Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Valgau pats!
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 1 iki 3 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
pliusiukas
mano panele jau metuku laiko, bet kol kas dar nerealu, kad ji pati bandytu semti maista su sauksteliu... gavusi sauksta ji ji meta irba trankosi
Elenchik
Maniskis ismoko pats valgyti 2,5metu.neprisimenu,kada pradejau mokinti,tikriausiai kai pats parode nora ir susidomejima.Nors greitai 3metai,bet kartais patingi ir praso,kad pamaitinciau.
gobsiukas
maziukas pats labai graziai pradejo valgyti tai kai pradejo lankyti darziuka buvo2,3 m o vyresnelis ir panasiai bet vis dar nori kad pamaitinciau smile.gif
pliusiukas
tai gal as per anksti noriu, kad jau pati bandytu valgyt g.gif
Sidabrinė
Mano panelė,kai tik pradėjo valgyt įvairų maistą,tai taip ir duodavau šaukštą laikyt,pačiai valgyt...Ir jau nuėjusi į lopšelį (metukų 5 mėn) valgė kuo puikiausiai pati.
*Duska
Pradejau duoti terliotis su saukstu apie 10 - 11 men. pamazu pamazu, ir musu grazuolyte labai graziai pradejo pati valgyti. Mamyte duokite vaikams patiems bandyti. tai kas , kad drabuziai suterlioti, aplink pridrabstyta, bet uztai veliau tikrai atsipirks mirksiukas.gif
ausritukas
Kuo ankščiau išmoks pati valgyti tuo pačiai lengviau būs.Maniškiai pradėjo nuo 1,5,bet dar pati damaitindavau.O dar jau gerai patys valgo.Aišku virtuvė buvo baisi kai jie mokinosi valgyti,bet ką padarysi.
Ajara
Savo panelytei sauksta i rankutes valgant duodu beveik nuo 1,6 m. Kitu saukstu maitinu pati. Dabar jau greit 1,10m., tai viena saukstuka kabina pati ir stebetinai gerai pataiko i burna, kita sauksteli duodu as pati, nes jos valgymas nesibaigtu visa pusdieni biggrin.gif
Buvom nuejusios i darzeli apsidairyti (giminaite dirba) tai manoji sedejo prie stalo ir puikiai valge su kitais vaikuciais. Taigi, pavyzdys labai uzkrecia 4u.gif
polo
2 metu jau pati valgė,išmoko kai laikas atėjo, apsiėjom ir be "baisių virtuvių ar rūbelių" smile.gif (kiekvienas vaikas individualiai)
edita74
svarbu leisti mazyliams patiems meginti,o ateis laikas ir ziurek pats sau graziausiai valgo su saukstu ar sakute.mes tai jau meginam nuo 11menesiu,na tai kas,kad ant rubeliu kliuva ar ant stalo,mes mokam po valgymo susitvarkyti biggrin.gif biggrin.gif
Vegas
Sveikutės

Pamenu didysisi mano tai pats nuo 1,3 mėn valgydavo na aišku tik puse patiekalo į burną patekdavo doh.gif kai 2 m nuėjo į darželį tai puikiai ir šaukštu ir šakute valge, bet su mažuoju jaučiu taip neišdeks biggrin.gif nelabai rodo norą pačiam valgyt vakare tai net prityngi pats sau buteliuką su pienu prisilaikyt.
Ranka
nuo metuku jau laiko sauksta,kiti vaikucei nuo pusantru metuku jau valgo biggrin.gif
virguliuke
nuo metuku jau pats valgo,pamaitint jo neiseina...pradzioj ko nepavykdavo,saukstuku ar sakute uzkabint,rankytemis davalgydavo lotuliukas.gif
londonas
Laba smile.gif Maniskis pats valgo ir arbata geria rytais jau nuo 1.5metuku Nors dar buna visokiu netiketu avariju, bet vaikas stengiasi ir as ji uz tai visada giriu wub.gif
Dzanetukas
Laba 4u.gif
manoji pati valgyti pradejo suejus 1 m. ir 3 men. - tiesiog nesileido maitindama lotuliukas.gif Visko buvo ir saukstu pro sali - ir leksciu isvertimo, bet reikia tik kantrybes mirksiukas.gif
mure
Maniskiui 14 men., pats nori viska valgyt, bet tvarka buna, tai ... doh.gif Todel nelabai leidziu... ax.gif
giedre g
kiskiui jau 2 metukai ir jis l. rodo iniciatyva pats valgyt. neleidzia man maitint, nebent tingi (retai ).maniskis greiciausiai bus kairiarankis, bet l. graziai valgo saukstuku sriubyte ir sakute puikiai naudojas thumbup.gif user posted image
ciuke
Jau graziai valgo saukstuku, ir su sakute valgyti rodo nora, ir i burnyte vis taikliau pataiko, o pradejo prasyti valgyti pats kazkur nuo 1m3 men smile.gif
Dakine
Musu suneliui metukui ir trys menesiai,taciau pats dar nevalgo.Bandziau,tai visa lekste su turiniu atsidure ant zemes... doh.gif
viljana
na mano maziukui 1 m 4 menesiai bet jis nemoka dar pats valgyt kartais paimu jo rankyte ir abu dedam i burnyte , bet jis toks nevalgiukas jei pats valgytu liktu visai alkanas doh.gif manau kad per kelis menesiukus mes ismoksim patys valgyt ,geriau ar blogiau bet kazkaip valgysim mirksiukas.gif
blondmama
mano sunelis dazniausiai valgo pats(as pati jau jo senokai nemaitinu-is manes beveik nieko neima)ty su rankom.bet po truputi mokinasi ir mes mokome ji valgyti su saukstu ar sakute.jei jam yra poreikis jis pats paima ar papraso sauksto(sakutes),buna as atnesu su lekste maisto.as jo nespaudziu,tiesiog po truputi pratinu-anksciau ar veliau ismoks!
DijaD
QUOTE(vaidusee @ 2009 01 21, 15:18)
Mamyte duokite vaikams patiems bandyti. tai kas , kad drabuziai suterlioti, aplink pridrabstyta, bet uztai veliau tikrai atsipirks mirksiukas.gif
*

Čia tikrai auksinė taisyklė! Pati netekdavau kantrybės ir atimdavau šaukštą, kai vaikas pilstydavo srubą, drabstydavo košę, o po kurio laiko visai šaukšto nebeimdavo. Tai išmoko valgyti tik 1,8 metukų, kai pradėjo lankyti darželį. Jei kada turėsim kitą vaikutį, tikrai duosiu terliotis, kad tik pats valgytų 4u.gif
alinaz
mes patys valgom jau nuo kokiu 1,7 menesiu mirksiukas.gif aisku visaip buna( nei uz ka neuzsideda seilinuko), bet labai graziai gaunasi valgyt paciai. retai kada praso kad maitintu ja thumbup.gif
lunde
Maniskei 1,8.Valgo viska pati su sakute ir saukstu.Tik sriuba as sumaitinu ax.gif Nors ji ir pati nori smile.gif Nemokinau specialiai kaip reikia valgyti.Kazkaip gavosi savaime ir jau seniai.Pradejo bandyti kazkur nuo 1.2m.
deimantinė
Mažoji pati valgyti pradejo 1,3men, atimdavo is manes saulsta ir pati kabindavo. Daug buvo pro šali bet pradžia jau buvo, o su šakute tai jai labai gerai sekesi. Jia dabar 1,8men ka su šakute pati valgo, o šaukštu kartais reikia padeti bet ji nelabai nori.

user posted image

user posted image
TOCAMI
1,3 mėnesių pradėjo pati valgyti ir net mane maitinti. o iki to laiko buvo tik maisto drabstymas ir rūbų totalus terliojimas. dabar visai gražiai ir tvarkingai išeina.
gedrule
mes buteliuko ir soskes atsisakem 10men., tai jau tada mokejom is puodelio atsigerti thumbup.gif
dabar jam jau 1,6men., pats atsigeria ir pavalgo na kartais kai tinginukas uzeina tai pamaitinu ir as. nera idealus jo valgymas su sakute ar sauksteliu ir rankytems pavalgo jei truksta jam kantrybe ax.gif bet vistiek smagu ziureti kaip toks mazius stengiasi pats valgyti bigsmile.gif
rasiux
geriausia begiot su saukstu is paskos doh.gif taip daro mano anyta paskui savo mazaji anukeli biggrin.gif Noras jau pats laikas pradet mokyt vagyt,nes jau 1,6men,o nieko nemoka schmoll.gif
rentre
na, sauksta laiko ir kita karta ne viena, kai kada i burna pataiko, kai kada ne, bet siaip megsta su rankomis imti ir mesti-va cia tai man nepatinka nors sukandusi dantis pasakau, kad negalima, maitinu is kitos lekstes pati ir tik ziuriu kad savo lekstes ant galvos neuzsiverstu smile.gif
*Savana*
Pradėjau mokinti maždaug nuo 1,5 metukų,tai dabar jau išvis jo nereikia maitinti ax.gif
bus_ka
O aš pradėjau duot šaukštą, kai sūneliui sukako metukai. Praėjo mėnuo ir dabar jau pats griėbia maistą ir deda į burną, net kartais stumia mano ranką su šaukštu, atseit "nelįsk, aš pats" thumbup.gif Aišku iki tobulo valgymo dar toooooli, bet pradžią turim drinks_cheers.gif
ernoja
Maždaug nuo metų pradėjau leisti pačiam valgyti. Jau seniai nemaitinu, leidžiu pačiam. Dabar jau ir sriuba pro šalį neprabėga. thumbup.gif
Rkatyte
Mano sūneliui beveik pusantrų metukų, jau bando pats valgyti, labai nori ir labai patinka, tik iki burnos niekas nenukeliauja, gaunasi tik kaip žaidimas
OskaroMama
Mano angeliukui metukai ir 6 men., bet labai nerodo jokio noro valgyti pats... doh.gif kartais duodu pasiterlioti, tada buna daug juoko ir zaidimu thumbup.gif
jurgulis777
Maniskis puikiai nulaiko sauksta ir i burnyte pataiko, bet va su maistelio pakabinimu ne kas. Na bet po truputi ir ismoksim smile.gif
Nestee
Mums dabar metai irastuoni menesiai,tai visiskai valgom savarankiskai ir sriubytes ir antra patiekaliuka. thumbup.gif .Atnesu valgi,padedu ant jos staliuko ir galiu sau ramiai skaityti zurnala,kol mano mazge pavalgo.Aisku truputi ir apsikleckina,bet cia maza problemele
O pradejo pati noret valgyt nuo metu, ir kokiu metu ir triju menesiu gan padoriai valge,tik dar su kitu sauksteliu ja primaitindavau smile.gif
zalios_akys
QUOTE(Dzanetukas @ 2009 01 22, 12:15)
Laba  4u.gif
manoji pati valgyti pradejo suejus 1 m. ir 3 men. - tiesiog nesileido maitindama  lotuliukas.gif  Visko buvo ir saukstu pro sali - ir leksciu isvertimo, bet reikia tik kantrybes mirksiukas.gif
*

mano pupa taip pat nuo 1m 3men. pardejo reikalauti saukstuko, nes nesileisdavo maitinamo.dabar valgom su dviem saukstukais-vienas jai kitas man biggrin.gif , kartais apsikeiciam. kai nori valgyt tai pati i burnyte kuo graziausiai jau isideda ir nespejus sukramtyi jau kita saukstuka kabina.zinoma tai dar zaidimas- nieko rimto smile.gif
sima72
mano dukryte virs metuku irgi jau bande pati valgyt,bet labai jau aplink pritaskydavo ir zaist su maistu megeja,todel dazniausia matinu pati blush2.gif
Ecola
As taip pat pradejau duoti sauksta ir sakute kai praode susidomejima. Tai buvo apie metukus. Dabar dukrytei 1.5 metuku, maitinu, bet kartu duodu sauksta ir jai, tai taip ir maitinames.. kiek pati i burna isideda, kiek as idedu.. Leidziu ir su rankytem valgyti, daznai darzoves virdama pjaustau jas stambiau, tada valgo su pirstukais smile.gif
palmukas
sveiki auginu suneli kuriam jau 2.2metuku, bet niekaip nenori valgyti normalaus maisto, pagrindinis jo maistas pienukas.Konsultavausi su gydytojais tai ju nuomone labai skirtinga vieni sako duoti pienuka, kiti liepia jo is vis neduoti.patarkite kaip vaika pripratinti prie normalaus maisto, nes rudeny jau eisime y darzely.
^Braškytė^
duoti maista ir tiek,gal tai ziauriai skamba bet kai isalks tada suvalgys ir tai ka duosite .as galvoju kad neduoti pieno o vandenuko pradziai nors kaip prades valgyti maista
o pienuka koki geria parduotuves ?
Raske80
QUOTE(Armani @ 2009 03 25, 23:32)
duoti maista ir tiek,gal tai ziauriai skamba bet kai isalks tada suvalgys ir tai ka duosite .as galvoju kad neduoti pieno o vandenuko pradziai nors kaip prades valgyti maista
*

Ir as pritariu siai nuomonei drinks_cheers.gif
Juk jau didelis vaikiukas ir nemanau,kad jam uztenka vien pienuko g.gif
Ievosius
Mazinti pieno kieki ir greiciau kol kokios mazakraujystes "nepasigavot".Tada bus tikrai sunku, nes maista reiks ypac ziureti jau nekalbant apie vaistus ir papildus.
Piena geriau pakeisti vos vos saldinta arbata arba apskritai vandeniu, sultys netinka nes duoda toki pati efekta kaip pienas, uzkemsa skranduka ir vaikas jauciasi sotus.
palmukas
QUOTE(Armani @ 2009 03 26, 01:32)
*

geria parduotuves piena ir per diena isgeria apie 2 litrus,
palmukas
4u.gif
dideee
Maniske 1,5 m. pati i burnyte maisto su saukstu neisideda, turiu dar ja maitinti.
Doomsday
manoji merginuke bando pati valgyt jau nuo 1m. zinoma as kitu saukstu maitinu pati. dabar jai 1 ir beveik 2men labai rodo iniciatyva valgyt pati, kad ir saindien daviau varskyte paciai valgyt , virtuvej baisuma bet koks jos pasitenkinimas kad pati moka bigsmile.gif biggrin.gif
jurginux
oi mes jau seniai patys valgom, biski virs metuku buvo kaip pradejo pats bandyti bigsmile.gif
Kikina
na pradėjau nuo metų pačiai bandyt, tai labai greit išmoko ir po poros mėnesių jau valgė ir iš puodelio pati gėrė,
ginta85
Pradejau mokinti valgyti savarankiskai kai dar metuku nebuvo,bet jis tik zaizdavo ir tiek,tai pati nusprendziau maitinti,tai tada bent pavalgo,nes ir siaip su apetitu prastai. Bet paskui gal kokiu 1,5 metuku pradejo pats valgyti ir dabar dazniausia pats valgo, bet kartais dar tenka paciai pamaitinti ax.gif . As manau kad ateina laikas ir kiekvienam skirtingai. smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.