Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pirštinytės
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
LaToja
Gime balandzio 21, tai dejau gal kokias 10 dienu ir tai tik del to, kad nagai buvo ilgi, gulejom ligonineje del bedu ir begalejau nukirpti, o jis vis kitaip veida susibraizydavo doh.gif
Dinulyte
Nedejau visai.
Austejos*Mamyte
As taipogi nedejau ir nededu savo mazajai ,gydytoja kategoriskai uzdraude, nes tai trukdo vystymuisi,liepe tik nagus karpyti, kad nedryksteltu veiduko.Dabar pagalvoju kad su tom pirstinytem man kaip tramdomais marskiniais doh.gif
Is ties vaikutis turi judeti laisvai,juk musu pilvuke pirsciukus kiso ir i burnyte ir i nosyte smile.gif
dovaite
Iki menesio
braske25
Su pirstinytem buvo tik ligonineje, namie nededavau
jordan
kadangi gimdziau vasara,tai tik pirma para uzdejau,o paskui nemaciau tiklso tai daryt 4u.gif kaip ten bebutu,bet vaikuciai pazindinasi jausdami 4u.gif
zhulikele
nedejau visiskai
Impe
Namie pirštinytes nešiojom iki mėnesio, dabar tik į lauką einant užsidedame smile.gif. Mums 5 su puse savaitės.
*baRboSa*
Nedejau nei sunui,nei dukrai schmoll.gif O ir dabar nesiruosiu det schmoll.gif
anoli86
Pirstinytes dejau kai gulejom ligoninei, o poto tik po maudyniu smile.gif dabar jau visai nededu
ritat29
Mano pupulis su pirstynytem buvo tik tol, kol buvom ligonineje (1 sav.). smile.gif
Grudelis2009
QUOTE(anoli86 @ 2011 09 21, 23:36)
Pirstinytes dejau kai gulejom ligoninei, o poto tik po maudyniu  smile.gif  dabar jau visai nededu
*

mano dukrytei tik ligoninej buvo uzdeje, bet po keliu valandu as nuemiau ir daugiau nedejau, nes manau kad kudikis turi viska jausti, lyteti naturaliai, o kad truputuka isidreskia, tai nieko tokio, reikia tik nagucius dazniau pakarpyti smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Grudelis2009 @ 2011 09 22, 21:27)
mano dukrytei tik ligoninej buvo uzdeje, bet po keliu valandu as nuemiau ir daugiau nedejau, nes manau kad kudikis turi viska jausti, lyteti naturaliai, o kad truputuka isidreskia, tai nieko tokio, reikia tik nagucius dazniau pakarpyti smile.gif
*

tongue.gif
lina-linutia
savaite po gimdymo smile.gif
ievvuuze
visai nenaudojom biggrin.gif
Mazena sv.
o mes lygiai menesi ,nes nenorejau kirpti naguciu (sake negalima)... smile.gif
Nuotaikele
Pirma menesi ir tai ne visada su pirstinem. man patiko liest jo rankytes ax.gif
Keja
QUOTE(ritat29 @ 2011 09 22, 09:35)
Mano pupulis su pirstynytem buvo tik tol, kol buvom ligonineje (1 sav.).  smile.gif
*

Mano irgi 4u.gif namie neddejau ir nemaciau reikalo, nagucius nukarpiau ir psio biggrin.gif
banginute
as tai isvis nedejua ir ligonineje mums sake nedet smile.gif
emija2008
na gal savaite, ir tai pagrinde nakciaio,kad silciau butu
Aelija
Beveik nedejau, na, gal keleta kartu, ligoninej pirma para, dar namie pabandziau, bet kad vis pamesdavo nuo rankytes, tai ir nedejom daugiau smile.gif
Vaniliniai Ledai
nedejau nei vienam nei karto mirksiukas.gif
zuikaa
su pirstinyte maximum savaite buvom, net VGN patare ju nedeti smile.gif
egvida
visą pirmą mėn. dėjau, o vėliau pagal poreikį, kai rankytės šaltos būdavo
vasilyysa
4u.gif nedėjau visai, kažkaip pajuto, kad per stipriai prie veiduko lenda , greitai suprato ko daryti nereikia ax.gif
Ir vėl Pavasaris ateis...
QUOTE(Grudelis2009 @ 2011 09 22, 21:28)
mano dukrytei tik ligoninej buvo uzdeje, bet po keliu valandu as nuemiau ir daugiau nedejau, nes manau kad kudikis turi viska jausti, lyteti naturaliai...

Ir as tokios pat nuomones, todel maziuke augo be pirstiniu
Giveta
dėjau iki mėnesio laiko,bijojau, kad nesusibraižytų veiduko su nagučiais, ir nesinorėjo, kad svetimi čiupinėtų rankytes atėję aplankyti. 4u.gif
begotatas
tik pirma menesi dejome, o veliau visai nedejom.
Cassiopeia
Namie pirštinyčių nedėjau ir nededu schmoll.gif Lietimas rankutėmis - vienas būdų, kuriais kūdikėliai susipažįsta su pasauliu.

Vienu metu buvo apynagės paraudę, tai pediatrės patarta karta į parą tepdavau brilijantine žaluma. Tada nakčiai užmaudavau pirštinytes iki pirmo pabudimo - bet tik todėl, kad neišsitepliotų žaliai biggrin.gif
freulin26
Mano mažylė nė vienos dienos nepraleido su pirštinėm. Į ligoninę vežiaus pirštinytes, bet akušere nustebo jas pamačiusi ir pasakė: juk pilvelyje mergytė buvo be pirštinyčių ir nieko nenutiko. Paklausiau jos ir namuose nedėjau pirštinyčių, mergytė kartais įsibrėžia nosytę ar žanduką, bet praeina diena ir praeina tas įbrėžimas, juk vaikučių oda taip greit atsinaujina smile.gif mano mažylei labai patinka apžiūrinet savo pirštukus ir negalėjau jų paslėpt po pirštinėm smile.gif
Aga
Mums ligoninėje liepė nedėt, vien todėl, kad patys namie būnam be pirštinių ir kepurių, o antra, nes dedant pirštines, kad nesusibraižytų, darom vaikui meškos paslaugą. Po kiek laiko, kai vaikas būna didesnis ir nuimam, vaikui būna šokas, jis taip nepratęs, gali net labiau susibraižyti. Medikų nuomone, reikia iškart pratint būti be jų, kad vaikui įpratus nekelti šoko nuimant.
Sakura91
Mano mazylei ligonineje dave rubelius su pirstinytemis, nes mano rubeliai buvo didoki...tai dar grizus po ligonines koki menesiuka dejau jai pirstynytes, nes bijojau, kad isidreks...dabar jau nebededu, tai ji labai jau megsta savo rankas paciulpt ar pakramtyt, tai rankos nuolat atsala, bandau nuo to atpratint...kai matau, kad ciulpia patraukiu rankytes nuo burnytes...jai labiau patinka rankas ciulpt, nei ciulptuka:D
Latte kava
Pirstines dejau gal pora savaiciu. Buvo vasara, silta,tai tiesiog nagus dazniau kirpdavau biggrin.gif
maukis2
QUOTE(Aga @ 2012 04 26, 20:50)
Mums ligoninėje liepė nedėt, vien todėl, kad patys namie būnam be pirštinių ir kepurių, o antra, nes dedant pirštines, kad nesusibraižytų, darom vaikui meškos paslaugą. Po kiek laiko, kai vaikas būna didesnis ir nuimam, vaikui būna šokas, jis taip nepratęs, gali net labiau susibraižyti. Medikų nuomone, reikia iškart pratint būti be jų, kad vaikui įpratus nekelti šoko nuimant.
*

as nesutikciau su daktaru nuomone. ir dar daktaru palyginimas, kad pilvely buvo be pirstiniu irgi nlb atitinka, tai pilvely jis ir be rubu buvo, tai gal ir nuoga ji laikyt kai gims? blink.gif o jei rimtai tai asmeniskai as uz pirstinaites bent menesiukui, vistik gimus jam viskas nauja ir nlb manau malonu draskyti paciam save g.gif blush2.gif o per daznai ir per trumpai karpyti nagucius irgi nera gerai, tai manau tam tas pirstinytes ir sugalvojo smile.gif
Cansado
schmoll.gif nereik tų pirštinyčių, tegu čiupinėja leliukas pirštukais viską, tikrai jau tiek nenusidrasko, kad reikėtų saugot..aš dėjau pirmom dienom, kol gulėjom GN, grįžus namo - jokių pirštinių ir gyvas sveikas vaikas.. biggrin.gif
anita x
Mes dejom pirma menesi, nes draskydavo veiduka. O veliau jau nededavom
Pamaiviuke
Mes dėjom pirštinytes tik pirmas porą dienų, kai vaiko rankytės būdavo vėsios, paskui jokių pirštinyčių. Nematau reikalo kam varžyt vaiką ir jo judesiukus.
nerealiai
Pirštinytes bandžiau dėti pirmajam mažiui, bet labai nepatogu. Krenta. Daug patogiau pižamytės su užlenkiamomis rankovėmis. Jei reikia - užlenkei, jei ne - atlenkei smile.gif
jolanta9
nedėjau visai
paciute
Mums jau ligonineje jas nueme, tik priestai pasake nagucius nukarpyti smile.gif Daugiau ir nebedejau
bordo
Aš tai nedėjau jų visai schmoll.gif Nes nagučiai nebuvo ilgi,gal jei būtų pradėjęs braižytis veiduką būčiau uždėjus smile.gif
inetukea
as dejau tik pirma menesi
Ulryka
Gal kokia savaite, kol nagucius nukarpiau, ir kartais nakciai uzdedavau jei rankytes saltos budavo:)
Sairella
As visai nedejau pristinyciu, nei vieno karto smile.gif net tu atlenkiamu rankovyciu neatlekdavau smile.gif nereikejo smile.gif vasar, silta buvo, beto svarbu neperkaitint, maniske nesidraske, tai nemaciau tam tikslo ir reikalo smile.gif Naguciai pradzioj kaip popieriukas plonyciai buvo, tai nepavojingi tongue.gif
Kety
Mes dėjome pirmą mėnesį, o ir vėliau tekdavo uždėti, nes žiemą pas mus bute tikrai šalta būdavo ir rankytės šąlo sad.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.