Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Saugaus gyvenimo taisyklės vaikams
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
Pages: 1, 2, 3, 4
Akvilchikas
musu mazoji tai turejo didele problema del ejimo per gatve, dabar jai 5metukai.... doh.gif tai viena diena truko kantrybe ir paprasiau tecio draugo (jis policininkas), kad jai paaiskintu, kad negalima begti, nes policija duos bauda, nes policija saugo zmones, o zmones turi saugoti save ir pan.... ax.gif tai jai labai tiko tas paaiskinimas ir ji dabar duoda ranka ir nebega i gatve.... thumbup.gif beje, padejo ir telebimbam dainele apie sviesofora (pavadinimo nepamenu), tai dabar eidama dar ir sako: - paziurek i kaire, ziu ziu, paziurek i desine, ku ku lotuliukas.gif
protinga_blondine
Mamytes, jus man paaiskinkit, kaip suvaldyti 2.9 m monstre biggrin.gif Kaip jai isaiskint apie pavojus, kai dar galvele nelabai veikia? g.gif Bega nuo mamos kuo toliau - neatsigrezdama. Bandziau jau sleptis ir stebejau, ka darys. Jai visiskai "dzin", kad mamos nemato doh.gif Bega ten kur masinu daug, kur zmoniu daug, neduoda rankos, parduotuvej irgi bele ka daro... Graziuoju nesusisnekesi - jau isbandyta simtus kartu. Jeigu reksi ant jos, kaip isprotejus - GAL ir sureaguos, bet ne visada. g.gif Kartais galvoju, kad zmones gatveje mane pamisusia palaiko umn.gif Bet toks vaikas, kaip mano is proto tikrai gali isvaryti doh.gif Ir nesupranta, kad tas rekimas, aiskinimas ir pan yra del jos pacios saugumo... frusty.gif
Ratukas

QUOTE(Renata_Bo @ 2011 03 31, 03:48)
Mano sunus dar visai mazas, gal ir saugot maziau  nuo ko reikia,bet nuo pirmu dienu tenka saugoti...  nuo kai kuriu zmoniu. Tai prieina uz kojytes paima.Tai uz skruosto kokia bobute, tai plaukucius. Dabar vis dazniau prieina su saldainiais. Man asmeniskai baisoka - sokoladiniu saldainiu beveik neduodu o jie tuos ciulpiamus kysa. Nesupranta ar ka kad dar per mazas ir  paspringt gali. Tie duoda - as atimu, vaikas verkia o jie dar savo trigrasi kysa - duokyt vaikui saldaini kas jus per mama cia gi nieko blogo. O kas isvis per zmones kad prie svetimu vaiku lenda? Dabar kaskart kur einant vaikui kartoju, nieko neimk is svetimu, bet kur cia paaiskinsi 2 meciui  doh.gif
*

Nu zinokit mano mazajam dar tik 1,8 metu, bet irgi jau tenka daznai sudrausminti netuziastus saldaini ir cipsu dalintojus doh.gif

Labai nepatinka, kai kazkas pradeda moralizuoti - dabar nei vienas neuzauga be cipsu ir coca colos... I tai as atsakau, tai kuo veliau paragaus, tuo jam bus geriau.

Dziaugiuosi, kad kolkas vaikas dar nezino kas yra saldainiai, tai ir nera isteriju juos pamacius smile.gif

QUOTE(protinga_blondine @ 2011 06 07, 17:44)
Mamytes, jus man paaiskinkit, kaip suvaldyti 2.9 m monstre biggrin.gif  Kaip jai isaiskint apie pavojus, kai dar galvele nelabai veikia? g.gif  Bega nuo mamos kuo toliau - neatsigrezdama. Bandziau jau sleptis ir stebejau, ka darys. Jai visiskai "dzin", kad mamos nemato doh.gif  Bega ten kur masinu daug, kur zmoniu daug, neduoda rankos, parduotuvej irgi bele ka daro... Graziuoju nesusisnekesi - jau isbandyta simtus kartu. Jeigu reksi ant jos, kaip isprotejus - GAL ir sureaguos, bet ne visada. g.gif  Kartais galvoju, kad zmones gatveje mane pamisusia palaiko umn.gif  Bet toks vaikas, kaip mano is proto tikrai gali isvaryti doh.gif Ir nesupranta, kad tas rekimas, aiskinimas ir pan yra del jos pacios saugumo... frusty.gif
*

Turim ta pacia beda - rankytes isejus i lauka neduoda, bega kur akys mato, nesidairo ar as esu salia.
Ir rekimas tikrai nepadeda.
Manau tiesiog reikia islaukti, kol siek tiek gudresni maziukai musu pasidarys.
Kaip sake man mama, as tokia pat buvau, tai gal nuo 5 metu jaubuvo galima su manim i zmones ramiau keliauti doh.gif
orchideja@
nezinau ar as cia taip isauklejau, bet maniske peiliu astriu kaip ji sako neima, o tik stalini, kur i paryziu gali drasiai joti, jei pabega nuo manes, tai atsistojusi laukia, kol ateisiu, su svetimais isvis nekalba, net su darzelio aukletoja biggrin.gif o saldaini jei kas duoda as turiu paimti, nes ji neima blush2.gif kiek is to gerio, nezinau, bet kol kas problemu nerasta, tikiuosi ir nebus biggrin.gif
buvo karta pardoj uzlindus kazkur kad as jos nemaciau ir ji manes nemate, tai kai paleido dudas iskart ja suradau lotuliukas.gif dabar stengiasi nenueiti toli, arba liepia man eiti kartu su ja:)
Auksaranke7
QUOTE(aifa @ 2004 06 03, 18:23)
Aš viriau 1,5 metų vaikui dešrelės ant viryklės, vyras sėdėjo prie stalo ir laikė vaiką ant kelių. Kai aš ėjau su puodu nuo viryklės link kriauklės nupilti vandens, vaikas nuslydo tarp vyro kojų pro rankas nuo kelių ir puolė prie manęs. Aš dar ir dabar matau tą vaizdą, kai verdantis vanduo bėga ant į mane žiūrinčio kūdikio veido. Veidą mes iš karto pakišome po šalto vandens srove, tačiau nepagalvojome nuplėšti rūbų ir pažiūrėti, ar nėra kitų nuplikinimų.
<..>
O daugelio nelaimių žalą ir pasekmes galima labai sušvelninti laiku suteikus reikiamą pagalbą. Kiekviena mama turėtų mokėti elsgis nudegimo, cheminio apsinuodijimo, kraujavimo atveju, mokėti daryti kūdikiui ir vaikui dirbtinį kvėpavimą.
*

o aš, va dabar skaitau http://www.homeopath.lt/nudegimu_gydymas_pirmoji_pagalba

jog
" Nudegusį plotą ne šaldžiau, o šildžiau, t.y. ant nudegusio ploto leidau šiltą vandenį! Čia slypi labai svarbus momentas: kai nudegintą plotą drąstiškai šaldome (veikiame priešingu) mes prarandame ribinio pažeidimo audinius, nes tuos audinius, kuriuos dar ne visai sudegino karštis, mes pribaigsime šalčiu: kai šaldome, sukeliame odos kraujagyslių spazmą ir tie audiniai, kurie galėtų būti išsaugoti miršta dėl maisto ir deguonies stokos*."

Tai KAIP IŠTIESŲ REIKTŲ SUTEIKTI TEISINGĄ PIRMĄJĄ PAGALBA NUSIDEGINUS? g.gif
Galbūt yra čia medikų ar kitų nusimanančių suteikiant pirmąją pagalba?
arna
QUOTE(wytaute69 @ 2009 10 23, 23:24)
auginu dvynukus, isleidau su savo mama i lauka. Verdu pietus, pritrukau sviesto. Iseinu i lauka o ten vaizdelis - mlaiko ant ranku viena vaika NUSiSUKUS nuo kito, o tuo metu kitas vaziuoja su stumdomu zaislu tiesiai i gatve !!!!!
TAigi norejau pasakyti, kad netgi artimiausiems zmonems reikia paaiskinti taisyles, kurios atrodo pacios elementariausios!!!
Pasirodo pervertinau savo mamos sugebejimus...tikrai net nepagalvojau kad ji gali leisti vaikams sitaip nesaugiai zaisti ir taip nepriziureti ju...zianu kad ne is blogos valios o is zioplumo, bet jei vaika butu nutrenkusi masina, butu visiskai vienodai kokie motyvai paskatino ja nepriziureti vaiku....
*

Teko matyt tokią situaciją, kai viena iš dvynukių vos nepakliuvo po mašina. Darželio kieme močiutė vedžiojosi anūkėles gal kokių pusantrų ar dviejų metukų. Ir vienu metu abi pasileido į skirtingas puses. Kol vieną vijosi, kita išsmuko pro vartelius ir jau lėks į gatvę. Aš ką tik pastačius mašiną kitoje gatvės pusėje lipau iš jos, o netolies jau važiavo kita. Pati nepajutau kaip užrikau "stok". Išgąsdinau vaiką, bet jis sustojo.
Tik norėjau pasakyti, kad ne viską įmanoma numatyti, o auginant vaikus kartais praverstų ir atsagrinių akių ir rankų pora smile.gif
minijuke
QUOTE(Renata_Bo @ 2011 03 31, 03:48)
Mano sunus dar visai mazas, gal ir saugot maziau  nuo ko reikia,bet nuo pirmu dienu tenka saugoti...  nuo kai kuriu zmoniu. Tai prieina uz kojytes paima.Tai uz skruosto kokia bobute, tai plaukucius. Dabar vis dazniau prieina su saldainiais. Man asmeniskai baisoka - sokoladiniu saldainiu beveik neduodu o jie tuos ciulpiamus kysa. Nesupranta ar ka kad dar per mazas ir  paspringt gali. Tie duoda - as atimu, vaikas verkia o jie dar savo trigrasi kysa - duokyt vaikui saldaini kas jus per mama cia gi nieko blogo. O kas isvis per zmones kad prie svetimu vaiku lenda? Dabar kaskart kur einant vaikui kartoju, nieko neimk is svetimu, bet kur cia paaiskinsi 2 meciui  doh.gif
*

svetimi lendantys prie vaiku, mano manymu, nepateisinamas elgesys... nesuprantu, kaip galima lysti ir dar kazka siulyti, bet ir mums taip daznai buna. o dar kai mociutes- nusiveda anukeli i parduotuve ir nuperka maiseli pigiu ledinuku- bet daug- man siaubas ima. juk dantu jos nesutaisys... toks pasenes poziuris
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.