Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Valgau pats!
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 1 iki 3 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Kolekcionierė
atsisakykit visiskai pieno ir prades valgyt,aisku bus pyksciu,isteriju bet kitos iseities nera
Jolanta75
na pienuka mazinti aisku reikia, gal bandyti pereiti prie jogurto, paskui sriubu, t.y. prie maisti skyscio pavidalu , valgydinti su sauksteliu...nors nuraminimui galiu pasakyti, kad mano sunenas budamas 2 su trupuciuku irgi gere net metus laiko karves piena, niekas jam nieko neikiso:)buvo taip jau vaikui, o paskui po metu viskas pasikeite, paragavo mociutes blynu ir viskas:)pradejo ir jogurtus ir kotletus kirsti:)buna taip vaikam, prievartauti per daug nereikia, po truputi:)stiprybes:)
karba
Maniškis jau nuo kokių metukų mokosi valgyti su šaukštuku ir šakute. Vieną kasniuką įsideda pats kitą įdeda mama. Taip ir pavalgome. smile.gif
dakutis
Mano sūnytis šaukštelio pradėjo reikalauti nuo 11 mėn bigsmile.gif Žaisdavo, mėtydavo ir t.t. O jau pilnai pats valgo nuo 1,9 m ax.gif Dabar net neima nė kąsnio, jei bandau pat duoti, tik pats thumbup.gif . Ir dar būtinai su šakute, jei šakute valgoma, pats smeigia, gnybia ir niekam neleidžia jam padėti lotuliukas.gif Tai kartu valgom, jis iš savo lėkštės, aš iš savo biggrin.gif Ir šiaip pakankamai tvarkingai vaikas pavalgo wub.gif
gwidita
mano maziukas budamas metuku jau buvo visko pats paragaves,visada leisdavau jam buti savarankisku rolleyes.gif jei neiseina su sauksteliu leisdavau su rankytem valgyti,nesvarbu kad priterlios ar pats issidirbs doh.gif niekada nedraudziau ir nedraudziu irnesakyk.gif paciam valgyti mirksiukas.gif eidami y parka ar siaip y miesta visada ysidedam sausainuku,ir jis daznai nori ka nors pakramsnoti essen.gif ir siaip namuose visada bunu padejus jam lekstute su desryte,lasinukais ar sausainukais rolleyes.gif kad uzsinorejes prieitu ir uzkastu thumbup.gif
Naminė
Su saukstu pradejom 1,8bet jis maitint nesileidzia o pats du saukstai ir aciu,vargstu nes nevalgus labai
širlė
mes pradejom valgyti nuo pusantru metuku ax.gif
anilewe
QUOTE(vaidusee @ 2009 01 21, 14:18)
Pradejau duoti terliotis su saukstu apie 10 - 11 men. pamazu pamazu, ir musu grazuolyte labai graziai pradejo pati valgyti. Mamyte duokite vaikams patiems bandyti. tai kas , kad drabuziai suterlioti, aplink pridrabstyta, bet uztai veliau tikrai atsipirks mirksiukas.gif
*

Sutinku thumbup.gif
simba3
Maniskei 1.5 m. labai graziai mokam patys atsigerti, bet valgyt dar nelabai. Arteja vasara, tais sakiau isnesiu i lauka kedute su staliuku (gyvenam nuosavam name) ir tegu mokosi pati valgyt - kiek ant zemes, kiek i burna lotuliukas.gif Turim iki rudens ismokt, nes eisim i darzeli.
reniuks
QUOTE(palmukas @ 2009 03 25, 14:38)
sveiki auginu suneli kuriam jau 2.2metuku, bet niekaip nenori valgyti normalaus maisto, pagrindinis jo maistas pienukas.Konsultavausi su gydytojais tai ju nuomone labai skirtinga vieni sako duoti pienuka, kiti liepia jo is vis neduoti.patarkite kaip vaika pripratinti prie normalaus maisto, nes rudeny jau eisime y darzely.
*

As galvojau, kad mes vieni tokie. Maniskis geria APTAMIL 1+ . Nepusryciauja, pietu tai kokiu uogu, vaisiu ar darzoviu(agurka ar pomodora),Na o vakare tai sriubytes ikisu ir viskas vel pienas. Bet Nusprendziau tvirtai duosiu piena tik pries mieguti ir viskas. Pakovosim!!!!!!! tongue.gif . Kai bus rezultatai parasysiu. Ar pavyko man savo maziuka nugalet?? biggrin.gif
senamiestizz
QUOTE(reniuks @ 2009 05 24, 19:51)
As galvojau, kad mes vieni tokie. Maniskis geria APTAMIL 1+ . Nepusryciauja, pietu tai kokiu uogu, vaisiu ar darzoviu(agurka ar pomodora),Na o vakare tai sriubytes ikisu ir viskas vel pienas. Bet Nusprendziau tvirtai duosiu piena tik pries mieguti ir viskas. Pakovosim!!!!!!! tongue.gif . Kai bus rezultatai parasysiu. Ar pavyko man savo maziuka nugalet?? biggrin.gif
*

musu berniukas irgi taip pat geria tik pienuka, valgo jogurta, surelius o rimto maisto neikisi, bet manau ateis laikas ir prades valgyti, nes mums 1 metu laiko pieno nebegere tik koses valge, bet praejo pora men ir vel pienuka gere, poto pora men valge tik mesa dabar vel tik pienukas ir viskas kas is jo.
neringasaud
Mažasis nuo 1 metukų pradėjo pats valgyti wub.gif
Daug visko nutiko ir sriubos išpiltos ir sienos apmėtytos iš maisto gabaliukų, bet nieko, užtat dabar nuostabu žiūrėti kaip pats valgo wub.gif
Šakutę ir šaukštą laiko tiek su kaire, tiek su dešine rankyte rolleyes.gif
sigizmundas
Kaip faina skaityti, kad tokie maziai patys valgo.. wub.gif Musu mergyte jau 11,5 menesio, bet kazkaip dar pati nebando valgyti..vienas saukstas rankoj ir kramto ji..o as su kitu maitinu... ax.gif
vyšniux
Pati savarankiskai mano dukra pradejo valgyti budama pusantru metuku ax.gif
DeilijoSa
mazelis jau puikiai valgo pats,tik su sriubyten prasciau ax.gif jam beveik 1m4men. ir gerti mkam,tik paskutini gurksni dazniausia pro sona blush2.gif nes per daug uzvercia puodeli
*Versace*
mums metukai ir du menesiai ir po biski jau valgom patys su sakute ax.gif deja su saukstu dar nesugebam uzkabinti maistelio schmoll.gif
neresap
dvyniam pavyksta valgyt tik su rankytem biggrin.gif saukstas ju rankytese tera tik zaisliukas. nors bando ji nesti link burnytes, bet bazniausiai kotas keliauja i burna doh.gif
.Juodukė.
Mes valgom pusiau su šakute pusiau su rankom ir taip jau pusę metų, nu neišeina niekaip, o su šaukštu tai dažniausiai sriuba būna pusė į burną pusė į rankovę.
Kidman
Su sakute tai kazkaip jau senokai gaunasi valgyti - gal nuo kokiu 11,5 men smile.gif O vat saukstas kol kas iki burnytes nedakeliauja..apsivercia smile.gif
Elzevyra
Mes irgi su sakute puikiai valgom,o su saukstu kaip kada.kad ji maitintu neprisileidzia,pats viska valgo.siandien grikius valge,tai visai puikiai gavosi bigsmile.gif
paulapaula
kokia man geda blush2.gif paskaitinejau cia ir vos nenugriuvau,mano vaikui 2.6metu ir jis tikrai dar gerai pats nevalgo,as vis maitinu ji,nu su sakute truputi,sauksta laiko,bet kad gerai valgo pats tikrai nepasakyciau blush2.gif viskas susiimu situ klausimu rolleyes.gif ax.gif nes tikrai pasidare geda doh.gif 4u.gif biggrin.gif
laurinija
as saviski irgi dar pamaitinu blush2.gif blynukus kokius,sumustinukus tai pats valgo,bet kosytes,kotletuka ir kt..tai dar valgydinu pati ax.gif manau darzeli ismoks pats valgyt biggrin.gif
Elzevyra
QUOTE(laurinija @ 2009 06 07, 19:30)
as saviski irgi dar pamaitinu blush2.gif blynukus kokius,sumustinukus tai pats valgo,bet kosytes,kotletuka ir kt..tai dar valgydinu pati ax.gif manau darzeli ismoks pats valgyt biggrin.gif
*

Aisku kad ismoks,tik vat pvz mes i darzeli jau rudeni keliaujam,ir norisi kad vaikas pats kuo daugiau moketu.
paulapaula
QUOTE(sssvetacka59 @ 2009 06 07, 17:37)
Aisku kad ismoks,tik vat pvz mes i darzeli jau rudeni keliaujam,ir norisi kad vaikas pats kuo daugiau moketu.
*

maniskis rudeni irgi keliaus i darza,bet dar nemoka pats valgyti blush2.gif aisku geda mamai doh.gif blush2.gif 4u.gif
flesi
Vaikučiui jau 1,7 m, bet valgo pats jau senokai. Pirmiausiai pradėjo valgyti su šakute, neužilgo šaukšteliu košes, kadangi sriubas visas pertrinu tai sėkmingai valgo ir jas, bet šiaip skysčio iki burnytės dar neprineštų turbūt. Svarbu nepražiopsoti susidomėjimo, kia norisi pradėti valgyti pačiam. Iš pradžių duodavau jam šaukštelį, jis makaliodavo, o aš savuoju maitindavau. ax.gif
Kikina
na mano tai nuo kokių 1,5metų pati valgo ir sriuba na viską, nuo metų pradėjo bandyt ir greit gavosi smile.gif na kiekvienas savo laiku išmoksta
Sloniatka
Šaukštą rankoje laikom nuo 10 mėn., bet kol kas su juo tik žaidžiam, labai patinka, pastoviai prašo, kad duočiau į rankas. O valgyt pačiai kol kas nesigauna smile.gif
Leta*
Nevalgo pats dar, maitinu su sauksteliu, kartais bando, bet nedanesa iki burnytes tai labai susinervuoja lotuliukas.gif Banana obuoli ar koki sausaini tai pats nuo 10 men valgo, o kas rimciau tai ne schmoll.gif
Limmy
Neperseniausiai ir maniškis pats pradėjo valgyt, tik truputuką sunkoka jamsu tom šakutėm, bet stengiuos kuodaugiau sriubyčių, košių ir t.t.
Nut*
na maniškis gal nuo 1,6m.pats valgo ir neleidžia,kad jam kas padėtų lotuliukas.gif ,jei šakute neišeina ko paimti,tai greit rankom ima lotuliukas.gif
Juratelele
QUOTE(flesi @ 2009 06 07, 18:56)
Iš pradžių duodavau jam šaukštelį, jis makaliodavo, o aš savuoju maitindavau. ax.gif
*

Mano mazajam 1,1 m, tai mes irgi taip pazaidziam thumbup.gif Bet toli grazu ne kiekviena karta. Buna, kad pabai aiskiai parodo, jog nori pasiterlioti, tai as jam leidziu. Jis ir mane kartai sbando maitinti, ir sau i burnyte bando ideti koki sauskteli koses biggrin.gif O kartais is viso buna susidomejes aplinka, tada tik ziojasi ir kemsa smile.gif
ILGAPLAUKE
Maniske pati pradejo valgyti 1.3m ax.gif
Eva 777
Mums 2m.3men bet as pamaitinu pati,kartais leidziu pasizaisti bet dazniausia pamaitinu.nes mes esame super nevalgus tai stengiuosi is paskutiniuju kad kanors pavalgytu.o jei duociau paciam tai jauciu kad liktu nevalges verysad.gif
Margareta
pati pradejo valgyti, tiklsiau as jai suteikiau proga paciai valgyti nuo 1 m. ir kazkur 5 men. iki tol sededavo prie pliudo koses ir lauktadao kada as ateisu ir ja pamaitinsiu doh.gif budavo kad alkana, nori valgyti bet pati nevalgo o laukia arba rekia kad as ja pamaitinciau..zodziu tada nusprendziau, kad cia ji jau nevalgo ne is nemokejimo ir karta tiesiog nepasidaviau smile.gif ji sedejo prie koses ir reke doh.gif o as kuciausi virtuveje toliau..po 5-10min. pasieme sauksta ir pati pavalge. ir jai patiko, kad gali pati valgyti biggrin.gif nuo tad anet pyksta jei bandau jai padeti valgyti biggrin.gif zinoma, bun apasitaiko kad ir pamaitinu truputy..jei kazkas labai blasko demesi (sveciuose pvz.) tai pavalgydinu bet siaip tai ne schmoll.gif ir jei nevalgo tai ir nereikia, nesvarbu kad suvalge 3 sakstelius, kita karta isalkusi viska sukapoja rolleyes.gif

dabar jai truputis virs 2m. tai ir sriuba viska moka valgyti pati thumbup.gif
zuga
Manoji yra 1,8 m tai valgo viska pati kai to nori.O pradejo tai kazkur nuo 1,2 m.Kartais netgi buna kad jei ketini pamaitinti tai nevalgo, o jei iskarto duodi jai paciai tai susveicia viska iki bliudziuko gramdymo,o kartais net ir dar praso.O valgom ir sriubas,ir antrus, ir troskiuniu,ir jogurtus,viska.
Juratelele
QUOTE(Margareta @ 2009 06 08, 23:49)
pati pradejo valgyti, tiklsiau as jai suteikiau proga paciai valgyti nuo 1 m. ir kazkur 5 men. iki tol sededavo prie pliudo koses ir lauktadao kada as ateisu ir ja pamaitinsiu  doh.gif budavo kad alkana, nori valgyti bet pati nevalgo o laukia arba rekia kad as ja pamaitinciau..zodziu tada nusprendziau, kad cia ji jau nevalgo ne is nemokejimo ir karta tiesiog nepasidaviau  smile.gif ji sedejo prie koses ir reke  doh.gif o as kuciausi virtuveje toliau..po 5-10min. pasieme sauksta ir pati pavalge. ir jai patiko, kad gali pati valgyti biggrin.gif  nuo tad anet pyksta jei bandau jai padeti valgyti  biggrin.gif zinoma, bun apasitaiko kad ir pamaitinu truputy..jei kazkas labai blasko demesi (sveciuose pvz.) tai pavalgydinu bet siaip tai ne  schmoll.gif ir jei nevalgo tai ir nereikia, nesvarbu kad suvalge 3 sakstelius, kita karta isalkusi viska sukapoja  rolleyes.gif

dabar jai truputis virs 2m. tai ir sriuba viska moka valgyti pati  thumbup.gif
*

Cia as biski ne i tema - kaip fainai, kad pas Jus ir antras jau pilvelyje biggrin.gif Ir as noriu smile.gif ))
Laabeille
Maniske labai nori pati knibinet po lekste - ir saukstu ir pirstais doh.gif
Siaip tai nevalgi visai (tik mano pienuka megsta). Tai oi kiek vargdavau kad bent sauksteli suvalgytu. Bet kai paciai duodu "valgyt" tai kol jo "valgo", visai normaliai pavalgydinu pati.
O sauksta su lekstute duodu panasiai nuo 11.5men.
Dar pakabint sunkiai sekas, bet treniruiojasi wink.gif
sokoladuke2008
4u.gif LABAS visoms smile.gif

Mano dukrytei 1m ir 1men,ir vis pagalvoju,kada bandyt jai jau paciai duot valgiuka su saukstu kabint biggrin.gif dar nedristu,nes isivaizduoju kas aplink desis biggrin.gif
pasiskaiciau cia jusu temele,ir manau i vasaros pabaiga bandysim tapt savarankiskom 4u.gif
esttrela
sveikos mamytes na mum yra 1m24dieneles ir amn idomu kada jus jau savo mazylius ir mazyles pradejot mokint nemniuka daryt savarankiskai
gederika
QUOTE(sokoladuke2008 @ 2009 06 09, 17:28)
4u.gif  LABAS visoms smile.gif

Mano dukrytei 1m ir 1men,ir vis pagalvoju,kada bandyt jai jau paciai duot valgiuka su saukstu kabint biggrin.gif dar nedristu,nes isivaizduoju kas aplink desis biggrin.gif
pasiskaiciau cia jusu temele,ir manau i vasaros pabaiga bandysim tapt savarankiskom 4u.gif
*

Sveikute ir mes tokio pat amziaus, bet dar neduodu paciam valgyti, virtuve butu kaip is po karo lotuliukas.gif
Daugiaziede
QUOTE(zuga @ 2009 06 09, 09:21)
Manoji yra 1,8 m tai valgo viska pati kai to nori.O pradejo tai kazkur nuo 1,2 m.Kartais netgi buna kad jei ketini pamaitinti tai nevalgo, o jei iskarto duodi jai paciai tai susveicia viska iki bliudziuko gramdymo,o kartais net ir dar praso.O valgom ir sriubas,ir antrus, ir troskiuniu,ir jogurtus,viska.
*

Pas mus tas pats:valgo savarankiskai,pats ir labai supyksta kai bandoma ji maitinti,kadangi Tik Jis Pats nori valgyti !. smile.gif nors visgi kai kada leidziasi pamaitinamas,kai pritingi.. biggrin.gif
V&A
maniske mazdaug nuo 2 metuku pradejo valgyt savarankiskai. iki to laiko nelabai ir mokinau dar ax.gif
Vismantė
Mano dukrytė pradėjo rodyti norą pati valgyti pusantrų metukų, taigi visai neseniai. Pati ją dar maitinu šaukšteliu, tačiau ir ji kitu šaukšteliu makaluoja po lėkštę ir bando maistą nunešti iki burnytės biggrin.gif
Renata M.
Savo maziui leidau terliotis nuo kokiu 1metuku ax.gif ,o valgyti pats pradejo tai nuo kokiu 1.5m rolleyes.gif
dodskis

nuo metuku jau pats valgo,pamaitint jo neiseina...pradzioj ko nepavykdavo,saukstuku ar sakute uzkabint,rankytemis davalgydavo lotuliukas.gif

Padukele*
mano didysis pradejo pats valgyti nuo kokiu dvieju metuku neturejom kedutes tai akzkaip atsisedusi tingedau su juo zaisti kad pats valgytu blush2.gif ax.gif mazajai nupirkom kedute tai nuo metu reik paciai duot sauksta ir valgo nesvarbu kad daugiau nei puse ant staliuko ant galvos ant kelniu svarbu kad pati ir tik pamegink sauksto neduoti tai ir nevalgys is manes lotuliukas.gif nori but savarankiska nuo pat mazu dienu smile.gif mum beveik 1,3 beveik niekada nebereik jau sedet su saukstu ir kisti.abu maniskiai apetitu nesiskundzia lotuliukas.gif
jurgalu
mano mažajai kątik suėjo metukai. ir va dabar ji labai pradėjo reikšt norą imt šaukštelį ir bandyt valgyt. aišku, dar jai visiškai nesigauna, bet stengiuos kiekvieno valgymo pabaigoje jos lėkštelėje palikt kelis kąsnius pažaidimui - ima šaukštelį ir bando pati. svarbu yra noras smile.gif manau, kad pamažu išmoks wink.gif
mamiux

PENKTADIENI, 10.00 VAL MAMOS SU VAIKAIS PRIE SEIMO !!!!!!!!! PRANESKITE VISIEMS. GALI JUNGTIS IR PENSININKAI DEL METU ILGINIMO !!!!!!!!!!!
Kas is kitu miestu- prie savo miestu savivaldybiu. Blokuoti vezimeliais isejimus, skanduoti ir metyti panaudotas sauskelnes.

Bandykime isplatinti toliau si pranesima
mamiux
nieko konkretaus,radus paplatinau ir tiek mirksiukas.gif
kirbe
QUOTE(esttrela @ 2009 06 09, 17:37)
sveikos mamytes na mum yra 1m24dieneles ir amn idomu kada jus jau savo mazylius ir mazyles pradejot mokint nemniuka daryt savarankiskai
*

pradejau leisti paciai valgyti tada,kai pati to noreti pradejo....dabar mums 1,5 metuku ir kartais pati valgo as tik prilaikau sauksta,kartais as pamaitinu ziurint kaip pati mazyle to nori....
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.