manau, kad atėjo laikas man jau išbandyt punšą (karštą gėrimą dideliame inde), ar darėt, kokių žinot receptų, į kokius indus pylėt, ar jums patinka?
nors tema pakankamai sena, bet vistiek atsakysiu
as esu dariusi punsa, bet ne karsta, o salta
Turiu gera receptuka ne punso,o KRUSONO: Reikia nedidelio arbuzo ir sampano butelio.Nupjovus arbuzo virsu,ji isskobti,bet is krastu palikti po2-3 cm raudono arbuzo.Isimta viduri susmulkinti gabaliukais,isrinkti seklas ir sudeti i arbuzini inda.Uzpilti sampanu.Valgyti is puodeliu.Labai skanu ir linksma,jo pavalgius
Mane domina
nu jei domina...
reikia: alaus sprite citrinu apelsinu cukraus. visi gerimai ir vaisiai turi buti atsaldyti. Vaisius nuplauname, supjaustome griezineliais, sumetame i dideli inda. Tada supilame alu ir sprite (1/1, kiek pilate vieno, tiek ir kito). tada pridedame cukraus (pagal skoni), gerai ismaisome. tada idedame valandelei i saldytuva ir galime skanauti
zianu du variantus, nezinau punsas tai skaitosi ar ne
1 stiprus i arbuza (viska daryti kaip Astra parase) supilam 0,5 degtines na kiek bandem tai skanu valgyt is kart, bent mum, kiti padaro pries diena, ar is ryto, bet man nepatiko, bent man skaniau ka tik supilta balta 2 lengvas (itariu visiem zinomas) i inda sudedam vaisius, vaisiai supjaustyti gabaliukais be zieveliu ir seklu, kriauses, obuoliai, citrinos, apelsinai, bananai , vynuoges (be kauliuku) na as nededu kiviu, nes veliasi seklytes aplink dantis visus vaisius uzpilti buteliu Sangrios, ir priklausomai nuo kiekio ipilt brendzio, as pilu ant 1,5 itros sangrios panasiai 100 gr. brendzio valgai vaisius ir girteji vel gi bent as jauciu silpnybe ka tik paruostam gerimui, ne pastovejusiam, beja nededu arbuzo, bent man jie nepatinka, nes sumiksteja, banana irgi koki 1 tesupjaustau, pagrinde vynuoges
Liuks gerimukas,pas draugus gerem
Savaitgaly išbandysiu
tai butinai parasyk nuomone
Dariau, tik manau, kad jis skaniausias po paros, kai jau gazas nuėjęs, na padarai iš vakaro, o ryte geri. Tada
Nykštukų kavinėj ragavau karštą punšą per šiaudelį: juoda arbata, medus, citrinų sultys, romas atrodo
Mano tai punsas toks tikra bomba:
Neissigaskit pamate naudojamu ingrideintu kieki:). Sis punsas skirtas dideliam kiekiui zmoniu, kai prikeliauja daug sveciu, bet visi bus patenkinti ir gerai apgirte:) Pastaba: siam punsui naudoju labai dideli plastmasini bliuda ir tada su samciu visiems pilstau. 2 buteliai raudono vyno; 1 butelis sampano; 350 g degtines; 2 litrai vynuogiu sulciu (geriausia raudonu); 2 indeliai konservuotu vaisiu misinio (skystis nuos vaisiu irgi supilamas i visa mase) 2 kriauses ar obuoliai supjaustyti kvadrateliais. Taigi visa sita geri supilam i viena bliuda, sudedam vaisius, pamakaluojam ir ragaujam ar ne per stipru. Paskui pagal skoni galima pripilti arba vynuogiu sulciu arba degtines: cia kam ko truksta:). Punsa pilstome su samciu i placias stiklines ir patiekiam sveciams su sauksteliu, kad galetu issigraibyti bei suvalgyti "girtus" vaisius.
Kaip tik arteja gimtadienis, tai labai noreciau padaryt ka nors neiprasto, pvz. punsa
Punso vakarelis - labai smagu!!
Mergvakariams ir siaip geru draugu susitikimams - patartina
Siulau pabandyti toki varianta
SVAIGINANTIS PUNŠAS 1 šaukštelis žaliosios arbatos arbatžolių, 6 mėtos lapeliai, 150 ml degtinės, 1/2 l balto vyno, 1 kivi, 1 citrina, 2 šaukštai cukraus, 1/2 l gazuoto mineralinio vandens, ledo gabaliukų. Arbatžoles užplikyti 100 ml vandens. Arbatą atvėsinti ir nukošti. Mėtą užpilti dėgtine ir 1 val. palaikyti kambario temperatūroje. Po to sudėti ledą ir supilti vyną. Iš pusės citrinos išspausti sultis, o kitą pusę supjaustyti griežinėliais. Kivi aplupti ir taip pat supjaustyti griežinėliais. Arbatą supilti į gėrimą, viską atvėsinti. Sudėti citrinos ir kivio griežinėlius. Supilti mineralinį vandenį.
Vieną vasaros dineą su draugėmis Cosmopolitan'e aptikom punšo receptą. Kaip pašėlusios visą dieną planavom vakarienę su svaiginančiu punšu. Prisipjaustėm vaisių, maišėm su šampanu ir vynu, dar ko tai dėjom... Ir nusivylėm.. Jis nebuvo toks ypatingas, o čia radau neblogą receptuką, reiks išbandyt.
Mes darom labai paprasta varianta... Net nezinau, tikriausiai čia labai toli nuo punšo, kriušono ar dar ten kažko. Bet skanu tai labai.
visokius konservuotus vaisius (persikus, ananasus, braskes, kriauses ir t.t.), sezoninius vaisius, vynuoges, mandarinus žodžiu viską kas po ranka pasimaišo supjaustom kubeliais ir užpilam sangria, saldesniu vynu (kažkada maximoj pirkom avietini aromatinį vyną). Šampanas man šiame patiekale nepatinka
o gal kas zinot kaip sumiksuot Mojito kokteili? labai jau atsibodo tie vynai sampanai ir kiti standartiniai gerimai.
QUOTE(monce @ 2005 12 28, 01:44) o gal kas zinot kaip sumiksuot Mojito kokteili? labai jau atsibodo tie vynai sampanai ir kiti standartiniai gerimai. taigi va čia viskas vaizdžiai parodyta
Dar vienas punso variantas: saldus vynas, sampanas, mineralinis, apelsinu sultys, saldytos uogos ir ledo gabaliukai- gerti iskart padaryta.
QUOTE(lengvute @ 2004 03 16, 15:20) manau, kad atėjo laikas man jau išbandyt punšą (karštą gėrimą dideliame inde), ar darėt, kokių žinot receptų, į kokius indus pylėt, ar jums patinka? buvau vasara vestuvese
Sveikos mamytės,
labai ieškau ir deja niekur nerandu indo punšui - toks didelis dubuo su uždedamais kabliukais ant kurių pasikabina puodeliai, dar yra samtis. Šis indas populiarus amerkoje bet čia LT niekur jo nerandu... lauksiu atsakymų į AŽ
picoj Jazz labai pamėgau šaltą vyno punšą. Nusirašiau sudedamąsias dalis 'putojantis vynas alita, žagarės vyšnių likeris, baltas vynas ir kažkoks tai triple sec'.
Gal žinot kokią kurio gėrimo dalį reiktų pilt jį darant?
Mes per Naujus jau tradiciskai darome kazka panasaus i punsa. Reikia konservuotu vaisiu, balto putojancio vyno, truputi raudono vyno (del spalvos), kokiu nors likeriu (issvarinam bara, ypac skanu su medaus likeriu), vermuto. Skanus, bet pavojingas, nes alkoholio daug, nors ir nesijaucia
Sveiki darem sestadieni vakareli
dar vienas receptukas, bet cia bandymu budu isgautas, labai skanu
supjaustot vaisius kubeliais (kriauses, obuoliai, apelsinai, abuzo galima deti, vynuoges, cia pagal skoni jau), pilat ant virsaus bambali sidro ir tada dar degtinytes pagal skoni
na ir dar vienas receptukas
i dideli inda pripjaustot braskiu ir arbuzo pilam patinkancio skonio Kegleviciaus , man labiausiai patinka su meliono skonio, tada dedam leduku, nepagailim, mes dejom per vakareli dar tokius imitacinius svieciancius kubelius, kad paivairint na ir is akies dar ipilam degtinaites, bet nepersistengiam....(cia tiem kas megsta stipriau, o kas ne galima is vis jos nepilt) toks tikrai gardus ir saltokas pabandykit
Noriu pasidaryt punca. bet db visai susipainiojau. tai alus+sprite, ar sampanas+degtine. o gal sultys. kaip tas tikrasis...
turiu braskiu, vysniu, tai net nezinau..kas cia tiktu. QUOTE(ketti @ 2004 12 29, 22:05) Mano tai punsas toks tikra bomba: Neissigaskit pamate naudojamu ingrideintu kieki:). Sis punsas skirtas dideliam kiekiui zmoniu, kai prikeliauja daug sveciu, bet visi bus patenkinti ir gerai apgirte:) Pastaba: siam punsui naudoju labai dideli plastmasini bliuda ir tada su samciu visiems pilstau. 2 buteliai raudono vyno; 1 butelis sampano; 350 g degtines; 2 litrai vynuogiu sulciu (geriausia raudonu); 2 indeliai konservuotu vaisiu misinio (skystis nuos vaisiu irgi supilamas i visa mase) 2 kriauses ar obuoliai supjaustyti kvadrateliais. Taigi visa sita geri supilam i viena bliuda, sudedam vaisius, pamakaluojam ir ragaujam ar ne per stipru. Paskui pagal skoni galima pripilti arba vynuogiu sulciu arba degtines: cia kam ko truksta:). Punsa pilstome su samciu i placias stiklines ir patiekiam sveciams su sauksteliu, kad galetu issigraibyti bei suvalgyti "girtus" vaisius. dariu sita ikrutuvems, jau savaite po ikrtuviu o visi dar praso receptuko nes buvo super ultra fantastikas
Sveikos, o mes punšą darėme tokį:
1 butelis raudono vyno (0,7l) 1butelis šampano (0,75l) 0,5 butelio (250 ml) metaxos arba degtinės apie 1kg braškių Ojjj kaip skanu tos prisirpusios braškytės.... Manau pagal sezoną galima dėti ir kitokių uogų, pvz.: mėlynių
Tema merdėja, prieš naujus reikia gaivinti.
Pavyko, man asmeniškai labai skanu buvo, nors tikiu, kad ir pagal kitus receptus visai neblogai išeina.
Skanu:)
susidomejau ir as punsu:) ruosiu dukryte pirmaji gimtadieni,bet kadangi ji bus vienintelis vaikas gimtadieni , o visi kiti suauge(t.y. jos seneliai ir krikstoteveliai ir dar musu draugai) tai sumasicau ka nors idomaus padaryti:0 ir iskilo man vienasklausimas. Kadangi i punso sudeti ieina keli alkoholiniai gerimai,tai ar neskauda po to galvos ryte?
O kur galima rasti ilgu siauduku punsui gerti?
dariau su sangria sultimis ir daug daug koservuotu ir svieziu vaisiu:)
QUOTE(ketti @ 2004 12 29, 22:05) Mano tai punsas toks tikra bomba: Neissigaskit pamate naudojamu ingrideintu kieki:). Sis punsas skirtas dideliam kiekiui zmoniu, kai prikeliauja daug sveciu, bet visi bus patenkinti ir gerai apgirte:) Pastaba: siam punsui naudoju labai dideli plastmasini bliuda ir tada su samciu visiems pilstau. 2 buteliai raudono vyno; 1 butelis sampano; 350 g degtines; 2 litrai vynuogiu sulciu (geriausia raudonu); 2 indeliai konservuotu vaisiu misinio (skystis nuos vaisiu irgi supilamas i visa mase) 2 kriauses ar obuoliai supjaustyti kvadrateliais. Taigi visa sita geri supilam i viena bliuda, sudedam vaisius, pamakaluojam ir ragaujam ar ne per stipru. Paskui pagal skoni galima pripilti arba vynuogiu sulciu arba degtines: cia kam ko truksta:). Punsa pilstome su samciu i placias stiklines ir patiekiam sveciams su sauksteliu, kad galetu issigraibyti bei suvalgyti "girtus" vaisius. niu tikrai BOMBA
Aš darau tokį:
[attachmentid=214543] Vasariškas krušonas Reikės: kuo įvairesnių vaisių ir uogų (braškių, apelsinų, kivių, ananasų, vynuogių) 1/2 arbūzo 125 g persikų 1 l stiprios juodos arbatos 2-3 šaukštų cukraus sangrijos šampano Persikus užpilti verdančiu vandeniu, nulupti, išimti kauliukus ir supjaustyti plonais griežinėliais. Vaisius sudėti į išskobtą arbūzą (arba didelį stiklinį dubenį) ir apibarstyti cukrumi. Užpilti šalta arbata, atšaldyta sangrija ir šampanu. Skanaus!
keliu temą
o kaip nealkoholinis punšas? pasidalinkit receptais, manau šis gėrimas vis populiarėja
Labai patiko sveciuose gertas:
Butelis balto vyno (sauso),butelis vermuto (balto),butelis sampano (sauso),butelis degtines,litras mineralinio,2 litrai sulciu pagal skoni,kelios skardines konservuotu vaisiu (ananasai,persikai,mandarinai).Vaisiai supilami su visu skyciu.Viska ismaisome dideliame puode ir pilstome samciu. |