QUOTE(Qwertyio @ 2010 12 11, 21:24) Kaip mergaite tokio amziaus issake nora/svajone? Juk pati neturi auskaru, kur rado pavyzdi? Tokio amziaus verima vaikui auskariuku vertinciau kaip mamos nora, jog graziai atrodytu ir ne kitaip. Vertinkit kaip Jums patogiau. Auskarai man puosniai neatrodo, del tos priezasties ausu neprasiveriu.
Savo dukrai tikrai nepradursiu ausu be kokiu 12-14m! Manau viskam savas laikas!!!
anitusia
2011 01 31, 20:16
QUOTE(Latina @ 2003 10 13, 00:08) Kai mano dukrytei buvo metukai, praduriau ausytes..ir nesioja mazycius auksinius auskariukus..na man tai labai grazu..  o jei paaugusi ji nebenores auskaru, bet kada juos gales issiversti, nebenesioti ir uzaugs skylutes..tad del to problemu jokiu nematau...darzelyje nei viena aukletoja nera pasakiusi kazka tokio del auskaru..ne ji viena buvo pradurtom ausytem..mokykloje irgi niekas nieko nesako...dabar tikrai nebe tie laikai, kai uzdrausdavo nesioti auskarus..ir visai kitoks poziuris... Mano dukrytei bus 10 menesiu irgi planuoju pradurti ausytes...man irgi tai labai, labai grazu...  Prasau, patarkite kur Vilniuje galima butu tai padaryti, nes girdejau, kad tokiu mazyliu ne visur priima
Mano dukros jau su auskarais, bet ausu pradurima ir auskarus gavo kaip gimtadienio dovanas po ilgu prasymu ir ikalbinejimu. Beje mazoji metais anksciau ju uzsinorejo nei vyresnioji. Taciau man sunku suprasti motinas, kurios del savo inorio nesa kudiki, kad ausis durtu. Manau tai bus didelis smugis vaiko pasitikejimui mama, nes mama vietoj to, kad gintu savo vaikuti nuo skriaudeju - pati leidzia skriausti... Beje ir uzauginus skylutes - lieka randeliai.
*Versacci*
2011 02 01, 19:52
QUOTE(fantazija3 @ 2011 01 04, 21:04) Savo dukrai auskarus ausyse pravėrėm pirmos klasės pabaigoje. Vėliau antrą skylutę ausyje. Nuo 14 metų prasidėjo jos pankavimas, ir auskarų vėrimas su draugėmis visur kur tik sugalvoja, be mano leidimo...  Sužinojusi liepiau išsiverti viską, atsikalbinėjo, bet išsivėrė. Dabar prieš metus leidau jai vertis kažkokius tai Sneikbaitus, ir tada vėl prasidėjo auskarų vėrimasis be mano leidimo... Jaučiu pusės jos šedevrų dar ir šiandien nežinau, bet tegu turi, bi tik jai gražu. Į nuomonę mano nekreipia dėmesio, pasakau kad negražu, ji man atsikerta "Tu nesupranti šio stiliaus ir grožio" . Nesenai dar turėjom problemų su plyšusia ausimi nuo plėtimo, buvom susitarusios, kad jau nebesidės tų ragų ten, bet vakar pamačiau naują šedevrą...  Bet išsiimti neliepsiu, tegu, jau greit pati bus atsakinga už save, ir vėl "susibadys" . perskaicius prisiminiau kai as budama 16 savaitgaliui gryzau namo pas mama su naujai ivertu auskaru nosy mama paziurejo sako ''fui kaip slykstu'' ir nuejo  bet nebuvo jokiu daugiau priekaistu, o kai liezuvi prasiveriau 19m tai nieko nebesake  del bambos irgi patylejo  tik aisku kad nebuvo baisiai suzaveta, o man atejo laikas kai gime dukra neliko ir auskaro liezuvyje nei bamboj (gal suaugau  ) tik nosyje liko auskaras ir dar manau liks ilgam o del auskaru vaikam tai noriu pradurt dukrai per antra gimtadieni bet abejoju grazu bet gaila badyt tai tikriausiai liks be auskariuku
Nezinau, visai esu pasimetusi, skaitau temas ir galvoje kvirba mintis... Moterys-mamos zaidzia su savo vaikais kaip zaislais. Kur skubat? Kodel negalite palaukti, kol vaikai patys pareiks savo nuomone, samoninga nora...
*Versacci*, tas pirsingas buvo jusu pasirinkimas, o kaip jus jaustumetes, jei mama savo nuoziura puostu jusu kuna, neatsizvelgdama i jus...
sena niekšė
2011 02 03, 19:20
QUOTE(Moonte @ 2011 02 02, 21:32) Nezinau, visai esu pasimetusi, skaitau temas ir galvoje kvirba mintis... Moterys-mamos zaidzia su savo vaikais kaip zaislais. Kur skubat? Kodel negalite palaukti, kol vaikai patys pareiks savo nuomone, samoninga nora... *Versacci*, tas pirsingas buvo jusu pasirinkimas, o kaip jus jaustumetes, jei mama savo nuoziura puostu jusu kuna, neatsizvelgdama i jus... nu kad mergaitėms jau nulemta kentėti  mamos jų neklausia, kai augina ilgus plaukus, kuriuos reikia skaudžiai šukuoti, rengia puošniomis suknelėmis, kai jos mieliau vilkėtų kombinezonus. nemanau kad auskarai yra žiauriau už ilgus plaukus  galų gale, tema apie vyresnius vaikus. tokie jau savo nuomonę pareiškia. mano sūnus auskaro norėjo jau kurį laiką. tėvas baisiai raukėsi -- atseit gėjiška. bet gavosi taip, kad daktarai prirašė akinukus. tai ta pačia proga gavo ir tą auskarą -- tokį kvadratinį deimančiuką. tai dabar visai kietas
QUOTE(sena niekšė @ 2011 02 03, 20:20) nu kad mergaitėms jau nulemta kentėti  mamos jų neklausia, kai augina ilgus plaukus, kuriuos reikia skaudžiai šukuoti, rengia puošniomis suknelėmis, kai jos mieliau vilkėtų kombinezonus. nemanau kad auskarai yra žiauriau už ilgus plaukus  nebutina pagal save spresti apie kitus. Sijonai pvz tarp dukros rubu atsirado tik priesmokyklineje grupeje ( aukletojos itaka). Iki tol sekmingai vaiksciodavo su kelnemis ( ir ale kareiviskomis), sortais, kombinzonais. Turejome kelis iseigai skirtus, bet juos taip isaugtus dazniausiai ir tekdavo atiduoti uzsidetus karta, o kartais ir nei karto. Plaukus panele auginasi savo noru - as nors ir siandien i kirpykla nuvesciau ( atsibodo jau man juos kas ryta sukuoti ir klausytis visokiu oi pesa). Tarp zaislu yra konstruktoriu, masineliu, delioniu, o leles tik pries kelis metus idomios pasidare. Va tik nepasidaviau ikalbinejimui pirki trumpus zieminius batus - nupirkau su auliukais, kad sniego nuolat nekristu. O auskaru neprase - as dar cia kazkada paklausiau ar nenori, tai po vyro zvilgsnio nutilau. Uzsimanys, paprasys - tada ir spresime.
sena niekšė
2011 02 18, 17:11
nu, kelis kartus klausiau apie tai auskarų temose, bet niekas nesureagavo, nes kalba buvo apie mergaites. o kaip dėl berniukų? juk berniukai irgi užsinori auskarų (o paaugliai -- ir kitokių piercingų). mano sūnus gavo auskarą ta pačia proga, kai gavo akinius. na, akiniai šiais laikais nėra tokia baisi trauma kaip kad buvo mūsų laikais. nu bet vistiek pagalvojau kad reikia morališkai kompensuot  . o norėjo pakankamai ilgai. tik tėvas basiai raukėsi, kad atseit gėjiška. bet galų gale nusileido. pats juk baikeris, tatuiruotas iki ausų.
Man nelabai patinka vyrai su auskarais vienu ar dviem.Bet jai sunus noretu tai pritarciau jam ir leisciau isiverti auskara po kol kas tokio noro neturi.
Žiūrint kiek tam vaikui metu.
Man nekliuva berniuku auskariukai. Jei tureciau sunu ir prasytu - manau leisciau. Na o percingu i kitas vietas turbut atkalbeciau.. Savo dukras irgi atkalbinesiu, jei uzsimanys. Na i bamba kai uzaugs, gales isivert, o del kitu vietu jau stipriai diskutuosim.. (kam zalot sitaip savo kuna?)
Jei užsimanys, galės vertis auskarą. Man nekliūva tokie dalykai. Dėl kitų dalykų tektų pasiginčyti.
Amor...
2011 02 19, 14:05
Sveikos.
Man, kaip paauglei, pačiai prasivėrusiai ausis, bernai su auskarais labai negražu. Iš karto primena kokį forsiuką, ar dar bala žino ką. O dar kai su kokiais treningiukais vaikšto, tai iš vis. Bet kai kuriems, sutinku, labai tinka ir netgi gražiai atrodo.
sena niekšė
2011 02 21, 19:50
QUOTE(Amor... @ 2011 02 19, 15:05) Sveikos.
Man, kaip paauglei, pačiai prasivėrusiai ausis, bernai su auskarais labai negražu. Iš karto primena kokį forsiuką, ar dar bala žino ką. O dar kai su kokiais treningiukais vaikšto, tai iš vis. Bet kai kuriems, sutinku, labai tinka ir netgi gražiai atrodo.  tai kad forsiukai ir skiniukai atrodo kaiptik nemėgsta
Kai sunui buvo 11 prasidure ausi, nes tuo metu zavejosi banglais. Mes nesipriesinom. Veliau, kaip prasidure, taip ir uzaugino, gal toki sprendima itakojo, kad pradejo dometis rytu menais, filosofija.
fainas_zuikis
2011 02 21, 23:51
yra auskarai po akimi, akies voke, vadinas anti-eyerbrow piercing. Jei gerai prižiūrimas, tai normaliai sugyja, bet būna, kad organizmas jį 'išstumia'. nemanau, kad reikėtų kelti problemą, atsibos - išsiims.
dodezile
2011 02 23, 16:14
/Auginu tris sūnus ir apie auskarus nenoriu nė girdėti - mano tokia nuomonė...
vika8625
2011 02 23, 22:47
Tai dabar taip mastot  o paaugę vaikai jei norės ir be jūsų prasivers kur nori
fainas_zuikis
2011 02 24, 14:42
Jeigu nebūs išlepę, ir tokie vadinami "mamytės sūneliai".  O šiaip taip ir bus, kur norės ten įsivers ir be jokio leidimo
Karusia
2011 02 24, 15:34
QUOTE(fainas_zuikis @ 2011 02 24, 14:42) Jeigu nebūs išlepę, ir tokie vadinami "mamytės sūneliai".  O šiaip taip ir bus, kur norės ten įsivers ir be jokio leidimo  esu mačiusi laaabai savarankiškų vaikinų - su auskarais, dažytais plaukais et ctr.
<Orchiduke>
2011 02 28, 18:47
mano 8-uometis nuo 2 metuku turi auskariuka ir labai patenkintas juo, esu pasakius- kai nebenoresi, issiimk, bet jis to kol kas neplanuoja daryt
due drops
2011 03 29, 00:19
Sunaus neturiu,bet nebuciau pries.Pati paauglystej draugavau su auskaruotais berniokais  .O va dukra nenori auskaru,pasiuliau-atsisake
FrigidnaS
2011 03 29, 11:17
neleisčiau, nevyriška
Wild Pearl
2011 03 29, 11:29
QUOTE(ernoja @ 2011 02 19, 12:29) Jei užsimanys, galės vertis auskarą. Man nekliūva tokie dalykai. Dėl kitų dalykų tektų pasiginčyti.  Na aišku nebūčiau labai patenkinta jeigu mano sūnus užsimanytu prasidurti viena ausį, bet jeigu nepavvyktų perkalbėti ir jo noras po kiek laiko nedingtų sutikčiau....Šiaip nesu labai prieš nusiteikusi dėl auskarų nešiojimo vyriškosios lyties, bet kai tų auskarų bele kur ir ne vienas ant vaikino/berniuko ausies(arba net kur kitur) prikabinta ir pan., tai jau manau nėra gražu...
cukrinevarlyte
2011 04 01, 16:43
O man teko girdėti, kad skirtingose ausyse įvertų auskarų ir reikšmės skirtingos. KAirė- viskas gerai, o dešinė, jau kažką negero signalizuoja (tiksliai neatsimenu ką)  na signalizuoja, tai tam tikras ženklas.. Gal teko ir jums, kažką panašaus girdėti.
kristeen
2011 04 01, 16:52
QUOTE(cukrinevarlyte @ 2011 04 01, 17:43) O man teko girdėti, kad skirtingose ausyse įvertų auskarų ir reikšmės skirtingos. KAirė- viskas gerai, o dešinė, jau kažką negero signalizuoja (tiksliai neatsimenu ką)  na signalizuoja, tai tam tikras ženklas.. Gal teko ir jums, kažką panašaus girdėti. Taip as taip pat girdejau apie reiksmes,ir girdejau,kad desinej ausi ivertas auskariukas reiskia,jog berniukas kitos pakraipos
vika8625
2011 04 02, 20:08
Gash, tos reikšmės jau senai atgyvena, Nei kas jomis vadovaujasi nei gerai pamena. Atgyvenęs stereotipas ir tiek. tai tas pats kaip gausiai taturuotus žmones laikyti buvusiais kaliniais
sena niekšė
2011 04 04, 18:51
auskaras dešinėj ausy -- tai joks ne stereotipas, o gėjų skiriamasis ženklas. kaip ir vaivorykštės vėliava. ir tas būna paaiškinama,jeigu koks nesusipratėlis mėgina taip pasipuošt. tatuiruotės ir kalėjimai -- tam tikros tatuiruotės reiškia padėtį kalėjime (pvz.gaidys) -- dėlto prieš save piešiant reikia pasidomėt kas ką reiškia
vika8625
2011 04 04, 19:32
kadangi aš pati bendrauju su gėjais tai ir aiškiai matosi jog mada jau seniai praėjusi ir likęs tik įsitikinimas, kurio vis rečiau laikomasi.
due drops
2011 04 05, 10:31
QUOTE(sena niekšė @ 2011 04 04, 19:51) auskaras dešinėj ausy -- tai joks ne stereotipas, o gėjų skiriamasis ženklas. kaip ir vaivorykštės vėliava. ir tas būna paaiškinama,jeigu koks nesusipratėlis mėgina taip pasipuošt. tatuiruotės ir kalėjimai -- tam tikros tatuiruotės reiškia padėtį kalėjime (pvz.gaidys) -- dėlto prieš save piešiant reikia pasidomėt kas ką reiškia  Gal kazkada ir buvo taip,dabar tai tikrai liko praeityje.Berniokai prisikarsto i abi ausis,nesukdami sau galvos
iewukas37
2011 06 21, 15:40
Man tai gražu ausyse auskariukai vaikams,bet tik ne tada kai vos gimsta ir jau praveria...
*Amfitritė*
2011 06 22, 11:03
negaliu žiūrėt į vaikus vežimėlyje sėdinčius ir su pravertom ausim. Vaikas dar nemoka kalbėt, o jau ausys papuoštos.  Mano sesei gana anksti pravėrė ausis - nes labai labai zyzė, ir išzyzė, bet po kolkas jai apie dar vieną skylutę galvoti dar žymiai per anksti. Pati turiu 3 skyles ausyse. Ir daugiau man leis vertis tik kai man sueis 18 (dabar bus 14) Gal taip ir geriau  Bet kai ir prisiveria visur kur tik įmanoma kokios 10-metės tai nei grožio matosi, nei labai kietai atrodo
mama_x2
2011 06 24, 09:15
QUOTE(Evūtė @ 2011 06 22, 12:03) negaliu žiūrėt į vaikus vežimėlyje sėdinčius ir su pravertom ausim. Vaikas dar nemoka kalbėt, o jau ausys papuoštos.  Mano sesei gana anksti pravėrė ausis - nes labai labai zyzė, ir išzyzė, bet po kolkas jai apie dar vieną skylutę galvoti dar žymiai per anksti. Pati turiu 3 skyles ausyse. Ir daugiau man leis vertis tik kai man sueis 18 (dabar bus 14) Gal taip ir geriau  Bet kai ir prisiveria visur kur tik įmanoma kokios 10-metės tai nei grožio matosi, nei labai kietai atrodo  na, isvis ner ko ziuret i svetimus vaikus  aisku, tai tevu noras, ne vaiku... man leido durtis mama kai baigiau 5 klases.. ir ejau i nauja mokykla, na, vasara, pries nauja mokykla  as dabar dukrai 3 men visai noreciau auskariuku, man visai grazu. gal ir taip - neatsiklausia mamos savo vaiku, ir pan... taciau leliukas kitaip skausma pernesa. ir juk mamos tikrai ne blogo nori, ne skriausti. o gero noredamos - papuost...
iewukas37
2011 06 24, 15:18
Na žinokite,kad daugelis,taip sako dukrų,kai negauna ko nori pavyzdžiui: tu pati blogiausia mama! Aš tai tikrai neleisčiau,kad ir koks tas noras,kai sulauks 18 metų tegu tegu,bet tik ne 10 metų mergaitei.
su vaikais ir auskarais viskas labai paprasta. jeigu nori auskaro , tai ir turės. nesvarbu kaip, nesvarbu ar leido. pati turiu ausyse, nors mama tai leido tik 5 klasėje, ir ištikrųjų tai jaučiausi blogai, kai jų norėjau, o man neleido, tuo labiau visos kitos panikės kurios norėjo tai ir turėjo, nematau jokio reikalo neleisti vaikui auskarų ausyse, jeigu jis jau protauja ir suvokia ko nori. taipogi turiu auskarą lūpoje, man 13 ir man jį leido įsiverti, nes mama tame nemato nieko blogo, aš irgi žinoma. randų baisių tikrai nelieka, infekcija buvo užklupusi, irgi nebaisu, leiskite vaikams atrodyti taip kaip nori.
carramele
2011 07 01, 17:16
QUOTE(mama_x2 @ 2011 06 24, 09:15) gal ir taip - neatsiklausia mamos savo vaiku, ir pan... taciau leliukas kitaip skausma pernesa. ir juk mamos tikrai ne blogo nori, ne skriausti. o gero noredamos - papuost... Norit pasakyt, kad kūdikiai nejaučia skausmo Mamos vaikus bado gero norėdamos tuomet, kai reikia vaistus suleisti ir pan. O čia visai tuščias reikalas. Net nemato kūdikis to savo "grožio". O jei tai paauglė/paauglys, nematau nieko blogo, jei tie auskarai ir lūpoje, antakyje, ar krūtinės spenelyje. Nes akivaizdu, kad jis pats, būdamas pakankamai sąmoningas, taip nusprendė.
*Amfitritė*
2011 07 01, 20:09
QUOTE(attack @ 2011 07 01, 01:13) su vaikais ir auskarais viskas labai paprasta. jeigu nori auskaro , tai ir turės. nesvarbu kaip, nesvarbu ar leido. pati turiu ausyse, nors mama tai leido tik 5 klasėje, ir ištikrųjų tai jaučiausi blogai, kai jų norėjau, o man neleido, tuo labiau visos kitos panikės kurios norėjo tai ir turėjo, nematau jokio reikalo neleisti vaikui auskarų ausyse, jeigu jis jau protauja ir suvokia ko nori. taipogi turiu auskarą lūpoje, man 13 ir man jį leido įsiverti, nes mama tame nemato nieko blogo, aš irgi žinoma. randų baisių tikrai nelieka, infekcija buvo užklupusi, irgi nebaisu, leiskite vaikams atrodyti taip kaip nori. Gal ir taip, bet ar paskuj patiems nereiks gailėtis?  Galbūt mamos nori apsaugoti?
vika8625
2011 07 02, 10:11
o ko gailėtis jei viskas viskas atliekama profosionalo rankomis kvalifikuotame salone? o jei del randelio apsaugot norit tai be reikalo. nuo spuogo ir tai ryškesnis randas gali likti jei spaudo nei nuo auskaro skylutės, kuri vos matoma jei daroma su adata, ne šautuvu
Staigmena
2011 07 18, 11:05
Salonas Justė pylimo gatvėje  Mes ten mergytei durem ausytes. ir nebrangu ir gerai. Auskariuku pasirinkimas tada buvo nemažas
gytulka
2011 07 27, 13:37
Laba,
noriu 6 metų mergaitei auskariukus įverti pati pasiprašė. Gal galite parekomenduoti kur Vilniuje galima išsidurti (su ''šautuvuku''). Kokie pirmieji auskariukai turi būti, kai aš pati dūriausi prieš daug metų lygtai paauksuotus reikėjo?
vika8625
2011 07 28, 00:20
Protėvė
2011 08 27, 10:21
uoooooj kaip gražu auskariukas pas vaikiną :>> aš tikrai už. Be to šiais laikais dauguma turi, todėl jei nori, įverkite, nieko čia baisaus. O kas nevyriška tikrai nesutinku!
IlonaMutis
2011 08 28, 11:11
Na, mano sūnus irgi svajoja apie auskarus. Tik mes sutarėm, kad vertis leisiu tik, kai sukaks 13 metų. Tuomet nors ir į užpakalį... Skaičiau tokį labai jau susimąstymų keliantį medicininį straipsnį apie tuos badymusis, tai pasidariau išvadą, kad kol dar organizmas formuojasi ir auga, geriau palaukti. O ir smegeninė ir košė joje kitokia būna, kai vyresnis esi. Pasikeis "mada" - pasikeis norai, o skylės liks (kol kas tai sūnų apramina  ).
Vaikinukas mano įsivėrė auskarą prieš pradedant eiti į pirmą klasę. Norėjo - leidau, visai net neatklabinėjau. Maždaug po metų, o gal greičiau užsimanė toje pat ausyje dar vienos skylės, ir vėl leidau. Aišku tada jau pakalbėjom, kad daugiau jokių noriu dar nebebus... Ir daugiau norų nebeatsirado, Augant ėmė aktyviai sportuoti, lanko karate, treniruotėse reikia išsiiminėti auskarus. Nusibodo išsiiminėti. Nebereikia jokių auskarų, tos skylutės ko gero jau beveik ir užgijusios. Kokie trys metai, auskarai pamiršti. Džiaugiuosi, kad nedraudžiau, nors man tai visai nieko ir žiūrėjosi
LTL8787
2011 08 31, 11:28
Pati auginu du paauglius. Todėl nuobodžiauti netenka. Atėjo ir prėjo juodos spalvos rūbų manija , ilgų plaukų metai jau taip pat preity, auskarai irgi ne išimtis. Pirmiausiai užsinorėjo auskaro mažasis . Jam tada buvo 11 metų . Nieko nedraudusi vedžiau , kad įvertų. Po kažkiek tai laiko auskaro prisireikė ir vyresniajam. Įvėrėm ir jam . Šiuo metu vyresnysis auskaro nebenešioja jau kokie metai . Ir skylė jau matyt užgijo. Tuo tarpu jaunėlis vis dar su auskaru . Aišku jie vėrėsi į ausį . Gal būčiau prieštaravusi jeigu būtų norėję liežuvin vertis. O šią vasarą leidau pasidaryt laikinas tatuiruotes . Ir pati prie jų prisijungiau. Kaip sakė mano viena pažistama apie savo paauglio norus" galiu aš ištvert tuos jo oranžinius batus , kad tik mokslai neblogėtų"
Onomotopėja
2011 08 31, 18:05
Nesioja maniskis keli metai ta auskara, man grazu
Milena-Milenute
2011 09 23, 10:48
Na savo Kristupui leidau į ausis po du auskarus įsiverti,bet nedaugiau.Dabar jis turi keturis auskarus ausį turi.Man gražu.Rūta turi jau šešis.Po tris kiekvienoj ausį,neleidžiu eit į mokyklą su milžiniškais auskarais.Tik su mažiukais.Neprieštarauja,jai maži labiau patinka nei dideli,bet namie tikrai neatsisako didelių.Ir be auskarų vaikai pavaikšto.Man gražu  .Kristupui ausis pravėrėm aštuonių metų.Rūtai pirmąsias skylutes dvejų metų,trečią -ketvirtą skylutę dešimties,o penktą-šeštą prieš pusę mėnesio prasikaldino.Nesipriešinau.Man gražu,bet su saiku.Kol kas Rūtai tai paskutiniai auskarai iki šešiolikos,Kristupui taip pat iki šešiolikos.
admin*1
2011 09 23, 10:48
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|
|