Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pirštinytės
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Jautukas
o kam jų riekia ?? blush2.gif
tik į lauką kai šalta
Lantaja
Aš nedėjau jokių pirštinyčių vaikui, nors gimdymo namuose pimygtinai reikalavo, tai tik keletą kartų esu užmovus rankovytes. Dažnai darom manikiūrą, o pirštines naudojam tik žiemines biggrin.gif
fasion149
Visai nedejom.
damora
As tik gimdymo namuose dejau, o grizom namo nusikarpem nagucius ir daugiau nejom (nors kartais ir apsidraskydavo)
Raganaa999
QUOTE(megyte @ 2009 02 15, 13:18)
as dejau pirstinytes iki 1 menesio, maziui smarkiai puliavo akyte tai daktare rekomendavo mauti pirstinytes kad neuzkresu maziukas kitos akytes.
*

mums truputi irgi puliavo akyte tik grizus is ligonines, bet nieko nesake del pirstinyciu g.gif o tai plikom rankom galii uzkresti kita akyte o su pirstinytem negali? g.gif
-Aiva-
QUOTE(visokio skonio pupelės @ 2009 02 15, 12:48)
Dėti kaip galima trumpiau - juk vystosi visi jutimai per pirštų galiukus. Pumpurėlis jas dėvėjo gal tik.. porą valandų gimdymo namuose  mirksiukas.gif
*

drinks_cheers.gif visiskai pritariu. Mes dejom ir gi tik kelioms valandoms, kol ligoninej buvom, nes gime su labai ilgais nagiukais biggrin.gif , tai kol nebuvau padarius ''manikiuro'' nenorejau, kad susidraskytu veiduka ax.gif
Kristalinė mergaitė
PIRMOM DIENOM
almani
As menesi maziausiai dejau, nes nagu nejo nukarpyt smile.gif Mano mazyte labai nerami buvo, skausmai kamavo, tai nagu buvo neimanoma nukarpyt. Jau kai uzmigdavo, tai bijodavau liest, ant pirstu galu vaiksciojom verysad.gif
inetata
pirstinyciu niekada nedejau schmoll.gif nesuprantu kam mamos as deda? g.gif
rasrai
pirstiniu nedejom net ligonineje- naudojausi ant marskineliu rankoviu esanciom specialiom pirstinytem. Ir dabar bandau prisimint, ar namuose dar atlenkdavau.. g.gif , nea, nebesinaudojau, kaip ir kepuryte - tik ligonineje, ir aisku maudavau einant i lauka 4u.gif
Lavrynka
Aciu uz info , kaip supratau pirstiniciu vienos poros tikrai uzteks kraitelyje , tam kad i ligonine paimt mirksiukas.gif
Jureka
o mes ilgai naudojom namie pirstinytes, musu panelei labai greitai naguciai augo ir nevalingai apsidraskydavo veiduka, nosyte, todel dejom gal net menesi ar ilgiau, turejom gal 4-5 poras.
Unuka
Na, o mes nedėjome patalpoje pirštinyčių visiškai, nors ir gimė su toookiu manikiuru, tačiau dar nė karto nebuvo susidraskęs veiduko smile.gif
cioliuke
mano maziukui 2 men tuoj bus, bet pirstinytes maunames kai vesu namie arba i lauka kai einame. muvejome pirstines gal kokias pirmas 2 sav kaip ir kepurele namie uzdedavau tik naktim pirmas 2 sav, po to tik kaip i lauka einam smile.gif
Pjaf
visai nedejau smile.gif
egliukasm
as ir visai nedejau mirksiukas.gif manau cia svarbu kokybiskai nukarpyti naguciai, kad vaikiukas neapsidraskytu smile.gif
baracuda1
virs 2 men tik nuemiau pirstinytes ax.gif
Karna
aš niekada nenaudojau pirštinyčių kūdikiui namie, man jos atrodo visiškai nereikalingas daiktas.

ir kaip tik neseniai kalbėjau su akušere, dirbančia gimdymo namuose (čia, Norvegijoje). ji pasakė, kad dar yra nedaug moterų, kurios gimdymo namuose deda pirštinytes, bet naujagimių seselės tam nepritaria schmoll.gif

ir paaiškino, kodėl. naujagimiai ir vyresni kūdikiai gi makaluoja rankytėm kaip malūnai, prisiliečia ir prie veiduko, ir prie anklodėlės ir pan. akušerė sakė, kad per šituos pirmuosius prisilietimus jie jau pradeda pažinti pasaulį, ir pirštinytės tik trukdo tam schmoll.gif

o nagučius gi reikia kirpti, ir nebus problemos mirksiukas.gif
pukepuke
Mes iki menesio kazkur dejom. Sunku buvo, tai manikiuru nebuvo laiko rupintis blush2.gif Ir dabar turim kartais i lauka maunames kai salta smile.gif
*caffe macchiato*
kol suejo menesiukas tai tikrai dejau pirstinytes, gal ir ilgiau, jau nelabai ir prisimenu doh.gif bet dejau ne del manikiuro, o del to, kad maziukas, tai maniau, kad salta ax.gif
kutasik
Na mes tai naudojom ilgokai pirstinaites iki 5men.nakciai ipac nes ciulpe pirstuka.Na kol naudojom pirstinaites neciulpe o vat db vel pradejo. doh.gif
vetruze
as dejau tik i lauka,namie ne,taip patare gydytoja,nieko neatsitiko
kutasik
nu kaip kam.nu i lauka aisku butinos pirstinaites smile.gif
inesa marija
mes tai naudojom pirstinaites iki 2 men smile.gif bijojom, kad apsidraskys...
Doviljana
kambary nenaudojom visai-nematėm reikalo jei nagučiai nukirpti g.gif
sanli
mes visiškai nenaudojom pirštinyčių schmoll.gif netgi kai gimė.Nors ir buvau pasirūpinusi piršinytėm bet neteko nei karto užmauti ir nebuvo jokių susibraižymų ar dar kažko panašaus smile.gif man labiau patikdavo matyti kaip ji lanksto savo pirštukus ir manau kad jai pačiai buvo geriau g.gif rolleyes.gif
rredute
pirma menesiuka naudojom
vikusedo
iki dvieju menesiuku naudojom. labai mosikuodavo, ir buvo karta skaudziai isibrezusi verysad.gif . nagucius karpydavom i savaite karta ar du doh.gif , bet vistiek sugebedavo isibrezti, tai muvejom pirstinikes doh.gif
Niktė
Mano abudu vaikai būdavo su pirštinytėm tik kai eidavom į lauką rolleyes.gif
lo-lo
Nedėdavau pirštinyčių niekad, nei vienam, nei kitam vaikui g.gif
žydrynė
Mes irgi nenaudojom pirštinyčių išvis,nuo gimimo buvom laisvais pirštukais rolleyes.gif
Panelė_Monika*
Mano žirnis nesidrasko bet pirštines dedu g.gif
Ajms
silti orai nemanau kad bereikalingos tos pirstinytes...na zinoma kartais kai lauke saltoka uzmaunu jas smile.gif
Shatura
QUOTE(memelietė @ 2009 01 20, 12:14)

*

As pirstiniu nedejau, nes nuolat nusmukdavo, bet turejau siaustinukus su uzsiutom rankutem. iki 2 men rengiau tais siaustinukais. ir dabar, jei namuose salta uzmaunu. Mano merga gime su ilgiausiu manikiuru. daktare sake iki menesiuko nekirpt. del to ir saugojom

QUOTE(kutasik @ 2009 06 12, 12:20)
nu kaip kam.nu i lauka aisku butinos pirstinaites smile.gif
*

dabar jau nebededu pirstiniu i lauka.
Papildyta:
smile.gif
EDITUKA2004
pagal poreiki biggrin.gif
Vaiva.S
pirstinytes naudojom gal tik kokias tris savaites kambary, ir i lauka kai budavo salta smile.gif
ienor
Pirštines dėjom pirmas 3 paras (kol buvom ligoninėj), o paskui nusikirpom nagučius ir daugiau patalpoj bunam be prištinių smile.gif
Tanika
Dėjom iki maždaug 5 savaičių. Buvo baisu, kad apsidraskys, o apkirpt nagučius nedrįsdavau, baisoka buvo... blush2.gif Dabar džiaugiuosi, kad nagučiai apkarpyti, o mažylis taip savo rankytėmis džiaugiasi ir pačulpt turi ką biggrin.gif
*dew*
iki menesio, o paskui stengiausi kad visada naguciai butu nukarpyti
erikiuxxx
as nei vienam vaikiukui nedejau jokiu pristiniu namie :)nei lygoninei schmoll.gif
tik i lauka,nes pirmas gime ziema smile.gif
mamulka10
QUOTE(boruziute @ 2009 01 21, 17:52)
Dejom tik gimdymo namuose  drinks_cheers.gif
*

mes irgi tik gimdymo namuose, o namie turejome marskinukus su rankovytem kurios uzsilenkia ant delnuku thumbup.gif

vedmocka
Pirstinytes dejom gal 7 dienas...paskui nukirpau nagucius ir viskas ciki...
~MILENA~
Mes apie 1 men. labai miegdavo savo veido trinti doh.gif
diva3
Pirmagimei tai ilgai dejau, o mazylei visai ne, neprireike smile.gif
Dovilytej
Dėjom kažkur iki 1 mėn., nes bijojau nagučius nukirpti blush2.gif Tai dėjom marškinukus su rankovytėm uždarom.
O vaikučiui aišku, kad smagiau be pirštinyčių, juk tada niekas nevaržo pirštukų bigsmile.gif
raskila...
pirstinyciu nedejom nei ligoninej, nei grize namo, nes nepatare nei gydytoja nei kt, nes buvo lb lb karsta tiek lauke ,tiek namie 4u.gif
astika
QUOTE(memelietė @ 2009 01 20, 11:14)
Sveikos Supermamytės!

Mūsų namuose karas!  tongue.gif  Su tėtuku nesutariam dėl pirštinyčių būtinumo namuose beveik dviejų mėnesių dukrytei.  smile.gif

Aš manau, kad jos nėra būtinos. Jas dedu tik kai namuose būna vėsiau arba kai nagučiai nėra pakankamai ilgi, kad juos eitų gerai nukirpti, bet jau galėtų įdrėksti....
O kai "manikiūras" padarytas pirštinių dėti nenoriu, nes manau mergytei smagiau kai pirštukai laisvi, juos galima laisvai visaip raityti, liesti save, rūbelius ir viską aplinkui... netyčia atrasti savo nosį ar ausį, pačiupti mamą už plaukų, o visų smagiausia prieš užmiegant įsikibti mamytei į pirštą ir ramiai užsnūsti.  wub.gif

Tėvelis nerimauja, kad net ir nukarpytais nagiukais dukrytė gali save susižaloti atseit akį išsikabins ar dar ką...  doh.gif  aš manau, kad joks gyvas padaras savęs neskriaudžia tai kodėl turėtų musų dukrytė?

Ką jūs manote šituo klausimu? Iki kelių mėnesių dėjote pirštines? Ir kaip reikėtų spręsti šitą konfliktinę situaciją?  biggrin.gif  4u.gif
*

Papildyta:
QUOTE(memelietė @ 2009 01 20, 11:14)
Sveikos Supermamytės!

Mūsų namuose karas!  tongue.gif  Su tėtuku nesutariam dėl pirštinyčių būtinumo namuose beveik dviejų mėnesių dukrytei.  smile.gif

Aš manau, kad jos nėra būtinos. Jas dedu tik kai namuose būna vėsiau arba kai nagučiai nėra pakankamai ilgi, kad juos eitų gerai nukirpti, bet jau galėtų įdrėksti....
O kai "manikiūras" padarytas pirštinių dėti nenoriu, nes manau mergytei smagiau kai pirštukai laisvi, juos galima laisvai visaip raityti, liesti save, rūbelius ir viską aplinkui... netyčia atrasti savo nosį ar ausį, pačiupti mamą už plaukų, o visų smagiausia prieš užmiegant įsikibti mamytei į pirštą ir ramiai užsnūsti.  wub.gif

Tėvelis nerimauja, kad net ir nukarpytais nagiukais dukrytė gali save susižaloti atseit akį išsikabins ar dar ką...  doh.gif  aš manau, kad joks gyvas padaras savęs neskriaudžia tai kodėl turėtų musų dukrytė?

Ką jūs manote šituo klausimu? Iki kelių mėnesių dėjote pirštines? Ir kaip reikėtų spręsti šitą konfliktinę situaciją?  biggrin.gif  4u.gif
*

As savo maziukei pirstinytes dejau tik pirmas 3 savaites,po to apkarpiau nagucius,saves nesusubraize,o ir mazyle geriau jautesi
kerryy
dejau tik savaite. tada nukirpau nagus ir nesusibraizo smile.gif
gosas
Nedejau Manau deda pirstynytes pagal aplinkybes, jei reike vaikutis neramus, tai deda jei nereike tai nededa Kiekviena mato ka geriau daryti deti ar ne.
Tiva
Nedejau pirstinyciu nei viena diena. Del silumos nereikejo, nes buvo silta, o del naguciu, tai nuo grizimo is ligonines juos kirpdavau kas antra -trecia diena.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.