Gal žinote kokių int. adrtesų su vasaros stovyklomis moksleiviams ;)?
Nors iki vasaros dar yra laiko, bet po truputį noriu apsiklausinėti, nes nemėgstu visko spręsti paskutinę minutę, kas į kokias vasaros stovyklas vaikus leidote ar planuojate leisti, gi dirbti reikia, o 3 mėn. vaikui per atostogas ką veikt ???Pamenu, kai aš mokiausi, tai tiesiog mokykloj būdavo tokios stovyklos, tik nežinau, ar dabar dar tokios bus.Kažkokia yra Gulbinų stovykla, su užsienio kalbom galima tiek Lietuvoj, tiek užsienyje stovyklaut.Bet nežinau, 7-metę toli nuo namų išleist dar baugu (nors kiti išleidžia :
Gal žinote kokių int. adrtesų su vasaros stovyklomis moksleiviams ;)?
Na šiaip tai brangu šiais laikais vaikus leisti į stovyklą, nors stovyklų naudos nenuneigsi. Vieną vaiką išleisti į stovyklą brangu, o du vaikus... :(
Aš praeitą vasarą sau leisti galėjau tik savaitę stovykloje abiems vaikams Giruliuose. Ir tai kadangi mano vaikai abu lanko pramoginius, tai vadovas pats kiekvienais metais organizuoja stovyklą darželio patalpose. Normali stovykla, tik du kartus per dieną šokių repeticijos.
oi, pamačiau per TV laidą, kai 2 mergaitės mistiškai skautų stovykloj žuvo :o
Nu čia žinai prisižiūrėt visko gali, kiek gyvenime ko būna. Neuždarysi gi savųjų po penkiom spynom, tai jei bus lemta, tai ir stogas užgrius. Juokauju aišku. Normalu ir natūralu, kai mamos pergyvena dėl savų vaikų.
Dauguma stovyklų be proto brangios. Mano sūnus šiemet stovyklavo keliose. Skautų stovykla paliko jam didžiulį įspūdį, nes stovyklavo prie Trakų ežero, daug maudėsi, palapinėse gyveno, naktimis į žygius ėjo, laužus kūreno. Mergaičių ne mažiau negu berniukų buvo. Man irgi pasirodė visai šauni ta stovykla. Kelis vaikus, kurie maudytis nuėjo be leidimo vieni, namo išsiuntė, reiškia saugo. Be to kaina dar nieko 200lt 14dienų. Kita stovykla - astronomų, prie Molėtų observatorijos irgi miškas, ežeras, žvaigždes stebėjo. Tik čia mėgėjo reikia, mano sūnus būrelį lanko, bet priima visus. Kaina 80lt 10dienų. O anglų kalbos stovykla man visai nepatiko. Vaikai tik iki 13val turi 4 pamokėles ir koka kolos pertraukėlę. Ir už 10dienų 400lt. Nei daug naudos, nei vaikas daug užsiėmimo turi. :-/
va, netikėtai radau dar vieną organizuojamą vasaros stovyklą Respublikinių moksleivių techninės kūrybos rūmų: www.rmtkr.w3.lt, gal kieno nors vaikas ten buvo, kokie atsiliepimai?
skautu stovyklos tikrai fainos:) mano sesuo yra patyrusi skaute (man rodos toks "laipsnis"...
As kai prisimenu savo vaikyste ir paauglyste ir stovyklas....mmmm...geri prisiminimai... Mano drauges tevai "bausdavo" ishveshdami i stovyklas, o mano tevai sakydavo "neklausysi, i stovykla daugiau nevaziuosiu.." Nezinau, aks ten man taip idomu budavo ir kas ten patikdavo
o nuo keliu metu i stovyklas leidziat? arba planuojat tai daryt?
va mums sviecia sportine stovykla vasara, su trenere vaziuos, kas buvo sake faina ten, treniruotes vyksta, bet apart ju dar elgesio, etikos pamokeles, anglu k. dar visokie mergaitems svarbus dalykeliai, vat ir galvoju, kazkaip ankstoka gal maniskei, 7 vasara bus, bet kita vertus ten tokio amziaus ir vaziuoja, vyriausios ko gero bus apie 12-13m.
Saule pro langa sviecia - vasara prisiminiau, ieskojau internete apie vaiku vasaros stovyklas ir ... grizau cia i supermama
Mamos, papasakokit apie vaiku stovyklas, kuriose buvo jusiskiai. Galvoju gal saviske (jai vasara bus 8.5 metai) isleisti, tik baisu...
Na mes turim siokios tokios patirties tai galim papasakot.
Mano Ignas buvo Kacerginej"Merkurijuj" viena karta,tai grizo euforijoj.Bet gal kad pirma karta vaziavo. Veliau buvo karate stovykloj(organizavo jo treneris), na gyveno palapinese, valgyt viresi patys, daug sportavo(ryte 4 km. begimo) tai po 3-ju dienu verkdamas prase pasiimt.Per sunku jam.O dar kai visa nakty griaudejo ir skvalas baisus buvo tai as neiskenciau ir pati nuvaziavau.Na vaizdelis buvo ne koks.Vidury sodybos atviras sulinys ,treneris gyvena nameli, vaikai palapinese.Per audra mano sunaus palapine nunese,tai jus zinot kaip jis jautesi.na zodziu parsiveziau as ji namo. O va praeita vasara buvo Karklej "Pasakos"(atrodo) stovykloj, tai vel baisiausias dziaugsmas
ERA, o kiek tavo bernaiciui metu buvo kai pirma karta stovyklon isvyko?
Dabar bandau atgamint, gal kokie 8.Na bet ten jiems labai gerai o jei dar vaikai komunikabilus tai viskas bus OK.
Kol dar vaikai mazi , tai i stovyklas leisti ne taip baisu (tokias kaip buvusios pionieriu), bet veliau, po 12metu, tai reikia labai gerai pagalvot , ivertint vaiko charakteri, daznai ten net labai geras vaikas gali iseit is kelio, draugu ytaka daug padaro. Taigi ne problema paaugliams nusipirkti alkoholio,ne viena yra atgaivine ,vadovai po pamainos is kambariu prezervatyvus sluoja ir tai vyksta jau nuo 13metu. As stovyklose nemazai laiko esu praleidusi , pazystami dirba vadovais mano dukra gal nuo 6metu , stovyklauja , bet jau siemet tai kazin ar leisiu netgi ir pas pazystamus vadovus. Niekas to vaiko nesuziures , nei aukletojai , nei apsauginiai, o patiems to protelio kartais labai pritruksta.
Bandziau klausinet ka nori veikt sia vasara , tai atsake , kad dirbti . Gal tikrai geriau tegu dirba , tik kur ta darba rasti siais laikais . O gal kas galite pasiulyti kokiu ideju? Del skautu ir panasiu stovyklu tai ji nieko pries , tik isivaizduoja ,kad per televizoriu rodomose idomiau, gal kad nebande musiskiu. Nors as apie skautu stovyklas taip pat ne kazin ka tezinau. Taigi iki 12metu leiskit vaikus pasizmonet, jie ismoksta bendraut su nepazistamais , savarankiskomo, ir siaip be tevu, tarp draugu vaikas visai kitoks .Ir tik paauglystej prasides visi baisumai.
Vasara ir man viena is diziausiu problemu. Vaikams jau 12 m. Kiekviena pavasari pradedu panikuoti, ka daryti. Kad isiusti abu vaikus i stovykla -brangu, tad ieskau pigesniu variantu. Organizuoja stovyklas prie baznyciu esantys jaunimo klubai ( nezinau, kaip tiksliai vadinasi, bet baznycioje informacija galima gauti), praejusiais metais 10 d. vaikai vaziavo- grizo labai patenkinti ( kaina apie 100 Lt)- patys tvarkesi, budejo virtuveje.
Vaikai lanko skautus ir daznai vaziuoja ne vasaros sezonu i savaitgalines 2 d. zygius- miega miegmaisiuose mokyklose ir kiekviena karta grizta pilni ispudziu ir be galo laimingi- visa vakara pasakoja apie zaidimus, konkursus. Vasara savaitei vyksta i stovykla miske. Skautai- gera, vaiku laisvalaikio praleidimo forma. Bet tai -tik 1 savaite per vasra. Apie poilsio stovyklas is pazistamu taip pat girdejau neigiamu atsiliepimu, ir ypac vyresniems vaikams. Mes daznai einame pasivaikscioti Giruliuose iseiginemis pro stovyklas- dazniausiai vyresnieji sediniuoja uz pastatu ruko ir gursnoja aluti. Puslapyje www.kurtuva.lt radau stovykla ( moko joti arkliais, juos priziureti, lauzai nakti, naktigone, ekskursijos...skamba viliojanciai) galite pasidometi. Gal zinote kokiu pigesniu poilsio ar darbo variantu vaikams vasarai Klaipedos rajone? Apie 100-150 km spinduliu nuo Klaipedos. Susidomejau stovykla Moletuose( tik kad toli mums) prie observatorijos- gal kordinates duotumete, kur kreiptis?
Praeitą vasarą apie 23.30 nuvažiavome su vyru prie ežero nusimaudyti.Ten netoliese yra vaikų poilsio stovykla.Tą vakarą vyko stovyklos uždarymas. Vaikai apie 10-15 metų vieni be vadovų vaikštinėja po mišką, žinoma apsikabinę bernaičiai mergaites, kai kurie po medžiais bando grabaliotis.Stovykloje muzika, laužas.Dar geriau, mums besimaudant atėjo koks 10 vaikų būrelis, be vadovų ir pradėjo maudytis, nuo tiltelio šokinėti, ogi buvo tamsu.Patyriau lengvą šoką
Jo, kažkaip neaktyvus šis pokalbis, o vasara jau už poros sav... Galva laužau, kur nukišti 8-metę dukrą, kad kiauras dienas prie teliko netupėtų.Kažlkur išleist toli dar nesiryžtu, o mieste vienintelis pusėtinas variantas pasirodė Marčiulionio krepšinio stovykla, bet ten vieni bernai, sakė jei užrašysiu, bus dvi mergaitės grupėj...
Gal kas žinot dar kokių variantų???
Ačiū Tuja už nuorodas
Bet peržiūrėjusi visas, kažko labai patrauklaus mažam vaikui neatradau, nes kaip minėjau, manau, kad leisti kažkur toliau važiuoti dar nedrįstu, o dieninės Vilniuje labai jau specializuotos- arba vyksta mokyklose, arba skirtos probleminiams vaikams... Bet pabandysiu perskambinėt į kelias vietas, gal pavyks kas
Saltrune, aš gal jau kokius 3 metus iš eilės leidžiu savo sūnų į dieninę stovyklą Lietuvos vaikų ir jaunimo centro, čia Vilniuje, Konsticujos pr. randasi. Mums patikdavo, nuvežam 8 val. 18 val paimam..Tik nežinau ar ir šiais metais bus tą stovykla, pernai lankem
Ka tik pietavom vaiku kavinej ir ten maciau skelbima, kviecianti i Liubertienes vaiku dienos stovykla. Priimami 3-12 metu vaikai. Veikia nuo 8 iki 18 val. Dienos kaina 30 litu. Telefonu nepamenu, nes neaktualu man buvo, bet jei susidomejot, manau paskambinus i jos privacia mokykla pasakytu visa info.
Ačiū už patarimus.
Šiandien užrašiau į Marčiulionio krepšinio mokyklos stovyklą 2-iem savaitėms, darbo dienomis 9-17. kaina 250lt. Ryte- treniruotė, po to -anglų pamoka ,pietūs, žaidimai stadione arba baiseinas, 1,5val filmai arba kompiuteriai, 1k. /sav ekskursija, vaikai sukirstyti pagal amžiaus grupes, praktiškai vieni berniukai (mūsų grupėj kol kas 2 mergaitės). Kadangi maniškė beprotiškai judri, manau jai turėtų patikti, nes moksleivių rūmuose, bent jau kai skambinau, daugiau ramūs užsiėmimai, panašesni į pamokas, ko norėtųsi išvengti... Galėsiu vėliau papasakoti, kaip sekasi, nes pamainų ten ne viena.
Mano sunus praejusia vasara buvo Marciulionio stovykloje. Sunus sake, pas juos mergaiciu nebuvo, buvo vien bernai. Viskas patiko, treneriai griezti, bet teisingi
yra, atrodo, 2 sav. stovykla ir Forum PALACE
O pas mūsų dukrą Pilaitės vidurinėj irgi bus vasaros stovykla 2 sav., po keletą mokinių leidžia nemokamai, saviškę leisiu
As supratau, kad Forum PALACE 5 d. vaiku stovykla. Tik neaisku kokios kainos
Sitas pasiulymas tikrai geras Tik tos palapines tai nelabai vilioja , tada labai nuo oro viskas priklauso ir dar nepatinka kai vadovai gyvena atskirai , ne palapinese. Bet tikesimes , kad viskas bus geriau negu kitur
Perliuk, pabandykit. Tikekimes, kad tavo dukrai ten patiks
Gal kas susiduret su sustiprinto rezimo ar sukarintom stovyklom?
Na tokiomis kad vaika grieztai priziuretu ir jis suprastu kas yra kas Seniau tikrai buvo tokiu ,na dabar gal panasu skautai ,jie ten mokosi isgyventi ir smagiai Bet reik kokios karines.Oi kaip prirasiau ,bet nemoku paaiskinti, gal kas ir taip supras Turim pazystama toki vaikinuka 12 kuriam reiktu biski drausmes , tetukai notetu pabandyt sitoki buda ,kazin ar padetu ,nes nelabai jau veikia ji kas kad ir kaip stengtusi
O skautu stovyklos netinka? Man atrodo, ten pakanka drausmes. Apie kazkokias kitokias neteko girdeti....
O paprasta pataisos darbu kolonija netinka? Arba reik luktelet, tuoj ji paims i tikra armija, kiek cia liko, 6 meteliai
na taip bet kazkam kentet juk reiks tuos 6 metelius ,jum toki kaimyna
Rado tokia stovykla Ji yra RUkloje ,bet ten priima tik socialiai remtinus ir is globos namu ,na gal dar is spec mokyklu . Ko gero netiks dar per geras ir tevai rupinasi
Mano sunus jau pernai buvo stovykloj. Jam labai patiko, bet kai nuvaziavau jo aplankyt ir pamaciau ju tvarka nameliuose, tai man , svelniai tariant, plaukai pasisiause
Siais metais zadu leisti i Chomiciaus krepsinio mokyklos stovykla. Jie turi savo sporto kompleksa Dauguose netoli ezero . Skambinau ten , klausinejausi- sake kiara para pastata saugo apsauga, didelis vaiku uzimtumas ir t.t. Gal kas buvot? Gal ka apie ja galit papasakoti?
As irgi zadu siemet leist vyresneli pas Chomiciu
Pazystu viena vadova is ten busianciu Tikrai sake kad ten tvarka .Vaikai bus uzimti visa laika kad neturetu kada nesamoniu daryti
Jau praėjo savaitė atostogų, tai galiu pasakyt, kad esulabai patenkinta leidus dukrą į Marčiulionio dieninę stovyklą. Grupėj 25 berniukai ir 4 mergaitės, padalinti į du pogrupius, visą laik užsiėmę, labai skaniai maitina (tokį dukros komplimentą pelnyt itin sunku)
Vienu pazistamu dukrai sie metai bus svente - tevai jai nupirko kelialapi i stovykla "Merkurijus".
Gal ka nors galite apie ja parasyti? Kokie jusu atsiliepimai? Ar tikrai jau ten taip uzima musu jaunima? O zadama tai daug: diskotekos, mis rinkimai, turistiniai ir naktiniai zygiai, baseinas, aerobika anglu kalbos pamokos, vairavimo mokymas, koncertai... Kaip ten su maistu? Ir kokius daiktus pasiulytumet veztis, ko daugiausia prireikia (be rubu)?
Sveiki, maniskiui yra 7 metai ir yra superaktyvus, visko prisigalvojantis vaikas, ar nebutu pavojingo toki leisti i stovykla, kaip jus manote, kas turite panasaus amziaus padauza
manau, kad nėra taip baisu, kaip mes įsivaizduojam, pirmas kartas baisiausias, mokyklų stovyklose, manau, saugiausia, o kitur-reikia kalbėtis su organizatoriais, gal ir psichologu, geriau, kai stovykla arčiau namų, bent gimtam mieste, ir trunka trumpesnę dienos dalį.
Ale skaitau ir galvoju
Ar galetum suteikti daugiau informacijos apie skautu stovykla prie traku ezero? Laabai reikia!!!!!!!!!! Isanksto dekoju
Mielos mamytes,
Ieskau stovyklos 9-meciui suneliui. Pati sedziu namie su dukryte (tuo svesim pusmeti VALIO Labai lauksiu atsiliepimu, nes isleisiu vaika pirma karta
Lietuvoje ar uzsienyje?
uzsienyje galeciau parekomenduoti, taciau tai jau gautusi reklama...
parašyk, daug kam pravers, čia besireklamuojančių apstu, bet nieko, svarbu ne per dažnai ir ne vulgariai
tik jeigu sutiks SuperMama
Ir mano 10-metis labai nori i stovykla.Net neisivaizduoju kur leisti.Galvojau prie juros i Karkle,bet gana toli pirmam kartui.Gal i Merkurijaus leisiu.Cia prie Kauno.
Gal kas galit papasakoti ka Merkurijaus stovykloj vaikai veikia?
Perskaiciau, kad vasara vyks kazkokie sporto renginiai vaikams stai cia.
Labas.
Jusu pazistami tikrai gali lengva sirdim isleisti savo dukryte i sia stovykla. Be to, butent Merkuriju ir rekomenduociau. Dirbau ten kelias vasaras ir pamainas. Vadovai, aukletojai, ir apskritai, visas kolektyvas nepaprastai geri zmones. Vaikams tikrai neleidziama nuobodziauti. Ir tikrai visa tai yra, kas isvardinta jusu sarase ir dar daugiau. Zinoma, jeigu vaikas yra pasyvus, nieko nenorintis ir niekuo nesidomintis, tai jam ir nebus smagu, ir negarantuoju, kad patiks. Aukletojai uzsiima su vaikais, kurie pasiruose dalyvauti renginiuose. Juk stengiamasi pasirodyti kuo sauniau pries kitus burius. O stengiamasi itraukti i veikla visus vaikus, bet ne daznai pasiseka itraukti uzsispyrelius. Maistinimas pateikiamas 5 kartus dienoje. Manau be rubu ten daugiau ir nieko nebereikia Tai manau tiek
O kur yra ta Merkurijaus stovykla - kokiam rajone? Ir kiek kainuoja pamaina?
oi del to merkurijaus, tai tikrai savo dukros ten neleisciau, kazkoks kosmaras. Brolis ten mano buvo prie 3 metus, atvaziuodavau kartais pas ji, tai vaizdeliu prisiziurejau ir prisiklausiau visko
Mano sunus (8m) lanke 2 savaites Marciulionio krepsinio stovykla. Jam labai patiko
|