niamniuskyte
2008 07 11, 17:12
Labutes.Nemaciau dar tokios temukes,tai atidariau. Maniskei dabar yra pusantru metuku,jau ir snekam vis daugiau,sokam,niuniuojam,suprantam labai daug zodziu-aisku neatsiejama dalis yra ir zaislai  Kokie jusu vaiku mylimiausi zaislai? Maniske isprotejusi kamuoliams,namie 4 skirtingo dydzio kamuoliai.Nemazi.O maziuku dar kokie 5,kai tik einam i parduotuve ar dar kur as net ja turiu nusukti,kad tik nematytu kamuoliu,nes is karto rekia bum-bum ir tokios asaros,kad net vaiko gaila.Yra ir kitokiu zaislu namie,bet mylimiausi kamuoliai  Na va sia savaite nupirkom dideli grojani nama,su figurelem lemputem ir t.t.tai antroje vietoje dabar jis Pasidalinkit ir jus su kuom zaidzia jusu maziukai
O mes kaip ir neturime žaislų, kurios sūnus labai mėgtų  Mums metukai ir mėnuo. Net man pačiai keista  Su žaislais jis labai mažai žaidžia. Jo įdomiausia veikla yra namų apyvokos daiktų tyrinėjimas, kortelių dėliojimas ir kaišiojimas į įvairiausius skyrelius (pvz mano piniginėje), magnetofono junginėjimas ( pats moka įsijungti ir persijungti dainas). Taip pat labai mėgsta dėlioti pupeles iš vieno indo į kitą. O žaislų jam gali ir visai nebūti. Jau net praėjo noras juos pirkti, nes nežinai ar patiks.  Tad brangiems net nebeleidžiu pinigų. Paskutinį žaislą pirkau lėlę - labai patiko, apkabino, bučiavo kaip vaiką  O tėtis nupirko važiuojanti, grojantį ir mirksintį traukinį - tai išvis nuo jo pabėgo  Labai nepatinka grojantys ir mirksintys žaislai, arba nustumia ir parodo, kad neįdomu arba verkti pradeda  Žodžiu, jokios elektroninės,sintetinės muzikos  Tiesa, dar labai mylį ruoniuką, kurį nupirkau iš Maximos dar būdama nėščia. Pirkau kaip sakant, ant bajerio, nes man jis atrodė juokingas ir panašus ne į gyvūną o į dešrą, toks ilgas, o kainavo tik 1lt, nes buvo nukainuotas  tad jį nešiojasi, glosto, myluoja, ir jį pamatęs sako tokį garsą chap, chap ar pan. Nors turi žaislų graių, pūkuotų, kurių pridovanojo svečiai. Neįtiko nė vienas, net neimdavo jų ir nežaisdavo. Žodžiu, koks yra vaiko pasaulis ir ką jie mato savo tyromis vaikiškomis akimis, mums suaugusiems kartais sunku būna suprasti
Maniske virs metu, bet mieliausi zaislai- mobilus telefonai, TV pulteliai ir visokie kiti buitiniai daiktai daug mielesni uz vaikiskus zaisliukus  , kuriu turi gal ir ne per daugiausiai, bet manau pakankamai. Dar labai megsta rubus tampyti, maisus, kuriuos randa beeidama pro sali, kilnoti, nesioti svorius. Jei atimu ir paduodu grazu zaisliuka, tai ismeta is ranku ir praso senojo daikto. Zodziu su vaikiskais zaislais zaidzia labai trumpai, net nezinau ka ir daryti, ar tai nera blogai?...
joviliukste
2008 07 12, 09:46
QUOTE(niamniuskyte @ 2008 07 11, 15:12) Labutes.Kokie jusu vaiku mylimiausi zaislai? Maniske isprotejusi kamuoliams pas mus tas pats kamuoliai !!!!! jau kazkur buvo panasi temele, ka megsta veikti ar pan.ten ir rasiau , ka isprotejus del kamuoliuku turi masina ir arkliuka, su kojytem stumiasi ir vaziuoja, taj lb patinka, kieme ypac, namie vietos mazokai.... atsikelus pirmi zodziai - igaga (arkliukas) ir i lauka, dar su pizama pora ratu pralekia, tada einam pusryciaut  jau ir su triratuku sauniai vaziuoja kitas zaislas - raidziu delione  moka beveik visas raides, lb jau puikuojasi tuom, tik net keista, nes nieko nemokem, o ziuriu tiek raidizu jau moka. ji vis klausdavo - kas cia? sakydavau mamos raidyte, tevelio, leles ir pan.taj ji taip ir isvarint visas gali. na ir zinoma grojantis zaislas, jau nuo kokiu 7 men.tas vienass megstamiausias. bet galiu pasakyt, nera nieko jai idomiau , kaip plauti indus  atistoja prie kriaukles, papraso kad prijuoste uzdeciau, ir prasideda....reik perplaut zinoma, bet vaikas net valanda gali taip zaisti
niamniuskyte
2008 07 12, 12:31
QUOTE(balock @ 2008 07 12, 08:20) Maniske virs metu, bet mieliausi zaislai- mobilus telefonai, TV pulteliai ir visokie kiti buitiniai daiktai daug mielesni uz vaikiskus zaisliukus  , kuriu turi gal ir ne per daugiausiai, bet manau pakankamai. Dar labai megsta rubus tampyti, maisus, kuriuos randa beeidama pro sali, kilnoti, nesioti svorius. Jei atimu ir paduodu grazu zaisliuka, tai ismeta is ranku ir praso senojo daikto. Zodziu su vaikiskais zaislais zaidzia labai trumpai, net nezinau ka ir daryti, ar tai nera blogai?...  Niu ta jusu lelyte dar mazute,tai vis dar domisi pasauliu.Bet va maniske apie metus 4menesius jau atkreipe demesi i zaislus  O dabar net buna,kad parduotuvese pamacius zaislus,tuoj lipa is vezimo ir spiegia,kad jai reikiatai tenka aplenkti visas zaislu vitrinas,kad tik nepamatytu.
čiaudanti bitė
2008 07 12, 12:37
Pries metus laiko tai visur nesdavosi medziagine pelyte Minę  , o dabar tai kaip ir neturi numyletinio zaisliuko
**Amore Dea**
2008 07 12, 14:20
mano maziausios megstamiausi zaislai yra barbiu namai,daug turi(nuo didesnes dukros liko),kiekviena diena pasiema skirtinga nama zaisti,ten ir stalas,kedes.lovos yra,ir delioja tam name,dar yra mazu zvereliu.tai namie ramu tada buna 2 val net,kol neatsibosta  .Kitas zaislas kuris dar zaidziamas yra paisyti,paskui gali ka nupaises nutrinti,ir dar tai vezimukas su leliuku stumdo po namus,bunu as pasiemu i parka.
Mano sūnus žaislus renkasi pagal kažkokias fazes  : štai ne per seniausiai negalėjau atitraukti nuo žaislinio traukinio, į kurį dedasi įvairios formelės (galėdavau net ramiai pasėdėti kokias 10-15min:nagai ), tada perėjo prie mylavimosi fazės ir nuolat glausdavo prie savęs pliušinį šuniuką, tada eilė atėjo namų apyvokos daiktams - tik neuždaryk spintelės- iškart iškrausto visas lėkštes, o labiausiai džiaugsmo suteikdavo visokie šaukštai - o ypač, medinis močiutės kočėlas(reikėtų pamatyt, kaip jis duoda su juo į grindis ir kaip krykštauja). Reikia tik pasidžiaugti, kad šitaip bežaisdamas su šaukštais išmoko pats valgyt ir gerti  Praeitą savaitę vėl "atrado" vandenį ir muilą - tai galėjo kiauras valandas parastovėti prie kriauklės ir su muilu plaut rankas. O šią savaitę nepaleidžia iš rankų statybinio metro - matuoja viską kas papuola. štai tokie mūsū žaislai ir žaidimai
piene78
2008 07 13, 20:16
musu dukrytes megstamıausı zaıslıuka yra knygutes ır dantu sepetukas, beı ant strıpo uzmaunamos baronkos, dabar susıdomejo plıusınıaıs zaıslıukaıs ır flomasterıaıs kurıaıs bando vısur paısytı
** Svaja**
2008 07 13, 21:17
mums tuoj 2 metukai bet isskirtinai graziai zaidzia su masinelemis  kamuoli labai megsta  o kiti zaislai tai tarp kitko
Mūsiškiui 2,4. Labiausiai mėgsta mažytes mašinytes (kur iš kinder kiaušinių) ir atlenkiamus mobilius telefonus. Dar mėgsta žaisti su tokiomis mašinomis, kuriose galima atidaryti dureles ir ten sudėti "vairuotojus" (žmogeliukus iš kinder kiaušinių).
virugie
2008 07 14, 09:52
Mes atradom naują žaidimą medines kaladėles, stato namus mašinėlėms ir kaip keista tai pirmas užsiėmimas kai gali žaist net valandą
dangausvaivorykste
2008 07 14, 12:22
Kai pradejome lankyti darziuka,tada ir pradejo zaisti ir daug zaisti,,,ir kas svarbiausias vienas jis randa zaidimu ir manes nebereikia,,,sako mama ne-tai vadinasi mama su manim nezaisk,,,Dabar mylimiausi zaislais tai kaladeles,lego,oi kokias pora valandu gali sedeti ir zaisti,,,
man atrodo, kad mano vaikas ( 1 m. 2 mėn.) niekada nežais su žaisliukais vienas  suslėpiau daugumą, nes tik išmėto, po to eina per juos griūna, surenku ir vėl tas pats vieną dieną atvažiavo močiutė, vienoj rankoj laiko šluotą (nusipirko, nes sena jau atgyveno savo), o kitoj rankoj mašinėlę anūkui... mašiną atkišo jam, o šluotą už nugaros laiko, tai spėkit, prie ko jis nuėjo  sau ramiausiai praėjo pro žaislą kažkiek kamuolį pamėto, bet turi su juo žaisti, dar kartais knygutės užkliūna, turim kelias tokias mažytes, o daugiau jam nieko nereikia taigi mėgstamiausi jo žaislai: mediniai šaukštai ir mentelės, šakutės  lipnios juostos ritinėlis (pasidaro ale šuniuką ant pavadėlio ir tampo po kambarius  ), dar tėvelių dantų šepetėliai ir oro gaiviklių buteliai kaži ar pradės jis kada žaisti su žaisliukais?
remonda
2008 07 14, 15:42
Musiskiui tai irgi idomiau visokie pulteliai,sampunu,kremu buteliukai,nei zaislai. o kai nueina prie zaisliuku tai dazniausia ima kamuolius ir masinytes
Karacum
2008 07 14, 21:52
Mano dukryte labai megsta zaisti su lelem  ir kamuoliukais (1 metukai)
Mano saulelei 1 metukai ir 3 mėnesiai...jos mėgstamiausi žaislai yra kamuoliai, lėlyt, kuri verkia ištraukus papuką  ir tigriukas su kuriuo visada miega  ...dar aišku telefonai ir pulteliai
ingridukas
2008 07 15, 16:18
megiamiausias siuo metu mano vaiko zaislas yra KOMPJUTERIS Zaidzia visokius kompjuterinius zaidimus,narso po youtuba ir t.t....
Panamira
2008 07 16, 10:45
Kai buvom 2 metukų amžiaus negalėjom nei gyventi, nei miegoti, nei valgyti be Teletabių  Juos net į lėlės lovytę suguldėm, nakčiai lopšines dainuojam ir ant rankų supam Dabar esam 2,7 metukų, tai nebegalim nieko daryt be kompiuterio ir mobilaus telefono  Mokam pasiskambinti seneliui ir sakyti "Aliooooo"
VAIDAMA
2008 07 16, 21:56
maniškiui 1,5metukų važinėjasi su mašinyte ir labai patinka statyti bokštus iš kaladėlių
juramare
2008 07 17, 00:39
Dabar mūsų mažajam 1,5-mėgiamiausia pasispiriama mašinytė,supamas arkliukas,piešimo lenta,leap frog little touch leap pad-įjungtas būtinai kaip fonas,teletabių filmukai,mašinytės,na o iš nevaikiškų žaislų tai patinka absoliučiai VISKAS
jurginux
2008 07 17, 09:38
neringa_lt
2008 07 17, 09:50
Sveikutes Mano sunelis megsta zaisti su kamuoliais,masinom ir motociklu vazineti
Putlutė
2008 07 17, 21:53
mano vyrukui 1,6m. tai kaip ir visiems vyriskos lyties atstovams jam laaaabai jau patinka masinos,masinytes ir masineles  turi ju nei daug nei mazai-apie 10ivauraus dydzio,spalvu,formu ir t.t. zaidzia su jom ir sako:"Dii dy  "
vaivos juosta
2008 07 18, 14:04
Lėlės vežimėlis, mašina - paspirtukas, smėlio dėžė su virtuve. ( 2,5 metų).
na mano mergaitei kazkaip vis maziau pradeda rupeti zaislai, jei idomiau tokie daiktai kokiu jei negalima  pasikraustyti po spinteles, puodai, visokiausi virtuves rakandai ir dar daugybe kitu.  o siaip dar be tokiu daiktu kuriu jei negalima, ji labai myli ir zaidzia su teletabiais, ir kaip ir sios temos audores vaikas - kamuoliukais.
Na, kazkaip neturim megstamo zaisliuko, o su lelem visai nezaidzia
Nireglina
2008 07 20, 15:08
Mano mažasis su žaislais visai nežaidžia. Kokius beduočiau, viską išmėto net nepabandęspakrapštinėti. Retkarčiais pakalba žaisliniu telefonu, pamėto ar paspardo kamuoliuką ir papučia dūdelę. Kitokie žaislai nesulaukia absoliučiai jokio dėmesio, tad jau senokai nieko naujo jam neperkame. Geriausi žaislai- indai, puodai, samčiai. Gali ištisas valandas iš spintelių kraustyti lėkštes, dubenis, puodus. Su jais žaidžia, sudeda atgal, vėl išima.
Gintarė:)
2008 07 20, 18:47
musu vaiko sakyciau megstamiausias zaislas- ant koto toks kamuoliukas ji reikia stumti jis sukasi , seniau viduj toks barskutis dar ten budavo ir barskedavo , o dabar jau isluzes toks jis, vos gyvas, bet vistiek visa diena po soda galetu lakstyt su juo
mama_x2
2008 07 21, 10:32
kamuoliai jau biskeli praeitis. dabar manasis masineliu pakeretas - visa diena vezinas po kambari arba lauke
QUOTE(Meina @ 2008 07 14, 17:17) man atrodo, kad mano vaikas ( 1 m. 2 mėn.) niekada nežais su žaisliukais vienas  suslėpiau daugumą, nes tik išmėto, po to eina per juos griūna, surenku ir vėl tas pats  maniskiui taip pat zaislai reikalingi tik ismetyt.anksciau domejosi mazais guminiais kamuoliukais,kaip numaut ratus nuo brolio masinu.Siuo metu megstamiausias zaidimas-slepynes su broliu.Esu spintoj isemus lentynas ir pritvirtinus antklodes uzvalkala,tai cia geriausia veitele maziui sleptis.Siaip daugumoj ji zavi buitiniai dalykai: saukstai,kocelas,indelai.
mama_x2
2008 07 21, 14:02
QUOTE(feneke @ 2008 07 21, 11:39)  maniskiui taip pat zaislai reikalingi tik ismetyt.anksciau domejosi mazais guminiais kamuoliukais,kaip numaut ratus nuo brolio masinu.Siuo metu megstamiausias zaidimas-slepynes su broliu.Esu spintoj isemus lentynas ir pritvirtinus antklodes uzvalkala,tai cia geriausia veitele maziui sleptis.Siaip daugumoj ji zavi buitiniai dalykai: saukstai,kocelas,indelai. mano ir taip buvo, kad nezaide vienas. daba jau zaidzia
olivija1981
2008 07 22, 19:14
Mes turim megstamus zaisliukus meskiuka, lele, ir pliusine karvyte
Geriausi žaislai mobilus telefonas ir televizoriaus pultas. Telefoną deda prie ausies ir bando šnekėt, o pultą nukreipia į televizorių ir jungineja kanalus. Mėgsta barškint puodus virtuvėj. Vaikiški žaislai neįdomus. Vienintelis vaikiškas žaislas, fisher price vežliukas su besisukančiais kamuoliukais ir tai neilgam, 10 minučių pažaidžia ir numeta.  Labiausiai domina žaislai su kuriais mama žaidžia  .
siuo metu net tiksliai pati nezinau kas jai labiau patinka..lele tamposi,vezimeli,siaip pradejo patikti mazi zaisliukai,zvereliai,susideda i kibireli ar rankinuka ir kur einam,tai pasiima  ..smelio deze nelabai domina kazko tais
Mes taip pat megstame viska, kas prie ukio puodai, saukstai, sluota, siuksliu dezes patikra progao pasitaikius Kartais pajudina kokia lele arba suni, kuris pats vaiksto ir loja. Dabar jau pradejo itikti kaladeles, kurias reikia sumesti i deze pagal ju formas bei trikampiai kurie susideda pagal dydi (ziuresiu kiek ilgai smaginsis)
patis idomiausi taip pat tai puodo danktis tai koks saukstas
arkadija
2008 09 21, 12:48
Knygeles labai megstam, mizikinius zaisliukus. Na ir, aisku, mobiliakus (stengiames neduoti, bet jeigu jau pamato ir pagriebia - tai laimeeees  )
Mašinytės, mašinytės ir dar kartą mašinytės - visų spalvų, dydžių ir galingumų.
mano mazoji megsta masinas,o leles tai greitai buna "isrinktos" dalimis
Traktoriukiai dideli ir mazi, su priekabomis ir be ju. Kuo daugiau, tuo linksmiau.  Na dar vienas kitas lektuvelis, kad paivairinti.
Apart buities apyvokos reikmenu  , Tomy palapine  . Dabar 1m2 men. Kiekvienam etapui vis naujai pasitarnauja. Dabar pradejo zaisti slepyniu, ku-ku is po palapines daryti  . Dar megsta labai pianinus zaislinius su visokiais ritmais, ir chicco bugna. Playsckool muzikini fontana su kamuoliukais. Plastmasini kamuoli, kuri paspaudus ivairiausi garsai-zuvyciu, drambliu, pingvinu. Knygutes. Masinyciu kol kas nelabai. Tik pastumdo kol kas traukinuka.
violetamax
2008 09 22, 19:13
Mano maziukes megstamiausi irgi ukiniai "zaislai"  Megiamiausias-kocelas  Paskui eina siuksliu maisai, distanciniai ir mobiliakai(kuriuos taip ir taikosi nuo stalo nuvogti) Su normaliais zaislais pazaidzia gal 10 min, paskui eina ieskoti kazko idomiau...
Teresiukas
2008 09 22, 22:11
Maniskis labiausiai megsta traktorius,traukinius,masinas.Ir svarbiausia,kad butu kokia priekaba  Dar labai megstam loginius zaidimus-i kibireli dedamos figureles pagal atitinkamas skylutes,deliones.
Musu mazoji, kaip ir visi dabartiniai zmones,prie technikos  ,vaiksto po visus namus su zaisliniu mobiliaku, ar y juo panasiu daiktu, pultu, skaiciavimo masinele,kartais tikru  ir pamegdzioja mane turbut, kazka sneka, bet butinai vaiksto,nes ji isvis ramiai retai pasedi.  Kartais zaidzia zinoma su tikrais zaislais, bet dazniausia tik isvercia viska,ir toliau begineja, labai megsta kokia skarele ar salika uzsidet ant kaklo ir pries veidrody staipytis,taip pat knygas megsta, zurnalus su vaikuciais. betkokiu ziaslu susidomi neilgam, gal10 minuciu, megsta kur reikia ka ydet, atidaryt,uzdaryt,
angeliux1
2008 09 23, 22:09
Na musiski irgi nesidomi labai per daug zaislais,labiua namu apyvokos daiktai domina.Puodai,pultai,apskritai viskas ko engalima  tai is galimu variantu duodam ziasti su kasete nenaudojama,labai prilipo  Zybsintis tusinukas(be sirdeles viduj).DAr namie ziadzia su pieninu tokiu ziasliniu dideliu ir kamuoliais.Kamuolius taip pat dievina,turim nuo maziausio iki skirto mankstai uz vaika didesnio
QUOTE(angeliux1 @ 2008 09 23, 23:09) tai is galimu variantu duodam ziasti su kasete nenaudojama,labai prilipo Super ideja, reikes is kur nors atkasti
Elinga_27
2008 09 24, 09:47
Na mano mazoji turbut kaip ir daugelis vaikuciu, labiausiai zavisi puodais, saukstais, net plastmasiniais buteliais nuo Coca-colos  O siaip turim daug grojanciu zaisliuku, beje paskutiniu metu kazkodel vis "praso" (parodo i lentyna) kad ant zemes sudeciau visus minkstus zaisliukus, tai apsikabina vis kuri ir myluojasi
mes turim ir kamuoliu, ir pliusiniu zaislu, ir muzikiniu visokiu zaislu bet megstamiasi tai masinos dideles ir mazos
|
|