mums 1,8 metukai valgom viska patys jau, kaikada ir su rankyte - pirsciukai valgom
mums 1,8 metukai valgom viska patys jau, kaikada ir su rankyte - pirsciukai valgom
Mums 1 metai ir 3 menesiai, kazkur pries menesi bandant mergina pamaitinti ji kategoriskai nustume sauksta su ranka ir pasake NE
Mes patys pradejom valgyti nuo metuku. Sunus ankstyvas labai
Mano vaikis iki metuku leidosi maitinamas, paskui apetitas dingo, tai valge tik tai, ka pats pasiimdavo, jokiu sansu ikisti bent sauksteli. Taip yra iki siol. Sedam prie pietu stalo, is patiekalo suvalgo kas jam patinka ir viskas. Na bent pliusas, kad nereikia maitinti.
mano sunelis nuo 1 metu amziaus mazdaug pradejo pats valgyt bet dar tada leisdavosi ir pamaitinamas jei nelabai pasisekdavo paciam, ypac kokia sriubyte
manu kada vaikutis pasiruoses tada ir valgys, saviskes nepratinau iki kokiu 13 me
Mano vaikui 17 menesiu, kitaip nevalgo, tik pati
Mano maziu - nevalgiukas. Turiu ji ikalbineti kad valgytu, vis uz lango turim ziureti kas eina pro sali ar kokia masina vaziuoja....sudomini, tai praveria burnyte, o jei ne - tai ne
mano mazyliai d metai ir keturi menesiai. Valgo labai idomiai. Tarpsniais uzeina kad nori tik mesos po kurio laiko tik nori darzoviu taciau niekada nenori kosiu nzn kaip priversti jau viska isbandziau, jokios koses neisiulau. Valgyti moka pati taciau visada nori kad maitinciau.
nuo 1.6 m valgo pats.
Papildyta: Maitinimo kedute + daug, daug, daug kantrybes.
Mano dukryte valgo viska pati. megstamiausias irankis - sakute, bet ne vaikiska, o paprasta didele
QUOTE(drahlik @ 2010 08 13, 22:19) Mano dukryte valgo viska pati. megstamiausias irankis - sakute, bet ne vaikiska, o paprasta didele toks jausmas lyg pasakotum apie mano suneli nes pas mus lygiai tas pats
Maniskis pradejo valgyti pats nuo 1,5m anksciau rode nora, bet neleidau, nes nemokejo dar ne sauksto laikyti, ne sakutes, o dabar taip pat neleidzia kad maitinciau, rodo su pirstu i stala, mazdaug dek ant stalo tada valgysiu
Mes irgi pacios pradejom valgyti kazkur nuo 1.5 metu..Aisku is pradziu tik mesyte, bulvyte, na kietesni maista, o po truputi ir sriuba ismoko valgyti, nors buna visko.
O mokinti as jos nemokinau, pati uzsimane, ir nenorejo valgyti su vaikiskais irankiais, tik su normaliais QUOTE(drahlik @ 2010 08 14, 00:19) Pas mus panasiai, is pradziu dar leidziasi maitinama, bet po kokiu 3-4 saukstu purto galva ir rodo kad sauksta jai paciai duociau.Na zinoma, po to ja praktiskai visada reikia po dusu kisti. As manau, kad reikia leisti vaikui pratintis valgyti paciam, jei tik jis to nori
Maniškis per karščius iš viso metė
mano dukrytei 1metai4men tai jau pradeda rodyt nora valgyt savarankiskai, tai kietesni maista leidziu paciai, o sriubyte tai dar pamaitinu
Kietesni maista daviau paciai valgyti gal nuo 1.5met.,o sriubyte kai atsisake kad maitynciau
Dičkį pavyko pripratinti 1,2 metų. Na, o jaunėliui dabar duodu su šaukštuku pamaskatuoti. Kartais pavyksta, bet jam kol kas tas valgymas kaip žaidimas.
Mažylei 1m. 1mėn. pradėjo rodyt norą valgyt pati. Kai pamaitinu atiduodu jos dubenėlį su šaukšteliu, tai ji grando likučius, pati ragauja, mus visus maitina
QUOTE(drahlik @ 2010 08 14, 01:19) Mano dukryte valgo viska pati. megstamiausias irankis - sakute, bet ne vaikiska, o paprasta didele mums lygiai tas pats, tik maisto puse ant zemes lieka
na maniskui 1.5 ,bet kazkaip labai gerai kai maitina.. labai didelio noro valgyti patciam dar nera
mano dukryte nuo 1.1 kabliuoja kose pati, aisku daug isdrabsto, tai kai ne namuose, maitinu as. pradejom mokytis nuo berods 8-9 men. pasemta sauksteli duodavau i ranka ir dedavom burnyten. dabar (1.4) periodas kai su sakute gabaliukus smeigia ir taip valgo . na ir aisku labai megsta pati is puodelio atsigerti
MANO PANELYTE KOL MP VALGE TAI NELABAI NOREJO KAZKO LABIAU, NA ARBA NEDAUG.VA KAI NUSTOJAU MAITINTI 1.5M TAI PRASIDEJO SAVARANKISKUMAS,GAL PAVYZDYS SESUTE KURI VALGO PATI,NES DIDELE
JEI JAU PAMATO KAD DEDU I STALA MAISTA JAU PUOLA SAU IESKOTI IRANKIO IR PASIRENKA TOKI KOKI REIKIA,NIEKAD NEPSIIMS PRIE SRIUBOS SAKUTES TAIGI SAVARANKISKAS VAIKAS NORI BUTI
Mano krikstasunis gere piena iki kokiu 2.5 - 3 m, valge ir kito maisto, bet labai jau minimaliai. Pienuko keldavosi atsigerti net nakti
maniske irgi ilgai gere tik piena. labai retai suvalgydavo kokios kosytes. isbandziau turbut visas darzoves ir visas mesas. pradejo valgyti tada, kai pradejau gardint maista prieskoniais, druska. jeigu man skanu, tada ir ji valgo. buna kartais, kad labai nenoriai valgo, arba visai atsisako, koki sausaini sugriauzia ir viskas, tai as ir nekisu, bet ir pieno neduodu. nakciai dar ir dabar pieno issireikalauja. vakarais 330 ml buteliuka istriubina ir dar nakti keliasi atsigert. bandziau atpratint nuo to naktinio gerimo. kisau vandenuka, bet ji rekia visa gerkle kol pieno negauna. nezinau kaip atpratint nuo to naktinio pieno... jai jau 1,7 m, o dar naktim neleidzia issimiegoti
maniskis labai noriai kabina pats ir su svo sakute ir su saukstu,siek tiek su mamos pagalba,bet kuo puikiausiai
1,7 metuku. Bet pats dar normaliai nevalgo, progai pasitaikius meta sauksta ir valgo rankom
Visai neseniai pradejo atimineti is manes sauksteli, tai nupirkau seilinuka su kisenele, ir pati bando valgyti, nors nelabai gaunas, bet visada padedu, ir aiskinu kaip reikia sauksteliu uzkabinti kose
Na mums jau beveik 2 metai tai su sakute moka valgyt. Bet valgo tik su prieziura, kad neisidurtu, o su saukstu tai tik dabar mokomes, nes anksciau nelabai iseidavo. Pradejaom mokytis nuo jogurto, sriubas dar maitinu pati. Manau kiekvienas vaikas ismoksta individualiai.
Papildyta: Taip pat irankius pats pasiima, moka jau atrinki kam kokio reikia.
Maniske irgi ilgai MP gere,tai nelabai ka kita valgydavo,o db bandau pratint pacia valgyt,tai kol as ziuriu valgo su sauksteliu aisku pridrabsto nemazai,bet tik nusisuk ir meta sauksta ir rankom davai viska grust
Mums 1.7m, valgom pacios, yra is ko mokintis
maniskei 15 men , bet net nebando pati, nenori dar....
na, nebet sakute is mano ranku atemusi isideda kasneli i burnyte. saukstelis skirtas tik per stala barskint
Svarbiausia yra duoti paciam ir nesibaiminti, kad vaikas issipurvins ir panasiai
o kaip padaryti kad jis pats nenorėtu valgyt.. ;D arba bent leistu kad jam padėčiau?? maniškiu jau beveik vienuolika mėnesiu nu bet taaaip nori pats valgyti, šeip leidžiu aišku tada košės reikia virti dvigubai daugiau.. bet kartais reikia skubiai pamaitinti o jis nori pats ir viskas..
nuo metu pati keduteje valgo, kartu su visais, tiek sakute, tiek sauksta ivaldzius puikiai, jau 2 metukai
Valgome visaip
Manyčiau, viskas priklauso nuo vaiko
Abu vaikus auklėjom ir maitinom vienodai... Dičkis nuo pat gimimo turėjo gerą apetitą, tad nuo metukų jau pats imdavosi iniciatyvos, nuo 1,5 metukų su mano pagalba pats išvalgydavo košę su šaukšteliu, nuo dviejų metukų jau mokė pasmeigti maistą šakute ir t.t... Ir darželiuke nuo dviejų metukų valgė be problemų, iki pat dabar giriamas vaikas už tokį savarankiškumą.. O va mažiaus apetitas- beveik nulinis... Kiekvienas valgymas praeina su linksminimais, telefonais, indais, puodais ir t.t.. Džiaugiamės, kad bent kiek sugebam maisto į jo pilvelį įgrūsti, apie jo norus valgyti pačiam ir kalbos nėra.. O jam jau 1 metai ir 5 mėnesiai.. Sakysit, patys taip įpratinom...
Mano dukra daug iniciatyvos rodo valgyt pati, bet galu gale iseina tik zaidimas, o valgyt nesuvalgo beveik nieko... Bet manau reik pastebet ta sensityvu laikotarpi, kai vaikui idomu, ir pratint valgyt su irankiais paciam, kad ir kiek koses isdrabstytu, kad ir kaip issiterliotu, paskui bus vis lengviau
mano prastai valgo.. pati valgyt nebando ir nenori. jei skaniausia valgyt kaip as sakau 'kaip kitaiciui su pirstais'. nenori valgyti nei su sauksteliu nei sakute, daugiausia suvalgo ki maitinu pirstais..
mum 1,7 pilnai pati valgo, kartais tik maitinu, sriūbytė ir skystesnį maistą tik prasčiau gaunasi, šiek tiek apsilieja, bet taip
Mano sūnelis (1m4mėn.) valgo jau pats su šaukšteliu, na, kartais padeda kita rankytė
Pasigirsime,musu labai aktyvi ir smalsi mergaite,jau pradejo dometis sauksteliu ir kaip ji isikisti i burnyte.Pabandziau ir gal po kokiu keliu bandymu,pavyko,dabar vienas malonumas ri jai ir man labai smagu.ji pati uzlipa ant kedes su atlosu virtuveje atsiseda prei stalo prisitraukia lekstute(aisku galvyte jos vos vos iskilusi virs stalo,bet jai taip idomiau kaip suaugusiems) ir pati iam kabina,tik paskui jau ima zaisti ir kartais su rankytemis pasiterlioja,bet ka padarysi viska reikia isbandyti.
Beje mums 1m.,ir 3men.
Mums dabar yra 15 menesiu, o mazoji pati valgyt pradejo nuo 11 men. Siuo metu kose sekas jau puikiai valgyt, pametam tik keleta sauksteliu, su sakute irgi jau po truputi isivaziuojam. Manau viskas priklauso nuo vaikuciu, jeigu jis rodo iniciatyva, tai reikia leisti. Jis juk mokosi mus stebedamas, todel kazko specialiai net nereikia mokinti. Aisku, kai pradeda valgyt, reikia pasikaustyti kantrybe, nes ir vaikutis, ir aplink ji buna kosiuota
su noru valgyt paciam priklauso nuo nuotaikos,kartais pats,kartais tenka maitint,darzelyje irgi sake valgo pats bet paskui kitus nespeja tai kiek lieka aukletoja sumaitina.sriuba saukstu valgyt pradejo pats visai neseniai,aisku krutine paskui slapia lieka bet kazkiek pavalgo,su sakute geriau sekas nes jau keleta menesiu su sakute bando matyt lengviau nes pasmeigtas maistas nenukrenta taip lengvai kaip nuo sauksto,tai daugiau i burna patenka
as dabar jau mokinu valgyti pati
Maniskiui db 1.4 m., toli dar gerokai iki savarankisko valgymo, mokomes sauksta teisingai laikyti
Maniskis dabar 1m ir 3men. tai pradejom po biski mokintis valgyti savarankiskai. As padedu jam kartais pataikyt i burnyte, pakabinti. Ziuresim kaip mums cia seksis
Mano dukra ilgi nevalgiuke, bet nuo 1 m. ir 4 men. pradejo arsiai reiksti nora valgyti pati. Kadangi maitinimas man buvo didziausia kancia. Maitinau po 40 - 50 min., tai leidau jai tai daryti paciai. man lengviau ja perrengti ir isplauti aplink grindis ir baldus, negu ja maitinti
mano berniukus savarankiskai valgyti ir gerti is puodelio ismoke darzeli. Tikriausiai smagu,kai visi valgo bendrai. Vieni kitus kopijuoja. Namuose buvau davusi savarankiskai valgyti. Bet po keliu tokiu valgymu tos minties atsisakiau. Darzelis viska sudeliojo i savo vietas.
|