Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nėštumas ir galvos skausmas
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
beana
Nebežinau ką daryti. Antra diena kaip kankinuosi su galvos skausmu, nebegaliu nieko daryti. Esu 10 savaičių nėščia. Ar yra kokių vaistų nuo skausmo, kuriuos būtų galima gerti laukiantis. Vyras vaistinėj paprašė, tai kažkokių davė, bet paskaičiusi informacijos lapelį, radau, kad negalima vartoti nėštumo metu.
Ingabi
Labukas užjaučiu visas kam galva skauda, nes pati tokią bėdą turiu ir kai užeina tai po tris dienas praskauda. Stengiuosi vaistų nevartoti, bet kai miegas ir ramybė nepadeda tai parecatamolio puse tabletytės išgeriu, daktarytė leido ax.gif
Zona
Oi,uzjauciu del galvos skausmo unsure.gif Siaubas kaip prasikankinau kokia pimus 3 men..Kol pykino tai ir galva siaubingai skaudejo doh.gif
Daktare sake ,kad taip nuo hormonu kaitos priima oganizmas....
dautan
Sveikos mergaites 4u.gif
didejant nestumui siek tiek palengveja galvos skausmai, bet visai niekur nepasitraukia. As gelbsciuosi labai stipria juodaja arbata ir idedu citrinos gabaleli, nes labai stipri man neskani, o citrina susvelnina skoni. Taip pat man kartais ramuneliu arbata padeda. Tinka ramus serijinis kvepavimas: 10 letu ir giliu ikvepimu ir iskvepimu, viena minute laisvai ir vel pakartoju. Paprastai siek tiek palengveja po 8-10 tokiu seriju. Neblogai veikia galvos pakisimas po vandeniu ir kontrastinis dusas galvos odai su pamasazavimais. Tinka ir kaklo masazas. Kai niekas nebepadeda - lieka paracetamolio tablete g.gif
Sirana
QUOTE(beana @ 2006 07 31, 19:23)
Nebežinau ką daryti. Antra diena kaip kankinuosi su galvos skausmu, nebegaliu nieko daryti. Esu  10 savaičių nėščia. Ar yra kokių vaistų nuo skausmo, kuriuos būtų galima gerti laukiantis. Vyras vaistinėj paprašė, tai kažkokių davė, bet paskaičiusi informacijos lapelį, radau, kad negalima vartoti nėštumo metu.
*

Na, kai as kankinausi su galvos skausmu, tai vaistineje grieztai pasake: be gydytojo leidimo jokiu vaistu nesciai neduosim, tik Paracetamolis.... O siaip kai kita karta prasysit kokiu vaistuku, tinkamu nestumo metu vartoti, tai iskart prie vaistininko issitraukit ir persakitykit vaistu anotacija - man vyras pirko vaistus nuo slogos, dave tokius brangius, atseit tinka nesciai, tai gerai, kad maniskis dar neisejes is vaistines persiskaite lapuka - buvo parasyta, kad netinka naudoti nescioms ir maitinancioms... Taip kad reikia buti budriems!
femme
QUOTE(Sirana @ 2006 08 02, 12:51)
Na, kai as kankinausi su galvos skausmu, tai vaistineje grieztai pasake: be gydytojo leidimo jokiu vaistu nesciai neduosim, tik Paracetamolis.... O siaip kai kita karta prasysit kokiu vaistuku, tinkamu nestumo metu vartoti, tai iskart prie vaistininko issitraukit ir persakitykit vaistu anotacija - man vyras pirko vaistus nuo slogos, dave tokius brangius, atseit tinka nesciai, tai gerai, kad maniskis dar neisejes is vaistines persiskaite lapuka - buvo parasyta, kad netinka naudoti nescioms ir maitinancioms... Taip kad reikia buti budriems!
*

Nerasit praktiškai nei vieno vaisto, kurio lapelyje nebūtų parašytas įspėjimas dėl vartojimo nėštumo metu - vaistų gamintojai taip apsidraudžia nuo galimų skundų ir priekaištų. Net paprastų homeopatinių lašiukų lapelyje (pvz. valerijono) parašyta, kad "nėra duomenų, kad kenktų vartojant nėštumo metu, bet vis dėlto prieš vartojant reikia pasitarti su gydytoju". Manau reikia pasitikėti savo gydytojo nurodymais, o ne skaityti lapelius 4u.gif
Forgete
Sveikos, as cia visai zalia. Sedziu nu taip galva plesia kad ragas, o cia pasirodo viskas normalu, taip ir turi but biggrin.gif Ryt pas daktare tai reiks paklaust ka galima ir ko ne smile.gif
Sirana
QUOTE(femme @ 2006 08 02, 13:20)
Nerasit praktiškai nei vieno vaisto, kurio lapelyje nebūtų parašytas įspėjimas dėl vartojimo nėštumo metu - vaistų gamintojai taip apsidraudžia nuo galimų skundų ir priekaištų. Net paprastų homeopatinių lašiukų lapelyje (pvz. valerijono) parašyta, kad "nėra duomenų, kad kenktų vartojant nėštumo metu, bet vis dėlto prieš vartojant reikia pasitarti su gydytoju". Manau reikia pasitikėti savo gydytojo nurodymais, o ne skaityti lapelius 4u.gif
*

Vaistu anotacijas butina pasiskaityti ir ne nescioms. Kalba eina apie tai, kai vaista perki be gydytojo paskyrimo ir pasitiketi gali tik tau ji rekomenduojanciu vaistininku. Tai ka daugiau skaityt, jei ne vaisto anotacija? Dar tuo labiau, kai gauni vaista, kurio lapelyje parasyta "preparatas netinkamas vartoti nestumo ir zindymo periodu"?...
femme
QUOTE(Sirana @ 2006 08 02, 18:08)
Vaistu anotacijas butina pasiskaityti ir ne nescioms. Kalba eina apie tai, kai vaista perki be gydytojo paskyrimo ir pasitiketi gali tik tau ji rekomenduojanciu vaistininku. Tai ka daugiau skaityt, jei ne vaisto anotacija? Dar tuo labiau, kai gauni vaista, kurio lapelyje parasyta "preparatas netinkamas vartoti nestumo ir zindymo periodu"?...
*

na aš nėštumo metu nesiryžčiau "pasitikėti" vaistininku arba užsiimti savigyda ir savo nuožiūra skaityti vaistų lapelius bei pagal tai spręsti, ar vaistas tinkamas mirksiukas.gif Kaip jau sakiau, praktiškai nėra vaisto, kurio lapelyje nebūtų tokio įspėjimo, tai ką daryti? Vienas vaistas iš tiesų kenksmingas nėštumo metu, kitas - absoliučiai saugus, tačiau jų lapeliuose tas pats įspėjimas dėl vartojimo nėštumo metu unsure.gif ir tik gydytojas gali pasakyti, kuris vaistą saugu vartoti.
Mane dažnai kamuoja migrena, o ypač priepuoliai buvo padažnėję nėštumo pradžioje - ir ką, paklausiau vaistininko, ar galiu išgerti tabletę nuo migrenos. Atsakymas buvo - galite, viena tabletė nepakanks. Labai jau atmestina konsultacija, sakyčiau g.gif Ir galite įsivaizduoti mano nerimą ir įsiūtį, kai internete susiradau apie tą vaistą info, kaip sukeliantį apsigimimus blink.gif Nuo tabletės nieko gal ir nebūtų atsitikę, bet jei būtų, ta jau ne tas vaistininkas patarėjas kentėtų blink.gif
o čia man labiausiai padėjusi info apie migreną nėštumo metu mirksiukas.gif
Sirana
Isvis buciau linkusi nestumo metu jokiu medikamentu nevartoti, bet kad ne visada iseina... Pirmaji nestuma isbuvau be jokiu vaisteliu, o dabar tai uzeina galva iki blogumo skauda, kad jau pajudeti negaliu, tai remuo eda...
cypcyp
Sveikutes labai noriu pasiteirauti del vaistu gerimo, nes turiu problemu su dantimis ir man odontologe patare nieko nedaryt kol nesueis 3 men o dabar tik 8 sav. Tai as neiskentusi isgeriau Nimesil tai labai bijau kad nepakenkciau kudikiui.
dautan
QUOTE(femme @ 2006 08 02, 13:20)
*

Niu, man gydytoja buvo nurodziusi, kad budama nestuke.gif nuo galvos skausmo galiu vartoti solphodeino tabletes. Kadangi su gydytojais esu daug susidurusiu ir turiu karcios patirties, paprastai paskaitau papildomai informacijos. Gamintojo puslapyje buvo parasyta, kad negalima vartoti sio preparato nestuke.gif Taigi, gydytojos rekomenduoti vaistai nukeliavo pas senele... doh.gif

Tuo paciu priejau isvados, kad vieninteles vaistas, kuris mums tinka - paracetamolis. Nuo vieno Nimesil pakelio blogai maziukui nebus, bet tai vaistas, kurio naudoti nestuke.gif labai nerekomenduotina...
nugalėtoja
negaliu buti patalpoje , kur nera gryno oro, doh.gif pvz buvau gariunai , dabar ten kaip siltnamyje, uzteko 10 min, ir mano galva sprogsta! doh.gif maza, to nuo tokiu ivykiu tai trunka 2 dienas, tik gulejimas padeda! gal tai migrena? g.gif
virtuveje prie garuojancio puodo negaliu, pirtys schmoll.gif , uzdraustos , Turkijos irgi, varau i Suomija atostogu! blush2.gif
lotuliukas.gif
Emperatriz
čia mano amžina bėda...
kentėjau, kai nemanoma, gėriau panadolį po 2 tabletes
Vaila
Pykint pradejo mane nuo kokios 7nest.sav.Praktiskai retas rytas praeidavo normaliai.Suejus 9sav.kaip ranka nueme.Supratau-visi blogumai uz nugaros.....Bet va prasidejo 11nest.savaite ir pykinimas grizo su tokiu galvos skausmu.....jau 5dienos namiskiai nesusisneka su manim.Net nakti jauciu galvos skausma,todel stengiuosi kuogreiciau uzmigti,o pykinimas dar galingesnis.Trecia diena jau supratau ,kad negaliu atplest akiu ir kad mano kuno padetis nepajudetu ne 1mm(kiekvienas judesys-dar didesnis skausmas).Paemiau paracetamolio tablete.Tiesiog supratau.kad suniu pradesiu kaukt ir tai tikrai ne i nauda ir mano vaikeliui.Tai bus mano antras vaikelis.Pirmo nestumo bent pirmi menesiai skiriasi kaip DIENA ir NAKTIS.
Margareta
siaubas mum 7 savaiteles, ale kaip galva skauda kasdiena doh.gif nezinau ka daryti.... bandau numigti pietu miego ale po jo praejus vandziukei vel skauda..... pries miega gyd. liepe isgeri valerijono...o kas jei diena jo isgerciau? nezinau ka daryti...o dar visokie reikalai nesutvaryti laukia....
Macarena
O man pastarasias pora svaiciu, galva maudzia beveik kasdien doh.gif Ypac i vakara pradeda jaustis. O klausykit, jei skauda pakausi, tai cia spaudimas pakrites buna ar priesingai? blush2.gif
DianaS
Sveikutes, as visai neseniai suzinojau jog esu nestuke.gif biggrin.gif , buvau pas savo gynekologe ir taip pat skundziausi uzeinamu galvos skausmu verysad.gif man ji patare gerti diasparol (ten yra magnis,ir nekenkia mums nestuke.gif ),jei tik padeda arba dar dar galima pabandyti paracetamoli
Emm
Man rytais labai skaudėdavo galvą, tai padėjo aukštesnė pagalvė.
Lapyna
O ką daro užkietėję migrenininkės, kai laukiasi?

Įsitaisiau migreną dar nenėščia, prieš pusantrų metų, kai persikraustėm į kitą šalį (įtariu, mano galvai klimatas netiko...). Užpuolus skausmui, gelbėdavausi paracetamoliu su kodeinu. Padėdavo ne 100 proc., bet gerokai palengvėdavo.
Dabar esu nėštukė ir kodeino man - niekaip...
Kuo dabar galiu gelbėtis?

Skausmas paprastai trunka nuo pusiaudienio iki nakties (būna ir nuo pat ryto), vis stiprėdamas. Kaip įsitikinau, neišgėrus vaistų prieš miegą, naktį dažnai pabundi nuo skausmo ir ryte atsikeli tokia pat sprogstančia galva. Na, ir visi lydintys "džiaugsmai": pykinimas, skausmas akyje, galvos svaigimas, negalėjimas nei pasilenkti, nei lipti laiptais, jautrumas šviesai...

Help!...
AGNIUXX
ačių už patarimus.man taip pat užeina tas galvos skausmai ypač vakarais.man tai gali būti ir dėl to,kad stengiuosi nebegerti kavos,o seniau gerdavau po 3-4 puodukud per dieną.
Aviva
Sveikutės,kai man nestuke.gif skaudėdavo galvą,aš laikiau prisidėjusi šaltą želę ant kaktos,man padėdavo,na gal ne visai nuimdavo skausmą,bet nors ne taip skaudėdavo.
Vaistukų negėriau jokių.
medituk

QUOTE(AGNIUXX @ 2006 10 06, 16:12)
ačių už patarimus.man taip pat užeina tas galvos skausmai ypač vakarais.man tai gali būti ir dėl to,kad stengiuosi nebegerti kavos,o seniau gerdavau po 3-4 puodukud per dieną.
*

Tai koks vienas puodelis ne itin stiprios kavos juk nepakenks ax.gif As gerdavau nemazai kavos iki nestumo, o dabar maziau, silpnesnes ir balintos pienu. Tikrai nemanau, kad labai jau ten kenkiu. Ypac kad spaudimas mano zemas pastoviai, tai pati gydytoja rekomendavo.
Emama
Man kiekviena diena skauda galva. Gal del to, kad darbo kabinetas nevedinamas, nes labai salta lauke, ir dar peciuka issijungiam, tai isvis galva sprogsta. Pagereja nuo gryno ir vesaus oro, bet ne visada yra galimybiu iseiti i lauka. Kai vaziuoju traukiniu ar atubusu atsidarau fortkute. Zmones gal kartais ir piktai pasiziuri, kad tipo salta, bet jei kas pasakytu bent zodi, atsauciau, kad tada galiu ir apsivemti prie visu, nes ir pykina, kai gryno oro truksta.
rozinee
Baisi migrena... verysad.gif
Jaunelee
Kita kart taip skauda galva, kad atrodo nors imk ir gun_bandana.gif verysad.gif
lely
man tai retkarciais irgi paskausta, kadangi nelabai stipriai tai tiesiog laukiu kol praeian smile.gif bet siaip jei jau labai skauda tai geriau isgerti vaistu, nes skausmas gali pakenkti. todel jei jum labai skauda paklauskit daktaro kokiu vaistu geriausia isgerti.
pagrandukasss
man gine.sake,kad apap 1-2tab.galima isgerti.o nuo migrenos yra kazkokie lasiukai homeopatiniai.reikes vaistinej paklausti,jei vel skaudes.
Jurgiukste
as irgi biski migrenine verysad.gif tai jau 3 kartus teko citramona gerti, daktare sake nieko, jei nedaznai, man daugiau niekas nepadeda doh.gif
vandene6
siaip tai galva skauda, kai dideja kraujo kiekis organizme- tai yra normalu, o man dabar 34sav pradejo skaudėti- ir žinau kodėl- ogi labai nepatogiai miegu- sėdėdama verysad.gif rūgštys graužia verysad.gif
ingutera
dažnai galvos skausmas būna nuo labai žemo arba labai aukšto spaudimo. mano buvo žemas, tai kankinausi labai, nes nei kavos negalėjau gert, nei žalios arbatos. tai daktarė pasakė, kad galima paracetamolio kaip labai skauda. ir tikrai, padeda. o dabar jau galiu vėl žalią arbatą gert, jau ji man vėl normalaus skonio, tai tikiuosi išvengt tų baisių skausmų doh.gif
tanitausa
o man irgi pradejo galva skaudeti doh.gif i kavos puse tai net paziureti negaliu, kai seniau ne zingsnio is ryto be kavos puodelio...nezinau, kazkaip vaistu nesinori vartoti, kol skausmas pakenciamas...
cnopka
Kazkaip kokias dvi savaites irgi galva skaudjo,nors prie tai jokiu migrenu nebuvo.Bet kol pakenciama,tai vaistu negeriu,o kai darausi nedarbinga,tai iu ir nedirbu,prasieinu per gryna ora ir miegoti....
foje
Dziaugiausi kad neturejau jokiu galvos skausmu,o va dabar,12-ta sav.prasidejo...Net nakti skauda.Gydytoja leidzia gerti tik tylenol,jokiu kitu vaistu.Ypac negalima aspirino ir ibuprofeno.
Zorzeta1984
Sveikos. bye1.gif Galiu patarti jei skauda galva nestumometu nusipirkit homeopatini vaista Spigelon, as pati ji vartojau budama nescia ir dabar kai maitinu savo mergyte paprastu vaistu gertnegaliu todel toliau esan skausmui vartoju si vaista.Poveikis jauciamas po 15 min. thumbup.gif Sekmes 4u.gif
Macarena
O man Spigelon nepadejo g.gif Iki nestumo, esant galvos skausmui, gerdavau Ketanova. O kai jau buvau nestuke.gif , galvos skausmai uzeidavo reciau, taciau laaabai stiprus, ir jokie Spigelonai nepadejo. Teko gerti paracetamoli. mirksiukas.gif
ramune27
Labas mergytės nestuke.gif ,man vakar nuo streso taip skaudėjo galva tai žinojau kad galima ketanova gert,bet ir jis nepadėjo,tai pasiskambinau gydytojai ir pasakiau kas daros ,man nuo streso skaudėjo galva ,tai patarė išgert brendžio 50 gr. smile.gif ir ka jus galvojat tikrai padėjo ,nors jau galvojau kad teks į ligonine važiuot,nes su pirmu taip ir buvo iš vakaro labai skaudėjo galva o ryte nubėgo vandenis ir išvažiavau gimdyt ,tai to labiausiai ir bijojau. bet kolkas naktis praėjo ramiai gal ir viskas bus gerai. nes iki vaikiuko atėjimo liko dvi savaitėlės . tikiuosi išlaukti. smile.gif sėkmės visoms nestuke.gif iki.
Macarena
Bet ar tikrai ketanova galima gerti? g.gif :Nors gal pacioj pabaigoj ir galima, nezinau blush2.gif
Jurgiukste
QUOTE(Macarena @ 2007 02 05, 14:16)
Bet ar tikrai ketanova galima gerti?  g.gif  :Nors gal pacioj pabaigoj ir galima, nezinau  blush2.gif
*

man jokie vaistai nepadeda nuo galvos, gine sake susileisti ketanova ir citramona leido gerti, sako 3 men praejo, galima drasiau su vaistais elgtis, bet saikinai, man jei skauda galva, tai net iki vemimo, alpimo ir t.t., tai sake geriau nelaukti tokio skausmo ir malsinti vaistais.
raskila3171
Na as tai pries ketanova,tai labai stiprus vaistas,jau geriau citramona vartot rolleyes.gif
youste
Man tai geriausiai miegas padeda. Galva vis vakarais skauda - geriausias budas kuo greiciau i lovyte ir miegot. o vaistu nenoriu gerti. Beje, dar pasivaksciojimai lauke padeda, bet dabar salta, neleksiu nakti i speiga verysad.gif
mile
O mane kankini siaubingi galvos skausmai sad.gif Net naktį nuo jų pabundu. Ir terapeutė, ir ginė leido gert paracetamolį - bet man jis nepadeda. Tepuosi ir smilkinius su žvaigždute, tai tik tam laikui atšaldo. O taip neramu, atrodo, kad ta galva tuoj plyš verysad.gif
ingusiaa
QUOTE(ramune27 @ 2007 02 05, 12:56)
Labas mergytės  nestuke.gif  ,man vakar nuo streso taip skaudėjo galva tai žinojau kad galima ketanova gert,bet ir jis nepadėjo,tai pasiskambinau gydytojai ir pasakiau kas daros ,man nuo streso skaudėjo galva ,tai patarė išgert brendžio 50 gr.  smile.gif  ir ka jus galvojat tikrai padėjo ,nors jau galvojau kad teks į ligonine važiuot,nes su pirmu taip ir buvo iš vakaro labai skaudėjo galva o ryte nubėgo vandenis ir išvažiavau gimdyt ,tai to labiausiai ir bijojau. bet kolkas naktis praėjo ramiai gal ir viskas bus gerai. nes iki vaikiuko atėjimo liko dvi savaitėlės . tikiuosi išlaukti.  smile.gif sėkmės visoms  nestuke.gif iki.
*

na siulyciau del ketanovo nestuke.gif metu pasikonsultuot dar su gydytojais kitais, man atrodo kad kazka tu cia maisai... tai labai stiprus vaistas, kurio tikrai turetum vengt nestumo metu... g.gif

man dar nuo galvos skausmo padeda slapias ir saltas ranksluostis ant kaktos smile.gif
jurccc
QUOTE(Nomra @ 2005 07 27, 16:27)
Sveikos visos

Gal kas turit patarimų, ką daryti su galvos skausmu. Įtariu, kad esu nėščia ir šią savaitę jau antrą kartą užeina stiprus galvos skausmas. Net darbui susikapti sunku. Labai nesinori vaistukų, nes jai įtarimai pasitvirtins, tai leliui dabar pats vystymasis. 1-2 puodeliai kavos nepadeda, o perduozuoti irgi nesinori.
Gal žinot kokių arbatų, hemeopatinių vaistukų ar dar kokių priemonių?

Ačiū
*

Labukas. As ir labai daznai jauciu ta galvos skausma. esu 14sav nescia, ir kiek pamenu nuo pat pradzios pastoviai jausdavau skausmus, kiek galedavau kentedavau doh.gif bet kai jau nebegaledavau, gerdavau vaistus..ir aplamai pastoviai jauciu toki sioki nemalonu skausmeli, spaudima galvoje..po darbo dienos noriu tik pailseti ir miegoti..
laimav
man taip pat per nestuma labai skauda galva kartais net po kelias paras klausiaus ginekologo ka patartu tai sake kad ketanovo vartoti isvis negalima taip pat ir citramono galima tik paracetamoli bet kad jis man nelabai padeda tad as dabar drauges patarimu isgeriu slakeli konjako ir man jis padeda ir jau kelios savaites kaip neskauda galvos thumbup.gif
ingusiaa
QUOTE(Zorzeta1984 @ 2007 02 01, 02:07)
Sveikos. bye1.gif Galiu patarti jei skauda galva nestumometu nusipirkit homeopatini vaista Spigelon, as pati ji vartojau budama  nescia ir dabar kai maitinu savo mergyte paprastu vaistu gertnegaliu todel toliau esan skausmui vartoju si vaista.Poveikis jauciamas po 15 min. thumbup.gif Sekmes 4u.gif
*

va va as apie sita vaistuka irgi girdejau geru atsiliepimu thumbup.gif
Šypsenėlė24
Man taip pat užeina tokie galvos skausmai, jog net iki vėmimo. Tai kai jaučiu, jog jau pradeda spausti, ir jei yra galimybės,tai lendu po šiltu dušu ir tada tiesiai į lovytę, bandau nusnusti wub.gif
jurccc
Labukas. as susiduriu su tokia pat problema, esu 15sav nescia..galvos skausmas kankina nuo pat pirmu savaiciu, kai pastojau..kitos vemia, o as du men guliu bevei visa diena lovoje, miegu, nes slykstu nuo visko, galva skauda, skrandyje rugstys..zd nekas schmoll.gif dabar gal ir pradejau jaustis geriau, bet galvos skausmas vis nepalieka manes..vis kartais, ypatingai jei trup pasinervinu, be vaistu negaliu..zinau, kad vaistai negerai, bet kai jau nebegaliu, geriu, kitaip isproteciau.uzmigt neine, net ir jei labai noreciau...o tu laikykis, nes jauciu tau dar didesni nepyragai..
krika
aš šį savaitgalį "miriau" - pradėjo galvą skaudėti, o aš laukiau. bandžiau numigti, bet nepadėjo. vakare taip įsiskaudėjo net iki vėmimo. ką nors išgeriu - tai tuoj į tualetą. ir taip kas 5-10 minučių. neišiskentus pasiskambinau ginekologei - tai pasiūlė paracetamolio. tai po pusvalandžio pasijutau kaip žmogus. o kitu atveju, jau man siūlė ir į ligoninę važiuoti unsure.gif
Lexana
Mane taip pat laukiantis trečiojo mažylio dažnai kamuoja galvos skausmas, ko pirmaisiais nėštumais nebuvo. doh.gif Pirma maniau, kad tai nuo pakilusio kraujospūdžio, bet kada skauda galvą jis būna normalus, nepakilęs. g.gif Padeda tik ramybė ir paracetamolis.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.