labas
Labas
Jei ne pasalptis, kur galvoji studijuoti?
jei baigciau siemet mokykla tikrai nezinociau ka daryt. Turiu seimoj keleta siemet baigianciu pusseseriu tai ojoj
i mokslus jei nori isivaziuot niekada ne sunku
manau, kad stoti reikia.
AS pati neturiu patirties, nes stojau iskarto o mokyklos. kitaip net nenorejau, nes studentiskas gyvenimas baisiausiai trauke Istiesu jau po mokyklos yra sunku isijausti i ta nauja aplinka ir naujas taisykles.. daznus kolius ir egzaminus, ko mokykloj nera, todel labiausiai tau patarciau stoti iskarto.. o jei dar zinai kur, tai nematau tikslo laukt beto darbo tu normalaus tik su mokyklos diplomu tikrai negausi, tai kam gaisti laika ? jei norisi dirbti, tai stok ir ieskokis puse etato. studijas tikrai imanoma suderinti su darbu. Siaip net manau, kad darba susirasti butu lengviau, kai jau esi studente negu tik baigus mokykla..gal klystu mano viena drauge dare metu pertrauka.. veliau stojo i universiteta, bet specialybe, kuria pasirinko jai nepatiko.. kitais metais vel perstojo ir dabar gailisi, kad taip laika svaiste, nes du metus prarado. Aisku cia nieko nereiskia.. du metai - ne gyvenimas, bet visgi gal to isvengti ir galima Cia tik mano nuomone.
Lietuvoj studijos tikrai brangios ir dauguma neapsimoka.
aciu uz nuomones
mano lygiai tokia pati situacija
na,bet puoselėju viltį gal pavyktų išvažiuot kitais metais į užsienį studijuot:) tai wat, gerai tiems žmonėms, kurie žino ko nori QUOTE(astuškinas @ 2009 01 25, 00:21) mano lygiai tokia pati situacija na,bet puoselėju viltį gal pavyktų išvažiuot kitais metais į užsienį studijuot:) tai wat, gerai tiems žmonėms, kurie žino ko nori lekiam
o ka manot apie teise? suprantu jog tai skamba jau vos ne kaip vadyba bet man etikrai nuosirdziai traukia ten. ne del popieriuko noreciau o del to jog traukia. bet! ar nebus taip kad baigus mokslus taip ir nerasiu darbo nes LT teise studijuojanciu abstu
QUOTE(julya @ 2009 01 26, 18:22) o ka manot apie teise? suprantu jog tai skamba jau vos ne kaip vadyba bet man etikrai nuosirdziai traukia ten. ne del popieriuko noreciau o del to jog traukia. bet! ar nebus taip kad baigus mokslus taip ir nerasiu darbo nes LT teise studijuojanciu abstu jei nuosirdziai traukia ir istosi tarkim i VU, jei labai noresi ir tapsi kieta teisininke ir perspjausi visus tuos, kuriu absciai studijuojanciu, darba rasi....gerai kai yra didelis noras kazkam konkreciam
Na jei mokysies Lietuvoj, tai kuo greičiau, tuo geriau, nes kainos kyla kaip ant mielių
Sveikos merginos,
tai sakot sprendžiat ką daryt Pirma, gyvenau nedideliame mieste ir pradėjus studijuoti Vilniuje išmokau labai daug dalykų - kaip būti savarankiškai (patikėkit, tai visai kas kita nei savarankiškai būti tėvų namuose Antra - stojau irgi su abejone. Bet kadangi pavyko egzaminus puikiai išsilaikyt, stojau ten kur buvo geras vardas Ir trečia - po studijų pradėjau dirbti. Ir mačiau kaip mano draugams tikrai buvo milijoną kartų sunkiau (kalbu apie mokslų nebaigusius). Visi vienu ar kitu metu nusėdo arba prie administratorės grožio salone stalelio arba Airijon pomidorų pakuot. Ar jie laimingi? Jie mano kad normaliai - o va aš manau kad jie praleido labai didelę progą gyvenimą pasidaryti gražesnį. O pabaigai - dabar sėdžiu ir mastau kad visgi dar savęs neatradau, tad planuoju pasiimti kokį pusmetį/metus laisvus ir pakeliauti, pamastyti ko noriu ir ką dar galiu. Bet dabar aš žinau kad tai man nesukels jokių bėdų - nes turiu ir išsilavinimą, ir darbo patirtį, ir pradinį kapitalą savęs ieškojimui. Ir kad grįžus netrinktelsiu dugnan nes kaip ir sakiau - turiu užnugarį, kurį susikūriau per tuos kelis metus atgal. Tad mano pasiūlymas - imkit ko širdis nori labiau, stokit ir mokykitės. Pačios nepajusit kaip susikursit tai ko norit (jei aišku norit, čia savęs to labai turit paklaust ir kaip didelės ir protingos logiškai viską apsvarstyt) - galimybių yra begalės . Galų gale užsienin išvažiuot smagiau kai turi tikslą patobulėt o ne vien tik nugarą lenkt prie braškių lysvės
aš stojau iš kart po mokyklos. stojau ten kur nereikėjo tų dalykų, kurie man nepatiko, egzaminų, po pusmečio ėmė patikt. šiaip aš labiau už pertrauką po bakalauro nei po vidurinės. aukštoji mokykla šiaip ar taip duoda nemenkos patirties
QUOTE(Giagute @ 2009 01 28, 09:53) Sveikos merginos, tai sakot sprendžiat ką daryt Pirma, gyvenau nedideliame mieste ir pradėjus studijuoti Vilniuje išmokau labai daug dalykų - kaip būti savarankiškai (patikėkit, tai visai kas kita nei savarankiškai būti tėvų namuose Antra - stojau irgi su abejone. Bet kadangi pavyko egzaminus puikiai išsilaikyt, stojau ten kur buvo geras vardas Ir trečia - po studijų pradėjau dirbti. Ir mačiau kaip mano draugams tikrai buvo milijoną kartų sunkiau (kalbu apie mokslų nebaigusius). Visi vienu ar kitu metu nusėdo arba prie administratorės grožio salone stalelio arba Airijon pomidorų pakuot. Ar jie laimingi? Jie mano kad normaliai - o va aš manau kad jie praleido labai didelę progą gyvenimą pasidaryti gražesnį. O pabaigai - dabar sėdžiu ir mastau kad visgi dar savęs neatradau, tad planuoju pasiimti kokį pusmetį/metus laisvus ir pakeliauti, pamastyti ko noriu ir ką dar galiu. Bet dabar aš žinau kad tai man nesukels jokių bėdų - nes turiu ir išsilavinimą, ir darbo patirtį, ir pradinį kapitalą savęs ieškojimui. Ir kad grįžus netrinktelsiu dugnan nes kaip ir sakiau - turiu užnugarį, kurį susikūriau per tuos kelis metus atgal. Tad mano pasiūlymas - imkit ko širdis nori labiau, stokit ir mokykitės. Pačios nepajusit kaip susikursit tai ko norit (jei aišku norit, čia savęs to labai turit paklaust ir kaip didelės ir protingos logiškai viską apsvarstyt) - galimybių yra begalės . Galų gale užsienin išvažiuot smagiau kai turi tikslą patobulėt o ne vien tik nugarą lenkt prie braškių lysvės labai faina, kai baige mokykla jaunuoliai isvaziuoja i didesni miesta mokytis ir kurti savo gyvenima.....bet as kaip gyvenau vilniuj su tevais, taip cia ir liksiu, jokiu naujoviu, jokio savarankiskumo
Grisha,
toks jausmas kad tiesiog liūdesys žiemos tave apėmęs Pamatysi. Per studijų metus net ir vilniečiai labai pasikeičia ir - nepabijokim to žodžio - subręsta ir suauga. Gi būsi tai vienoj krūvoj su žmonėmis, kurie tik pradeda čia kurti savo gyvenimus - tad tai neišvengiamai ir tau persiduos p.s. o studentams tarp kitko vistiek geriau gyvent nei paprastiems žmogeliams QUOTE(Grisha @ 2009 01 28, 19:36) labai faina, kai baige mokykla jaunuoliai isvaziuoja i didesni miesta mokytis ir kurti savo gyvenima.....bet as kaip gyvenau vilniuj su tevais, taip cia ir liksiu, jokiu naujoviu, jokio savarankiskumo
QUOTE(Giagute @ 2009 01 29, 09:23) Grisha, toks jausmas kad tiesiog liūdesys žiemos tave apėmęs Pamatysi. Per studijų metus net ir vilniečiai labai pasikeičia ir - nepabijokim to žodžio - subręsta ir suauga. Gi būsi tai vienoj krūvoj su žmonėmis, kurie tik pradeda čia kurti savo gyvenimus - tad tai neišvengiamai ir tau persiduos p.s. o studentams tarp kitko vistiek geriau gyvent nei paprastiems žmogeliams del liudesio gal ir tiesa....bet atsipalaiduoti ir ruostis egzaminams? nesuderinama
Aš tai iš savo patirties ir stebėjimų galiu padaryti tokias išvadas:
Praleisti metus ir stoti kitąmet, yra geriau, jei: 1. esi gera ir pavyzdinga moksleivė, bet jautiesi pervargusi nuo egzaminų, stresų, namų darbų, nemiegojimo dėl pamokų ruošos ir egzistencinių ieškojimų bei samprotavimų, galovojimo kur stoti ir bijojimo, abejojimo dėl savo ateities, ir tas pervargimas tęsiasi jau visus metus, esi linkusi depresuoti, jautresnių nervų. 2. Jei NESI iš tų nenuoramų, kurie amžinai neatranda ką veikti ir kuriems pastoviai viskas nuobodu, kurie tokie nenustygstantys, kurie yra ekstravertai, pastoviai trokštantys veiklos. 3.Jei šiaip gyvenime esi pakankamai valinga, ir pradėjusi darbą ar pagavusi mintį, vėliau to nemeti, nes jei neturi valios, paskui gali priprasti prie nesimokymo, ir gali būti sunku vėl prisiimti atsakomybę ir prisiversti. 4. Stebėk save, kaip jautiesi po atostogų ar laisvų dienų mokykloje- ar tau po jų lengviau dirbti, nes pailsėjusi ir šviežia galva, ar kaip tik sunkiau, nes paprastai būni įsivažiavusi, ir dabar tas įsivažiavimas nutrūksta, ir reik iš naujo įsivažiuoti, kas nelengva. Aš asmeniškai niekada nesuprasdavau tų, kurie sugeba įsivažiuoti- aš kaip tik kuo seniau mokiusis, tuo šviežesnė mano galva ir daugiau motyvacijos, ir naujas ryžtas, ir sekdavosi man geriau tik po tostogų. bet žinau ir tokių, kuriems atvirkščiai. Jei esi iš tų, kam geriau sekasi pailsėjus ir atitolus nuo mokslo, tai daryk metų pertrauką. 5. Jei neturi nė menkiausio supratimo kur stoti, nepakankamai jautiesi žinanti apie visas specialybes, pasirinkimo galimybes, jautiesi nepakankamai išbandžiusi save- bet jei tik turėsi valios ir laiko tuos laisvus metus išnaudoti grynai profesiniam savęs orientavimui, išsikelti tokį tikslą, gal apsilankyti profesinio orientavimo kabinete ar šiaip geriau pažinti save. Nes pervargimas nuo egzaminų, namų darbų, mokyklos tvarkos, ypač kai mokykloje nelieka laiko savęs išbandyti kituose dalykuose, o tenka mokytis tik tuos dalykus, kuriuos labiausiai spaudžia mokytojai- dažnai būna klaidingų sprendimų kur stoti priežastis (man bent jau taip atsitiko). 6. Jei manai, kad po metų, pasikeitus studijų ir mokėjimo už jas tvarkai šiais permainų laikais, liksi pakankamai konkurentabili įstoti į nemokamą vietą, arba turėsi materialines galimybes mokėti už mokslą, jei reiktų. 7. jei studijuojant norimą specialybę tau nereiks pernelyg daug tiksliųjų mokslų žinių- nes jos labai greitai pasimiršta, ir atsiranda spragos, kurių neturės ką tik baigę mokyklą, ir stojantys, tavo kolegos. Stoti iškart po mokyklos baigimo vertėtų, jei: 1.Mokykloje mokytis buvo sunku, nes stigo valios prisėsti, buvo sunku nebėgti iš pamokų, prisiversti paruošti namų darbus, mokeisi neitin gerai, kai kuriuos dalykus vos vos ištempdavai. Tokiu atveju metų pertrauka tau nepadės, nes atsakomybės vengimas ir valios stoka yra tavo silpnoji pusė, ir norėjimas atitolinti mokslus, gali būti tik pataikavimas šiai ydai, ir metai bus praleisti tuščiai, kadangi kalta ne situacija, o tavo būdas, ir net ir pasikeitus situacijai, būdas nepasikeis, ir norėsis dar ir dar nestoti, neprisiimti atsakomybės, atidėlioti. 2. Jei atidėliojimas ir per ilgas rinkimasis, apskritai neapsisprendimas gvenime dėl įvairių dalykų, yra tavo yda- vėl gi, rizikuoji pataikauti ydai, kas nieko neduos- geriau tokiu atveju stoti bet kur, o tada žiūrėti, kur nori, ir bendyti pereiti- niekada nebūna taip, kad kur įstojai, ten šventa- galimybių perstoti ir pasukti kitu keliu būna net esant griežtai sistemai. 3. Jei šeimos socialinė/materialinė padėtis sunki, tėvų sveikata silpna, materialinė būklė nestabili, ir nesi užtikrinta, ar kitąmet šeimos neištiks bankrotas, dėl kurio tavo galimybės stoti ir mokytis bus apribotos. 4. Jei tiksliai žinai ko nori, esi tai išbandžiusi dar mokykloje, ir žinai, kad sugebėtum ir norėtum to mokytis ir turėsi būdo savybių dirbti pagal spec. Yra viena auksinė tiesa, kurios neišgirdau ir neatkreipiau dėmesio savo laiku, todėl padariau klaidą, ir pasirinkau ne tą spec. pgl kurią galėsiu/norėsiu dirbti. Žinok, kad renkantis reikia kreipti dėmesį ne į tai, ko nori ar apie ką svajoji, ir ne į tai, kas pelninga, prestižiška, o kas ne- bet reikia kreipti dėmesį į tai, ką tu jau dabar darai- nebūtinai veiklos požiūriu (nes natūralu, jei rimt veiklų dar nedarai ir kažko organizuotai neveiki)- bet daugiau veiksmų požiūriu. Be kokių veiksmų tu negali gyventi- gal diskutuodama kur forumuose vis nejučia linksti į kokius tai samprotavimus panašiomis temomis, filosofavimus, kurie priverčia susidomėt, gyvai ieškoti informacijos, kad ir neprofesionalios, bet uždega atrėžti pašnekovui 5. jei esi iš tų žmonių, kurie apskritai nelinkę dėl ko nors labai degti, ant ko nors labai pasinešti, tačiau ir nėra tau sričių, kurios tave vimdo- jei esi iš tų žmonių, kuriems visur daugmaž sekasi bent vidutiniškai arba gerai, ir kurie pasigilinę į bet kokį dalyką, anksčiau ar vėliau pagauna nediduką kaifą arba bent jau sportinį susidomėjimą padaryti darbą gerai, neblogai susidoroja su bet kokiu darbu. Ir taip beveik su visom sritim. 6. jei jauti, kad artimiausiu metu nušvitimas neįvyks, nes tada gali atsidėti neribotam laikui, todėl tada geriau stoti pradžioj bet kur, kad nestovėti vietoje, nes tokiu atveju paragavimas studijų ir geresnis įvairių disciplinų pažinimas , kuris būnant universitete atsiranda, gal padėtų apsispręsti. 7. jei esi pernelyg linkusi aptingt, užsiciklinti neveiklume, greit įpranti prie nieko neveikimo, ir vėliau veiklos ir nesinori. 8. jei nesi psichiškai ar fiziškai išsekusi nuo mokslų, ir tau užtektų neilgų atostogų, kad pailsėtum nuo mokslų ir įtampos, ir su nauju ryžtu.
na, o aš beveik apsisprendžiau stoti šiais metais
ex, bet dabar visa savaitė tokia nuotaika, jog nenoriu mokytis, nenoriu eiti į mokyklą, ir vos atsikeliu tik tas gaila, kad nebeliko pusiau finansuojamų studijų, o į nemokamas nžnau ar pavyks įstot QUOTE(astuškinas @ 2009 01 30, 22:35) na, o aš beveik apsisprendžiau stoti šiais metais ex, bet dabar visa savaitė tokia nuotaika, jog nenoriu mokytis, nenoriu eiti į mokyklą, ir vos atsikeliu tik tas gaila, kad nebeliko pusiau finansuojamų studijų, o į nemokamas nžnau ar pavyks įstot kokia pazystama situacija
na aš tai bandysiu stot į anglų filologiją ir sociologiją, gal dar viešąjį administravimą
ex, norėčiau aš būt iš mažo miestelio ir atvykt studijuot QUOTE(astuškinas @ 2009 01 31, 02:07) na aš tai bandysiu stot į anglų filologiją ir sociologiją, gal dar viešąjį administravimą ex, norėčiau aš būt iš mažo miestelio ir atvykt studijuot taip, tik ten istot sunku..... as irgi to paties noreciau, arba isvaziuot studijuot i uzsieni
ne per vėlu
o tau matematika patinka? mokslų mugėj, ktu dėstytojas matiekos ar ekonomikos, na susijęs su skaičias, patarė daugeliui, kad geriau stot į taikomąją matematiką ir po to magistre imt ekonomiką, jo nuomone, taip daugiau pasiektum QUOTE(astuškinas @ 2009 01 31, 13:29) ne per vėlu o tau matematika patinka? mokslų mugėj, ktu dėstytojas matiekos ar ekonomikos, na susijęs su skaičias, patarė daugeliui, kad geriau stot į taikomąją matematiką ir po to magistre imt ekonomiką, jo nuomone, taip daugiau pasiektum patinka, hm....reiktu pasidometi
Ir kokie atsakymai? teigiami? man tai įdomu ar labai dideli ten konkursai vyksta
aš tai jei šiais metais neįstočiau, tai kitais turbūt keliaučiau irgi į užsienį ex, savaitgalis baigėsi
O aš turiu pažįstamą, kuri įstojo iškart po mokyklos į univerą ir jai nepasisekė. Mokytis jai pasirodė paprasčiausiai per sunku. Per abitūrą ji patyrė nemažai streso, 12-ta klasė tikrai buvo sunkūs, įtempti metai. Ko gero, buvo pervargusi. Ji klaipiedietė, mokėsi Vilniuje. Kiekvieną savaitgalį lėkdavo namo, neprilipo jai tas Vilnius, žmonės, mokslai ir t.t. Pasiimė akademines, per tą laiką baigė kursus, įsidarbino. Pinigai apgailėtini, bet vis dėlto tai jai labai padėjo. Ji suprato, kaip nori toliau mokytis, kaip nori kažką daugiau pasiekti, galų gale pamatė realybę be išsilavinimo. O ji gabi labai. Vasarą pridavė dokumentus mokytis Klaipėdoje (ir finansiškai, ir morališkai paprasčiau). Įstojo ir šiuo metu labai labai laiminga. Susirado naujų draugų, dingo visos depresijos, mokytis lengviau. Tiesa, ji puikiai žinojo ko nori, tad to blaškymosi dėl specialybės nebuvo.
QUOTE(astuškinas @ 2009 02 01, 23:49) Ir kokie atsakymai? teigiami? man tai įdomu ar labai dideli ten konkursai vyksta aš tai jei šiais metais neįstočiau, tai kitais turbūt keliaučiau irgi į užsienį ex, savaitgalis baigėsi tu kartais parsai taip, kad man atrodo pati buciau rasius Papildyta: QUOTE(Guvilė @ 2009 02 02, 18:40) O aš turiu pažįstamą, kuri įstojo iškart po mokyklos į univerą ir jai nepasisekė. Mokytis jai pasirodė paprasčiausiai per sunku. Per abitūrą ji patyrė nemažai streso, 12-ta klasė tikrai buvo sunkūs, įtempti metai. Ko gero, buvo pervargusi. Ji klaipiedietė, mokėsi Vilniuje. Kiekvieną savaitgalį lėkdavo namo, neprilipo jai tas Vilnius, žmonės, mokslai ir t.t. Pasiimė akademines, per tą laiką baigė kursus, įsidarbino. Pinigai apgailėtini, bet vis dėlto tai jai labai padėjo. Ji suprato, kaip nori toliau mokytis, kaip nori kažką daugiau pasiekti, galų gale pamatė realybę be išsilavinimo. O ji gabi labai. Vasarą pridavė dokumentus mokytis Klaipėdoje (ir finansiškai, ir morališkai paprasčiau). Įstojo ir šiuo metu labai labai laiminga. Susirado naujų draugų, dingo visos depresijos, mokytis lengviau. Tiesa, ji puikiai žinojo ko nori, tad to blaškymosi dėl specialybės nebuvo. del tokiu istoriju ir baisu stoti gerai neapsisprendus
O užsieny žmonės dažnai taip daro. Ką ten mokyklos žaliasis agurkėlis gali teisingai nuspręsti... Gyvenimo paragauti reikia, tada gal ir mažiau klysi. Bet kaip sakoma, errare humanum est (klysti žmogiška). Manau, galūtinai apsispręsti galėsit tik po egzų. Kokia savijauta bus. Jeigu nusiteikusios rimtai būsit, tai galėsit stoti ir mokytis toliau, nes daryti pertrauką baisu dėl to, kad gali užsimiršti tos mokyklinės žinios, gali sunku būti vėl "įstot į vėžes".
QUOTE(Guvilė @ 2009 02 02, 21:48) O užsieny žmonės dažnai taip daro. Ką ten mokyklos žaliasis agurkėlis gali teisingai nuspręsti... Gyvenimo paragauti reikia, tada gal ir mažiau klysi. Bet kaip sakoma, errare humanum est (klysti žmogiška). Manau, galūtinai apsispręsti galėsit tik po egzų. Kokia savijauta bus. Jeigu nusiteikusios rimtai būsit, tai galėsit stoti ir mokytis toliau, nes daryti pertrauką baisu dėl to, kad gali užsimiršti tos mokyklinės žinios, gali sunku būti vėl "įstot į vėžes". tik kad tas "gyvenimo ragavimas" daznai virsta juodu darbu, jei tureciau galimybe pakeliauti, pasizvalgyti po pasauli, metus tiesiog viskuo dometis tada taip, tikrai butu verta....bet dabar jau apsisprendziau stoti QUOTE(Grisha @ 2009 02 02, 22:33) tik kad tas "gyvenimo ragavimas" daznai virsta juodu darbu, jei tureciau galimybe pakeliauti, pasizvalgyti po pasauli, metus tiesiog viskuo dometis tada taip, tikrai butu verta....bet dabar jau apsisprendziau stoti xe, mano mintys garsiai išsakytos o beje kur stosi?sakai jau tvirtai apsisprendei? duotų kas kelionę aplink pasaulį tai mielai ir tuos metus praleisčiau QUOTE(astuškinas @ 2009 02 03, 00:47) xe, mano mintys garsiai išsakytos o beje kur stosi?sakai jau tvirtai apsisprendei? duotų kas kelionę aplink pasaulį tai mielai ir tuos metus praleisčiau sakiau kad tvirtai apsisprendziau? nesakiau
Na, tai jei apsisprendei stoti į ekonomiką ir jei dar VU pasiseks, galiu pasakyt kad jau ir nuo antro kurso drąsiai ir dirbt ir po erasmus'us važinėt galėsi - laiko susivokt tai oj kiek bus..
QUOTE(Grisha @ 2009 02 03, 20:15) sakiau kad tvirtai apsisprendziau? nesakiau
aš esu tos nuomonės, kad baigus mokyklą reikia stoti mokytis toliau, o nepradėti uždarbiauti. Kuo labiau pajunti pinigų skonį, tuo tolesniam laikui atidedi studijas. O po to atrodo kad ir be diplomo viską gerai išmanai....
Pajuskit studentišką gyvenimą tada kada jam ir yra laikas. Neakivaizdžiai galima bus studijuoti ir po 30... O kad neprivalgysi, pabadausi - nieko.Visi mes irgi valgėm bulvytes, ir skaičiavom centukus , žiūrėdami ką įpirksim, o ko ne. Bet pabaigėm aukštuosius ir dar net ne vieną... Užtat esant pinigėlių trūkumui, nereikia sukti galvos kaip čia vat nusipirkus vieną ar kitą egzaminą Beje, aš vasarosatostogų metu važiuodavau uždarbiauti į užsienį Ir braškes skyniau, ir mišką valiau ir dažytoja pabuvau... QUOTE(Indre @ 2009 02 14, 22:38) aš esu tos nuomonės, kad baigus mokyklą reikia stoti mokytis toliau, o nepradėti uždarbiauti. Kuo labiau pajunti pinigų skonį, tuo tolesniam laikui atidedi studijas. O po to atrodo kad ir be diplomo viską gerai išmanai.... Pajuskit studentišką gyvenimą tada kada jam ir yra laikas. Neakivaizdžiai galima bus studijuoti ir po 30... O kad neprivalgysi, pabadausi - nieko.Visi mes irgi valgėm bulvytes, ir skaičiavom centukus , žiūrėdami ką įpirksim, o ko ne. Bet pabaigėm aukštuosius ir dar net ne vieną... Užtat esant pinigėlių trūkumui, nereikia sukti galvos kaip čia vat nusipirkus vieną ar kitą egzaminą Beje, aš vasarosatostogų metu važiuodavau uždarbiauti į užsienį Ir braškes skyniau, ir mišką valiau ir dažytoja pabuvau... na as apsisprensziau, kad stosiu...mintys nestoti buvo trumpas samones aptemimas QUOTE(Indre @ 2009 02 14, 22:38) aš esu tos nuomonės, kad baigus mokyklą reikia stoti mokytis toliau, o nepradėti uždarbiauti. Kuo labiau pajunti pinigų skonį, tuo tolesniam laikui atidedi studijas. O po to atrodo kad ir be diplomo viską gerai išmanai.... Pajuskit studentišką gyvenimą tada kada jam ir yra laikas. Neakivaizdžiai galima bus studijuoti ir po 30... O kad neprivalgysi, pabadausi - nieko.Visi mes irgi valgėm bulvytes, ir skaičiavom centukus , žiūrėdami ką įpirksim, o ko ne. Bet pabaigėm aukštuosius ir dar net ne vieną... Užtat esant pinigėlių trūkumui, nereikia sukti galvos kaip čia vat nusipirkus vieną ar kitą egzaminą Beje, aš vasarosatostogų metu važiuodavau uždarbiauti į užsienį Ir braškes skyniau, ir mišką valiau ir dažytoja pabuvau... Aš ir tos pačios nuomonės, kad baigus mokyklą reikia iškart stoti. Kai kurie žmonės nežino, ką veikti baigus universitetą ir tikrai neįsivaizduoju, ką kito gali veikti 18-19 metų jaunuolis, baigęs mokyklą. Gali būti, kad įstojęs suprasi, kad ne ten norėjai, tave traukia kita veikla, sritis ir manau, kad tai geriau pasimatys studijuojant, o ne dirbant kokį nekvalifikuotą darbą
Jeigu buciau galejusi pasirinkti stoti iskart po 12 ar veliau, dabar galvojant tikrai reikejo pasirinkti veliau. Po 12 klasiu nevisiskai tvirtai zinai ar tikrai to nori, dabar pvz po daugelio metu jau tikrai nesirinkciau savo specialybes. Be to, su metais ateina visai kitas mastymas ir poziuris i issilavinima ir moksla. Jeigu tvirtai nezinai ko nori, reiketu metus padirbeti kur nors... geriausia koki juoda darba
Nors is kitos puses kai jau tiek metu nesimokau, jeigu dabar vel reiketu eiti per tuos "vargus" tai tikrai nezinau ar istverciau! Papildyta: QUOTE(Džovaita @ 2009 02 15, 00:45) Dirbant nekvalifikacini darba net LABAI pasimato, kad reikia mokytis ir siekti kazko toliau! Kalbu is patirties... man taip "pasimate", kad neabejodama magistrantura baigiau
Man net minties niekada nekilo, kad nereikia mokintis ir kazkur stoti....
Sutinku, kad po 12 klasiu dar nezinai ko nori, taciau vistiek jauti i kuria puse linksta sirdele
NESTOK! Rimtai sakau, turi dar laiko apsispresti ko nori is gyvenimo, is pacios saves, ko tikiesi, ka zadi siekti ir pasiekti. Studijos vis tiek ietuvoje kainuos ir nemazai. O dabar tau svarbiausia apsispresti ko nori is studiju. kai zinosi ka konkreciai nori studijuoti - perzvelk LT ir uzsienio universitetus. Juk visoj Skandinavijoj mokslas nekainuoja nei cento, tik pragyvenimo islaidos. Rimtai rimtai pagalvok...kas is to, kad istosi nezinodama ko nori ir perstosi?
Sveikos.Stoti tai stoti,bet jeigu tas mokslas labai jau mokamas?Mano sunus isvaziuoja i Sefielda ,ten buvo pernai vasara ir isimylejo miesta,zmones,galimybes.Po metu ten stos i universiteta-kur uztenka mokykliniu egzaminu.Anglu kalba gali uzskaityti jeigu metus pasidarbuos.Drauges dukra taip prasisuko-metus dirbo,dabar jau mokosi,nusimato stazuote JAV ir t.t.O Lietuvoj-geriausiu atveju maniskis i kolegija istotu,nes i Vilni isleisti-pigiau i UK(bent jau mums)
sveikos
Stoti ar nestoti, stoti is karto ar stoti veliau - kiekvieno asmeninis sprendimas. Kodel? Todel, kad kiekvienas is musu yra skirtingas. Jei esi bevale, sunkiai prisiruosi darbams, vangiai imiesi naujoviu ir pan. vadinasi praleidusi metus be mokslo, labai tiketinas dalykas, kad i juos ir negrisi. As labiau esu nusiteikus varyti mokslu maratona - baigi vidurine, stoji i bakalaura, paskui gal ir magistra, o gal kt specialybe. Tik jei stot, tik ne i lt aukstasias.
Nori netradicinio issilavinimo, keliauti Azijoje, mokytis ir mokyti Danijoje kartu su idomiais zmonemis is visos Europos, atlikti mokymo praktika Afrikoje?
Ketverius metus jūs mokysitės, būti mokytoju. Ne tokiu mokytoju, kuris gali dirbti tik tradicinėje mokykloje, bet tokiu, kuris gali mokyti bet kur, kur tik reikia, kuris moko tuos, kuriuos reikia mokyti tiek skurstančioje, tiek pasiturinčioje pasaulio dalyje. * Pirmieji mokslo metai yra tarptautinio pobūdžio. Jų metu studentai 4 mėnesius keliauja po Aziją, kaupia lėšas studijoms ir kelionėms, įgauna komandinio darbo ir kitų praktinių įgūdžių. * Antrais, trečiais ir ketvirtais metais pedagoginė praktika derinama su studijomis. Pedagoginė praktika atliekama skirtingais lygiais, skirtingose mokyklose ir socialinėse institucijose Danijoje, kitose Europos valstybėse, Afrikoje. * Pedagoginės praktikos metu jūs gausite daugybę žinių ir be galo daug patirties. Be to jūs daug sužinosite apie bendruomenę, kurioje gyvensite. Jūs pažinsite mokinius, jų šeimas, jų gyvenimo sąlygas ir kultūrinę aplinką. * Greta pedagoginės praktikos jūs turėsite išklausyti visas disciplinas, kurių reikalauja tradicinės mokytojų ruošimo programos, ir išlaikyti egzaminus. Pavyzdžiui, pedagogines disciplinas, psichologiją, meninus, dramą, kūno kultūrą, kalbą, matematiką ir kt. Vienos disciplinos yra privalomos, kitos gali būti pasirenkamos laisvai. Koledžas turi savo gyvenimo stilių, išsiskiriantį tuo, kad pinigai ir laikas yra bendri. Pinigų užsidirbimas studijoms yra programos dalis. Taigi studentai baigdami koledžą neturi skolų. Bendravimo kalba koledže yra anglų kalba. Studijų metu naudojama daugybė metodų: tyrimas, pranešimas, pristatymas, viešoji kalba, darbas su kompiuterių duomenų bazėmis ir praktika, reikalaujanti tiek atsakomybės, kiek jūs galite pakelti. Jūsų mokytojai bus jūsų specialybės mokytojai, kelionių bendrai, dėstytojai ir patarėjai šių įvairialypių, nuostabių ir vis naujus iššūkius metančių studijų metu.
Turi vis del to nuspresti pati. As iskart po mokyklos istojau i Informacijos versla VU... Na ir nepatiko man ten. Mokytis laisvai galejau, gaudavau padidinta stipke, bet po puses metu kaip nukirto! Po pirmos sesijos uztrumpino, kad ne cia mano vieta.... Is VLN vazinejau kasdien i Kauna i paskaitas, bet vietoj to variau i Mazvyda ir kartojausi biologija su chemija. Issilaikiau valstybinius ir perstojau i Medicina, testi semos tradicija. Motinai pasakiau, kai suzinojau, kad istojau..... Nes tikrai mane butu uzmususi, jeigu suzinotu, kad meciau mokslus! Dabar mokslai baigti, esu laiminga mama, bet galvoj sukasi mintis, ar prie sirdies mano pasirinkta medicinine spacialybe! Turiu pakankamai gyvenimo patyrties ir dabar is karto po mokyklos nestociau.
Linkiu klausytis sirdies ir galvos, nors aisku ir tevu parama nepamaisytu! Prisimenu save po mokykos- didziule nezinomybe ir nieko daugiau. Svarbiausia, buk pasiruosusi, priimti atsakomybe uz betkoki sprendima- stoti ar nestoti.
as labai dziaugiuosi kad po bakalaur iskart stojau i magistra. pabaigsiu ir bus ramu. Abejoju ar buciau stojusi padarius metu pertrauka, tikrai ne. Vat ir dabar po menesio baigsiu magistra, svajoju dar apie viena magistra. Stoti negalesiu - neturiu pinigu susimoketi uz mokslus, o jei padarysiu pertrauka tikrai zinau, kad antro magistro diploma matysiu kaip savo akis.
siaip manau, kad keturiu metu studiju bakalaure - per akis suprasti ka nori studijuoti magistre.
Man dabar panaši situacija. Tuoj baigsiu mokyklą ir jau esu įsitikinus, kad stosiu ir žinau ko ir kur noriu
As visada buvau uz tai, kad niekada nereikia styoti iskart po mokyklos. Vienetai tokiu zmoniu, kurie tvirtai zino ko nori. As pvz., kad noriu studijuoti teise, pagalvojau tik 12kl birzelio menesi. Ir, aisku, tai buvo tikrai ne tai, kas man patiktu, todel pasiemiau akademines. Tada isvykau pasizvalgyt i olandija. Ten, deja, niekas isskestom rankom nelauke. Grizau i Lt. Pakeiciau kelis darbus, kol galiausiai atsiduriau dabartiniame - dirbu aukletoja vaiku globos namuose. Su vaikais niekada nemegau ir nemokejau bendrauti, bet mano ir visu aplinkiniu nuostabai, darbas man labai patinka! "Internaciokai" tapo "mano vaikais". Ir stai sia vasara stosiu i socialini darba
Norint stoti i soc.darba, visada praverstu pasavanoriaut ar pan., kad suprastum, ar patinka
Mane tuoj apims depresija dėl būsimų studijų. Ir visai neperdedu... Dažnai puolu į ašras, kai imu galvoti, o dar egzaminai ant nosies....
Traukia menotyra, filosofija, kultūros vadybas, skandinavų filologija, etnologija ir žurnalistika. Situacija tokia, kad norimoms specialybėms reikia arba labai gero anglų egzamininio balo ( mano spraga ), arba nereikia, bet baigusi studijas neturėsiu kur dėtis.. Galvoju gal nestoti, o metus paskirti intensyviam anglų mokymuisi, išsilaikyti IELTS, jei būsiu nepatenkinta valstybiniu anglų egzaminu - jį perlaikyti. Ir kitiemet stoti į užsienį, bet visus metus ant tėvų sprando sėdėti... Gal per daug sureikšminu, bet mane tikrai ima neviltis...
jei nestosi iskart paskui aptingsi, jei stosi bet kur nebaigsi, jei pradesi dirbt pajusi givenime nepriklausomybe ir nebenoresi mokytis. na toks mano poziuris, klausyk sirdies balso - banalus pasakymas bet taip jau yra
|