Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Valgau pats!
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 1 iki 3 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
mamulka10

mums 1,8 metukai valgom viska patys jau, kaikada ir su rankyte - pirsciukai valgom doh.gif ( kokiu makaronu , ar bulvytes fri )
daivulka23
Mums 1 metai ir 3 menesiai, kazkur pries menesi bandant mergina pamaitinti ji kategoriskai nustume sauksta su ranka ir pasake NE schmoll.gif jau buvau puolus i nevilti, kad vaikas nieko nevalgo, nes vis NE ir NE schmoll.gif nusprendziau pabandyti duoti jai pavalgyti paciai, ir pasirodo vaikas viska valgo ir visai neblogai sekasi 4u.gif o dabar jau beveik ir visai puikiai valgo, tik dar reikia biski mamos arba tecio pagalbos ax.gif
aciai
Mes patys pradejom valgyti nuo metuku. Sunus ankstyvas labai smile.gif Su sriubyte problemos, puse sriubos ant rubeliu smile.gif
PUCA
Mano vaikis iki metuku leidosi maitinamas, paskui apetitas dingo, tai valge tik tai, ka pats pasiimdavo, jokiu sansu ikisti bent sauksteli. Taip yra iki siol. Sedam prie pietu stalo, is patiekalo suvalgo kas jam patinka ir viskas. Na bent pliusas, kad nereikia maitinti.
vaidosius
mano sunelis nuo 1 metu amziaus mazdaug pradejo pats valgyt bet dar tada leisdavosi ir pamaitinamas jei nelabai pasisekdavo paciam, ypac kokia sriubyte ax.gif dabar jam 1 metai ir 7 menesiaitai tai neduok Dieve pabandysi prie jo prisiartint kai valgo, tuoj mes sauksta ir nieko nebevalgys doh.gif taigi valgo pats nors aptvarkyt po jo valgymo dar tikrai reikia doh.gif
midutee
manu kada vaikutis pasiruoses tada ir valgys, saviskes nepratinau iki kokiu 13 me ax.gif n bet kai pati sauksta i rankas paime tai ir valge graziai be jokiu terlioniu, 4u.gif na tiesa sriubyte siek tiek kebloka valgyt buvo is pradziu bet jau ir ta mena ivalde, dabar megstamiausias dalykas valgyt makaronus su sakute lotuliukas.gif
Apsimetele
Mano vaikui 17 menesiu, kitaip nevalgo, tik pati smile.gif saukia, kai paimu sauksta noredama ja pamaitinti smile.gif pratinomes gal nuo 10 menesiuku, buvo ivairiu stadiju -is pradziu tvarkingai mokesi, stengesi, veliau mesdavo sauksta salin prasydama ja pamaitinti, paskiau radom kompromisa: vienoj rankoj saukstas, kitos pirsciukai kosej biggrin.gif geras menuo, kaip valgo pati ir man daugiau laiko lieka flirt.gif
rutely
Mano maziu - nevalgiukas. Turiu ji ikalbineti kad valgytu, vis uz lango turim ziureti kas eina pro sali ar kokia masina vaziuoja....sudomini, tai praveria burnyte, o jei ne - tai ne doh.gif Su sauksteliu tik zaidzia.... doh.gif Tai kaip ji ismokinti valgyti su sauksteliu??? blush2.gif
Anila13
mano mazyliai d metai ir keturi menesiai. Valgo labai idomiai. Tarpsniais uzeina kad nori tik mesos po kurio laiko tik nori darzoviu taciau niekada nenori kosiu nzn kaip priversti jau viska isbandziau, jokios koses neisiulau. Valgyti moka pati taciau visada nori kad maitinciau.
Liucijamm
nuo 1.6 m valgo pats.
Papildyta:
Maitinimo kedute + daug, daug, daug kantrybes. doh.gif
drahlik
Mano dukryte valgo viska pati. megstamiausias irankis - sakute, bet ne vaikiska, o paprasta didele mirksiukas.gif Su saukstu nedraugauja doh.gif tada valgo rankomis. O kai noriu as pamaitinti tai iki isteriku prieinam, arba is viso nevalgo nieko doh.gif
mamulka10
QUOTE(drahlik @ 2010 08 13, 22:19)
Mano dukryte valgo viska pati. megstamiausias irankis - sakute, bet ne vaikiska, o paprasta didele mirksiukas.gif Su saukstu nedraugauja doh.gif  tada valgo rankomis. O kai noriu as pamaitinti tai iki isteriku prieinam, arba is viso nevalgo nieko doh.gif
*

toks jausmas lyg pasakotum apie mano suneli bigsmile.gif lotuliukas.gif
nes pas mus lygiai tas pats doh.gif jai noriu jam padeti tai pradeda siterikuoti ir tada isvys nevalgo doh.gif unsure.gif tai dabar netrugdau jam

Dziurgita:)
Maniskis pradejo valgyti pats nuo 1,5m anksciau rode nora, bet neleidau, nes nemokejo dar ne sauksto laikyti, ne sakutes, o dabar taip pat neleidzia kad maitinciau, rodo su pirstu i stala, mazdaug dek ant stalo tada valgysiu biggrin.gif taip patinka su sakute smeigti viska, kad ir duona smeigia lotuliukas.gif su rankom retai beima smile.gif
Agnestar
Mes irgi pacios pradejom valgyti kazkur nuo 1.5 metu..Aisku is pradziu tik mesyte, bulvyte, na kietesni maista, o po truputi ir sriuba ismoko valgyti, nors buna visko.
O mokinti as jos nemokinau, pati uzsimane, ir nenorejo valgyti su vaikiskais irankiais, tik su normaliais ax.gif
dkiskiene
QUOTE(drahlik @ 2010 08 14, 00:19)
O kai noriu as pamaitinti tai iki isteriku prieinam, arba is viso nevalgo nieko doh.gif
*

Pas mus panasiai, is pradziu dar leidziasi maitinama, bet po kokiu 3-4 saukstu purto galva ir rodo kad sauksta jai paciai duociau.Na zinoma, po to ja praktiskai visada reikia po dusu kisti. As manau, kad reikia leisti vaikui pratintis valgyti paciam, jei tik jis to nori
jurda
Maniškis per karščius iš viso metė smile.gif valgyt, tik MP
Jurgeliux
mano dukrytei 1metai4men tai jau pradeda rodyt nora valgyt savarankiskai, tai kietesni maista leidziu paciai, o sriubyte tai dar pamaitinu
menininke
Kietesni maista daviau paciai valgyti gal nuo 1.5met.,o sriubyte kai atsisake kad maitynciau biggrin.gif .Dabar viska pati valgo,niekad netrugdau ir suvalgo daugiau nei as maitindavau ax.gif
Eureka
Dičkį pavyko pripratinti 1,2 metų. Na, o jaunėliui dabar duodu su šaukštuku pamaskatuoti. Kartais pavyksta, bet jam kol kas tas valgymas kaip žaidimas. smile.gif
klaipedike
Mažylei 1m. 1mėn. pradėjo rodyt norą valgyt pati. Kai pamaitinu atiduodu jos dubenėlį su šaukšteliu, tai ji grando likučius, pati ragauja, mus visus maitina biggrin.gif . Tegu terliojasi, kiek pamenu su vyresnėle buvo lygiai tas pats, tai 1.5m. pati valgė jau kaip reikiant . Sėkmės ir kantrybės visoms drinks_cheers.gif .
mettta
QUOTE(drahlik @ 2010 08 14, 01:19)
Mano dukryte valgo viska pati. megstamiausias irankis - sakute, bet ne vaikiska, o paprasta didele mirksiukas.gif Su saukstu nedraugauja doh.gif  tada valgo rankomis. O kai noriu as pamaitinti tai iki isteriku prieinam, arba is viso nevalgo nieko doh.gif
*

mums lygiai tas pats, tik maisto puse ant zemes lieka doh.gif
2lina
na maniskui 1.5 ,bet kazkaip labai gerai kai maitina.. labai didelio noro valgyti patciam dar nera bigsmile.gif .. maniskis tikras inteligentas..neduok dieve koks trupinelis ar gabaliukas nukris..tuoj liepia nuvalyti.....
lappa
mano dukryte nuo 1.1 kabliuoja kose pati, aisku daug isdrabsto, tai kai ne namuose, maitinu as. pradejom mokytis nuo berods 8-9 men. pasemta sauksteli duodavau i ranka ir dedavom burnyten. dabar (1.4) periodas kai su sakute gabaliukus smeigia ir taip valgo . na ir aisku labai megsta pati is puodelio atsigerti
sega01
MANO PANELYTE KOL MP VALGE TAI NELABAI NOREJO KAZKO LABIAU, NA ARBA NEDAUG.VA KAI NUSTOJAU MAITINTI 1.5M TAI PRASIDEJO SAVARANKISKUMAS,GAL PAVYZDYS SESUTE KURI VALGO PATI,NES DIDELE 4u.gif
JEI JAU PAMATO KAD DEDU I STALA MAISTA JAU PUOLA SAU IESKOTI IRANKIO IR PASIRENKA TOKI KOKI REIKIA,NIEKAD NEPSIIMS PRIE SRIUBOS SAKUTES thumbup.gif VALGO PATI,AISKU MAMA KAD GREICIAU BUTU DAR PADEDA 4u.gif
TAIGI SAVARANKISKAS VAIKAS NORI BUTI thumbup.gif
*caffe macchiato*
Mano krikstasunis gere piena iki kokiu 2.5 - 3 m, valge ir kito maisto, bet labai jau minimaliai. Pienuko keldavosi atsigerti net nakti doh.gif bet viena diena tiesiog pats atsisake pieno ir dabar visai nebegeria ne trupucio schmoll.gif
Krista J.
maniske irgi ilgai gere tik piena. labai retai suvalgydavo kokios kosytes. isbandziau turbut visas darzoves ir visas mesas. pradejo valgyti tada, kai pradejau gardint maista prieskoniais, druska. jeigu man skanu, tada ir ji valgo. buna kartais, kad labai nenoriai valgo, arba visai atsisako, koki sausaini sugriauzia ir viskas, tai as ir nekisu, bet ir pieno neduodu. nakciai dar ir dabar pieno issireikalauja. vakarais 330 ml buteliuka istriubina ir dar nakti keliasi atsigert. bandziau atpratint nuo to naktinio gerimo. kisau vandenuka, bet ji rekia visa gerkle kol pieno negauna. nezinau kaip atpratint nuo to naktinio pieno... jai jau 1,7 m, o dar naktim neleidzia issimiegoti verysad.gif
tupukas
maniskis labai noriai kabina pats ir su svo sakute ir su saukstu,siek tiek su mamos pagalba,bet kuo puikiausiai thumbup.gif
SigaSigute
1,7 metuku. Bet pats dar normaliai nevalgo, progai pasitaikius meta sauksta ir valgo rankom doh.gif
mamamia*
Visai neseniai pradejo atimineti is manes sauksteli, tai nupirkau seilinuka su kisenele, ir pati bando valgyti, nors nelabai gaunas, bet visada padedu, ir aiskinu kaip reikia sauksteliu uzkabinti kose smile.gif
niuxx
Na mums jau beveik 2 metai tai su sakute moka valgyt. Bet valgo tik su prieziura, kad neisidurtu, o su saukstu tai tik dabar mokomes, nes anksciau nelabai iseidavo. Pradejaom mokytis nuo jogurto, sriubas dar maitinu pati. Manau kiekvienas vaikas ismoksta individualiai.
Papildyta:
Taip pat irankius pats pasiima, moka jau atrinki kam kokio reikia.
vikute334
Maniske irgi ilgai MP gere,tai nelabai ka kita valgydavo,o db bandau pratint pacia valgyt,tai kol as ziuriu valgo su sauksteliu aisku pridrabsto nemazai,bet tik nusisuk ir meta sauksta ir rankom davai viska grust doh.gif lotuliukas.gif ,jai baisiai terliotis patinka tik nesuprantu is ko cia paveldejo g.gif
Pacankė
Mums 1.7m, valgom pacios, yra is ko mokintis ax.gif
ingulka35
maniskei 15 men , bet net nebando pati, nenori dar....
na, nebet sakute is mano ranku atemusi isideda kasneli i burnyte. saukstelis skirtas tik per stala barskint doh.gif biggrin.gif viskam savas laikas wub.gif
Selga007
Svarbiausia yra duoti paciam ir nesibaiminti, kad vaikas issipurvins ir panasiai smile.gif
Rūtkė
o kaip padaryti kad jis pats nenorėtu valgyt.. ;D arba bent leistu kad jam padėčiau?? maniškiu jau beveik vienuolika mėnesiu nu bet taaaip nori pats valgyti, šeip leidžiu aišku tada košės reikia virti dvigubai daugiau.. bet kartais reikia skubiai pamaitinti o jis nori pats ir viskas.. doh.gif
knopke*
nuo metu pati keduteje valgo, kartu su visais, tiek sakute, tiek sauksta ivaldzius puikiai, jau 2 metukai
Asstule
Valgome visaip smile.gif Kartais leidziasi pamaitinama, kartais tik pati semia saukstuku ir nebandyk su kitu saukstu primaitinti, nesizioja ir viskas thumbup.gif
magdat
Manyčiau, viskas priklauso nuo vaiko wink.gif
Abu vaikus auklėjom ir maitinom vienodai...
Dičkis nuo pat gimimo turėjo gerą apetitą, tad nuo metukų jau pats imdavosi iniciatyvos, nuo 1,5 metukų su mano pagalba pats išvalgydavo košę su šaukšteliu, nuo dviejų metukų jau mokė pasmeigti maistą šakute ir t.t... Ir darželiuke nuo dviejų metukų valgė be problemų, iki pat dabar giriamas vaikas už tokį savarankiškumą..
O va mažiaus apetitas- beveik nulinis... Kiekvienas valgymas praeina su linksminimais, telefonais, indais, puodais ir t.t.. Džiaugiamės, kad bent kiek sugebam maisto į jo pilvelį įgrūsti, apie jo norus valgyti pačiam ir kalbos nėra.. O jam jau 1 metai ir 5 mėnesiai.. Sakysit, patys taip įpratinom... mirksiukas.gif Bet tikrai abu vaikučius prie maisto pratinom vienodai, tik vienam ta veikla patiko, o kitam - ne doh.gif
Murlyka
Mano dukra daug iniciatyvos rodo valgyt pati, bet galu gale iseina tik zaidimas, o valgyt nesuvalgo beveik nieko... Bet manau reik pastebet ta sensityvu laikotarpi, kai vaikui idomu, ir pratint valgyt su irankiais paciam, kad ir kiek koses isdrabstytu, kad ir kaip issiterliotu, paskui bus vis lengviau smile.gif
ingulka35
mano prastai valgo.. pati valgyt nebando ir nenori. jei skaniausia valgyt kaip as sakau 'kaip kitaiciui su pirstais'. nenori valgyti nei su sauksteliu nei sakute, daugiausia suvalgo ki maitinu pirstais.. doh.gif blush2.gif . bet kiek galima, neuzilgo ir darzelis..
Bozenyte
mum 1,7 pilnai pati valgo, kartais tik maitinu, sriūbytė ir skystesnį maistą tik prasčiau gaunasi, šiek tiek apsilieja, bet taip thumbup.gif
silve
Mano sūnelis (1m4mėn.) valgo jau pats su šaukšteliu, na, kartais padeda kita rankytė biggrin.gif Sriubytę maitinu pati, nes bijau, po jos būtų baisi netvarka, nors ir po jo savarankiško valgymo virtuvę tvarkau kapitaliai biggrin.gif
kosiute
Pasigirsime,musu labai aktyvi ir smalsi mergaite,jau pradejo dometis sauksteliu ir kaip ji isikisti i burnyte.Pabandziau ir gal po kokiu keliu bandymu,pavyko,dabar vienas malonumas ri jai ir man labai smagu.ji pati uzlipa ant kedes su atlosu virtuveje atsiseda prei stalo prisitraukia lekstute(aisku galvyte jos vos vos iskilusi virs stalo,bet jai taip idomiau kaip suaugusiems) ir pati iam kabina,tik paskui jau ima zaisti ir kartais su rankytemis pasiterlioja,bet ka padarysi viska reikia isbandyti.
Beje mums 1m.,ir 3men.
agora26
Mums dabar yra 15 menesiu, o mazoji pati valgyt pradejo nuo 11 men. Siuo metu kose sekas jau puikiai valgyt, pametam tik keleta sauksteliu, su sakute irgi jau po truputi isivaziuojam. Manau viskas priklauso nuo vaikuciu, jeigu jis rodo iniciatyva, tai reikia leisti. Jis juk mokosi mus stebedamas, todel kazko specialiai net nereikia mokinti. Aisku, kai pradeda valgyt, reikia pasikaustyti kantrybe, nes ir vaikutis, ir aplink ji buna kosiuota biggrin.gif
ingusix
su noru valgyt paciam priklauso nuo nuotaikos,kartais pats,kartais tenka maitint,darzelyje irgi sake valgo pats bet paskui kitus nespeja tai kiek lieka aukletoja sumaitina.sriuba saukstu valgyt pradejo pats visai neseniai,aisku krutine paskui slapia lieka bet kazkiek pavalgo,su sakute geriau sekas nes jau keleta menesiu su sakute bando matyt lengviau nes pasmeigtas maistas nenukrenta taip lengvai kaip nuo sauksto,tai daugiau i burna patenka smile.gif
spiegliuke
as dabar jau mokinu valgyti pati bigsmile.gif
dorada
Maniskiui db 1.4 m., toli dar gerokai iki savarankisko valgymo, mokomes sauksta teisingai laikyti tongue.gif
Musyte_
Maniskis dabar 1m ir 3men. tai pradejom po biski mokintis valgyti savarankiskai. As padedu jam kartais pataikyt i burnyte, pakabinti. Ziuresim kaip mums cia seksis smile.gif
Ksesanko
Mano dukra ilgi nevalgiuke, bet nuo 1 m. ir 4 men. pradejo arsiai reiksti nora valgyti pati. Kadangi maitinimas man buvo didziausia kancia. Maitinau po 40 - 50 min., tai leidau jai tai daryti paciai. man lengviau ja perrengti ir isplauti aplink grindis ir baldus, negu ja maitinti lotuliukas.gif tai nuo to laiko po truputi mokesi. Nuo 1 m. ir 6 men. varskyte, koses, jogurta, kiausinius valge pati. Mazai aisku suvalgydavo, bet tiek kiek jai reikia. Dabar jau ir sriuba pati kuo puikiausiai valgo. Nereikejo mokinti, vaikas pats isreiske nora. manau, kad nereikia vaiku prievartauti. Kai ateis laikas patys ismoks.
Vkr
mano berniukus savarankiskai valgyti ir gerti is puodelio ismoke darzeli. Tikriausiai smagu,kai visi valgo bendrai. Vieni kitus kopijuoja. Namuose buvau davusi savarankiskai valgyti. Bet po keliu tokiu valgymu tos minties atsisakiau. Darzelis viska sudeliojo i savo vietas.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.