gif
*

Hm.. nu butu gerai viska zinoti, bet kad taip nebuna gyvenime... smile.gif
PUMIKE
QUOTE(Sirana @ 2006 04 21, 18:06)
O man atrodo, kad SM ginekologe konsultacijose yra rasiusi, kad vejaraupiai nekenkia...
*

nuo 20 savaičiu pavojus kudikiui yra minimalus,klausiau konsultacijoje,bet neštumo pradžioje ,tai net labai negerai,kaip minejau jau anksčiau.
Aišku visada buna laimingu pabaigu,viena pažystama sirgo 10 savaitei rauduoniuke,bet laimei kudikiui nepakenke niekas,gimė sveika mergyte
Pichouette
Is tiesu tai daktarai patys nezino ka daryti su tokiu atveju, kai pastojau 1 karta man buvo vos kelios savaites ir susirgau vejaraupiais, pati dirbu medike, patikekit kur nelaksciau, ne viena nezinojo ka daryti, skaite is knygu statistika, sake GAL viskas bus gerai, tik vienintele ginekologe pasake, jei buciau tavo vietoj negimdyciau nes pasekmes buna liudnos, tai va, liudna pabaiga.
Bet dabar jau esu pastojusi ir laukiu vaikelio, vejaraupiai persirgti, auginu svoriuka:)
SuperBaba
Vaikas susirgo vakar vejaraupiais, o as laukiuos , 10sav unsure.gif
raami
QUOTE(SuperBaba @ 2006 12 22, 10:46)
Vaikas susirgo vakar vejaraupiais, o as laukiuos , 10sav unsure.gif
*

Ar nesusirgai? g.gif Aš vakar sužinojau, kad vaiko grupėje yra sergančių, o pati nežinau ar sirgau vaikystėje doh.gif. Tai dabar neramu, laukiam ar vaikas neužsikrėtė, nes inkubacinis laikotarpis apie 11-20 d. unsure.gif
Kačia
Kai laukiausi pirmo sunelio 5men. susirgau vejaraupiais. Dar pataikiau nueiti pas tokia odos gydytoja kuri nieko nepatare kaip gydytis, o aiskino kaip pakenks mano leliukui verysad.gif Parejusi namo puoliau ieskoti informacija. Pasiro, vejaraupiai nesciajai nera pavojingi isskyrus komplikacijas ir auksta temperatura.
Nestumas praejo puikiai nestuke.gif pagimdziau sveika nuostabu suneli thumbup.gif
Spindaliukas
Labukas,

As laukiuosi jau 18 savaiciu, taciau kaip bebutu paradoksalu su savo pirmaja atzala susirgom vejaraupiais.
Noreciau suzinoti ar kas nors esate susidurusi su tokia liga nestumo metu. Kiek teko dometis ir kalbetis su gydytojais tai gana retas atvejis. Vien tai, kad per savo 31-rius metus niekaip neuzsikreciau vejaraupiais buvo keista. Sirgo jais visi mano artimieji, draugai ir jiems pasiseke - jie visi buvo gilioj vaikystej. Na, o man tenka sirgti tuo suaugusiai ir dar nestukei. Idomu kokios pasekmes g.gif
Mielos forumo skaitytojos, jei kas susidurete su panasia liga nestumo metu duokit zinot. Idomu kaip tai atsiliepia busimam kudikiui, kokia buvo savijauta ar buvo kokiu pasekmiu?
Jolcė
Labukas 4u.gif

Aš galiu papasakoti savo istoriją...Buvau nėščia tik 11 savaičių ir visai netikėtai apsirgau vėjaraupiais, nežinau nei kaip nei kur... Sirgau labai sunkiai, ilgai laikėsi aukšta temperatūra, todėl paguldė į ligoninę ir ten praleidau daugiau nei savaitę...Visą tą laiką pragulėjau lovoj su lašalinėmis...Buvo pats baisiausias laikotarpis...Nerimavau labiausiai dėl vaikelio, nes nebuvo net 3 mėnesių...Bet aš pasveikau, nebuvo jokių komplikacijų, o visi gydytojai tik ramino, kad viskas bus gerai, nes tai ne raudoniukė... Labai bijojau visą nėštumo laiką, galvojau tik apie tai, kad tik mano vaikelis gimtų sveikas. Atėjo ta lemtingoji diena ir mano mergaitė gimė sveikut sveikutėlė ir nebuvo jokių blogų pasekmių... 4u.gif
Lexana
vejauraupų sukeltos pasekmės priklauso nuo to, kokia forma buvo persirgta vėjaraupais ir kokiu nėštumo periodu. Šiaip, kiek teko skaityti, jei sergama sunkia forma pirmuosius du nestuke.gif mėnesius - tai 60% tikimybė, kad bus pakenkta vaisiui. Jei susergama vėliau, kai vaikelis būna jau didesnis, jis jau lengviau perneša mamos ligą ir jau būną daugiau išsivystęs ir jam gali būti net nepakenkta visai. Kažkada labai plačiai apie tai buvo rašoma vienama iš mamoms skirtų žurnalų.
angelo
ir man si tema buvo baisi, kai suzinojau kad viena mergaite is darzelio grizo su spogiukais.... po 2 sav susirgo mano sunelis... o dar po 2 sav as... su 26 sav nestumu, db man 30 sav... pries sav buvau antakalnio klinikose, ten patikrino ir pasake kad viskas gerai, bet blogai ir neturejo buti nes vejaraupiai nesukelia pasekmiu, tik vaikas tures jau nuo jos kazkoki imuniteta ir gali sirgti tik lengva forma ar visai nesirgti.... tai va as ir nepergyvenu, nes stresas tikrai dar labiau pakenks vaikeliui nei liga....
eladzius
stovejau parduotuveje atsisuku uz manes berniukas isteptas taip zaliai ,kad nesimato net veido.ar jam vejaraupiai ar raudoniuke,net nezinau,o as nesirgus ne viena tokia liga.Man net net kojas pakirto,kas dabar bus ?man 7menesiai,ko man tiketis?
Gendre
QUOTE(violete @ 2007 07 12, 13:57)
stovejau parduotuveje atsisuku uz manes berniukas isteptas taip zaliai ,kad nesimato net veido.ar jam vejaraupiai ar raudoniuke,net nezinau,o as nesirgus ne viena tokia liga.Man net net kojas pakirto,kas dabar bus ?man 7menesiai,ko man tiketis?
*

neesu as profesionele sioje srityje, bet labai abejoju, kad tu uzsikretei tik pab uvus sale to berniuko, nebuvo net dizinio kontakto, o beto vejaroupiai uzkreciami tik pacioje pradzioje kai dar nebuna pasirodes berimas.
eladzius
perskaiciau dabar kruva literaturos,tu teisi pavojingiausia ,kol pradeda berti ,net akmuo nukrito
jbs
Perskaicius temos pavadinima susidare ispudis, kad nesciajai pavojingas vaikas, isteptas "zelionke". Jezaumarija! Nei vaikas, nei "zelionke" nesciajai nepavojingi.
eladzius
QUOTE(jbs @ 2007 07 12, 20:42)
Perskaicius temos pavadinima susidare ispudis, kad nesciajai pavojingas vaikas, isteptas "zelionke". Jezaumarija! Nei vaikas, nei "zelionke" nesciajai nepavojingi.
*

ne,as issigandau ,kad jis serga kokia infekcine liga ,o kai tau nedaug liko.. nestuke.gif ,labai daug atsiranda baimiu,kad paskutiniais menesiais nepakenktum savo leliui verysad.gif
Papildyta:
todel ir paklausiau jusu nuomones ,kad ramiau butu...
Niu
Nebijokite. Buvau 20 sav. nestuke.gif ir susirgau vejaraupiais. Vaisiui nieko nebus, nes jau viskas jau susiformavusi.
mama2004
lotuliukas.gif as irgi prasirgau neseniai vejaraupiais. 7 men lialius jau didelis ir jam neturi pakenkti vejaraupiai. nebent temperatura nezmoniska gali ka nors padareyt g.gif
O del nesciosios ir vaiko isterlioto zelionke, tai pati tika ta turejau. ir ne eilej stovejau, o savo bachuriuka salia "zalia" vedziojaus lotuliukas.gif
eladzius
QUOTE(Niu @ 2007 07 13, 23:57)
Nebijokite. Buvau 20 sav.  nestuke.gif  ir susirgau vejaraupiais. Vaisiui nieko nebus, nes jau viskas jau susiformavusi.
*

l.aciu uz patarima 4u.gif
SiDo
Man pati nestumo pradzia. Jei paskiepysiu savo vaika nuo vejaraupiu, ar apsisaugosiu, kad jis manes neapkrestu? Ar gali buti taip, kad nesvarbu skiepytas ar neskiepytas, o liga namo vis tiek parnestu? ax.gif
VARRLIUKKE
Mamytes.... reikia patarimo....

na man labai aktualu yra nescioji ir tymai... neradau tokios temos, bet naujos kurti irgi nenorejau, tikiuosi moderatoriai nesupyks... blush2.gif
pasirodo nesu jais prasirgus, o primagimes kai laukiausi, to net nezinojau, tevu klausiau, sake lyg ir visom prasirgus... bet pasiseke, laukdamasi dukruzes neuzsikreciau, viskas buvo gerai... dabar laukiuosi antra karta ir esu ne Lietuvoj, cia net neklause ar turiu jiems imuniteta, tiesiog paeme kraujo kelias kolbas ir dare daug daug tyrimu, paaiskejo, kad tymams imuniteto neturiu.... labai neramu pasidare.... gal kas esat su tuo susidure... g.gif unsure.gif
SiDo
QUOTE(VARRLIUKKE @ 2007 09 24, 15:17)
Mamytes.... reikia patarimo....

na man labai aktualu yra nescioji ir tymai... neradau tokios temos, bet naujos kurti irgi nenorejau, tikiuosi moderatoriai nesupyks...  blush2.gif
pasirodo nesu jais prasirgus, o primagimes kai laukiausi, to net nezinojau, tevu klausiau, sake lyg ir visom prasirgus... bet pasiseke, laukdamasi dukruzes neuzsikreciau, viskas buvo gerai... dabar laukiuosi antra karta ir esu ne Lietuvoj, cia net neklause ar turiu jiems imuniteta, tiesiog paeme kraujo kelias kolbas ir dare daug daug tyrimu, paaiskejo, kad tymams imuniteto neturiu.... labai neramu pasidare.... gal kas esat su tuo susidure...  g.gif  unsure.gif
*

O vyriausioji ar jau sirgusi vejaraupiais? Jei ne, tai labai didele rizika, jei ji susirgtu, kad ir tu pasigausi si virusa. Bet svarbiausia yra tai, kad tau jau praejes 1 trimestras, tad apsigimimu rizika del vejaraupiu jau praeity. Cia sitoj temoj ne viena mama rase, kad sirgo didesnio nestumo ir kaip supratau pagimde sveikus mazius, tad gal neverta panikuoti, tiesiog saugokites ir gal aplenks jus vejaraupiai.

Beje, gal vertėtų vyresnėle paskiepyti nuo ju g.gif
VARRLIUKKE
QUOTE(SiDo @ 2007 09 25, 10:35)
O vyriausioji ar jau sirgusi vejaraupiais? Jei ne, tai labai didele rizika, jei ji susirgtu, kad ir tu pasigausi si virusa. Bet svarbiausia yra tai, kad tau jau praejes 1 trimestras, tad apsigimimu rizika del vejaraupiu jau praeity. Cia sitoj temoj ne viena mama rase, kad sirgo didesnio nestumo ir kaip supratau pagimde sveikus mazius, tad gal neverta panikuoti, tiesiog saugokites ir gal aplenks jus vejaraupiai.

Beje, gal vertėtų vyresnėle paskiepyti nuo ju g.gif
*

na vejaraupiais mes abi jau sirge... bet as labai pergyvenu del tymu, nes nerandu niekur info apie juos ir nestuma... unsure.gif mano vyresnioji taip pat nesirgus... unsure.gif kiek randu info tai blogiausia raudoniuke.... ir apie vejaraupius, bet va ka apie tymus... g.gif
SiDo
QUOTE(VARRLIUKKE @ 2007 09 26, 11:04)
na vejaraupiais mes abi jau sirge... bet as labai pergyvenu del tymu, nes nerandu niekur info apie juos ir nestuma...  unsure.gif mano vyresnioji taip pat nesirgus...  unsure.gif kiek randu info tai blogiausia raudoniuke.... ir apie vejaraupius, bet va ka apie tymus...  g.gif
*

as visada vejaraupius laikiau tymais, ta prasme, galvojau, kad tai sinonimai g.gif g.gif g.gif

Taip tikrai, paziurejau google, kad sias ligas sukelia skirtingi virusai. Bet kaip supratau bent cia Lietuvoje daugelis nuo tymu yra paskiepyti. Jei pas jus irgi visi vaikai skiepijami MMR vakcina, tai labai maza tikimybė uzsikrėsti, nes tikriausiai mazai kas serga.
VARRLIUKKE
QUOTE(SiDo @ 2007 09 26, 14:42)
as visada vejaraupius laikiau tymais, ta prasme, galvojau, kad tai sinonimai g.gif  g.gif  g.gif

Taip tikrai, paziurejau google, kad sias ligas sukelia skirtingi virusai. Bet kaip supratau bent cia Lietuvoje daugelis nuo tymu yra paskiepyti. Jei pas jus irgi visi vaikai skiepijami MMR vakcina, tai labai maza tikimybė uzsikrėsti, nes tikriausiai mazai kas serga.
*

kas baisiausia, kad pas mus kaip tik net per tv buna pranesa apie situ tymu protrukius , o ypatingai mokyklose.... unsure.gif perspeja, kad skiepytu visi vaikus, nes jau pasekmes kartais nekokios, keletas vaikuciu pernai net mire.... unsure.gif .... na bet jau meldziu Dievulio pagalbos, kad tik mus si liga aplenktu..... veliau sakau tikrai savo dukruze, save ir mazuli tikrai paskiepysiu....
maure
ass dabar drebu, nes man 8 sav,,o vaikas susirgo sia liga, ir mano mama nepamena kad buciau sirgus, tai laukiu Aids centro rezultatu
Vilmoshka
QUOTE(maure @ 2007 10 25, 16:40)
ass dabar drebu, nes man 8 sav,,o vaikas susirgo sia liga, ir mano mama nepamena kad buciau sirgus, tai laukiu Aids centro rezultatu
*

Na, tai kokie rezultatai? bigsmile.gif
maure
pasirodo turiu imuniteta siai ligai smile.gif
Vilmoshka
QUOTE(maure @ 2007 12 20, 17:46)
pasirodo turiu imuniteta siai ligai smile.gif
*

Nu va, kaip gerai mirksiukas.gif Nukrito akmuo nuo krūtinės, ar ne? karsta.gif
robertukas
kaip atskyrti rauduoniukes nuo vejaraupiu spuogu?as laukiosi 3men ir mano draugas susirgo vejaraupis as prasirgusi tai nelabai ir bijau rolleyes.gif
bet ar tai negali buti rauduoniuke tas neduoda ramybes
g.gif
Paslaptingoji
atėjau pasiguosti unsure.gif tik neseniai sužinojau kad laukiuosi 6savaitė,abu su vyru taip apsidžaiugėm,o vakar mano sūnų išbėrė vėjaraupiais.nei aš nei vyras nesirgę...o vaikas paskiepytas nuo vėjaraupiu verysad.gif bet nepadėjo,tik išbertas mažai.tai va džaiugmą pakeitė didžiulis nerimas ir baimė vis galvoju ar užsikrėsiu ar ne,jau iki ašarų pergyvenu verysad.gif gal kas buvo susirgęs tokiame ankstyvame nėštume kaž kas gali nutikti leliukui verysad.gif
maure
reik tau pasidaryti ar esi sirgusi, nes gal labai lengva forma esi prasirgusi ir nezinai smile.gif
mamuse
Aš kai pirmo laukiausi tai buvau jau persirgusi vėjaraupiais, bet susirgo vyras ir labai sunkia forma per pūsles veido nesimatė schmoll.gif Ginė liepė jokių ten myliu myliu ir net miegot atskirai ax.gif
Balta.Naktis
QUOTE(Paslaptingoji @ 2008 05 01, 17:05)
atėjau pasiguosti unsure.gif tik neseniai sužinojau kad laukiuosi 6savaitė,abu su vyru taip apsidžaiugėm,o vakar mano sūnų išbėrė vėjaraupiais.nei aš nei vyras nesirgę...o vaikas paskiepytas nuo vėjaraupiu verysad.gif bet nepadėjo,tik išbertas mažai.tai va džaiugmą pakeitė didžiulis nerimas ir baimė vis galvoju ar užsikrėsiu ar ne,jau iki ašarų pergyvenu verysad.gif gal kas buvo susirgęs tokiame ankstyvame nėštume kaž kas gali nutikti leliukui verysad.gif
*

console.gif nesijaudink, viskas bus gerai wub.gif
rama531
Sveiki,
ir man iskiko klausimukas, as laukiuosi jau 12 savaite, esu prasirgusi vejaraupiais, būdama labai mazyte vos 4 mėnesiuku, savaitgali atvažiuoja giminaite su dukrele kuri serga vėjaruapiais, kazi ar man nepakenks sad.gif
det
Tavo vetoje as nerizikuociau... manau, kad drasiai giminaitei gali pasakyti jog lauksi ju pasveikusiu, nes nenori rizikuoti savo ir maziuko sveikata... 4u.gif
rama531
ACIU smile.gif nieko neatsitiko, buvo atvaziavusios, bendravau per atstuma, tiesa dar daktarei skambinau, tai ir nuramino, kad vejaraupiais antra karta nesusergama. Bet jai buciau nesirgusi tai jokiais budais neleido susitikti, ir siaip sake kurios nera persirgusios vejaraupiais, geraiu vengti vietu kur yra daug vaikuciu smile.gif
spagetukas
Sveikos mamytes,

as katik prasirgau vejaraupiais, laukiuosi - 13 savaiciu, buvau issigandusi, dar dabar esu visa zalia nuo "zelionkos", visigi ji veiksmingiausia, nors jos dabar nebelabai gydytojai rekomenduoja..
spagetukas
QUOTE(rama531 @ 2008 06 19, 10:12)
Sveiki,
ir man  iskiko  klausimukas,  as  laukiuosi  jau  12  savaite,  esu  prasirgusi  vejaraupiais,  būdama  labai mazyte  vos  4 mėnesiuku,    savaitgali  atvažiuoja  giminaite  su  dukrele kuri  serga  vėjaruapiais,  kazi ar man  nepakenks sad.gif
*

Is tiesų, tai tokie važinėjantys su virusu ir pridaro daugiausiai bėdos. Aš net nežinau kur jį pasigavau, niekas iš mano aplinkos nei sirgo prieš man susergant, nei vėliau susirgo, vadinasi aš virusą sugavau kažkur - parduotuvėjė, laiptinėje, kavinėje ar panašiai. Nesuprantu kaip galima taip neatsakingai elgtis sergant tokiu virusu ir važinėti iš namų? Juk gatvėse, laiptinėse visur yra žmonių, kurie dar juo nesirgo ir tikriausiai mažiausiai ko nori tai juo susirgti - ypatingai suaugę vyrai ir nėštukės. Sergantis šiuo virusu turi griežtai laikytis karantino ligos metu ir dar 10 dienų po pasveikimo. Aš tarkim jau persirgau, bet dar net nesiruošiu eiti iš namų - nenoriu, kad kažkam netyčia perduočiau tokią pat dalią kokia teko man. Labai norisi susitikti su ginekologu ir pasiaiškinti ar viskas gerai mūsų leliukui, bet negaliu, nes juk ten sutiksiu daugybę nėštukių! O kadangi po manęs tikriausiai sirgs ir mano vyresnėlė mergaitė, tai aš iš namų neišeisiu apie tris savaites!

Atleiskit, jei pasirodžiau piktoka, 4u.gif tačiau, patikėkite tikrai pikta pasigauti šį virusą kažkur gatvėje ir girdėti, kad žmonės elgiasi taip neatsakingai kitų atžvilgiu... verysad.gif
Gipo
Man 36 savaitės o dičkę išbėrė - vėjaraupiai wacko.gif Kaip ir daugelio mamos, manoji negali tiksliai pasakyti ar sirgau. Bijau susirgti prieš pat gimdymą unsure.gif
Gal kas gimdėt sirgdamos??
Vasaraitė
QUOTE(rama531 @ 2008 06 19, 10:12)
Sveiki,
ir man  iskiko  klausimukas,  as  laukiuosi  jau  12  savaite,  esu  prasirgusi  vejaraupiais,  būdama  labai mazyte  vos  4 mėnesiuku,    savaitgali  atvažiuoja  giminaite  su  dukrele kuri  serga  vėjaruapiais,  kazi ar man  nepakenks sad.gif
*

blink.gif blink.gif Nu ir giminaite doh.gif
Susirgus vejaraupiais karantinas yra trys savaites, as dar kokia savaite po karantino neisileisciau schmoll.gif
jurave
Spagetukui ir kitom noriu pasakyti,kad vejaraupiu inkubacinis periodas 14-21d. todel negalima vienareiksmiskai kaltinti,kad sergantys vaiksto mieste.Jie gali to ir nezinoti kaip ir jus,nes susergama ne iskarto turejus kontakta.Be to ,kuriu imunine sistema stipri,gali net tureja kontakta su serganciu net ir nesirgti,net ir niekada nesirge.Taip,kad nereikia taip karstai reaguoti,nes ne visada zinome ka patys platiname.
Gipo
Ir man buvo neaišku ar sirgusi ar ne. Išgelbėjo internete rasta info, kad galima pasidaryti tyrimą dėl vėjaraupių antikūnių. Nulėkiau į AIDS centrą, pridaviau kraują ir po kelių dienų turėjau atsakymą. Dabar atsipalaidavusi gydau savo vėjaraupių užpultą dukrytę, ir ramiai nestuke.gif toliau
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.