Sveikos, mamytes.
Gal galite man patarti ir padeti. Mano mazylei greit 3 menesiukai, labai stengiuosi maitinti pati, bet... Mazyle patraukia is vieno papo, is kito... atrodo soti. Bet kai pabandziau veliau nusitraukti - pavyko tik apie 30 ml... Labai noriu tiketi, kad pientraukis taip gerai neistraukia, kaip mazyle. Beje, turiu Avent pientrauki. Ar taip gali buti, kad mazyle geriau istraukia peinuka nei pientraukis? Tiesa, maitinu su antspeniais, nes ligoninej labai nugrauze spenelius, ilgai gijo, tai mazyle iprato prie ju ir kitaip jau nebeima papuku... Tiesa, dar zinduka naudojame, nes mazyle buvo labai verksniuke, tai teko imtis kazkokiu priemoniu. Pirma men priaugom 1200g, antra 700g, o dabar dar nesisverem, bet speju panasiai kaip ir antra priaugo. Kartais vakare pries miegeli paruosiu misinuko, nes manau, kad mazyle alkana, bet ji dazniausiai jo atsisako
maitinu jau 1 metux ie menesy o wisa mano paslaptis geras maistas ir nesinerwavimas
QUOTE(Julcikas83 @ 2009 01 25, 17:08) labai stengiuosi maitinti pati, bet... Mazyle patraukia is vieno papo, is kito... atrodo soti. Bet kai pabandziau veliau nusitraukti - pavyko tik apie 30 ml... Labai noriu tiketi, kad pientraukis taip gerai neistraukia, kaip mazyle. Beje, turiu Avent pientrauki. Mažylė ūgtelėjo- daug energingiau traukia pienelį ir greičiau pasisotina. QUOTE(Julcikas83 @ 2009 01 25, 17:08) Ar taip gali buti, kad mazyle geriau istraukia peinuka nei pientraukis? T Geriausia pienelį ištraukia vaikas, ir tik vaikas. QUOTE(Julcikas83 @ 2009 01 25, 17:08) Tiesa, maitinu su antspeniais, nes ligoninej labai nugrauze spenelius, ilgai gijo, tai mazyle iprato prie ju ir kitaip jau nebeima papuku... Dėl antspenių susilaikas- gal kitos mamytės ką žino, man neprireikė. QUOTE(Julcikas83 @ 2009 01 25, 17:08) Tiesa, dar zinduka naudojame, nes mazyle buvo labai verksniuke, tai teko imtis kazkokiu priemoniu. Gali vaikas mažiau valgyt mamos pienelio. Žindukas- nėra gėris nei skrandukui, nei sąkandžiui, vėliau- tarčiai. Žindukas tenkina vaiko norą žysti, bet maisto naduoda. nepiktnaudžiaukit labai ta guma QUOTE(Julcikas83 @ 2009 01 25, 17:08) Pirma men priaugom 1200g, antra 700g, o dabar dar nesisverem, bet speju panasiai kaip ir antra priaugo. Nėr ko nerimaut. QUOTE(Julcikas83 @ 2009 01 25, 17:08) Kartais vakare pries miegeli paruosiu misinuko, nes manau, kad mazyle alkana, bet ji dazniausiai jo atsisako Jūsų mažylė labai protinga, atsirenka kas tikra ir naudinga jai Kurių galų mišinį duot??? Mišinukas nė iš tolo nauda neprilygsta mp. Nepamatyst niekaip kiek pieno turit, nes jis GAMINASI kai dukrytė žinda, pats vaikas ir reguliuoja kiek jam pienelio reik, užsisako kitam maitinimui. Vakare pienelis liesesnis, tai ir vaikiukas dažniau jo nori, nes greičiau suvirškina. Manau, informacija apie pienelį pravers (akivaizdu, kad info trūksta, bet tai pataisoma Sėkmės, panytės QUOTE(Julcikas83 @ 2009 01 25, 16:08) Neprisimenu kas ir kada man pasake, kad musu skrandzio dydis atitinka dvieju kartu sudetu kumsciu dydziui. jei sprest, kad sitas posakis teisingas, tai pabandykit isivaizduot savo mazyles skranduka. Paziurekit i jos du kumstukus. Gal i ta skrandi ir telpa per viena karta tik 30 ml QUOTE(Julcikas83 @ 2009 01 25, 15:08) Labai pritariu Košei-Malošei. Tikrai joks pientraukis neištrauks taip, kaip leliukas, geriau nenusitraukinėti pienuko, bandant patikrinti, kiek jo "yra", jei nenorit be reikalo nerimauti ir nervintis. Be to, mergytė tikrai priauga nemažai svorio, taigi ir mišinukų jokių jai duoti nereikia, netgi pati duoda ženklą, kad yra soti. Juk pasiūla atitinka paklausą - kiek ištrauks, tiek ir pasigamins
Viena bėda ne bėda. Užsikrėčiau ir aš nuo dukriuko rotvirusu (ji juo serga jau ketvirta diena)... Savijauta tragiška, visa drebu, ką įpilu į save, viskas iškart išbėga "po spaudimu"...
Nesinervinčiau šiaip, jei nebūčiau dabar dukrytei pagrindinis maisto šaltinis. Per tą ligą ji visiškai nevalgo jokio kito maisto, tik žinda krūtį. O tai kas toj krūty dar gali likti, kad aš viską išvėmus ir išviduriavus, be to, jaučiu, kad nuolat troškina, tai reiškia skysčių trūksta. Bet kaip sakiau, ką tik įsipilu, iškart išbėga, toks jausmas, kad nieko organizme nelieka... Gal kam taip buvo, gal ką skaitėt? Man labiausiai rūpi, ar pakaks pieno ir ar jo kokybė bent kokia dar liks... Neišmanau, ką daryt... Ačiū.
pasistenk gerti po labai mazai ir labai daznai- turetum neisvemti.
Mes taip darem kai vaikas sirgo rota. Ir gerk drusku tirpalus po sauksta kuo dazniau (pvz rehidron)- nes tikrai visa pati nusilpsi, prades trukt medziagu... Laikykis QUOTE(Madeleine @ 2009 01 26, 10:23) Viena bėda ne bėda. Užsikrėčiau ir aš nuo dukriuko rotvirusu (ji juo serga jau ketvirta diena)... Savijauta tragiška, visa drebu, ką įpilu į save, viskas iškart išbėga "po spaudimu"... Nesinervinčiau šiaip, jei nebūčiau dabar dukrytei pagrindinis maisto šaltinis. Per tą ligą ji visiškai nevalgo jokio kito maisto, tik žinda krūtį. O tai kas toj krūty dar gali likti, kad aš viską išvėmus ir išviduriavus, be to, jaučiu, kad nuolat troškina, tai reiškia skysčių trūksta. Bet kaip sakiau, ką tik įsipilu, iškart išbėga, toks jausmas, kad nieko organizme nelieka... Gal kam taip buvo, gal ką skaitėt? Man labiausiai rūpi, ar pakaks pieno ir ar jo kokybė bent kokia dar liks... Neišmanau, ką daryt... Ačiū. Na, gerti vis tiek reikia. Bandyk dažnai po mažai. Smectos išgerk. O dėl mažylės tai tiesiog stebėk šlapimą, bendrą savijautą, ar nėra dehidratacijos požymių. Tai svarbiausia, o kalorijas atstatysit vėliau. Labai gerai ir dažnai plaukit rankas. Laikykitės. QUOTE(Ode @ 2009 01 26, 12:35) Na, gerti vis tiek reikia. Bandyk dažnai po mažai. Smectos išgerk. O dėl mažylės tai tiesiog stebėk šlapimą, bendrą savijautą, ar nėra dehidratacijos požymių. Tai svarbiausia, o kalorijas atstatysit vėliau. Labai gerai ir dažnai plaukit rankas. Laikykitės. Smekta- padės. S. saugo žarnų gleivinę ir sugrąžina jos funkciją, skatina gleivių gamybą ir gerina jų rišamąsias savybes. Rehydronas- būtinai būtinai. Dukrytė puikiai žino kaip gydytis Laikykitės!
Yra dar toks Hydral: ryžių milteliai su elektrolitais. Irgi labai geras daiktas, kai organizme niekas neužsilaiko...
aciukas visoms uz patarimus. Tikrai tos informacijos pas mane galvoj pilna, bet kai pati realiai "ant saves" pamatau aprasytas situacijas - kazkaip susipainioju ir issigastu. Tikriausiai taip ir yra - dabar pienelio kiekis susinormalizaves pagal mazyles poreikius ir geriausias pientraukis - mazyle
Zodziu, nusprendziau tvirtai, jokiu misineliu daugiau nesiulysiu. Jeigu matysiu, kad alkana, kaitaliosiu krutis viena po kitos, kol ji pasisotins. Tik va del zinduko tai atsisakyti jo jau nepavyks, nes mazyle taip iprato, kad be jo uzmigdyti nepavyktu... Tiesa, nakti ji pati ji isspjauna. O pamaitinta toliau be zinduko uzmiega. Bet taip buna tik nakti... QUOTE(Julcikas83 @ 2009 01 26, 14:34) aciukas visoms uz patarimus. Tikrai tos informacijos pas mane galvoj pilna, bet kai pati realiai "ant saves" pamatau aprasytas situacijas - kazkaip susipainioju ir issigastu. Tikriausiai taip ir yra - dabar pienelio kiekis susinormalizaves pagal mazyles poreikius ir geriausias pientraukis - mazyle Zodziu, nusprendziau tvirtai, jokiu misineliu daugiau nesiulysiu. Jeigu matysiu, kad alkana, kaitaliosiu krutis viena po kitos, kol ji pasisotins. Tik va del zinduko tai atsisakyti jo jau nepavyks, nes mazyle taip iprato, kad be jo uzmigdyti nepavyktu... Tiesa, nakti ji pati ji isspjauna. O pamaitinta toliau be zinduko uzmiega. Bet taip buna tik nakti... Košmaras... Juk kiekvienas vaikas individualus - kaip, beje, ir suaugęs: vienas pasisotina greičiau, kitas, lėčiau. Vienas lėčiau valgo dėl lėto būdo, kitas dėl fizinių pajėgumų, trečias dėl tingėjimo. Taip ir kūdikiai. Tik čia dar prisideda mamos artumo, šilumos poreikis. Mažiau skaičiuokit - geriau tą laiką skirkit laikui su vaiku, jo stebėjimui (kuris, beje, parodys, jei bus kas ne taip - be skaičiavimų). Dėl žinduko: jei ji gerai žinda, gerai auga, tai naudokit, bet vėlesnius galimus minusus, turbūt, žinot: sąkandis, tartis, atsisakymas... QUOTE(Madeleine @ 2009 01 26, 10:23) Gal kam taip buvo, gal ką skaitėt? Man labiausiai rūpi, ar pakaks pieno ir ar jo kokybė bent kokia dar liks... Neišmanau, ką daryt... Ačiū. Čia jau merginos pasisakė, aš taip pat prisidėsiu, kad reikia labai daug gerti. Yra dar tokie Basica milteliai, jie atstato elektrolitų balansą.
Laba visoms. rasau su didziausiu nuovargiu ir nerimu. Maziukas jau nuo pat pirmu dienu ilgai zysdavo kruti, bet siandien jau visai nieko nesupratau. Visa laika verke, duodu kruti ir tik tada tyli. Siom dienom pute pilvuka ir taip jis nusiramindavo, bet siandien istisai visa diena nepaleido, pries tai nakti. jauciuosi issekusi, tik dabar maziukas uzmigo. galvojau gal serga, pamatavau temperaturos neturi. kol zinda atrodo lyg ir ramus, tik paimu kruti is karto baisus riksmas. tik dabar po maudyniu siaip ne taip uzmigdziau.
taip pavargau, kad man tas maitinimas tikrai ne malonumas, o kosmaras
Ačiū mergaitės, visoms už patarimus.
Ačiū
Cia vienoje knygoje skaitau apie zindyma ir nevaisinguma. ar tiesa, kad kol zindai, tol negali pastot?
QUOTE(Aurosoma @ 2009 01 26, 17:05) Laba visoms. rasau su didziausiu nuovargiu ir nerimu. Maziukas jau nuo pat pirmu dienu ilgai zysdavo kruti, bet siandien jau visai nieko nesupratau. Visa laika verke, duodu kruti ir tik tada tyli. Siom dienom pute pilvuka ir taip jis nusiramindavo, bet siandien istisai visa diena nepaleido, pries tai nakti. jauciuosi issekusi, tik dabar maziukas uzmigo. galvojau gal serga, pamatavau temperaturos neturi. kol zinda atrodo lyg ir ramus, tik paimu kruti is karto baisus riksmas. tik dabar po maudyniu siaip ne taip uzmigdziau. taip pavargau, kad man tas maitinimas tikrai ne malonumas, o kosmaras O jei suvoktum, kad tai normalu, kad tavo vaikelis dar bando suformuoti reikiamą pienelio kiekį, ir kad kai tik jis susiformuos, viskas stos į vėžes, jei rastum patogią padėtį, įsitikintum, kad mažylis gerai apžioja krūtį, pasiimtum knygą ir tiesiog gulėtum ir skaitytum (su sąlyga, kad kažkas rūpinasi tavimi, arba bent jau yra paruošta maisto ir gėrimų, kuriuos tik tereikia pasiimti), miegotum, svajotum? Gal tai padėtų? Nes, patikėk, ne vienai taip yra buvę, tik kai kurios tai išnaudoja, kaip ramų periodą vaiko auginime, kaip galimybę paskaityti (vėliau - oi - kaip nebus laiko QUOTE(Shatura @ 2009 01 26, 21:39) Cia vienoje knygoje skaitau apie zindyma ir nevaisinguma. ar tiesa, kad kol zindai, tol negali pastot? Pirmais mėnesiais, su sąlyga, kad vaikelis žinda dažnai tiek dieną, tiek naktį, nenaudoja jokių žindukų ar kitų guminių pakaitalų, nėra primaitinamas. QUOTE(Shatura @ 2009 01 26, 23:39) Cia vienoje knygoje skaitau apie zindyma ir nevaisinguma. ar tiesa, kad kol zindai, tol negali pastot? Ode viską tau parašė galiu pridurt, kad prie tų pirmų trijų mėnesių vis tiek dar yra 1% pastojimo rizikos. Papildyta: [quote=Aurosoma,2009 01 26, 19:05] Laba visoms. rasau su didziausiu nuovargiu ir nerimu. Maziukas jau nuo pat pirmu dienu ilgai zysdavo kruti, bet siandien jau visai nieko nesupratau. Visa laika verke, duodu kruti ir tik tada tyli. Siom dienom pute pilvuka ir taip jis nusiramindavo, bet siandien istisai visa diena nepaleido, pries tai nakti. jauciuosi issekusi, tik dabar maziukas uzmigo. galvojau gal serga, pamatavau temperaturos neturi. kol zinda atrodo lyg ir ramus, tik paimu kruti is karto baisus riksmas. tik dabar po maudyniu siaip ne taip uzmigdziau. taip pavargau, kad man tas maitinimas tikrai ne malonumas, o kosmaras [/quote] skauda, taip pat stubura [/quote] Dienų būna visokių. Mum ir taip buvo, ir buvo "rankinukinių " dienų. Praėjo
Ka reiskia plokscias spenelis? As pasiziuriu i savaji ir vis svarstau. Kai krutis "atsipalaidavus" atrodo lyg ir nelabai iskiles, o kai susitraukia pats spenelis buna iskiles gal apie 0,5 cm virs oreoles
[quote=Košė-Malošė,2009 01 27, 00:53]
Ode viską tau parašė galiu pridurt, kad prie tų pirmų trijų mėnesių vis tiek dar yra 1% pastojimo rizikos. rašiau rašiau Aurosomai ir kų tai paspaudžiauuuu... dingo žinutė QUOTE(Aurosoma @ 2009 01 26, 19:05) Laba visoms. rasau su didziausiu nuovargiu ir nerimu. Maziukas jau nuo pat pirmu dienu ilgai zysdavo kruti, bet siandien jau visai nieko nesupratau. Visa laika verke, duodu kruti ir tik tada tyli. Siom dienom pute pilvuka ir taip jis nusiramindavo, bet siandien istisai visa diena nepaleido, pries tai nakti. jauciuosi issekusi, tik dabar maziukas uzmigo. galvojau gal serga, pamatavau temperaturos neturi. kol zinda atrodo lyg ir ramus, tik paimu kruti is karto baisus riksmas. tik dabar po maudyniu siaip ne taip uzmigdziau. taip pavargau, kad man tas maitinimas tikrai ne malonumas, o kosmaras Būna tokių "kabėjimo" dienų. Ir mum buvo. Ir "rankinukinių" dienų buvo Viskas gerai, tik mamytei reik pailsėt. Nes mažiukai jaučia labai gerai mamos nuotaikas, ir jam norisi kuo gali padėt- kad pailsėtumėt kartu. Protingas jūsų vaikas - neima žinduko Žinduko nerekomenduoja pirmus tris mėnesius- pienelio gamyba turi susistyguot, o žindukas- tik pakenks. O kur dar nenauda skrandukui, ir sąkandžiui negerai, ir kalbai. Reik susirast patogią padėtį žindyti- kad nevargtų nugara. Laikykitės! QUOTE(Shatura @ 2009 01 26, 23:39) Cia vienoje knygoje skaitau apie zindyma ir nevaisinguma. ar tiesa, kad kol zindai, tol negali pastot? Būsimai mamytei nformacija pravers: http://www.sveikapradzia.lt/?text.id.19 http://www.straipsniai.lt/mamoms_zindymas http://www.sveikapradzia.lt/?text.id.sub.47 http://www.mamosdienorastis.lt/index.php?id=KUDIKIS
Aciu
Labai aciu mergaites.
vakare jau buvo geriau, labai jau jam pilvuka pucia. Dabar va miega ir as begsiu primigsiu. deja man niekas negali padeti namuose, vyras dirba, grizta labai velai. Beja pastebejau, kad maziukui gal nelabai patinka palutese guleti. Gydytoja patare 4val per diena nelaikyti maziuko su pampersais, tai as palutese stengiuosi kasdien kuo ilgiau palaikyti, manau jam nelabai patinka. Toks vaizdas, kad jam nesaugu nurengtam, iskart stveriasi rankutemis uz veido ir uz ko papuola. beja dar klausimelis ne i tema, bet man labai svarbu, nezinau kur paklausti, o gydytojai nejauku skambinti del kiekvienos smulkmenos. Vaikuciui nuo vakar pradejo traiskanoti viena akute, nakti prabudau maitinti, tai taip uztraiskanojusi, kai nuvaliau tai net paraudusi liko. Nuo ko tai gali buti, kaip isgydyti (dabar valau virintu vandenuku), gal kreiptis i gydytoja? Atsiprasau uz nuolatini klausinejima, bet neturiu patirties. QUOTE(Aurosoma @ 2009 01 27, 08:23) Labai aciu mergaites. vakare jau buvo geriau, labai jau jam pilvuka pucia. Dabar va miega ir as begsiu primigsiu. deja man niekas negali padeti namuose, vyras dirba, grizta labai velai. Beja pastebejau, kad maziukui gal nelabai patinka palutese guleti. Gydytoja patare 4val per diena nelaikyti maziuko su pampersais, tai as palutese stengiuosi kasdien kuo ilgiau palaikyti, manau jam nelabai patinka. Toks vaizdas, kad jam nesaugu nurengtam, iskart stveriasi rankutemis uz veido ir uz ko papuola. beja dar klausimelis ne i tema, bet man labai svarbu, nezinau kur paklausti, o gydytojai nejauku skambinti del kiekvienos smulkmenos. Vaikuciui nuo vakar pradejo traiskanoti viena akute, nakti prabudau maitinti, tai taip uztraiskanojusi, kai nuvaliau tai net paraudusi liko. Nuo ko tai gali buti, kaip isgydyti (dabar valau virintu vandenuku), gal kreiptis i gydytoja? Atsiprasau uz nuolatini klausinejima, bet neturiu patirties. Dėl pagalbos, tai - ką darysi, kai sako. Tuomet ieškok kitokių būdų pasilengvinti buitį. Svarbiausia, aišku, maistas ir gėrimai. Gali savaitgalį pasidaryti daugiau, pasidėti porcijomis į šaldytuvą ir/ar šaldiklį. Arba prisidaryti pusfabrikačių, kad vėliau mažiau darbo būtų. Visada po ranka turėk vandens stiklinę. Dar praverstų visokie sveiki užkandžiai: vaisiai, krekeriai/duoniukai, riešutai, džiovinti vaisiai - kirminui nuraminti, jei nėra laiko tuo metu gaminti. Ir nepamiršk, kad nieko tam vaikeliui neatsitiks, jei tau kažką bedarant jis pradeda verkt, o tu tuoj pat negali jo paimti ir nuraminti. Mamai gi ir į tualetą reikia... Ai, ir dar primenu, kad tvarka namuose yra prioritetų sąrašo apačioje. Dėl palučių, tai mažiau stresuok, o daugiau elkis pagal situaciją. Paplikinėkit, jei namie šilta. Akyte švelniai valyk šiltu virintu vandenuku. Galima ir ramunėlių nuoviru. Kūdikiams traiškanoja, nes ašarų latakėliai dar siauri ir užsikemša (tikiuosi, nelabai grybauju su terminologija - gal kas pataisys...). Pastebėjau, kad labai skirtingai siūlo valyt: vieni nuo išorinio krašto į vidinį, kiti atvirkščiai. Man logiškiau atrodo valyti nuo vidinio į išorinį, kad kuo mažiau negerų dalykų patektų į tuos latakėlius. Ir tiesiog stebėk: jei labai paraudus, jei užsitęsia, jei traiškanoja ypač dažnai, tuomet pasikonsultuok su gydytoja. Sunku ką patarti, turbūt nėra naujagimio, kuriam netraiškanotų, o kur ta riba tarp eilinių traiškanėlių ir infekcijos tai tik gydytojas gali pasakyti. QUOTE(Aurosoma @ 2009 01 27, 10:23) Vaikuciui nuo vakar pradejo traiskanoti viena akute, nakti prabudau maitinti, tai taip uztraiskanojusi, kai nuvaliau tai net paraudusi liko. Nuo ko tai gali buti, kaip isgydyti (dabar valau virintu vandenuku), gal kreiptis i gydytoja? Silpnoj (+drungnoj) ramunėlių arbatoj suvilgyta vata praplauk. Brauk nuo išorinio akies kampučio link vidinio. Kartok, kai tik reik. Masažas (parašytas apačioje) Yra homeopatiniai lašiukai. Nuomonės skirtingos- vieni teigia (Dr. Eglė MARKŪNIENĖ KMUK Neonatologijos klinikos vadovė) kad reik duot laiko išsivalyt akytėm, apie mėnesį. Mūsų pediatrė iš kart antibiotikų išrašė (lašų) Paskubėjau, galėjau bent 2sav. palaukt o čia iš knygos: Akys. 3-4sav.daugelio naujagimi akys ašaroja. ta, kad ašarų latakėliai (jie atsiveria į nosytę) yra užakę t.y. nepraeinami, rodo besikaipiantisvidiniuose akių kampučiuose gelsvas lipnus sekretas. Besikaupiančios ašaros lengvai užsikrečia bakterijomis, gali prasidėt akies gleivinės uždegimas (konjunktyvitas) jei sšaros nuteka į nosį, pabandykite "atvert" ašarų kanaliukus. Švariom rankom + trumpai kirptais nagais, mažuoju piršteliu švelniais sukamaisiais judesiais pabandykite masažuoti vidinį akies kamputį. Tai kartokite 1-2 dienas (pvz. prieš kikevieną vystyklų keitimą) Jeigu vėr rasite gelsvo lipnaus sekreto, ypač po nakties miego, pasikonsultuokite su gydytoja. Ašarėlių latakėliai yra siauri, todėl jų užsikimšimas gali pasikartot. Tada akių dydytojas plonu zondu išvalo ašarų kanaliukus. A.Vingras V. Černiauskienė "Pirmieji treji gyvenimo metai" (gal verta turėt, ar pasiskolint) Sėkmės
Ode ir Kose-Malose as nuosirdziai jums dekoju
Nu ir pamiega mano vyruciukas siandien
QUOTE(Aurosoma @ 2009 01 27, 08:23) Vaikuciui nuo vakar pradejo traiskanoti viena akute, nakti prabudau maitinti, tai taip uztraiskanojusi, kai nuvaliau tai net paraudusi liko. Nuo ko tai gali buti, kaip isgydyti (dabar valau virintu vandenuku), gal kreiptis i gydytoja? Mergaitės jau parašė, nuo ko taip, čia normalu QUOTE(Saule danguje @ 2009 01 27, 19:02) Nu ir pamiega mano vyruciukas siandien Kai maniškis ilgesniam laikui va taip užlūžta, pradedu tikrinti, ar neturi temperatūros ir pan., nes kelia nerimą toks neįprastai ilgas miegojimas. Tačiau nė karto tos temperatūros nebuvo ir dabar stengiuosi vadovautis taisykle, kad vienodai miegoti negali: vieną dieną miega 2 val., kitą - 4, dar kitą - net 6. Taip ir naktim: vieną miega geriau, kitą - blogiau. Nežadinu, nes jis geriau žino, ko jam reikia Manau, kad nuo vieno tokio "pamiegojimo" nieko nenutiks ir tikrai nesutriks režimas QUOTE(Juna08 @ 2009 01 27, 19:51) Kai maniškis ilgesniam laikui va taip užlūžta, pradedu tikrinti, ar neturi temperatūros ir pan., nes kelia nerimą toks neįprastai ilgas miegojimas. Tačiau nė karto tos temperatūros nebuvo ir dabar stengiuosi vadovautis taisykle, kad vienodai miegoti negali: vieną dieną miega 2 val., kitą - 4, dar kitą - net 6. Taip ir naktim: vieną miega geriau, kitą - blogiau. Nežadinu, nes jis geriau žino, ko jam reikia Manau, kad nuo vieno tokio "pamiegojimo" nieko nenutiks ir tikrai nesutriks režimas Diena kitaip ir nemiega - tik lauke, bet max buvo 3 h, o siandien 4.15 h QUOTE(Madeleine @ 2009 01 26, 12:23) Viena bėda ne bėda. Užsikrėčiau ir aš nuo dukriuko rotvirusu (ji juo serga jau ketvirta diena)... Savijauta tragiška, visa drebu, ką įpilu į save, viskas iškart išbėga "po spaudimu"... Nesinervinčiau šiaip, jei nebūčiau dabar dukrytei pagrindinis maisto šaltinis. Per tą ligą ji visiškai nevalgo jokio kito maisto, tik žinda krūtį. O tai kas toj krūty dar gali likti, kad aš viską išvėmus ir išviduriavus, be to, jaučiu, kad nuolat troškina, tai reiškia skysčių trūksta. Bet kaip sakiau, ką tik įsipilu, iškart išbėga, toks jausmas, kad nieko organizme nelieka... Gal kam taip buvo, gal ką skaitėt? Man labiausiai rūpi, ar pakaks pieno ir ar jo kokybė bent kokia dar liks... Neišmanau, ką daryt... Ačiū. Oi oi oi, taip nejuokauk! Jei jau 4 diena nieko nei atsigert, nei uzkast negali, tai riekia lasaline statyti! As toki pati geri esu apturejus Maniskis buvo paskiepintas nuo roto, tai lengvai pernese - viena kart paveme ir viena diena paviduriavo... tikiuosi nelabai veluoju su patarimais Papildyta: QUOTE(Shatura @ 2009 01 26, 23:39) Cia vienoje knygoje skaitau apie zindyma ir nevaisinguma. ar tiesa, kad kol zindai, tol negali pastot? na jis toks neiskiles visiskai Papildyta: QUOTE(Ode @ 2009 01 27, 12:51) Dėl pagalbos, tai - ką darysi, kai sako. Tuomet ieškok kitokių būdų pasilengvinti buitį. Svarbiausia, aišku, maistas ir gėrimai. Gali savaitgalį pasidaryti daugiau, pasidėti porcijomis į šaldytuvą ir/ar šaldiklį. Arba prisidaryti pusfabrikačių, kad vėliau mažiau darbo būtų. Visada po ranka turėk vandens stiklinę. Dar praverstų visokie sveiki užkandžiai: vaisiai, krekeriai/duoniukai, riešutai, džiovinti vaisiai - kirminui nuraminti, jei nėra laiko tuo metu gaminti. Ir nepamiršk, kad nieko tam vaikeliui neatsitiks, jei tau kažką bedarant jis pradeda verkt, o tu tuoj pat negali jo paimti ir nuraminti. Mamai gi ir į tualetą reikia... Ai, ir dar primenu, kad tvarka namuose yra prioritetų sąrašo apačioje. Dėl palučių, tai mažiau stresuok, o daugiau elkis pagal situaciją. Paplikinėkit, jei namie šilta. Akyte švelniai valyk šiltu virintu vandenuku. Galima ir ramunėlių nuoviru. Kūdikiams traiškanoja, nes ašarų latakėliai dar siauri ir užsikemša (tikiuosi, nelabai grybauju su terminologija - gal kas pataisys...). Pastebėjau, kad labai skirtingai siūlo valyt: vieni nuo išorinio krašto į vidinį, kiti atvirkščiai. Man logiškiau atrodo valyti nuo vidinio į išorinį, kad kuo mažiau negerų dalykų patektų į tuos latakėlius. Ir tiesiog stebėk: jei labai paraudus, jei užsitęsia, jei traiškanoja ypač dažnai, tuomet pasikonsultuok su gydytoja. Sunku ką patarti, turbūt nėra naujagimio, kuriam netraiškanotų, o kur ta riba tarp eilinių traiškanėlių ir infekcijos tai tik gydytojas gali pasakyti. Sutinku su Ode Nes piema menesi vos rasdavau laiko iki wc nubegti Papildyta: QUOTE(Saule danguje @ 2009 01 27, 21:02) Nu ir pamiega mano vyruciukas siandien Maniskis lauke ziema ismiegodavo net 5h Papildyta: Nu ir prirasiau Tiesa, kas del akuciu, tai mums irgi traiskanojo pirma menesi. Budavo po miegucio sunku aki net praplesti.... As tiesiog pavalydavau tamponeliu, pamirkytu i virinta vandeni nuo isores i vidu (taip mokino nestukiu kursuose
Sveikos
Norėjau paklausti jūsų... Gal skambės ir kvailai, bet vat iškilo toks klausimas. Ar galima maitinančioms eiti į masažus? Na, kiek žinau, nėščioms negalima, tai galvoju, gal ir maitinančioms... Turiu kuponą dovanotą ir nežinau, ar galiu pasinaudoti Ačiū
kai kūdikis verkia geriau duokit krūtį nei soskytę,vaikas bus šale jūsų ,saugiai jausis
Sveikos mamytės,
labai prašau jūsų patirties ir patarimų. Šiandien buvom pas gydytoją, nes suėjo 3 mėn.. Svėrėmės ir per mėnesį tepriaugom 100g, o ūgio nė trupučio QUOTE(pjolita212 @ 2009 01 28, 23:36) kai kūdikis verkia geriau duokit krūtį nei soskytę,vaikas bus šale jūsų ,saugiai jausis Visiskai pritariu As turiu du vaikiukus. Pirmaji maitinau iki 3 men. Kai jau turiu antra, tai suprantu ka dariau netaip su pirmuoju. Pirma, tai ciulptuko reikejo neduoti (literaturoje rasoma, kad zindukas yra kitokios formos nei krutis, ciulpdamas zinduka kudikis praranda gebejima gerai istustinti kruti). Buteliukas taip pat padaro "meskos paslauga", kudikis nebenori imti kruties. Taigi antram savo vaikiukui as (mano krutis) esu ir zindukas ir buteliukas Manau, kad pagrindine ilgo maitinimo taisykle yra kuo dazniau vaikuti glausti prie savo kruties Ir dar, esu skaiciusi, kad krutyse visada yra pienuko, tik reik, kad krutys "atsileistu" ir jis imtu teketi. Taip pat esu skaiciusi straipsni apie tai, kad ivaikintus vaikiukus irgi galima maitinti savo pienuku, t.y. negimdziusi moteris irgi gali tureti pienuko Vosoms linkiu dideles kantrybes ir viskas bus P.S.www.google.lt iveskite nuoroda "maitinimas krutimi", ir ismeta tiek daug naudingos informacijos, kad ir sitas straipsnis: http://www.sveikata.info/naturalus-kudikio...tinimas-krutimi SEKMES visosms mamytems Papildyta: QUOTE(Irmutė @ 2009 01 29, 13:49) Sveikos mamytės, labai prašau jūsų patirties ir patarimų. Šiandien buvom pas gydytoją, nes suėjo 3 mėn.. Svėrėmės ir per mėnesį tepriaugom 100g, o ūgio nė trupučio O tai tyrimus dare jums, ar taip is akies nusprende, kad reik misinuku? Gal yra kitos problemos? Jei duosite misinuka, tai tikrai ims mazeti pienuko, o gal reiktu vitaminu kokiu nors?(as neturiu medicininio issilavinimo, bet daug domiuosi). Jus pabandykite pasikonsultuoti su kitu gydytoju. Mano gydytoja jau nuo 2 men. liepe duoti sultytes, bet as neduodu. O konsultuojuosi as telefonu, mamos telefonas 8-52300388, darbo laikas : nuo 10 val. iki 17 val.(cia konsultuoja gydytoja). QUOTE(ievukas22 @ 2009 01 29, 11:56) zindukas yra kitokios formos nei krutis, ciulpdamas zinduka kudikis praranda gebejima gerai istustinti kruti perskaiciau siuos zodziu ir pagalvojau, gal todel mano mergaite palyginus nedaug priauga [gyd. zodziais], 1 men. 1 kg, sekantys 2 men. po 600-700 g ir pastebejau, jog zindo neilgai max iki 10 min. QUOTE(Irmutė @ 2009 01 29, 11:49) Sveikos mamytės, labai prašau jūsų patirties ir patarimų. Šiandien buvom pas gydytoją, nes suėjo 3 mėn.. Svėrėmės ir per mėnesį tepriaugom 100g, o ūgio nė trupučio Tokios jau tos mūsų gydytojos vietoj to, kad pasiūlytų maitinti dažniau ne kas 2-3val...o kas 1 val.pvz....tai ne- iškart mišinukus siūlo Maitink dvigubai dažniau...prisigamins dar daugiau pienelio....stebėkit...ir pasisversit kitą mėn Papildyta: QUOTE(Aurosoma @ 2009 01 26, 17:05) taip pavargau, kad man tas maitinimas tikrai ne malonumas, o kosmaras oi tikrai taip...pradžia yra pradžia.....pamatysite kaip viskas keisis pamažu....tikrai dar suprasite kas yra žindymo malonumas...aš asmeniška tai pajutau apie 3mėn.....ir tikrai nesigaliu, kad teko iškęsti l.sunkią pradžią QUOTE(Irmutė @ 2009 01 29, 13:49) Sveikos mamytės, labai prašau jūsų patirties ir patarimų. Šiandien buvom pas gydytoją, nes suėjo 3 mėn.. Svėrėmės ir per mėnesį tepriaugom 100g, o ūgio nė trupučio Ir svarstyklės, ir sesutės būna primaklina skaičiukų. Sūnui ir būdavo, matuoja, oj negerai, per mažai, tada iš naujo... ir tinka. O kam patiktų nuogam matuotis, ir dar visokios ne savos tetos. Dar svarbu, kad lentelėj (matavimų, svėrimų) neatsirastų "žirklės" t.y. svarbiausia, kad nors ir pamažu, kiltų viršun. Pasaulyje nieko geresnio už mp dar niekas neišrado Jei naudojat žinduką- reiktų jo atsisakyt, arba labai minimaliai. Tik mp gaunančiam kudikiui iki 6 mėn. pakanka 500gr t.y. visas priaugtas svoris dalijamas iš turimų mėnesių ir jei 500- viskas ok. O kiek jumi per visus mėnesiukus priaugot? Vienų metų vaikas patrigubėja svoriu. Sūnus metukų (buvo 8,800kg) nepatrigubėjo, viskas gerai ir nešt lengviau Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) puslapis vaikų augimo standartai (anglų kalba) www.who.int/childgrowth/standards Laikykitės QUOTE(Irmutė @ 2009 01 29, 11:49) Tikrai neskubėk duoti mišinuko, juk bendras priaugtas svoris yra geras (po 500 g per mėnesį). Tiesiog dažniau dėk prie krūties, atsisakyk "guminukų". Reikia žiūrėti į bendrą situaciją: kaip vaikiukas jaučiasi, kaip tuštinasi/ šlapinasi, kokios svorio gimė, kiek apskritai priaugo ir t.t. O dėl ūgio: tokius mažiukus labai sunku išmatuoti, todėl rezultatai dažnai būna netikslūs. Pvz., vieną mėnesį paauga 4-5 cm, o kitą - nieko QUOTE(Pjaf @ 2009 01 29, 13:06) perskaiciau siuos zodziu ir pagalvojau, gal todel mano mergaite palyginus nedaug priauga [gyd. zodziais], 1 men. 1 kg, sekantys 2 men. po 600-700 g ir pastebejau, jog zindo neilgai max iki 10 min. Bet tie gydytojai Su laiku jie išmoksta žįsti ir tada labai greitai pavalgo - per 5-10 min. Maniškis nuo 4-o mėnesio pavalgydavo per 5ias, max - 10 min. Būdavo sotus ir gerai priaugdavo
Ačiū visoms mamytėms už palaikymą ir patarimus
Aš niekaip nesuprantu kaip vaikiukas per vieną mėn. valgydamas MP priauga 800-900 g, o kitą tik 100 g. Į sauskelnes irgi prikraunam kartais per dieną po 3 kartus, jau nekalbant apie sisiuką. Va dar viena problemėlė pas mus tokia, kad kai valgo pradeda muistytis ir klykti ir niekaip nesuprantam kodėl. Jei tik muistymosi pradžioj dar spėjam įdėti čiulptuką tai galim pratęsti valgymą toliau, o jei ne tai gali siūlyti papuką kiek nori klykia jis iki pamėlynavimo. Aš to čiulptuko duoti irgi nenoriu ir kai skaitau, kad vaikiukam duoti krūti vietoj jo, kad nusiramintu, tai patikėkit labai pavydžiu. Nes jis čiulpia tą čiulptuką aš jį ištraukiu, ir vos tik prikišu papuką, tai jis sukasi į kitą pusę ir klykia. Dar kartelį ačiū už jūsų patarimus man žaliai ir dabar dar labai išsigandusiai mamai. QUOTE(Irmutė @ 2009 01 29, 22:41) Va dar viena problemėlė pas mus tokia, kad kai valgo pradeda muistytis ir klykti ir niekaip nesuprantam kodėl. Jei tik muistymosi pradžioj dar spėjam įdėti čiulptuką tai galim pratęsti valgymą toliau, o jei ne tai gali siūlyti papuką kiek nori klykia jis iki pamėlynavimo. Aš to čiulptuko duoti irgi nenoriu ir kai skaitau, kad vaikiukam duoti krūti vietoj jo, kad nusiramintu, tai patikėkit labai pavydžiu. Nes jis čiulpia tą čiulptuką aš jį ištraukiu, ir vos tik prikišu papuką, tai jis sukasi į kitą pusę ir klykia. Dar kartelį ačiū už jūsų patarimus man žaliai ir dabar dar labai išsigandusiai mamai. O ar visada valgydamas taip elgias? Gal pamašiu paros laiku? O tai kartojasi keičiant maitinimo padėtis? Apie čiulptuką- jo naudojimas įtakoja kūdikio maitinimąsi mp. Apie priaugimą- su kiekvienu mėnesiu vaikas daugiau energijos sunaudos veiklai ( o veikia ir dirba jie nuolat Sėkmės, mamyte Irmute
Laba diena, radau internete gera straipsni, man jis patiko
http://www.sveikapradzia.lt/?text.id.sub.44 Istrauka is straipsnio: ,,Nors rašoma, kad pieno neturėjimas prilyginamas invalidumui, aš pieno NETURĖJAU. Esu sveika, krūtys normalaus dydžio, tačiau kūdikį sugebėjau išmaitinti vos 2 savaites. Dukra rėkė dieną-naktį, tad mano mama, pas kurią tada gyvenome, liepė nekankinti vaiko ir duoti mišinio. Jau pirmą kartą sočiai pavalgiusi mergaitė išmiegojo visą naktį. Labai dažnai vaiko neramumas, t.y. noras valgyti kas 1-1,5-2 val. interpretuojamas kaip pieno trūkumas, nes kaimynės vaikelis maitinamas mišinuku miega ramiai po 3-4 val. Mišinys yra sunkiai virškinamas maistas, pagamintas karvės pieno pagrindu ir didžiąją dalį sudaro kazeinas (varškė). Tuo tarpu motinos piene dominuoja išrūgų baltymai, kurie labai lengvai virškinami ir motinos pienas ilgiausiai užsibūna žarnyne tik 2 val., o gali ir trumpiau, jei vaikelis daugiau gauna skysto pirminio pienelio, nei riebaus galinio. Todėl vaikelis valgo gerokai dažniau. Antra kiekvienos mamos organizmas yra individualus. Kad gamintųsi pienelis būtina tam tikra krūtų stimuliacija (tarpai tarp maitinimų, maitinimo trukmė ir krūties ištuštinimas). Vienų mamyčių organizmą reikia stimuliuoti kas 1-1,5 val., kad pagamintų reikiamą pienelio kiekį, kitam organizmui pakanka stimuliacijos kas 3-4 val. Ir pienelio jūros teka . Jei mamos nusižiūri taip kaip šukuoseną vaikelio maitinimo modelį, o jai vyksta kitaip, nei kaimynei, vadinasi trūksta pieno. Betgi ir ta pati šukuosena ne kiekvienam veidui tinka. Kaimynė gražuolė, o ji baidykle patampa su tom garbanėlėm .Pirmame pavyzdėlyje nieko nepasakyta, kaip dažnai vaikelis šlapinosi, kiek nukrito svorio po gimimo, kiek priaugo, kokios spalvos buvo išmatos? Toks kategoriškais pasakymas neturėjau pieno nieko nesako. Jei vaikas 2 savaites nuo gimimo būtų negavęs pieno, jis turėjo būti visiškai išsekęs ir jėgų verkti dieną-naktį jau tikrai neturėtų. Gal būt ir neturėjo pakankamai, tačiau būtina išsiaiškinti pieno neturėjimo priežastį. Gal būt vaikelis nemokėjo gerai apžioti krūties ir iščiulpti galinio riebaus, jam kalorijų ir sotumo jausmą teikiančio pienelio. Šis pienelis likdavo krūtyse, o į smegenis keliaudavo signalas, jog jo nereikia ir krūtys mažiau pradėdavo gaminti pienelio. Geriausias spendimas ieškoti išmanančių žmonių pagalbos, o nepasikliauti patarimu nekankink savo vaiko, duok mišinuko. Nuo motinos pieno dar niekas nebuvo nukankintas. Dar keisčiau, kad motina nustojo visai žindyti, nors protingai duodant mišinį, jei vaikelis tikrai neteko daug svorio, savo pieneliu, kaip vertingiausiu maisto papildu ir apsauga nuo infekcijos galima maitinti mėnesių mėnesiais. Labai dažnai po trečio mėnesio pavyksta net visai atsisakyti mišinuko, jei iki tol pienelio vaikeliui vis pritrūkdavo. Dr. Eglė MARKŪNIENĖ KMUK Neonatologijos klinikos vadovė QUOTE(ievukas22 @ 2009 01 30, 11:16) Laba diena, radau internete gera straipsni, man jis patiko http://www.sveikapradzia.lt/?text.id.sub.44 jo...jau šitą straipsnį kokius 3 kart čia buvau įdėjusi
Mamos padekit ir man susigaudyt.
Nu nervai nelaiko, vakar asaros jau net tekejo. pasisverem- tai per antra menesi-tik 400gr priaugom (+1cm i ugi) Pirma men. buvo viskas gerai- 1.1 kg (+5cm). Vaikas visa laika ramus, nu tiesiog angelelis. Is alkio niekad neverke nei karto jis man. Ar gali buti, kad jei truko pienelio-jis buvo nuolat toks ramus? Gydytoja sako: "gal jo toks charakteris"- tipo guli sau ramus alkanas ir laukia to savo pamaitinimo. Liepe nusitraukt piena ir ziuret kiek jo ten yra-sako turi but 130ml- jei tiek nebus turit ta trukuma misinio damaitint. As soke- nes skaicius, kad daug mamu nusivilia nusitraukusios, nes tiek pientraukis neistraukia gerai kaip lelius. Be to del paziurejimo dar reik pirkt pientrauki..Sako: ateikit pasisvert po 2 sav. nes ka cia badu vaika tai nemarinsim- man nuo tokiu zodziu sirdis i kulnus-asaros tvenkesi vakar... Valge gan daznokai kas 2 val-2.5val. As ilgai nelaukdavau, kol isalks ir prades rekt (norisi ramybes)- ir kisdavau papa daznai. Gal cia mano klaida tokia? Gal tada jis tik nuo pavirsiaus ta pieneli neriebu nuzysdavo? O pieno niekad nepajauciau, kad truktu-krutys kartais net verzia jei ilgiau neprisiruosia ponaitis valgyt. Kelis kart net per nosi vaikui tekejo bevalgant (esu ir i akis pripylus srove -ismaudzius Na ir aisku ciulptuka po visko-uzmigimui irgi ikisdavau Patarkit-ar ziuret su tuo pientraukiu? Nes liepe butinai nusitraukt , paziuret- nes ka as jai sakysiu kai nueisim. Blemb as cia jauciu tokia "asmenine nesekme" , nes pirmaji tai iki metu maitinau MP. o DABAR NEZINAU, KAS CIA.. QUOTE(Belty @ 2009 01 30, 11:55) Mamos padekit ir man susigaudyt. Nu nervai nelaiko, vakar asaros jau net tekejo. pasisverem- tai per antra menesi-tik 400gr priaugom (+1cm i ugi) Pirma men. buvo viskas gerai- 1.1 kg (+5cm). Vaikas visa laika ramus, nu tiesiog angelelis. Is alkio niekad neverke nei karto jis man. Ar gali buti, kad jei truko pienelio-jis buvo nuolat toks ramus? Gydytoja sako: "gal jo toks charakteris"- tipo guli sau ramus alkanas ir laukia to savo pamaitinimo. Liepe nusitraukt piena ir ziuret kiek jo ten yra-sako turi but 130ml- jei tiek nebus turit ta trukuma misinio damaitint. As soke- nes skaicius, kad daug mamu nusivilia nusitraukusios, nes tiek pientraukis neistraukia gerai kaip lelius. Be to del paziurejimo dar reik pirkt pientrauki..Sako: ateikit pasisvert po 2 sav. nes ka cia badu vaika tai nemarinsim- man nuo tokiu zodziu sirdis i kulnus-asaros tvenkesi vakar... Valge gan daznokai kas 2 val-2.5val. As ilgai nelaukdavau, kol isalks ir prades rekt (norisi ramybes)- ir kisdavau papa daznai. Gal cia mano klaida tokia? Gal tada jis tik nuo pavirsiaus ta pieneli neriebu nuzysdavo? O pieno niekad nepajauciau, kad truktu-krutys kartais net verzia jei ilgiau neprisiruosia ponaitis valgyt. Kelis kart net per nosi vaikui tekejo bevalgant (esu ir i akis pripylus srove -ismaudzius Na ir aisku ciulptuka po visko-uzmigimui irgi ikisdavau Patarkit-ar ziuret su tuo pientraukiu? Nes liepe butinai nusitraukt , paziuret- nes ka as jai sakysiu kai nueisim. Blemb as cia jauciu tokia "asmenine nesekme" , nes pirmaji tai iki metu maitinau MP. o DABAR NEZINAU, KAS CIA.. Raskit laiko perskaityti visą temą. Turbūt kone kiekviename puslapyje yra primenama, kad joks pientraukis neištrauks taip gerai, kaip vaikas. Jūsų vaikelis priaugo puikiai. Ne kiekvienam pavyksta per mėnesį priaugt kilogramą. O kad kitą mėnesį priaugo mažiau, tai normalu - vaikai auga šuoliais. Jei vaikas sveikas, guvus, turi miego ir būdravimo režimus, jei šlapinasi pakankamai ir nekoncentruotai, reiškias pienelio jis gauna pakankamai. Kūdikis priaugo kilogramą, o jūs pergyvenat, kad pienelio mažai? Tam, kad užtikrinti reikiamo pieno kiekio gavimą ir pasisąvinimą, reikia maitinti pagal pareikalavimą, leisti jam būti prie krūties, kol jis pats paleidžia ar užmiega (jei per anksti atitrauksit, gali riebaus pienelio negaut), žiūrėt, kad būtų teisingas apžiojimas. Viskas. Apsiraminkit, nusišluostykit ašaras ir tiesiog mėgaukitės buvimu kartu. (aš nenusitraukinėčiau ir turbūt net neeičiau svertis po 2 sav., jei vaikas gerai jaučiasi - po mėsesio užteks |