Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Achimenė
Supermamų klubas > Mūsų namai > Flora
Zhuvycia
Dar tarybianiais laikais mamyte augino achimene, labai grazia gelyte, vos violetiniais lapeliais ir labai gausiai zydincia. ATsimenu, kaip kiekviena rudeni ji nunykdavo, o pavasari vis speliodavme, ar atsigaus siemet, ar jau ne. Dabar parduotuvese nekur joe neberandu, bet viena diena net apstulbau, kai prie gretimos laiptines balkono pamaciau ju gal 10 mazyciu isdygusiu. Nesuprntu, ar jos ten pacios isdygo is ismestos saknies gumbo, ar kas specialiai pasisodino. As tuoj su visa sauja isgriebiau viena, pacia menkiausia, nes labai gedinausi ir parsinesiau namo. Dabar ji tokia mazyte, kuklute pas mane ir stovi. Siemet is jos jau nieko ir nesitikiu, bet kazin, ar kita pavasari ji man uzaugs didesne, ar ne?

Gal kas taip pat auginate sia gelyte ir kokiu spalvu ziedeliiais? Manoji tai violetine, kaip ir buvo pas mamyte, bet zinau, kad buna ir raudonu, ir dar kazkokiu
Aga
Mama turi jei dar ji gyva, labai graži, daug žydi smile.gif
daimar
as esu maciusi tik violetiniu. pati tokia turiu, tik siemet kazko labai suvargusi. nelabai auga. aisku, prie to galedavo prisideti ir kate, kuri kartais "apgenedavo" gelyte smile.gif
LaWita

Turiu ir as tokia gelyte - ji zydi violetiniais ziedeliais.Siemet jau pradejo listi lapeliai is po zemes. thumbup.gif
Norejau jusu paklausti - ar jus ja laikote lauke ,ar kambary?Siaip as ja laikydavau kambaryje,bet siemet galvoju nesti i lauka.Kaip manote?Ir kur tada ja geriau laikyti - pavesyje,ar daugiau ant saulutes? blush2.gif
anestute
va mano gelytė. tik kažko paskutiniu metu lapukai išblyško, kažin kodėl g.gif

user posted image
Fikuselis
O aš turiu rausvais žiedeliais,vat schmoll.gif Šiemet liūdnoka,bet tikiuosi,kad atsigaus.Iš Florexlit kažkada pirkau.Kaime turim ir violetinę.Žinau,kad ir baltų yra.
Anestute,gal tavo gėlytei šviesos trūksta?
anestute
QUOTE(Fikuselis @ 2007 05 24, 19:53)
O aš turiu rausvais žiedeliais,vat schmoll.gif Šiemet liūdnoka,bet tikiuosi,kad atsigaus.Iš Florexlit kažkada pirkau.Kaime turim ir violetinę.Žinau,kad ir baltų yra.
Anestute,gal tavo gėlytei šviesos trūksta?
*

kaip norėčiau rausvų ir baltų rolleyes.gif
gali būti kad šviesos trūko, bet dabar perkėliau ant palangės, tai turėtų užtekti. kažkaip rezultato nesimato g.gif
rituleg
kas cia per gele? doh.gif
Fikuselis
QUOTE(rituleg @ 2007 05 24, 23:47)
kas cia per gele? doh.gif
*

Taigi parašyta-achimenė biggrin.gif
Rosato
QUOTE(Zhuvycia @ 2005 07 28, 13:33)
Dar tarybianiais laikais mamyte augino achimene, labai grazia gelyte, vos violetiniais lapeliais ir labai gausiai zydincia. ATsimenu, kaip kiekviena rudeni ji nunykdavo, o pavasari vis speliodavme, ar atsigaus siemet, ar jau ne. Dabar parduotuvese nekur joe neberandu, bet viena diena net apstulbau, kai prie gretimos laiptines balkono pamaciau ju gal 10 mazyciu isdygusiu. Nesuprntu, ar jos ten pacios isdygo is ismestos saknies gumbo, ar kas specialiai pasisodino. As tuoj su visa sauja isgriebiau viena, pacia menkiausia, nes labai gedinausi ir parsinesiau namo. Dabar ji tokia mazyte, kuklute pas mane ir stovi. Siemet is jos jau nieko ir nesitikiu, bet kazin, ar kita pavasari ji man uzaugs didesne, ar ne?

Gal kas taip pat auginate sia gelyte ir kokiu spalvu ziedeliiais? Manoji tai violetine, kaip ir buvo pas mamyte, bet zinau, kad buna ir raudonu, ir dar kazkokiu
*

Kažkada ir aš tokią turėjau blush2.gif Super grožis thumbup.gif wub.gif
Noriu ir dabar turėti, gal kas turi ir norėtų pasidalinti Vilniuje mirksiukas.gif ar bent jau žinote kur galėčiau gauti smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Ausma
Paprastomis violetinėmis achimenėmis mielai pasidalinčiau mirksiukas.gif Tik reikia patikrinti, ar sėkmingai jos pas mane žiemoja ax.gif Suslėpiau vazonėlius ir dar šiemet netikrinau...
Rosato
QUOTE(Ausma @ 2011 01 20, 13:42)
Paprastomis violetinėmis achimenėmis mielai pasidalinčiau mirksiukas.gif  Tik reikia patikrinti, ar sėkmingai jos pas mane žiemoja ax.gif Suslėpiau vazonėlius ir dar šiemet netikrinau...
*

Oi, būtų labai smagu jei galėtum pasidalinti thumbup.gif
Tai kai jau ištrauksi vazonėlius - duok žinoti mirksiukas.gif
4u.gif

GALUZE
sveikos mergikes as irgi turiu sia gelyte,(stiebai apie 40-50sm ilgio lapai nera labai tamsus bet barhatiniai ,ziedai buna raudoni varpelio formos)tik ji pas mane ne ziemoja zaliuoja istisus metus tik pavasari sukrauna ziedus,bet reik jusu pagalbos nezinau kaip ja priziuret,kaip galima dauginti,viena moterele sake uztenka sakele nuskinta turet ir galima uzsiveisti bet man nepavyko ja taip dauginti,dabar vazone sakyciau smulkiu stiebu miskas ,,patarkite kaip ja dauginti kad butu daugiau vietos o ne miskas 4u.gif visoms aciu uz patarimus is anksto ax.gif
Ausma
Reikėtų tiesiog pabandyti išskirstyti augaliukus ir susodinti rečiau. Niekada nebandžiau taip daryti jau žaliuojančioms achimenėms, bet gal nieko baisaus nenutiktų ax.gif Paprastai skirstau dar neišleidusias ūglių rizomas, bet jeigu jūs saviškės nemigdot, tai teks bandyti skirstyti taip smile.gif
karrinta
QUOTE(GALUZE @ 2011 03 06, 13:14)
sveikos mergikes as irgi turiu sia gelyte,(stiebai apie 40-50sm ilgio lapai nera labai tamsus bet barhatiniai ,ziedai buna raudoni varpelio formos)tik ji pas mane ne ziemoja zaliuoja istisus metus tik pavasari sukrauna ziedus,bet reik jusu pagalbos nezinau kaip ja priziuret,kaip galima dauginti,viena moterele sake uztenka sakele nuskinta turet ir galima uzsiveisti bet man  nepavyko ja taip dauginti,dabar vazone sakyciau smulkiu stiebu miskas ,,patarkite kaip ja dauginti kad butu daugiau vietos o ne miskas  4u.gif visoms aciu uz patarimus is anksto ax.gif
*

Na cia labai paprasta,sudetingiau islaikyti per ziema nemigdyta biggrin.gif Kai dar nezinojau apie jas nieko,nezinojau ir kad jos miega. Tiesiog as ja lepinau,o ji vis tiek nudziuvo. Dabar zinau,kad uzmigo biggrin.gif
O dauginti arba konkoreziukais,kuriu per vasara uzaugina (jie prie pat zemes ant stiebo) arba israuti daigeliu kiek nori ir pasodinti i kita vazona. Jie lengvai raunasi,nes saknys beveik pavirsiuje.Raunant nereikia nei zemes sujudinti.
*finy*
Turejau violetine achimene.Vazone daugybe ju buvo, isdalinau,o likusioji manoji pasimire verysad.gif Labai noreciau vel ja tureti.Neispasakytas grozis kai zydi wub.gif
Ausma
Turiu daug atliekamų paprastų violetinių. Dovanoju arba mainau į šokoladą ax.gif
anika1
QUOTE(Ausma @ 2011 03 21, 13:01)
Turiu daug atliekamų paprastų violetinių. Dovanoju arba mainau į šokoladą ax.gif
*

Noriu. wub.gif Parašiau AŽ.N thumbup.gif abai simpatiškos gėlytės
zujka
Maniškės jau kiša nosytes. Ačiū už šį džiaugsmelį Ausmai wub.gif
Jaučiu, kad atkritinėju su gėlių liga smile.gif Matyt užsitęsusi žiema taip veikia.
mamaSandra
sveikutes, gal atsiras Klaipediete mamyte, kuri galetu pasidalinti achimenes daigais?
atsidekociau blush2.gif
Rosato
QUOTE(zujka @ 2011 03 30, 21:25)
Maniškės jau kiša nosytes. Ačiū už šį džiaugsmelį Ausmai  wub.gif
*

Mano irgi bando saulę pasiekti biggrin.gif Ausmai ačiū 4u.gif

MamaSandra, deja mes iš Ausmos Vilniuje gėlytes gavome. smile.gif
anika1
Žydi mano gražuolytė,neatsidžiaugiu,kokia simpatiška gėlytė wub.gif Ausma,labai dėkoju jums,gėlytė siunčia linkėjimus,atpažįstat smile.gif
user posted image
user posted image
*finy*
anika1,jusu gelyte tiesiog pasipuosusi ziedeliais thumbup.gif Manoji apsirgo kazko unsure.gif
anika1
QUOTE(*finy* @ 2011 08 15, 19:41)
anika1,jusu gelyte tiesiog pasipuosusi ziedeliais  thumbup.gif  Manoji apsirgo kazko  unsure.gif
*

Ačiū.Ir pati nesitikėjau tiek žiedų sulaukt,pralenkė visus lūkesčius thumbup.gif ,čia ausma,turbūt negailėdama dovanojo užtai taip sužydėjo mirksiukas.gif Spalvos kažko tikros su fotiku neišgaunu,naturaliai dar gyvesnė ir gražesnė man ji wub.gif
kristinkag
Sveikos, mamytes, ar jau zadinat achimenes ar dar ne? Ausma, ta nuluzusi chiritos lapuka idejau i zeme siandien ziuriu sakneles jau turi tai dar viena turesiu thumbup.gif
Ausma
Aš dar nežadinu schmoll.gif Maniškės miegos iki kokios kovo pradžios. Vietos ant palangių daug neturiu, tai nebus kur dėti prižadintas.
O tas chiritos lapelis tai išaugins daug mažų chiritukių biggrin.gif Turėsit ne dvi, o visą krūvą mirksiukas.gif
Arrivederici
jei kuri turetumete parduot keleta saknu gabaliuku pries budindamos ir galetumete siust( zinoma, reikia laukt kol praeis salciai), lauksiu a.z.
kristinkag
QUOTE(Ausma @ 2012 01 29, 17:54)
Aš dar nežadinu schmoll.gif  Maniškės miegos iki kokios kovo pradžios. Vietos ant palangių daug neturiu, tai nebus kur dėti prižadintas.
O tas chiritos lapelis tai išaugins daug mažų  chiritukių biggrin.gif  Turėsit ne dvi, o visą krūvą mirksiukas.gif
*

Nezinau kaip cia bus nes as su koteliu pasodinau g.gif
Medeilė
Labai gražios gėlytės, ypatingai geltona, gal kuri auginate? bigsmile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.