Gime balandzio 21, tai dejau gal kokias 10 dienu ir tai tik del to, kad nagai buvo ilgi, gulejom ligonineje del bedu ir begalejau nukirpti, o jis vis kitaip veida susibraizydavo
Nedejau visai.
As taipogi nedejau ir nededu savo mazajai ,gydytoja kategoriskai uzdraude, nes tai trukdo vystymuisi,liepe tik nagus karpyti, kad nedryksteltu veiduko.Dabar pagalvoju kad su tom pirstinytem man kaip tramdomais marskiniais
Is ties vaikutis turi judeti laisvai,juk musu pilvuke pirsciukus kiso ir i burnyte ir i nosyte
Iki menesio
Su pirstinytem buvo tik ligonineje, namie nededavau
kadangi gimdziau vasara,tai tik pirma para uzdejau,o paskui nemaciau tiklso tai daryt
nedejau visiskai
Namie pirštinytes nešiojom iki mėnesio, dabar tik į lauką einant užsidedame
Nedejau nei sunui,nei dukrai
Pirstinytes dejau kai gulejom ligoninei, o poto tik po maudyniu
Mano pupulis su pirstynytem buvo tik tol, kol buvom ligonineje (1 sav.).
QUOTE(anoli86 @ 2011 09 21, 23:36) mano dukrytei tik ligoninej buvo uzdeje, bet po keliu valandu as nuemiau ir daugiau nedejau, nes manau kad kudikis turi viska jausti, lyteti naturaliai, o kad truputuka isidreskia, tai nieko tokio, reikia tik nagucius dazniau pakarpyti Papildyta: QUOTE(Grudelis2009 @ 2011 09 22, 21:27) mano dukrytei tik ligoninej buvo uzdeje, bet po keliu valandu as nuemiau ir daugiau nedejau, nes manau kad kudikis turi viska jausti, lyteti naturaliai, o kad truputuka isidreskia, tai nieko tokio, reikia tik nagucius dazniau pakarpyti
savaite po gimdymo
visai nenaudojom
o mes lygiai menesi ,nes nenorejau kirpti naguciu (sake negalima)...
Pirma menesi ir tai ne visada su pirstinem. man patiko liest jo rankytes
as tai isvis nedejua ir ligonineje mums sake nedet
na gal savaite, ir tai pagrinde nakciaio,kad silciau butu
Beveik nedejau, na, gal keleta kartu, ligoninej pirma para, dar namie pabandziau, bet kad vis pamesdavo nuo rankytes, tai ir nedejom daugiau
nedejau nei vienam nei karto
su pirstinyte maximum savaite buvom, net VGN patare ju nedeti
visą pirmą mėn. dėjau, o vėliau pagal poreikį, kai rankytės šaltos būdavo
QUOTE(Grudelis2009 @ 2011 09 22, 21:28) mano dukrytei tik ligoninej buvo uzdeje, bet po keliu valandu as nuemiau ir daugiau nedejau, nes manau kad kudikis turi viska jausti, lyteti naturaliai... Ir as tokios pat nuomones, todel maziuke augo be pirstiniu
dėjau iki mėnesio laiko,bijojau, kad nesusibraižytų veiduko su nagučiais, ir nesinorėjo, kad svetimi čiupinėtų rankytes atėję aplankyti.
tik pirma menesi dejome, o veliau visai nedejom.
Namie pirštinyčių nedėjau ir nededu
Vienu metu buvo apynagės paraudę, tai pediatrės patarta karta į parą tepdavau brilijantine žaluma. Tada nakčiai užmaudavau pirštinytes iki pirmo pabudimo - bet tik todėl, kad neišsitepliotų žaliai
Mano mažylė nė vienos dienos nepraleido su pirštinėm. Į ligoninę vežiaus pirštinytes, bet akušere nustebo jas pamačiusi ir pasakė: juk pilvelyje mergytė buvo be pirštinyčių ir nieko nenutiko. Paklausiau jos ir namuose nedėjau pirštinyčių, mergytė kartais įsibrėžia nosytę ar žanduką, bet praeina diena ir praeina tas įbrėžimas, juk vaikučių oda taip greit atsinaujina
Mums ligoninėje liepė nedėt, vien todėl, kad patys namie būnam be pirštinių ir kepurių, o antra, nes dedant pirštines, kad nesusibraižytų, darom vaikui meškos paslaugą. Po kiek laiko, kai vaikas būna didesnis ir nuimam, vaikui būna šokas, jis taip nepratęs, gali net labiau susibraižyti. Medikų nuomone, reikia iškart pratint būti be jų, kad vaikui įpratus nekelti šoko nuimant.
Mano mazylei ligonineje dave rubelius su pirstinytemis, nes mano rubeliai buvo didoki...tai dar grizus po ligonines koki menesiuka dejau jai pirstynytes, nes bijojau, kad isidreks...dabar jau nebededu, tai ji labai jau megsta savo rankas paciulpt ar pakramtyt, tai rankos nuolat atsala, bandau nuo to atpratint...kai matau, kad ciulpia patraukiu rankytes nuo burnytes...jai labiau patinka rankas ciulpt, nei ciulptuka:D
Pirstines dejau gal pora savaiciu. Buvo vasara, silta,tai tiesiog nagus dazniau kirpdavau
QUOTE(Aga @ 2012 04 26, 20:50) Mums ligoninėje liepė nedėt, vien todėl, kad patys namie būnam be pirštinių ir kepurių, o antra, nes dedant pirštines, kad nesusibraižytų, darom vaikui meškos paslaugą. Po kiek laiko, kai vaikas būna didesnis ir nuimam, vaikui būna šokas, jis taip nepratęs, gali net labiau susibraižyti. Medikų nuomone, reikia iškart pratint būti be jų, kad vaikui įpratus nekelti šoko nuimant. as nesutikciau su daktaru nuomone. ir dar daktaru palyginimas, kad pilvely buvo be pirstiniu irgi nlb atitinka, tai pilvely jis ir be rubu buvo, tai gal ir nuoga ji laikyt kai gims?
Mes dejom pirma menesi, nes draskydavo veiduka. O veliau jau nededavom
Mes dėjom pirštinytes tik pirmas porą dienų, kai vaiko rankytės būdavo vėsios, paskui jokių pirštinyčių. Nematau reikalo kam varžyt vaiką ir jo judesiukus.
Pirštinytes bandžiau dėti pirmajam mažiui, bet labai nepatogu. Krenta. Daug patogiau pižamytės su užlenkiamomis rankovėmis. Jei reikia - užlenkei, jei ne - atlenkei
nedėjau visai
Mums jau ligonineje jas nueme, tik priestai pasake nagucius nukarpyti
Aš tai nedėjau jų visai
as dejau tik pirma menesi
Gal kokia savaite, kol nagucius nukarpiau, ir kartais nakciai uzdedavau jei rankytes saltos budavo:)
As visai nedejau pristinyciu, nei vieno karto
Mes dėjome pirmą mėnesį, o ir vėliau tekdavo uždėti, nes žiemą pas mus bute tikrai šalta būdavo ir rankytės šąlo
|