Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: J.Naujalio muzikos gimnazija
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni > Mokyklos > Kaunas
Pages: 1, 2
*Džela*
Laba diena,
Gal kas lankote šią mokyklą? Gal turite kokiu atsiliepimu?
Domina visokia informacija-ypač apie pradines klases ir jų mokytojas.
kuke
Jei jusu vaikas muzikalus geriau ji leisti i muzikos mokykla, o ne i naujali. Galiu is savo patirties pasakysi kad ten vaikui didele kankyne. verysad.gif ir geru atsiliepimu pasakyti tikrai negalima. Gerai pagalvokite, pries leisdama vaika ten
*Džela*
QUOTE(kuke @ 2009 02 07, 14:55)
Jei jusu vaikas muzikalus geriau ji leisti i muzikos mokykla, o ne i naujali. Galiu is savo patirties pasakysi kad ten vaikui didele kankyne. verysad.gif ir geru atsiliepimu pasakyti tikrai negalima. Gerai pagalvokite, pries leisdama vaika ten
*

Aciu uz atsakyma, bet gal galite placiau papasakoti, kadangi mums tai labai aktualu.
Kokie butent blogumai? Kodel kankyne? Del pedagogu ar del kruvio?
Indrutia
manau geriau vaika leisti i paprasta vidurine ir i muzikos mokykla. nes naujelyje labai daugiau demesio skiriama muzikai, todel mokslas lieka siek tiek uz borto mirksiukas.gif
*Džela*
QUOTE(Indrutia @ 2009 02 22, 21:35)
manau geriau vaika leisti i paprasta vidurine ir i muzikos mokykla. nes naujelyje labai daugiau demesio skiriama muzikai, todel mokslas lieka siek tiek uz borto  mirksiukas.gif
*

Ar manote ar zinote?
ravesa
Mano brolio dukra lanko sia mokykla, si rudeni zadu leisti ir savo dukra. O del to, kad per didelis kruvis- tai kaip tik, vienas is musu argumentu tas, kad i vezioti ir i mokykla, ir i muzikos mokykla tikrai nesugebesime, nes gyvename rajone.
O geru atsiliepimu apie sia mokykla zinau tikrai daug is ten besimokanciu vaiku ir ju teveliu- jei jau butu tokia kankyne, tikrai mokykla pakeisti siais laikasi nera didele problema, kam taip kankintis smile.gif
kristute.u
Ir viskas? O daugiau teveliu nuomoniu nebus? O gal baigusieji sia gimnazija galetu pasidalinti savo patirtimi? Nejaugi tai tikrai kankyne vaikui?
gailem
laba.pati dirbu naujalio gimnazijoje mokytoja(fleitos).todel is tikruju galeciau jums padeti.ziurint kokie aspektai jus labiausiai domina,i ka labiausiai atsizvelgiate?siaip tai mokykla tikrai pasizymi sustiprintu(ir net labai)demesiu muzikai,bet kiti bendrieji dalykai nuo to tikrai nenukencia.tai lyg vidurine ir muzikos mokykla vienoje vietoje(gal tik muzikiniai dalykai kiek rimciau nei muzikos mokykloje).bendrieji dalykai mokinami pagal programa todel negali buti jokiu atsilikimu.kruvis galbut tikrai nemenkas,bet tai labai daug priklauso nuo vaiko gebejimu,pasirinktos specialybes...be to pradinese klasese tas kruvis tikrai nera ziaurus,o jei vaikas dar ir imlus tam,tai is vis nesijaucia vargo.jei ne,tai po pradiniu klasiu,be jokio skausmo galima iseiti i kita mokykla.jau turint gana stiprius muzikinius pagrindus.privalumai yra tai,kad yra prailgintos grupes,kad vaikai mokinasi kitokioje(geresniu,menisksniu vaiku aplinkoje.man sitas skirtumas yra labai akivaizdus).mokykla yra miesto centre.didelis specialybiu,mokytoju pasirinkimas.jei is tikruju domina parasykite man i a.z.,galesime apie tai smulkiau pasikalbeti.gal kuo padesiu.manau tikrai.sekmes jums. smile.gif
kuke
QUOTE(gailem @ 2009 04 30, 23:32)
laba.pati dirbu naujalio gimnazijoje mokytoja(fleitos).todel is tikruju galeciau jums padeti.ziurint kokie aspektai jus labiausiai domina,i ka labiausiai atsizvelgiate?siaip tai mokykla tikrai pasizymi sustiprintu(ir net labai)demesiu muzikai,bet kiti bendrieji dalykai nuo to tikrai nenukencia.tai lyg vidurine ir muzikos mokykla vienoje vietoje(gal tik muzikiniai dalykai kiek rimciau nei muzikos mokykloje).bendrieji dalykai mokinami pagal programa todel negali buti jokiu atsilikimu.kruvis galbut tikrai nemenkas,bet tai labai daug priklauso nuo vaiko gebejimu,pasirinktos specialybes...be to pradinese klasese tas kruvis tikrai nera ziaurus,o jei vaikas dar ir imlus tam,tai is vis nesijaucia vargo.jei ne,tai po pradiniu klasiu,be jokio skausmo galima iseiti i kita mokykla.jau turint gana stiprius muzikinius pagrindus.privalumai yra tai,kad yra prailgintos grupes,kad vaikai mokinasi kitokioje(geresniu,menisksniu vaiku aplinkoje.man sitas skirtumas yra labai akivaizdus).mokykla yra miesto centre.didelis specialybiu,mokytoju pasirinkimas.jei is tikruju domina parasykite man i a.z.,galesime apie tai smulkiau pasikalbeti.gal kuo padesiu.manau tikrai.sekmes jums. smile.gif
*

labai paprieštaraučiau šiai jūsų išsakytai nuomonei. Taip sutinku kad ten yra sugriežtintas muzikinis ugdymas ir net labai.. Pedagogai dirba senais metodais, jau senokai nėra naujų pedagogų.. Antra dėl bendrojo lavinimo taip viskas dėstoma pagal programą bet nėra atsižvelgiama kad vaikas turi dar lankyti ir milijoną muzikinių dalykų.. Pvz.. matematika kurią dėsto gerbiama Kusienė kuri atsistojusi vis žvilgčioja į laikrodį ir nieko neaiškina, arba Usienė kuri dėsto ir matematika, ir chemija ir fizika ir žino mažiau už pati mokinį .. taigi dėl bendro parengimo lygis yra žemas. Toliau žinau puikių faktų kai mokiniai yra užrakinami klasėse kad grotu, arba iš vieno žinomo ir gerbiamo pūtiko vaikai yra gave per veidą kadangi neišmoko kūrinio.. Iš kur tai žinau? kadangi pati šią įstaigą baigiau, ir vis dar negaliu be pykčio į ją žiurėti. Beje baigiau neseniai tik prieš porą metų taigi informacija nesena..Ką jūsų vaikas tikrai išmoks tai užsiaugins storą odą kadangi oi teks pakovot su dirbančiais pedagogais.. Aš asmeniškai, čia mano nuomonė niekada neleisčiau ten vaiko.. Jei vaiaks muzikalus yra tikrai puikių muzikos mokyklų
gailem
QUOTE(kuke @ 2009 07 09, 19:18)
labai paprieštaraučiau šiai jūsų išsakytai nuomonei. Taip sutinku kad ten yra sugriežtintas muzikinis ugdymas ir net labai.. Pedagogai dirba senais metodais, jau senokai nėra naujų pedagogų.. Antra dėl bendrojo lavinimo taip viskas dėstoma pagal programą bet nėra atsižvelgiama kad vaikas turi dar lankyti ir milijoną muzikinių dalykų.. Pvz.. matematika kurią dėsto gerbiama Kusienė kuri atsistojusi vis žvilgčioja į laikrodį ir nieko neaiškina, arba Usienė kuri dėsto ir matematika, ir chemija ir fizika ir žino mažiau už pati mokinį .. taigi dėl bendro parengimo lygis yra žemas. Toliau žinau puikių faktų kai mokiniai yra užrakinami klasėse kad grotu, arba iš vieno žinomo ir gerbiamo pūtiko vaikai yra gave per veidą kadangi neišmoko kūrinio.. Iš kur tai žinau? kadangi pati šią įstaigą baigiau, ir vis dar negaliu be pykčio į ją žiurėti. Beje baigiau neseniai tik prieš porą metų taigi informacija nesena..Ką jūsų vaikas tikrai išmoks tai užsiaugins storą odą  kadangi oi teks pakovot su dirbančiais pedagogais.. Aš asmeniškai, čia mano nuomonė niekada neleisčiau ten vaiko.. Jei vaiaks muzikalus yra tikrai puikių muzikos mokyklų
*

yra visokiu nuomoniu.kaip ir visur yra ir geru ,ir blogu dalyku.manau,kad tikrai ne visi yra nepatenkinti.o jaunu pedagogu yra.as-viena is ju smile.gif manau jus baigete fortepijono klase,argi ne?o siaip tai tikrai gaila kad liko blogi prisiminimai.kur toliau stojote?i muzikos akademija ar kitais keliais?
Meškutis
Sveiki visi. Šioje mokykloje baigiau pradines klases. Geru atsiliepimu apie sia mokyklą tikrai neturiu. Leiskite savo vaika ten, jei esate įsitikinę, jog savo ateitį ir darbą jis sies su muzika, nes kiti dalykai ten labai silpni. Dar dėl muzikos - jei jūsų vaikui patiks groti 1 - 2 valandas užrakintam klasėje ir tai netaps kankyne, tuomet ši mokykla kaip tik jums. rolleyes.gif
ravesa
QUOTE(Meškutis @ 2010 05 19, 16:18)
Sveiki visi. Šioje mokykloje baigiau pradines klases. Geru atsiliepimu apie sia mokyklą tikrai neturiu. Leiskite savo vaika ten, jei esate įsitikinę, jog savo ateitį ir darbą jis sies su muzika, nes kiti dalykai ten labai silpni. Dar dėl muzikos - jei jūsų vaikui patiks groti 1 - 2 valandas užrakintam klasėje ir tai netaps kankyne, tuomet ši mokykla kaip tik jums. rolleyes.gif
*

Na per metus tikrai negrojo nei kartą užrakinta klasėj lotuliukas.gif Jei groti nori pats vaikas, o ne tėvai, tai puiki mokykla. O pradinėj tai tikrai nieko nuo bendro lygio neatsilieka, gal vyresnėse klasėse tai ir jaučiasi.
1evukas1
Laba diena, labai mane domintų informacija apie 1 klasę, nes pasiruošę eiti į šią mokyklą, tačiau apie ją labai nedaug turime informacijos. Žinau kad mokytoja bus Dalia Gineikienė, gal kas ką galit papasakoti. Labai domintų mus Jūsų nuomonės. ax.gif
Jurgulė
QUOTE(Meškutis @ 2010 05 19, 16:18)
*

Manau, negerai pirmiausiai darė tėvai o po to ir mokytojai jei vertė jus groti, dėl to ir liko nuoskauda. Jums buvo gal neįdomu, ir tokiu metodu jūsų nesudomino. Šitokių klaidų daro ir vidurinės mokyklos mokytojai ir tėvai.Tiesiog reikėjo dėmesingiau pažvelgti į vaiko vystymosi poreikius.O ne į tėvelių ir mokytojų norus.
.... mokiausi šioje mokykloje ir niekas nieko nerakindavo 2 valandoms groti. Pagaliau, jei taip ir nutiktų tai kur tėvai, kodėl leidžia taip elgtis mokytojams?
Mokykla orientuota į sustiprintą muzikinį lavinimą. Tačiau kas mokinasi tai ir vidurinis nėra kliūtis. Jei mokytojai yra ne itin kokio elgesio, visada galima eiti pas direktorių ir raštiškai palikti nusiskundimus, kad jis į tai sureaguotų, arba rimtai tėvams pasikalbėti su pačiu mokytoju. Kitaip direktorius neturi jokio pagrindo, dėl ko kaltinti tokį ar kitokį mokytoją.
Kadangi labai mylėjau muziką, joje likau, ir toliau gyvenu iš muzikos. Ši mokykla man daug davė, nes turėjau tikslą daug groti. Neturint tikslo tapti profesionaliu muzikantu į ją eiti nereikia. Pilna kitokių meno mokyklų.
Pliusas didelis tas, kad viskas vienoje vietoje ir vidurinis ir meninis išsilavinimas. Tokiu būdu vaikui laikas susitaupo nuo blaškymosi po įvairius pastatus. Iš Vieno miesto galo važiuoti į kitą kur stovi meno mokykla atima vaikui laiką ir jėgas.
Meškutis
Mano nuomone yra žymiai geriau leisti vaiką į muzikos mokyklą ir į bendrojo lavinimo atskirai, jei muzika vaikui turėtų likti kaip hobis, nes pvz. man, pradėjus lankyti muzikos mokyklą atskirai nuo bendrojo lavinimo mokyklos, pasidarė žymiai geriau, nes galėjau pasirinkti grojamų kūrinių įvairovę, o ir muzikos samprata šioje mokykloje yra žymiai laisvesnė. Pajutau, kaip malonu su būriu draugų groti populiarų atlikėjų kūrinius ir pan. Tatai tokia mano nuomonė smile.gif
O-du-G
QUOTE(1evukas1 @ 2010 06 04, 10:16)
Laba diena, labai mane domintų informacija apie 1 klasę, nes pasiruošę eiti į šią mokyklą, tačiau apie ją labai nedaug turime informacijos. Žinau kad mokytoja bus Dalia Gineikienė, gal kas ką galit papasakoti. Labai domintų mus Jūsų nuomonės. ax.gif
*

Mes mokemes bas Dalia Gineikiene labai globejiska mokytoja, mums patiko.
Redi
Gal kas galėtų papasakoti apie parengemąją grupę?
Daiva 100
Niekada neleisciau vaiko i sia m-kla. dar pradinese klasese bendrieji mokslai nenukencia, o veliau dominuoja tik muzikiniai. Paklauskite administracijos, kiek baigia sia m-kla. O ka daryt su pasalintu is mokyklos, kai moka tik dudele groti, kaip toliau pasivyti normalioje vidurineje. Administracija paaiskins, kiek ,,daug,, vienetu jie isleido i gyvenima, manipuliuos keliomis zymiomis pavardemis, bet jei muzikiniai gabumai vaiko vidutiniai, tai ka daryti veliau? verysad.gif
ravesa
QUOTE(Daiva 100 @ 2010 08 27, 14:20)
Niekada neleisciau vaiko i sia m-kla. dar pradinese klasese bendrieji mokslai nenukencia, o veliau dominuoja tik muzikiniai. Paklauskite administracijos, kiek baigia sia m-kla. O ka daryt su pasalintu is mokyklos, kai moka tik dudele groti, kaip toliau pasivyti normalioje vidurineje. Administracija paaiskins, kiek ,,daug,, vienetu jie isleido i gyvenima, manipuliuos keliomis zymiomis pavardemis, bet jei muzikiniai gabumai  vaiko vidutiniai, tai ka daryti veliau?  verysad.gif
*

jei vaiko muzikiniai gabumai tik vidutiniai, neverta ir pradėti leisti į šią mokyklą, tada nereiks ir galvoti, ką daryti, kai teks išeiti iš jos, kaip ir su visomis specializuotomis mokyklomis.
Daiva 100
QUOTE(ravesa @ 2010 08 29, 10:30)
jei vaiko muzikiniai gabumai tik vidutiniai, neverta ir pradėti leisti į šią mokyklą, tada nereiks ir galvoti, ką daryti, kai teks išeiti iš jos, kaip ir su visomis specializuotomis mokyklomis.
*

Beda tame, kad tevams savas vaikas graziai groja ir atrodo, kad sugebes baigti m-kla. Be to dabar si gimnazija priima vidutiniokus, nes sunkiai sukomplektuoja pradines klases. O mokytojai nori islaikyti etatus. ,,Ismetomi,, tik vyresnese klasese. Reiktu gerai pagalvoti ir ivertinti ar vaikas turi sansu baigti sia mokykla su savo muzikiniais gabumais.
Dziuste
Pasisakysiu ir as, kaip sios mokyklos aukletine. Klaiku skaityt komentarus apie tai, kad vaikai yra uzrakinami klasese ir verciami groti per prievarta, kad mokytojai neva musa vaikus... Baigiau sia mokykla, istojau i visiskai nieko su muzika neturincia istaiga ir specialybe ir negaliu sakyti, kad esu "durnesne", maziau zinanti ir pan. uz savo dabartinius bendramokslius. Beje, niekas per prievarta groti neverte, klasese neuzrakinejo ir, gink Dieve, nemuse. Juokinga skaityti apie tai, kad vaikai uzrakinami klasese, nes realiai tu klasiu laisvu niekad nebuna, kad galetum groti, nes visi mokytojai jose dirba.

Visu pirma, tai skaitant mokytoju pavardes, ant kuriu yra varoma, is karto noriu jas apginti. Mokyt.Kusiene sugebes is net ir valstybiniam matkes egzui pasiruost, jei vaikas nores ji laikyti. Mokytoja Usiene gal ir netobula, bet bent jau bendra supratima, kas yra fizika irgi suteiks... Sakyciau, tenai besimokantys zmones labai megsta piktnaudziauti tuo, kad kartais yra labai aplaidziai ziurima i pamoku nelankyma. Kai kurie zmones ju nelanko piktybiskai, o po to "stumia" ant mokytoju, kad nieko neismoko. Taip, sutinku, kad paruosimas bendrojo lavinimo nera toks pats kaip vidurinese mokyklose. Bet tai daugiau liestu tiksliuosius mokslus: biologija, chemija, fizika ir pan. Humanitarinio profilio mokytojams jokiu pretenziju neturiu: privalomu lietuviu ir anglu egzus (valstybinius tam tarpe) galima islaikyt ne velnio nesijauciant kazkokiu prasteniu pries paprastas bendro lavinimo mokyklas...

Mamytes, kurios galvojate leisti savo vaikus i sia mokykla nusiteikit tam, kad mazdaug 5 klaseje vaikas bus ugdomas budi profesionaliu muzikantu. Ir is karto sakau, kad vaikui, kuris nenori groti, negruskit to per prievarta. Bus sunku tiek vaikui, tiek ir mokytojams is vidutinio talento vaiko daryti kazka, kuo jis nera. Pradinems klasems is viso neturiu jokiu priekaistu. Manau, kad tai yra gera mokykla, gauti bent pradini muzikini issilavinima kartu su bendrojo lavinimo paketu. Mano manymu, problema ten yra tame, kad labai nesusitaria bendrojo lavinimo ir muzikinio lavinimo puses. Nes ypac vyresnese klasese, ypac jei vaikas yra nusprendes rinktis muziko kelia, muzikos mokytojai net spaudzia siek tiek uzleisti bendraji lavinima. Ir tai is dalies suprantama, nes vietoj namu darbu, vaikas turi nezmoniskai daug groti. Kita vertus, ypac kai vaikas ruosiasi konkursui, bendrojo lavinimo mokytojai ima spausti atsiskaityti viska laiku, nors vaikas ir turi laisvo lankymo grafika. Na, bet cia jau vidines problemos su kuriomis daugiau jau susiduria 8-12 klasiu moksleiviai.

Sutinku, kad mokykla tikrai nera tobula. Bet toms mamoms, kurios nori bent jau savo mazuosius leisti i papildomas muzikalkes siulyciau rinktis naujali. Juk betkada veliau galima pereiti i bendrojo lav. mokykla. Kruvis bus toks pats, jei leistumet i paprasta muzikalke, o gal net ir mazesnis, nes cia viskas vietoj.

Yra savo pliusu ir minusu, bet visur ju yra... O tiems zmoniems, kurie turi nuoskaudas sios mokyklos atzvilgiu, sakau, suaukit ir pradekit matyt pasauli realiom spalvom. Pasimokykit kitur, kad suprastumet, ka praradot ir ka atradot.
labre
QUOTE(O-du-G @ 2010 08 22, 10:37)
Mes mokemes bas Dalia Gineikiene labai globejiska mokytoja, mums patiko.
*

Mes ir pas D.Gineikienę mokėmės. Ar jūs likot mokykloj? smile.gif Kaip sekasi?
shokoladas123
As taip pat esu baigusi sia mokykla, is pradejusiu 50 pirmoku, gale liko tik 18 mokiniu, likusieji atsisijojo, kaip nepakankamai gabus arba pritingintys. 4u.gif
Pridursiu, kad teisybe yra rasoma, kad bendrasis issilavinimas kencia... Pavizdys vienas - chemija ir fizika mokemes tik iki 10 klases 4u.gif
gailem
šią mokyklą reikia rinktis tiems vaikams kurie tikrai turi potraukį muzikai ir žinoma yra tam bent kažkiek gabūs.o tėvams reikia suprasti,kad ne tik mokytojas turi savo pareigas.jų turi turėti ir mokinys,ir mokytojas,ir tėveliai.tada galima tikėtis ir rezultato ir nesutraumuoto vaiko.jei tėvai visiškai nesidomi kasdieniniu vaiko mokymusi,o rezultatų laukia tik egzaminų,perklausū metu,tai jau didelė spraga.pirmiausiai patys tėvai turi nuspręsti ko jie tikisi leisdami vaiką į šią mokyklą(kodėl ne į kitą).ir jeigu vaikai grotų,būtų prižiūrimi namie(kad ruoštųsi ir muzikinėms pamokoms,nes vis tik čia muzikos gimnazija),mokytojams nereikėtų vaikų"užrakinti groti i klases".nes tai nėra malonu ir mokytojui.bet vis tik reikia paruošti vaiką atsiskaitymams.o jeigu jis groja tik pamokose,tik verčiamas,o namie tik pribėgom.tai ar verta kaltinti mokytoją,ar geriau rinktis kitą kelią..... g.gif
Dziuste
QUOTE(gailem @ 2010 10 29, 22:05)
šią mokyklą reikia rinktis tiems vaikams kurie tikrai turi potraukį muzikai ir žinoma yra tam bent kažkiek gabūs.o tėvams reikia suprasti,kad ne tik mokytojas turi savo pareigas.jų turi turėti ir mokinys,ir mokytojas,ir  tėveliai.tada galima tikėtis ir rezultato ir nesutraumuoto vaiko.jei tėvai visiškai nesidomi kasdieniniu vaiko mokymusi,o rezultatų laukia tik egzaminų,perklausū metu,tai jau didelė spraga.pirmiausiai patys tėvai turi nuspręsti ko jie tikisi leisdami vaiką į šią mokyklą(kodėl ne į kitą).ir jeigu vaikai grotų,būtų prižiūrimi namie(kad ruoštųsi ir muzikinėms pamokoms,nes vis tik čia muzikos gimnazija),mokytojams nereikėtų vaikų"užrakinti groti i klases".nes tai nėra malonu ir mokytojui.bet vis tik reikia paruošti vaiką atsiskaitymams.o jeigu jis groja tik pamokose,tik verčiamas,o namie tik pribėgom.tai ar verta kaltinti mokytoją,ar geriau rinktis kitą kelią..... g.gif
*

as vis tiek nesuprantu, kas cia per mitas, kad vaikai "uzrakinami klasese".... is negabaus ar is tinginio mokytojas juk nieko neisspaus per prievarta...
gailem
jei tas užrakinimas i klasę yra nepasiruošusio vaiko nusiuntimas i klasę pagroti,ir paaiškinimas kurią vietą reikia patobulinti....as niekada neužrakinu vaikų klasėje,bet pasirepetuoti tikrai nusiunčiu.
Dziuste
QUOTE(gailem @ 2010 10 31, 19:25)
jei tas užrakinimas i klasę yra nepasiruošusio vaiko nusiuntimas i klasę pagroti,ir paaiškinimas kurią vietą reikia patobulinti....as niekada neužrakinu vaikų klasėje,bet pasirepetuoti tikrai nusiunčiu.
*

man atrodo, kad tai neduoda jokios naudos. as toje daug metu mokykloje buvau ugdoma taip, kad ir mokinys turi tureti tam tikru pareigu ir i pamoka ateiti nepasiruosus negalima. o jei jau nepasiruosi, tai tada is karto mokytojui pranesti. nieko asmenisko pries Jus neturiu, bet, mano manymu, cia jokios naudos mokiniui. kokia tada specialybes pamoka, be jokio tobulejimo - tiesiog mokytojas liepia daryt klaseje tai, kas turetu buti daroma namuose...
gailem
QUOTE(Dziuste @ 2010 10 31, 22:46)
man atrodo, kad tai neduoda jokios naudos. as toje daug metu mokykloje buvau ugdoma taip, kad ir mokinys turi tureti tam tikru pareigu ir i pamoka ateiti nepasiruosus negalima. o jei jau nepasiruosi, tai tada is karto mokytojui pranesti. nieko asmenisko pries Jus neturiu, bet, mano manymu, cia jokios naudos mokiniui. kokia tada specialybes pamoka, be jokio tobulejimo - tiesiog mokytojas liepia daryt klaseje tai, kas turetu buti daroma namuose...
*

na arba mes nesusišnekame,arba jūs nesuprantate ką aš noriu pasakyti.aišku ir aš taip sakau kad vaikas turi turėti savo pareigų ir daryti tas pareigas namuose.bet čia aš kalbu apie tokius mokinius kurie to nesupranta,tingi,nenori ir t.t.ir nelabai supratau kas ka turi mokytojui pranešti....mokinys mokytojui-atėjau nepasiruošęs.... doh.gif dar kartą sakau,kad kalbu ne apie tokius mokinius kurie kartais patingi,ar nespėja pasiruošti.kalbu apie tokius kurie beveik niekada nesiruošia namie.nes mokinasi čia ne dėl to kad jiems patinka muzika,o dėl to kad tėvai čia juos nukreipė.kurie pagroję namie 15-30min.įsivaizduoja kad jau atliko savo darbą.žinoma,gal tokiam vaikui ir nederėtų čia iš viso mokintis,jei groja tik priverstinai.bet tikrai būna ir tokių situacijų.tiesiog tėvai neįsiklauso į vaiko norus,pomėgius ir gabumus,mokyklos keisti visai neplanuoja,vaikui tos muzikos kaip ir nereikia,o mokytojui egzaminui jį paruošti šiaip ar taip reikia.ką siūlote?
Dziuste
QUOTE(gailem @ 2010 11 03, 23:27)
na arba mes nesusišnekame,arba jūs nesuprantate ką aš noriu pasakyti.aišku ir aš taip sakau kad vaikas turi turėti savo pareigų ir daryti tas pareigas namuose.bet čia aš kalbu apie tokius mokinius kurie to nesupranta,tingi,nenori ir t.t.ir nelabai supratau kas ka turi mokytojui pranešti....mokinys mokytojui-atėjau nepasiruošęs.... doh.gif dar kartą sakau,kad kalbu ne apie tokius mokinius kurie kartais patingi,ar nespėja pasiruošti.kalbu apie tokius kurie beveik niekada nesiruošia namie.nes mokinasi čia ne dėl to kad jiems patinka muzika,o dėl to kad tėvai čia juos nukreipė.kurie pagroję namie 15-30min.įsivaizduoja kad jau atliko savo darbą.žinoma,gal tokiam vaikui ir nederėtų čia iš viso mokintis,jei groja tik priverstinai.bet tikrai būna ir tokių situacijų.tiesiog tėvai neįsiklauso į vaiko norus,pomėgius ir gabumus,mokyklos keisti visai neplanuoja,vaikui tos muzikos kaip ir nereikia,o mokytojui egzaminui jį paruošti šiaip ar taip reikia.ką siūlote?
*

taip, dabar su prantu, ka Jus norite pasakyti.
del to pranesimo... pries daug metu, kai as ten mokiausi, mano mokytoja man buvo pasakius, jei nepasiruosi specialybei, is vakaro man pranesk. manau, kad tai yra teisinga tiek mokytojo, tiek ir mokinio atzvilgiu. nes tada mokytojas gali pasiplanuoti savo laika, gali, pvz., tuo laiku paimti kita mokini, kuriam speco reikia laukt ir pan.
ir, aisku, suprantu apie ka Jus kalbate, kad ten yra tokiu, kuriu turbut ir su botagu neimanoma priverst grot. cia, manau, yra silpniausia mokyklos grandis. aisku, jei mokykla turetu tikrai gera finansavima, tokius tiesiog galetu "ismest", atsizvelgiant i ju pazymius... bet vat, kad nera to finansavimo ir laiko tokius visokius... cia jau niekas nieko neprisiulys... yra kaip yra.
gailem
QUOTE(Dziuste @ 2010 11 04, 13:45)
taip, dabar su prantu, ka Jus norite pasakyti.
del to pranesimo... pries daug metu, kai as ten mokiausi, mano mokytoja man buvo pasakius, jei nepasiruosi specialybei, is vakaro man pranesk. manau, kad tai yra teisinga tiek mokytojo, tiek ir mokinio atzvilgiu. nes tada mokytojas gali pasiplanuoti savo laika, gali, pvz., tuo laiku paimti kita mokini, kuriam speco reikia laukt ir pan.
ir, aisku, suprantu apie ka Jus kalbate, kad ten yra tokiu, kuriu turbut ir su botagu neimanoma priverst grot. cia, manau, yra silpniausia mokyklos grandis. aisku, jei mokykla turetu tikrai gera finansavima, tokius tiesiog galetu "ismest", atsizvelgiant i ju pazymius... bet vat, kad nera to finansavimo ir laiko tokius visokius... cia jau niekas nieko neprisiulys... yra kaip yra.
*

va cia tai absoliuti teisybė.laikomi kita karta ir tokie kuriuos reiktu tiesiog kuo greiciau salinti.ir aplamai,manau i mokykla tokia specifine ir moraliniu poziuriu prestizine turetu buti didele atranka ne tik vaiku,bet ir seimos(kaip i jezuitu gimnazija.ten tevai dar turi islaikyti bendra testa,apie savo gyvensena,mastysena,motyvacija vaiko,seimos atzvilgiu).nes labai svarbu kad i tokia meno mokykla vaikai ateitu is kulturingu seimu,kur ir su tevais galetu kartu tobuleti.kad seimoje butu ziurimos ne tel.laidos DZIN ir pan.kad butu vaiksciojama su seima i filharmonijos ir kitus kokybiskos muz.koncertus,teatrus ir t.t.na bet kol kas cia is tolimos fantazijos srities.tevai daznai uzsieme SAVO gyvenimo kurimu,vaikai daznai nuosalyje,nera jokio dvasinio bendravimo.mokykla,kaip ir sakete,del tam tikru priezasciu toleruoja beveik visus.o tevams lieka tik piktintis tuo,kodel ju vaikai uzdaromi klasese.... doh.gif ir verciami groti(muzikos gimnazijoje...).as irgi uz tai kad vaikas perspetu,ar jis pasiruoses pamokai ar ne ir kad tartumemes kaip suauge zmones.yra ir tokiu mokiniu.ateina man ir pasako,mokytoja siandien jus paleidziu is specialybes smile.gif .nes atejau nepasiruoses,bet per savo spec.laika as grosiu klaseje,mokinsiuos,kad jusmnereiktu klauytis mano nepasiruosimo,o kita pamoka atsiskaitysiu.ir tikrai,kita pamoka viskas buna paruosta ir be pykciu.bet buna tokiu,kurie kiekviena diena pranestu,kad jie nepasiruose ir vis keltu i ryoju,o tas rytojus niekad neisaustu.tada jau reikia naudoti ivairias priemones,kad pasiektum bent vidutini rezultata.nes vien mokytojo pastangom,niekada nebus geras rezultatas.
Dziuste
QUOTE(gailem @ 2010 11 04, 21:03)
va cia tai absoliuti teisybė.laikomi kita karta ir tokie kuriuos reiktu tiesiog kuo greiciau salinti.ir aplamai,manau i mokykla tokia specifine ir moraliniu poziuriu prestizine turetu buti didele atranka ne tik vaiku,bet ir seimos(kaip i jezuitu gimnazija.ten tevai dar turi islaikyti bendra testa,apie savo gyvensena,mastysena,motyvacija vaiko,seimos atzvilgiu).nes labai svarbu kad i tokia meno mokykla vaikai ateitu is kulturingu seimu,kur ir su tevais galetu kartu tobuleti.kad seimoje butu ziurimos ne tel.laidos DZIN ir pan.kad butu vaiksciojama su seima i filharmonijos ir kitus kokybiskos muz.koncertus,teatrus ir t.t.na bet kol kas cia is tolimos fantazijos srities.tevai daznai uzsieme SAVO gyvenimo kurimu,vaikai daznai nuosalyje,nera jokio dvasinio bendravimo.mokykla,kaip ir sakete,del tam tikru priezasciu toleruoja beveik visus.o tevams lieka tik piktintis tuo,kodel ju vaikai uzdaromi klasese.... doh.gif    ir verciami groti(muzikos gimnazijoje...).as irgi uz tai kad vaikas perspetu,ar jis pasiruoses pamokai ar ne ir kad tartumemes kaip suauge zmones.yra ir tokiu mokiniu.ateina man ir pasako,mokytoja siandien jus paleidziu is specialybes smile.gif .nes atejau nepasiruoses,bet per savo spec.laika as grosiu klaseje,mokinsiuos,kad jusmnereiktu klauytis mano nepasiruosimo,o kita pamoka atsiskaitysiu.ir tikrai,kita pamoka viskas buna paruosta ir be pykciu.bet buna tokiu,kurie kiekviena diena pranestu,kad jie nepasiruose ir vis keltu i ryoju,o tas rytojus niekad neisaustu.tada jau reikia naudoti ivairias priemones,kad pasiektum bent vidutini rezultata.nes vien mokytojo pastangom,niekada nebus geras rezultatas.
*

O taip... Visiskai su Jumis sutinku, kad mokykla turetu buti prestizine ir tai, kad turetu buti itraukti tevai, kurie butu suinteresuoti tiek ir filharmonijos koncertais, tiek ir siaip kulturiniu gyvenimu... Deja deja... Cia jau nieko nepakeisi. Turi pasikeisti aplamai turbut kazkoks bendras visuomenes mentalitetas, kad tevai butu suinteresuoti ne savo karjera, o vaiku, jo ugdymo, jo ateitimi.
Kita vertus, kalbant apie ta "pasikulturinima" man siek tiek keista ir mokyklos pozicija. Niekada gyvenime nebuna jokiu nuolaidu tokios mokyklos mokiniams. Dabar, kiek zinau, visi turi moketi eidami i filharmonija po 10lt uz bilieta! Jau koks absurdas... Vilniuj ir tai, parodzius pazymejima bilietai po 5lt (kiek zinau), kur koncertu zymiai daugiau, ivairesniu ir kokybiskesniu sakyciau. Kad ir i ta pati provinciska muzikini teatra galetu buti kokios nuolaidos ar stovimi bilietai mokiniams... Deja sioje srityje is mokyklos puses irgi niekas nerodo jokios iniciatyvos.
gailem
QUOTE(Dziuste @ 2010 11 05, 00:49)
O taip... Visiskai su Jumis sutinku, kad mokykla turetu buti prestizine ir tai, kad turetu buti itraukti tevai, kurie butu suinteresuoti tiek ir filharmonijos koncertais, tiek ir siaip kulturiniu gyvenimu... Deja deja... Cia jau nieko nepakeisi. Turi pasikeisti aplamai turbut kazkoks bendras visuomenes mentalitetas, kad tevai butu suinteresuoti ne savo karjera, o vaiku, jo ugdymo, jo ateitimi.
Kita vertus, kalbant apie ta "pasikulturinima" man siek tiek keista ir mokyklos pozicija. Niekada gyvenime nebuna jokiu nuolaidu tokios mokyklos mokiniams. Dabar, kiek zinau, visi turi moketi eidami i filharmonija po 10lt uz bilieta! Jau koks absurdas... Vilniuj ir tai, parodzius pazymejima bilietai po 5lt (kiek zinau), kur koncertu zymiai daugiau, ivairesniu ir kokybiskesniu sakyciau. Kad ir i ta pati provinciska muzikini teatra galetu buti kokios nuolaidos ar stovimi bilietai mokiniams... Deja sioje srityje is mokyklos puses irgi niekas nerodo jokios iniciatyvos.
*

oi zinokit nuolaidos tai tikrai yra.daug buna ir visai nemokamu filharmonijos koncertu.reikia kreiptis pas tuo besirupinanti asmeni musu mokykloje.vaikai,kurie tuo domisi,zino.gerai,kad uzvirem mes cia diskusija,o tai jau visai naujalio tema buvo apmirus.tai irgi si ta sako.... ax.gif
Dziuste
QUOTE(gailem @ 2010 11 05, 23:23)
oi zinokit nuolaidos tai tikrai yra.daug buna ir visai nemokamu filharmonijos koncertu.reikia kreiptis pas tuo besirupinanti asmeni musu mokykloje.vaikai,kurie tuo domisi,zino.gerai,kad uzvirem mes cia diskusija,o tai jau visai naujalio tema buvo apmirus.tai irgi si ta sako.... ax.gif
*

ooo, kaip smagu girdeti, kad tokia dalykai dabar yra! kai as mokiausi, nebuvo. smile.gif dziugu. seniai laikas smile.gif

O taip, as uz naujalines diskusijos palaikyma. smile.gif toje mokykloje, gal ir yra daug minusu, bet ten is manes padare zmogu ir nesigailiu nei vienu metu ten praleistu. kaip as is savo patirties sakau, kas nori, gali baigti ta mokykla ir istoti ne tik i lmta. smile.gif svarbu tik noras ir uzsispyrimas.

o mamytem norinciom cia leisti savo mazius, patariu klausyti tu, kurie ten buvo ir yra. wink.gif ir aisku, ne tu pagiezingu paaugliu su didybes manijom aiskinanciu apie baisine sistema (kurios realiai nera), kur neva vaikai uzrakinami klasese... gerai, kad dar su liniuotem per rankas ten nedauzo.... lotuliukas.gif
ignasser
Nepritariu a'la Jezuitų gimnazijos modeliui, apie kurį čia taip pasvajojat. Ne visi talentingi vaikai gimsta pasiturinčių ir aktyvų kultūrinį gyvenimą gyvenančių žmonių šeimose. Ne vienas tikrai geras menininkas iš Naujalio gimnazijos užaugo paprastoje pardavėjų ar statybininko šeimoje. Neina jo tėvai nei į filharmoniją, nerūpi jiems ir muzikinio teatro repertuaras, bet va jų vaikas tuo gyvena. O jau kalbant apie užsirekomendavusius vaikus, tai turiu savo nuomonę. Geriausias pvz, Mišeikis jaunesnysis smile.gif Tėvai tikrai kultūringi, lanko ir patys dalyvauja koncertuose, sesuo thumbup.gif Na o Mindaugėlis - sunkus atvejis...
Dziuste
QUOTE(ignasser @ 2010 11 06, 10:15)
Nepritariu a'la Jezuitų gimnazijos modeliui, apie kurį čia taip pasvajojat. Ne visi talentingi vaikai gimsta pasiturinčių ir aktyvų kultūrinį gyvenimą gyvenančių žmonių šeimose. Ne vienas tikrai geras menininkas iš Naujalio gimnazijos užaugo paprastoje pardavėjų ar statybininko šeimoje. Neina jo tėvai nei į filharmoniją, nerūpi jiems ir muzikinio teatro repertuaras, bet va jų vaikas tuo gyvena. O jau kalbant apie užsirekomendavusius vaikus, tai turiu savo nuomonę. Geriausias pvz, Mišeikis jaunesnysis smile.gif Tėvai tikrai kultūringi, lanko ir patys dalyvauja koncertuose, sesuo  thumbup.gif  Na o Mindaugėlis - sunkus atvejis...
*

na, ala jezuitu modelio reikalauti gal ir neverta. tiksliau net neverta. bet kalbant apie statybininku ir pardaveju seimas, tai zmones, kuriu ne tik vaikas dominisi muzika. jie ir patys turi sioki toki suvokima apie klasikine muzika, o ne klauso visokiu zvonkiu ir ko, tikedamiesi, kad vaikas antru mocartu gims... aisku, tarp uzsirekomendavusiu vaiku ir visko buna, bet visur visko buna. nera kazkokiu sabloniniu atveju, kad butinai muzikantu vaikas bus muzikantu ir pan. vis delto, manau, kad siuolaikinej visuomej tevai turetu buti suinteresuoti vaiko mokymusi tokioj mokykloj. ir taip visuomene yra pernelyg susvetimejus. seimos susvetimejimas tik veda kazkokios degradacijos ir visisko individualizmo link...o as, asmeniskai, seima laikau vertybe.
gailem
QUOTE(ignasser @ 2010 11 06, 11:15)
Nepritariu a'la Jezuitų gimnazijos modeliui, apie kurį čia taip pasvajojat. Ne visi talentingi vaikai gimsta pasiturinčių ir aktyvų kultūrinį gyvenimą gyvenančių žmonių šeimose. Ne vienas tikrai geras menininkas iš Naujalio gimnazijos užaugo paprastoje pardavėjų ar statybininko šeimoje. Neina jo tėvai nei į filharmoniją, nerūpi jiems ir muzikinio teatro repertuaras, bet va jų vaikas tuo gyvena. O jau kalbant apie užsirekomendavusius vaikus, tai turiu savo nuomonę. Geriausias pvz, Mišeikis jaunesnysis smile.gif Tėvai tikrai kultūringi, lanko ir patys dalyvauja koncertuose, sesuo  thumbup.gif  Na o Mindaugėlis - sunkus atvejis...
*

zinoma,buna visokiu isimciu.vis tik manau kad tai isimtys.nors jokiu budu nenurasau ir neskirstau zmones pagal profesijas.tokie dalykai ir genuose uzkoduoti.nesvarbu kad tevai nemuzikantai,neintiligentai,bet gal jie ir patys turejo gabumu,meniniu polinkiu,bet paprasciausiai ju tada niekas nevyste,nekreipe demesio.vis tik manau,kad vaikas is ji priziurincios seimos(ir cia visai nesvarbu tevu profesija ir finansai),tikrai turi daugiau pranasumu visur(kalbant ir ne tik apie j.naujalio gimnazija).
rxr
Nauja nuoroda su patikslinta ir papildyta informacija:

http://www.nmg.lt/failai/veiklos_aprasas_2010.pdf
*

rxr

i 
Nebūtina kas dieną kartoti savo reklamą mokyklai. Įdėjot nuorodą, kam reikės, bus įdomu, paskaitys.
Tema skirta ne mokyklos reklamai, o atsiliepimams, įspūdžiams apie ją
martux
Esu tikra, kad daugumą tėvelių domina ir pakankamai konkreti informacija. 4u.gif
Tik neseniai teko bendrauti su viena mamyte, kurios dukrytei dar tik neseniai suėjo penkeri, bet ji jau apsilankė gimnazijoje, apžiūrėjo bei sužinojo jai iki tol nežinotų svarbių dalykų. Ypač įstrigo jos viena išsakyta frazė "Na, manau, kad ten mokytis vis tik nėra taip jau labai sunku" smile.gif Esu beveik tikra, kad taip ir bus, nes labai daug pasako tokie jos žodžiai: "mano vaikas net dreba iš džiaugsmo kai pamato sesės smuiką" (toji jau baiginėja vieną iš muzikos mokyklų).
Beje, gimnazija yra muzikinio ugdymo paskirties, todėl muzikos joje tikrai yra daug smile.gif . Bet juk niekas nesiskundžia jei, tarkim, leidžia vaiką į sporto mokyklą, kad joje yra per daug sporto, ar ne?
Todėl, tikrai, vaikeliui reikės ruošti ir bendrojo lavinimo pamokas, ir groti, ir solfedžio mokytis, ir chore dainuoti. mirksiukas.gif
Mano patarimas būtų toks: bandykit! Net jei svajojate, kad užaugęs Jūsų vaikas bus būtent astrofiziku, mediku ar geologu smile.gif Bandykit, galvokit pirmuosius ketverius metus, o per tą laiką Jūsų mažylis įgis pradinį muzikinį išsilavinimą, prasiplės jo mokymosi ir mąstymo horizontai, o tuo pačiu ir išsiaiškinsite ar tikrai jis tiksliukas, ar gal humanitaras. mirksiukas.gif
prieplauka
QUOTE(martux @ 2011 03 31, 23:58)
Esu tikra, kad daugumą tėvelių domina ir pakankamai konkreti informacija. 4u.gif

*

labai domina smile.gif

noreciau suzinoti, ko reikia, stojant i gimnazija?...

ir dar noreciau klausti: ar vaikai dalyvauja tik muzikiniuose projektuose, o gal ir bendrojo lavinimo?

gal placiau galima butu?
4u.gif
rxr
QUOTE(saule^ @ 2011 04 05, 10:59)
labai domina smile.gif

noreciau suzinoti, ko reikia, stojant i gimnazija?...

ir dar noreciau klausti: ar vaikai dalyvauja tik muzikiniuose projektuose, o gal ir bendrojo lavinimo?

gal placiau galima butu?
4u.gif
*

Stojant į gimnaziją reikia atvykti į tokį nedidelį egzaminėlį-patikrinimą. Vaikai priimami patikrinus jų muzikinę klausą, muzikinę atmintį, ritmo pojūtį, vokalinius ir fizinius duomenis. Į pirmą klasę priimami 6-7 metų vaikai. Na, o mokykloje mokomasi groti fortepijonu, styginiais instrumentais (smuiku, altu, violončele, kontrabosu, gitara), pučiamaisiais instrumentais (fleita, klarnetu, obojumi, fagotu, saksofonu, valtorna, trimitu, trombonu, tūba), taip pat yra chorinio dirigavimo, muzikos teorijos, chorinio ir solinio dainavimo skyriai.

Vaikai priimami ir į vyresnes klases, jei turi pakankamą muzikinį išsilavinimą, atitinkantį klasę ir specialybę į kurią nori įstoti. Ar duomenų užtenka, taip pat nustatoma priėmimo metu. Jei kažkas nori stoti į vyresnes klases, labai pravartu užsukti į mokyklą ir pasikalbėti apie savo ketinimus su atsakinga už stojimą direktoriaus pavaduotoja muzikos reikalams.

Dėl muzikinių ir bendrojo lavinimo projektų, tai galiu pasakyti, kad Naujalio muzikos gimnazija yra valstybinė, bendrojo lavinimo, vidurinė mokykla, meninio profilio, muzikinio ugdymo paskirties smile.gif Paprasčiau tariant, tai gimnazija, kurioje vaikai mokosi 12 metų visų bendrojo ir muzikinio ugdymo dalykų. Tai gimnazija, kurioje veikia dvi mokyklos kartu – bendrojo lavinimo ir muzikos. O bendrojo ugdymo planą reglamentuoja įstatymas, jis vienodas visoms mokykloms, tame tarpe ir Naujalio gimnazijai. Taigi vaikai dalyvauja įvairiausiuose bendrojo lavinimo projektuose, konkursuose, akcijose ir pan. pan. Kaip pavyzdį galima būtų paminėti matematikos "Kengūrą", kalbų "Kengūrą", vertėjų ir iliustratorių konkursą. Vaikai savo piešinius, darbelius, fotonuotraukas, eilėraščius, rašinėlius pristatinėja įvairiausiems projektams ir konkursams. Be to dar visokios varžybos vyksta-krepšinio, kvadrato, aerobikos ir t.t.
Jei mokyklos mokiniai Kauno miesto lietuvių kalbos olimpiadoje užima 5 vietą, o tarptautiniame matematikos konkurse "Kengūrą" Lietuvos 50-ukyje užima 6 ir 17 vietas, tai visai neblogai smile.gif, ar ne?

Šiaip tai mokykla yra humanitarinio profilio, tai visiškai normalu, kad vyresnėse klasėse mokiniai nesimoko sustiprintos chemijos, fizikos ir matematikos. Bet pasirinkimo teisę jie turi kiekvienoje mokykloje, o iki devintos klasės tai viskas pagal programą. smile.gif

juki
Kadangi labai išsamiai buvo paaiškinta daug su mokykla susijusių dalykų,tik noriu pridurti,kad labai gerai leisti vaiką į priešmokyklinę grupę.taip palaipsniui susipažįsta vaikas su mokykla,jos reikalavimais,mokytojais.Bendroj-ritmikos grupėj susiranda draugų,jau drąsiau jaučiasi pradėjęs lankyt pirmą klasę.Mokykla yra nedidelė,vaikai susirenka kūrybingesni,labiau užimti,panašių pomėgių,negu paprastoj vidurinėj,vyresnėse klasėse kartu lanko koncertus,konkursus.Mano vaikas mokėsi ir sėkmingai pritapo,nors atėjo į 5 klasę. smile.gif
Ortija
Turiu bedą- mano vaikas baisiai uzsimanė į šią mokyklą-- sako noriu bųti muzikantas ? Nuo keturiu metų lanko Varpelio mokykla- tai vis laukiau, gal nebenorės, bet .... Metai bega, o padėtis aštrėja... JIs jau ketvirtokas- ir sako nori į Naujalio mokykla... Širdis sako, klausyti sunaus, o protas blush2.gif g.gif
O atsiliepimai... Man ištikrųjų atrodo, kaip šauksi, taip ir atsilieps... Aš čia apie mokinius.
rxr
O kokie atsiliepimai Jus taip gasdina? Gal galima tuos nuogastavimus isklaidyti? smile.gif

QUOTE(Ortija @ 2011 04 27, 21:08)
Turiu bedą- mano vaikas baisiai uzsimanė į šią mokyklą-- sako noriu bųti muzikantas ? Nuo keturiu metų lanko Varpelio mokykla- tai vis laukiau, gal nebenorės, bet .... Metai bega, o padėtis aštrėja... JIs jau ketvirtokas- ir sako nori į Naujalio mokykla... Širdis sako, klausyti sunaus, o protas blush2.gif  g.gif
O atsiliepimai... Man ištikrųjų atrodo, kaip šauksi, taip ir atsilieps... Aš čia apie mokinius.
*

ddd-DDD
QUOTE(*Džela* @ 2009 01 22, 19:15)
Laba diena,
Gal kas lankote šią mokyklą? Gal turite kokiu atsiliepimu?
Domina visokia informacija-ypač apie pradines klases ir jų mokytojas.
*

Baigiau sia mokykla, taip pat ir muzikos akademija vln, is muzikos duona valgau, todel drasiai galiu pasisakyti:
1. Rinkites sia mokykla tik budami tikri, kad vaikas yra apdovanotas neeiliniais muzikiniais gabumais, jei truksta kompetencijos- visuomet galit susirast pagalba, kreipkites i specialistus, kurie tikrai pamatys, ar verta gaisti laika, nes:
2. Jei vaiko gabumai tik siaip sau, vidutinishki- geriausiu atveju turesite namuose kankini, + ateityje NEVISAVERTI, besivelkanti is paskos, NETURINTI BENDROJO ISSILAVINIMO zmogeli.
3. Tas atsilieps jam visa likusi gyvenima, kiekviename zingsnyje. Turiu aplink didziausia kieki pavyzdziu, patikekit.
4. Matematikos mokytoja Kusiene buvo mano aukletoja, teko ja pazinti tikrai daugiau nei eiliniam mokiniui matematikos pamokos metu- drasiai galiu neabejoti jos kompetencija, BET, SISTEMA MOKYKLOJ YRA TOKIA, JOG BENDROJO LAVINIMO PAMOKOS NERA SVARBIOS.
5. Usiene- va cia apie kompetencija tikrai nera ka ir diskutuoti.
ISVADA:
Kaip ir mano pasisakymo pradzioje- eikite ten, jei manote, jog esate apdovanoti, jog sugebesite prasiskinti kelia muzikos pasaulyje, pagalvokite ir apie tai, kad vaikas, turedamas taip issvajota, pvz pianisto profesija, budamas eilinis koncertmeisteris gaus vargana egzistavima patenkinanti atlygi, dar pagalvokite apie tai, kad net baigus akademija bandant laime patekt i viena is keliu orkestru (kalbu apie Lt) sansas ten papult tikrai mazesnis, nei, tarkim, baigus vadybos specialybe isitrint kur nors ofisini darba dirbti ir tt ir pan.
Niuansu labai daug, visko neaprasysiu smile.gif
Sekmes kelyje i roju smile.gif
rxr
As irgi esu baigusi sia mokykla ir valgau normalia duona, nors ir nesu taip labai apdovanota... smile.gif

Is tiesu, gal sunku zmonems nuspresti ar tas sesiametis, besiruosiantis lankyti mokykla yra labai apdovanotas ar nelabai. Tik keleta metu pasimokius galima bandyti prognuozuoti ar vaikas gabus ar ne. Be to, jei pradzioje fortepijone vaikui nesiseka, labai daznai buna, kad veliau jis atranda save pvz. fleitoje, vokale ar kompozicijoje. Ir neduok Dieve tokiu specialistu, kurie is vieno ar poros paziurejimu nusprendzia ar zmogus gabus ar ne.

Mokykla tikrai nesiima tokios kosmines atsakomybes, kaip kad priimti vaika i pirma klase ir nuo pirmos dienos ruosti is jo kazkoki tai super muzika. Tik mokantis ir dirbant galima issiaiskinti kokie yra gabumai, norai ir galimybes. O galimybes laikui begant keiciasi. Siais metais atsidarius VDU muzikos akademijai jos zenkliai prasiplete. Universitete galima studijuoti dvi specialybes. Taigi salia muzikines galima pasirinkti ir visai "zemiska" specialybe, is kurios valgysite duona smile.gif

Bendrojo lavinimo klausimas mokykloje apauges mitais, kuriuos dazniausiai skleidzia kazkuo nusivyle ar savo svajoniu neigyvendine zmones. Juk mokyklos mokiniai laiko visus brandos egzaminus centruose, kartu su visu kitu mokyklu mokiniais ir islaiko puikiausiai!

Siek tiek keista skaityti komentarus, kuriuose mokykla kaltinama neva tai del to, kad budama muzikos gimnazija neruosia matematiku, fiziku ar chemiku. Mokymasis labai priklauso nuo paties vaiko ir nuo jo seimos poziurio i moksla. Jei jam bus leidziama nesimokyti ir ziureti pro pirstus, tai zinoma, daznas tuo ir pasinaudos smile.gif.

QUOTE(ddd-DDD @ 2011 04 28, 01:50)
Baigiau sia mokykla, taip pat ir muzikos akademija vln, is muzikos duona valgau, todel drasiai galiu pasisakyti:
1. Rinkites sia mokykla tik budami tikri, kad vaikas yra apdovanotas neeiliniais muzikiniais gabumais, jei truksta kompetencijos- visuomet galit susirast pagalba, kreipkites i specialistus, kurie tikrai pamatys, ar verta gaisti laika, nes:
2. Jei vaiko gabumai tik siaip sau, vidutinishki- geriausiu atveju turesite namuose kankini, + ateityje NEVISAVERTI, besivelkanti is paskos, NETURINTI BENDROJO ISSILAVINIMO zmogeli.
3. Tas atsilieps jam visa likusi gyvenima, kiekviename zingsnyje. Turiu aplink didziausia kieki pavyzdziu, patikekit.
4. Matematikos mokytoja Kusiene buvo mano aukletoja, teko ja pazinti tikrai daugiau nei eiliniam mokiniui matematikos pamokos metu- drasiai galiu neabejoti jos kompetencija, BET, SISTEMA MOKYKLOJ YRA TOKIA, JOG BENDROJO LAVINIMO PAMOKOS NERA SVARBIOS.
5. Usiene- va cia apie kompetencija tikrai nera ka ir diskutuoti.
ISVADA:
Kaip ir mano pasisakymo pradzioje- eikite ten, jei manote, jog esate apdovanoti, jog sugebesite prasiskinti kelia muzikos pasaulyje, pagalvokite ir apie tai, kad vaikas, turedamas taip issvajota, pvz pianisto profesija, budamas eilinis koncertmeisteris gaus vargana egzistavima patenkinanti atlygi, dar pagalvokite apie tai, kad net baigus akademija bandant laime patekt i viena is keliu orkestru (kalbu apie Lt) sansas ten papult tikrai mazesnis, nei, tarkim, baigus vadybos specialybe isitrint kur nors ofisini darba dirbti ir tt ir pan.
Niuansu labai daug, visko neaprasysiu smile.gif
Sekmes kelyje i roju smile.gif
*

Dziuste
QUOTE(rxr @ 2011 04 28, 11:29)
As irgi esu baigusi sia mokykla ir valgau normalia duona, nors ir nesu taip labai apdovanota...  smile.gif

Is tiesu, gal sunku zmonems nuspresti ar tas sesiametis, besiruosiantis lankyti mokykla yra labai apdovanotas ar nelabai. Tik keleta metu pasimokius galima bandyti prognuozuoti ar vaikas gabus ar ne. Be to, jei pradzioje fortepijone vaikui nesiseka, labai daznai buna, kad veliau jis atranda save pvz. fleitoje, vokale ar kompozicijoje. Ir neduok Dieve tokiu specialistu, kurie is vieno ar poros paziurejimu nusprendzia ar zmogus gabus ar ne.

Mokykla tikrai nesiima tokios kosmines atsakomybes, kaip kad priimti vaika i pirma klase ir nuo pirmos dienos ruosti is jo kazkoki tai super muzika. Tik mokantis ir dirbant galima issiaiskinti kokie yra gabumai, norai ir galimybes. O galimybes laikui begant keiciasi. Siais metais atsidarius VDU muzikos akademijai jos zenkliai prasiplete. Universitete galima studijuoti dvi specialybes. Taigi salia muzikines galima pasirinkti ir visai "zemiska" specialybe, is kurios valgysite duona smile.gif

Bendrojo lavinimo klausimas mokykloje apauges mitais, kuriuos dazniausiai skleidzia kazkuo nusivyle ar savo svajoniu neigyvendine zmones. Juk mokyklos mokiniai laiko visus brandos egzaminus centruose, kartu su visu kitu mokyklu mokiniais ir islaiko puikiausiai!

Siek tiek keista skaityti komentarus, kuriuose mokykla kaltinama neva tai del to,  kad budama muzikos gimnazija neruosia matematiku, fiziku ar chemiku. Mokymasis labai priklauso nuo paties vaiko ir nuo jo seimos poziurio i moksla. Jei jam bus leidziama nesimokyti ir ziureti pro pirstus, tai zinoma, daznas tuo ir pasinaudos smile.gif.
*

Dėl VDU, kaip buvusi Naujalinės auklėtine ir VDU studentė, šiek tiek norėčiau Jus pataisyti. Dviejų specialybių čia niekas negauna. wink.gif Yra įmanomos gretutinės studijos. Po jų, prie pagrindinės studijų programos diplomo tiesiog yra parašoma, kad studentas išlaikė atitinkamus gretutinės studijų programos dalykus. smile.gif

O dėl požiūrio, kad vaikams yra skiriamas prioritetas muzikai, sutinku. smile.gif Na, pradinėse klasėse, visos mamoms, tikrai manau galima leisti savo vaikus į šią mokyklą dėl integruotos bendrojo ir muzikinio lavinimo sistemos. Taip pat sutinku, kad anksti vaikystėje tikrai sunku pasakyti, ar vaikas turi perspektyvą šioje karjeroje, nebent vaikas yra akivaizdus Mocartas Nr.2. smile.gif Tačiau vyresnėse klasėse, būkim biedni, bet teisingi smile.gif, visi žino, kad muzikologijos ir specialybiniai egzminai visiems muzikinio pastato mokytojams tampa prioritetu vietoj baigiamųjų bendrojo lavinimo egzaminų. smile.gif Taip, humanitarinio profilio egzaminus, ypač kalbas, visi visur mokosi ir tuos egzaminus išlaiko, nes VISUR jų reikia. smile.gif Apie likusius dalykus... Ech, gal susilaikysiu nuo komentarų. smile.gif
martux
QUOTE(Ortija @ 2011 04 27, 21:08)
Turiu bedą- mano vaikas baisiai uzsimanė į šią mokyklą-- sako noriu bųti muzikantas ? Nuo keturiu metų lanko Varpelio mokykla- tai vis laukiau, gal nebenorės, bet .... Metai bega, o padėtis aštrėja... JIs jau ketvirtokas- ir sako nori į Naujalio mokykla...

Nepanašu į bėdą smile.gif
Pati mokinu du buvusius "Varpelio" auklėtinius, nei vienam iš jų nėra jokių didesnių problemų. Vienas iš jų jau dešimtokas.

QUOTE(Dziuste @ 2011 04 28, 13:54)
Dėl VDU, kaip buvusi Naujalinės auklėtine ir VDU studentė, šiek tiek norėčiau Jus pataisyti.

VDU ar VDU muzikos akademijos studentė? Būtent pastarojoje šiemet tebevyksta didžiuliai pasikeitimai. Nemažą dalį ne muzikinių užsiėmimų studentai lankys jau nebe Akademijoje, o būtent VDU.
Dziuste
QUOTE(martux @ 2011 04 28, 22:06)
VDU ar VDU muzikos akademijos studentė? Būtent pastarojoje šiemet tebevyksta didžiuliai pasikeitimai. Nemažą dalį ne muzikinių užsiėmimų studentai lankys jau nebe Akademijoje, o būtent VDU.
*

Esu VDU studente, bet siek tiek susidurusi su tuo, kas vyksta VDU muzikos akademijoje. Paprastai tariant, VDU muzikos akademija, tapus VDU dalimi, pavirdo sio universiteto fakultetu. Taip, kai kuriuos bendrauniversitetinius dalykus akademijos studentai JAU lanko su visais. Tai, jog jie nuo naujuju metu lankys bendrauniversitetines paskaitas kartu su visais VDU studentais rodo, kad jie tapo universiteto dalimi. Kad pasiliko pavadinima muzikos akademija, dar nereiskia, jog jie isliko atskira struktura. smile.gif
Ortija
Apie gabumus... as dirbu dailes mokytoja paprastose mokyklose, bet neesu sutikusi negabaus vaiko. Talentai yra ugdomi, ir jie ne vienus metus yra ugdomi, bet dar prie tu igimtu gebejimu turi buti dar kazkas, gal charizma, gal kokie psichologiniai nukrypimai, kad jie taptu dailininkais... O mokykloje as mokiaus paprastoje, ir jokiu dailiu nesimokiau- bet baigiau dailes akademija.... Na, muzikoje taip vargu ar imanoma.
O mano vaikas ... na , as manau, kad is jo ir geras fizikas butu, bet... jo noras yra kitoks. Tada ir galvoju- klausyti jo, ar ne. Varpelio pedagogai nepataria rinktis Naujalio... bet kokia bus nauda mano zmogui is kokio nors gero fizikos ar matematikos ziniu bagazo jei jis taps kokiu nors nelaimingu bankininku, ar pan.
Daznai zmones pasirenka tokias specialybes kurios gal ir geros ir uztenka joms gabumu, bet neturi jai tinkamo charakterio.
OI, prirasiau... zinau, kad nei muziku, nei meniniku lietuvoje (spec. mazoji raide, nepykit patriotes) buti labai brangu... Kartais tai ne tik sveika prota kainuoja, bet ir gyvybe...

O del nevykeliu- tai jie yra tik auklejimo klaidos. Nera nevykeliu is prigimties.
O dar kazkaip galvoju, kad labai jau sureiksminamas tas vidurinis issilavinimas su ivairiausiu ten grudamu ziniu bagazu... bet gal as klystu.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.