Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: miego sutrikimai
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas psichologei
green_eyes
Sveiki, neradau tokios temos, tad nusprendziau sukurti. Mano vyras daznai trukcioja ypac pries giliai uzmiegant. Trukciojimai stiprus ir staigus, intervalas gana daznas... uzmigus aprimsta ir jau retai pasikartoja... internete tai ivardinama kaip labai rimtu ligu simptomas, tiesiog nezinau ka daryti, gal reiketu kokius tyrimus atlikti ar psichologo pagalbos, net nezinau,kaip jam padeti... pradejau masaziukus pries miega daryti, regis jis labiau atsipalaiduoja... ka galetumet patarti ar esate susidurusios ? g.gif
lpd
hmm.. kartais tai gali buti nuo itampos, kuomet raumenys atsipalaiduoja ir trukcioja. Gal reiketu pirma kreiptis i neurologa, o tik paskui ieskoti psichologiniu priezasciu.
Germani
labas man taip yra.
kai pirma karta sutrukciojo kunas pries uzmiegant taip issigandau kad kuri laika is viso bijojau miegoti verysad.gif tas trukciojimas pasireiske kai turejau labai daug streso, besibaigiant tam stresiniam laikotarpiui. man gydytoja aiskino kad issikyre streso hormonas kortizolis, uztai prabudau su trukciojimu ir baime. bet apie joki sutrikima nekalbejo. sake, preis streas, baigsis ir trukciojimas. bet kad dar kartais krupteliu uzmiegant. man gydytoja patare klausyti relaksacines muzikos (turiu su gamtos garsais), sportuot, is viso liepe menesi imt atostogu. gal ir Jusu vyrui pervargimas ?
green_eyes
idomu... kad esme ir yra tame, jog jokiu stresiniu situaciju nera schmoll.gif , labai ramus gyvenimas, nepervargsta, darbe itampos nera, atlyginimas neveluoja, as daug neerzinu ax.gif santykiai geri, tai viskas kaip ir puiku... tie trukciojimai pas ji visa laika, kiek pazistu, tik anksciau jie buvo labai nestiprus ir vos pastebimi, pasikartodavo tik retkarciai, tik neseniai atkreipiau demesi, kad jie tapo labai stiprus... unsure.gif reiks kaska daryti, kadangi savo noru pats relaxacines muzikos neklausys ir joga neuzsiimines, tai teks man jam pries miga pauksteliu paciulbeti biggrin.gif arba apsimesiu, kad man itampa ir klausysiu, negaledamas man papriestarauti klausysis ir jis... biggrin.gif
lpd
Jusu vietoje visgi kalbinciau vyra nueiti pas neurologa, kad paskui nebutu praziopsota kokios ligos pradzia,kad ir epilepsija ar isetine skleroze.
eva-rita
...perkaiciau ir sunerimau, man tas pats ir mano vaikuciui. Krupcioju gana stipriai, net pabundu.
Visada_laiminga
Hmm,o as maniau,kad tai smulkmena,ir nekreipiau demesio blink.gif ...Reiks susidometi g.gif
amarrile
O gal organizmui truksta magnio? nupirk koki 10pakeliu milteliu pavidalu,jie veiklesni g.gif
cherry pie
Gali padėti ir Kalcis+magnis+cinkas. Pavartojau kelias savaites, baigėsi trūkčiojimai.
Visada_laiminga
Pabandysiu,aciu uz patarimus thumbup.gif
Calibra9
na siaip geras toks zolinis maisto papildas yra, kuri as naudoju tonussan. nuo nemigos, miego sutrikimo, mieguistumo, nuovargio. kai darbe ari uz tris, siuo metu, tai dienos pabaigoje jauciausi nerealiai nuvargus. o dabar viskas pagerejo - bendrine savijauta irgi, bei sustiprėjo imunitetas, tas irgi gerai tokiu metu laiku.
biteMaja99
O gal brangusis taip krūpčiodamas kokį ypatingai aistringą sapną sapnuoja - pvz. krepšinį žaidžia per miegus:)
Šiaip tai kiek žinau tokie raumenų atsipalaidavimo traukuliukai mums visiems būdingi, tik, kai miegam savęs juk nestebim.
Yra tiesos tame, kad kuo labiau raumenys įsitempia per dieną, tuo stipriau gali jie pasipurtyti naktį. Jeigu tokia bėda trukdo užmigti sutuoktinei (kaip supratau sutuoktiniui tai jokia problema:), tai turbūt jau teks daugiau padirbėti ir į viską pasižiūrėti kūrybiškai (negi dviejų žmonių bendras gyvenimas nėra nuolatinė kūryba), kad gerą miegą užsidirbtų - brangiajam masažą vakare padaryti, šiltą vonią paruošti...žodžiu po visų darbų ji tikėtina pirma užmigs ir vyro užmigimo traukuliai nelabai pasistebės:)
Extra1
aš tai Tonussan naudoju po nemigos naktų, kai reikia ryte energingai ir valia vėl kibti į darbus - makt kapsulę, ir po keliolikos minučių jau vėl kaip naujai išsimiegojus galiu siekti rezultatų - dėl to jis man labai patinka! O plius dar ir augalinis..
Calibra9
tai kaip ir sakiau, tonussan labai geras maisto papildas. geriausia tai, kad jis naturalus ir augalinis, todel nereikia jaudintis del galybes salutiniu poveikiu, kuriuos sukelia cheminiai preparatai, be to ir su skrandziu turintiems problemu sis preparatas ne problema. sakau, nes pati ismeginau. man gastritas yra "isimetes" todel tiksliai zinau, kad sis preparatas ne is tu, kurie kenkia. kitas dalykas, kaip jau minejau pries tai, jis puikiai susidoroja su miego problemomis, o kas liecia vyrus, pasiskaiciau cia wikipedijoj anglu kalba (http://en.wikipedia.org/wiki/Siberian_ginseng), kad eleuterokokas arba sibiro zensenis turi tigiama poveiki lytinei sistemai. tai, kaip suprantu ir Jus ir Jusu vyras liksite patenkinti. ;DDD

ISVADA : organizmu reiki rupintis, nors jis tik laikinas apvalkalas musu kelioneje tobulybes link.
kurlikutis
Mano vyrui ta pati problema. Pries pat uzmiegant jis stiprisa sutrukcioja. As su juo snekejau apie tai,. Sake kad pats prabunda nuo tu trukciojimu. Ir taip kiekviena nakti. Taip pat ir dantim griezia. Bet mete rukyt tai jau mazai griezia. Net nezinau kaip jam padet. Beje mes gyvenam ne Lt. Jo pas daktarus nenusiusi. Mn baisu del jo tokiu trukciojimu scare.gif
biteMaja99
QUOTE(kurlikutis @ 2009 08 14, 15:52)
Mano vyrui ta pati problema. Pries pat uzmiegant jis stiprisa sutrukcioja. As su juo snekejau apie tai,. Sake kad pats prabunda nuo tu trukciojimu. Ir taip kiekviena nakti. Taip pat ir dantim griezia. Bet mete rukyt tai jau mazai griezia. Net nezinau kaip jam padet. Beje mes gyvenam ne Lt. Jo pas daktarus nenusiusi. Mn baisu del jo tokiu trukciojimu scare.gif
*

Na, nemanyčiau, kad dėl tokių trūkčiojimų reikėtų žmogų pas daktarą siųsti ax.gif , nes čia atsipalaiduojančių raumenų "pasispardymas" prieš pat užmiegant, didesnis ar mažesnis toks trūktelėjimas mums visiems būdingas. Tačiau, jei dieną žmogelis tuos raumenis įtemptus labai laiko (pvz., kad ir dėl streso), tai prieš užmiegant gali nemenkai pasispardyti tie raumenys (gali būti, akd ir dantų griežimas su įtampa susijęs).
Kita vertus, jei nori padėti savo brangiajam atpalaiduoti raumenų įtampą - masažas bus tikrai geriau nei vizitas pas daktarą mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.