o jei jau vaikinas labai užsispyręs sieks savo,tai gal tiesiog paaiškinti koks yra "malonumas" tas auskaras liežuvyje,juk baisingai skauda kol praduria
gal atšals tas noras
na pradžiai gal reikėtų jį įkalbėti bent porą mėnesiukų palaukti,nes tokiame amžiuje labai greitai visko užsinorima ir labai greitai tas noras dingsta...
o jei jau vaikinas labai užsispyręs sieks savo,tai gal tiesiog paaiškinti koks yra "malonumas" tas auskaras liežuvyje,juk baisingai skauda kol praduria gal atšals tas noras
manau reiketu pasistengti paaiskinti visus auskaro liezuvyje trukumus (nuskile dantys, mokymasis is naujo valgyti, skausmas duriant ir gyjant, higiena, galimas sveplavimas,didziulis seiletekis). Mano teveliams mane pasiseke atkalbeti, nes kai uzsimaniau durtis buvo gal irgi 16, bet 21 vis tiel issiduriau. po poros metu atsibodo, o ir intymiam gyvenime tai nemazas diskomfortas(ypac partneriui). o jei vistiek nores, tai ziurekit, kad pasirinktu profesionalu kabineta, nes gali problemu nemazu buti...
Man apie ta auskara net pagalvojus siurpas ima...Viena kart per Nomedos laida rode, kaip ji veria: toks senas diedas-profesionalas vere, rankos dreba, kraujas teka...Vere vere -nepavyko...Mergina pazaliavus sedejo, asaros tekejo. O senis sako: teks i kabineta ateiti, si kart studijoje nepavyko... As vos nenualpau prie ekrano...
O dabar se tau -sunus siurprizeli ruosiasi istaisyti...Sestadienio "Antenos" virselyje dar pamate nuotrauka:ten panele su auskaru liezuvyje..."Va, kaip grazu"-mamyte...
isivaizduoju kaip jautetes. as ta laida irgi maciau
jei suprantat angliskai galit pasiskaityti http://www.hi.is/~joner/eaps/jh_beto.htm jei ir issidurs, tai guodzia nors tas, kad jei be komplikaciju bus isdurtas ir gerai uzgis liezuvis, tai issiemus auskara jokiu zymiu neliks ir nebus matoma, kaip antai ant veido
sveikutes,
pati turiu askara ir man jokiu komplikaciju nebuvo,mokejau pinigus nemazus tai tik riausiai pasistenge,vis delto vaikas jau didelis ir gali pasispresti ko nori,nueinant i normlu kabineta nieko neatsitiks,o jei jau taip teveliai benori verti sakykit susitaupyt paciam pinigus,ir gal noras praeis? nieko blogo liezuvauskariuose nematau, tiksliau nesuprantu kodel teveliai norite atkalbeti, juk tik su vaiku susipyksite, o visgi padarys kaip nores ...ar ne taip? tik keista, kad vyrishkos lyties atstovas nori auskaro..paauglysteje (ji buvo tikrai nesenai pati turiu liezuvauskari, prasiduriau budama penkiolikos, zinoma, tevams nezinant
Gal aš labai jau senų pažiurų, bet neleisčiau 16 metų darytis tokios bjaurasties
tu teisi .. legaliai durtis gali tik pilnametystes sulaukes zmogus profesionaliuose centruose klausia ar turi 18 .. ale niekas nemaiso sumeluot
Mano sesuo turi auskara ir jai viskas gerai - nei dantys nuskilo, nei seilejas ar dar kas.
Mama jai irgi neleido, bet susitare kad leis, kai pati susitaupys pinigu, nes vistiek butu prasidurus, ji labai greit tai padare ir dabar jau su auskaru. Kad neduria nepilnameciams tai cia nieko nereiskia, galima ir sumeluot, o galima nueit ir pas toki zmogu, kuris uzsiimineja saviveikla, o tada tikrai nieko gero. kaip Leliuka sake "padarys kaip nores", tai jei ir neleisit, tai greiciausiai jis vis tiek pareis su auskaru. Cia nebent padetu teiginys apie gejus. O man tai grazu auskaras ar tai pas vaikina, ar mergina. Juk visada gales issivert ta auskara kai nusibos.
seilejasi tik pradurus, o ne visada, o dantys vis tiek dazniausiai pazeidziami. o siaip is kur jus istrauket, kad auskaras liezuvyje gejiskas reikalas. pirma kart girdziu
manau kad auskaras liezuvyje yra kazkas tai baisaus:
1) baisus skausmas duriant 2) po durimo istinsta taip, kad nebetelpa burnoj 3) infekciju galimybe 4) prarijimo galimybe manau, panasiu bajeriu su iliustracijom deretu paieskoti internete ir parodyti vaikui. gal apsiramins... o jei ne, nu tegu isbando ant savo kailio. Jei neleisit -- busit blogi, senamadisti, netolerantiski ir kt. O auskaras visgi ne tatuiruote -- ji visada galima bus isimti.
Jol7 kaip jusu norintysis auskaruotu but?
Hmm...jo. Vieni uz kiti pries...Gal cia ir netaip baisiai, kaip man atrode... O siaip sunus taip ir pasake: padarysiu taip, kaip noresiu...jus net nezinosite...nepamatysite.
tada gal tikrai geriau patarkit pataupyt pinigeliu paciam ir isitikinkite, kad procedura atliks profesionalas, kad kokia liga vaiko neuzkrestu. o ji visada suspes issiimti
Mano dukrai keturiolika. o kalba apie auskara liezuvije buvo uzvedusi pries pusmeti.Jos visos drauges isiverusios ir ji nori.Girdejau,kad iverus auskara i liezuvi liepiama nusipirkti nuskausminanu vaistu. Dukrai sakau as sutikciau jei sugalvotum pasidaryti tatu, o auskaras i liezuvi tai ne.
mano drauge issivere auskara is liezuvio,nes buvo labai nepatogu buciuotis ir valgyti
as labai dziaugiuosi, kad siuo metu esu ne paaugle, nes tikrai prisiverciau visokiu auskaru i bamba, liezuvi, antakius ir i sikna turbut isiverciau, kad tik tipo kruciau atrodyciau. Del to dabar teturiu tik tris uzgijusias skyles vienoj ausy, nes mano laikais (dieve, kaip kraupiai skamba), net i nosi niekas auskaru nesivere.
Jol7, mano patarimas toks: aisku, vaikiui dar tik 16, bet apeliuok i tai, kad reiks pas panas ait, kazi kaip ten su tuo auskaru liezuvyje, ar malonu joms bus?
va.. va.. butent kad malonu gal ir durias del to, kad ispudi geresni palikt ar sudaryt(ne tik laizantis kad ir kaip baisiai mamoms nuskambetu, tokio amziaus vaikai jau ne tik galvoja...... bet kai kurie ir zaidzia suaugusiu zaidimus
Pasinese sunus nuotraukas is vakarelio...O ten panele mano "angeleli" apsikabinus...ir jos liezuvyje auskaras:))) Supratau is kur cia toks baisinis noras:) O jos mama nieko nezino
Na as gal ir leisciau QUOTE($kristina$ @ 2004 11 10, 11:50) na pradžiai gal reikėtų jį įkalbėti bent porą mėnesiukų palaukti,nes tokiame amžiuje labai greitai visko užsinorima ir labai greitai tas noras dingsta... o jei jau vaikinas labai užsispyręs sieks savo,tai gal tiesiog paaiškinti koks yra "malonumas" tas auskaras liežuvyje,juk baisingai skauda kol praduria gal atšals tas noras Siaip liezuwyje zaizdos gyja greiciausiai! Pati skaiciau senesniame www.paradize.lt saite. As ir noriu auskaro liezuwy. QUOTE(Dios @ 2004 11 11, 21:12) manau kad auskaras liezuvyje yra kazkas tai baisaus: 1) baisus skausmas duriant 2) po durimo istinsta taip, kad nebetelpa burnoj 3) infekciju galimybe 4) prarijimo galimybe manau, panasiu bajeriu su iliustracijom deretu paieskoti internete ir parodyti vaikui. gal apsiramins... o jei ne, nu tegu isbando ant savo kailio. Jei neleisit -- busit blogi, senamadisti, netolerantiski ir kt. O auskaras visgi ne tatuiruote -- ji visada galima bus isimti. Nu jau liezuvio praryt tokiu atveju TIKRAI neimanoma! Istins- aisku gali buti, nu bet kad prarys!....
na as nepriestarauciau, nes pati jaunystei buvau truputeli pankiska
taciau pries tai aisku reiktu apsvarstyti, ar tikrai to reikia ir pan.bet jeigu vaikas tikrai to isigeide, kada nors vis tiek ta padarys!leisi, ar ne. aisku jokiu budu nesakau, kad vaikiu reikia leisti viska!
Man irgi auskaras liezuvy nepatogiai atrodo, bet (jei pacios vaikelis tai butu),jei matyciau, kad niekaip nepavyks atkalbeti(jis pats tu irodinejamu minusu tai nemato), ko gero nusileisciau, kad nenueitu slapcia vertis pas nezinia ka. Juk, jei jau be to negali apsieiti...( save prisiminkim kai buvom 16...)
mano supratimu, tai dar ne pats baisiausias variantas (cia bandau paguosti...)- o jei susigalvotu i speneli? jau nekalbant apie intymesnes vietas... (darbe matau visokiausiu, tik isejusiu is auskaru verimo studijos...) Kantrybes tau, AURAA, kantrybes (pas pacia 2 tokie bus...)
Iš tikrųjų, ne mokytojų reikalas. Pavyzdžiui man kaip mokytojai tegul turi nors ir milijoną auskarų. Svarbu noras mokytis. Savo dukrai pradūriau prieš mėnesį. Ji labai laiminga.
savo dukrai pradurem ausytes kai jai buvo 3 metukai. Ji pati norejo. Del auskaru niekada nebuvo problemu nei mokykloj , nei darzelyje....
Man 12 metu as noriu jau 5men auskaro mama neleijdzia bet vasara ji nores ar ne as isiversiu patikekit jam jau 16 jei jau as isiversiu taij jis tuo labiau beje apie gejus abejoju ar pades
tiktai ne. galbut ten specialus metalas. o taip visiskai netrugdi ir grazu ir patogu
Asmeniškai man tai auskaras liežuvyje nepatinka,na bet jei sūnus užsinorėtų,tai gal kaip nors tartumes....... na bet iki to dar toli,o paskui gal ir mada praeis,nors neaišku kur dar gali sumastyti.
Nu, man tai labai gražu auskaras liežuvyje, pati noriu. tik reikia vertis jau normaliam salone. Mamom siulyciau nesipriešinti tokiam paauglio norui, nes greičiausiai padarys kaip norės, tik neaišku kur ir pas ką. O čia jau gali būti pavojinga. Idealiausiai būtų duot jam kažkiek laiko, na pvz: jei per du mėnėsius neapsigalvosi, tai galėsi vertis. Ir būtinai siūlyčiau mamom palydėti vaiką į saloną. šiaip geriausiai ir surasti tą saloną, arba jei vaikas jau išssirinkęs kur versis, nuvažiuoti "apsižvalgyti", pabendrauti su žmogumi kuris veria auskarus.
Svarbu iš karto nepulti rėkti "TU NESIVERSI, NESIVERSI PASAKIAU" nu ir panašiai sėkmės visom paauglių mamom
Sveikutes mamytes,ir panos ir merginos
Uzsiregistravau cia tik tam kad parasyti apie tai kas rupi musu autorei sios temos Man sesiolika kaip ir jusu sunui....jau 12-ikos metu norejau auskaro i liezuvi...tevai atkalbinejo net neleido man vertis auskaro i liezuvi...pats labaaaiii norejau na ir ka gi...suejo man penkiolika metu...ir vasara sutaupes pinigu prasiveriau auskara i liezuvi...tevai buvo kategoriskai pries net grasindavo man kad tik nesiverciau...bet ju atkalbos,visi paistalai apie auskara liezuvyje nepadejo...nuejau ir prasyveriau...ir esu laaabai patenkintas. tevai viso labo auskara pastebejo tik po puses metu... Bet cia neesme...tevams patiko...jie dziaugesi kad as liezuvi prasiveriau o ne koki antaki ar nosi...ir dar blogiau ,kad ne tattoo pasidariau... Santykiai su tevais geri kaip ir anksciau buvo..tiesiog jie suprato kad auskaras liezuvyje[ar kitoje vietoje] nieko nebepakeicia...uz si malonuma sumokejau 70litu... Ir patykekite jokiu komplikaciuju nebuvo...viskas gerai tikrai kaip veria auskara nera jokio skausmo nyc nieko nejauti...bet kaip praeina kokios tris valandos[liezuvys pradeda tinti] pradeda skaudeti liezuvi...skaudejo labai... net valgyti negalejau bet skausmas praejo po dvieju valandu...liezvis buna istynes nuo 2 iki 5 dienu...nusiperki toki skysti skalauti burna hexoral kainuoja jis eurovaistineje apie 8lt...jis numalsina skausma... Visokie paistalai nepasitvirtino tai yra nesamone kad reikia mokintis is naujo valgyti ir t.t...patikekite valgai ir kalbi kaip anksciau nes pire auskaro pripranti ir tu jo nebejauti... Emalis irgi nesigadina nes auskaras pagamintas is specialaus metalo kuris nekenkia emaliui ir dantims... Jokiu komplikaciuju jokio skausmo-nebebus tik tada jei prasiversi liezuvi gerame salone o dabar pasakysiu kai ka tevams taip man dabar 16 gal mastau vaikiskai bet anaiptol mano mastymas jau nebera vaikiskas tai va pirmas dalykas tai kad jau jei jis uzsimane kazko jis ta padarys antras dalykas geriausia tam pritarti vien del to kad jis savo noru neitu kazkur vertis ten kur pigiausia[nes netures daugiau pinigu]ir tada pas ji tikrai gali uzeiti infekcija nes pravers jam pigiai uz kokiu 30litu [uz viska] bet visa gyvenima gailesies kad ta padare vien del to kad kokybe reikalauja aukstos kainos o jam pinigu tam pritruks ir noras bus didesnis uz baime todel geriausia pritarti jam,netgi duoti jam siam amlonumui pinigu/arba nuvaziuoti kartu su juo ir zinosite kad jis neturi jokiu paslapaciu nuo jusu ir zinosite kad pravertas auskaras buvo profesionaliai ir neiskils jokiu komplikaciju ar nesusipratimu tai pat yr air dar weinas paistalas kad auskarus legaliai weria nuo 18-ikos metu..tai irgi yra didele nesamone!!!auskarus weria bet kokio amziaus zmoguj net jei jis neturi tewu sutikimo ar kazko panasaus salonuose sutikimo tewu praso tik tam,kad tewai jokiu pretenziju neturetu weliau siam salonui,o ne tam,kad jie leidzia paaugliuj ar vaikui prasiwerti norima wieta todel ir cia near jokiu sunkumu prasiwerti asukara,nes grozio salonuose tikrai reikia tureti tewu sutikima[kad leidzia pasidaryti,ir netures pretenziju salonui]tik tada jei nepinametis vaikas eina dayrtis tauiruotes,o auskarus gali wertis nor sir seseriu metu[ir jokio sutikimo nepaprasys]patykekite wisas taisykles zinau wien del to ,kad mokiausi auskaru werimo kursus[drakono zenklo studijoje]ir gawau sertifikata su pagarba Andrius p.s. jusu kai kuriuos komentarus galima dar pakomentuti taip: NESIAGAUDAU BET KALBU
ha
m na idomu kodel negalima kotletuku walgyti...jei nieko netrudgdo...manp asake wiena walgyk wiska ka ir walgei iki siol neisigalwok ten jogurteliu ir kosyciu...nes walgysi jogurteliu zaizda pripras ir pradesi walgyt kotletukus zaizda bus nepratus prie suraus maisto ir atsiwers prades puliuoti na nezinau kaip tau ten...bet as walgaiu wiksa wisak...tik prasiweres ejau aluas gerti ir cipsu walgyti is dziugsmo... :Dna aisku,kai kur sako ne rukyt ne gerti alkoholio 4 walandas negalima...ech...pusiau nusisneka pusiau teisus...
nuu
Manau, kad reiktų pakalbėti apie tai, ar jis tikrai nori, kodėl nori ir t.t. Galiausiai, jeigu jūs sutinkate, paskaykite, kad susitaupyti tūrės jis pats ir, kad jūs neremsite jo. Tiesiog duokite leidimą, nes tokiame amžiuje vaikinas gali tai padaryti ir savavališkai, nes nuo 14 metų tėvų leidimo, kiek žinau, nebereikia.
QUOTE(Garbage @ 2006 05 31, 20:35) Manau, kad reiktų pakalbėti apie tai, ar jis tikrai nori, kodėl nori ir t.t. Galiausiai, jeigu jūs sutinkate, paskaykite, kad susitaupyti tūrės jis pats ir, kad jūs neremsite jo. Tiesiog duokite leidimą, nes tokiame amžiuje vaikinas gali tai padaryti ir savavališkai, nes nuo 14 metų tėvų leidimo, kiek žinau, nebereikia. mghm...na taip nuo 14 nereikai sutikimo...bet ir ejnant 10 irgi nereikia... nera tokiu istatymu!wat... o seip tu neteisus(-i) ...tewai turi duoti jam pinigu!!!
sveiki, gal ne į temą parašysiu, bet dukra irgi nori vertis auskrą į liežuvį, nieko blogo nematau šeip, bet problema ne čia. dukrai 16a metų, penktadienį turėjom eit vertis tik nutikai jai problemėlė: trečiadienį pajuto burnoj kartumą, liežuvis pradėjo geltonuot. taip buvo iki to penktadienio. kartumas nepraėjo, liežuvos vėlgi geltonos spalvs. nuėjom pas daktarę, pamaigė pilvą, šiek tiek skaudėjo prie apendicito. pridavėm kraują(leukocitus tikrino). ieko nerado. dar pasakė, kad pirmadienį nueitumę padaryti ekoskopiją. ir išrašė vaistų kepenų darbui gerinti. vaistukus geria, kartumas lyg praėjo. bet tas geltonumas - ne. gal čia koks geltos požymis? lyg akys, oda normali. tik tas liežuvis(auskaro nevėrėm)...galkas su tulžim negerai? gal galit pasidalinti nuomonėm apie tai, gal kam nors panašiai buvo? iš anksto dėkoju
saint...
ne tiesa pasakius net nezinau ka patarti nes seip kiek zinau tai kartais buna kad liezuwys geltonuoja nuo waistu (kuriuos wartoji prasiweres liezuwy) bet tai greitai praeina ir jokiu komplikaciju nera... o seip na nezinau kas jai gali buti,manau kad kazkas su kepenim blogai...bet nesu isitikines wat... tai tiek... p.s. nepraejus kartumui burnoje arba liezuwio geltonumui nesiulau wertis auskaro nes gali jums sukelti komplikaciju... tad pasakykite dukrai kad nueisite su ja i salona wertis auskariuko tik tada kaip jai praeis geltonumas liezuwio...nes sakau,nepaklausysite tai dar blogiau bus...
As pries auskarus liezuvyje
Mano puskei įvėrė auskąrą į liežuvį, tai už poros dienelių taip sutino liežuvis, kad auskaras jame pradingo
na, jejgu kam grazhu, taj kodel neisiwert i uzhpakaly?
Man tai siaubingai negražu auskarai nei nosyje, nei liežuvyje, nei kitur. Vienintelė vieta, kur jie nedarko veido, tai ausis, bet, kad grožio duotų, tai irgi nelabai. Gal moteriškės, prisiderinusios prie vakarinių rūbų ir aksesuarų, tai ir gražiai atrodo, bet kitais atvejais, tai ne. Man į įvairias kūno vietas prisivėrę auskarų žmonės nedaro nei išsilavinusio, nei protingo žmogaus įspūdžio, o visgi bendrauti su tokiais maloniausia.
Jeigu sūnus kartais sumanytų įsiverti auskarą, bandyčiau atkalbėti, mainais į ką nors kitą, kad ir brangesnį daiktą. Bet labai tikiuosi, kad panašus į aborigeną jis būt nenorės
Tikrai idomiai...bamba, ausys normalu, o liezuvis ne? nu tarkim i bamba ir fifos veriasi ir dar, tai labai kenkia sveikatai...tai jau geriau i liezuvi manau...
QUOTE(Corudel @ 2006 06 30, 23:16) Tikrai idomiai...bamba, ausys normalu, o liezuvis ne? nu tarkim i bamba ir fifos veriasi ir dar, tai labai kenkia sveikatai...tai jau geriau i liezuvi manau... wisiskai gerai mastai...bamba sukelia daug komplikaciju...bamba ilgaiu uzgioja...antra tai yra neswariausia zmogaus kuno dalys todel neatsargi prieziura ir wsio infekcija pagauta....o liezuwis?pirmas dalykas gerai uzgija antras greitai uzgija jokiu komplikaciju trecia liezuwis wiena is neskausmingiausiu durimo wietu...ketwirta lezuwis greiciau pripranta prie auskaro...o skyle liezuwyje prie bet kiokio maisto...patykekite kaip kursus laikiau tai zinau!!!! Papildyta: QUOTE(gritte @ 2006 06 13, 08:34) As pries auskarus liezuvyje Mano puskei įvėrė auskąrą į liežuvį, tai už poros dienelių taip sutino liežuvis, kad auskaras jame pradingo pirmas dalykas kad ka cia pasakei yra wisisak nesamone... !!!!!!!! normaliame prestiziniame salone niekada tokiu komplikaciju tau nepadarys!!!!pirma del to kad kai kuriose salonuose yra stomotologas kuris apziuri tawo burnos ertme ir pasako ar gali wertis auskara ar ne ir kokiu komplikaciju gali istikti...antra kad yra saloniak ur stomatologu nera nes meistrai patys tame supranta....auskaras yra parenkamas pagal tao burnos dydi...pagalliezuwio plonuma ar storuma ir istynus liezuwiui niekada tokios nesamones neatsitiks kaip cia parasei...nes parenkamas ausakras net istinus liezuwiui yra patogus...tad siulau tawo puskei ne pas "samauckas" waikscioti o normaliame salone prasiwerti nors tai ir kainuotu dwigubai daugiau bet uztat normalei...jei noresi jokiu inigu negailesi... tad mergyte ar tu ten berniukas nezinau bet zinau tik tiek kad cia nusisnekejai...
Aš pati auskaro į lieževį, į antakį ar į bambą nenoriu-užteka, kad ausys pravertos
Kažkada, kai jauna buvau norėjau auskaro liežuvyje. Apsilankiau kabinete, buvo ir burna apmarinta ir adata paruošta, liežuvis pažymėtas. Bet pavartę mano liežuvį nutarė kad pirma reikia operacijos, po liežuviu reikia papjauti skūrelę. Tai nutarėm kad ateisiu kai susitvarkysiu. Praėjo 7metai. nenuėjau.
Dabar net džiaugiuosi kad taip nutiko. Šlykščiausiai auskarai atrodo antakį
man butu smalsu suzinot... ar yra zmoniu kas su auskaru liezuvyje gyvena 10 ar 20 metu. kaip tai atrodo ir koks tai jausmas po tiek laiko. nes mes aplinkui matom tik pastaruoju metu apsiauskaravusius zmones. tad nezinom kaip bus paskui.
ar nebus tas pats kaip su tatuiruotem -- dabar madinga, grazu, o pagaukit zmogeli su tatuiruotem darytom pries 30 metu -- nu gi tikrai ne koks vaizdas. o jiem gal irgi savo laiku labai grazu buvo. |