Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: vaikas ir auskarais
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
lengvute
Norėjau saviškei vyresnėlei prieš mokyklą auskariukus įverti, man taip gražu smulkučiai...ir ji pati labai nori, bet va, darželyje auklėtoja skeptiškai žiūri į tokius vaikus (apibarė net kai manoji atėjo lakuotais nagučiais :smile.gif), galbūt ir mokykloje ne kaip žiūrės :smile.gif.Be visa ko dar teko perskaityti straipsnį, kuriame aprašomi atvejai, kai dėl netinkamo auskarų vėrimo vaikams teko daryt operacijas ir šiaip apie įvairius negalavimus po to ohmy.gif.
Ką apie tai manot? Kada vaikui tinkamiausias metas verti ausytes? Kur patartumėt kreiptis? Kaip žiūrite į berniukus su auskarais :smile.gif ???

kita tema
Potrė
lAsmeniskai man labai patinka mergytes su auskariukais biggrin.gif Nors maniskei dar tik 2,2 bet butinai rudeni pradursiu jai ausytes.Kodel rudeni?Taip mums patare kosmetologe,atseit kai vesiau tai geriau zaizdeles gyja ... Zinau kad labai gerai duria Centrum viesbuty,kosmetologiniame,tai kainuoja apie 50 lt,bet ten ismatuoja taskus ir seip aukstesnis aptarnavimas wink.gif
O del to ,kad mokykloje kazkas kreivai ziures,manyciau nereiketu jaudintis...paziures kreivai na savaite,dvi ,paskui praeis... smile.gif Svarbiausia ,kad dukryte butu laiminga.. wink.gif
Kuzia
 Nu savo bernui auskaro neverciau. Kazkaip nevyriskai man atrodo berniukai su auskarais.  Sulauks 18 - tegu verias nors ir i ...
norge
Man negrazu mergytes su auskarais, apie mazus berniukus is vis tyliu. As turiu sesiamete, bet ne minties tokios neturiu - ausytes pradurti. Mergytems tinka rausvi zandukai ir blizgancios akytes  ;D (naturaliai, aisku wink.gif).
Jei kuria diena dukra isigeidzia pasipuosti visokiais blizguciais, tai tam puikiai tinka klijuojami vaikiski auskariukai.
Mergyte su auskarais... O dar auksiniais... Nea, negrazu man. Kazkaip pigiai man vaikas tuomet atrodo. Lyg tevai noretu savo atzala papuosti kokiu "amzinu" papuosalu - auksu ( ohmy.gif). Jau geriau uz tuos pinigus nupirkti mergytei isskirtine  suknyte, batukus, stilingas kelnes ar striukyte. Taip as suprantu - vaikas papuostas, o sesiamete mergyte tikrai ivertintu puosnu ruba. O auskarai... Vaizdelis, kai eina mergyte su auksiniais auskarais ir pigiais drabuzeliais - nekoks.
diana
Na mano sūnūs lyg ir norėtų,  ir man pačiai nesiblogėja, kai į kitus pažiūri, nu bet saviškiams esu pasakius, užaugsit, galėsit nors ir po 10 auskarų. Kažkaip pagalvoju, kad šiandien jiems įversiu po auskarą, o kai užaugs pasakys, ką tu čia motin pridirbai, kodėl tu mūsų, pyplių, klausei.  ;D ;D ;D
karina
...savo panelytem leisiu nesioti auskarus tuomet, kai jos pacios to panores ir paprasys wink.gif
nemanau, kad del to, jog mamoms patinka mergytes su auskariukais, jos turetu juos nesioti.  ???Tai butu neteisinga. wink.gif
Aisku, nekalbu apie tas salis, kur tai iprasta nuo gimimo biggrin.gif
Taurė
pas mumi labai populiaru naujagimems ausytes pradurti. as ir savajai pradurciau, bet vyras jauciu siausis kaip ezys  :-X bet visvien per gudrybes savo pasieksiu  ;D pati skyles ausyse turiu nuo 9 metu. (geriau neskelbsiu kiek  ;D )
pusk
Nemanau, kad mokykloje turetu kaip nors reaguoti i mergaites pradurtas ausytes- juk tai neturi jokio poveikio mokslams  :smile.gif Be to juk ne pirma mokykloje su pradurtom ausytem bus..., na nebent pataikysit ant labai tarybines mokytojos- kur nuo anu laiku pripratusi nuplauti makiaza ar tai issukuoti sulakuotus plaukus  ;D
Man asmeniskai grazu pradurtos ausytes- mazam vaikui tiktu kukluciai mazi auskariukai  ;)....bet kada as leisciau durtis ausytes- nezinau reiktu labai daug pamastyti, o apie berniuka- tai net kalbu nera- lai sulaukia 18....
Libra
As grieztai pries auskarus ir mergaitems ir berniukams. Auskarus leisciau verti kai vaikas jau butu visiskai savarankiskas, mazdaug 16 m.
Noa
O man visai grazu smile.gif
mamulia
man grazu auskarai mergytems,planuoju ir saviskei pradurti biggrin.gif
Kuzia
 Mergaitems kaip ir grazu. As pati kazkur 12m prasiveriau. Dukra jei nores leisiu, bet ne anksciau 10m. Sunui be 18m - jokiu budu.
laiva
Vakar parduotuvėj mačiau kokių 6-7 metų berniuką su pradurta ausim. Toj ausy dvi skylės, du auskarai. Lyg ir atrodo nedidukai tie auskarai, bet ir vaiko ausytė dar ne tokia didelė kaip suaugusio, tai tie auskarai jo ausyje atrodė super dideli. O buvo tai tik maži bumbuliukai.  :-/ Atrodė tikrai nesimpatiškai ir visiškai nevyriškai. Nu negražu man, nors užmušk... smile.gif
indreja
Saviskei ausytes praduriau darzelio baigimo proga  :D, nes ji jau seniai norejau auskariuku. Man labai grazu mergytes su auskariukais, tik, aisku, auskariukai turi buti mazuciai, stilingi, tiesiog pritaikyti vaikui. Maniske nesioja auksinius, bet jie labai mazi, to aukso net nesimato-tik mazute akyte. Siaip turime ir visokiu sidabriniu,megstame paderinti prie drabuzeliu. Mokykloje del auskariuku nesiojimo neiskilo jokiu problemu, pagaliau ne viena klaseje juos nesioja.
Smurka
As savo 11-meciui sunui neleidau auskaro vertis >:(. Jis sake, kad vis  tiek isivers. Ir isivere, nuvare pas tetule i platines ir estetines chirurgijos centra, pries tai, aisku is mano sesers gimtadieniui auksini auskariuka gaves, ir isivere. Man buvo 12, kai isiveriau, nors mam irgi neleido. Tik as dar baisiau padariau - man drauge su adata kojinems adyti pravere ir i ausis paprastus bizuterinius auskariukus isiveriau. Tai mama, veliau pamacius, pati savo auksinukus dave, nes suprato, jog yra dalyku, kai tevai bejegiai pries savo paauglius vaikus. Veliau as tu skyliu i kaire ausi buvau prasidurus dar dvi. Pati. Pakvailiojau ir baigiau. Siandien dveiju skyluciu uztenka  ;D
Latina
Kai mano dukrytei buvo metukai, praduriau ausytes..ir nesioja mazycius auksinius auskariukus..na man tai labai grazu..smile.gif o jei paaugusi ji nebenores auskaru, bet kada juos gales issiversti, nebenesioti ir uzaugs skylutes..tad del to problemu jokiu nematau...darzelyje nei viena aukletoja nera pasakiusi kazka tokio del auskaru..ne ji viena buvo pradurtom ausytem..mokykloje irgi niekas nieko nesako...dabar tikrai nebe tie laikai, kai uzdrausdavo nesioti auskarus..ir visai kitoks poziuris...
mažulka
Savo dukrą į kosmetikos kabinetą nuvedžiau kai jai buvo 10 mėnesių. Taip anksti neplanavau, galvojau sulaukti metukų, bet kosmetikos kabinete man patarė verti ~11mėnesių.
Dabar dukrai virš 4 metukų, lanko darželį, bet maži sidabriniai auskarėliai niekam netrukdo.
Starkute
Man irgi labai grazu mazom mergaitem auskariukai  [smiley=rev.gif]
Tureciau dukryte, ji jau seniai butu papuosta auskariukais  [smiley=taip.gif]
LAUDER
PRITARIU VISOMS KURIOMS PATINKA MAŽYTĖS SU AUSKARIUKAIS. JEI  TURĖČIAU MERGYTĘ TAI IRGI SENAI AUSKARIUKAI BUTU, O VAIKINUKUI TAI MAN ASMENIŠKAI NEKAIP ATRODO TAI MANO SŪNELIS JŲ IR NETURI
kivi
Ai, man tai grazu vaikiukai su auskariukais smile.gif :smile.gif. Mazu berniuku dar neteko matyti, bet nieko pries neturiu.Tik svarbu, kad stilingas vaikiukas butu. Jei aprengsi vaika treningu, tai auskarai bus ne i tema, bet jei stiliovai... Kaip auskarai gali itakoti vyriskuma? Na gal is sono ziurint ???
Mano abi mazes turi auskariukus (dezutej padovanoti smile.gif )
Vyresnele 5 metuku gal ir noretu, bet bijau, kad neiskentes visu prieziuros proceduru wink.gif Palauksiu iki 7 metu
zivile
as pirmajai savo dukrai norejau iverti,kai ji buvo 8 men.,nuejom i salona,na zodziu matavo ,matavo kurioje vietoje durs,mazoji taip isireke,kad teko iseiti nusiraminti i lauka,o jau kai isejom,tai daugiau ir negrizom...Dabar pasiuliau isiverti,o jai 6m.,tai sake" na jau nesvajok!" ;D,o mazoji -4m.sake,kad niekada nenores praduriamu auskaru,na nebent tokiu ,kurie prisiklijuoja wink.gif ;D ;D
Kuzia
 Man tai kažkaip gaila mažų ausyčių - skauda gi. Ir ne tik tuo metu kai duria, bet ir kol užgyja.
Pangasija
auskariukai -- grazu, tik kazi ar labai mazam vaikui verta. Kai paaugs, tikrai nores or priziureti mokes, tai prasom!
seip pati auskarus isveriau budama 13. Mama is pradziu siauses ir atkalbinejo, bet kai pamate, kaip man graziai tinka, pati po menesio nubego vertis. tongue.gif
$
man ausis pradure kai buvau 11 metu,dar viena skylute pati prasiduriau kai buvau 15.o savo mergytei jau turim nupirke auksinius auskariukus ir galvoju gal kai bus kokiu 2 metuku pradurti.
Iva
norejau ir as saviskei pradurti praeitais metais, bet pagalvojau kad po to priziureti reikes kol uzgis, ten valymo proceduros ir t.t. daug terliones ir aplamai man labiau norisi nei jai, tai pagalvojau kad skubet nera kur, ir visada galima bus pradurti velaiu jeigu nores wink.gif
MAMA2T&T
Kazkur jau buvo diskutuota apie tai unsure.gif

Dukrai ausis pradureme, kai jai tebuvo 3menesiai. Vyro troskimas rolleyes.gif Mazoji net nesuregavo - pasimuiste, pasikase ir toliau miegojo 2.gif . Jokiu komplikaciju nebuvo, ypatingos prieziuros kaip ir nereikejo. Dabar net nekreipia demesio i tuos auskarus, jie jau kaip ir "jos kuno dalis" tongue.gif

Mano manymu, geriausiai ausis durti, kai lelyte labai labai maza, arba kai jau keletos metu ir samoninga. O tokiam tarpiniame amziuje (metukai, du ar net trys) tai mergaiciukes labai megsta zaisti su auskariukais, nesupranta, kad gali infekcija uzneshti, uzgausti ausyte ir pan.
Taurė
as noreciau pradurti, bet vyras kategoriskai pries. man mama pradure 9 metu. o veliau dar keleta skyliu pati prasibadziau, ta ausys kai kiaurasamtis laugh.gif
Augė
Kai dukrytei buvo 7,ivereme auskariukus , biggrin.gif
Praejo dar 7 ir jokiu priekaistu niekur negirdejom,ir problemu taip pat neturejom
kendi
MANO DUKRAI 3.7M TAI JI LABAI PRASO,KAD PRADURTI AUSIS.AISKINAU,KAD SKAUDES,TAI BUVO APSIRAMINUSI,O DABAR JAU VEL NORI.VESTUME PRADURTI,BET BAISU,KAD VIENA PRADURS,O KITOS NEDUOS...
Springlet
kendi, tai gal lukterekit siek tiek.
Maniske sesiamete irgi nori auskaru rolleyes.gif
Natalija
Mano dukrai suejo 10metu kovos menesi,o pradurt ausis prase jau nuo 5metu.Bet as to stengiausi negirdet wink.gif
Dabar jau kas kitka,pradurem ir tai dejoja,kad skauda kaip valo ir visa kita...
Gal sakyciau priklauso nuo charakterio vaiko,kada pradurt ausites. wink.gif
rrrRRRRrrr
man tai ausytes pradure kai buvau antroj klasej smile.gif o mokytoja tokia senamadiska atsistojo pries klase ir kazka isreze kalba biggrin.gif bet tai kad neemiau i galva, nes svarbiau buvo klasioku nuomone tais laikais laugh.gif o visos klasiokes antrokeles irgi norejo ir man pavydejo cool.gif nej ten buvo kazkokia super baisi prieziura (mama ausytes dezinfekuodavo kasdien), o ir skausma pamirsau kita diena:) bet iki siol nej tie auskarai mane sugadino nei ka:) o mazos mergytes su auskariukais bent jau man grazu:) tik aisku kol mazytes tai ir auskariukai maziukai turetu but rolleyes.gif
Smurka
As savo dukrai, kol nepaaugs ausu nedursiu. Del to, kad nezinau dar jos nuomones, gal ji paaugusi paskui del to man priekaistaus.

O sunus si rudeni viena ausi prasidure. As i ta procesa nesikisau. Mano sesers gimtadienio proga jis uzsiprase auskaro, o issidure estetines ir plastines chirurgijos centre (vyro teta ten dirba)
patri
O as savajai grazuolei ausytes praduriau 2 menesiu!!!! thumbup.gif Ka galiu pasakyti-kadgi labai grazu kai tokia mazyte o jau su auskariukais...as gyvenu Ispanijoj-tai cia mergytems nuo pat pirmu dienu praduria auseles...
Argi negrazu????--Resize_Images_Alt_Text-- clap_1.gif g.gif
Smurka
Ak tai, sakai, gyveni Ispanijoj ir jau ausis vaikui isdurei! O ISAKYMA ar skaitei??? Is Ispanijos lyg nieko dar nebuvo
mazge
Mano dukra apie auskariukus pradejo kliedeti gal 4 metu. Nenutilo ilgai... g.gif Visokie ignybimai i ausi (kad parodys kaip skaudes), sutapatinimai su kraujo emimu is pirsto ( pradejo neverkti, kai imdavo krauja, kad parodytu kaip nebijo) nepadejo... Tada pagalvojau jei praeis dar puse metu ir jin pamirs apie auskarus ir toliau nebijos - pradursiu. Taip ir buvo 4,5 metu panasiai pradurem. Visai ja nenusvyliau - kantriai iskente be asaru pati durima ir uzgijima, nors nebuvo jis ilgas. Kazkaip kai idejom po tu neutraliu auskariuku - auksinius maziukus, iskart viskas uzgijo. Dabar dukra patenkinta savo ausytemis, man tai kazkaip gerai, jeigu jei gerai biggrin.gif
Augė
Sestadieni pradure ausytes drauge savo mergaitei 4 met .Prase gal puse metu wink.gif
Pirmaja dave visai nebijodama biggrin.gif ,o kita reikejo pagalbos kad pradurt ohmy.gif
Siandie visai uzmirso kad kazkas negerai
saltrune
Maniškei irgi kaip Mazges pradurem ausis kokiu 4,5m., kliedejo gal metus prieš tai vos ne kiekviena diena. Ivykde milijona darbu, kad tik įvertume, sakė joks skausmas nebaisus ir iskentes. Juokingiausia, kad musu seimoj niekas- nei, as, nei tetos, nei močiutes auskaru nenesioja ir nebuvo ausų prasidūrusios. Bet toks milžiniškas norėjimas... Ta pačia proga ir aš po jos prasidūriau ausis, nors auskrų kazkaip retai nesioju. biggrin.gif Visas darzelis zinojo, kad Gerda versis auskarus, nes kazkaip daugiau niekas auskarų neturejo. laugh.gif Bet nieko, nors gijo sunkokai, jokio skundo, jokios dejones del auskaru nebuvo. Pradžioj nešiojo mazucius auksinukus,turi kelis nedidelius vaikiskus- su katinukais, delfinukus, bet dažniausiai nešioja sidabrines grandinėles, kurios visai netrukdo, nrkliuvauz drabuziu, yra tikrai kuklios ir kartu puosia biggrin.gif
Jei ji nebūtu pati sitaip norejusi, niekad nebuciau verusi- manau, labiausiai reikia paisyti paties vaiko norų, nes tai jo kūnas, su kuriuo turės oi kaip ilgai gyventi... biggrin.gif
aktore
man mama ivere auskarus,kai buvau 9m,nors neturejau didelio noro ,kad ivertu.man labai grazu kai mazos mergytes yra su mazuciukais auskariukais.pati turiu dvi dukrytes.vyresnelei ivereme auskariukus,kai jai buvo 1,5m.ir darzelyje daug mergyciu su auskariukais thumbup.gif o mazajai Emai-Paulinai versim auskariukus,kai sukaks 1m smile.gif
Taurė
patri tavo maze ausu nesitaso ? vis mastau gal imti ir nesakius teciui prakalti mazei ausytes. tetis aisku musu isprotetu, bet niekis laugh.gif tik va, kad ji megsta tas auseles tasyti ... gal tada iki metuku palaukti, kol susidomejimas ausytemis dings ?
MAMA2T&T
QUOTE (TauRe @ 2004 05 02, 23:02)
patri tavo maze ausu nesitaso ? vis mastau gal imti ir nesakius teciui prakalti mazei ausytes. tetis aisku musu isprotetu, bet niekis laugh.gif tik va, kad ji megsta tas auseles tasyti ... gal tada iki metuku palaukti, kol susidomejimas ausytemis dings ?

Jau kazkur minejau, kad dukrai ausis pradurem, kai jai buvo ~3men 2.gif Ir tada, ir dabar i auskarus demesio nekreipia, ausu netaso, jai auskariukai - kaip ir kuno dalis tongue.gif Prashaunant ausytes beveik neverke, o ir dabar nepriestarauja, jei keiciu auskarus thumbup.gif

Taure, kai palauksi iki metuku, tada susidomejimas ausytemis dings, bet atsiras demesys auskariukams laugh.gif
Siaip tai patartina durti arba visiskiems leliukams, arba jau ugtelejusiems ir daugiau suprantatiems... Pirmieji nesupranta, kas vyksta rolleyes.gif , o antrieji nori tu auskariuku ir daro viska, kad juos turetu biggrin.gif
Derra
Man irgi grazu vaikuciai su auskariukais, bet savo dukrytei nedristu dabar ausyciu pravert ir dar turbut ilgai nepasirysiu.
*Nendria*
mano dukryte su auskariukasi jau nuo 4 metu,nes pati laaabai prashe.Duremes kosmetikos kabinete nail.gif
Kad kaip nors prieshtarautu aukletoja/mokytoja nepastebejau.Gal pas mus papuole normalios,bet ish esmes nemanau,kad chia aukletoju/mokytoju reikalas wink.gif
kadama
smile.gif
Įvėrėm auskariukus galų gale ir savo dukrelei. Jau daugiau kaip metus prašė - maniau, kad persigalvos. Taigi, artėja 10 gimtadienis ir pradūrėm auseles. O kokia patenkinta - dabar jau ir ji neišsiskiria iš klasės mergaičių, o tai buvo likę tik dvi mergytės be auskariuku. Niekas šeimoje jų nenešioja, bet kolektyvo nuomonė svarbesnė smile.gif
Augė
Mano puodinukei vasara bus 6 ir ji uzsiprase dovanu auskariuku ,dar nezinau kaip mama reguos i tai ,bet tikriausiai nebus labai pries wink.gif
Siemicka
Mano dukrai ausis pravertos jau labai ilgai... Siaip ji norejo auskariuku, o ir man begalo grazu. Ir nieks nieko nesake, nei mokytojai... Manau kad siuolaikiskos mokytojos TIKRAI nieko nesakytu. smartass.gif

Auskarai yra labai grazu thumbup.gif thumbup.gif clap.gif clap.gif
ramunesta
Gal mamos ir gražu vaikučiai su auskariukais, bet ar Jūs pagalvojate, kad koks "draugelis" gali pčiupti už ausytės ir patraukt. Ir tų auskariukų nebėra, o mažylei ausytę skauda...
Aš tik už tai, kad vaikas kai paaugs ir pats supras ko jam reikia, oko ne, tada ir galės įsiverti auskarus, jei bus noro. thumbup.gif
linaslau
as savo dukrai ausytes praduriau kaip turejo 3 metus . Nesigailiu ir ji labai patenkinta , o dabar jau praso ir antros skylutes . Tik kad tetis nesutinka .
SANTA
QUOTE(Nendria @ 2004 05 06, 18:30)
mano dukryte su auskariukasi jau nuo 4 metu,nes pati laaabai prashe.Duremes kosmetikos kabinete nail.gif
Kad kaip nors prieshtarautu aukletoja/mokytoja nepastebejau.Gal pas mus papuole normalios,bet ish esmes nemanau,kad chia aukletoju/mokytoju reikalas  wink.gif

Siais laikais del auskaru dar ir mokytojos gali priestaraut?nu prajuokinai laugh.gif

As savo vyresniai mergaitei auskarus iveriau ,kai jai buvo 3 metukai,labai norejo ,nes visos kiemo mergaites buvo su auskariukais.Kaip vere nebuvo jokiu asaru ,sedejo rami ir prase veidrodi parodyt biggrin.gif .O mazytei savo norejau praverti metuku laiko ,bet kosmetologe nesutiko rizikuot ,atseit viena ausyte pravers ,o del kitos neaisku kaip bus,tai lauksim iki kitos vasaros.Kosmetologe sake ,kad geriau ausytes durt kuo mazesniam vaikiukui
Jol7
Naujiena mus su vyru pribloske - 'noriu auskaro liezuvyje" -vaikinukui 16 m...Ka jus apie tai manote?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.